- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
loncsika
tag
válasz
Kabel15 #11796 üzenetére
Külön bekötötték volna a panát? Csak azért kérdem, mert én is pont ezt tapasztaltam a szegedi madarasban. Csak annyi különbséggel, hogy mindegyiken az m1 ment és a pana volt a legszebb szinte, egy lg575s-sel simán felvette a versenyt látszólag. Nem tudom, mi lehet az (i)gazság.
-
-
superg
senior tag
válasz
Kabel15 #11848 üzenetére
Igen Katarban megsülnének nyáron. De végül is akkor is kell majd tv-t venni
Egyértelmű most van egyébként a legjobb idő tv-t venni,azért az induló árakhoz képest már komoly összegeket estek.Pl lg 42690-es 175-ért is van már ,tavaly nyáron ez 200+ környékén volt,úgyhogy tovább várni nem nagyon érdemes.
zolem Toshibákkal pont az a baj hogy alig van róluk,info,teszt ,tapasztalat. -
nismoka
addikt
válasz
Kabel15 #11701 üzenetére
De felismeri akkor is ha egy mappában van az srt felirat a filmel azonos néven, nem kell a filmbe "égetni"! Eseteleg ha nagyon sok fajta nyelven van a filmbe integrálva a felirat, akkor előfordulhat hogy nem látja kb a 7-10. felirat felettieket. Ilyenkor ki kell szedni a felesleges srt feliratokat mkv merge-vel.
-
T_Stark
őstag
válasz
Kabel15 #11645 üzenetére
Hát, úgy képzeltem el a dolgot, hogy a monitort is kiváltanám vele, szóval amikor monitorként használom (90%-ban netezésre, meg általános dolgokra, játék sem számít) akkor kb 80-100 cm-re ülnék tőle, de ha filmet nézek rajta, ágyból, akkor már kb 3 méterre.
Tv adás másodlagos nekem, az a lényeg hogy gépre kötve monitorként legyen egész jó képe, meg a filmek miatt akarom a 3D-t, mert tetszik.
A Samsung úgy tudom aktív 3D-s, erről olvastam olyat hogy villódzósabb, és fejfájást is könnyebben okoz. Ez igaz?
-
viharkabat
aktív tag
válasz
Kabel15 #11588 üzenetére
Abba azért érdemes belegondolni, hogy a monitor, amin az efféle gyönyörűen promózott 200 Hz-es mozgásokat nézzük, az maga hány herzen ketyeg. Az enyém például 60-on
Így kicsit olyan, mint amikor 35 éve a színes tévét hirdették a fekete-fehér készülékeken: Ugye látják a különbséget!? Nem látják? Na látják! -
törölt tag
válasz
Kabel15 #10615 üzenetére
Viszont amit nem láthatsz a boltban az a Samsung felhősödése.
Magasan cáfolom ! ! !
Mert ilyen TV-nk van és ez ugye háttérmegvilágítású ! Valami rossz emléked van , mert az oldalmegvilágítású megoldásúaknál lép fel a felhősödés , de ott is a gyengébb kiviteleknél !
Fekete és szürkeárnyalatok kiválóak ! Nem úgy mint frontoldalinál , ahol nemigazán venni ki szürkeárnyalatokat és pont azért . Tapasztalat híján hülyeséget nemkéne terjeszteni -
dorika87
őstag
válasz
Kabel15 #10542 üzenetére
Rendben, köszönöm. Nem értek hozzá, azért kérdeztem, hogy van-e jelentősége HD filmek lejátszásánál ha rákötöm a winyót a tv-re. Ilyenre gondoltam itt, hogy lassabban olvassa be, esetleg akadozhat a film stb... De ezek szerint nincs, úgyhogy remek. Köszönöm a gyors a választ
-
Tomix24
addikt
válasz
Kabel15 #10023 üzenetére
La660.. El kell felejteni.. Vagy másképp fogalmazva át kell végre látni felette.
Philips - 42/47 pfl 6008 pl:- 500Hz(valós 100) LG (400/100)
- Ambilight - LG (-)
- 5 év gari Vs 2 Év
- Van billenytyüzet a távon, LG..(hagyjuk kategória) Egy mezei Smart táv. 10 perc után sírsz hogy a régit foghasd
- Full fém, Lg (műanyag nagyrészt
- Pixel Precise HD vs Lg (-) (látható a képjavítás mielőtt valaki vakítást ír.Árban a 660 felett van a 6008 ez igaz. De keresgélni kell, hátha talál az ember 200-hoz közeli árat.
LG-nél jobb persze a Smart felület, több az APP. De manapság mindenkinek van Tabletja/Okos telója, így felejtős is a Smart..
-
krx21
nagyúr
válasz
Kabel15 #9594 üzenetére
Azért olyan TV nincsen, amelyiknek 1000ms lenne a lagja...
A legrosszabb esetben 50-60ms-ről beszélünk... És itt sem a ellenfél észlelése a mérvadó, hanem az irányítás késik a kontrollerhez képest...
Brutál input lag= Mikor a Gears Of War 2-es lemezt teszed be és a TV még csak az 1. részt mutatja...(#9602) nightshadow: Na, az is durva, az biztos...
-
FilmMániás
csendes tag
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Kabel15 #9467 üzenetére
hmmm
nem tudom miért az F6100 van mindig a rossz oldalon
pedig nekem eddig semmi baja a fentebb irt negativumokat leszámitva
és mi van akkor ha valakinek nincs pénze sonyra vagy F6500 ra vagy uram bocsáss F8000 re....
már kezdem azt hinni hogy semmi jó nincs az F6100 ban és vak és hülye vagyok hogy nem veszem észre milyen sz@r -
gyeniko
őstag
válasz
Kabel15 #9467 üzenetére
Nincs kalibráló műszerem és nem is értek hozzá. Vannak viszont néhányan, akik nyújtanak ilyen szolgáltatást, eszközökkel, tudással és gyakorlattal. Az ára sem megfizethetetlen, nem több, mint a dohányosok havi cigi költsége, de nyilvánvaló, hogy könnyen lehetne másra is konvertálni (3 alkalom a moziban a kedveseddel cakk-pakk, vagy kiskategóriás autóba 1 tank benzin, stb.).
Aki hosszú távra vásárol TV-t, annak megérhet ennyit áldozni a kalibrálásra, hogy a kihozza a lehető legtöbbet TV-jéből.
Nekem szerencsém lesz, mert több eltérő típusú és rendszerű kalibrált készüléket fogok tudni egymás mellett látni, ezt követően lesz megalapozott véleményem arról, hogy IPS panel, vagy nem, plazma, vagy lcd (ez rossz példa), stb. -
törölt tag
válasz
Kabel15 #9467 üzenetére
Azon még érdemes elgondolkodni, hogy aki filmnézésre veszi a tévéjét és csak 200k-t költ rá, ennek az összegnek 3-5 százalékáért (!) szakemberrel tudná kalibráltatni. A gyári profilok 90%-ban pocsék színeket, kontrasztot és vagy feketét produkálnak, sok esetben Mozi, Film, Cinema stb módban is. Az általad említett máúnikára persze tök mindegy...
-
-
gyeniko
őstag
válasz
Kabel15 #9430 üzenetére
Hadd egészítsem ki kissé...
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, kizárólag kalibrálatlan, vagy "szemre" beállított képeket hasonlítotok össze. Van ennél rosszabb is: az, amikor az üzletben egymás mellett működő TV-k képeit nézitek és ennek alapján hoztok döntéseket.
Szépen kérlek titeket, hogy legalább kezdje el befészkelni a fejetekbe magát annak a gondolata, hogy a TV-ket műszerrel lehet kalibrálni és ilyen módon ki lehet hozni belőle a legtöbbet. Nem a leglátványosabbat (azt már a gyári "normál" vagy "kiemelt" képmód kihozta belőle), hanem a leginkább forráshű képet, amire az adott készülék képes.
Én nemsokára kalibráltatom a TV-imet: amint készen lesz, valahova fel fogom tölteni a kalibrált állapot műszeres méréseinek eredményeit,grafikonjait, ábráit. Meg fogom adni a linkeket, onnan letölthetitek és annak alapján kicsit közelebb kerültök a valósághoz.
-
Yany
addikt
válasz
Kabel15 #9430 üzenetére
Remélem nem haragszik senki, hogy az állóvizet kavargatom picit, de lenne még kérdésem: szóval azt mondják, hogy a mozgókép-felbontásnak jó tesz a valós 100Hz. Mégis jobb egy 50Hz-es Sony képe? (azt gondolom, hogy színekkel és egyéb paraméterekkel nem lehet sok gondja már a Samsung/LG párosnak sem, mivel a panelek alapvetően jók - IPS/PVA ugyebár - és már a színeket sem annyira szaturálják túl, vagy legalábbis belőhető).
-
nightshadow
veterán
válasz
Kabel15 #8895 üzenetére
MM be azok a TV-k vannak jól beállítva amiket el akarnak adni.
Én többször rákérdeztem erre, s azt mondták, hogy nem foglalkoznak a beállításokkal, mindegyik készülék Shop Mode-ban van. Azoknál, amelyekbe én is belenéztem a távirányítóval a menübe, azok tényleg Shop Modeban voltak.
F6400-F6670 kép minőségbe kb ugyan az. Nem azt mondom, hogy a 6670 mennyire rossz TV sőt, szép, de nem 100.000ft al szebb mint a F6400.
Nem tudom, hogy honnan vetted ezt a 100k-ás árkülönbséget. Ha hivatalos árat nézünk, akkor a 40F6400 170k körül van (pl. e-digital), a 40F6670 pedig 190k körül (pl. T-com). 20k különbséget pedig bőven megér a local dimming, a +1 év garancia, a szatellit tuner, stb.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Kabel15 #8895 üzenetére
"Samsung topicba a megvásárolt TV-k 10% vissza küldték megvétel után mert piszok foltos volt a képe vagy csíkozódott, esetleg a WIFI nem akart csatlakozni semmire.
Na mind1. A döntést neked kell meghozni. "Samsung tvt inkább külföldről érdemes behozatni, van ismerősom samuba és parancsba ki van adva, hogy a tesztelt makulátlan képminőségű tvk mehetnek ki exportra csak, a magyar piacra nincs ilyen erős szabályzás oda a kisebb foltosakat simán kiküldik.
-
-
Lobeu
csendes tag
válasz
Kabel15 #8260 üzenetére
Igazából a mostani tv is bőven elegendő, nem tudom milyen adatai vannak ennek vagy annak, mert egyikről se találni semmi infót, főleg a kínairól.
LoL-ozni hobbi szinten játszok, olyan hűdenagy csoda nem kell, nem egy CS 1.6.
Csak a képe érdekelne, hogy szép-e, fényerő milyen, stb.... -
seederking
őstag
válasz
Kabel15 #8207 üzenetére
Most erre megint csak azt tudom mondani,hogy a moziban 20-30 és még több m-ről nézem a vásznat.
Pont emiatt nem vesz szivesen az ember az első pár sorba jegyet.
De figy én sem vitatkozni akarok ezen,mindenkinek ki kell tapasztalnia ezt.Csak annyit mondok ezzel kapcsolatban,hogy nem mondanám egy érdeklődő kérdésére sem nyugodt szívvel,hogy 1.5,2m távolságra vegyen nyugodtan 42" tv-t.Próbálja ki,tapasztalja meg neki hogy kényelmes. -
huhuhorgasz
csendes tag
válasz
Kabel15 #7915 üzenetére
ezért nem szeretek így vásárolni.már vagy 40el van túllépve a kezdő keret.
de csak a normálisabbat szeretném megvenni mert hosszabb távra terveznék.ha arra járok pl egy mm akkor megnézem.gondolom itt már a képen meg kell mutatkoznia a 6500as előnyének hiszen ugyanazonkat a beállításokat emlìtetted a két tv-n
-
huhuhorgasz
csendes tag
válasz
Kabel15 #7899 üzenetére
Természetesen a legűbermarhajobb minőséget ami csak elérhető egy adott filmből
gondoltam, hogy vagy winyóról, vagy valami nagyobb pendrive-ról játszatnám le, ugyebár USB-n. Nem tudom, hogy pl wifin, vagy kábelen keresztül volna-e szaggatás a filmben, mert nem elegendő a sávszélesség. (mondjuk itthon 15Mbit)
Ezeket mind-mind úgy kérdezem, hogy tényleg nem értek hozzá, nem pedig akadékoskodásból.
Írtad, hogy ha a mozizás a lényeg, akkor a képminőségre menjek. Te mit javasolnál nekem?Mit válasszak?Mivel járnék jól?
-
akela91
addikt
válasz
Kabel15 #7865 üzenetére
+1, haver átjött hozzánk, és ment a sims SD adás a háttérben. Erre azt mondja, hogy nézd már, fel van gyorsítva a film! Nem értettem miről beszél, átkapcsoltam, és minden csatornán úgy látta gyorsabban mozognak a dolgok.
Akkor jöttem rá, hogy az 50HZ-hez szokott szeme lehet a "gond". -
kisbancsa
senior tag
válasz
Kabel15 #7841 üzenetére
Bocsmár hogy mertem feltenni 1 kérdést, "Kinek mi a véleménye". De látom az a 15 az élet korodat jelzi, de nem baj. Sony W805 249ezer ft. Jaa hogy kijön 129kból?..... Igazából azért néztem ezt a TV-t mert 200hz a kép frissítése, aktív 3D-s ( bár részemről nem lényeges 3D) viszont csak innen rendelek www.expertnet.hu .
Indok: ez a bolt a városomban van, és részlet fizetésre akarom venni a készüléket, és ebben a boltban ez volt a legnormálisabb ebben az árfekvésben. Elnézést, Kabel15 elnéztem hogy kinek válaszoltál sryKorán van még :$
-
gOldie
tag
válasz
Kabel15 #7697 üzenetére
Nem muszaj 2013-mas szerianak lennie, azokrol csak osszefoglalo teszteket nem talaltam.
En mar kb 165ezer forinttol latok 50 colos fullHD teveket, bar lehet ezek nem 2013mas modellek (es az is lehet, olyan rosszak, hogy nem lehet oket TV-nek nevezni?
arosszehasonlito oldal
(elnezest a nem magyar nyelvu link miatt, lattam par embernek ez kiuti a biztit, de en itt tudok vasarolni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest