- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
válasz
jaklimakli #17152 üzenetére
Jelenleg aktiv szemüveges Sony nem Samsung panelt használ, a passziv szemüveges Sony elvétve használ LG panelt (1-2 tipus, ezek nem is domboritanak annyira...) Leginkább AUO paneleket használnak, melyek a tesztek szerint is igen jól teljesitenek a sony elektronikával, minimum ahogyan a samsung de inkább jobban. Ahol a samsungok ált 8 pontot kapnak ott a sony 9-et, pld W705, W829, stb.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Igen több mint egy hétig volt Panasonic 55ET60 TV-m. Azt hogy miért nem választottam megint olyat, csak is ezért volt. De 300 ezerért jó választás volt amúgy, a külső nekem nagyon tetszett, viszont smart részben a Sony se gyors de a pana kicsit így is lassabb volt. Képe is gyengébb volt kicsit, sötétben a bevilágítások azért látszottak, betekintési szöge viszont az IPS panelnek köszönhetően jobb volt. Szóval lényegében olyan áron ha lenne most is ajánlanám.
Pumma: Ne is mond, asszony miatt ezeket kell hallgatnom:
19:00 A Konyhafőnök
20:05 Éjjel-nappal Budapest
21:30 Barátok közt
....stb -
BBéci
legenda
válasz
Sem elméletileg, sem gyakorlatilag nem igaz, hogy csak a Samsung és az LG gyártanak LCD paneleket.
Sőt, Samsungék több OEM gyártótól vásárolnak.(#17150) Mikeee89
Egyiknek a hangszórói sem alkalmasak egyébre, mint a híradók és hasonló beszélgetős műsorok megszólaltatása. Tök mindegy, hogy wattot írnak rá. Mellesleg éppen a Philips tévék hangját szokták legtöbbet dicsérni. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
jaklimakli #16974 üzenetére
"Azokon (bár lehet, hogy a felvétel hibája, de) mintha a sarkokon enyhe bevilágítás lenne látható. Ez feltűnő?"
Kicsi azért van, de ha abszolút nem akarod hogy legyen plazmát kell venni, LED TV-be nem fogsz olyat találni ahol semmi nincs.
"Ezek szerint ez a készülék Edge LED-es?"
Igen
"A betekintési szöge mennyire jó?"
Edge led hátránya ugye hogy a betekintési szöge nem a legjobb, de én szemből nézem, vagy max jobra-balra 2-2 méterre ülök el akkor is jó még, úgy hogy a TV 3 méteres távolságban van a kanapétól.
"A SMART része mennyire gáz? Használható, vagy felejtős (pl. youtube)."
Netezni gáz rajta, youtube se olyan gyors, telefonról szoktam kilökni általában, úgy könnyebb keresgélni. Ha elsődleges neked a smart gyorsasága akkor ne ezt a készüléket vedd, mert vannak tőle gyorsabbak is.
"Olyat is olvastam, hogy 7-8 sec-ig gyakorlatilag éledezik, s még hangerőt sem lehet változtatni. Ez mennyire zavaró a gyakorlatban?"
Régebben több volt ez az idő azért, de frissítésekkel egyre jobb. Ha hosszabb időre kivan kapcsolva akkor kell neki vagy ~10mp. Ha be volt kapcsolva már, és kikapcsolod pár percre, akkor szinte már egyből kezelheted. Az hogy ez mennyire gáz te is eltudod dönteni, lehet ember függő, de nálam ez a pár mp nem befolyásol semmit...
"A file-formátumokat mindet jól játssza?"
Eddig nekem nem volt gond semmivel, bár 90%-ban FHD-s 13-18GB-os filmeket nézek rajta, azokat simán kezeli.
Hagyományos (mindigTV) adásokra mennyire szép a képe?
Digim van M1 és tárcsatornái HD-ban gyengék, de ez nem a TV hibája (hanem a csatorna), ettől fügétlenül a többi HD jó, az SD-k meg elmennek.
Műszaki leírásokból úgy tűnt, hogy nem támogatja a TIME shift funkciót. Külső merevlemezre nem tud felvenni, ez igaz?
Tud felvenni külső merevlemezre, nem tudom hol nem találtad, pedig sok helyen írják. TIME shift konkrétan nincs benne, de Sony topikban írtak hogy elő lehet így hozni: "ha felvétel közben megnyomod a Title List gombot, kiválasztod a file-t amit nézni akarsz és nyomsz egy entert (középsö kerek)" (sose próbáltam).
És még egy kérdés a végére: Te újra ezt a készüléket választanád?
2014-et írunk de sajnos nincs tökéletes TV, ez se tökéletes ugye, viszont amiért ezt választottam hosszas keresgélés után az a képe, és én ezt találtam adott kategóriában jelenleg a legszebbnek. Szóval ha most megint kellene vennem biztos ilyet vennék (jövőre már lehet nem..
).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
jaklimakli #16922 üzenetére
Nekem 55W829B van, elvileg ugyan az, mert mai napig nem jöttünk rá mi különbség a 828B-hez képest. Szóval 829B teszteket olvasgathatsz 50-es méretben van egy pár róla (pl.: link), mindenhol jó értékelést kapott. Én személyes tapasztalataimat összefoglalom neked:
Pozitívum:
- Az idei típusok közül adott kategóriában ennek van az egyik legszebb képe
- A feketéje már elég elfogadható led TV kategóriában
- Jó 3DNegatívum:
- A smart része kissé lassú, vannak tőle gyorsabb készülékek is
-
apszi
őstag
válasz
jaklimakli #16866 üzenetére
Szia!
Én elég sok tévét nézegettem az utóbbi időben, és bár inkább voltam eddig Pana szimpatizáns mint Sony, de azt kell mondjam, hogy szerintem az idei SOny-nak szebb képe van mint a Panának. A 3D kérdés szubjektív, de ha az nem fontos, a kettő közül én a Sonyt venném. Böngészés tekintetében nem tudom mi a helyzet velük, de a Panának a menüjét próbálgattam MM-ben, hát azt kell mondjam, borzalom lassú volt, ebből kifolyólag többet nem várnék egyéb szoftveres funkcióitól sem. Amondó vagyok, bár Sonyval nincs ilyen irányú tapasztalatom, de ennyit, még ha esetleg "nagyon szar" is, a Sonynak is tudnia kell. Szóval a fentieket mérlegelve...remélem valamelyest segített a véleményem, ami szintén szubjektív.
-
nightshadow
veterán
válasz
jaklimakli #16825 üzenetére
A Panánál jelen van egy 50Hz-es adásoknál tapasztalható kép akadozás, ami valamelyest orvosolható az IFC bekapcsolásával, de meg nem szüntethető. Egyébként mindkét tv IPS panelt használ, aminek gyenge a feketéje sötétben való mozizásnál. Ezek miatt én egyiket se venném. Jobb alternatíva a Sony 55W805B.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest