- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A középkategória ásza lehet a Dimensity 8400
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
válasz Cs1csó #40099 üzenetére
Nos, mostanra értem miért annyi a Hitachi, amennyi. Tud sok mindent, de döcögve. A távirányítója pedig csak határozottan és nyíl egyenesen lenyomvs érzékel. Legalábbis most amit kipróbáltam, azon ez a tapasztalat.
És a telefonomat sem sikerült távkapcsként ráhangolnom.[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
válasz Cs1csó #40028 üzenetére
(#40028) csicso82
Írtam a supportnak, mert nincs honlapjuk külön. Amúgy a tv-t a török Vestel gyártja, csak kérdés az os-t kitől adoptálják rá...
A youtube van mikor itt sem működik, de azt gyanítom hálózati hiba okozhatja, mert csak wifin csatlakozik a nethez és 3 pálcika a jelerősség az 5-ből. Amúgy 2017 novemberét írja az updater benne, amikor legutoljára kapott frissítést. Az Opera böngi sajnos nagyon régi rajta már. Talán usb-re le tudna vmit tölteni telepíteni, nem próbáltam még, de belső felhasználói memóriája nincs úgy tudom, csak a gyári flash.(#40030) Pumma
Reménykedem hogy a support vmi pozitívat válaszol update ügyben, de amúgy a Samsung se jobb ilyen szempontból szerintem, mert van a családban Samu smart tv is és ott sincs jó 2 éve már frissítés elérhető + anno összehasonlítottam a kipróbálható smart tv-k menüjét és talán a Philips meg a Sharp volt akkor a legnormálisabb. Az LG-n is pl. olyan bolhaszar méretű betűkkel jelentek meg felíratok a funkcióknál, meg érthetetlen volt a menüfelépítésük, hogy pont az ilyen nonamek normálisabbak e szempontból számomra, illetve onnan indultam ki, hogy anno dvd játékosokból sem a brand cuccot volt érdemes megvenni.... A Samu menüje sem épp a legkedvemre valóbb tehát, de talán jobb mint az LG-é pl.Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz Cs1csó #40008 üzenetére
Ez a válasz érkezett arra, hogy milyen módon jöhetne ki belőle AUDIO?
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Az Ön által megjelölt modell (24MT47D-PZ) specifikációja nem teszi lehetővé ennek a jack csatlakozóval rendelkező hangszórónak a használatát.
A készülék specifikációját ellenőrizve, sajnos azt az információt tudom adni, hogy kizárólag fejhallgató kimenttel rendelkezik a monitor és ezen a módon tudja a hangot kivezetni. Ezt az USB aljzat alatt találja meg."Mi van? Fejhallgató kimeneten nem kéne mennie a 2.1-nek? Egyébként fülhallgató is lett oda bedugva este és azon sem szólt semmi. Értenek ezek valamihez az Lg-nél?
-
Peace
nagyúr
válasz Cs1csó #40006 üzenetére
Fülhallgatót mondtam neki már az előbb, nem váltott át. Remélem, hogy jack csati az, amit talált.
Ez alapján tényleg nincs bakker, csak egy PC audio IN......
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Edgar2621
őstag
-
Watt25
veterán
válasz Cs1csó #39952 üzenetére
Mondjuk az már volt párszor, hogy a HD Ready kifejezést a köznyelv teljesen rosszul használja, ugyanis ez a kifejezés konkrétan definiálva van. Azt jelenti, hogy olyan megjelenítő (tv, projektor, akármi), ami képes HD (max 1080i) videót a bemenetén fogadni és legalább 720 fizikai sorral megjeleníteni. Tehát a HD Ready kifejezés nem felbontást jelent (még akkor sem a megfogalmazás tartalmaz minimális sorfelbontást), hanem egy eszköz jellemzője...
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
veterán
válasz Cs1csó #39936 üzenetére
sőt arra még talán nagyobb is az esély, hogy fhd-val jobb az eredmény, mert a 720-as film forrása is valószínűleg fhd volt, tehát plusz egy méretezés már benne van. most tekintsünk el attól, hogy a filmek nagy része egyébként nem fhd felbontással kezdi a pályafutását
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
maestro87
őstag
válasz Cs1csó #39889 üzenetére
Azt akarom mondani, hogy a TV Scart kimenetén mindig a tv adás hangja jön ki, hiába kapcsolom át a média box-ra a bemenetet. Kérdés, hogy az optikai audio kimenet is ilyen-e?
Tehát ha átkötöd a TV optikai kimenetére a házimozidat és átkapcsolsz média boxra, akkor minek a hangja jön ott ki? A tv adásé vagy a filmé amit elindítottál?Az a probléma, hogy a tévémen nincs RCA kimenet, csak Scart és fülhallgató kimenet. A házimozin meg csak egy szteró RCA bemenet van és egy Scart csatlakozó. De a Scart csatlakozón keresztül meg nem megy a hang a házimoziba.
[ Szerkesztve ]
-
torik
senior tag
válasz Cs1csó #39880 üzenetére
Eredetileg azért szeretem meg szoktam is meg a pendrive-okat erre a célra mert könnyű hurcolni, és elálldogál magának a tv hátuljában de végső soron annyiban tényleg jó lesz hogy felpakolok rá egy rakás mindent aztán elvan ott hátul
Gondolom az hogy hdd vagy ssd nem számít, ugyan úgy lejátszik mindkettő bármit.
All that and a bag of chips
-
G@ben
addikt
válasz Cs1csó #39812 üzenetére
A srác szeretne egy nagyobb külső tárolót a filmeknek, mint a mostani 32-es pendrive. Én árulom a 2TB-os vinyóm, amit megvenne, ha megy a tv-jével. Saját bevallása szerint sem ért hozzá, ezért próbálom én keresni, hogy menne-e, a mediabox szinte biztos, hogy meghaladja a képességeit.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz Cs1csó #39809 üzenetére
Igen, de mostanában jött elő az a problémája, hogy a film szakadozik, lefagy. Mivel usb2-es pendrive-val nekem is volt ilyen gondom a saját tv-nken, ezért gondoltam, hogy sebességprobléma lehet.
Igazából az a kérdés, hogy van-e a tv-n nagy áram leadására képes usb, ami elég áramot tud adni a vinyónak?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
steele80
senior tag
válasz Cs1csó #39804 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy mennyit szánok rá, hanem az, hogy 108 cm-es kategóriában létezik-e olyan tévé, amelyik mentes a bevilágítástól? Tehát technológiailag ez kivitelezhető-e? Ezért itt tettem fel a kérdést. Aztán majd én döntök, hogy melyik legyen, abban nem kell segíteni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Cs1csó #39785 üzenetére
+ nálunk realtive nagy a szegénység ezért mindenki HASZNOT akar,
Mondjuk azért erre külföldön is találnánk példát szerintem, mikor megjelenik valami új hype-olt baromság, és még rádobnak pár dollárocskát ebay-en
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Cs1csó #39783 üzenetére
Köszi!
Keresztanyámék csapnának le rá második tévének (nagymamámnak "már nem kell" ), de én is ilyen 50k körül gondoltam. 60, de még inkább 70-ért már újat lehet venni. 200 felett meg UHD sincs sok... Mondjuk most az eDigital akciózik rendesen
Az mondjuk elég durva, hogy 4-5 éve még jóval 200 felett is voltak tévék ebben a méretben.
Az mondjuk fura, hogy valaki itt az aprón pont ilyet pont 50-ért hirdetett, akkora pixelhibával, mint a ház
[ Szerkesztve ]
-
-
nagy.laurent
tag
válasz Cs1csó #39709 üzenetére
Ez már kicsit tulmutat a TV kérdésen, de közben kiderült, hogy az UPC mediabox is meghalt teljesen, illetve az asztali PCnek is lehet hogy táp problémái vannak, mert csak néha kapcsol be és rögtön kis is kapcsol. Sajnos nem világos hogy mikor mentek tönkre a gépek mert utaztam, de vajon okozhatja ezt valami Konnektor vagy eloszto probléma? Más műszaki dolgok mennek ugyanazon az áramkörön, pl Xbox,szoval nem hiszem hogy az a baj, csak félek, ha veszek új tévét lehet e baja ha ugyanoda rakotom.
-
addikt
-
-
Zoló1981
tag
válasz Cs1csó #39661 üzenetére
Köszi!
Futólag már láttam az Euronicsban, de akkor még egy jóval olcsóbb modellt vettem, de vásárlás előtt mindenképp megnézném. 4k demo ment rajta, és nagyon kiemelkedő volt a képminősége.
Engem nem zavarnak az IPS ilyen hátrányai, már megszoktam, úgysem nézek tök sötét tartalmat.
Én is árukeresőt használom, de még nem olvastam át a véleményeket.
Arra gondoltam, hogy talán a nanoCell technológia megéri a felárat az alacsonyabb kategóriás, de nagyobb TV-kkel szemben.[ Szerkesztve ]
Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)
-
gyeniko
őstag
válasz Cs1csó #39629 üzenetére
A vonatkozó szöveg így szólt: "...ez pedig már jobbára (pár kivétellel, amikről viszont nincs személyes tapasztalat) szinte csak az általad említett két gyártó néhány termékében található meg."
A fentiek szerint a Samu nem gyárt VA paneles TV-ket, vagy pedig gyárt, ezért a kivételek közé tartozik, melyekkel nincs személyes tapasztalat. Válaszd azt, amelyiket igaznak gondolod!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Pandaboy
tag
válasz Cs1csó #39521 üzenetére
Köszi. Eddig úgy láttam a Samsung QLED a legjobb. Mert ötvözi a VA és IPS tulajdonságait. Mivel VA panel, jó feketét tud és a betekintési szöge tökéletes, a színek nem torzulnak. Az olcsóbb sima VA - LED tévék a nyomába sem érhetnek, mert azok színe fakulnak és sötétednek oldalról nézve.
AMD Athlon II X4 (3 Ghz), 6 GB DDR3 Ram, Geforce GTX 750, 500 GB HDD
-
Pandaboy
tag
válasz Cs1csó #39498 üzenetére
Igen tudom, hogy a különálló hangfalak jobban szólnak, vagy egy Soundbar. A Media Marktos eladó mondta, hogy csak a 300 ezres tévéktől felfelé tesznek bele jobb hangszórót. De én már hallottam 80 ezres Blaupunkt tévét nagy hangerőn, amire JBL volt ráírva és sokkal teltebb, mélyebb hangzása volt mint egy átlagos tévének, nagyon szépen szólt és elég hangos volt. (És érdekes módon a 100-200 ezer ft közötti LG, Samsung márkás tévékre nem írják rá, hogy JBL, H.K. hangszóró lenne bennük) Amúgy hallottam már fél milliós tévét is, az valóban nagy hangerőt tudott, és basszusban is többet.
[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz Cs1csó #39494 üzenetére
Természetesen garanciás, cserélve lett az egész tápegyseg ugye, a szervizes se tudta elképzelni, hogy miért lehet ez a jelenség!
Apple TV 4K-t tervezek a közeljövőben vásárolni, tehát mellőzve lesz a beépített YT! Mostanában inkább a PS4-es YT appot használom, ott ugye semmi rendellenesség sincs![ Szerkesztve ]
-
BenceShearer
aktív tag
válasz Cs1csó #39467 üzenetére
Köszi.
Most van ez a Samsung (LE40C530), de cserén gondolkodom, és kíváncsi vagyok, hogy egy mai panel VA/IPS a régihez képest vissza vagy előrelépésnek számít (képminőségben).
Minden fórumban azt olvasom, hogy felhősödik minden 300 ezer alatt, és szarok a színek meg a betekintés.
Egy 50"-osra szeretném cserélni (max 150-160 ezerig), és kíváncsi vagyok, ez a képminőség visszalépés lesz-e egy 8 éves FHD TV-hez képest.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Cs1csó #39463 üzenetére
Köszi hazaérek megnézem a beállításokat. Amúgy mért erőlteti a fhd felbontást HDMI-n miközben csak hd-t tud a tv.Vga kábellel hd ban szebb a kép amúgy mint HDMI kábelon fhd felbontásban.Gondolom azért mert a tényleges felbontás az igazi.Jól gondolom?
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pandaboy
tag
válasz Cs1csó #39447 üzenetére
De én már 10 éve a Telekomnál vagyok Tv-telefon-Internet előfizetéses. Simán aláírom a 2 éves szerződést ha arról van szó. A weboldalukon azt írják kamatmentes részlet. 22 hónapig 10.890 Ft (Teljes vételár: 239 580 Ft) A Tv reklámban viszont azt írták 76.780 ft - 0 ft kezdőrészlettel. Ezt biztos ők tudnák megmondani, hogyan is van.
-
blakey
titán
válasz Cs1csó #39456 üzenetére
Miért kell ekkora "felhajtás"? Gyakran koszolodik a kijelződ? 12 éve használok lapos TV-ket, nagyjából a 30-nál tartok, eddig nagyon kevés alkalommal kellett nedves törlővel áttörölni a kijelzőt és mondanom sem kell, hogy makulátlanok. Heti portalanítás meg nálam kötelező és a kijelző tabu minden eszközön, kivéve tapbeleten, telefonon.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Cs1csó #39454 üzenetére
Sima víz bőven elég. De úgy használod ahogy akarod. Az ablaktisztító sem okoz gondot, soha semmi gond nem volt, de azért nem írom, mert ha valaki beszerez valami erősebb ablaktisztítót akkor gond lehet. Sima víz meg mikroszálas törlő és kész, ennyi, nem hiszem, hogy annyira koszos a kijelző, hogy ilyen szinten neki kelljen esni és mosógatószerrel kelljen törölni. Még a keretet sem törölném azzal, nemhogy egy kijelzőt.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Cs1csó #39442 üzenetére
Mennyi pénzt spóroltak a licencen? - nem tudom és ha a többi gyártó is így fog cselekedni akkor semmi értelme a beépített lejátszónak hiszen teljesen lutri, hogy melyik film milyen hanganyaggal készül viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a streamek többnyire AC3 (DD) és társaival rendelkeznek és lehet, hogy ez az irány. Panasonic-okba már 2-3 éve nincs DTS, Sony-kba még van, LG-kbe is van.
Esetleg még megoldás lehet Handbrake-el AC3-ba kódoltatni a videókat, de ez plusz munka és idő, főleg úgy, hogy más eszköz simán megoldja.
Egyébként meg külső lejátszó minden esetben a legjobb megoldás, ezt részesítem előnyben ha a lejátszásról van szó.[ Szerkesztve ]
-
woros
őstag
válasz Cs1csó #39420 üzenetére
Egy nagyon kicsit lehet csak látni 2 kis világosabb foltot/világítást a samsung logo 2 szélénél alul középen, amikor este tv-zik az ember és a filmben is alul épp sötét a kép. Nem azt mondom, hogy nagyon zavaró, de ne legyen ott az se. Világos jelenetnél semmit se lehet látni, illetve ha nappal nézel egy sötét jelenetet akkor sem.
[ Szerkesztve ]
-
woros
őstag
válasz Cs1csó #39384 üzenetére
Köszi a választ.
Az lenne még a kérdésem tőletek, mert nem volt még HDR TV-m, hogy ha az MKV film HDR10/BT.2020 jelölésű, akkor a TV azt úgy is játsza le? Mert UHD Color-t vagyis a HDR-t az egyes HDMI portokra lehet aktiválni, hogy fogadja azt a jelet, de itt ugye nem erről van szó. Bocs ha hülyeséget kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Runemaster
csendes tag
válasz Cs1csó #39366 üzenetére
csicso82 és gyulazsolti:
Köszönöm. Egyelőre nincs se tv, se kábel, se router, szóval a gyakorlatban nem tudok még semmit kipróbálni, csak gondoltam mire leszállítják a tv-t, addigra megveszem a köcölékeket is hozzá, hogy azonnal be tudjam üzemelni.
Akkor első körben marad a router + UTP kábel kombó és megnézem mit tud ezzel a felállással.
[ Szerkesztve ]
-
Pandaboy
tag
válasz Cs1csó #39351 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Kb 50 colos tv-re gondoltam. A netes webáruházakban még vannak 50-55 colos Full HD tv-k is. Gondolom rendelni is lehet belőlük. Igaz a boltokban már csak 4K tv-k vannak 50 col felett.
Nekem a betekintési szög fontosabb, de a fekete szín is. De ezt az IPS - VA különbséget nem láttam a QLED tv-nél élőben, széles betekintési szöggel rendelkezik, pedig VA paneles.
Azért drágább mert újabb panel? 1 év alatt mégis mi változik? Szerintem semmi. Ugyanaz a panel. A processzor erősebb? Azt megint baromságnak tartom. A kép nem lesz attól szebb. Az internetezés funkció az meg inkább az optimalizálástól lesz gyorsabb.Az 1000 - 1600 Herz képfrissítés az mennyire számít? Ez valós adat vagy kamu? És a 4K az 60 Hz-en müködik, az mit takar?
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Cs1csó #39343 üzenetére
Mert mi is a baj egy tévé monitorként használatával? Nekem 7 évig bejött, bár én inkább néztem 80 centiről (karnyújtás).
Igaz, azok FHD tévék voltak, 32" és 42"-on.Abban igazat adok, hogy UHD tévét nem árt UHD felbontáson meghajtani.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Cs1csó #39339 üzenetére
A MI Box okosító, messze van a médialejátszótól, nem ajánlom médialejátszásra.
-
mulli86
tag
válasz Cs1csó #39326 üzenetére
Szia,
köszi a választ. Közben youtubeon találtam egy összefoglalót erről a szériáról. A lényeg hogy azért hogy lejjebb legyen nyomva az ára jó pár dologtól megszabadították a TV-t. Ilyen pld a DTS hang lejátszása. ezért futhatok majd bele olyan filmbe, amit nem fog lejátszani, de erre meg ott van, akkor a számítógépes megoldás, hogy monitorként használom ez idő alatt. Vannak még ehhez hasonló apróbb hiányosságok, de nem voltak olyan lényegesek, hogy megjegyezzem. Igazából visszalépés lenne a 2017-es szériákhoz képest, de mivel a 2017-es tv-k 200-300 között mozognak alaphangon is, ez meg 170e forintból megvan, igen is ár értékben a legjobb választás lehet, ha az ember képes kompromisszumot kötni. Képet azért szeretném valahol lecsekkolni holnap, mert ha nagyon zavaró rajta valami, akkor nyílván nem fogom megvenni, ár ide vagy oda, de szerintem is vállalható elméletben a dolog.
Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
-
őstag
válasz Cs1csó #39298 üzenetére
ugyanezt mondom
szeintem nem biztos hogy képben vannakde akkor miért irják többen?
amazonon is ugy árulják [link]szerintem ha nem támogatná többen fel lennének háborodva akik vettek
de semmi nyoma a neten.Ezért gondolom hogy tudja ...
szerintem felhivom őket[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest