- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Eléggé félreérthető volt(teljesen), hogy mire írtad, de én kérek elnézést, biztos csak véletlen volt.
De arról már rég átváltott az 58"-os verzióra[link], mint lehetőség, ha követted az írását, én legalábbis így tudom.
Ja, látom közben szerkesztetted. Oké, most legalább tiszta a kép mindenkinek.
Jó, hát neked nem jött be a 7700-as, van ilyen, mint ahogy sokaknál probléma volt, a KS7000-rel is. -
echterion
nagyúr
Nem tudom. Testvéremnek van egy 49-es sony lcd-je, nekem azon szebbnek tűnik a játék.
De a Samu nálam ezzel az infóval szinte tuti kiesett. Van még 15 óra kb az akcióból, kiváncsi vagyok, hogy alakul majd az ára később.Amúgy nem vagyok "vájtszemű", tv-t nem is szoktam nézni, csak focit, meg filmet nézek a ps4 mellett. Nekem a játék képe a legfontosabb most.
-
echterion
nagyúr
Milyen értelemben? TV adás? Vagy a konzol képe lenne ennyire más? A TV sokat nem nyom a latban, heti pár alkalommal néz feleségem ilyen főzős-természetjárós műsorokat, meg a lányom néha mesecsatornázik és nekik mindegy szinte, hogy milyen a kép. Viszont a ps4 pro miatt nagy a dilemmám, ha nem lenne, akkor elég könnyű dolgom lenne.
(#37526) Dave567: Költözés után vagyunk, eddig elég volt a képméret, most már kicsi a Samu, így kell egy nagyobb. Én szeretem a plazmát, nem véletlenül van ilyenem, de az idő eljárt felette, most már vannak olyan TV-k lcd-vel is, amiken nekem tetszik a filmek képvilága.
-
Piftuka
veterán
Az nem kifejezés! Nagyon jó kis tévé. A panel kapcsán külön szerencse, hogy semmi bevilágítás, felhősödés nem tapasztalható; példásan homogén.
A feketéje, kontrasztja remek, a színei nagyon jók, és a mozgásmegjelenítése is.
Még a Panasonic 42GT50 plazma tévével rendelkező jóbarátom is elámult, hogy mennyire jó képet ad, és hogy a Forma1 közvetítés, labdarúgás, tenisz, kosárlabda mennyire remekül fest és fut rajta.
-
törölt tag
Tudom, mert ismerem a sztoridat, hogy az 50" Sony után az 58UH635V VA-s verziót vetted volna, és sztem az alkalmas is lett volna neked a hasonló jellegű panel miatt. Többen is írták, hogy a Sonynál mostanában, visszavitt, "kicsi" hibás(felhős, pixelhibás) tévéket is kiszórják, ezért nem árt vigyázni.
Itt mindenki személyes véleményt mond, ezt itt nem fontos külön hangsúlyozni. -
gyeniko
őstag
"...a Sony W8 sorozat derekasan felhelyezte a lécet képminőség terén...."
Semmiképpen sem szeretnék megsérteni senkit, vagy vitát generálni, de a saját TV-imen szerzett saját tapasztalataim szerint a Samsung UE55C8000 és az UE65H8090 is jól láthatóan jobb képet produkál, mint a Sony 65W857C. A Sony képe talán egy lehelletnyivel jobb csak, mint a Samu UE65H6400 és UE75H6400 képe. Azt el tudom hinni, hogy a ma kapható FHD TV-k között a W8XX-nek van a legjobb képe.
-
törölt tag
Mások meg az említett Sonyt vitték vissza különböző problémákkal, és talán az említett UH7707-et hozták el, szóval ilyen esetekből nem lehet kiindulni. Például volt aki nem tudta megszokni a UE60J6240-et, holott többeknél is bevált, méghozzá szintén plazma után. 220k körül bomba áron van még mindig. Kinek így, kinek úgy.
-
Piftuka
veterán
Természetesen 120 Hz-es VA panel van benne.
Nem tudom, mennyire "mázli" kérdése... Ez a szegény nem kellett hónapokig senkinek sem! Így volt rendelve, hogy hozzám kerüljön.
Én a most futó kuponos akció keretében 224.500 forintért vásároltam meg. Ugyan 1-2 hónapja volt már egyszer 199.990 forint is, de akkor még nem volt tervbe véve, hogy ilyen készüléket vásárolok. (Lásd előző hozzászólásomat...)
Neked milyen típusú 3D szemüveged van? És mennyiért adnád el nekem?
-
Piftuka
veterán
"Milyen best-buy tévék vannak most 55"-tól, 300e Ft körül?"
Ha fontos a VA panel, a jó fekete szint, kontraszt számodra, és csak UHD készülék jöhet szóba, akkor csakúgy mint Joco_77 fórumtársunknak javasoltam, egy Samsung UE60/65KU6000 jó választás lehet.
Ha nem zavar az ívelt képernyő, akkor a SAMSUNG UE55KS7500 meglehetősen "Best Buy" ennyiért.
A Samsung nagyon eltalálta ezt az SUHD sorozatot. Gyönyörűek a színei, a kontraszt, a fekete szint remek, ráadásul ennek valódi 120 Hz-es a panelja. UHD, HDR, és 328.000 forintba kerül.
Ezen kívül a Samsung idei, 55MU6xxx modelljei jöhetnek szóba még ebben az árkategóriában, ívelt, és nem ívelt kivitelben, valamint a Panasonic 58DX7xx sorozatának tagjai.
Utóbbiakra most éppen nincsen akció a Media Markt-nál (a 750 és 780 volt már ennél jóval olcsóbb is), de a PANASONIC TX-58DXM710 ennyiért megfontolandó.
-
Piftuka
veterán
Nemrég részletesen írtam az LG UH7707-ről.
(Készülék vásárlása előtt, érdemes a rákeresni a típusra a hozzászólások között.)
A Media Markt nagyon korrekt, és perifériák esetében (pl. fejhallgató) nekem már többször mondták, hogy vegyem meg nyugodtan, próbáljam ki, és ha nem tetszik, akkor vigyem vissza 3 napon belül, és kicserélik, vagy visszaadják az árát.
Nem vagyok benne biztos, hogy televízió esetében is így van, de egyrészt semmit nem veszítesz azzal, ha rákérdezel, másrészt legrosszabb esetben is visszakapod a pénzedet Media Markt-os kártyán, amit aztán levásárolhatsz náluk más termékre.
(Fontos megjegyezni, hogy az általad ismertetett probléma nem garanciális hiba, hanem az Edge LED IPS technológia gyakori velejárója, így a forgalmazónak semmilyen kötelezettsége nincsen a cserére, vagy visszavásárlásra.)
Szerk.: Látod, mondtam én, hogy maximálisan ügyfélbarát a hozzáállásuk!
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
hasonló gonddal küzdök:
LG 55UH6157
LG 55UH615VMi a különbség köztük ? Nem bírok rájönni .. Hasonló ár, tökugyanaz minden paraméter.. más országban forgalmazták őket, mindössze ennyi ? Frissítéseket kapnék rá ugyanúgy itthon egy darabig, vagy más országkóddal érdemes használni ? Vagy műszaki paraméter is eltér ? Vagy gyártás/széria időpont eltérés a minimális különbség ?
Köszönöm
-
vond
MODERÁTOR
Nem sok helyen kapható, de az LG 58UH635V-re még nézz rá a J6200-as Samu mellett. Ez a legnagyobb képátlójú, VA paneles LG led TV jelenleg. Ha hozzászoktál a Sony W8 képéhez, akkor még talán ezzel kellene a legkevesebb kompromisszumot kötnöd LG vonalon (persze az oledeket kivéve). De van esély rá, hogy nem is lehet itthon beszerezni ezt a fajta tévét. Furcsa, hogy sosem volt igazán elérhető a nagyobb boltokban, ráadásul a hivatalos LG oldalon is csak az 50-est tüntetik fel az UH635-ös szériából.
Nagyobb, 2016-os Sony-ból csak 65-ös van rohadt drágán, de az 55-ösök sem olcsók, ráadásul sok IPS-es is, ami neked lehet, hogy erős váltás lenne (bár ki tudja). Ha még találsz valahol 55-ös W755/6, W805/8/9-est, az lenne a legjobb, de gondolom nem véletlenül akarsz nagyobbra váltani.
-
Hát jobb ötletem nincs... igazából jó/jobb FHD tévé nincs már... csak valami gyengébbet kapsz max itt-ott...
Én azért a plussz méretért tuti nem cserélném le.De akkor annyi, hogy nézd meg valami üzletben ezt a 200-300 ezer közötti kategóriát, és döntsd el melyiket vállalod be...
Nézd meg azt az LG-t amit mondtál, meg a Samsung 60KU6000-et, pl.
Ha mindenképp váltani akarsz és ennyi a büdzséd.
Lehet egyik se lesz tökéletes, de valamelyikkel csak együtt tudsz élni. -
Azis egy közepes TV, de mozgásban jobb, mivel 120Hz panel van benne azt hiszem.
viszont az csak FHD, szóval bőven rosszabb csere... ebben a kategóriában a Sony jobb.Samsungnál egy KU6400 vagy felette kéne mindenképp, vagy előző évi SUHD a JS sorozatból...de olyat sem kapsz már szerintem (vagy csak drágán).
-
-
membrandj
nagyúr
Én nem értek félre semmit el is hiszem,hogy szép képe van.
Engem egyedül az zavar,hogy 1-2 ember olyan dolgot állít és úgy beszél más márkákról,mintha azokat a tescoban lehetne kapni és technika néven árulnák.Egyedüli problémám az az aktív 3d. Ezt nem is értem,hogy 42 colig passzív, 50 colnál meg aktív 3d van a sonynál. Ez miért lett így?
Samsung és lg 3d-t már próbáltam, nekem a passzív megoldás szemkímélőbb. -
digikábeles
aktív tag
Jól teszed, a mai tévék már sokkal kevésbé megbízhatóak, mint a régiek. Én tapasztalatszerzés céljából járok ide a fórumra, és leginkább az érdekel ha egyszer tévé vásárlásra szánnám magam, hogy milyen készüléket NE vegyek. Felhősek, sávosak az új ledes tévék többsége, amit nehezen tudnék elviselni.
-
Hidd el tényleg nem tudom mivel nem voltam sose ilyen helyzetekbe a telefonon kívül.
Eddig mindig Samsungra esküdtem, bár tapasztalatom nincs velük, a mostani TV-m 6-7 éves lehet, előtte is egy Samsung volt, meg öregemnél is egy 127-es Samsung (az már FullHD, de botrány a képe, ugye olcsó húsnak általában híg a leve, de ő nem látja mi baj a képpel neki tetszik) megy, ennyi a tapasztalat.
-
-
Nem tudom, eddig lekopogom sosem volt garis probléma tévével, mindig Samsungaink voltak.
akkor gyártói garisat kéne keresgélnem?(#24818) B-L-A-C-K
Akkor hajtanom kéne míg meg nem adja magát a jelenlegi, és ha éles akkor venni, mert ezek szerint nagy akciókra nem kell várni? -
Sutee89
aktív tag
Ps4-nél vezetéknélküli kontrollerrel garantálom, hogy nem veszed észre az ötvenet. Én bf4 multiban egérrel és billentyűzettel sem érzékeltem semmi késést 50 ms-sel. Szerintem csak nagyon hc játékosokat hátráltatja ez valóban. Ugyanezt eljátszották tn-ips váltáskor monitoroknál, mikor 2ről 10ms-re nőtt az input lag. Most nézd meg hányan játszanak tn monitorral.
-
BBéci
legenda
Magától értetődően minden olyan beérkező jelre vonatkozik, ami a TV natív felbontásától eltérő.
Egyébként jelen esetben az SD tévéadások felskálázásáról volt szó. Egyebek esetén ki kell próbálni, hogy a lejátszó (forráskészülék) vagy a TV végzi jobban a dolgát.(#24543) Pöttön
Input lag mértékéről (jelen esetben) fogalmam sincs, de a vázolt megoldás eléggé eszement ötletnek tűnik. Mi akadálya van annak, hogy az erősítő és a TV egymás közelébe kerüljenek? -
FirstAndroid
tag
Én is ezt nézegettem, mint te 805-815 vs. 828-829. Tegnap a Fehérvári "nem hülye áruházban" azt mondta a Sony-s eladó srác, hogy a W805 (fekete) az ugyanaz, mint a W815 (szürke) és ez a kettő ugyanaz, mint a 828-829 (Euronics-nek gyártották, de a bele ugyanaz). Bár ezt furcsállom, de Euronics-ban volt W828, de drágább is volt úgy 30 ezerrel. Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok az infóval kapcsolatban.
-
dh66e
veterán
Amennyiben jó a lyuk kiosztás akkor igen.Melyik típust vennéd és milyen méretben?
Annak nézd meg a falra szerelhetőségét és a vesa kompatibilitását.
Nekem 55W829B-van annak 300x300 a lyuktávolság minden irányban és ehhez adnak távtartót.(#24418) nismoka
Köszi ezt nem tudtam. -
dh66e
veterán
A sonynál minden drága.
A w829- ről tudok neked nyilatkozni.Bármilyen konzolra felrakható ami 300x300 vesa lyuk kiosztással bír,csak a tévéhez kapott távtartókat fel kell csavarozni a hátlap felső részébe hogy megkapd a sík felületet.Erre az alsó rész kitüremkedése miatt van szükség ami 5cm-el kijjebb van mint a hátlap felső része..
Mindezt azért írom le hogy ne legyen meglepetés hogy a tv-t nem lehet "szűken" a falra szerelni.(#24413) Víz Elek
Nem támogatott formátum olvasd el a kezelésiét abban le kell írva legyen mely formátumokkal ill kodekkel boldogul a belső lejátszó.Ajánlott egy olcsó akár használt külső lejátszót rácsatlakoztatni ha sokszor belefutsz ebbe a problémába.
-
Tegla80
addikt
Igen...
A tavaly elotti 805a -t ,a tavalyi 805b vel.
2013ban IPS panellal volt,de 2014 ben mar VA ra csereltek...Fali konzol: vagy a gyari megoldassal rakod falra,vagy +veszed a gyari atalakitot vesa szabvanyra ,plusz a falikonzolt es ugy rakod a falra.
Ha jol tudom az 55" os w8 mar vesa szabvanyt hasznal alapban,mert mas a hatulja,de ezt nagyon nem 100%. -
Dave567
addikt
Próbáld meg a Samu 6200/6400-as sorozatát, bár itt alig van bolt ahol 200. alatt van, de lehet jól járnál velük.
Ezeknek nem tudom mennyi az input lagja, szerintem olyan 40-45 között, és ha az X60-vak volt 38, azt a pár ms-t nem fogod észlelni.
De meg kell jegyeznem, BF4-re nem alapoznékBug halmaz játék, oda 3000ms input lag is megfelel.
NE sértődj meg.. -
törölt tag
Az LG 50LB671V Local Dimming-es, állítható rajta a fekete szint, és szép képe van alacsony input laggal, de ez is 200 felett van sajnos.
Rossz hír: újabb japán cég dobja a tévégyártást: A Toshiba eladja tévés divízióját.
-
nightshadow
veterán
Mikor jönnek az idei modellek, vajon meddig (ostoba kérdés) lesz kapható a tavalyi széria?
Március-április, s a régiek utána általában még 2-3 hónapig kaphatóak, de nyílván készletfüggő. Pl. az 50W685 tavaly előtti modell s még mindig kapható a Best Byteban: [link]
És miért nincs 50"-os W6.. sorozat?
Mert a tavaly előtti W6 utóda gyakorlatilag a W7 lett s abból van 50"-es: [link]
-
Morris
veterán
47Lb650-el volt tapasztalatom.
De tegnap ugyanazt a problémát véltem felfedezni egy 42LB650-en, mint nemrégiben nálam volt. Szóval tuti, hogy széria probléma.
"A szürkeárnyalatos fekete úgy érzem kissé lelombozna a plazma után, a smart és egyéb csiribiri pedig nálam nem játszik, csak az általános képminőség számít (hang sem)."
Ha fekete kell, akkor VA panel. (pl Sony)
-
-
B-L-A-C-K
titán
A W7-es 216 ezer, szóval nem kell kiizzadnod a 230-at, mert mint írtad a 3D nem érdekel, másban meg majdnem azonos.....
Szerk: Amúgy ha van egy 100+ ezres konzolod is akkor ez a 15-30 ezer miért akadály
Tényleg nem értem. Nézd meg nekem nyáron veréb PS3-am volt, azon is mi jól néz ki a játék (saját videó).
Remélem a kedvcsináló megvolt, és megveszed végre...
-
B-L-A-C-K
titán
Ez a legajánlottabb, ebben a kategóriában amire neked kell, ezért próbálunk rávenni ha már 200 ezret kiadsz érte ne ezen a 15-30 ezren múljon ha már egy ilyen dolgot veszel...De úgy látom nem érted, vagy ez a része nem érdekel. Amúgy megértelek valamilyen szinten, házimozi topikban szokták úgy 100 ezres keretből lesz 300, de itt azért nem erről van szó. Ennyit pluszba még rálehetne szánni ha komolyan gondolod ezt a TV dolgot...
De feleslegesen nem győzködlek, tényleg te pénzed...
-
dh66e
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest