- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
gthomma #37018 üzenetére
Előbb a fastboot-al legyen fent egy kerek ROM ha megoldható, ha kell mellé custom recovery (TWRP pl.. OrangeFox-ban a DM Verity kikapcsolható) akkor kell a lazyflasher is.
Vagy tedd fel az utolsó Xiaomi.EU stabilt (ehhez nem kell lazyflasher mert nem gyári).Kicsomagoltad rendesen amúgy azt a fastboot ROM-ot? Minden file látszik a ROM mappájában és azt is adtad meg a MiFlash-nek? Nincs szóköz sehol az elérési útban? Legyen az elérési út neve minél rövidebb.
Itt vannak a válaszok a kérdéseidre:
"gyári ROM telepítése közben közli hogy bootloader felülírási kísérlet történt de nem engedte" - mert OrangeFox-ot használsz épp, ez OK
"a telepítés látszólag végig megy, rebookor megjelenik a boot képernyőn az "unlocked" felírat, azóta minden ROM újraindul" - format data és lazyflash vagy magisk kellene mert ha a /data-t nem tudja az alapértelmezett kulccsal decrypt-elni se encrypt-elni mert még szűz akkor ugye nem tud mit kezdeni a rendszer a /data-val, ha meg az OrangeFox-ban nincs a DM Verity check kikapcsolva vagy nincs a lazyflasher vagy a Magisk fent akkor a boot-ot megakasztja a DM Verity. Másik tévhit: főzött ROM-hoz n e m kell lazyflasher.Miért kell amúgy MIUI?
-
gthomma
senior tag
Összefoglalom hol tartok.
1. megvettem OrangeFOx 8.1 recovery&ASOP 10 ROM rajta minden működik.
2. MIUI oldaláról leszedem a legutolsó hivatalos ROM-ot, rámásolom sdkártyára, telepítem a recovery-vel, bedobja hogy "device locked".
2a próbálkoznék főzött ROm-okkal de régi nekik a 8.1-es recovery, frissítem 11.0-re.
3. Vissza az ASOP ROM, 1 órás beszélgetés a tulajjal, megadja a MIUI fiókja user/pass-t kitörlöm a telefont, reboot recovery-be a gyári ROM telepítése közben közli hogy bootloader felülírási kísérlet történt de nem engedte, a telepítés látszólag végig megy, rebookor megjelenik a boot képernyőn az "unlocked" felírat, azóta minden ROM újraindul.
Fastboot-os rom "mido_global_images_V11.0.2.0.NCFMIXM_20191107.0000.00_7.0_global" a flashelés indulása után 10 másodperccel: radio_FAILED.
Itt tartok most.Főzött rom telepítése előtt vagy után kell recoveryvel beletolni ezt: lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip for the Xiaomi Redmi Note 4(Snapdragon), by azizfath
-
crok
Topikgazda
A gyari ROM felrakasakor ugye volt format data is es ha Magisk nem ment fel akkor a lazyflasher is?
De most komolyan.. ezeknek a 98%-ra irtam mar a masikban - itt meg topikgszda vagyok :D fastboot ROM, format data, pucold ki, kezdd tiszta lappal amit eddig kaptal. Aztan dontsd el milyen ROM-ot akarsz hasznalni es hajra. Lehet serult persist particiod is... -
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #36443 üzenetére
"a TWRP-ben a Törlésnél mindent töröltem és mostmár csak a MI jelig jutok el" - meglepne ha nem így lenne, mert most törölted a /system-et szóval nincs rendszer, /boot-ot szóval nincs kernel se, /data-t szóval még ha lenne rendszer és kernel akkor se lenne semmi rendszeradat hozzá (mondjuk akkor legalább beboot-olna..).
Igen, mondjuk TWRP és egy EU ROM.
DE most azt mondom, hogy ha már úgyis "benne vagy" és vannak elég erős problémák.. én most tennék fel egy teljes fastboot ROM-ot MiFlash-el, aztán fastboot és TWRP, aztán fact. reset, format /data.. yes.. majd MTP-vel felpattintod PC-ről az EU ROM zip-et (..Magisk zipet ha kell.. meg még amit akarsz, lazyflasher NEM KELL) és úgy esel neki a ROM telepítésének, egy tisztább, szárazabb érzésért.
-
csurgoi
aktív tag
Mind megvolt!
Semmi változás.
Úgyhogy úgy döntöttem, teljesen újrarakom a euglobal rom-ot.
TWRP-ben törlés, majd fel a rom a lazyflasher, Magisk.
Elindul, belépek a google fiókba,újból elkezdem felrakosgatni a szükséges appokat(Fb,skype, stb)
Van ami simán felmegy és néhánynál eldob(pl.Viber)
Frissíteni sem akar egyes appokat pl. a Google)
Na most akkor mi van?
Ami még a gondom, hogy nem látom a belső tartalmat
Azt hol lehet beállítani, hogy lássam.
A TWRP-ben a Csatolásnál megvolt a felcsatolás. -
paolinho
őstag
Igen, az AEX felismeri, kezeli az SD-t, viszont ha megint Recovery-t indítok, ott nem talál semmilyen adatot a rendszer a kártyán. Furi. Még nem formatáltam, de majd úgy is kipróbálom.
Mindegy, annyira nem gond így, hogy TWRP-ből a PC látja a telefont. Így simán fel lehetett tenni a telepítéshez szükséges dolgokat.
Jól értem, hogy ez a Lazyflasher csak akkor szükséges, ha gyári MIUI-ra mennék vissza? Ezek szerint a Xiaomi.eu rom nem igényli ennek telepítését (mondjuk én most az AEX alatt is elindítottam, bár mit is műveljen). -
crok
Topikgazda
válasz
paolinho #35656 üzenetére
MicroSD-t / USB OTG-t NTFS-re vagy FAT32-re formázad?
NTFS-t egy Android telefon se nagyon ismer natívan.. max. ha megvették a licensz-t (még exFAT sincs általában, pedig az már meg lett nyitva..) vagy nagyon-nagyon custom kernelt használszA minden gyalulást - mivel MIUI-ról mész AOSP vagy LOS de legalábbis nem MIUI alapú ROM-ra - nem lesz elég egy wipe-al elintézni (titkosítás..) hanem format kell (TWRP-ben Wipe -> Advanced -> Format), amivel ugye nemcsak az appok, azok adatai és a beállítások hanem a komplett belső tár egy az egyben törlődik, szóval ott most ne is tárolj ROM-ot..
Amúgy mivel recovery-d van ami működik így egy PC-vel simán bármit csinálhatsz vele, mert MTP van a recovery-ben szóval egy PC-ről USB-vel simán lehet rá másolni bármit.
Szóval szerintem a tárolók közt azért nem látszik mert NTFS-re lett formázva és úgy lett a ROM is rámásolva.
Egyébként ugyanúgy kell elhárni. Az egész jó kis leírás egyébként a másik topikgazda régi blogbejegyzése, talán még az összefoglalóban is benne van
csak már nagyon régi.. szóval pl. a firmware zip telepítését hagyd is ki. Nagy vonalakban:
- szedsz le Lazyflasher-t ha gyári MIUI-t akarsz feltenni..
- szedsz le ROM-ot
- szedsz le GApps csomagot ha kell (mondjuk OpenGApps (ARM64), itt van melyik csomagban mi van, szerintem felesleges olyat feltenni ami esetleg tele van olyan appokkal amiket amúgy Play-ből is le lehet tölteni, pico / nano, után - ha kell vagy akarod - nagyobbat lehet úgyis flash-elni (kisebbet nem ajánlott) meg Play-ből feltenni ami még kell.. vagy hát custom config vagy AROMA installer és kiválasztod mit akarsz feltenni, csak az AROMA installer most 1.3GB)
- szedsz le firmware-t ha valami nagyon rosszul menne (WIFI nem kapcsol be, BT nem kapcsol be..), de mivel most Xiaomi.EU V10.2.2.0 stabilon vagy ezzel nemigen lesz semmiféle gond.
- szedsz le Magisk telepítőt ha kell root
- indítasz egy TWRP-t
- formázod a belső tárolót - wipe - format data - beírod hogy yes és elhúzod
- wipe-olod a következőket: Dalvik/ART cache; system; vendor; cache; (internal storage és data nem kell hiszen az előbb formáztad)
- megnézed, hogy a mount-ban a microSD / USB OTG be van-e pipálva, ha nincs pipáld be
- felteszed a készülékre MTP-vel a fentieket / USB OTG-re teszed (FAT32) / microSD-re teszed (FAT32)
- install ROM
(MIUI esetén nem kell GApps és gyári MIUI esetén restart ELŐTT a custom recovery-t megint fel kell tegyed, vagy zip-ből install-al (ha olyan) vagy TWRP img-ből szintén install alól csak image install-al (ugyanis a gyári MIUI ZIP-ben / fastboot ROM-ban a gyári recovery is benne van), ekkor még szükséged lehet a Lazyflasher-t is felflashelni mert lehet nem fog beboot-olni a készülék nélküle (DM Verity-t ki kell kapcsolni..) + custom-ról gyárira visszaálláskor (mivel elveszett) vissza kell állítani a /cust tartalmát is amit itt írtam le hogy mi is pontosan mert az a partíció masra van használva (a Treble kompatibilitás miatt ez lesz használva /vendor-ként) ha nem gyári MIUI rendszer van fent.. Amúgy ezek közül a recovery felülírása és a DM Verity kikapcsolása egyes custom recovery-kben alapból benne van, mint pl. az OrangeFox-ban)
- install GApps
- restart -> már lesz rendszered, akár el is kezdheted belakni..
- restart custom recovery-be
- install Magisk ha kell root (a legtöbb esetben ezt csinálhatod az első start előtt is de én pl. akadtam már össze GApps + Magisk hülyeséggel régen szóval a beidegződés miatt én így szoktam)
A /persist-el szokott még nagynéha gond lenni (pl. nem olvas rendesen ujjlenyomatot..), arra vagy ez vagy egy MiFlash fastboot ROM a megoldás..
- profit, kb ennyi.Magisk használata esetén:
mivel v20.4 óta a Hide alapból KI van kapcsolva így kezdd azzal, hogy a Magisk Managert megnyitva eleve bekapcsolod, bekapcsolod a systemless host-ot (sose lehet tudni kelleni fog-e, ha nem akarsz reklámokat akkor kelleni fogy úgyis majd az AdAway-hez vagy ha használni akarod pl. az Energized nevű adblock hosts Magisk Modult (ahhoz kelleni fog a Busybox modul is)) majd a Magisk Manager Hide-ot is bekapcsolod a beállításokban (kérni fogja hogy mi legyen a Magisk Manager új neve, megadhatsz bármit, ezzel elrejted a a programok elől a Magisk Manager-t) és ezután a Magisk Hide menüben kiválasztod a programokat amik elől el akarod rejteni a Magisk-ot / root-ot. A Magisk-nak van saját topikja is itt a PH!-nHa valami gond van a ROM-al vagy a telefonnal akkor a Logout blogomban (ami szintén bent van az Összefoglalóban) lehet találsz rá választ
A legtöbb cuccot (Lazyflasher, TWRP, egyéb zip-ek, appok, programok, USB Driver) megtalálod a Mega tárhelyemen is
Ajánlom a Flashing_Toolkit mappát a mostani művelethez.
Na, így egy szuszra ennyi jótanács jut eszembe.. biztos kihagytam valamit, majd improvizálsz és|vagy olvasol és|vagy kérdezel
-
crok
Topikgazda
Ha csak simán a telefonon a gyári ROM-on csinálsz egy gyári visszaállítást az leformázza a belső tárat és így kb. ennyi, ettől még a kernel patkolt marad és benne lesz a Magisk maradéka a ramdisk-ben, aztán mivel gondolom a lazyflasher is felment így viszont legalább el fog indulni. A bootloader nyitott marad, a recovery is marad ami volt (RedWolf ha azt tettél fel).
Igazi visszaállításhoz egy fastboot-os ROM telepítést ajánlok, és én a bootloader-t nem zárnám vissza. Ezzel visszakerül a gyári recovery, visszakerül a stock kernel ezáltal a Magisk maradéka is eltűnik és a belső tár is formázásra kerül.
Viszont mielőtt nekikezdesz mindenképp végigcsinálnám a helyedben a Mi account-ból meg Google account-ból kilépést hogy nehogy megszivasd magad reboot után.
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat #35407 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni ha valami kell PDC-ből, hogy
- SD Maid-el feltakarítok mielőtt belekezdek (szemetet ne mentsek, mert minek) 3 perc
- Titanium Backup (helyben microSD-re) 5 perc
- Swift Backup mentés (helyben microSD-re és GDrive-ra) 10 perc
- ha a /data le volt kódolva és|vagy van megadva PIN/minta/ujjlenyomat akkor eltávolítom hogy visszaállításkor ne legyen belőle gubanc - ez így ugye annak szívás aki aktívan használja az ujjlenyomatolvasót..
- teljes TWRP mentés microSD-re 5 perc
- TWRP-ben AROMA File Manager-el mindent (rejtett file-ok megjelenítése..) átmásolok a microSD-re - na ez olyan 10..15 perc mert csak U1-es a microSD
- format /data
- gyári MIUI telepítés Fastboot-al vagy recovery ZIP-el - max 10..12 perc és PDC-re lehet kötni
+ fastboot nem flash-el persist.img-t, azt fastboot flash-el teszem vissza (ha kell), ahogy a TWRP-t és a cust.img-t is (mert azt meg a nem-MIUI felülírja a /vendor-al) és nem szabad elfelejteni a lazyflasher-t
+ recovery ZIP nem flash-el se persist.img-t se cust.img-t, a persist-et fastboot-al teszem fel ha kell, cust.img-t tudja flash-elni a TWRP is (Vendor partíciónak hívja már) és nem szabad elfelejteni a lazyflasher-t + még restart előtt flash-elni a TWRP image-ét
! spórolható némi idő vagy flashelés ha OrangeFox van fent (akkor nem kell se a lazy se az, hogy TWRP-t még azon melegében flash-elés után visszahúzd.. nekem jó a TWRP + két zip flash-elése, never failed)
- Magisk, ha kell, de QCommDiag app nem kell MIUI-n, ott natívan megy a diag mód a tárcsázóban beütött *#*#717717#*#* -al simán aktiválható a diag port, nem kell root se setprop..
- üres MIUI, mindent kihagyok "telepítéskor", developer options + USB debugot bekapcsolom
- megcsinálom amit PDC-vel akarok
- TWRP-be vissza (csinálok egy EFS mentést ha változtattam valamit PDC-vel)
- Format data
- TWRP mentés visszaállítása 5 perc
- microSD-ről AROMA FM-el mindent visszamásolok - ez 6..8 perc mert visszafelé gyorsabb a belső tár írása és gyorsabb a microSD olvasása
- restart / profit
Hosszadalmasnak tűnhet - de még nem volt adatvesztésem (koppkopp).
Egy ilyen PDC mókolást megúszok egy cca. óra plusz munkával max,
viszont bármi történik van mentésem mindenről is, úgyhogy
ha valamiért nem tudnám visszarántani akkor is újra tudom építeni. -
crok
Topikgazda
válasz
#89874944 #34743 üzenetére
Mert gyaníthatóan gyári MIUI ROM-on vagy és elfelejtetted a "lazyflasher"-t flashelni.
https://build.nethunter.com/android-tools/no-verity-opt-encrypt/
A 6.1 az utolsó. Az MTP megy TWRP-ben is, tudsz a telefonra USB-vel PC-ről másolni. -
crok
Topikgazda
válasz
∂яσнυη #34096 üzenetére
Logout blogom F3 "Eladás előtti teendők"
Feltételezem nyitott a bootloader.
A képernyőzáras meg egyéb záras dologra:
Nem írod milyen rendszer van most fent, se hogy mit csináltál factory reset néven és hogy utána visszaléptél-e a Mi fiókba. Esetleg nem választottad le a készüléket a Mi Cloudban..A mondjuk a legutolsó gyári stabilt tedd fel vagy a legutolsó Xiaomi.EU stabilt.
Vagy ha zárnád a bootloader-t is akkor MiFlash és fastboot ROM.
Ha nem akkor simán recovery ROM ZIP mondjuk TWRP alól.
(Ha meg akarod tartani a TWRP-t akkor egyből ROM install után TWRP img-t flash-eld vissza + lazyflasher) -
crok
Topikgazda
válasz
kanyi51 #34040 üzenetére
Ez kicsit bonyolultabb.. a gond a titkosítás: a belső memória tartalma nem lesz oda-vissza olvasható a rendszerek közt.
Én így szoktam ROM-ot tesztelni, szétnézni. Csak neked annyi dolgod van még pluszban (amit Xiaomi-nál én is szoktam csinálni), hogy a belső memóriából átmásolsz mindent egy microSD-re vagy USB OTG-re mert utána majd vissza kell másolnod - mivel a Xiaomi úgyis titkosítani fogja a belső memóriát és csak format-tal (nem elég a wipe) fog majd menni. Ment volna ha a Xiaomi első boot-ja előtt toltál volna egy lazyflasher-t csak hát ki gondol előre ilyesmire..
-
crok
Topikgazda
Jó ég, Magisk v18.1 és OrangeFox R8.3?
Előbbi most Feb. 4-edikei, utóbbi 2018 Novemberi..A Magisk v18.1 és a v19.3 közt egy főverzió és 4 minor van,
valamint közte van a nagy májusi takarítás amikor is templatecserére volt kötelezve minden modul, vagyis aki nem frissített azt kitiltották a Repo-ból mert inkompatibilis lett. Gyanítom most nálad ez okozta a boot-olhatatlanságot.Akkor most
mindenek előtt!! TWRP full backup a nem bootoló rendszerről hogy az adataid megmaradjanak,
OrangeFox minimum R9-re frissítés
vagy TWRP 3.3.1-0-ra váltás
és akkor Magisk uninstaller - majd utána a v19.3 installer.De amúgy egy sima ROM dirty flash is helyretenné a bootolást (csak vigyázz, utána mindenképp flash-elj egy custom recovery-t a biztonság kedvéért restar előtt!! meg ha official MIUI akkor lazyflasher is kellhet ugye TWRP esetén, OrangeFox ugye megoldja okosan..).Utána csinálhatnád a Magisk-et újra, csak már v19.3-al.
-
Eyrual
csendes újonc
válasz
Lackooo84 #33240 üzenetére
Hali,
Végre lejárt a MiFlash-ben a türelmi idő, úgyhogy nekiálltam a VoLTE-nak a Digi-s SIM-re.
Unlock kész, driverek OK, TWRP-t felraktam, Lazyflasher-t telepítettem, megcsináltam a backup-ot, tettem fel egy Magisk-et is (csak ha már ennyire belelendültem).
A PDC tool-ban aktiváltam sub0 sub1-re a Voda Indiát, de, ha újraindítom a mobilt illetve a PDC-t, akkor ugyanúgy a ROW_Generic_3GPP-t jelzi aktiváltnak mindkét subra. Valami történik pedig aktiváláskor, mert eldobja és újra megkeresi a hálózatokat, de mintha nem "mentené el" a beállítást restart után.
Felraktam az APN-es zipet is, biztos ami ziher. Visszaállítottam / kiválasztottam. Digi Net működik.
A VoWifi ettől megjelent a beállításokban (nem mintha működne, ugye
), de a VoLTE kapcsoló a mobilhálózatokban továbbra sem látszik.
A *#*#VOLTE#*#* aktiválva van, azt is próbáltam ki-be kapcsolni. Megpróbáltam már a driver-t újratenni, mert a te screenshot-odon Ethernet Adapter van, nálam meg a WWAN volt, gondoltam háááátha az a baja.
Újraolvastam a leírást párszor, de tuti valamit-valahol elcsesztem (őszinte leszek, kezdek lefordulni a székről álmosságomban)... hátha te egyből meglátod a hibát, gondoltam rákérdezek.
Btw 10.2.3.0 MIUI, 3/32gb verzió, nem tudom, ez releváns-e.
Köszi előre is!
-
grafnet
veterán
válasz
trebrona #32937 üzenetére
Köszönöm! (Ide pont nem írtam be a keresőbe...
)
(#32939) crok:
Köszönöm neked is!
Lazyflasher:
"Ha szeretnénk MIUI-n maradni akkor le kell tölteni és fel kell flashelni twrp alól a lazyflashert ami kikapcsol egy két azonosítást és egyéb dolgot MIUI alatt..." Ebből következtettem arra, hogy kell. Meg egyelőre marad a Global ROM. -
grafnet
veterán
Srácok!
A leírásban szereplő lazyflasher-t nem tudom leszedni.
Valaki tudna linket adni hozzá?
Melyik az utolsó dev. EU ROM?Köszi
-
dethroner
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz
dethroner #32866 üzenetére
Jó, akkor a TWRP eleve régi.
twrp-3.3.1-0-mido.img - ez a legfrissebb.
A lazyflasher-ből meg tedd amit linkeltem. -
dethroner
veterán
Szeretnék egy kis segítséget kérni
Telepítettem a twrp-t, majd azon belül a lazyflashert, újraindítottam a telót, de nem jut túl a bootlogónál. Ismét gépre dugtam, fastboot, beléptem újra a twrp-be, és felraktam a magisk legfrissebb példányát, ezúttal már a gyorsítótárat is töröltem és úgy indítottam újra a telót, de megint csak a MI logóig jut. Mi a fenét csináljak? -
crok
Topikgazda
válasz
szajmon #32711 üzenetére
A leírás 3 éves (a leírásban írtam is hogy még MIUI8-ra vannak ott linkek), az akkor telefonok akkori ROM-jaival még meg lehett csinálni kvázi büntetlenül mert nem volt DM Verity check (ez a "grammra egyezés"). Így a módosítás után nem fog bootolni, de lazyflasher-el kikapcsolható a DM-Verity (vagy egy olyan custom recovery-vel ami eleve tartalmazza ezt) de a SafetyNet hasalni fog (nem a root miatt hanem mert nem lesznek a profilok passzosak - és sok app emiatt nem fog elindulni, tipikusan banki appok pl). A másik, hogy ha lesz frissíés és feltolod a ZIP-et azonnal felülíródik a gps.conf-od amit feltettél.
Óra pontos, manuális és nem SIM-ről (mobilhálózatról) firssített, ki van kapcsolva? Nagy pontosságra van állítva, tehát be van állítva hogy használja a helymeghatározáshoz a cella-, WLAN- és Bluetooth információkat is? Nem tudom mi a szolgáltatód de az APN-t húzd fel újra ahelyett amit a rendszerből húzott fel.
Másnál ilyen nincs (nem nagyon jöttek a gyári ROM-ra ilyen problémák itt elő) de ha mégis le akarod cserélni, akkor tedd meg de szerintem nem az lesz a hibád oka.
Ha mindenképp kellene én úgy csinálnám, hogy bootloader unlock, custom recovery (legyen OrangeFox mert alapból kikapcsolja a DM-Verity-t és ha lesz frissítés meg fogja oldani) majd Magisk és megírom neked a Magisk Modult hozzá ami semmi mást nem csinál csak lecseréli azt a gps.conf file-t.
Vagy adb-vel visszatolni azt a gps.conf file-t amit szeretnél: bootloader nyitás után nem flash-elni hanem csak elindítani kellene a TWRP-t amiben van adb, utána PC-ről (minimal adb + Xiaomi driver telepítése után:
adb device - hogy látod-e a telefonod
adb shell
su
mount -o remount,rw /system
exit
adb push ahol\van\a\file\amit\oda\akarsz\másolni\gps.conf /system/etc/gps.confg
adb shell
chmod 644 /system/etc/gps.confg
mount -o remount,ro /systemAztán még flash-elni a lazyflasher-t hogy ne legyen DM Verity.
Aztán restart.
Kb. ahogy Camera2API-t lehet engedélyezni root nélkül, csak TWRP és adb segítségével.Nem kell félni a root-olástól, se a TWRP-től. Ha jól csináltál mindent akkor a frissítéskor ugyan egy kicsit több munka van (hiszen a gyári ROM pl. visszateszi a gyári recovery-t és felülírja a kernelt - szóval a frissítés flash-elésénél nem szabad egyből újraindítani hanem kézzel vissza kell flash-elni a TWRP-t és a Magisk ZIP-et is - de lényegében ennyi). Root-ot annak adsz aminek te akarsz, nincs olyan hogy valami "fű alatt" szerez root jogot, maga a Magisk pedig nyílt forrású: 10 perc alatt kiderülne ha valami bele lenne csempészve.
-
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #32200 üzenetére
Format után kezdj neki bárminek is, mert ugye a belső tár üres lesz, nem tudom mi a felállás de ha nincs OTG pendrive vagy SD kártya akkor marad a PC+MTP hogy visszamásold ami kell. KIhagyhattad volna a kód megadását egyébként, azért is tart sokáig pl. az első start mert megcsinálja a titkosítást a default_pass-al és amikor te adsz neki pass-t akkor megvan gyorsan, hiszen akkor már csak a pass-t írja át (régen azért volt más mert nem volt forced encryption (keress vissza a fórumban ha gondolod), ma már az van szinte minden ROM-nál, a lazyflasher egyébként ezt is kikapcsolja (mármint a forced encryption-t).
Ha amúgy sok programot használsz és úgy érzed "fagyogat" és a ZRAM nincs kikapcsolva akkor kapcsold ki a Swap Torpedo Magisk Modullal vagy EX Kernel Manager-ből / Kernel Adiutor-ból.
A késő üzenetekre meg a sokszor emlegetett Google Services akadozás [eszerinti] megoldását javaslom, hátha csak ennyi. Az lehet még gond, hogy a crDroid-ban a GMS doze be van kapcsolva (vagy esetleg feltetted ezt a GMS Doze a modult?)
A Swap Torpedo elérhető a saját XDA thread-jének az első hozzászólásának a végén vagy a Mega tárhelyemen. A Magisk Manager-ben van egy ZRAM modul de arra tegnap nyitottam issue-t mert a kikapcsolás része nem működik (rosszul van megírva)
-
crok
Topikgazda
válasz
Imi1981 #32102 üzenetére
Van fastboot ROM (tar vagy tgz) is és ZIP is.
Szóval itt vannak a ZIP-ek és itt lesznek a fastboot ROM-ok (listában keresd a Note 4X-et, lesz ugyanúgy glob. stable és dev). Itt van a mindenkori legfrissebb MiFlash.
Ha nem akarsz keresgélni akkor itt megtalálod az összes eddig kiadott stabil fastboot és recovery zip ROM-ot.Ha OrangeFox alól teszed fel a recovery ROM-ot zip-ből akkor annyit nyersz, hogy abban alapból be van kapcsolva hogy a gyári recovery ZIP-ben levő gyári recovery-t *nem* teszi fel (kihagyja), ugyanis ha TWRP-vel csinálod akkor egyrészt a TWRP felül fog íródni a gyári recovery-vel valamint mivel a gyári boot partíció kerül fel így a kernel is lecserélődik így a Magisk-al patkolt kerneled is gyárira cserélődik. Szóval TWRP alól ne restartolj egyből hanem még onnan azon frissiben tedd is vissza a TWRP img-t a recovery partícióra és menjen vissza a Magisk is ha kell (meg a lazyflasher). Én gyári ROM flash után mindig inkább visszatoltam a recovery-t is mert jártam már így is rosszul aztán kellett egy PC arra a másfél perc adb-re..
MiFlash-el a fastboot ROM-ot feltéve természetesen ugyanez érvényes, felülíródik minden, számíts rá.
-
crok
Topikgazda
válasz
Peterhappy #31961 üzenetére
1. TWRP
Most írtam pár hsz-el fentebb hogy van újabb TWRP. Mindig a legújabbat használd. De eleve OrangeFox-ot mondtál, hogy azt használsz, R9-et, akkor most miért a váltás, vissza TWRP-re? Az OrangeFox-ban ott van az AROMA file manager meg a sajátja is, a TWRP-nek is van sajátja, remekül működik.2. "The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet..." és Win10.
Über vicces lesz a válaszom: a #14667 hsz-ben (2017 októberében) egészen egzakt ugyanezt kérdezted, meg is lett válaszolva pár hsz-el alatta (gyanítom Win újratelepítés már volt azóta). Olvasd végig ami alatta van, hátha beugrik. Mondjuk nem teljesen értem mire kellett most neked a fastboot úgy egyáltalán de sose baj ha megy az adb + fastboot.3. "A két mappát sem tudtam törölni első indítás előtt, de gondolom a root jog hiánya miatt."
Odáig el se kellett volna menned - úgy értem hogy azt a két mappát még a recovery-ben levő filemanager-ben töröld (a rendszert el se kell indítanod). Oda nem kell root - mert alapból az vagy ( :4. Szóval hideg fej, gondold át mit mi után meg hogy minden fent van-e a telefonon.
Nem, a lazyflasher pont nem kell mert nem gyári MIUI ROM-ot teszel fel.Mentések remélem már vannak (ha kellenek)
-1, ha előtte MIUI volt fent akkor én ki szoktam lépni az összes fiókból (Mi, Google..) mielőtt nekilátok
0, Magisk uninstaller (takarítsuk fel az esetleges mentéseit, elvileg csak a /data-ra ment dolgokat és azt úgyis wipe/format-al kezeled de.. megszokás..)
1, OrangeFox ha nem TWRP-t akarsz (recovery install után restart, az OrangeFox alapból restartol)
2.1, wipe: data (vagy format ha előtte volt encrypt, ekkor viszont az belső memória tartalma elvész, így MTP-vel kell majd a telefonra visszamásolni a zip-eket meg minden egyebet - vagy microSD-n vagy USB OTG-n kell tartani a dolgokat..), cache, Dalvik/ART cache, mást nem kell (Xiaomi.EU ROM telepítő leírásában külön felhívják a figyelmet hogy a /system és a /persist ne legyen piszkálva)
2.2, ROM ZIP (én itt még nem szoktam a Magisk zip-et feltenni)
4, töröld a két mappát (előtte, ha a /system nincs mount-olva (/system-ben ha nem látsz semmit) akkor mount-old (csatold))
5, restart
6, bejelentkeztetések, alap dolgok..
7, Recovery -> Magisk -> restart
8, Magisk Manager -> feltenni a modulokat, restart
9, belakni a telefont, visszaállítani a mentéseket, restart
10, profit
-
Peterhappy
őstag
Reinstall meg volt, szépen feldobáltam mindent a telefonra, erre megint kiderült, hogy nincs root. Nem értem. Talán túl régi a TWRP? Vagy kell(ett volna) a Lazyflasher? Nem értem...
Ahogy azt sem, hogy sehogy sem akar működni a fastboot devices parancs.
"The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet..."Lehet az gond, hogy Win10-m van, esetleg az, hogy ezen még nem volt a telefon telepítve (vagy legalábbis anno a flashelést még a Win7-n csináltam)?
OEM, USB debug bekapcsolva fejlesztőiben.
A két mappát sem tudtam törölni első indítás előtt, de gondolom a root jog hiánya miatt.Kezdem unni
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Imi1981
veterán
Kösz! Akkor full wipe, utána rom utána gapps és kész? A data formattal tisztába vagyok arra emlékszem de úgyis mindenből kijelentkezem telepítés előtt. Ha vissza akarok jönni miuihu-ra akkor kell előtte telepíteni valamit? Emlékszem valamire amit miui romra visszatérés előtt telepíteni kellett recovery-ből de már nem tudom mi. Most találtam meg a telón a lazyflasher-t, ezt kellett azthiszem.
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31631 üzenetére
Milyen rendszer van most rajta? Valami MIUI vagy valami nem-MIUI?
Ha valamilyen MIUI (mondjuk XIaomi.EU vagy Global stable / developer)
akkor mennie kell a tárcsázóban beütütt *#*#717717#*#*-nek,
utána egy toast értesítés szokott lenni hogy bekapcsolta a diag portot.
Bootloader nyitott amúgy? Gondolom igen. Hogy sikerült egyáltalán az EFS-t eltolni?Itt van az eddig kiadott összes MIUI Global stable ROM linkje
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1144337
Benne van a bootloader nyitásának menete is ha esetleg kéne.
Itt meg a hivatalos ROM letöltőoldala a telefonnak:
http://en.miui.com/download-321.html
Innen tölthető a MiFlash:
http://api.en.miui.com/url/MiFlashTool
Itt meg hogy hogy kell flash-elni MiFlash-el fastboot ROM-ot:
http://en.miui.com/a-234.html
A fastboot ROM egy .tgz file ami tar amit gzip-el csomagoltak még.
Ahhoz hogy MiFlash-el flash-elni lehessen ki kell csomagolni
(erre némi leírás van a Logout Blogomban, keress arra, hogy "A .tgz az egy ősi formátum")
A kicsomagolt fastboot ROM legyen olyan könyvtárszerkezet alatt amiben nincs a könyvtárnevekben sehol se space és legyen minél rövidebb a path. Tedd mondjuk a C: gyökérbe egy MiFlash nevű könyvtárba..
Utána mókolhatod az EFS-t a leírás szerint.
Utána - mivel teljes fastboot ROM ment fel - ha custom ROM-ot akarsz feltenni akkor kezdd elölről a custom ROM mókát, jöhet a TWRP vagy más custom recovery, majd ROM, majd ha kell akkorlazyflasher megMagisk ha kell root is.. etc.. etc.. minden le van írva az összefoglalóban meg az abból linkelt leírásokban. -
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #29539 üzenetére
Azt, hogy frissíteni kézzel frissíts majd ha lesz valaha egyáltalán
Ha automatikusra hagyod akkor a TWRP pl. felülírja majd a ROM ZIP-ben levő gyári recovery-vel a TWRP-t és még csak el se fog indulni a DM verity miatt. De ez anélkül is érvényes / igaz.ZIP letölt, recovery-be átmész, ZIP-et felteszed, cache és Dalvik/ART cache törlés, Magisk install (lazyflasher ha TWRP alatt vagy, vagy ha OrangeFox akkor DM-Verity kikapcsolás).
-
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #29451 üzenetére
Mehet természetesen OrangeFox-al.
A lépések jók.
Annyit nézz majd meg, hogy OrangeFox-ban, hogy a MIUI OTA be legyen állítva, mert ott lesz a DM Verity is (hogy ne kelljen a lazyflasher): Összefoglaló -> crok logout blogja -> keresd azt, hogy "TWRP alternatívák" -> majd OrangeFox -> OrangeFox használatához angol és magyar leírás is lesz (by arm1n).
-
crok
Topikgazda
válasz
beninho97 #28720 üzenetére
Appból próbáltad vagy kézzel belépve a TWRP-be?
Nekem - ugyan OrangeFox 8.1-el - de simán ment kézzel.
(A sima TWRP-ből frissítés lemossa a custom recovery-t
és stock boot image-et tesz úgyhogy a Magisk is eltűnik
úgyhogy érdemes amúgy is kézzel csinálni és nem restartolni
hanem még azon frissiben visszaflash-elni a root megoldást
(SuperSU vagy Magisk) és a custom recovery-t is, valamint
lazyflasher ha a recovery nem kapcsolja ki a DM Verity-t.) -
crok
Topikgazda
válasz
gemini #28553 üzenetére
Akkor osszefoglalo es az elso par plusz link olvasasa kovetkezik. A DM Verity (egy ellenorzessor) miatt nem indul. Van egy zip aminek a neve lazyflasher, azt a gyari ROM melle fel kell tenni mert a recovery mar nem gyari es lehet a root miatt a system particio is valtozott (nem tudom SuperSU vagy Magisk a root..) es igy az integritasellenorzes bukta. A zipet szedd le PCre, aztan TWRPben kosd USBvel ossze a telefonnal es masold fel a telefonra a lazyflasher zipet majd install. Ezt ezek szerint kihagytad. Leirasokban szerintem benne kell legyen.
Vagy hasznalj OrangeFox recovery-t TWRP helyett, abban van kapcsolo erre es nem kell a zip. -
regener
veterán
Így rögtön a gépen megnyitható részen vannak:
Ez a gép\Redmi Note 4\Belső közös tárhely
Tartalmuk megyezik ha megnyitom egy szövegszerkesztővel (csak kikellett másolni az asztalra hozzá).
Íme:A Download/Android mappában a magisk modulokat gyűjtöm, azt én csináltam.
Előző hsz-em elejére még egy lazyflasheres kérdést utolsó másodpercben odaböktem. -
regener
veterán
A lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip-ből nincs frissebb változat? Nem tudom hogy működik-e egyáltalán amúgy, még egy 2016os van meg nekem csak.További kérdés (persze mindenkihez, csak válaszként indult ugye), hogy mik azok a .ziip fájlok és .dmc fájlok?
A .ziip fájlok a downloadban vannak, a .dmc fájlok pedig ezekben a mappákban, neten nem találtam értelmes témát róluk. -
crok
Topikgazda
válasz
pulutodurumo #28524 üzenetére
Bakker, mindig elfelejtjük a MIUIHU féle MultiTool-t:
egyetlen programban benne van az egyszeri recovery telepítő / rootoló embereknek minden és van menü meg miegyéb is, igazi All-In-One, nem kell parancsokat kiadni meg parancssorozni Windows alatt:Idézet a MIUIHU oldalról:
- Legfrissebb TWRP letöltése és telepítése minden eszközre
- Saját Recovery telepítése
- Legfrissebb MIUIHU letöltése és telepítése a támogatott eszközökre
- Saját ROM telepítése
- Legfrissebb SuperSU letöltése és telepítése minden eszközre
- Legfrissebb Mi Pc Suite letöltése és telepítése
- Legfrissebb MiFlash letöltése és telepítése
- Alkalmazások mentése és visszaállítása
- Automatikus frissítés újabb verzióra
- Képernyőkép és videó készítése, mentése PC-re
- Telefon infó
- Telefon újraindítása Sima|Recovery|Fastboot|EDL módban ADB és Fastboot módból
- Bootloader ellenőrzése
- Bootloader nyitas
- Napi Zárkepernyo
- Offline használat
- PIN/Jelszó/Minta törlése
- LazyFlasher és no-verity-opt-encrypt
- Anti-RollBack ellenőrzés -
crok
Topikgazda
Van egy új RedWolf v028 - unofficial - build ha valakit érdekel:
RedWolf v3.2.2 -028 mido unofficial by @Pencabut_nyawa
Changelog:
- Treble and non treble support
- Added total partition OSE complete and total partition backup
- Remove flashlight
- See screenshot
- Fixed bugs for 0mb internal storage
- Backup vendor, system image and system
- Autorun lazyflasher
- And more...Feltöltöttem a Mega tárhelyre, ha valakit még érdekel, lehet próbálgatni.
-
ak05
tag
sziasztok
feltettem a twrp-t(3.2.2.0) és újraindítás után csak a mi logoig jutok el.
mi lehet a baj?
kihagytam a lazyflashert
miui 10 global dev.en vagyok.köszi a segítséget
-
crok
Topikgazda
Mintha a LOS XDA thread-ben azt olvastam volna, hogy az egyel ezelőtti LOS build-el simán működik - de nem is értettem hogy hogy lehet meg szerintem ott más gond (is) volt. De pár tanács azért van, pl.:
Mindenképpen olyan TWRP-t használj ami Treble kompatibilis.
Ez nálad egyébként lehet is gond, mert azt írtad "felfrissítettem a legújabb TWRP-t USB OTG-ről" és a legújabb sima TWRP-vel akadtak gondok, így használd azt, amit [Megán] nálam megtalálsz vagy valamelyik custom recovery-t. Ezt próbáld ki először.Ajánlják, hogy tedd fel a lazyflasher-t mert az sicher kikapcsolja a DM-Verity-t *és* a force encryption-t is.
Ja, és Magisk.. csak Treble kompatibilis Magisk-ot használj Treble kompatibilis ROM-hoz. Ez is van Megán, 16.0-s stabil meg 16.4-es és 16.6-os Treble.
-
Attipapa
aktív tag
Tökéletesen bootolt,majd felraktam a New google installer.apk-val a google-t is. Látszólag minden működik tökéletesen. Tényleg gyors,tele effektekkel.Kamera ok.Hívás, beszédhang tökéletes,szenzorok működnek,GPS gyorsan pozicionált. Csak azért vettem le mert Alfa és nehogy napközben jöjjön elő valami baki. Jól néz ki nagyon. Nekem tetszik
Oroszok is ezt írják róla!
Full wipe kell telepítés előtt és a lazyflasher. Nekem a sima official TWRP-3.2.1-0-mido van fenn,ezzel első nekifutásra felment. -
zho-lee
addikt
válasz
kmarci25 #26463 üzenetére
Ha jól szedtem össze az infókat, akkor most, hogy a bl nyitott, fel kellene telepítenem a custom recovery-t, és azzal telepítem a letöltött "miuihuglobal_mido_8.4.26_7.0_de94ba6dddf5b13931af5a21c925a384.zip"-et.
Az a rom már rootolt.
Gondolom, akkor nem törli a custom recovery-t sem.A miuihu romokhoz is kell a "lazyflasher", amit az összefoglalóban láttam?
mintha azt írta volna a dev, hogy ki van kapcsolva, a mi veryfication, ami miatt kellene.köszi a segítséget!
-
-
Köszi, fiók megvan, BL nyitás megvan. Lassan teszem a TWRP-t, ha nálam lesz a telefon. Annyi, hogy ez alapján próbálnám, de a Lazyflasher már nem elérhető a linket. Találtam xda-s cikket is, de ami ott van lazyflasher arra azt írja az androidfilehost, hogy lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip for the Xiaomi Redmi Note 3, by The Scarastic. Ez igazából gyártó specifikus dolog, nem telefon függő? Miui-globe romot szeretnék rátenni, de igazából a lényeg az, hogy minden rom után tegyem fel még a lazyflashert ismét, ugye?
-
jemy
tag
válasz
pulutodurumo #25374 üzenetére
kell a lazyflashert is telepíteni az indítás előtt!
-
SteveHarris
csendes tag
válasz
z0d1@Ku$ #25201 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, a jegyzeteket, túrtam a forumot, de egyértelmű választ nem találtam arra a kérdésre, hogy hova kell letöltenem a feltelepítendő fájlokat (magisk, lazyflasher, TWRP).
Másnak biztos egyértelmű, aki már többször csinálta, de minden kezdet nehéz. -
SteveHarris
csendes tag
Sziasztok!
Csatlakoztam hozzátok egy 4/64 gb-s verzióval. MIUI Global stable rom van rajta és szeretnék is ezen maradni. Viszont rootolni szeretném. Bootloader nyitás folyamatban. Előre is elnézést kérek a láma kérdésekért, még kezdő vagyok a témában.
Az lenne a kérdésem, hogy rootolás után ha frissítem az aktuális romot egy újabbra, akkor a root jogom elveszik?
A twrp telepítés során szükséges telepítendő fájlokat (twrp, lazyflasher, magisk) hova kell letölteni? A telefon tárhelyére vagy a PC-re? TWRP telepítés után hogy tudom flashelni a lazyflashert?
Mik a legújabb twrp, magisk, lazyflasher verziók?Segítségeteket előre is köszönöm. Még egyszer bocsánat a láma kérdésekért, de valahol el kell kezdeni…
-
dethroner
veterán
válasz
Trailblazer #24895 üzenetére
Na, sokadik balfaszkodás után sikerült mindent jól csinálni. Twrp fent, azon keresztül települt a magisk és a leírás alapján a lazyflasher. Most a kérdés, hogy a gyorsítótárat/davlik ki kell-e üríteni, vagy mehet egyből az újraindítás?
-
trebrona
nagyúr
válasz
aytukabozs #23941 üzenetére
Küldd rá a lazyflashert!
Illetve most látom, nézem, hogy nem csak logo-d van, így wipe cache, dalvik cache ismét, hátha magához tér.
Szerk: szvsz adatok nem vesznek el, miért is vesznének? Gondolom Data partíciót nem bántja ilyenkor.
-
kelly416
veterán
Most nekem is írhatjátok, hogy olvassam az összefoglalót
, de akkor is kérdezek, mert nagyon nem vagyok magabiztos.
Jelenleg RR (8.5.8 mido final) csücsül a telómon, de frissítenék. Vagy miuihu vagy friss RR az esélyes. És itt jön a kérdés: miután minden le van töltve és memóriakártyára téve, twrp, data/cash/dalvik/system/internal wipe, rom install, lazyflasher, camera2api zip (köszi crok
), és már lakhatom is be egy reinstall után? Igen, mindenféle ujjlenyomat és egyéb feloldókód ki van kapcsolva, ameddig a romot és egyebet leszedem, illetve megszülöm, hogy miuihu vagy RR, addig lementek minden adatot. Ja? Ezen romok legrfissebb példányának linkjei vannak az összefoglalóban?
-
Imi1981
veterán
Köszi. Az ota annyira nem érdekel majd frissítem 3-4 havonta én azt kész (ha sokáig használom).Miuihu is szeretem de ez kíváncsivá tett
. Szeretem a jól testreszabható romokat úgyhogy este felrakom. Gondolom full wipe twrp-ben és mehet fel a rom ugye? Lazyflasher kell?
Te hogy állítottad össze a romot? A cpu-nál én balance-ra raktam mert féltem hogy powershave - val lassú lenne. De ha nem gáz összeállítok egy újat és letöltöm.
-
Tidzsi1953
tag
válasz
kmarci25 #22550 üzenetére
Hálás köszönet a segítségetekért, Attipapának is!
A probléma úgy oldódott meg, hogy egy külső USB OTG pendrive-ra másoltam a Lazyflasher zipet, a fenn levő TWRP-vel telepítettem, és csodák-csodájára bebootolt!Nagy kő esett le a szívemről, de bíztam benne, hogy itt a fórumon találok segítséget, és így is lett
Mégegyszer köszönöm!
Most már majd a Stabilt kellene lecserélnem valami más ROM-ra. Még nem tudom, hogy melyikre. -
Tidzsi1953
tag
Sziasztok!
Ma 15 órakor nyithattam a bootloadert, amit az összefoglalóban leírtak alapján sikeresen meg is csináltam. Következő lépésben feltettem a TWRP-t is. Sajnos elkövettem azt a hülyeséget, hogy újraindítottam a telefont de nem másoltam fel a Lazyflasher zipet és most bekapcsolás után csak a Mi logó van, nem lép tovább.
"természetesen" a számítógépen sem látszik a telefon!
Mit lehet tenni, hogy bootolhatóvá tegyem a telefont? -
Upo
addikt
válasz
kmarci25 #22388 üzenetére
Ne a frissítés menüből indítsd a telepítést, és a letöltött ota nem fog felmenni twrp-ből. Redwolfból lehet, de be kell konfigurálni az ota támogatást, és hogy a verity-t lője ki automatikusan, és még a magisk-nak is fel kéne mennie automatán, különben nem lesz jó az ota menü alól indítva. Az a gond a global rommal, hogy gyári, és ha valami gond van akkor bootloop lesz belőle.
Kézimunkával úgy nézne ki, hogy teljes rom letölt, be twrp-be, rom telepítés, lazyflasher újra, (sose árt, bár elvileg a magisk is figyel rá), magisk újra, ha olyan rom ami lecseréli akkor még twrp is újra, utána reboot recovery, ha bejött megint akkor reboot.Ezért jó pl. a MIUIHU rom. Egyrészt nem hiányoznak belőle azok amik a global romból igen, másrészt nem bántja a recovery-t, harmadrészt beépített magisk van benne. Ha minden rendszer hack magisk modulos (mint nálam), és redwolf van fent ota beállítással, akkor rajta lehet hagyni az automata frissítést, és olyankor egyik reggel csak azt veszed észre hogy frissebb a rendszered. Van egy feelingje amikor magától működik minden...
-
kmarci25
veterán
válasz
kmarci25 #22376 üzenetére
Próbáltam utánaolvasni, találtam is ezt, azt, de nem világos, hogy csak a root tűnik el? Vagy magisk app-ban uninstallálni kell a magisk-et? Illetve ha minden eltűnik, akkor újra twrp telepítés fastbootban, utána lazyflasher, utána magisk? A camera2 api azért megmarad?
-
gabe_
őstag
Sziasztok
A minap nyitottam a note 4-em bootloaderét, majd feltettem a lazyflashert és a magisket. Nem volt gond, minden működik (Global stabil 9.2.1), viszont az otp smartbank behisztizett, és nem engedi a készüléket használni biztonsági probléma miatt...
Ilyenkor elég kikapcsolni a rootot, vagy valami mással kell trükközni? -
kmarci25
veterán
Segítség kellene. A hétvégén nyitottam a bootloader-t a telefonon, feltettem a TWRP-t, flasheltem a lazyflashert, aztán a Magisk-et is. Az egyetlen problémám, hogy ha telepítem az adaway-t, akkor az app ugyan települ elindul, de csak annyira, hogy a felül kiírja, hogy adaway (a piros alapon, mintha futna), de ezután nem történik semmi, nincsenek beállítási lehetőségek, semmi. Csak a home gombbal tudok kilépni. Több verziót próbáltam, több forrásból (xda-ról is), de egyik verzió sem működik.
Mit kellene tennem? -
zodo
nagyúr
válasz
Trailblazer #21624 üzenetére
TWRP-t le kell szednem előtte?
Ha igen, annak pontos menete?RedWolf-V3.2.0_023-mido találtam crok tárhelyén.
Ennek a recovery-nek telepítése ugyanaz mint a TWRP esetében?- fastboot mód, hangerő le + bekapcsoló gomb
- parancssorba.... fastboot devices majd enter
- aztán....fastboot flash recovery RedWolf-V3.2.0_023-mido.img és enter
- ha végzett..... RedWolf-V3.2.0_023-mido.imgLazyflasher is kell ha még mindig MIUI-n szeretnék maradni?
Magisk fent maradhat vagy előtte ezt is törölni kell aztán újra fel?Szóval jó lenne egy lépésről lépésre leírás a TWRP csere Red Wolf-ról valamint utóbbi beállításáról hogy megkapjam az OTA frissítéseket.
Szerk:
de ha van egyszerűbb módja hogy letöltsem és manual feltegyem a global frissítéseket (nem ragaszkodóm OTA-hoz) azt is szívesen veszem.
-
Sikerult a bl. nyitas, felkerult a magisk, annyit csinaltam azota hogy nehany alkalmazast eltavolitottam, clean master, miui videolejatszo, ilyeneket. Viszont, ma egy masik csengohagot szerettem volna beallitani, a Beallitasok ilyenkor elszall. Semmilyen hangot, sms, ertesites, csengohang, ebresztesi hang nem allithato mert elszall a beallitasok.
Mas hibat nem tapasztaltam meg.
Otlet?Ha most csinalok egy factory resetet, a bl. nyitast megint meg kell xsinalni, lazyflasher es magiskkal egyutt, vagy megmaradnak?
-
zodo
nagyúr
Global EU Rom-ra ma érkezett V9.2.1.0.NCFMIEK frissítés.
Letöltöttem, újraindult a rendszer de TWRP ablaka fogadott.
Nem tudtam/tudom mit kellene kezdjek a helyzettel ezért system/reboot-ra nyomtam.Természetesen nem frissült a rendszer. Jelenlegi: 9.0.5.0(NCFMIEI)
Értesítő sávon a frissítés kezelő azt írja:
Couldn't update MIUI / Póbálja meg a teljes ROM letöltését.Nem gondoltam hogy valaha viszont TWRP ablakát ha csak én nem indítom el.
Nem rég a videó felvétel hang bug javítása miatt került fel a TWRP, Lazyflasher, Magisk és a módosított build.propKérdés tehát hogy miként tudom frissíteni a gyári MIUI Global 9.0 Stabil rendszert?
-
janakbacsi
őstag
ha xenon romról vissza akarok térni eu-s miuira akkor az electrablue kernel maradhat? rom telepítás után kell lazyflasher is?
-
punky10
addikt
Egy kérdésem lenne az itteni mágusokhoz.
Ha a bootloadert már nyitottam,akkor elég a MIUIHU-ról leszedni a Multitoolst,és azzal az egy alkalmazással fel lehet tenni a TWRP-t,lehet rootolni,SuperSu vagy Magisk telepitésére is jó,illetve a LazyFlashert is felteszi?Nincs PC-m,a kölcsöngépet pedig nem akarom agyontelepíteni,ha nem muszáj. -
zodo
nagyúr
Köszi szépen!
Ahogy írtad úgy tettem, Magisk manager-ben tallóztam és amint kiválasztottam lefutott és restart.
Itthoni zenés videó készítéssel próbáltam, jobb lett a hang hanem tökéletes de hamarosan a szabadban is készítek pár videót.Annyit még hogy a telefonra másolt twrp lemezkép, mindenféle zipek már törölhetők a készülékről vagy valami jó ha fent marad?
Van twrp amit követett a lazyflasher és magisk.
Készüléken lett egy twrp ikonom amiről letölthetném az app-ot valamint a magisk manager.
Nem tervezetem és ezután sincs tervben hogy bármi hasonló módon módosítsam a telefont. -
dethroner
veterán
válasz
dethroner #21071 üzenetére
twrp alatt telepítettem a lazyflasher-t és Magsik v13-at. Telefont újra indítottam, de a telepített root file manager nem működik. Lehet hogy mégsem lett jó a root?
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #21070 üzenetére
Na ismét jövök a kérdéseimmel.
Twrp-t elindítottam, akkor most ha csak egy sima root-ot szeretnék azért, hogy a wifit feljavítsam, mit kell telepítenem? Nem akarok egyenlőre semmi más rom-ot, és azt akarom hogy a gyári rendszer ota-n frissüljön majd a jövőben. Elég a lazyflasher, vagy kell még valami? -
zodo
nagyúr
Sikerült, fent van a twrp.
Nyitóképernyőn vagyok. keep read only vagy select language és legalul swipe to unlock csúszka.Hogyan tovább?
select language és valahol betallózom a lazyflashert és ha meg van akkor restart vagy egyből magisk?
Szerk:
Elhúztam az alsó csúszkát, install ott tallóz lazyflasher és alsó csúszkát elhúzva lefutott.
-
crok
Topikgazda
válasz
dethroner #20963 üzenetére
*sigh*
igen, de a TWRP-ben van MTP és ha a kábelt hozzákötöd a géphez akkor tudsz rá másolni a belső memóriába ahonnan be tudod tallózni majd (max be kell kapcsolni, a mount menüben van egy olyan, hogy enable MTP). Vagy adb sideload.
2cm-re vagy a céltól és ha a lazyflasher nincs fent el se indul majd a telefonod.. akkor meg már nem mindegy, ha 2 zipet teszel fel (lazyflasher és magisk) és van root is?
-
Upo
addikt
Nem muszáj fastbootból újrarakni a twrp-t. Én úgy csináltam annak idején, hogy fent volt a telón az aktuális twrp img is. Rom telepítés twrp alól, utána lazyflasher/magisk, utána még twrp alatt az install-nál átváltani hogy telepítés img-ből, kiválasztani a twrp-t, és telepítés recoveri image-ként.
Utána a power menüből egy reboot recovery, ekkor be kell jönnie megint a twrp-nek. Innen már lehet indítani a rendszert.
Ezzel a módszerrel nem kell mindig gépre dugdosni és mégis megmarad a twrp. -
crok
Topikgazda
válasz
ronin79 #20720 üzenetére
Ez a link csak a firmware a stabil/dev ROM-ok alól, nem maga a ROM.
@Imi1981:
A hivatalos, zip-ből telepíthető ROM - stabil és developer verzió is - mindig itt van:
http://en.miui.com/download-309.html#468Annyit hozzáteszek, hogy ha ezt felteszed akkor fastbootból újra kell pattintanod a TWRP-t ha használni akarod továbbra is mert a ZIP-ben benne van a gyári recovery valamint ha teszel fel TWRP-t akkor a DM Verity miatt csak lazyflasher után (vagy Redwolfal a DM verity kikapcsolása után) fog bootolni a stabil.
-
Trailblazer
veterán
Én immár Red Wolf recovery-t használok, ez automatikusan alkalmazza a lazyflashert. Bár ami rom fennvan (beta-s MIUIHU), az pont nem is igényli.
-
Gloob
addikt
válasz
Imi1981 #19598 üzenetére
Egy nagyon kicsit az összefoglaló védelmében: az régebben készült. Amikor az íródott, még sehol sem volt az RN4-re pl. MIUIHU-s rom. Egyébként nevetni fogsz, de amikor először tettem fel EU Dev ROM-ot, én is flasheltem a Lazyflashert. Aztán szóltak, hogy nem kell. Mondjuk hibát nem okozott.
-
Imi1981
veterán
Olvastam a logout-os leírásban de így nincs leírva. Így van írva : Ha szeretnénk MIUI-n maradni akkor le kell tölteni és fel kell flashelni twrp alól a lazyflashert. De miui a miuihu meg még nagyon sok rom szóval oda kellett volna írni, hogy gyári miui rom. De így ahogy most te írtad így már tökéletesen érthető. Kösz
-
-
orc88
őstag
4 óra mulva tudom unlockolni a telót.
MIUIHU rommal tennék egy próbát.Unlock után fastbootból TWRP, Lazyflasher majd mehet a Miuihu zip?
-
Upo
addikt
-
Imi1981
veterán
Sikerült! Köszönöm mindkettőtöknek és privát segítségemnek DarthFader -nek ! Minimal ADB-vel sikerült igaz nem pont azokat írta ki mint a logout-os leírásban . Bocs az értetlenségemért de ez nekem nagyon nehéz volt így elsőre . Most már tudni fogom így már nem gáz .
Még annyi ,hogy a lazyflashert root után kell telepíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- N€T0X|N: SSD cserék
- OLED TV topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest