- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.mini
aktív tag
Kb. rá 2 órával már nem volt készleten, így tovább keresgéltem, és ezt a TV-t találtam: Horizon 50K-ért 3 év garival. Ez jobb mint a Vortex, vagy ne várjak arra, hogy legyen nekik raktáron?
-
-
TCr
veterán
-
Azt is néztem, nem történik semmi. Az e-manual szerint az a gomb csak usb medialejátszásnál adja vagy veszi el a feliratot. Próbáltam a beállítások -> egyéb beállítások -> Segítség nagyothallóüknak (ki), Audio leírás (ki). Újraindítás meg minden.... Még mindig van a filmen felirat...
-
Piftuka
veterán
-
-
Piftuka
veterán
"Ne kapkodd el a vásárlást, várd meg a sony oledjét (LG paneles) és nézd meg azt is.Mondjuk árban tuti erős lesz."
Kapkodni semmiképpen nem szeretnék, viszont mivel nekem a 3D technológia alap feltétel, ezért kellett a tervezett év végi időszakról előbbre hoznom a vásárlást. Viszonylag szorít az idő...
Afelől egyébként nincsen kétségem, hogy a SONY OLED készülékei kiválóak lesznek, viszont 3D-t nem fognak támogatni, és biztos vagyok benne, hogy bőven 1 millió feletti áron kerülnek majd a boltok polcaira.
-
Mandok
tag
A TV allvány és a fal között van kb. 10cm, plusz még magán az állványon a tv is inkább előre van tolva a középvonalhoz képest, ez is kb. 30-40cm-et jelent. Így a kanapéhoz fél méterrel közelebb került a TV, mintha a falon lenne.
(mivel a nappali egyik falán van a kanapé, a másikon a tv állvány, így máshogy nem tudom csökkenteni a nézési távolságot, csak ilyen apróságokkal és még így is 3.5m-ről nézem a tv-t) -
vond
MODERÁTOR
Én is ezt tapasztalom. 3 éve használunk egy 32"-es Vortex Led tévét (49k volt akkoriban), és még mindig tökéletesen működik. Persze kép- és hangminőségben, anyaghasználatban, szolgáltatásokban, stb. közelébe se ér a 49LH630-nak, vagy akár az U2311H-nak, de rendben megy, ráadásul nem is keveset.
Augusztusban bement a nappaliból az egyik szobába másodlagos készüléknek. Plusz ezen rögzítek minden olyan TV adást, amit vágni, konvertálni akarok, vagy csak máshol szeretném megnézni. Ugyanis nyers .TS formátumban rögzít pendrive-ra, vagy HDD-re, és ezeket a file-okat bárhol máshol is tudom használni. Az LG-ről, meg a többi nagy márkáról ez nem mondható el, ők szépen letiltják a rögzített anyagok megtekintését/szerkesztését más eszközökön.
-
krx21
nagyúr
Hát majdnem... A helyzet viszont az, hogy lassan már csak az alsó kategóriában van fullhd tv...
Tehát mint én is nem azért vettem 4K-t Tv-t mert amúgy nagyon vágytam volna a még nagyobb felbontásra, hanem mert a megcélzott kategóriában már nem volt fullhd...
Még indén vannak( 2017) kifutó fullhd modellek, de szép lassan abszolút a belépő szinten lesz csak.
És a baj, hogy a belépő szint minden kompromisszumával együtt... -
deere
csendes tag
Értem, akkor semmi értelme többet adni egy újabb modellért...
A kettő közül melyiket vegyem, és miért? (minden szempontot figyelembe véve)
Lg 32LB5610
Samsung 32H5000Amire használnám:
Sima Tv nézés.
Laptop-HDMI párossal film nézés.
Külső HDD/ USB stick-ről film nézés.Ami még fontos, könnyen és gyorsan lehessen a csatornák között váltani.
-
retfirg
tag
Hogy téged hülyére tudnak venni a garanciális ügyintézésnél, az nem az én bajom
(Az, hogy első körben mindenkit megpróbálnak lerázni alap. Ha vki nem ismeri a módszert, nézze meg az Esőcsináló c. filmet, remek darab)
Se homályos, se karcos, se sérült, se pixelhibás nem lehet. Még a csomagolása sem lehet sérült.
Egy Euronics, MM vagy hasonló nem kockáztatja meg, hogy pár ezerért rossz hírüket kelted bárhol, vagy rájuk hívod a tetszőleges felügyeleti szervet. Nekik ehhez túl sok a vesztenivalójuk, egy TV meg nem tétel náluk.
Szart csak véletlenül adnak el, ha tudják hogy szar, ráírják, hogy érték csökkent és ennyi. Nekik ez nem éri meg.Az ilyesmit a kis webshopos, egy boltos meg aprón seftelő amatőr kisvállalkozások kockáztatják meg, mert van egy beszorult TV-jük (a 4-ből, és nem a 4000 ezerből, mint a nagyoknál), amire igazán gari nincs (mert szürke import, vagy már 3× ellopták az áfáját, vagy sose volt, vagy mint írod visszahozta vki és stb.), viszont ők akkor is ki akarják venni belőle a pénzüket, mert pitiánerek.
Szóval igazad lehetne, csak nem ebben az esetben.
mflex : Nem vagyunk egyformák
Pumma: Mint kifejtettem, hivatalosan úgy tájékoztattak, hogy a készülék vadi új, makulátlan és nincs hibája. Ezek után ha bármi hibája van, akkor még azt se mondhatják, hogy nem tudtak róla, hiszen ki volt állítva, ők maguk szedték ki majd rakták vissza a dobozba, tehát ha sérült, akkor ők okozták.
Ez így nekik rosszabb lenne, mint ha csak 'véletlenül' eladnának egy rosszat. -
Popes
őstag
Többen is írhatnának ilyen tapasztalatokat,(jót is,ha van
) mert valóban hiányzik pl az olcsóbb tévékről a beszámoló mert a felsőbb kategóriákról könnyű teszteket találni de az alsóbb kategóriát senki nem teszteli pedig azért itt Magyarországon sokan szeretnének az alsóbb kategóriákból is jól választani.
-
BrandonXXV
aktív tag
Sajnos nem itt hardveraprón volt hirdetve. A poén, hogy reggel 7:42-kor még leveleztem az emberrel, hogy akkor közös nevezőre jutottunk. Utána meló, közben nem nagyon tudtam ilyesmivel foglalkozni. Du. 2-kor már nem volt fenn a hírdetés és telefonon sem tudom elérni az embert...
-
PHenis
senior tag
Csak végignyomkodtam minden menüpontot mert új a tv. Gondoltam legalább kipróbálom a szemüveget is, hogy működik-e stb...
Azt értem, hogy semmi köze a valódi 3d-hez, de ez olyan technikai hibának tűnik. Tehát az egy dolog, hogy megpróbálja kitalálni a két szem képét és hülyeséget talál ki, de attól még a jobbal csak a jobbnak szánt képet kellene látnom. Vagy is eddig ezt gondoltam. Majd kipróbálom 3d-s mkv-vel is. -
-
gyeniko
őstag
"Sógoroméknál is van LG,egyszerűen nem volt jobbra pénzük tévé nélkül voltak így megvették."
Nekem sem volt több pénzem, mint 600 e Ft erre az LG TV-re, így hát belekényszerültem, hogy ezt vegyem a gyereknek. Hiába, a pénztelenség nagy úr!
Kicsit szerencsétlen az idézett szövegrész, úgy is lehet érteni, hogy az LG a "szegények TV-je", pedig nyilvánvaló, hogy nem erre gondoltál... -
gyeniko
őstag
Nem, mert ez a TV olyan szobában van, amelyben nem lehet teljesen elsötétíteni, illetve ezt a TV-t a gyerek nézegeti. Kizárólag hétvégén, napközben.
Biztosan vannak többen is olyan felhasználók, akik szintén nem teljesen sötétben nézik a ketyerét. Ismerek olyan fórumtársat is, aki tud(na) teljesen sötétíteni, de az egyik gyerkőce kérésére mindíg világít egy állólámpa a szobában.
Szóval, sokfélék vagyunk és sokféle körülmények között TV-zünk. Annek ellenére, hogy mindenki a saját koponyájából nézeget ki és abból a nézőpontból látja a világot. Vannak olyanok is (szerencsére), akik könnyedén fel tudják venni mások nézőpontjait, belőlük válik jó tanácsadó. -
gyeniko
őstag
Nem biztos, hogy telik neki rá: 30-50 ezer euróért vásárolhatóak a plazmákkal összemérhető vetítők + hozzá 3-4 ezer euróért klassz kis vászon. Emellé már csak egy megfelelő lesötétített szoba kell és hupp, már lehet is nézni a nagy "plazma"-t. Nem komoly invesztíció, ugye?
-
Kobor
aktív tag
"Mit veszel helyette? VA vs IPS?"
Erre csak ez jut eszembe, de bejeztem az offolást-...odavitt egy citromsárga wartburghoz. Hát végülis meggyőzött..., aszongya' hogy jó lesz, mert nagy. Jó, hát valahol igaza van, a wartburg az nagynak nagy...
-...aztán azt mondja, hogy ezért a pénzért van neki egy trabantja is, ami azért jó, mer' kicsi
-Úgyhogy én elmentem, vettem kottát, meg biciklit, ami azér' jó, mer' jó...Kérdésedre válaszolva megvettem a VA panelest, de nem vagyok megelégedve a fekete néha nagyon sötét a részletek elvesznek, és nem hat természetesnek, a LED hátérfény mesterséges fehér fénye, még a régi LCD-nél is rosszabb. A Sony képjavító része sokat nyomott az SD anyagoknál így "megint" az maradt a végén.
A Samu smartja viszont jobb és a 3D-je is, bár ez engem nem érdekel.
1-2 évig jó lesz remélem addigra jön valami új, ami engem is elégedettséggel tölt majd el.Üdv,
-
-
törölt tag
Az megbízható üzlet? "A gyártó hivatalos programjában, megmaradt AKCIÓS árukészletből, visszáruból, újraértékesitett ÚJ TERMÉK."
nightshadow Szerintem amíg lesznek 3D-s filmek, addig nem mondhatjuk, hogy megbukott. Lehet hogy a 4K hamarabb bukik, és ezért jövőre túlnyomórészt majd újra FHD tévéket szórnak ki a gyárak. Túl korai még ez a technika.
Szerk: Ezt a 3D-s kérdést majd csak a filmgyárak döntik el. Amíg nekik üzlet, addig csinálják, teljesen felesleges ezt vizionálni. Ja, és amíg lesznek ilyen filmek, addig keresik az emberek. -
blakey
titán
Támpontnak jó ilyeneket olvasni, de ha megnézed akkor eleve 48" vs. 50" vagy 40" vs. 42", egyik így látja, másik úgy, de összeségében, pontszámok alapján a Trusted Reviews-nál 9/10 mindkettő. Ráadásul az angol verziónál a Pana valamit elrontott, ezért az interlaced anyagokat szaggatva jelenítette meg, EU-s modeleken már nem volt ilyen hiba, stb.
-
blakey
titán
Mindenre lehet találni valamit, pl. a hdtvtest szerint a sony "csak" Recommended míg a Pana Highly Recommended, nem sokat jelentenek, de azért na.
Lehet dicsérni egyik, másik márkát, de a Sony egyedúli előnye az input lag, minden másban hozza a jobb szintet más tv-kkel együtt. Tehát képminőségben egyáltalán nem kimagasló egyik-másik márka némelyik modelljeihez képest, ráadásul ha a játék nem szempont akkor rendesen meg kell fizetni a márkát is, volt 4 Sonym, ebből 1 még mindig van, tudom, hogy milyenek. -
blakey
titán
Képminőségről írtam, játékról nem. Nem azt írtam, hogy rossz a Sony, de képminőségben nem feltétlenül a legjobb, ráadásul a Pana mérnökei , jobban oldották meg a háttérvilágítást, nem játékra tervezték, ez tény, Sonynál meg nagy baklövés lett volna ha nem játékra tervezik (PS).
-
blakey
titán
Az új androidos tv-k engem érdekelnek, nagyon kiváncsi vagyok, hogy mennyire jók. Nem lehet tudni, hogy a C-nél mit alkottak, ugye A-ról B-re is nagyobb volt a változás, eltűntek az IPS-ek, itt nem tudom mi lesz.
(#26645) superg
Nálam a jó feketeszint elektronika nélkül ér valamit, de a Samunak is jó a feketeszíntje, láttam, tudom, egymás mellett nem láttam a két készüléket, de külön-külön igen és közel állnak egymáshoz, mindkettő jól kalibrálható ill. amit én láttam Samu 6400-ast mégcsak foltos sem volt annyira mint a Sony 805B. Szóval ezek is példány függőek lehetnek ill. ki mit vesz észre egy adott készüléken. -
superg
senior tag
Miért jobb a Sony a fekete szintben kontrasztban?Ez is olyan tévedés amit számtalanszor leírtak itt a Sony tulajok de nem sok alapja van.Mozgásmegjelenítésről meg nekem a sport jut eszembe ott sokkal jobban kijön eme hiányosság mint filmeknél.Jónéhány Sony tulaj nem is használja a BFI-t.
blakey Ezt a "ha dolgozik az elektronika akkor jó a fekete" dolog az én szemem is szúrta.Black szokta írni de ő a dinamikus kontrasztot is ráengedi -
Vhiktor
nagyúr
Rendben, hogy nincs leszólva, akkor máshogy fogalmazok a Sony van nagyon kiemelve.
Azt aláírom, hogyha valakinek fontos az input lag akkor abban verhetetlen, de filmnézésre miért lenne jobb mint a többi? Hiába az elektronika, ha mérési eredményekben meg nem jobb.
Esetleg mozgás megjelenítésben lehet különbség. -
kriszti@n
tag
ok,de ha winnel formázott ntfs meghajtót használok, később ez sem megoldás, mert ha a macről akarok filmet rátenni, a mac formázni akarja a meghajtót.
ha sikerül is a felirat szinkronizálás és mértet nem lehet állítani vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen ?
a bolt ma még visszaveszi,ezért sürgős lenne a megoldás -
kriszti@n
tag
sajnos nem,mert sima fat formázású másik pendrive-ról felismeri ugyanzt a fájlt(az avit)
mac-el van formázva tuxera ntfs-sel,remélem nem ez a baja,mert más gép nincs itthon..
Sima fat formázásnál 1 mappát hoz létre, ntfs-nél kettőt.az első üres,a másodikban lennének a filmek,de amint belelépek a fájlba,kibob a lejátszóból is a sima tv adásra.
Van itthon samsung t vis, az is 2 mappát lát ntfs alatt, és simán mennek a filmek róla -
Bembee12
aktív tag
Sziasztok
Egy új kis tv vásárlása előtt állok.Ami kéne
21,5 Full HD LEDNekem ez tetszik:
Samsung T22D390EW ez kb 45e ft
De most láttam a "tacskóba" 10e ft-al olcsóbban egy Blaupunkt tv-t, típusa B215A173TCFHD vagy 215/189J, ezt még nem tudom, mert az újságba nincs leírva.Szerintetek mennyire jó egy Blaupunkt tv?
35-40e ft környékén milyen 21,5 Full HD LED tv-t tudtok ajánlani? -
xerobyte
aktív tag
Reggel hívtak is, bemegyek este megnézni, van még egy bontatlanuk, ha az megfelel, akkor szó nélkül cserélik, ha nem, akkor ugye élhetek a visszafizetési jogommal. Szerintem ez full korrekt, remélem az a model nem fog ilyet produkálni, szomorú lenne, ennyi várakozás után : ))
-
Predator2
addikt
Megértettem amit írtatok, de amikor megláttam a képet és mellé a 300k vételárat, felforrt a vérem.
Sehol nem írta a kolléga, hogy a képen a foltok nem a kijelző hibái. Főleg, hogy előtte egy másik Sony tulajdonos is a hiba miatt írt ide.Milyen tesztekre gondolsz? Mert bár nekem már tárgytalan a tv vásárlás, de azért kíváncsi lennék rájuk magyarul..
-
GeryFlash
veterán
Igen, igazad lehet, most ugye a 48 colos w585, 47 "-os lg 671v és a 42 colos w705 között meg a vacillálás, ugyanaz az ár, de szerintem utóbbi lesz, legyen a legjobb képminőség és tartósság (ebben szerintem a w705 a legjobb, másik kettőt is dicsérik de 0 info black levelről). Igazán nagy tévét majd 4k-OLED korszakra tervezem, addig kibírom a 106 centis egérmozival
Azt mondjuk soha nem fogom megérteni, hogy a focisták akik heti 100 ezer eurókat keresnek hogy a francba lehetnek annyira flegmák, hogy ilyen 80 centis tévéket vesznek (rengeteg játékos ha lesérül kirakja facere/instára, hogy otthon nézi a csapata meccsét, ilyen 66-100 centi közötti csodákon), miközben 30 millás autóval járnak és rajtuk lévő ruha is több száz ezer Ft. Na mind1 ez elég off
BBéci: LG 37LV 3550 tévére írtam, igen valószínűleg igazad van, IPS-es, de nem vagyok benne biztos, hogy emiatt minden IPS panel rossz lenne, az enyémen mindenesetre fészkelődtem ha egy esti jelenet volt. Amúgy ez a tévé EDGE LED-es, eddig azt hittem ez a szar és a direct LED a fasza, de ahogy nézem Sony felső kategóriájában meg pont fordítva van, hogy van ez? Olyan mint a bicikliknél a tárcsafék? (a 20 ezres kínain az van de az mindennél szarabb illetve a 300 ezer ft+ van tárcsafék, kettő között sima)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenWRT topic
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest