- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Charras
csendes tag
-
válasz
Woodslave #38738 üzenetére
Nem nézel rajta HDR tartalmat és kész (vagy kikapcsolod).
Olyan sokat nem vesztesz amúgy... persze picit szebb meg jobb, de nem egetverő.
De ma még van ilyen tévé?
Szerintem minden 4K tv egyben HDR képes is... max annak minősége hagy némi kívánni valót, de az nem probléma, lásd fentebb. -
w333
félisten
válasz
Woodslave #11761 üzenetére
Én sem vagyok egy nagy 3D fogyasztó ember, inkább az (1080p / bitrate 20Mbps +) filmeket részesítem előnyben
Nagyon jó az aktív 3D majd valahol próbáld ki, biztos vagyok benne hogy tetszeni fog, nekem egy EH40" 6030 TV -m van és egyszerűen gyönyörű, és már az aktív 3D szemüvegek sem olyan drágák pl. 2db. egy csomagban 4-5k
-
akela91
addikt
válasz
Woodslave #11761 üzenetére
Kutatások szerint az emberek jópár százaléka (10%-20% ról írnak), nem érzékeli normálisan a 3D anyagokat. Nekem is van egy ismerősöm, aki csak homály-t lát ha bekapcsolom neki a (aktív) 3D-t (fiatal, jó a szeme...).
Egyszerűen nem látja térbelinek, mintha mi szemüveg nélkül néznék a 3D anyagot. -
-
Gicz
addikt
válasz
Woodslave #10934 üzenetére
A sok hz az lcd sample and hold megjelenítési módjából adódó elmosodást javitja. Nem a kinelző a baj, hanem a szemed. Nézel egy 24 képkockás filmet amin pl száll egy labda. A szemed követi a labdát a levegőben, de a labda 1/24 másodpercig egy heyben van. De a szemed megy tovább, és ez elmosódást okoz. Ekez javít a trumotion, köztes képkockákat számít, hogy csökkentse az elmosódást, hiszen akkor a labda 1/24 nél sokkal rövidebb, 100hz estenén 1/100ad másodpercig van ugyanott a képernyőn, és beláthatod h a szemed csak negyed annyival lesz elcsúszva mint normál esetben.
A másik megoldás a black frame insertion. Felvillantod a képet, a labda bele illan a retinádba, és utána fekete kép, aztán mimor a odaért a szemed a követésben ahol a labda lenne, megint felvillantják a következő kockát. Igy a labda körvonalai ugyanazokat a retina sejteket érik, nem lesz elmosódva a kép.
Gyors mozgásho ezért jó a plazma, mert pl ami nem van tv, az 2500hzes subfield drive-al rendelkezik, tehát egy felvillantás ideje 1/2500 sec, és utána sötét a képernyő a kövi kockáig. Ebből adódik a plazma képernyők enyhe vibrálása. Cserébe viszont mindenféle truomtio nélkül olyan élse a mozgás amennyire csak a forrás engedi.
A fent linkelt metronómos tesztem plazmán tökéletesen éles trumotion nélkül. Ha bekapcsolom hozzá, akkor csak folyamatosabb lesz, élesebb már nem tud lenni.
Ezért basználok mozira plazmát. Tvzésre nemjó, annyira, mert oda kell figyelni a beégésre sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest