- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
válasz
decibel #36536 üzenetére
Ez az, hogy még semmilyen raidet nem healelek, az majd most jön. Eddig csak 5 fős hc-kban próbálkoztam. De mindenképp 10-es jön, bőven casual a guild, BWD 3/6-nál járnak a srácok. Általában heal hiány van, ezért is szántam rá magam a pappal a gyógyításra.
Egyelőre fogalmam sincs, hogy működik egy raid healerként. 10-esben gondolom általában van egy tank-, meg egy raidhealer. Ha én vagyok a raidhealer, akkor is inkbb serenity state-ben legyek?
Flash healt tényleg gyakran használom, könnyen pánikba esem, ha fogy a tank hp-ja, és eltolok egy flash+greater heal kombót. Igyekszem erről leszokni.
Módosítottam kicsit gemeken, reforge-on, talenten, glyph-eken, az alapján, amit te és Healbacsi írtatok. Most van pl. 12,52% haste (biztos hülye kérdés, de az 1183 haste rating 9,24%-ot jelent, talentből jön még 3%, de hol a maradék 0,28%?). Milyen raid buffok adnak hastet? WoA totem jut csak eszembe, ami 5%, ezek szerint bőven fölösleges ennyi haste?Gondolom a Grid megfelelő lehet raidben. Annak a beállításához van tutorial a tankspoton, már csak ezért is, sosem tudtam jól belőni a bonyolultabb add-onokat.
Wolverine: kötés, horgolás, kaktuszgyűjtés, olvasás, hogy csak tényleg párat említsek, amivel nap, mint nap találkozom. (Az első kettővel persze csak közvetve.)
-
dilipok
veterán
válasz
decibel #36275 üzenetére
gondolkozok en is rajta hogy kiprobalom a tankot. Regen lockom volt, azzal nagyon jol elvoltam. Aztan 2 ev szunet utan most priestkent healelek, es sokkal jobban tetszik mint a dps szerep. Viszont a tankolastol azert felek, mert annyira sokat azert nem jatszok hogy kivulrol fujjam az osszes instat meg bosst, igy attol tartok h bena lennek. De majd meglatjuk (most ugyis van a DC Universe, aztan meg az a kis jatekra szant idom is elmegy azzal
)
-
Wolverine
félisten
válasz
decibel #36271 üzenetére
A heal kissé könnyebben kivitelezhető a group szempontjából, és egy healer feladata kevésbé stresszes, mint egy tanké. Legalábbis szerintem.
Ha valaki meghal, az nem feltétlenül a healer hibája; lehet a dps-é, aki nem állt ki valamiből vagy nem állt bele valamibe, de lehet a tanké is. Viszont ha nem sikerül megfogni egy packot, azt mindig ráverik a tankra; akkor is, ha a hülye dps nem a koponyát lövi, vagy rögtön trinket+AoE-vel kezd, amikor még aggró sincs a behúzott mobokon, vagy overgearelik a tankot és ezért óvatosabban és lassabban kéne dps-elni. Nem tudom, mivel játszol, én mindent próbáltam (a druida előnye); és messze a tankolás volt a legfárasztóbb pugban.
-
Wolverine
félisten
válasz
decibel #36267 üzenetére
Sokszor fordul elő, hogy egy kezdő tankot, aki esetleg még tanulná a spec használatát vagy nem ismeri az adott helyet, kapásból lefikáznak vagy kirúgnak a random partyból. 2-3 ilyen eset és az illető soha többé nem fog a randomra tankként jelentkezni, ezt garantálom neked. Hasonló sztorikkal tele van az európai és az amerikai hivatalos fórum is...
-
H.O.D.
senior tag
válasz
decibel #36267 üzenetére
Azt mindenki utálja, hogy DPS-ként 10-15 percet kell a DF-ben várni, ezért respeccelnek, vagy a következő karakterük healer, vagy tank lesz. A tank szerep viszont nagyon kevés embernek fekszik, így marad a healer pálya. Én is végigjátszottam ezt és healerem lett. Megpróbáltam a tankolást is becsülettel, de a DK-m és a warriorom is dps ágon maradt, mert healelni nem tudnak, tankolni meg én nem
-
SimS
senior tag
válasz
decibel #35840 üzenetére
Üdv
Amennyiben a 'kazuár' = casual, akkor Argaloth (Baradin Hold - Tol Barad) a legkönnyebb. Ha ez megvan, nehézségben talán Blackwind Descent (Burning Steppes) jön. Magmaw talán egyszerűbb, mint Omnotron Def. de ez vitatható. 10-esben legnehezebbnek Halfust találom (meg azon wipe-oltunk talán legtöbbet) Bastion of Twilight-ban (Twilight Highlands). Throne of the Four Winds (Uldum) elsői pedig szintén könnyed menet (csak gyakorlás kérdése).
SimS
-
Wolverine
félisten
válasz
decibel #35747 üzenetére
CastYeller2. Legalábbis én ezt használom
Amúgy a Rawr nem halott, de van pár modul, aminek épp nem nagyon aktív a fejlesztője vagy épp új fejlesztő van, aki javában dolgozik (Retri, HealPriest, TreeDruid, Hunter, Warlock, ArmsWarrior). A modulokból 4-5 teljesen naprakész, és legalább a fele ha nem is teljesen pontos, de jó közelítéssel működik.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
decibel #35747 üzenetére
#showtooltip
/clearfocus [target=focus,dead]
/focus [target=focus,noexists]
/script SetRaidTarget("focus", 1)
/cast [target=focus]Polymorph
/stopmacro [nogroup]
/s --== Sheeping and Marking "%t" ==--Én anno ezt a macrot alakítottam át a saját poly igényeimre, de természetesen bármilyen más spellre is tökéletes. Ez alapján meg tudod csinálni a végének a kiírását is (/in rw ...- rw helyett lehet simán s vagy y is, a lejáráshoz nézd meg az adott spell meddig tart és azt a számot írd bele a /in parancsba) Külön előny, ha cc-zel, automatikusan felrakod az adott cc-nek megfelelő jelet is, az 1 azt hiszem a hold, én négyzetre állítottam az enyémet, de már nem emlékszem annak mi a száma, ki kell próbálgatni. Előre le kell beszélni, hogy adott raidben kinek mi a jele, minden cc beállítja arra a saját macroját, és a tanknak, rl-nek akkor ezzel már nem kell foglalkoznia, sőt mivel azonnal jelöl rögtön kiugrik, ha két cc játékos azonos mobot akar kontrollálni. Sőt a trg belekerül a focusba, így folyamatosan lehet a bosst trgetolni dpselni, mielőtt fade-elne a cc simán újracastolod, nem kell keresgélni/trgolni a mobol, elég komoly dps boost, illetve 100%, hogy a kontrollált mob nem fog elszabadulni soha.
-
F-ECT$
titán
válasz
decibel #35747 üzenetére
Biztos, hogy van ilyen. Ha jól emlékszem, akkor úgy is lehet konfigolni, hogy kiírja az elejét és a végét is. Sőt még olyat is láttam, hogy pl mage-nél kiírta, hogy "sheep xp", aztán, hogy "sheep breaked by z". A nevét estére megkérdem, ha fenn lesz a kolléga, és ha addig nem jön Wolvi
-
Ribi
nagyúr
válasz
decibel #35344 üzenetére
Tudom összeesküvés elmélet, de elég sok embertől hallottam már, hogy felnyomták az accountját és igen biztos volt benne, hogy semmilyen kártevő sem kerülhetett a gépére. És nem is találtak, bármennyi/bármilyen irtót is raktak fel.
Visszakapták a cuccokat, majd minden változás nélkül játszott tovább és érdekes mód többször nem törték fel. Hova lett a trójai/logger? -
Arnold2
őstag
válasz
decibel #35340 üzenetére
Egy tipp: hogy a guild bankos dolgokat is visszakapjátok, a guild leadernek kell írnia egy ticketet, hogy ez és ez történt ekkor. Ha jól tudom némi vizsgálat után visszakapjátok a cuccokat.
Amúgy az autenticator elég hasznos manapság, mert egyre több és több goldot lehet összeszedni, de nem akarok papolni. Remélem visszakapsz mindent, és aki ezt tette szörnyi halált hal Kiszel Tünde és Zámbó Árpy törvénytelen gyermeke keze által. -
Ribi
nagyúr
válasz
decibel #35242 üzenetére
Pont az ilyen esetek miatt questelek demoként.
3-4 mob rámjön, pet whirlwind, demonform, ordas aoe és kész.
Nekem eddig 1x sikerült meghalni. Kifele tartottam kevés HP kevés manával és nem igazán érdekelt az az 1-2 mob ami a petet csapkodta, majd kimegyek és visszafutnak. Persze rámpoppolt másik 2, daze, agyon is vertek.
Sokszor én is inkább beállok az egyik kis cellába és ott várom meg míg a rablánc megjelenik.
A legjobban azt szeretem, amikor pár idióta azzal játszik, hogy direkt csak a quest mobot oli. Neki valszeg jó a net kapcsolata és be tudja taggelni. Látszik hogy ő húzza be, de megint ottmarad és megint behúzza. Aztán megint. A világ ilyen. Szegény retardnak biztos ez az egyetlen élvezete az életben. Rá kell hagyni. -
Arnold2
őstag
válasz
decibel #35242 üzenetére
Lock-ként (ráadásul destro-ként) átérzem a dolgot. Én általában sunyulós, quest item ninjazós vagyok. Megvárom míg valaki befut előttem, beaggróza a a mobokat én meg tovább megyek. Később úgyis, én is összeszedek párat. Kifele macerásabb mikor már minden megvan, de nem tudsz két lépést tenni a respawn miatt. Akkor AOE stun, Nether ward, majd herbás Life blood-dal kirohanok.
Problimot általában tudom solozni, de én még nem találkoztam olyannal aki visszautasította volna az invet. Olyannal igen, aki groupban volt és nem tudott meghívni, de nálunk általában, hogy ott vagy a közelben, beírod a /s-be, hogy inv pls, akkor 4-ből 3-szor meghívnak.
A questekkel szerintem nincs gond. Pont annyi időbe telnek, amit én is szánnék rá. Amivel viszont gondom van, az a mostanában elharapódzott gankelés. Most ugye javították a base ganket, de pl. tegnap is nem tudtam kijönni a temetőből (ress pointból), csak nagy nehezen 3 halál után.
-
Guargumi
tag
válasz
decibel #35242 üzenetére
az egy ilyen hely
nem kell azon kiakadni, hogy 3-4 lvl85 mob megöl, szerintem ez a természetes, s nem az, ami Northrenden volt, ahol mindenki félistenként rohangáltrugóval, ha gáz van vanish, akkor nagy az esély, hogy megúszom a sok mobot, a warriorral tank gearben szoktam menni, bár megvan a hátránya annak is, hogy kicsi dps t tolsz, s tényleg respawn, de a victory rush megmenti az életed.
Mondjuk contested zona, szóval a mobok mellé jöhet a másik frakció is.
-
parandroid
félisten
válasz
decibel #35102 üzenetére
A mage-em tailor/encha, de az még 4.0 előtt lett 80, azóta nem szinteztem, tehát 80+ contentet nem ismerem ezen szakmákban. A mainem, amit felhúztam skinning/mining farmer karakter, természetesen már mindkét szakmában 525-ös. Viszont az általa farmolt anyagokból húzok altoknak engineeringet, leatherworkinget, jewelcraftingot, tailoringet, és enchantingot - utóbbit nem erőltetem, mert ez lesz a következő 85-re húzandó karakter, tehát neki quest itemekből és mobokból kieső zöldekből lesz majd valószínűleg elég alapanyaga. A legnagyobb szívásnak eddig a jc-t érzem: 475-ig rendben van, de már az eddig lecraftolt gemekkel sem tudok mit csinálni, napi questeknél esetenként 3 semmire nem jó gemet craftolok, ez is megmarad (mivel mindenki ezt csinálja, ah-ban értelemszerűen eladhatatlan), egyelőre bankba szórom be őket, meg ajándékozom őket szintező guildtársaknak, de ugye szintezés közben nemigen van gem slotos item, magasabb szinten meg már a nagyobb követ keresik. Mondjuk az tény, hogy így 475-525 között tényleg annyit lép a skilled, ahány rare követ legyártasz. Viszont ah-ban gyakorlatilag nem vettem még alapanyagot eddig Cataclysm óta.
Folyamatban van egyébként (lvl57) egy herba-alch pap (eddig questelés mellett elég könnyen húzhatónak tűnik, 300 körül akadtam el, itt már át kell menni alapanyagért Outlandre), és egy lvl62 mining-bs dk (lassan 350-es mindkét szakmában, miningban talán már el is hagyta), így gyakorlatilag már csak az inscription hiányzik a karaktereim szakmái közül.
p
-
F-ECT$
titán
válasz
decibel #35102 üzenetére
Én is észrevettem, hogy korábban mire meglett a max szint a karakteremmel, addigra a first aid is maxolódott, most meg 500-ig sikerült csak felhúzni. (Persze amíg 200g/stack áron ment el a cloth az AH-ban, addig oda raktam
) Szóval sokkal kevesebb cloth esik, mint eddig.
A disenchanttal nálunk lehet keresni, elég drágák az alapanyagok. Hogy az enchant mennyire megy, azt nem tudom.
Gyűjtő szakmát természetesen könnyű maxolni, és a hozzá tartozó craft szakmát sem nehéz húzni. Az alchemyt tényleg könnyű felhúzni, de utána nem olyan egyszerű a helyzet. A cd-s transmute nálunk most olyan 400g-t hoz naponta, viszont a kész cuccok olcsóbbak, mint a hozzájuk kellő alapanyagok, legyen szó flaskról, potionról, vagy cd nélküli transmute-ról. Csak azt éri meg csinálni, amilyen specen vagy, különben jobban megéri az alapanyagot eladni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
decibel #34780 üzenetére
A szintek miatt ekkora a HP különbség és a dps is a szintek miatt romlik.
Míg 80-on volt kb 30% haste, ugyanabban a cuccban köv szinten 26, utána 22 és így tovább. Ugyanez a hit ratinggel és a krittel. 82-őn még nem cserélik a cuccokat, de a hit rating miatt sokat missel. Csak 85-ön érdemes ezekre visszatérni.
Legnagyobb gond valószínű az interrupt. Nálunk mindenki mondja, hogy azt ha a tank nem csinálja, akkor rendszerint más sem. És ezzel megintcsak a healer dolgát nehezítik. Wotlk-ban szerintem kint se volt az embereknél a szakítás. -
Ribi
nagyúr
válasz
decibel #34776 üzenetére
Nekem xp alatt volt effektív 3G, az alatt jól meg a wow, majd lett 4G win7 alatt, ott ugyanolyan jól ment, majd lehalt az egyik modul így lett 2G. Ott már sokkal többet töltött.
ICCből wipe miatt kirakott a temetőbe, akkor az egész külső teret látszólag újra betöltötte winyóról.
1G-vel brutál sokat tölthet. Talán segít a low graf, de 2G alatt nem erőltetném. -
Healbacsi
őstag
válasz
decibel #34678 üzenetére
Ennyire azert nem kell mellre szivni. A healeles nem urkutatas. Lewipe-oltak? Nem. Akkor a healer pontosan eleg volt a feladathoz, legalabb nem aludta vegig az instat dps-eles kozben. Hidd el tobb tapasztalatot szerzett ezalatt mint maskor 2-3 nap full hc farm mellett. Ha a tank nyeli a damage-t akkor a healer ugy fel tud porogni, hogy le se tud allni
-
FefeeX
veterán
válasz
decibel #34641 üzenetére
-mivel nem tudnak elég tartalmat generálni, így növelik a játékidődet
-mivel nincs kedvük szerverparkot bővíteni (sokba kerülne), így oldják meg, hogy ne legyen olyan leterhelt a szerver (mivel most nem mindenki egy helyen kempel)Utálom az új portál nélküli rendszert, eddig ha volt egy órám játszani, nagyjából ki tudtam használni, most meg repülgetéssel, zeppelinnel meg hasonlókkal megy el a fele...
-
Dezsőbá
csendes tag
válasz
decibel #34383 üzenetére
sry,de ez nagyon nem müködik, én nem szeretnék olyanokkal játszani, aki arra loggol be amire akar, ez kb. a lootkurva esete.
raidelni csak normálissan lehet, aki nem tudja magát alávetni ennek a célnak, annak máshol a helye, mert
- ha kevés a tagság, lehet pont az hiányzik, hogy egyáltalán elinduljanak, a sikerről nem is beszélve
- ha sok az account, akkor meg lemarad, ergo hátráltatja a progressztde mint irtam, ebben a játékban sok lehetőség van a "sikerre", tehát aki nem tud alkalmazkodni, annak nem biztos, hogy célja legyen a "Bane of the Fallen King" title.
-
parandroid
félisten
válasz
decibel #33897 üzenetére
Mindenképpen érdemes megpróbálni, ha másképp nem, akkor jelentkezz be normál instába, az lvl80-on már dps gearben/talenten is letankolható, ha te vagy az egyetlen 80-as. Én lvl80-on macival tankoltam rendszeresen még a patch előtt. Kényszerből kezdtem, mert nem volt tank a guildben, de egészen megszerettem a végére. A patch sok mindent megváltoztatott, jóval nehezebb lett a dolog, ami egyben azt is jelenti, hogy előtte már szinte túl könnyű volt. Gyakorlatilag egygombos swipe-tank volt a mackó, ezen változtatott a patch a swipe 6 seces cd-jével, ami mondjuk marha nagy szívás, tekintve, hogy az egy szem demoralizing roaron kívül (szintén cd-s) nem maradt aoe aggroja a macitanknak...
Warriorral is próbáltam tankolni, de ott az alap gear összeszedéséig jutottam el (egy t9-et kivettem, úgysem jó másra a triumph, meg esett pár dolog icc-ből offspecbe), de kevés tapasztalattal, azzal a gearrel instákban esélytelen voltam - a dps mindent lehúzott rólam trashen, bossokkal nem volt problémám. Warri tanknak magas szinten amúgy érzésem szerint éppen az aoe aggro a problémája, ezt icc-ben maciként tankolva is észrevettem, jóval könnyebb helyzetben voltam, amikor trasht kellett fogni.
Most húzok egy palát, jelenleg 45-ös, ezzel meglepően élvezetes tankolni, egyelőre szeretem, a patch után talán neki maradt a legtöbb aoe aggro képessége a legkisebb cd-kkel.
Tank egyébként elképesztő módon hiánycikk BS-en, és a hozzá kapcsolódó realmeken (amikkel közös a DF), bár healerrel is hasonló a helyzet. DD-ként anno a mage szintezésekor valami harmincegynéhány perc volt a rkordom a DF queue-ban hétévégn délután.
Párhuzamosan húzok egy papot is, ő most 47-es, mostanra kiraktam neki egy holy talentet is, csak akkor van mana-gondom, ha mindenkit egyszerre kell healelnem, mert a dps nem bír magával... Korábban druiddal is healeltem alacsony szinteken is, különösebb gondom azzal sem volt, igaz főleg cloth caster gearben csináltam.
p
-
-
Healbacsi
őstag
válasz
decibel #33628 üzenetére
Kis instaban megfelelo dps mellett siman tankolhatsz holyval, agrod lenne boven.. Magasabb szinten se az agroval lenne gond, hanem a tulelessel, mert nagy lenne a heal igenyed. Oltuk mar ugy Lokent hc hol-ban, hogy kilepett a tank, es atoltoztem pvp cuccba, hogy meglegyen a krit immune-om, es heal agroval lecsaptuk. Sima kill volt.
Szintezeskor tenyleg nem rossz a talent, mert gondolom gyorsan megvan belole a 3 Hp, es igy siman mehet az ingyen instant wog. Pvpben tok ugyanigy mukodik, futsz az ellenfelek elol es a holy shock melle egy ujabb instant, meg se kell allnod -
Healbacsi
őstag
válasz
decibel #33623 üzenetére
Az a talent egyertelmuen pvp talent, raideken nagyon kicsi haszna van. Direkt sebzes altaban az, amikor vki odajon hozzad es racsap a fejedre, az ijasz radlo, vagy egy caster egy tuzlabda felet radvarazsol. Bizonyos aoe fix egyszeri sebzest tol mindenkibe, meg sem direkt damage, mert nem neked szantak, hanem csak bele a nagyvilagba. Ettol fuggetlenul lehet hogy proccolna a talnet egy ket aoe jellegu boss varazslatra, de azt a 2 pontot jobb helyre is el lehet pakolni.
-
F-ECT$
titán
válasz
decibel #33619 üzenetére
Attól függ, hogy ezt milyen összefüggésben kérded. Általában direct damage-nek azt nevezzük, ha a sebzést egyből bekapod, és nem egy bizonyos idő alatt, mert ez utóbbi a dot (damage over time).
De meg lehet úgy is különböztetni, hogy direct az, amikor téged targetelnek, és úgy sebeznek, ennek az ellentéte az aoe.
Talán az első bontás az elterjedtebb.
-
DopeBob
addikt
válasz
decibel #32873 üzenetére
Nem volt gáz, ha a tank akit besorsolt szintén alulgearelt volt, szóltam neki, hogy azért figyeljen, ne húzzon egyszerre sokat, de igazából az első pár insta a szopás, meg nagyon nagyon hamar lesz rendes gear. Egyszer berakott PoS HCba, na ott szóltam hogy bocs, ezt nem vállalom és leave. De a 4500+ GS az egy két nap ha valaki nagyon ráér.
-
-
parandroid
félisten
válasz
decibel #31850 üzenetére
Hát ez az... Ma egy guildtárssal gyűjtöttünk triumphot, mentem vagy 4-5 instát egymás után, sorban jöttek a csupakék kezdő healerek, de egyiknek sem okozott gondot, hogy életben tartson (volt ma is Old Kingdom, Gundrak, mindkét Utgarde, meg egy ToC). Sőt, egy darab wipe nem volt, pedig tényleg a szokásosnál is low-gearűbb csapatokba dobált be. Mondjuk nem is haladtunk gyorsan, de meglett minden.
Sőt, most, hogy húzom a második druidámat, azt figyeltem meg, hogy 40 fölött már egészen jó csapatokat lehet randomban kifogni. Általában ismerik az adott instát, a karakterüket, és odafigyelnek a másikra. 20-25-ös szint környékén rémálom volt randomozni, de így 40 körül majdhogynem kellemesebb, mint 80-on.
p
-
Ribi
nagyúr
válasz
decibel #31796 üzenetére
Azért ne hasonlítsuk már össze a HC HOR-t egy HC Violet holdal vagy UP-vel.
5500GS palámmal majd összecsokiztam magam mikor ki kellett healelni egy ilyen 26k hp-s tankot. Addokat is alig tudta tartani, de a HP-ja úgy ugrált hogy rossz volt nézni.HOR-ban az elején a moboknak minden wave-ben 1.5x annyi hpja van mint UP-ben a bossoknak. Szóval kb 6 bossnyi HPt kell leverni, majd egy még erősebb bosst. Majd újra 6 bossnyi HP majd újabb boss. És többet is sebeznek. Ilyen pugok csak azért élik túl, mert vagy a tank vagy a healer úgymond overgearelt. Ha mindenki lemenne valami 4k GS-el HOR-ba kb az elso wave wipe.
Mikor ezek a HC-k kijöttek, akkor a tankok 232-245-ben szaladoztak, nem pedig kék 200-as szarokban. HOR wipe nem egyszer azért volt, mert képtelenek annyi dps-t kitolni magukból, hogy mire LK utólér, az addok nem haltak meg. És akkor ne nyavajogjak? Vagy ha a szerencsétlen mele dps az abot szemből üti ? És csodálkozik, hogy szarok healelni mikor a tank is alig él? Nekem szar gearben nincs pofám lemenni ilyen helyekre, de sajnos a vérpistike társadalom ezzel nem törődik. Az a legjobb amikor a mele dps beszól, hogy milyen szarul van felöltözve a tank, mikor saját magán stamos gem van, hogy meglegyen a socket bonus? Áhhh... Na /wine off -
Cathfaern
nagyúr
válasz
decibel #31796 üzenetére
Van egy DK dps-em, 4,5k gs-el, 4k dps-t bármikor ki tudok tolni vele single targeten, 5fősben is (ugyebár 4,7k dps kell festerhez hogy lemenjen enrage előtt, szóval ICC buffal az is megvan). Ehhez képest most Jaraxxus volt a heti, és nagyjából mindenki körberöhög, hogy mit akarok ennyi gs-el toc10-ben... érdekes emberek vannak
-
gabranek
senior tag
válasz
decibel #31609 üzenetére
Egyenlőre még csak lvl31-en vagyok, szal rwar itt még felesleges lehet
csak próbálgattam cuccokat amin csak intellect, vagy csak spirit volt és nekem úgy tűnt az intellectessel gyorsabban is töltődik a manám.
A buffokról meg: gondolom későbbi szinten megkapom, hogy teljes partyra tudjam felrakni a fortitude, stb buffokat...de most még egyesével kell vacakolnom vele sajnos. (amugy sikerült belőnöm ehhez a ZOMG-ot, szal a probléma megoldva)#31612: engem palával és huntival is rendszeresen old kingdomba rak be, már herótom van attól a helytől. Volt olyan, hogy pala healernek berakott, és mivel feloszlott a party valami nézeteltérés miatt, rögtön utána szintén azt kaptam
sajnos oculust és stratholmeot kapom a legkevesebbszer, pedig azokat találom a leghangulatosabbaknak. -
Rizzo
aktív tag
válasz
decibel #31573 üzenetére
A Cataclysmben is AoE-kkel fogunk átrohanni a heroicokon? GC szerint mihelyt meglesz a kellően erős gearünk, igen; de addig sem heroic, sem raidszinten nem lesz ez jó megoldás. Ez nagyjából azt jelenti, hogy T11-ben már a heroicok nem lesznek nehezek, és full T12-ben a T11-es raid is mehet az összehúz-AoE módszerrel.
Forrás: [link]
Úgyfest azért marad a tendencia, tehát csak eleinte lesz szükséges a cc, felgearelve már mehet az aoe.
-
szilchi
őstag
válasz
decibel #31481 üzenetére
Régen úgy volt,hogy paladin tankként instába mindig devotion aura.Egészen addig,amíg annyi armorod nem lesz,hogy az a plusz armor amit az aura ad már nem oszt nem szoroz.Vagyis elvileg 80-ig csak devotion aura.De ha azt vesszük figyelembe,hogy ma sok heirloom-os alt rohangál,akik elég jó sebzést csinál+ a healerek is jól végzik a dolgukat akkor nem kell devotion és mehet a retri aura.Én tegnap voltam SM
athedral-ban és ott is a pala tanknak retri aura volt fennt.Összeszedett 5-6-7 mobot,ö consecration(+retri aura),én hurrican,a mage meg flamestrike+blizzard és feküdtek a mobok.Healer simán bírta.Amíg így mennek az insták(AoE spam),addig lehet inkább retri aura különben bajok lehetnek az aggroval.De ha gyenge a group akkor maradhat a devotion aura.
-
Ribi
nagyúr
válasz
decibel #31337 üzenetére
Sajnos nekem is ez a meglátásom.
Ez a dungeon finder szerintem az egyik legroszabb dolog amit tehettek egy olyan játékkal ami arról szól, hogy közösségben játszol. Tény, hogy segíti az új játékosok lvl80-ra jutását és gearelődését, de annyira személytelenné teszi az egészet, hogy juj. Leülsz, klikk lfg aztán valahol farmolás közben egyszercsak behív, dara, vége, visszarak, farmolsz tovább, megint behív, dara .... Ennek mi értelme?Amúgy 5k GS-t elérni nagyon nehéz. Brutál sok farmolás kell, hogy meglegyen a T9 de akkor sem lesz meg a többi cucc. Értelmes trinket / back nem esik dungeonból. Egyre magasabb GS-t kérnek mindenhol, még TOC10-ba is. Viszont ott is csak 232 cucc esik és ilyenekből megint nem lehet 5k fölé menni. Ez alatt pedig nem nagyon állnak szóba veled. Jó cucc ICC-ből esik, de oda azért kell a gear is. Senkinek sincs kedve lementetni magát egy puggal, ahol az imba group azt jelenti, hogy még az első bosst sem ismerik és 4k dps felett nincs senki. Legfőképp az szokott a szerencsétlen lenni aki szervezi. Mert ugye ő szervezés neélül sehova sem jutna le, de legalább a trash után kirugnák a francba.
Szóval altnak még nyomom a kötelező napi dungeont, de pugot 2 havonta 1x bepróbálok, majd rájövök, hogy ehez már nincs idegem. Emberek nem ismerik a karaktert amivel játszanak, lusták megtudni, hogy kellene játszani és ha segiteni akarsz sértésnek veszik. Csak remélem, hogy kicsit észhez térnek Cata alatt mert tényleg egyre jobban hasonlít az egész az agyatéan grind tömeg kínai szarokhoz. Nem értik meg, hogy azért lett nagy a wow, mert volt kihívás és nem azért amerre most tart. Asszem elragadtattam magam
sasa311 nagymuterod is lesz Cataclismben ?
-
sviba
tag
válasz
decibel #31337 üzenetére
Hát..lehet hogy csúnya leszek, de mikor normális guildbe van az ember, és megkérik, hogy "vaze húzz már fel gyorsan egy dk tankot, kéne egy" akkor neked rohadtul nincs kedved jópofizni hczás közbe, hanem lezavarni 10 perc alatt, aztán menni a következőre, és kb 6 óra játék alatt már mehetsz is tocba a trophy of the crusadekért a Guildesekkel.
Ha meg nagyon nem jön be ez a mostani rendszer neked, akkor próbáld ki az egyik RP szerver egyik fanatikus RP guildjét, na ott már lehet szocializálódni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
decibel #30800 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy nem a progress az elsődleges alatt, hogy a guildet összetartó erő alapvetően nem az, hogy nyomjuk le arthast. Hanem az, hogy szivesen vannak együtt, és élvezik egymás társaságát (ami sok progress guildre nem igaz ugyebár). Persze nekik a cél a tartalom lenyomása, de teljesen más hangulat tud emiatt uralkodni.
Amúgy a heti 3 fix megjelenés szerintem erősebb fél-hc már. Szerintem alapvetően a heti közelező megjelenés is már túl van a casualon valahol -
ígyvanferi
addikt
válasz
decibel #30371 üzenetére
Tapasztaltam már sajnos, sikerült Gundrak és Nexus hc-ba is lejutnom. Mondanom sem kell, bőven utolsó voltam a DPS rangsorban 1500-zal. Nekem nem az Ebonweave cuccok kellenek? Én eddig mindig előnyben részesítettem a staminát a spirittel szemben.
A rawr nekem nem akar működni, betöltéskor elszáll nem kezelt kivétel az alkalmazás egyik vezérlőjében szöveggel. -
sasa311
veterán
válasz
decibel #30315 üzenetére
Értelmes DPS nem húz aggrot csak nagyon ritkán és ha mégis akkor leáll.
Csak a hülyegyerek az, aki a tank előtt rohan, jellemzően a legeslegelső ütése egy cleave / Whirlwind / Consecration/ Divine storm / chain lightning / random AOE. ezután nem áll le, hanem őrült módon nyomja a tovább a DPS-t, majd sipákol, hogy szar a tank és szar a heal.
Utoljára pl. egy retripala nem értette, hogyha Violet hold heroicban letesz egy Consecration-t a portal alá még mielőtt megjelennének a mobok akkor őt biztony egyhitelni fogják, mert nekem nincs ragem viszont az ő AOEje mind az 5 mobot megsebzi. 3x kellett meghalnia, hogy megértse.
Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy inkább menjen jópár heroicot DPS-ként, akkor maximum kicikizik a DPS-e miatt, de nem lesz gond és vigye a tank cuccokat.
-
Wolverine
félisten
válasz
decibel #28842 üzenetére
A Pestilence AoE-hez elég fontos, elvégre minden mobra szétteríti a disease-eket. Ha alacsonyabb szintű a cuccod a dps-nél, akkor közöld velük, hogy várjanak, míg aggrót építesz; ha erre nem képesek, akkor távozz.
szerk: #28768: hopp, ez korábban kimaradt. Eddig 23 szám jelent meg összesen, szóval neked eleve csak kettő hiányzik
de megfelelő gyűjteményben (amit az itteni warez-szabályzat miatt inkább nem írok le) megtalálhatóak.
-
FefeeX
veterán
válasz
decibel #28842 üzenetére
nagyon későn van...
Nehogy azt hidd, hogy a HB olyan jó aoe tank cucc ha nem critel... Amit írtak, az úgy jó, végülis nyomhatod 1 disease-el is, csak az kicsit kevesebb aggro lesz a végén.
Blood valóban nem a legjobb aoe tank, de azért 5fősben nincs vele gond, tartja az aggrot a kellő számú mobon, ha a dps a targetet lövi. Ha nem akkor meg élje túl. -
laci666
senior tag
válasz
decibel #26566 üzenetére
A Bossokkal nincs gondom csak előtte ha van már vagy 3-4 mob akkor szoktak elkalandozni és úgy kell szaladgálnom utánuk de az már nem jelent jót.
A healerek húzzák le álltalába,de pl múltkor 3 saman volt mellettem meg egy healer hát.. és nem volt jó vége.De valamikor minden renbe van pl amikor van mellettem még 1 rugo és 1 dk dps 1 pala mege egy healer akkor sikerül,csak hát nem mindig van így.Unholyt nem próbáltam még tankhoz csak a frosttot, de ha tudsz valami jó unholy talentett ami segít akkor szívesen kipróbálom.
Rotát mit használok..: elsönek csinálok egy Death and Decay utána magamra huzom az 1-ik mobot(Death Grippel vagy Strangulate-val) utána amikor itt van rányomok egy Icy Touch+Plague Strikek amikor jön a többi mob rányomok egy Blood Boilt és egy Pestilencet utána Blodd Strike és egy Death Strike az az első mobra és rotálom amig megnem hal.
A Pestilencét meg a Blood Boilt nyomom mindeg.az akció előtt persze magamra rakom Honor of Wintert,Unbreakable Armort,
FefeeX:
Köszi kipróbálom.
Az nem baj hogy én két egykezest használok vagy inkább jobb a kétkezes fegyver? -
F-ECT$
titán
válasz
decibel #26400 üzenetére
"Kicsit frusztráló azután, hogy 4 hónapja Kel is farmstátuszban volt" - szétesett a guild, vagy mi változott?
Gluth: pedig elég sok class tud kite-olni, szóval érdemes azt begyakrorlni akár úgy, hogy többen is kite-olnak egyszerre. (Addig elég a tank + 1 healer a bosson, a többiek gyakoroljanak.)
-
FefeeX
veterán
válasz
decibel #26400 üzenetére
első military az a MC boss nem? 10fősben a tankoknak érdemes MC-zni a két addot, legalábbis mi úgy csináljuk, és biza hílelni kell azokat a fránya addokat, különben hamar halál lesz... 25fősben meg már kellenek a priestek
(Egész komoly tankcuccban is 2 vagy 3 hit voltam a bossnak heal mellett is)
10fősben nem is kell táncolni... Nálunk elég volt a kő szélére állni egy pakkban, és onnan meg lehetett verni (persze teleportnál futni kell)
Hát igen, Gluth, valaki vagy tud kiteolni vagy nem...
4 horsemannél meg ha mindenki tudja a dolgát, akkor szerintem nem lehet gond... (itt ugye főleg a tankok dolgoznak, jó ha nem felejtenek cserélni)
-
pachito
őstag
válasz
decibel #25752 üzenetére
"szintezésnél gyakorlatilag soha nem kell priesttel inni." azért ezt így megcáfolnám
Tény, hogy kevesebbet fogyaszt, mint mondjuk egy mage, de azért jópárszor meg kellett állnom kvesztelgetés közben. Aztán váltottam disc-re shadowról, manafogyasztás csökkent a felére azonnal.
-
nierthen
tag
válasz
decibel #24089 üzenetére
a sw: D-vel nem kell spórolni, vagy visszatöltöd magdnak a hp-t VE-vel, vagy amúgy is dobna rád időnként egy hotot a healer, ezzel igazából, pláne trash-en nem lehet egy raid healert megf*ngatni.
aztán meg, hogy ulduar trashen mi van? azt hallottam, hogy ott meg a trash a gear check? igaz ez?
-
nierthen
tag
válasz
decibel #24075 üzenetére
dotokkal kezdj, azok közül is mindig a DP-vel, ha van DK, mert az a trashen tovaterjeszti ezt a mérgezést a többi mobra.utána jöhet a SW
. jó shadow priest ilyenkor felteszi a VE-t is, bár ez trashen nem kötelező, ha viszont nem versenyzel a többi dps-el, akkor nyugodtan mehet, egyrészt, mert ez is support a healereknek, másrészt míg kasztolod az MB-t meg a VT-t, addig ezek mind potyogtatják a damage-et. MB és VT kasztolási sorrendjét magam cserélgetni szoktam, de gyakrabban VT-vel kezdek, csak utána az MB. ha nincs cooldown-on a SW:death, akkor azt mindig el kell sütni függetlenül attól, hogy mi a rotád. még akkor is, ha 4000 a hp-d
MF-el úgy operálj, hogy, ha nem kasztolsz, mert valami épp CD-n van, akkor közötte heggesztheted a mobokat.
de fix rota nincs már a shadow priest világban, mert nem maximalizál dpst, úgy tudod kinyomni magadból a legnagyobbat, ha ésszel kasztolgatsz és minden CD-re elmegy. ez függ ugye talentolástól, MB-re kirakod-e mind az öt pontot, ez meg a gearedtől függ, hogy például mennyi a haste-ed. magas haste-nél vehetsz le pontot, pontokat nyugodtan.
hit ratinged optimális esetben pont 293, ennél többet nem érdemes összeszedni. ezek után a legfontosabb statod a crit. ebből, ha megvan a hit, akkor bármennyi jöhet. manával nem lehet gondod, így mp5 nem lényeges, legyen még spirited, utána gyúrhatsz a haste-re. felhívom a figyelmed arra, hogy a hitet összeszedni a legfontosabb és legnehezebb. nagyon lavírozni kell, általában a crit rovására megy a hit.
a DP tovaterjedéséről DK által itt olvastam egyébként, akkor ki is próbáltam és működik. akkor nem reflektáltam róla, sajnos azt sem tudom, hogy ki írta már, mert régen volt, de most köszönet és hála az infóért utólag is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest