- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MostaPista
tag
válasz
proci985 #1904 üzenetére
Aha, szoval nem laptop, hanem dokkolo.
SubS javaslata alapjan javaslom, hogy legyen ennel a forumnal is egy Osszefoglalo, az alabbiakkal:
"Ide csak azok a dilettansak irnak, akik keptelenek angolul vagy mas idegen nyelven megtalalni webes keresessel es forditassal az informaciokat.
Keszuljetek fel, hogy par ev mulva erdemi muszaki informacio kizarolag csak kinai nyelveken lesz elerheto, mert a kinaiak nem fogjak kiadni az uj technologiat az amerikaiaknak, ugyhogy alljatok neki a kinai irasjelek megtanulasanak ahelyett, hogy ide irogatnatok."
-
-
válasz
proci985 #1884 üzenetére
Na de ez lenne a kérdés, hogy ezt a limitációt hogy lehetne felülbírálni?
A teljesítményt csak azért mondtam, hogy hiába 3x1280x1024 jelezte ki, 3x1920x1080 renderelt ami meg is látszott. Nyilván ha rendesen működne lejjebb venném a beállításokat majdnem ultráról medium-ra hogy jó legyen.
Szóval írtam 2 3rd party SW-t de nem nagyon sikerült. Lehet csak én vagyok béna és működne, a windowed nem zavarna.
Nem áll szándékomban költeni, 2 darab 1280-as monitor két szélre nekem bőven jó lenne. Eyefinity tudja. -
-
válasz
proci985 #1876 üzenetére
Márhogy win 8.1 drivert kell felrakni a legújabb helyett? Tudnál linkelni valami leírást?
Ezen a vga-n van egy dvi, egy hdmi meg egy dsub. Az egyik monitor hdmi->dsub átalakítóval van rákötve.
A középső monitorom 1680x1050 dvi
A jobb 1280x1024 lcd most dsub-bal (de van dvi is rajta)
A bal egy crt, hdmi->dsub átalakítóval1280x1024 mehet nyugodta rajta akár 100+ Hz-en is. -
twine
veterán
válasz
proci985 #1872 üzenetére
Köszönöm a választ!
Több problémám is van...:
"displayporton keresztul daisy chain.olyan kijelzo kell, ami ezt tamogatja"Lg tv-k lesznek a megjelenítők amik ezt nem támogatják
ráadásul, ha jól látom 4 kijelzőt támogat a daisy chain, nekem pedig hatra de inkább kilencre lenne szükségem...de ez utóbbi mindegy is, hiszen ha támogatja, ha nem a négynél többet, a kijelzők nem támogatják ezt, így grafikus kártyából kellene megoldanom valszeg ezt a mutatványt.
"ha van eleg kijelzod kiprobalnek ket videokartyat, 1-1 kijelzovel."
Na hát ez a problémám, hogy a kijelzők adottak lesznek, de a kártyákat vásárolni kell,,,nem tudok csak úgy "próbálgatni"
Ezért lenne szükségem fix infóra....
Hogy pld vajon ha két kártyát összektötök SLI-be, vagy crossfire-be*,,,akkor csak a teljesítményük adódik össze, vagy használható lesz e az összes létező kimenetük...(látok manapság a piacon 4-5 kimenettel rendelkező zsugákat)
Köszönöm, ha valaki tudna segíteni*vagy akár össze sem kell őket így kötni?
-
válasz
proci985 #1866 üzenetére
Kipróbáltam a 18.11.2-es drivert. Játékban egyszer fordult elő, de ha kiléptem akkor windowsban előjött a hiba. Nem is kicsit. Most a 18.11.1-es driver van fent, ott nem láttam egyelőre.
Szóval több mint valószínű, hogy a driver a ludas ezért a zöldes villogásért. De érdekes, mert játékban, mikor tolod, nem jön elő. Kivéve ha töltés van, bár a 11.1-nél most nem jött elő. Ötletem sincs mit kellene még kipróbálni, de egy jó, hogy a játékban mikor játszol, nem jön elő. -
válasz
proci985 #1863 üzenetére
Na most volt egy kis időm megnézni a rendszert. Visszavettem a gpu sebességét a memória sebességét és akkor is vannak zöld villanások. Kipróbáltam gyári értéken is: 1257 mhz, sapphirenek meg 1411 van megadva, tuningba meg 1425 mhz. Semmi. Az érdekes az, hogy csak töltés közben jön elő ez a zöldes csíkozás. Mikor elindítom, ott van egy pici. meg mikor bedobna a pályára, akkor. De ha már a játékban vagyok, vagyis belső nézetben látom a kocsit, semmi. Próbáltam. Ott a töltésnél van valami, ami változik. A felbontás meg 5760x1080.
Ilyen vga-m van.Itt egy gpu-z log. [link]
Dirt rally-ról van szó. De ha csak ennyi baja van, akkor nem nagyon érdekel...
Esetleg egy ilyennel mit tudna? -> [link]
Szerk: Ezt a videót látva nekem így van a HUD! Itt középen, hanem nekem a legszélén van. -> [link]
Ezt hogy állítja be? Jó, ez eyefinity, amit használok, nem nv cucc.
-
-
válasz
proci985 #1859 üzenetére
Nem. 3 darab full hd monitor (21,5 coll) van eyefinityre kötve.
Eltolást?! Ha nem használom az eyefinityt? Mert ha 3 monitor megy úgymond külön-külön, szóval nincs eyefinytire kötve, akkor megy simán.
Itt egy google drive megosztás, mit művel játék közben.
Google drive-os videoDe érdekes, ha eyefinityre van állítva és úgy szeretnék használni böngészőt, akkor is így csinálja, ha full screent használok alkalmazásnál. Ha csak az egyik monotorra kihúzom a böngészőt ott nem csinál iylen zöldes ugrálást.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
proci985 #1820 üzenetére
Szia,
köszönöm az infót, megnéztem, sajnos nem támogatja a daisy chain-t.
2db Dell S2240Lc monitorról van szó
Egy picit tovább bonyolítja azt, hogy ezeknek csak HDMI bemenetük van, vagyis még egy-egy DP=>HDMI adapter is szükséges lenne az MST HUB és a monitorok közé, csak nem tudom ez így menne-e. (és ahhoz meg kicsit drága hogy próbaképp berendeljem
)
-
anytime
őstag
-
Domonkos
addikt
válasz
proci985 #1652 üzenetére
Igen, ebbe beleakadtam en is. Viszont magyarorszagi forgalmazot egyaltalan nem talaltam, sot nagyon olyat sem, aki hajlando lenne ide szallitani.
Arban/funkcionalitasban pedig pont ez lenne talan a legjobb. Van tipped honnan lehetne megis hozzajutni?
Koszi meg egyszer! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #1545 üzenetére
Lehetőség szerint össze szeretném fűzni őket eyefinity-vel, mert ki szeretném próbálni így.
Most áthoztam a 23"-os FHD-s monitort a 30" helyett, úgy sem jön össze valamiért. A 23" DVI-HDMI kábellel megy. Itt legalább a beállításkor már stimmel a 2. monitor felbontása.
Az agond, hogy amikor csinálja a eyefinity beállítást, a vonalakat egyszerűen nem tudom síkba hozni.. Gondolom ez a wqhd-fhd miatt van.
Ha nem natívban menne, az sem lenne gond, csak ne lenne elcsúszva..
Most megnéztem 800p-vel, így is el van csúszva.
-
Gigi01
őstag
válasz
proci985 #1480 üzenetére
Passz,még azokat nem is nézegettem.Nem is tudom mik most a jók.
Mindenképp nvidia lenne.Proci+lap 80-at számoltam,nem annyit terveztem rá,csak akkor már átmennék a másik oldalra.
De van egy srác,akit követek is,az elvileg olyan vga-val tolja,mint én,csak a procija jobb.Nagyobb felbontást is használ.
A ramom nekem is 8Gb. -
Gigi01
őstag
válasz
proci985 #1477 üzenetére
Még élvezhető a Bf3 multi így is,Bf4 már inkább single,vagy vissza 1 monitor.ETS2,DirtRally,ami száz.(de így is mennek)
Pár megjelenő single,ezeken felül van pár szimem,de azokat annyira nem használom.
Már csak a vram végett is kérdem,nem lenne jobb egy pl.4Gb-os vga-val?
Dirt Rally szépen megy high-on fhd-ban,de így visszavettem mediumra,vagy alá. -
Wolfskin
őstag
válasz
proci985 #1471 üzenetére
nekem csupa ilyet dob ki a google...
az usb az nem csak a táp (5V) miatt van rajta? és amiatt aktív?
itt a delock oldalán mindenestre azt írja, hogy ez az aktív és ez kell a radeon HD5000 szériához, hogy 3 monitort hajtson meg Eyefinity módban (ha jól tudom, az az, amikor egy képet húz ki 3 monitorra. nekem viszont az kell, hogy 3 különböző kép, 3 külön asztal jelenjen meg. vagy rosszul tudom...?
)
de itt is ezt írja:
Eyefinity requires an ACTIVE adapter to enable a third monitor on HD 5000 cards. Passive will NOT work, except for the first two monitors on the eyefinity 5 and eyefinity 6 cards. For the other three/four monitors, active is still required. A quick explanation of why is because DVI/HDMI requires a special clock, which the card is only able to provide two of. Displayport does not use this clock, so ATI used it as a workaround. -
Wolfskin
őstag
válasz
proci985 #1469 üzenetére
értem. köszi. ilyesmi jó? Delock Adapter
-
Wolfskin
őstag
-
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1428 üzenetére
Nézegettem de nem nyúlik annyit előre és itt van már a két feltuningolt fali tartóm is.
ZSZS-CMSC: Asztal lábakat keret fogja össze, arra lesz ráhegesztve egy cső, amire a szerkezet lesz rátéve. Az asztal nem fog mozogni, vízhűtéses radi lesz ráapplikálva.
anytime: Itt egy kis segítség. Olyat VGA-t keress a GPU modell legördülő menüben, aminél az SLI módban látható Single GPU is. (pl GTX 750 Ti) Surround mode gondolom irodai alkalmazásnál 2D, elrendezést pedig Te tudod, ha megvan akkor látod alul az adott kártyát és hogy milyen csatin tudja meghajtani a monitorokat. Ha megvan a típus és a márka, akkor az adott márka oldalán is érdemes meglesni, hogy ezen csatlakozón keresztül tudja-e. Sok gyártó eltér a referenciától és akkor bukik a terv.
Chrys_: Egy dolgot kell figyelembe venni, hogy a 290X és felett nincs analóg csati a VGA-n, így csak DVI kábelen tudod etetni a monitort (dvi-vga átalakító nem működne). Ezen felül elvileg képes rá, kijelzőcsoportot létrehozva a 3-at nem babrálja és a negyediket fölé, alá, mellé rakod... és beállítod eszerint, de érdemes kipróbálni kölcsön monitorral is mielőtt megveszed.
-
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1426 üzenetére
Hát, saccra:
6-8K zsanérokra
4-5K az asztallábhoz a vaskeret kb
6K egy szál zártszelvény.... itthon van 40x40-es, de az durung oda.
Hegesztő és elektróda van itthon.
Porfestés meg vagy 3-4K lesz max
Cső is akad itthon, de elvileg az is megáll 1-2 ezer ft-ból.
20-25K-ra tippelek.
Egy melléképület ajtaját bontottam el a héten és akkor jutott eszembe, hogy azon 3 pántos zsanér volt.... amikor vettem volt nagyobb is innen az ötlet.
XFX 100K körül árulta a 3 monitor tartót amikor néztem 1-2 éve, ha a már megvett fali konzolt is (azóta perselyezve is lett szóval jobb mint új korában) beleszámolom, akkor is megáll nagyon max 35-40K-ban. -
kzkz
őstag
válasz
proci985 #1405 üzenetére
Köszi!
Egyébként ennek a HDMI-Dsub átalakítónak elég ratyi képe van, klasszisokkal rosszabb az erre kötött monitoron a kép, mint a másik kettőn.
Most rendeltem egy Delock márkájút, ezzel még kipróbálom, hátha jobb lesz.Illetve még azon gondolkodtam, hogy az 1024 túl kicsi függőleges felbontásnak, és jobb lenne ha mindhárom monitort 90 fokkal elforgatnám. Akkor a 3840*1024 helyett 3072*1280-om lesz, az talán barátibb.
-
kzkz
őstag
válasz
proci985 #1401 üzenetére
Megvettem mindent, a HDMI-Dsub-bal van kép, de a DP-DSub-bal sehogy se
Egy Asrock H67M-ben próbáltam i5-ös procival, legfrissebb bios-sal, és a vga bios-át is próbáltam frissíteni, de csak rosszabb lett, egyáltalán nem volt kép. Szóval eredeti bios vissza.
Aztán gondoltam egy merészet és áttettem egy FM1-es alaplapba AMD-3650 procival. Először nem volt kép, majd újraindítás után MEGY A DP-Dsub-bal, van kép! Mondjuk még nem nyomtam rá a többi monitort, de ez már önmagában érdekes.
Ki érti ezt??? Intellel nem megy az eyefinity?
-
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1395 üzenetére
Egyszerűbb, ha megkérhetlek hogy írd le az eredményeid AC-ben. A játékot pedig beállítom a Te beállításaid alapján.
Jut eszembe hogy kicsit ON is legyek, ha csinálok egy Eyefinity csoportot 13.12-nél Win+P-vel tudtam váltogatni, most viszont nem működik a billentyűzet kombó.
Hogy szoktátok beállítani az eyefinity-t a hétköznapokra?
Csoport létrehozása gondolom, majd bill kombó.... de ez már nem működik sajnos. mióta Omega van fent. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1390 üzenetére
Szia!
Kösz a gyors választ, telefonról nem akartam félmondatokat írni, inkább kicsit megcsúszva válaszolok pc-ről.
7950 élsimítás nélkül elég kb közepes beállításokkal IR-ben, AC-ban pedig post process nélkül szintén közepes beállításokkal élvezhető így a játék ( IR 100FPS + AC 70-80FPS)
Ha feljebb tolom a minőséget közepesről max-ra, akkor kb 2/3-ára esik az FPS körülbelül. Ezt megfejelem értelmes élsimítással, akkor ez kb feleződik, így már elég kevéske.
Kompromisszum mentes futtatáshoz kb 100%-os gyorsulás kellene, de persze ha 50%-ot gyorsul a játék és árban pl harmad annyiba kerül a VGA mint ha 100%-os gyorsulásra gyúrnék, akkor inkább választom az olcsóbb verziót, később úgy is 4K terjedése miatt remélhetőleg olcsóbbak lesznek ezek a kártyák + jövőre jön a HBM 2 stb.Táp egy 520W-os Seasonic MII Evo. Elméletben elég lehet egy 250-300W-os TDP-vel rendelkező VGA-hoz de inkább nem kockáztatok határon járatással. (12V-os ága 480W-ot tud).
Hűtés elbír bőven még 100W TDP-t is lazán.VR szemüveg fejlődését követem, de jelenlegi formában nem érdekel. Végleges kiadás után ha a felhasználói tapasztalatok is pozitívak, akkor elgondolkodom a beszerzésén, addig nem hoz lázba.
A leírtak alapján 2-3 variáció lehetséges:
290X olcsón (akár használtan garral), ha nem vapor-x, akkor a mostani gpu és mosfet blokkom is felmegy rá.
390X 8Gb árak realizálása után (már ha lesz ilyen mert általában a forint szokott mindig elszállni)...
GTX 980/ 980 Ti: Normális hűtés esetén, mert FC blokkal már kicsit húzós lenne.
Fury / X: Agyonhájpolt túlárazott valami.... tényleges értékét akkor tudjuk meg, ha jön a DX 12, addig 30-40K-val olcsóbban talán vállalható lenne. A fury X vízhűtése emlékeztet a búcsúban lövöldében látható egypálcás ajándéktárgyakra. Jól néz ki, de haszna 0. AMD két szériával korábban is a mosfeten vérzett el és pont azt nem hűtik normálisan. (nem tudom mennyire erős egy lapított réz csövet mosfet hűtésre használni).
Másik, hogy a CM-el úgy vagyok, hogy matricázni tud, de inkább szakértőkkel ült le volna az AMD.
Coolermaster logó ott virít aztán lehet asetek vagy avc a cucc valójában.
Azt hiszem megvárom a Nano-t év végéig úgy is ráérek vele. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1374 üzenetére
Hali!
Ha a közeljövőben vennél kártyát 3 monitorhoz mit vennél?
7950 kezd kevés lenni... illetve hogy pontos legyen nincs normális élsimítás AMD vonalon SSAA-t kivéve iracing alatt. AC-nál még elviselem, de IR-nél a rázókövek, kerítések recéi nagyon idegesítenek.
Nem tudtam belőni SSAA kivételével a kártyát, hogy szép legyen a kép. Jövő év elejéig szeretnék majd valamit venni, csak nem tudom mi legyen. DX12-t nagy ívben sz#@rom lefele, majd ha valamit domborít, ami tetszik, akkor elgondolkozom egy olyan kártyán ami domborít alatta. Őszintén IR és AC egy darabig leköt, majd ha jön valami szim DX12 alá, akkor elgondolkodom a dolgon, addig meg élek a mának.
Igazából NV oldalon nem tudom mit éri megvenni, vagy AMD vonalon. 150K fölött csak abban az esetben vagyok hajlandó kártyát venni, ha 5760x1080-ban 60-80FPS-t produkál a kártya fent említett szimekben és sehol egy rece. IR-nél oválon a road pályán tapasztalt FPS kb 2/3-ával megy a játék a sok autó miatt, itt a kerítés zavaró, Roadon pedig a rázókő és a kerítés pl hosszabb egyenesben, vagy elnyújtott kanyaroknál.
NV-t javasoltak pár helyen de nem tudom tud-e annyival többet a 980 a 970-nél hogy frankó legyen és a 3 montiros üzem miatt nem lesz-e gond. Elsőként a problémamentes 3 monitoros megjelenítés a szempont és a képminőség. Ha pl egy kártya 10%-al lassabb a konkurenciánál de 3 monitoros üzemben nincs vele probléma, míg a másik gyártónál szoóág van néha napján vele, akkor választom inkább a 10%-al lassabb kártyát.
Konkrétan 290X-980 szint anyagilag amit belőttem magamnak, de lehet beesik a képbe a Fury Nano is.
Érdemes efölött nézelődni +25% FPS-ért 80% felárért?Bocs hogy válaszként írtam, de Te képben vagy NV és AMD oldalon is, ezért bátorkodtam rád írni.
-
priti
addikt
-
priti
addikt
válasz
proci985 #1383 üzenetére
HDMI kábel átalakítóval. Ha nem szoftverhiba akkor valószínűleg az átalakító miatt tesz rá ablakot kikapcsolt állapotban is a TV-re. Neked megy a gyorsgomb az ablak monitorok közötti dobálásához?
Nálam korábban egy TV volt monitorként, szóval a rövid HDMI kábel adott volt.4 kimenet van a VGA-n: DVI, HDMI és 2db miniDP
A monitorokon csak DVI-D van az analógon kívül és ezeknek a kínai passzív átalakítóknak szokott lenni egy pici átmeneti ellenállásuk, ezért egy átjátszásban nem tanácsos kettőt sorba kötni.
Szóval úgy vannak a monitorok, hogy
1: DVI-DVI,
2: DVI to HDMI passzív átalakító után HDMI-HDMI kábel megy bele a VGA HDMI kimenetébe,
3: DVI-DVI kábel a VGA felöli végén aktív DVI to mini DP átalakítóba megyA TV meg 10méter HDMI-HDMI a VGA felöli végén passzív HDMI to miniDP átalakítással.
-
priti
addikt
válasz
proci985 #1355 üzenetére
Win7, de a win+p egyébként nem használható erre nálam.
A menü persze felugrik a win+p lenyomása után, de ott bármit választok nem történik semmi jó.
Egyedül a "csak számítógép" opció kiválasztása után történik valami, konkrétan azzal kinyomja az Eyefinity-t, de klónra teszi mindhárom monitort annak meg semmi értelme, hogy háromszor látom ugyanazt. Ráadásul visszaváltani Eyefinityre nem lehet utána teljes mindegy mit választok nem történik semmi, szóval a win+p menü nálam semmire nem jó.
(Pontosítva a "csak kivetítő" pont kiválasztása után is történik valami: egyik monitoron sincs kép)
Hála Istennek nem kell drivert frissítenem, mert nem használok olyan játékot ami miatt kénytelen lennék, nekem ez így most megfelel... nagyon nem nyomoztam, hogy ez a win+p mit hív meg és hogyan és akinél megy annál miért megy... egyéb GPU nálam most nincs, se CPU-ban, se alaplapon, elvileg egyszerű a helyzet, mint a faék.
-
priti
addikt
válasz
proci985 #1352 üzenetére
Sikerült. Múkod hotkey-el, fel is programoztam macro-ra.
14.12 Omega van fent egyébként és az asztalkezelésnél a "csoportba rendezést" kell választani, alkalmaz és utána mehet profilba. Talán itt a bug, hogy a csoportba rendezést csak akkor ajánlja fel, ha engedélyezett az eyefinity, talán semmi jelentősége, mert ezzel a meghajtó verzióval megy mindenhogy. Nem tudom, de nekem így sikerült.
Picit azért morci lettem volna, ha csak ccc-ből megy, az nettó kényelmetlen. A béta driver az oké, hogy nem mindig megy. Ott magadra vess című nóta megy, saját felelősségre teszed fel vagy jó vagy nem jeligére.
Itt Omegában azért elvártam, hogy menjen, de megy is, szóval béke van -
anytime
őstag
válasz
proci985 #1304 üzenetére
Bocsanat a kesoi valaszert.
Termeszetesen, nagyon nagy kiralysag
Ahogy azt egy cikk kapcsan ma mar megjegyeztem, 9/1 aranyban munkara hasznalom az Eyefinity-t es bizony, nagyon hasznomra van, a jatekrol pedig nem beszelve, oriasi elmeny
Igy, hogy megoldottam a negyedik kijelzo (TV) csatlakoztatasat, kerek a vilag -
-
hszilard666
veterán
válasz
proci985 #1272 üzenetére
Igen, régebben szívás volt számomra, mivel még a 7990 is ratyi volt hozzá, utólag kiderült hogy nem a hardver volt kevés hanem a 2db gpu között volt anniyra ratyi a kommunikáció hogy dadogott minden játék. Másrészt elég xar panelokból dobtam őket össze és az egyik nagyon sárga volt, meg is utáltam a TN panelokat, el is adtam gyorsan és aztán jött az 1db u2312hm. Aztán áttrappoltam nvidiára, itt ugye egy fokkal jobb a több gpu támogatás. És az is közre játszott hogy fillérekért kaptam meg a 2. vgat. Filóztam hogy milyen monitor legyen, először 21:9 re gondoltam, de nekem nem ér meg egy 29 es monitor 150 ezret, inkább 70k ért vezsek még 2db u2312hm et és sokkal jobban jártam.
p.s: A képen nem látszik de a jobb oldali monitor annyira sárgás volt hogy megfájdúlt a fejem 20 perc játék után.
Vissza küldtem gariba, de visszadobták hogy a panelek színszórásán belül van
Elállni már nem tudtam.
-
hszilard666
veterán
válasz
proci985 #1270 üzenetére
Köszönöm Uram a segítséget!
Ez a VRM hőfok nagyon fel van fújva, anno a HD 7990 em 2 gpu ja a nyári 40 fokban 90 fölé mászott szintén 3 monitor melett, de a VRM nem pukkant el, pedig az sem lehetett hűvös, úgyhogy szerintem gyártási hibásnak kell lennie hogy egy 1gpu s vgan megmurdeljen. (IMO)
-
hszilard666
veterán
válasz
proci985 #1268 üzenetére
Köszi! Akkor nem is problémázok ezen. Gondolom nem fog jobban terhelni mint a furmark, vagy igen?
4k ban nagyon szépen teljesítenek, az élsimi szerintem 1080p felett már felesleges.
[link]p.s.:
A hőfokok miatt nem aggódom, a táp meg csak nem lesz hangosabb mint most a rendszer félig légen
Mit terhelehet jobban a kártyán hogy ekkora a hőfok változás nálad? VRM et? Esetleg a ramokat? -
JoinR
őstag
válasz
proci985 #1236 üzenetére
Én is így voltam vele, aztán egyre több ehhez hasonló videót láttam...szimulátorhoz sem elvetendő (már amelyiken be lehet állítani), persze nem optimális, de tény, hogy a jobb oldali monitor is már nagy segítség (még ha torz is, mert 1 képernyőként van kezelve, nincs seperate render). Amíg gariban van a vga-m, csak az integrált HD4000-rel tudom nyomatni, ami a Rifttel nem nagyon tud megküzdeni...viszont még megvannak a régi 3 monitoros rendszerből a cuccok, integrálton is van 2 kimenet, össze is kötöttem.
Szerintem egyáltalán nem rossz megoldás, akár hosszabb távon sem...balkormányos autók előnyben
-
energy4ever
addikt
válasz
proci985 #1190 üzenetére
Nem, semmi hasonlot.
Elvileg egybol megjelenik minden, igy nem lesz sok input lag, azzal a tunerrel.Szoval szerintetek igy okes lenne a konfig? Meg az egesz elkepzeles, meg akkor is, ha senki nem alkotott semmi hasonoot eddig!?
(#1189) iszilard:
720P-sem lesz csunyabb 1080P-n. -
Pizsipazsa
csendes tag
válasz
proci985 #1170 üzenetére
Ez idáig HKC-val sem volt gondom. Az elmúlt 2 év összes napjából folyamatosan ment végig. Ha nem game volt, akkor rendereltem vagy konvertálás ment. Vagy a legrosszabb,... meló.
Fractal Design Newton és egyéb +40k fölötti tápok voltak a polcon. Sajnos az ár határozta meg a típust. Ez benne volt 20k-ban és "tűzoltás" kellett az ünnepekre. Gép nélkül nálam meg áll a világ.De magam megnyugtatására, HKC-t már nem fogok venni.
-
Pizsipazsa
csendes tag
válasz
proci985 #1168 üzenetére
HKC USP 5580 580 wattos tápom volt.
http://www.hkc-europe.com/product_detail.asp?id=704
3 nappal a garancia lejárta után, ma romlott el. Murphy törvénye.
Az elmúlt héten, hosszabb játék használat közben lekapcsolt a gépem (~4 óra után). Csak úgy tudtam elindítani a PC-t ha, elsőnek áramtalanítottam a tápot. Most már az sem segített.
Egy Sharkon WPM 600 600 wattos tápot vettem a gépbe.
http://www.sharkoon.com/?q=en/content/wpm-power-supply-series
Útban a táp vásárlás felé gondolkodtam el rajta, hogy ez volt a baj okozója. Az előző monitor összeállításnál nem csinálta a hibát de, a táppal sem volt akkor még gond. 8 tűs az alaplapom tápcsatlakozója és az előző tápegységen csak 4 tű volt. Gondolom ez is befolyásolja mennyit kap a videokártya a PCI-E csatlakozón. -
Pizsipazsa
csendes tag
válasz
proci985 #1155 üzenetére
Feladom...
Nincs már öltettem. 5 driverrel próbálkoztam.
Amit létre tudtam hozni és működött egy 2400x600 ablak mód Crysis 3 alatt. Bármilyen más felbontásban nem működik az Eyefinitym játékok alatt csak villognak a monitorok de, az asztolon meg patent.
Variálgattam a kábeleket is, Dual és Single linkes DVI - HDMI kábelekkel plusz, passzív mini DP átalakítókkal DVI-D és HDMI-vel. Hozzá teszem a mini DP-DVI aktív átalakító mindig benne volt a vga-ban.
Ha a catalystban megnézem az első monitoromra DP csatlakozást ír a másik két monitorra HDMI csatlakozást.
Elvileg ez így jó nem?"Ui..Kész vagyok
azt hiszem iszok egy nyugi pálinkát. Egészségetekre! Meg a mai kihagyott cigi adagomat... is bepótolom. Reggel 8 óta se**elek a gép előtt, hogy összejöjjön.
"
Ui 2.: Az aktív átalakítom típusa : Startech / MDP2DVIS
-
Pizsipazsa
csendes tag
válasz
proci985 #1151 üzenetére
A kábelek fixen vannak a rendszerben. Ellenőriztem. Majd Eyefinity tiltása és asztalok tiltása.
Gép újraindítás után újra konfiguráltam az ablakokat.
Előröl elkezdtem az asztalok kiterjesztésével.
Miután ez megvolt létre hoztam egy Eyefinity groupot a meglévő monitor sorrendben.
Most már semmilyen módon nem jön be a játék képe egyik monitoron sem.
Bármelyik monitorra állítom a fő asztalt.
Csak az USB Hangot hallom. Mintha ki be dugdosnám a gamepadomat a gépben.Futurisztikus
Újratelepítsem a játékot? Bár nem tudom ez okozhatja-e ezt.
-
Pizsipazsa
csendes tag
-
anytime
őstag
válasz
proci985 #1133 üzenetére
Sziasztok!
A surround fut, rendben van.
Belépek az nVidia vezérlőpultba, majd a surround konfigurálásába. Megtaláltam a billentyűparancsokat, be is állítottam egy saját kombót a surround kilépéséhez. Meg is teszi, DE, csak 1 képernyőm marad ezt követően aktív, annak ellenére, hogy a vezérlőben látszik, hogy immáron 3 monitor van, de csak egyet érzékel aktívnak.
Ez miért lehet? Mit csinálhattam rosszul?
Ha visszaváltok surround módba, akkor újra minden OK. Nem mondom, elvagyok így is, de megnéztem volna a 3 monitoros kiterjesztést is.
Tudom, le lehet simán tiltani a surround-ot, de ha újra kell, akkor meg több idő visszaállítani, mint egy bill kombó ...
-
Chrys_
addikt
válasz
proci985 #1124 üzenetére
De ha deaktiválom a Surround-t, akkor nem megy 3 monitoron az Assetto Corsa. Ilyenkor csak a fő (középső) monitor képe látszik, a két szélsőn pedig továbbra is a win desktop van.
Szerintem ekkor menne az UltraMon általi további tálcák megjelenítése is, majd ki si próbálom, amint hazaértem. Na meg a kalibrálás is vár még, 3 monitor esetén el fog tartani egy darabig -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest