- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyesteb
tag
A hívás felvételénél másnál is nehezen megy a fogadás? Ha hívnak, felfelé kell húzni a zöld gombot (xiaomi.eu rom, global), de rendszeresen félúton, vagy valahol menet közben elmarad a gomb és nem veszi fel a hívást. Sokadikra sikerül, de volt már, hogy addigra letette a hívó. Nem lehet ezzel valamit kezdeni? Kalibrálni, változtatni, bármit, amivel jobb lesz...
Köszi!
-
crok
nagyúr
válasz
Pendragon911 #6496 üzenetére
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/joyeuse/roms-eea-stable/
^--- itt megnézheted az összes EEA ROM-ot
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/joyeuse/roms-global-stable/
^--- itt megnézheted az összes Global ROM-ot
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/joyeuse/
^--- itt megnézheted az összes (összes régió) ROM-otRedmi Note 9 Pro - EEA Stable
V12.5.1.0 RJZEUXM
V12.0.1.0 RJZEUXM
V12.0.4.0 QJZEUXMQJZEUXM-et írsz de MIUI verziót nem így nem tudom "mi kell nekünk", szóval úgy veszem hogy az utolsó Android 10 (Q) vagyis a 12.0.4.0. EEA ROM-on vagy. Azon a vonalon a 12.0.4.0 QJZEUXM-re igen, volt 12.0.1.0 RJZEUXM (MIUI minor verziót most ne nézz, az most "mindegy", itt volt a váltás Android 10-ről (Q) Android 11-re (R)) arra pedig van már 12.5.1.0 RJZEUXM:
BigOTA teljes recovery ROM 12.0.1.0 RJZEUXM:
https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.RJZEUXM/miui_JOYEUSEEEAGlobal_V12.0.1.0.RJZEUXM_7e06178ca4_11.0.zipFastboot 12.0.1.0 RJZEUXM:
https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.RJZEUXM/joyeuse_eea_global_images_V12.0.1.0.RJZEUXM_20210610.0000.00_11.0_eea_3a589ed8bd.tgz..majd aztán:
BigOTA teljes recovery ROM 12.5.1.0 RJZEUXM:
https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJZEUXM/miui_JOYEUSEEEAGlobal_V12.5.1.0.RJZEUXM_d88e19ab8c_11.0.zipBlock OTA - növekményes frissítés 12.0.1.0 RJZEUXM-ről 12.5.1.0 RJZEUXM-re (kisebb):
https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJZEUXM/miui-blockota-joyeuse_eea_global-V12.0.1.0.RJZEUXM-V12.5.1.0.RJZEUXM-5abd4fad18-11.0.zipFastboot ROM V12.5.1.0 RJZEUXM:
https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJZEUXM/joyeuse_eea_global_images_V12.5.1.0.RJZEUXM_20210818.0000.00_11.0_eea_2534605efc.tgzLegalábbis én így csinálnám, nem hagynék ki verziót, meghagynám az Android 11-re váltást és utána a MIUI verzióváltást. Letölteném a két recovery ROM-ot aztán ha a 12.0.4.0 QJZEUXM van most fent akkor mehet fel a 12.0.1.0 RJZEUXM és utána a 12.5.1.0 RJZEUXM. De ezt ÉN csinálnám így, mindenki úgy csinál meg azt ahogy és amit csak akar
*
De vannak itt MIXM (Global) és TRXM (török) meg IDXM (indonéz) ROM-ot használók is (akik pl. átálltak mert azokban MIUI Dialer / SMS app van, ilyesmi..), meg pl. a Xiaomi.EU ROM-ot használók az MIXM-re várnak (ha várnak..) mert abból lesz majd a 12.5 Xiaomi.EU ROM.. ha lesz.. valaha..
*Remélem nem írtam el a verziószámokat..
-
crok
nagyúr
válasz
Pendragon911 #6494 üzenetére
Semmi, ugyanazt a file-t teszi fel ugyanaz az updater app ugyanazzal a gyári recovery-vel. Az OTA szerver ha még egy serial csoportra nem engedte ki a frissítést akkor nem.. lehet várogatni vagy kézzel feltenni. Hogy miért vár? Azt még lehet a Xiaomi se igen tudja
12.5 EEA-ra már kint van, már a töröktől az indonézen át az oroszig mindenre kint van majdnem de a global-ra még mindig nincs
De tegnap néztem, pl. a tajvani ROM még most lett tegnap 12.0.4.0 de még csak QJZTWXM vagyis A10
Vannak furcsaságok a Xiaomi OTA-val.... ... .. .
-
Pendragon911
aktív tag
Van lényegi különbség aközött, ha automatikus érkezik a friss rendszer vagy manuálisan van telepítve? Nem azért nem érkezett még ki, mert a szolgáltató még tornázik rajta valamit? Vagy ha kézzel telepíthető, akkor tulajdonképpen már ott a kész rendszer, csak szerencsétlenkedik a gyártó és nem küldi még? Lehet amúgy, hogy érdekel a frissítési folyamat.
-
crok
nagyúr
válasz
Pendragon911 #6490 üzenetére
QJZEUXM = igen, Joyeuse EEA ROM-al.
Q mint Android 10
JZ mint joyeuse kódnév
EU vagyis EEA ROM
Tudod kézzel frissíteni ha akarod, leírom ha kell. -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok, hülye a kérdés, lehet, de inkább kérdezek
Amennyiben a telefonon található verzió száma (QJZEUXM), akkor nekem is "Joyeuse" van? Vagy ez miből derül ki, ha nem ebből? Olvasgatom topicot, nézegetem a hozzászólásokat, sokan már frissültek 12.5-re, nekem még nem érkezett meg a friss rendszer, aztán az is felmerült bennem, hogy talán a telefonnak nem is ez a változata van nekem, akkor mit keresek én itt? Jó helyen járok?
Ha igen, akkor akik Telecom-nál vannak, megkapták már a 12.5-öt? Itt nincs olyan lehetőség, mint a Huawei esetén volt, hogy asztali alkalmazásra csatlakoztatva is jelezte, ha új rendszer érkezett, néha előbb, mint ahogy telefon tette volna?
-
kanyi51
senior tag
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
nyesteb #6484 üzenetére
Csak hogy mondjak egy példát, nekem pl a Redmi Note 7-en, a 4 takarékos cpu mag 633mhz-ről indul, a 4 teljesítmény mag meg 1.11ghz-ről.
Igaz az még a régi big-little alapú megoldás.
Biztos van oka, annak hogy feljebb van véve, azt sem szabad elfelejteni hogy itt 2 teljesítmény és 6 energia " takarékos " mag van.
Közben lehet változott más is ott.
-
crok
nagyúr
válasz
kanyi51 #6486 üzenetére
"úgy tűnik nem igen érdekli okét" -- én megtettem amit lehet.. ennél többet nem tudok..
"Gondolom csak rootal lehet levinni a procit 300 -ra" -- így van..
"Egy év 92%-ra? nem sok ez?" -- ez felhasználásfüggő, mennyit és hogy melegedett töltéskor és használatkor, mennyiszer és hogy volt töltve (turbo, gyors, "normál" töltés). Nem feltétlen gond meg az Accubattery is csak annyira tud pontos lenni mint azok az elemek amikből kinyeri az információt [link] és [link] a több infohoz.
"A mido 4 éves lassan és százalékba jobb az akku kapacitása." -- a Mido még életében legenda lett, nem éri azzal összehasonlítani, szimplán nem fair
És itt jön be (a fentiek mellé) pl. a beszállítók és a gyártás minősége.. meg hogy a Mido-ban nincs "turbo" töltés, a Joyeuse-hoz meg jár a gyorstöltő és nem kapcsolható hogy most sima, gyors vagy turbo legyen-e a töltés.
-
kanyi51
senior tag
Hiába jelentetted 2 bugreportban is, nekem úgy tűnik nem igen érdekli okét. Gondolom csak rootal lehet levinni a procit 300 -ra, de nálam ez nem játszik, nincs root. Más Pont 1 éves a telefon, és az AccuBattery Pro az Állapotnál az aksi kapacitásra 4643 MAh -t ir ki.Az 5020 ennyire leromlott volna? Egy év 92%-ra? nem sok ez?A mido 4 éves lassan és százalékba jobb az akku kapacitása.
-
nyesteb
tag
válasz
aprokaroka87 #6480 üzenetére
Nálam azt, hogy ha mehetne 300-on akkor minek megy 740-en? Van valami a háttérben, aminek kell ez a plusz procierő?
-
Trooper82
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6480 üzenetére
Magasabb a legalacsonyabb órajel. Nem tudom, hogy van e jelentősége. Akksi, melegedesi gondjaim nincsenek.
-
Trooper82
senior tag
válasz
nyesteb #6473 üzenetére
Már amennyire rendesen mukodik mostanság a miui. Egy két fagyás persze volt, meg mintha nalam rossz lenne az érintés érzékenység. Többször pontatlanul érzékel, pláne gepelesnel tűnik fel. Nem tudom már, hogy ez hardver , vagy szoftver de mostanában kezdte. Fólia meg semmilyen nincs a telón...
Off: gondolkoztam egy MI 11 lite 5g cserén. Gondoltam hátha az MI szériával nem bánnak ilyen mostohán, de sajnos beleolvastam a topicjába. Nincs a toppon a miui. Szerintem...
-
válasz
nyesteb #6476 üzenetére
Fél éve van meg a készülék, nem produkált még olyan újraindítást, amit nem én akartam. Az előtte lévő Honor 8 kicsit sűrűbben örvendeztetett ezzel.Viszont a 12.5 MIUI nekem nem tetszik. Feloldás után van, hogy várni kell fél másodpercet a Novára (ez csak ennél jött, a legelső 11es Droid nem produkálta). Nem újraindul, hanem szimplán megjelenik. Illetve továbbra is probléma a Mi dokumentumnézegető random módon vagy olvassa, vagy nem a doksikat (PDF, Word, Excel fájlok). Ez a hiba 10es Droid alatt nem létezett. És nem lehet hozzáférés probléma, mert akkor soha nem tudná betölteni, de néha sikerül neki.
-
nyesteb
tag
válasz
Viktor0610 #6474 üzenetére
Kevésbé jellemző rám, hogy új telót vegyek, általában akkor cserélem, ha már nem működik... Csak általánosságban írtam, nem kimondottam magamra értve.
Nekem egyébként eddig is csak az újraindulás nem tetszett, de az nagyon. Az megoldódott?
-
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
Aki az official romot használja, hozzá szól a kérdésem. Az új verzió óta működik minden rendesen? Újraindulások, lassúságok megszűntek? Valami negatív tapasztalat vele?
Azt olvastam, hogy a CPU továbbra is pörög feleslegesen. Ezzel nem akarnak valamit kezdeni? Vagy így oldják meg, hogy vegyek újabb telót?Köszi!
-
-
törölt tag
Sziasztok! Sötét mód lehet valamit állítani,hogy a sötét mód fekete és ne szürke legyen? Gondolok itt a chrome google Discover stb.
12,5 mikor adják már ki ? Nekem még mindig 12,4 a legfrissebb
-
Sziasztok!
Ha bekapcsolom az NFC-t, akkor az értesítési sávban nem kellene ezt valamilyen ikonnak jeleznie?
-
Danecay
addikt
Attól még valamit kezdeni kell a problémával. Kíváncsiságból felraktam a Google Messages-t, és ott már nekem is pontosan ugyanazt írja az SMSC részél mint a páromnak: +36209300099,145. Ez itt már nekem is szürke, nem is tudom szerkeszteni, de az üzenetek ugyanúgy nem mennek el, annyi, hogy ez legalább jelzi, hogy sikertelen volt a küldés és, hogy újrapróbálkozáshoz koppintsak az üzenetre, de ugyanúgy nem küldi el, volt, hogy valami olyasmit is kiírt, hogy kapcsolódás a szolgáltatóhoz sikertelen.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Olyan két hete kezdte, előjel nélkül, hogy a beszédhangszóró recseg, hívás közben zavaró. Fizikai behatás nem érte, ázás nem volt... Más tapasztalt hasonlót, volt még itt ilyen hiba (visszaolvasva nem)? Megpróbálom kitakarítani egy fogkefével, de sok reményt nem fűzök hozzá, valószínűleg garanciáztatás lesz...
-
crok
nagyúr
válasz
Danecay #6459 üzenetére
"ők vajon nem tudnak küldeni egy valamilyen konfigurációs üzenetet" -- azok az idők régen voltak. Ők is az SMSC-t fogják kérdezni első körben hogy jól van-e beállítva. Ha nincs is SMSC beállítva attól még kapni kapnál, ha gond van az SMSC-vel kommunikációval akkor nem tudsz küldeni.
-
Danecay
addikt
Szia!
Megcsináltam, és tesztelés gyanánt küldtem magamnak egy SMS-t a, ha jól tudom Vodafone-os cégesre, ami egyből meg is jött. Hazaérve küldtem a páromnak is egy üzenetet szintén tesztből, de azt már nem kapta meg, pedig ugyanaz a hálózat, ugyanaz a flotta. Annyi különbséget felfedeztem, hogy a céges az 06 elejű számként szerepel a névjegyek között, a páromé pedig +36, ezért átírtam a párom számát is 06 elejűre, mondanom sem kell, nem segített. Ami még eszembe jutott, bár már csak azért mert nem tudok már mire gondolni. hogy esetleg nem e az kavar be, hogy a névjegyzékek között a párom neve alatt szerepel egy korábbi, már nem használatos Digi mobilos szám is, ezért azt is kitöröltem, de így sem ment el az SMS. Próbáltam ismét törölni és beírni, beilleszteni az SMSC-hez, de ez sem segített semmit.
Ha felhívom az ügyfélszolgálatot, ők vajon nem tudnak küldeni egy valamilyen konfigurációs üzenetet, mert ugye az SMS-eket megkapom, csak a küldéssel van gond? -
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #6456 üzenetére
Nem szintén mert te most a Google Messages-ről beszélsz őneki meg a Xiaomi.EU ROM Mi Messages app-ja van használatban, azt írta. Az hogy ott az szürke az más kérdés, mert sikerült a telephony services-ből felhúznia az infot és azért nem akarja ott engedni megváltoztatni.
-
-
puhos363
tag
Üdv! Megint volt egy random újraindulás telefonálás közben (hívott fél voltam), elküldtem visszajelzésként. Nem igaz, hogy nem lehet javítani ezt. Kezdek csalódni a Xiaomiban. Lehet az következő nem a gyártótól lesz.
-
Danecay
addikt
A tárcsázóba beírt kód és refresh után nekem is azt dobja mint a páromnak: +36209300099,145. Nem világos, hogy hol kellene update-elni, de ha az üzenet beállításoknál, az SMSC alatt próbálom átírni, ahol nekem hiányzik a ,145, akkor azt írja, hogy "Hiba az SMS központ számának lekérdezésekor"
-
Trooper82
senior tag
válasz
Viktor0610 #6450 üzenetére
Gondoltam rá, de remeltem h szoftveres. A1 sdbench meg siman 90mb/s mér írásra. Szóval nem ertem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest