- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vargalex #32937 üzenetére
Hmm, mióta szilveszterkor legyalultam a Manjaro-t és átmentem EndeavourOS-re, azóta nem vizsgáltam meg a szitut. Azt nézem, hogy by default, ezeket az értékeket hozza a rendszer:
vm.dirty_background_bytes = 0
vm.dirty_background_ratio = 3
vm.dirty_bytes = 0
vm.dirty_expire_centisecs = 3000
vm.dirty_ratio = 3
vm.dirty_writeback_centisecs = 1500
vm.dirtytime_expire_seconds = 43200
De hát ezek meg azok az értékek, amiket a maxperfwiz is kiszámolt korábban.
A telepítés után anno reflexből lenyomtam a maxperfwizt, nem is figyeltem, hogy csak a swapinnest meg a vfs_cache_pressure állította át.
Csináltam pár másolási tesztet, de nem láttam érdemi különbséget az között, ha ment ahogy alapból van, meg ha szándékosan elrontottam a Manjaro alatti default értékek visszaállításával. Mindeközben tavaly Manjaro alatt meg ég és föld volt a különbség.
Nem tudom mi történt, de mintha valaki a telepítés részévé tette volna EndeavourOS alatt a vm.dirty beállítások aktualizálását a ram mennyiségének megfelelően.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Jövedelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Battlefield 6
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest