- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackydan
senior tag
válasz
nightshadow #17467 üzenetére
Koszi szepen olvasgatva a lairasat igen meggyozo raadasul meg szep is.
-
coolpet
senior tag
válasz
nightshadow #17456 üzenetére
Ez 81 cm-es
81/2,54 az 31.889 inch, szoval kisebb mint 32 -
coolpet
senior tag
válasz
nightshadow #17451 üzenetére
Hali!
-
Mikeee89
senior tag
válasz
nightshadow #17262 üzenetére
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #17211 üzenetére
Finoman szólva...
-
NORBl
aktív tag
válasz
nightshadow #17178 üzenetére
és ez a KDL-40W605, jobb valamivel a feletted lévő hsz-ben linkelt 2 modellnél ?
Szerk.: Úgy látom ez nem 3D, ami végülis nem kritérium, de a fent linkelt 2 modell az, és még olcsóbb is, ez a teljesítményükön meglátszódhat, vagy a SONY ennyivel drágábban adja a készülékeit ?
-
Bling95
őstag
válasz
nightshadow #17116 üzenetére
akkor ez lesz az orion helyett ha azt mondjátok hogy jobb
köszi
-
NORBl
aktív tag
válasz
nightshadow #17085 üzenetére
42LB650 - nél van jobb választás ebben az árkategóriában ?
-
*Tata*
senior tag
válasz
nightshadow #16967 üzenetére
Szerintem picit sok érte ennyi, a Panasonic 55ET60 volt ennyiért nemrég, és ez sem jobb tőle semmivel.
Igaz a gari erre most 5év. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
nightshadow #16967 üzenetére
Ha nincs akció és megkéred ezt adják hozzá szerintem akkor is megkapod...
-
Mentiii
tag
válasz
nightshadow #16878 üzenetére
És w333 ... Köszönöm
Eldőlt a kérdés
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16856 üzenetére
Itt valami 200Hz-ről hadoválnak dehát kitudja..
[link]
-
jaklimakli
csendes tag
válasz
nightshadow #16826 üzenetére
Üdv! Köszi a választ, rápillantottam, egészen jókat írnak róla. A 3D-t nem dicsérik, de azt valószínűleg nem is túl gyakran használnám. A böngésző mennyire gyors rajta? Láttad már a képét esetleg? Sajna egy pici vidéki városban élek, ahol megnézni nincs lehetőségem, így csak mások véleménye alapján tudok vásárolni. Viszonylag gyakran (úgy 70%-ban) TV-t is néznénk rajta (szabadon fogható). Mennyire jó a képe így? Előre is köszi az infót!
-
szkink
aktív tag
válasz
nightshadow #16859 üzenetére
Remélem lesz minél előbb teszt.Webáruházakról van topic hogy honnan érdemes rendelni?AV Planet-ről van tapasztalat?
-
blakey
titán
válasz
-
szkink
aktív tag
válasz
Na az szép!És ez honnan fog kiderülni és mikor,majd a tesztekből?Akkor mi a jó a.....nak ìrnak rá ekkora számot?Amúgy köszi.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #16829 üzenetére
LB730 [link]
Bocsi, ez az előbb lemaradt. -
törölt tag
válasz
nightshadow #16826 üzenetére
El kellene már felejteni ezt a "IPS panelt használ, aminek gyenge a feketéje" szlogent, már idejétmúlt. A tavalyi szériára rá lehetett még sütni, de a 2014-es modelleknél lehetőség van a fekete szint beállítására is 3 fokozatban+ Local Dimming. Pana mellett Sony is használja ugyanezt a panelt. Pana AS640-650 is jó tévék, bár itt nem túl népszerű, érdemes valamelyik üzletben személyesen megnézni. A tapasztalatokra is kiváncsiak lennénk itt.
-
KGEE2
csendes tag
válasz
nightshadow #16805 üzenetére
Köszönöm!
-
InterFox
senior tag
válasz
nightshadow #16795 üzenetére
Javasolnál nekem, konkrét márkákat vagy típusokat?
-
KGEE2
csendes tag
válasz
nightshadow #16795 üzenetére
Köszönöm. (és miért?)
És ezzel elnyerted a kedvesség díját is első válaszolóként -
Piftuka
veterán
válasz
nightshadow #16169 üzenetére
"Az LG IPS panelt használ, ennek gyenge a feketéje, így a kontrasztja, de ennek csak akkor van jelentősége, ha elsősorban sötétben tévézel. Világosban nincsen jelentősége."
Lehet, hogy ebben az esetben is sok múlik az egyéni preferencia rendezésen, de szerintem az itt olvasható vélemények ebben a témában erősen túloznak.
Immár három féle LCD (hagyományos Philips, és két LED-es LG) készülékkel szerzett tapasztalatok alapján mondhatom, hogy én nem is tudnám elviselni az egyes képtartalmak esetén az "áthatolhatatlan" fekete megjelenítését.
Nem tudom, hogy ti milyen kontraszt beállítások mellett, és milyen világítási viszonyok között TV-ztek, de én nappali fény mellett, és teljesen elsötétített szobában is szoktam filmet nézni, és kifejezetten idegesít (a "gyengének" mondott IPS paneles LG készülékem esetében is), amikor egy-egy sötét képtartalom esetén nem látom a részleteket.
Tipikus példa a Sherlock Holmes korát megidéző krimik képvilága, amikor a sötét sikátorokat mutatják... A sikátor egyik felét megvilágítja a gázlámpa, a másik felén a szemeteskuka, a tűzlétra teljes sötétségben van.
Azaz csak lenne, mert az én beállításaimmal (fényerő és kontraszt) mindig látható, "sejthető" valamennyire, hogy ott mi van.
De mondhatom az éjszakai felvételeknél a karakterek, színészek arcának azt a felét is, amely "árnyékban" van, és még ezer másik példát is... Ott is látszódnak bizonyos kontúrok a sötét/fekete részeken belül.
És gondoljatok bele! Ez a természetes, a valósággal megegyező. A való életben ugyanis igen ritkán fordul elő, hogy egy területen a részleteket is elrejtő, koromsötét van mindenütt. (Gyakorlatilag csak és kizárólag bizonyos tengerszint alatt, illetve bizonyos mélységű barlangban, vagy egy ablak nélküli szobában, becsukott ajtók mellett.)
Tudom, láttam én is épp eleget olyan beállítású készüléket (plazma, LCD, de akár CRT), ahol a fekete tényleg olyan, hogy minden részletet elrejt, de ez nem természetes.
Innentől kezdve pedig értelmetlennek tartom az IPS panel rovására írni a "gyengébb" (a valósággal megegyező) fekete szintet.
-
szkink
aktív tag
válasz
nightshadow #16653 üzenetére
Köszi.De az ár nem igazán áll közel az elvárásomnak
-
w333
félisten
válasz
nightshadow #16672 üzenetére
Ez így van ... én 30-40GB-s MKV -at játszok a Samu beépített lejátszóval
Csont nélkül kb. mindent lejátszik, és az a dúrva hogy pont ugyan olyan gyorsan olvassa be (indítsa el) mint pl. egy 1.5GB filmet, szóval kb. 3mp a betöltés ...
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16674 üzenetére
Nekem vannak VHS kazettáim is, soha nem fogom megnézni őket már csak magnó hiánya miatt sem de nem ez a fő ok.
Divx et meg lehet pc-vel nézni ha nagyon kell.
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16672 üzenetére
Azért a killa sample-t viszi [link], igaz a tipus nem ugyan az.
Divx meg minek a mai világban? -
pappkarcsi
senior tag
válasz
nightshadow #16656 üzenetére
Akkor bevisszük és játszunk rajta kicsit...
-
Trak
addikt
válasz
nightshadow #16648 üzenetére
Ez megint olyan, hogy kinek mi éri meg...
Valaki 200 ezret sem adna soha egy tévéért, valaki pedig sokkal többet is.
Valóban kicsit drága az a 42-es Philips amiről szó van, de ha olyan a képminősége, mint a tavalyi 7 ezres szériának, akkor az pariban van a Sony-kkal, nem néztem teszteket, de lehet, hogy az új smart rendszer már jobb lett, és legfőképpen ott az Ambilight. Ami vlakinek megint nem ér semmit, valaki pedig hajlandó érte kifizetni +20-30-40 ezret is. Ahogyan én is.
Félek is, hogy mi lesz 5-6 év múlva, remélem megmarad a Philipsek minősége még akkor is, vagy ha nem, akkor eladják az Ambilight szabadalmat mondjuk a Sony-nak -
Trak
addikt
válasz
nightshadow #16636 üzenetére
Nem vitatkozom a Sony remek képminőségével, ez tény. Tavaly fel évig tartott míg eldöntöttem, hogy melyik tévét vegyem, a végére a 3 versenyző a Sony W905, a Samsung F8000 es a Philips PFL8008 maradt. Mindegyikrol nagyon jókat írtak mindenhol, a tesztekben is, a saját vélemények is ezt tükröztek, ugyhogy nehéz döntés elott álltam. Végül a Samsung kiesett, sosem volt a szívem csücske a márka (valoszinuleg mert évekig a másik koreai márka termékeivel dolgoztam, es a Samsung volt mindig a fő "ellenség"
) es a masik kettő jobban tetszett. Gyönyörű képe volt a Sony-nak, de a Philipsnek is legalább olyan jo, de abban van Ambilight es nekem a design-ja is jobban tetszett, ezert végül ez nyert. Jok a Sony-k, de hónapokig néztem őket egymás mellett 7 es 8 ezres sorozatú Philipsekkel, es azt kell mondanom, hogy ezeknek a közép-felső kategóriás Philips-eknek van esélye versenyezni a többiekkel. Vannak nehézségeik, lehet, hogy menüben, menü gyorsaságban jobb a Sony, de képminőségben nem feltétlenül, es en ujra csak ezt választanám.
Sajnos az alsóbb kategóriában viszont nem tul jok, 6 ezres sorozat alatt szerintem nem biztos, hogy érdemes megvenni. Az idei modellek viszont nem tudom milyenek, azokkal mar nincs tapasztalatom. Csak ez miatt írtam, nem kell leírni a Philipset közép es közép-felso kategóriában, meg annak ellenére sem, hogy ez mar nem az a Philips ami régen volt.Szerk: bocs a helyesírásért, telefonról nem a legjobb ilyen hosszút irni...
-
yellowcake
csendes tag
válasz
nightshadow #16618 üzenetére
Köszi az infokat! F6100 lett végül, csak egy mérettel nagyobb (40").
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16636 üzenetére
Igen, 300ezerbe már belefért volna a Sony 50W8xxB is, igaz nincsenek a hátulján szines ledek.
Jó tudom az nem fér el. Tény hogy a philipsek kevés figyelmet kapnak, egykor a kedvenc márkám volt ha ez hihetetlenül hangzik is.
-
Trak
addikt
válasz
nightshadow #16629 üzenetére
Nem értek egyet... Ha olyan az a Philips, mint a tavalyi modellek, akkor nem jobb a Sony nála. Nagyon elmentetek a Sony imádat felé. Persze az is lehet, hogy en vagyok kicsit elfogult a Philips 7 es 8 ezres sorozat felé
-
B3ny00
aktív tag
válasz
nightshadow #16594 üzenetére
enis ott szoktam vasarolni mindig (sony center) jo kis akciokat ki lehet fogni.
-
Gicz
addikt
válasz
nightshadow #16622 üzenetére
Az igaz, hogy az f6100-at venném ezek közül, ebben nincs hiba
-
Gicz
addikt
válasz
nightshadow #16618 üzenetére
viszont ha azt nézzük, hogy a 100hz lényege a jobb mozgóképfelbontás, akkr a black frame insertion jobb is ilyen szempontból. mivel nem számol ki képkockékat, nem lesznek artifaktok a kiszámolt képkockán, plusz nem lesz szappanoperaeffekt sem mellékhatásként.
-
yellowcake
csendes tag
válasz
nightshadow #16612 üzenetére
Köszi, pár ilyen leírást én is elolvastam, azért telt el egy óra a két hsz között
Ha jól értem, akkor ez a Black frame megoldás megduplázza a frekvenciát, legalábbis látszólag. Ez viszont azt jelenti, hogy az ezt a technológiát használó, 200Hz-el reklámozott TV-k natív képfrissítése is 100Hz, nem? Javítson ki valaki ha tévedek, erre egy leírás sem tért ki amit olvastam.
-
yellowcake
csendes tag
válasz
nightshadow #16589 üzenetére
Illetve, az még mindig nem egészen világos, hogy hétköznapi használat (TV adás, DVD minőségű filmek) mellett miben nyilvánul meg a valódi 100Hz előnye az 50Hz-el szemben.
-
yellowcake
csendes tag
válasz
nightshadow #16589 üzenetére
Világos, köszi.
-
lilricsi
tag
válasz
nightshadow #16594 üzenetére
Koszi szepen!
-
lilricsi
tag
válasz
nightshadow #16592 üzenetére
Koszonom, hol nezzem az arakat? Merre volt az akcio?
-
lilricsi
tag
válasz
nightshadow #16590 üzenetére
Koszi! Azon kivul hogy nem 3d-s a 2d minosege ugyanaz mint a masike?
-
yellowcake
csendes tag
válasz
nightshadow #16584 üzenetére
A 32H5000-nak is 100Hz-et írnak, a Philips 32PFL4258H-nak meg 200Hz-et. Vagy ezt valami trükközéssel hozzák össze?
-
Domi84
csendes tag
válasz
nightshadow #16469 üzenetére
Sziasztok!
PS4 mellé keresek Tv-t
2 kiszemeltem van eddig. 200as határt nem igazán szeretném átlépni.
Samsung 48H6400
LG 47LB671szerencsémre pont most irta be nightshadow a samu input lagját.
másodiknak nem ismerem az input lagot,,,Sztetek melyik lenne a jobb?
Vagy valami tudtok még ajánlani?előre is köszönöm
-
törölt tag
válasz
nightshadow #16422 üzenetére
Elnézést a tesztet benéztem. A H5000-re gondoltam, ez is szerepel a post végi hivatkozásban.
-
K4jusz
tag
válasz
nightshadow #16422 üzenetére
Pár ezer ft a különbség, de ha ugyanazt tudják, akkor inkább a 2014-es modell felé húznék, mert nálam is ez a két készülék van terítéken.
-
SG3rg0
őstag
válasz
nightshadow #16411 üzenetére
Köszi, de nekem egy 42-es bőven elég.
-
steve920123
csendes tag
válasz
nightshadow #16411 üzenetére
Köszi szépen a tanácsot! (:
-
SG3rg0
őstag
válasz
nightshadow #16402 üzenetére
Visítva 230.000Ft
-
törölt tag
válasz
nightshadow #16389 üzenetére
Jó, de akkor meg nem lesz 3D-je. 50Hz-100Hz-400Hz, ezeket úgyse veszi észre, sőt itt írta valaki, hogy jobb is az 50Hz-es ( talán Gicz írta?)
-
rolixyz
tag
válasz
nightshadow #16402 üzenetére
Ja igen, az 50esre gondoltam
Köszi a segítséget, azt hiszem a Sony lesz belőlebár holnap még vetek egy utolsó pillantást rájuk a MMban.
-
SG3rg0
őstag
válasz
nightshadow #16398 üzenetére
Oké értem. És akkor ebben az árfekvésben most mi a legjobb vétel? Jöhet bármilyen márka!
-
rolixyz
tag
válasz
nightshadow #16398 üzenetére
De valós 100hz-es mindkettő, igaz?
-
SG3rg0
őstag
válasz
nightshadow #16394 üzenetére
w815 miben különbözik a w805-től?
-
SG3rg0
őstag
válasz
nightshadow #16387 üzenetére
Szia!
Nekem elég a 42 és abból is a 815B. Olvastam hogy folyamatosan jönnek firmware frissítések. Ezek a sony hiányosságait smart képességeit nem javíthatja?
-
törölt tag
válasz
nightshadow #16387 üzenetére
Ez 3D-s is és jobb árban mint a 805.[link]
-
rolixyz
tag
válasz
nightshadow #16383 üzenetére
És képminőség terén érdemes a Sonyra költeni, vagy csak a már triluminos technológiával szereltek tudnak többet pl. a Samsungoknál? (Ha többet tudnak egyáltalán
)
-
SG3rg0
őstag
válasz
Tehát ha választani kellene a H6500 és a W815 között, akkor egyértelműen a H6500 a nyerő?
-
nismoka
addikt
válasz
Azt nem mondanám hogy felezi, azt a passzív 3D (540sor) szokta, úgy fogalmaznék hogy kb 720p felbontásnak felel meg mert nem olyan csikos a kép mint egy passzívnál.
-
silvergod
őstag
válasz
nightshadow #16320 üzenetére
megnéztem az lb650-et..nagyon jó,de azért azt viccesnek tartom hogy ennyi pénzért a magic remote-t külön kell hozzá megvenni.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
nightshadow #16297 üzenetére
Még ezt is ajánlották Samsung UE40EH5000 FULL HD LED TV
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16284 üzenetére
Viszont a színei és a képe mai is remek, mikor vettem neki akkor már hébe hóba volt led-es is de ennek jobb volt a képe...
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16282 üzenetére
Ez kb 4éves még a mamimnak van is egy ilyen, ez még "igazi" 100Hz
[link]
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16280 üzenetére
Utoljára talán 3-4 éve láttam olyat de akkor azt hiszem nem MCI-nek hívták.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
nightshadow #16276 üzenetére
Valamikor az MCI megegyezik a valós képfrissítéssel, mert csak köztes képkockát rak be, feketét pedig nem.
-
The.Bali
aktív tag
válasz
nightshadow #16276 üzenetére
Aha, így már érthető
És ez az MCI funkció kikapcsolható a TV-n? A monitoron sincs ilyen gondolom. Kis méretben (32") meg lennék én elégedve szerintem az 50Hz-el is, ha tudja hozni azt a minőséget, amit egy mezei 50k-s árkategóriájú számítógép monitor.
-
The.Bali
aktív tag
válasz
nightshadow #16274 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót és a cikket!
Értem, tehát a 100hz az jobb képet eredményez. Viszont, amikor egyes TV-knél így tüntetik fel a 100Hz-et, az most nem jelent valós 100Hz-et? Mit jelent valójában? Motion Clarity Index (MCI): 100Hz -
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #16263 üzenetére
De foltosabb is.
-
gyerecske
senior tag
válasz
nightshadow #16209 üzenetére
Értem, rendben.
Sajnos meg kell húznom a határt, mert fölfelé a csillagos égig lehetne menni. :-) -
gyerecske
senior tag
válasz
nightshadow #16207 üzenetére
Köszönöm még1x.
Ezt a 2 gyártót preferálod egyébként? -
gyerecske
senior tag
válasz
nightshadow #16205 üzenetére
Ez biztosan így van, de egy nem belépőkategóriás tv 200e alatt nem nagyon van, ahogy nézegetem őket.Annál többet pedig nem nagyon adnék érte, ha tudnék sem. :-)
Ok, köszönöm a segítséget!
-
gyerecske
senior tag
válasz
nightshadow #16203 üzenetére
Hűha, erre nem gondoltam volna egy Sony esetében,még nem láttam csak képen.
A másik alternatíva ez lenne Samsung UE48H5500A.
Erről esetleg valakinek infója? -
törölt tag
válasz
Tökéletes a feketéje az IPS-nek amelyikben van local dimming, pl ebben is: [link]
@hitchins, 2,5m-re szerintem is elég egy 46-47-es tv. -
hitchins
őstag
válasz
Ertem koszonom
-
hitchins
őstag
válasz
nightshadow #16160 üzenetére
köszönöm a válaszokat!
50-es méret már nagynak érzem, 48 is határeset. Ideális azt hiszem talán a 46-47 lenne.
(Mostani 37-es után ez is elég nagy ugrás.)
Kicsit nézegettem a neten és ezt találtam szimpatikusnak ami sztem minden igényemet kielégítene.
Persze még csak neten láttam, kiállítva nem láttam a képét.
Sony kdl 47w805 - 285e
De hozzá néztem az átlalatok ajánlott samsung 46f6500 (210e)
Nem néztem még át az egész specifikációt, de ez elég nagy árkülönbözet.
Sony valóban ennyivel jobb, vagy csak a névre kell fizetni?
@nightshadow
Philips/lg-kkel mi a baj amiért nem vennél? -
Piftuka
veterán
válasz
nightshadow #15865 üzenetére
Ahogyan itt ígértem, megnézem a készüléket.
Már elvitték, de megkérdeztem a típusát és ez volt: [SHARP LC-60LE652E]
Viszont ki volt téve ez: SHARP LC-42LE760E
Ha már ott volt, és egyébként is erre voltál kíváncsi, hát le is teszteltem hirtelen... persze csak a helyszín adta lehetőségek erejéig.
Tetszetős kis készülék, letisztult formavilággal, és egy hasonlóan kulturált, ugyanakkor nagyon "menő" megjelenésű távirányítóval.
A készülék menüje szerintem közel áll az etalonhoz. Aki a "csilli-villi" animált "hókuszpókuszhoz" szokott, annak nem fog tetszeni, de engem éppen a spártai egyszerűsége fogott meg.
Egyszerűen, ha valaki még életében nem látott LCD TV-t az is pillanatok alatt megtalálja az összes beállítást. Számomra - ismétlem - ez nagy piros pontot érdemel!
Más kérdés, hogy viharkabat fórumtársunk itt leírt megállapítása a SHARP TV beállításainak fokozatairól helytálló. Sajnos tényleg furcsán rövid skálán lehet állítani az egyes értékeket.
Persze, ha eleve nem kell sokat állítgatni, akkor ez nem hátrány; de mindenképpen megemlítendő.
A megjelenített képet csak TV adással tudtam tesztelni, viszont abból az összes elérhető csatornával megnéztem. Erre egyébként szükség is volt, mert egyrészt a HD csatornákon nem a legideálisabb tartalom futott, valamint valahogy most nagyon furcsa volt MinDig TV által sugárzott digitális tartalom az összes kiállított készüléken.
Egész egyszerűen a TV adás képe zajos volt kivétel nélkül mindegyiken. A kisebb méretű/olcsóbb/"no name" (AKAI, Orion, stb.) esetében ez nem furcsa, viszont az egyik legocsmányabb képet a SONY 955-ös csúcsmodell produkálta az M1 HD csatornával, ami elgondolkodtatott.
Lehetséges, hogy az a tendencia figyelhető meg a legtöbb termék esetében, mint amire a Samsung TV-k kapcsán egy ideje sokan felhívják a figyelmet? (Hogy tudniilik évről-évre, minden új sorozattal romlik az általános, avagy "abszolút" képminőség.)
Érdekesség, hogy a képminőségével "befutó" volt még az LG 42 LN5400, ami már szintén nem "mai darab".
Mindenesetre az feltűnő volt, hogy a gyári beállítások mellett a 32-50 coll közötti méretekben minden kiállított modellt nézve ennek a SHARP-nak, és a Toshiba 42-es csúcsmodelljének (ha jól emlékszem 7335 volt a típusa) volt a legszebb képe TV adással. Ha a kettő közül kell választani, akkor pusztán a képe alapján a TOSHIBA lett volna a befutó.
A Samsung, Panasonic, SONY, LG készülékek mindegyike rosszabb képet mutatott, gyári beállítások (és gondolom "dinamikus" képmód) mellett.Hozzáteszem, hogy a két "nyertes" képén is volt mit javítani. A Toshiba-t idő hiányában most nem teszteltem, de a SHARP-on beállítottam a természetes színvilágot, "bűvészkedtem" kicsit a képélességgel, és nagyon klassz képet sikerült varázsolnom.
Hangsúlyozom, hogy ez a "klassz" relatív... amelyik TV-n ugyanis foghatóak voltak a német (ZDF különféle csatornái, 3SAT, és még ki tudja mi) HD csatornák, azok egyértelműen jobb képet produkáltak. Persze "véletlenül" ezek éppen a falra kitett 55-60-as méretű felső-közép és felső kategóriás modellek voltak.
De nem ez a lényeg, hanem hogy a német műholdas HD csatorna minősége nagyon odavert a magyar HD csatornáknak! Mikor érjük meg, hogy ilyen minőségű TV adást nézhetünk a hazai szolgáltatók jóvoltából?
Summa summarum: a fenti teszt alapján - természetesen figyelembe véve a hely, illetve a jelforrás adottságait - TV adásokhoz egyértelműen a SHARP és a TOSHIBA két modellje közül választanék.
Szerintem ez a két gyártó méltatlanul kevés figyelmet kap a "4 nagy" (SONY, Panasonic, LG, Samsung) mellett.
Egyéb digitális tartalmakhoz továbbra is a SONY-t preferálom. A SONY W955 színhűsége, és képélessége páratlan.
Érdekesség volt még, hogy a közvetlenül egymás alatt kiállított LG LB700 és LB730 összehasonlításában ugyanazon képtartalmaknál kivétel nélkül mindig a 700-asnak volt a legjobb képe.
Emellett sajnálattal konstatáltam, hogy már szinte teljesen eltűnt a forgatható talp a kínálatból, miközben a legjobb minőségű (kb. 1,5 cm vastag, tömör üveg) talpa egy az Orion cégcsoporthoz tartozó "gagyi" AKAI TV készüléknek volt.
Ezen elgondolkodhatnának a "menő" gyártók!
-
w333
félisten
válasz
nightshadow #16096 üzenetére
Hát nem egy nagy durranás ...
-
Tomi0703
addikt
válasz
nightshadow #15819 üzenetére
Rendben köszi a segítséget.
(#15821) Zsmester89: Hát az LG-n nagyon elgondolkodtam. Monitorom is meg a telefonom is ips, szerintem annyira nem szar az a fekete, a mostani tévémnél tuti jobb. Ráadásul az LG olcsóbb is.
Bár most azon gondolkodom, hogy házzá pótolok egy kis pénzt (+6k) és veszek egy LG 32LN5400-at (olcsóbb mint az F5000).(#15830) Pumma: Tudom-tudom. Mindig ég a villany.
-
Piftuka
veterán
válasz
nightshadow #15767 üzenetére
"Ezt az idei Sharpot LC50LE760E[link] látta valaki élőben kirakva?
[..]kérdés, hogy milyen a képe?"Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy ezt láttam. Lehet, hogy az elődjét.
Mindenesetre a hatalmas "AQUOS" reklámfelirat vonzott a Media Markt-ban oda, ahol ez a TV a falon díszelgett.
Mivel alapvetően szimpatikus számomra a gyártó, és sok jó véleményt lehet olvasni az egyes TV készülékeiről, én kíváncsi voltam, és mindent meg is tettem annak érdekében, hogy a szívembe zárjam. Hát nem rajtam múlott, hogy nem sikerült.
Pedig kivételesen a falra kitett készülékeken - így ezen is - nem a MinDIG TV futott, hanem valami digitális (talán műholdas?) előfizetői csomag, amelynek része volt számos - főleg német - HD csatorna is.
Kapcsoltam sorozatra, zenei csatornára, hírcsatornára és egy showműsorra is. Az eredmény siralmas, és lehangoló volt. Ugyanis homályos, életlen képet láttam, valószínűtlen színvilággal. Hát ez nem éppen az, amit a SHARP hirdet.
A megjelenített kép olyan zajos, pixeles volt, mintha valami VHS kazettára felvett filmet néztem volna.
És mindezt digitális, Full HD jelet sugározva...Nem csak önmagához képest volt rossz a kép, de a mellette látható másik ~20 féle LG, Philips (mondjuk az egyik készüléküknél itt is láttam "csodát") és Samsung készülékekhez képest is.
Ha lesz rá érkezésem, a biztonság kedvéért megnézem majd a típusát, de nem ígérem, hogy a jövő hétig eljutok a Media Markt-ba.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
nightshadow #15822 üzenetére
Bocsi a kérdésért - ilyesmivel még nem volt dolgom - HDMI kábel csak egyfajta van igaz? Ezalatt értem a kábel végeket...
-
Tomi0703
addikt
válasz
nightshadow #15817 üzenetére
Értem. Hát vegyesen. Ugyanannyi sötétben tévézés lenne kb mint világos, de inkább több sötét.
A Samu sima TN panelt használ?
Amúgy talán még az nyomhat valamit a dolgokba, hogy Samu szerviz van a közelben (Veszprém), LG meg csak Pesten van nem?
-
Tomi0703
addikt
válasz
nightshadow #15812 üzenetére
Semmi gond.
Na ahogy nézem szinte ugyanazt tudják (gyári oldalon ahogy néztem a Samu kevesebbet fogyaszt és van rajta jack). És akkor a kérdés, az LG vagy a Samsung?Gondolom jó lenne élőben is megnézni őket. Esetleg van olyan extra az egyikben ami a másikban nem található meg és elkerülte a figyelmem?
-
Tomi0703
addikt
válasz
nightshadow #15810 üzenetére
úgyhogy nem kellene túlságosan nagy (58 centinél azért nagyobb legyen)
-
Tomi0703
addikt
válasz
nightshadow #15794 üzenetére
22-23"-nál nagyobbat keresnék, ha nem fér bele a fullHD az nem olyan nagy gond, az USB lenne a fontos.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
nightshadow #15713 üzenetére
A H6400-tol azert felek mert az F6400-et amikor lattam a W805 mellett akkor sokkal szebb volt a kepe, es ezen nem tudom mennyit javitottak a H szeriara? Ha sokat akkor szuper mert akkor tenyleg jo vetel lenne...
A W705 meg csak 1 tizessel olcsobb mint a W805 es akkor szerintem mar inkabb azt vennem.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
nightshadow #15704 üzenetére
Hat ez egy bonyolult kerdes, mert igazabol van ra akar 275000-rem is de csak bizonyos kereket kozott.
Szoval en felulet/forintban gondolkozom es nem sokkal ezelott volt egy 40F6400-rem ami nekem tetszett amitol meg kellett valnom kulfoldre koltozes okan, ami aztan csak 1 honapig tartott en hazajottem es most nincs tv-m.
Szoval a 40F6400-az alap amibol ki tudok indulni mind meretben mind minosegben ennel rosszabbat nem veszek es ugy szamoltam, hogy ez most legolcsobban 135000 ft es nalam feluletben ez 1 egyseg. Nagyobbat szeretnek venni de nem tudom mekkorat, leginkabb 46-50" lenne jo, de neztem az 55F6400-et is, ami oriasi 1.9x nagyobb felulet az 40"hez kepest es emelle egesz jo a 275000 ft ara, igy felulet/ft-ban megkozeliti az 40F6400 erteket es ezert elgondolkoztam ezen is. 55" az brutalis volna.
De ugyanakkor tegnap elmentem az Auchanba, mert volt itt egy srac a forumban (66653. hsz) aki irta, hogy a 46F6400 175000 ott (hat sajnos 190000) es ott lattam egy 50" W805-ot aminek sokkal szebb kepe volt mint a az F6400-ese, es ez komolyan elgondolkoztatott azon, hogy inkabb vegyek egy 46-50" es modelt de legyen olyan szep a kepe mint a W805-nek. Csakhogy aztan hazajottem es lattam, hogy bizony az 50W805 az 280-290000...azt meg sokallom ekkora feluletre.
Konkluzio: Ha 240-250000 korul lenne valami ami hasonloan szep kepu 50" mint a W805 akkor szerintem azt vennem, de sok marka van es meg tobb model...es az LG, Toshiba,Panasonic markakat pl nem is ismerem egyaltalan. Ha erre tudsz javasolni nagyon megkoszonom.
De ha nincs ilyen akkor szerintem vagy egy 46F6400 lesz 185-ert vagy egy 55F6400 275-ert.
Hat koszi!
-
viharkabat
aktív tag
válasz
nightshadow #15688 üzenetére
Viszont a Sonynak szebb a képe.
kulfoldi!
A 605, 655, 755 képminőségre nagyjából ugyanazt hozza. A különbségek máshol vannak, amit úgy hívnak márkapozícionálás.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
nightshadow #15688 üzenetére
Koszi ertem, erdekes, hogy 1 arban vannak kb... Viszont a W805 meg jobb mint az F6400, de joval dragabb. F6400-em mar volt es nem volt rossz de tegnap lattam egy W805-ot es nagyon tetszik de sajnos eleg draga...nem nagyon akarok ennyit raszanni. Akkor gondolom a W655, W705 az ami az F6400 korul van. Jobb esetleg valamelyik az F6400-nel, vagy ha feljebb akarok ugrani minosegben akkor nincs mas mint a W805?
-
Azurooandrew
tag
válasz
nightshadow #15530 üzenetére
A tavalyi F6500/6400-nek kategóriájában nagyon rendben volt a képe, sőt szerintem kis állítgatással a hangja is meglepően jó volt, a menü gyors volt ezt is szerettem (ez azóta még gyorsult?), és igen jól bánt a digitális tv adásokkal no meg a full hd mkv, mp4 anyagokkal.
Ami bántott a meccsek közben igen erősen látható vertikális banding (erről most nem írtak) volt, meg talán az, hogy a sd forrásoknál a felskálázás sehol se volt az általam ismert sony vagy lg-khez mérten, melyek szépen dolgoztak ebben a tekintetben.
Szép a tv külsőre is (H6400), de miért ragaszkodnak ehhez a talphoz még 2014-ben is (ha jól látom csak kicsit élesebbre faragták)?
A H6500 oktrojált alsó ezüst csíkját se értem, a kevesebb néha több, az-az a sima vékony keret szebb lett volna ,)
-
Mikeee89
senior tag
válasz
nightshadow #15590 üzenetére
-
Mikeee89
senior tag
válasz
nightshadow #15588 üzenetére
A Samsungok médialejátszói általában milyen tartalmakat visznek?
-
starpeter
senior tag
válasz
nightshadow #15583 üzenetére
A neve nem mulimédia lejátszó?
-
starpeter
senior tag
válasz
nightshadow #15581 üzenetére
Mennyi hasznaltan a legolcsóbb media Player?
-
starpeter
senior tag
válasz
nightshadow #15576 üzenetére
Nekem egy ilyen dvd lejátszóm van. Melyik a legjobb formátum? Melyik formátum adja a legszebb képet?
-
starpeter
senior tag
válasz
nightshadow #15574 üzenetére
Magyarul nem lehet rajta filmeket nézni csak dvd lejátszóval ,ugye?
-
kriszti@n
tag
válasz
múlthéten vettem,nagyon rendben van
-
gyeniko
őstag
válasz
Igencsak dícsérik, akárcsak az elődjét!
-
mrmrg
tag
válasz
nightshadow #15345 üzenetére
Köszi.
És még 1 utolsó kérdés, mielőtt döntök,
egymáshoz képest a 32f6400 és az LG 32LB650?3d továbbra sem érdekel.
-
kukulec
őstag
válasz
nightshadow #15300 üzenetére
köszi, ezt néztem, de ez edge kialakítású. nem az a gyengébbik rendszer a direct-hez képest?
-
apple87
senior tag
válasz
nightshadow #15302 üzenetére
Akkor is ha egy idősebb néninek kell 3D- nem használna és tányéros adás lenne rákötve, melyiknek lenne jobb a képe?
-
spyduck
nagyúr
válasz
nightshadow #15297 üzenetére
Egyet néztem, abból ítélem. Sorry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest