- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
Ja más gyártó is ígért 4-5 főverziót... Én is azon agyaltam, hogy emiatt kell kicsit megpörgetni...
Ha a Google azt mondja hogy egy későbbi OS-ben (legyen akár fuchsia alapú) valami lényegi változást szeretne hozni, aminek hardveres feltételei is vannak, azt így a legegyszerűbb meglépnie (gondolom erről egyeztet a főbb partnerekkel).
A másik esélyes opció -szerintem- hogy csak rájöttek a gyártók hogy nem buli nekik 200 eszközt folyamatosan frissíteni, de nem akartak visszahátrálni az ígértektől, így készülékenként 1-2 évet le tudnak csípni a 4-5 év alatt.
-
-
-
-
CubeDogg
tag
Nekem is sikerült!
Köszönöm a segítséget @Dino69-nek és @Barthezz2-nek akik szinte egyszerre írtak rám és küldtek leírást a frissítésről. Némi szerencsétlenkedés és rossz rom fájllal való próbálkozás után ugyan, de megvan az 1.0.8...innentől ha a frissítések nem jönnek akkor ezzel a módszerrel lehet frissíteni. Pacsi!
-
osonte
őstag
Erre van a fórum!
Remélem sikerül, azért majd írd meg. Én amúgy a fájlkezelőben mindent előkészítettem és a 100%-os pillanatban csak átváltottam a fájlekezelőre és rámentem, hogy beillesztés és felülírás és gyorsan vissza a frissítéshez, 5-7 másodperc az egész.
... Egyszerre írtunk, akkor gratula! -
osonte
őstag
A fórumtársnak is sikerült most, szóval másnál is működik. Írj rám holnap 17 óra után bármikor, akkor már itthon lesz a feleségem a telefonnal és segítek!Amennyiben Barthezz2 (Köszönöm
) fórumtárs segít, akkor tárgytalan, neki van most a legfrissebb élménye ezzel kapcsolatban.
-
osonte
őstag
Meg van a "pillanat" mikor kell cserélni a fájlt. Most a fórumtársnak telefon nélkül emlékezetből leírtam, amennyiben neki sikerül, akkor már kettő siker is lesz. Holnap 17 óra után a kezemben lesz a telefon és akkor leírom nem kb, hanem pontosan, bár lehet PM-ben írj rám, mert ide a fórumba nem merem globálisan leírni, nem szeretném ha valaki miattam téglázná a telefonját, úgy könnyebb megbeszélni.
Amúgy sokkal bonyolultabb leírni, mint megcsinálni, inkább kicsit trükkös... Amúgy biztos menni fog, ne idegeskedj rajta!
-
osonte
őstag
Régen valami Xiaomi Tool program is átbillentette zárt Bootloaderrel a Global romra (EEA-ról), de csak azt az egy irányt tudta. Viszont mi a garancia, hogy a Global-ra megkapod a frissítést hamarabb (persze most rátolod, de utána gondolom), az EEA-ra is már több mint egy honapja kijött új verzió, de akkor sem frissül, bár már az is "elavult" a júliusi biztonsági csomaggal, az olcsó Honornál már augusztus-nál járnak, szeptember eleje óta és havi 2x frissül a biztonsági csomag... Kicsit el van ez most hanyagolva, már mint az X13. Olyan mintha első évben még igy-úgy gyorsabban frissülnének a telefonok, de a második év már nehézkes, ettől függetlenül egyszer biztos frissül.
-
ez nem a ROM hibája hogy letiltott valamit ami szükséges a megfelelő működéshez! Valami rendszer értesítést tilthatott le ami végett nem működik megfelelően a telefon, hiába teszel fel másik ROM-ot ha ott is eljátszod ugyan ezt az sem fog működni!
Vissza kell állítani a telót gyári állapotra, ha nem tudja hogy pontosan mit és hol tiltott le!
-
gurabli
őstag
Nyilván lényeges izmosabb a 13, de az a durva, hogy az S10 nekem tökéletes lenne. Soha egy pillanatra nem éreztem vagy érzem, hogy lassú lenne. Az a francos frissítés és az akku...
A 120 Hz biztos jó lesz, az egyértelmű előrelépés lesz. Mondjuk, mivel ez 60 és ezt szoktam meg, ez miatt nem váltanék.
Az S10+ méretre nagy, az nekem soha nem volt opció. Ellenben az S10 és az S10e az kiváló méretben. -
CubeDogg
tag
Ajjaj! Azért az gáz! Amúgy azt vettem észre, hogy ha a "Biztonság" appban végigfuttatod a cuccokat (Akku, Víruskergető, Sebesség gyorsítás stb) nem kell naponta de nekem 14 napja volt utoljára és mikor most lefuttattam, most megint hozott egy 2 napos készenléti és 4 órás kijelző időt. Esetleg tegyél egy próbát!
-
CubeDogg
tag
Én nem vettem észre, de mióta láttam, hogy írtad elkezdtem figyelni és hát, remélem, hogy ez csak szoftveres gond és a következőnél ezt kifaragják belőle. Most olvastam vissza, hogy mit írtam róla "2023-04-18 13:05:50"-kor, screenshot-al dokumentálva a kétnapos üzemidő alatt 8 óra és 4 perc kijelzőidő jött össze, olvasással netezésselj, játékkal youtube-al, stb. talán még navi is volt benne és a képernyőkép készítésekor még 37%-on(!) volt az akksi!! Most meg reggel 5 körül levettem töltőről és kb. 2 óra 30 perc kijelződiő után vagyok 35%-on. Kicsivel több mint egy év alatt szerintem az akksinak nem kéne ennyit degradálódnia, pláne úgy, hogy talán 1x, 2x ment 30% alá az akksi mert mindig előtte feltettem töltőre. Éjszakára is ritkán hagytam fent töltőn, mivel bírta simán másfél 2 napokat.
-
osonte
őstag
Köszi, így már értem, akkor a telepített app küldi ki az értesítési hangot a Gmail-nél.
#2519 Land: Én még akkor vettem, amikor a múlt évben márciusban megjelent a telefon, bár már a feleségem használja (pár hét múlva jön a Xiaomi 14 is, de drágább lesz, mint a 13 az elején). A játék kérdésedre nem tudok válaszolni, de biztos fog valaki.
Van állandó AOD, sőt be lehet állítani mikortól-meddig mutassa. Nagyon jól törölhető sok minden a telefonról, sőt még a menüje is intelligensen oldja meg, ha törölsz valamit, akkor a beállítások menüből is eltünik az opció (Samsungnál pl ottmarad). Én mindig azzal kezdem, hogy egy rakat dolgot törlök és szinte alig marad ikon és utána költözök be a telefonba. Reklámok mind kikapcsolhatóak, a rendszerben nincs, ha megfelelően állítod be. Szóval ettől nem kell félni.
A telefon nem lassul be és nem is akadozik, talán HyperOS-el egy picit gyorsabb is lett, ettől sem kell tartani. Ez pár hét híján egy éves tapasztalat. -
-
gyikhuszar
tag
Hát na, most mit csináljak
.
Egyébként közben felraktam, egyelőre nem vettem észre semmit.
Előző verzióban viszont észrevettem egy bugot, nem tudom ebben javították-e: én két simet használok, nincs dedikált. Mikor egy számot "első" alkalommal hívok vele, akkor megkérdezi, hogy melyik simmel és be lehet pipálni, hogy jegyezze meg: ezt a számot mindig ezzel a kártyával hívja. Na ez nem működik. -
-
OSERANSKY
junior tag
Sziasztok.
Kimaradt pár nap.
Kinn voltam Ausztriában.
Persze (itt lesz mellékelve a posthoz a screenshot).
De azóta kiderült a 'kiváltságom' oka, ill. hogy miért engedte felfrissíteni a telót múlt szombaton. Amikor lehetett, jelentkeztem október első hetében az Mi Pilot Tester Programba, hetekig nem jött semmi.
Aztán először elérhető lett a 'Stable Beta' a V14.0.6.0.UMCEUXM-hez nem is olyan régen, először fel sem ment, próbáltam, 2x is...
Aztán mindenféle értesítés nélkül (merthogy tuti hogy nem kaptam, észrevettem volna), kb. 1 hete bekerültem a Testerek közé.
Na így ment fel a ROM.
Így visszaszívom a korábbi véleményem, hogy kb. 0% bekerülni.
Tény, hogy NAGYON sokan nem kerülnek kiválasztásra.
Ez csak szerencse volt.
Meg néhány hét várakozás...
Azóta sem érkezett senkinek semmi OTA-n?
A V14.0.27.0.TMCEUXM több oldalon 07.31.-ei érkezéssel van feltüntetve, de gondolom ez is volt akinek csak augusztusban jött meg.
Akárhogy is nézem, annak lassan már 4. hónapja.
Ha nem Béta tester az ember, ez így elég aggasztó...
Amikor én megvettem a telót szeptember 16.-án, első setup alkalmával fel is kínálta, ilyen ~5.5GB-os update formájában a V14.0.27.0-ásat.
Megint csak azt tudom mondani, amit korábban is: NEM EZT ÍGÉRTÉK...
Türelem.
Érkezni fog mindenkinek, az érdekelne hogy mi a jó francot vacakolnak vele ennyit, amikor a GLOBAL-hoz már nem csak a Recovery, de a Fastboot is elérhető -
-
vasii
senior tag
Köszi.
Nekem S20+ volt eddig és imádtam, csak sajnos beázott.
Szóval a samsung felé húzok, összehasonlításokban a képei is jobbnak tűnnek talán + hosszabb támogatás.
X13 viszont nagyobb kijelző (6.7" után a 6.1" nem túl csábító) + nagyobb akksi + gyorsabb töltés (bár az S20ban sem zavart a 25W).
hmm -
-
Andris_2
aktív tag
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Garancia terén mi a helyzet? Hol van a szerviz (tapasztalatok?), hol érdemes vásárolni, hogy ne legyen gond a garival?
Próbáltam kicsit visszaolvasni ...
További kérdések: bl. nyitás és ROM csere (global → Eu.) gondolom automatikus gar. vesztés. ROM cserét követően mi történik a certikkel? Pl. a Widevine L1 ugrik? -
-
Victoryus94
őstag
Nálam a MIUI tárcsázó jobb mint a Google sajátja. Zavaró akadással nem találkoztam.
De ha a hívásrögzítés nem fontos, akkor semmi nélkölözhetetlen előnye nincs.
(Én szeretem látni a képernyőidőt az akku beállításoknál, meg van négány apróság, amit más telón megszoktam, és a gyáriból kimaradt) -
-
-
Victoryus94
őstag
Az annyit csinál, hogy a háttértárba menti a memória (RAM) tartalmát.
Mivel a háttértárnak lassabb a sebessége, mint a RAM-nak, az ott levő adat lassabban tölt be.
(De már bőven nem akkora az eltérés, mint eMMC háttértár esetén)
Szerintem amíg kb 85% alatt a RAM kihasználtság, felesleges (vagy nem használja a teló, vagy lassítja, mert lassabban nyílik meg az ott tárolt adat).
Felette lehet értelme, de nem tudom mennyire intelligens a funkció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest