Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szajmon

    csendes tag

    Bocs, hogy belerondítok a Digis témakörbe! Baromi hosszú már ez a topic. GPS probléma miatt root-olnám a telefont. Semmi egyéb oka nincs, és nem szeretném, ha nem jönnének utána a frissítések! Az összefoglalóban linkelt GPS-el kapcsolatos tanácsokat elolvastam. Most nyitottam a bootloadert, de mielőtt folytatnám, érdeklődöm. Ha ez [link] alapján a leírás alapján módosítom a gps.conf fájlt, akkor ugyebár a system területre írok. Az előző (nem Xiaomi) telefonomat azért nem tudtam sosem frissíteni, mert leszedtem róla pár gyári appot, ami nem kellett. A frissítés meg nem indult el egy ellenőrzés miatt. (TWRP-vel sem SD-ről) Mivel nem egyezett meg a system terület a gyári, éppen fent lévő verzióéval.
    Tehát, most még custom recovery-t sem tennék fel (fastboot-tal boot-olnék twrp-t). Root-olnék, gps.conf-ot módosítanék. Aztán szerintem unroot-olnám is. Kérdés, hogy az OTA frissítés ennél a telefonnál is megnézi-e, hogy a fent lévő ROM grammara egyezik-e a gyárival. Erre hosszas keresés után sem találtam egyértelmű választ.

    Megjegyzés:
    Amióta megvan ez a telefon, szívok a GPS-el :( Van, hogy nagyon soká, de gyakran egyáltalán nem talál jelet. Ez még magyarázható lenne. De az, hogy amikor van pozíció, akkor is össze-vissza ugrál, attól hülyét lehet kapni.
    Az összes ki-bekapcsolós, A-GPS adattörlős, stb. trükköt próbáltam vagy alkalmazom is. A siker általában harmatgyenge, és rövid ideig tart. Abban bízom, hogy a gps.conf módosítása javít valamennyit a helyzeten.

    Ha a hardveraprón PÜ-t küldesz, ird bele, hogy melyik hirdetésre vonatkozik! Kösz.

Új hozzászólás Aktív témák