- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddig ez a legszebb válasz: As that isn't really a bug but a support question, closing.
Tényleg senki nem futott bele ilyen hibába? -
-
Lehet, de mindég ugyanúgy felbukkan? Már a nyáron is találkoztam ilyen hibával. Akkor javította, most már nem használ.
De ezt írtam az első kérdésben: Annyit sikerült kideríteni, hogy az apt-key "deprecated" státuszba került, de nem igazán látom mi van helyette.Hogyan tovább? Mi van helyette? (a külföldi tudásom nem az igazi, leginkább nincs)
Értem én hogyhttps://example.com/key/repo-key.gpg
-t le kell tölteni, de honnan? Nagyon összezavar, hogy a régi már nem működik, de új meg nincs helyette.
Honnan tudom, hogy a distrom ascii-armored-e vagy nem? Értem én hogy áttérnek egy új azonosítási rendszerre, de miért kell titokban tartani? Ne érts félre, nem téged okollak, köszönöm hogy segíteni próbálsz, de ez az információhiány annyira frusztráló, és elég régóta tart... -
ls /etc/apt/trusted.gpg.d/ -al
total 20
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 13 18:43 .
drwxr-xr-x 14 root root 4096 Oct 14 14:18 ..
-rw-r--r-- 1 root root 2256 Jun 2 2023 openmediavault-archive-keyring.gpg
-rw-r--r-- 1 root root 1206 Jun 2 2023 openmediavault-keyring.gpg
-rw-r--r-- 1 root root 1183 Jul 4 02:05 raspberrypi-archive-stable.gpg
lrwxrwxrwx 1 root root 48 Oct 13 15:57 raspbian-archive-keyring.gpg -> /usr/share/keyrings/raspbian-archive-keyring.gpg -
-
Köszi!
https://ftp-master.debian.org/keys.html alapján próbáltam hozzáadni a security repo kulcsát:
gpg --keyserver hkps://keyserver.ubuntu.com --recv-keys '05AB 9034 0C0C 5E79 7F44 A8C8 254C F3B5 AEC0 A8F0'
gpg: key 254CF3B5AEC0A8F0: public key "Debian Security Archive Automatic Signing Key (12/bookworm) <ftpmaster@debian.org>" imported
gpg: Total number processed: 1
gpg: imported: 1
Ami látszólag sikerült is, de az apt update még mindég panaszkodik:
Err:5 http://security.debian.org/debian-security bookworm-security InRelease
The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 54404762BBB6E853 NO_PUBKEY BDE6D2B9216EC7A8Értem én hogy biztosra akarnak menni, de ezzel inkább tökön lövik magukat, de leginkább engem
-
-
válasz
bambano #34392 üzenetére
Err:5 http://deb.debian.org/debian bookworm-backports InRelease
The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 0E98404D386FA1D9 NO_PUBKEY 6ED0E7B82643E131Nem lett jobb
Ezt a két kulcsot hol tartják? honnan tudnám letölteni, és hová kell rakni?
Fórumon találtam egy olyan tippet, hogy
sudo gpg --keyserver deb.debian.org --recv-keys 0E98404D386FA1D9 6ED0E7B82643E131
de nem csinál semmit, vár valamire, csak ctrl+c-vel tudom megszakítani. -
Err:5 http://httpredir.debian.org/debian bookworm-backports InRelease
The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 0E98404D386FA1D9 NO_PUBKEY 6ED0E7B82643E131Ennek a hibának mi a megoldása? Annyit sikerült kideríteni, hogy az apt-key "deprecated" státuszba került, de nem igazán látom mi van helyette. Ha pedig elavult, miért nem álnak át automatikusan az új rendszer használatára?
-
-
-
válasz
samujózsi #28964 üzenetére
/root - ha olyasmit csinálok, amihez root jog kell és egynél több parancs kell hozzá, akkor nem szórakozom sudo-val egyenként, hanem
sudo -i
és csinálom rootként.
Ehhez minek átvinni/menteni a root mappa tartalmát? Az új rendszeren is lehet root user, plusz sudoers-ben meg lehet adni hogy x percig ne kérje be újra a jelszót. -
-
-
-
válasz
bambano #28589 üzenetére
o365-re nem költenek évi 40k-t, az exchange-től is szabadulnának, de csak azért kifizetnek több 100k-t, hogy az eddig a helyi gépükön futó programot lecseréljék egy távoli gépen futóra? Azért a levelezéstől és naptártól jól elszaladtunk.
Ha csak valami biztonsági policy nem tiltja, továbbra is a felhős szolgáltatásokban gondolkodnék.
haddent
Mit nem tud egy NAS-on futó levelezőszerver, amit egy dedikált szerveren futó? -
válasz
CPT.Pirk #28586 üzenetére
No és a domain regisztrátorok sem szimpatikusak? A domain fentartást amúgy sem ússzák meg, és évi 10k ért kapnak pár mail fiókot, és online tárhelyet.
NAS? Egy csomó program futhat rajtuk pl. mail server, amit pár kattintással WEB-es felületen beállíthatsz.
Plusz a levelező szerverek nem tartalmaznak naptárat. Azt vagy valamelyik ingyenes szolgáltatónál (MS,Google) kellene megoldani, vagy helyi alternatíva után nézni. Nem mellesleg a NAS-on naptár is futhat. -
válasz
CPT.Pirk #28584 üzenetére
Ha marad az o365, miért nem váltanak üzleti előfizetésre? Abban benne van minden (exchange, skype, Team), nem kell saját szerver hozzá, és 1 licence-el 5 gépen futhatnak a programok.
-
-
-
-
-
-
válasz
Primary92 #26176 üzenetére
Sose próbáltam 4-et rádugni, de ha 2-vel elboldogul, a 4 sem lehetetlen.
Az LVM nem biztosít redundanciát. Ha kiesik egy lemez kakukk az egésznek(szerencsétől függ mennyi adat veszik el).
Elméletileg csak szólni kell a rendszernek, hogy az adott lemezen tárolt adatokat pakolja át az új lemezre (pvmove?) -
Feltettem egy minimal FreeBSD-t (tudom nem linux, de az itteni BSD topik halott, más magyar fórumot nem találtam.)
Kb mennyi idő az xorg fordítása? Már lassan egy napja fut amake install clean
, és a Cleaning lista megakadt aCleaning for perl5-5.203_15
-nél. Látszólag nem akadt ki, hiszen ha ütök egy ENTER-t, akkor sort emel, de semmi hálózati/háttértár adatforgalomat nem végez. (Virtualbox-ban fut) -
mi lett a http://www.kdenlive.org oldallal?
-
Létezik magyar nyelvü kdenlive gyorstalpaló/howto/...?
Megismerkednék a progival, de nemtok külföldiül
-
-
válasz
bambano #11971 üzenetére
Mivel az NTFS zárt, a Microsoft soha nem publikálta, tette licence-elhetővé, gyakorlatilag esetleges a kezelése.
Itt van 1-2 érdekes megjegyzés. Persze lehet te sose találkozol ezekkel, lehet már holnap belefutsz.
Tulajdonképpen én arra lennék kíváncsi, hogy mi indokolja azt, hogy a /home az ntfs fájlrendszeren legyen.
-
-
válasz
bambano #11818 üzenetére
Mondom nekem jó a 2.x-es mozilla, de pl. maga a GUI is minnél csilivilibb annál inkább használhatatlan. Nem pörög a rendszer (reszponzív!), hanem mint a régi magnószalag hhhhúúúzzzzaaaaaassszzzaaalllaaagggooottt.....
Elalszom mire elindul egy program, vagy megnyit egy ablakot.A distrowatch régi gépek kategóriában n31 találatot, ezt nem lehet vhogy szűkíteni? Mire mindet végig próbálom(1-2év), addigra már tudok venni egy coreduo-s gépet is a "zsebpénzemből".
-
Nem értitek, biztos roszul fogalmaztam.
Szóval a gépbe 2,4GHz-es cerka van, 2x256MB RAM-al. Olyan rendszert akarok, ami ezen a gépen is pörög. a levelezőt azért hoztam példának mert egy levelezőnek nem kell sokat tudnia, a 2.x-es verzió is elboldogul a pop3/imap fiókokkal, röhögve lekezel pár száz levelet. Ehez képest (a 6.02) ma már egy akkora erőforrászabáló monstrum, amit semmi nem igazol.
Tudom, értem, hogy a böngésző lejátszó már neccesebb, mert ott a flash, javascrip,html5,... ugyanakkor nem a flash játék a cél. Elég ha -nem is teljes pompájában, de olvasható módon- megjeleníti ezt a fórumot, a hírportálok cikkeit. Uram bocsá még egy 240/360p-s youtube videótol sem jön zavarba. (Tippem szerint az mtv/rtl, no és a ph!tv silverlightos bolondságai már neccesebbek. Nem is értem hogy egy számítógépportál miért próbálkozik egy nem multiplatform silverlight-al)Szóval jó példa ez a lista. Simán kiakasztja a legtöbb gyengusz konfigot.
-
Nemtudom jó helyen járok-e, ha nem légyszi linkeljétek a megfelelő topic-ot.
Régi P4-es celeronhoz keresek egy ma is használható, de fürge op.rendszert. Gondolok itt arra, hogy olyan programok vannak benne mint a 2.x-es thunderbird, ami megelégszik 64MB RAM-al. Hasonlóan kevéssel is beérő böngésző médiaplayer is van benne.
Létezik direkt régi gépkre fejlesztett linux, vagy próbálkozzak a 5-10évvel ezelötti kiadásokkal (ha egyáltalán fellelhetőek)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest