- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Yep. :-) A múltkori akcióban visszatettem a legényeket a T49-ből a Bulldogba, régen játszottam vele, akkoriban elég gyengén muzsikáltam, gondoltam hátha... De nem, most sem tudok játszani a kistesóval... Már azon is gondolkoztam eladom, de nincs más T7-es lightom. Ettől függetlenül ha felqrom magam lehet hogy megteszem. Nekem valahogy a T49 troll stílusa sokkal jobban bejön a Bulldogéval szemben. Igaz 5000 sebzés fölé még nem sikerült mennem vele.
-
Greentea
senior tag
(#45280) Papooo
.... Az kemény... Pedig a küldik csak időigényesek, mindegyiket lehet teljesíteni, pláne a könnyítés óta. 2x gyújtani az ellent volt még sztem a legnehezebb az nálam több mint 1 hónapig be volt kapcsolva de azt is lekönnyítették. Most Obj 260-nál érzem azt, hogy nagyon nagyon király kört kell menni, hogy teljesüljön egy-egy küldi + már sok olyan küldi van amit szinte csak 1-1 tankkal lehet megcsinálni. Pl a HT-15.(#45281) Emu
Jaja, a 200pen nagyon kevés + engem a gun depression hiánya nagyon zavar így az orosz med ágakat tuti kihagyom.
Skill lőszer? -
lacibacsi
addikt
Amikor így rámírnak, akkor elsőre azt válaszolom, hogy "Have a nice day to you and your family!". Ezen tízből nyolcan úgy bepöccennek, hogy haikukban szórják rám az átkot. A lényeg: minden válasznál valami szépet és jót kell nekik kívánni. Magyarokra ez nem vonatkozik. Belőlük általában úgy folyik a sz@r, hogy egyszerűen letiltom őket a Πcsába...
-
jano_77
nagyúr
Én nem tudom pontosan, hogy mennyi az annyi - nyunyu a tudora az XP számításoknak - de ha jól tudom minél több skill-ről van szó, annál több XP-t bukik az ember, ha nem gold-al ülteti és képzi át egy másik, azonos osztályú tankba a legényeket.
Biztos vagy Te ebben a 35K XP-ben!?
-
Antonius1978
addikt
Akkor a kola sem jo otlet nekik, meg a vegen be se fernek a jarganyba, ugy elhiznak
Koszi a leirasokat, nem tudom lesz-e erom es kedvem csinalgatni a Stug utan a kuldeteseket, habar orvendenek valami uj jarganynak, de lehet hogy tul maceras megcsinalni a Stug utan a dolgokat, azaz nem lesz hozza turelmem, meg aztan ha melozni fogok, amugy sem jut ra idom nagyon.Igy majd Turankodom neha, es szorzozok 1-2 jarganyt es annyi. A Stuggal jo legenyseggel nem lehet kezdeni valamit ? Bar egy kis + penzt lehet vele gyujteni ?
Ha mar szoba kerult a T-54, tavalyelott megvettem, amikor abbahagytam a jatekot, es teljesen alap, hat nem mondom golddal csinaltam asszem egyszer egy 2000 koruli sebzest,de fejletlenul nem valami nagy szam, de majd gondolom jo lesz.Ebbol kifolyolag akarom megkerdezni, hogy T62,140 vagy 430 ? Mostmar asszem 3 10-est lehet belole kihuzni, es nem tudom eldonteni hogy melyik legyen.A T62 jonak tunik, de ha jol emlekszem, akkor jobb vagy bal felol ammo rack erzekeny, a masik tank megy csak 50-el megy, a harmadik azt sem tudom milyen
-
Szasinka
tag
Nekem 1501 alap XP-re adta meg a Skodára pár hete, tényleg nagyon magasan van ezeknek az ász szintje pedig azt gondolná az ember, hogy a TotT miatt lentebb meg.
Ha már TotT: marha sok arti volt tegnap. 27-ből két csata volt arti nélkül és háromszor is volt öt artis (per oldal) csata. Ilyenkor nem is az a nagy gond, hogy sok az arti (de az is gond...) hanem az, hogy nincs tank amiket kellően el lehet osztani a fronton, ha még van pár TD is akkor végképp kevés a tank. Egyszerűen számszerűen lesz kevés, valamelyik oldalon jellemzően csak egy két tank kóborol.
Amit még nem értek, hogy oké ha valaki amcsi artiokat nyomja most de a többi mit szerencsétlenkedik másik artival szakaszban vele? Hármas arty szakasz és csak egy amerikai. Nem egyszer nem kétszer láttam ilyet tegnap. -
galervin93
addikt
A T62-vel már sokat futottam teszten, és bizony nagyon bejövős, őt fogom megvenni, mert jobban tetszik, mint a 140. De kellenének legények, mert mindhárom gépet szeretném egyidőben a garázsomban tudni, csak mire azokat valahonnan összekaparom... Mondjuk ez abszolúte tényleg ráér, T62 nemsokára meglesz, 140 viszont fényévekre...
T28 HTC-ről: nem csak városban, de bármilyen "szögletes" búvóhely esetén, ami mögött be lehet teljesen forgatni (ágyú kitéríthetőségéig). 220-230 mm-ig pattognak az elejéről. Ellenben heavyk ellen kéri az aranyat, engem ez spec nem zavar, csak funolok vele, egyedi játékstílust kíván. Szerencséje, hogy T7-es, így sokat lát T6-7-es gépeket, akik csak pattognak róla. Sokszor még nyílt terepen is elég rángatni, ha nem tudják, hogy a kupolák gyengék, márpedig sokan a hasát célozzák, az pedig meglepetéseket okozhat. T8-ban még úgy-ahogy elvan, T9-ben általában "goldpsam-camper" üzemmódba váltok. :-D -
Antonius1978
addikt
Az amcsi legenyek azert nem talaltak el a celpontokat, mert aznap nem jutott nekik csoki
emre eloszoris jobbulast kivanok neked a mutet utan.
Egyetertve meunier-el, ha nem teszel jo legenyseget a Turanba, akkor tenyleg vacak marad
Epp ezert kell bele egy 3-4 skilles legenyseg, ugy mar kimondottan kellemes tankocska, nagyon jol eltalaltak a loveget, 3,3 mp alatt tolt, eleg pontos, a toronyforgataskor is szuk marad a celzokor, persze ebben szerepe van a legenysegnek is, egyeduli hatranya, a keves (de tortenelmi) loszer, es hogy a lovedek nem a leggyorsabb, 770 m/s.Az alcaerteke is eleg turheto ezert ragyurtam a latotav novelesre, kapott tavcsovet, es a legenyeken is van latotav novelo, igy az uj feluleten latom, hogy 400 meterig lat el, ami eleg jo ertek egy 5-os tanktol, szoval ha tehetem es emlekszem meg a spotolo helyekre, es oda is erek, akkor spotolok,persze harcolni is lehet vele esszel, es volt hogy hirtelen beforgatva pattintott 1-2 lovedeket.
Mivel gyakorlatilag a magyar tankok miatt tertem vissza jatszani, igy ertheto, hogy a legtokosebb, azaz ize, majd kesobb a legcuncisabb legenyseget akarom bele.
Az 5 fo kell, mert annyi jar a Turanba, es a T-25-be is, asszem hogy a Stugba is epp olyan leosztasu legenyseg jar mint az emlitett 2 tankba, azaz parancsnok, vezeto, lovesz, radios, tolto.Amugy milyen jarganyok a Stug,a Concept es a T55 ? Azaz mennyire hasznalhatoak ?
jr1994 vegulis igazad van, nem hulyeseg amit mondasz.Kerdes, hogy melyik tankba tegyem majd bele az E50M legenyseget ? van 2 6-os, meg egy 7-es nemet tankom, azok valamelyikebe, de mit csinaljak majd annak a legenysegevel, azok kb csak majdnem 1 skillesek.Majd amikor meglesznek, akkor velemenyt kerdezek toletek.
Veatta akkor dolog letudva, Hellcat es T25/2-vel igyekszem megcsinalni a kuldiket.Habar en is ugy vagyok a Cicaval, mint galervin93, a helyzet nalam is hasonlo, me'g nem tudok jol jatszani azzal a tankkal.Na persze ha 5 skilles legenyseg csucsulne benne, akkor mas lenne a helyzet.
-
galervin93
addikt
Igen, tudom hogy jó gép, de van bennem valami user error, mert a jónak titulált gépek közül nem egy van, amivel nem megy (pl. a Pershing is ilyen, 12 meccs 750 sebzés... értékelhetetlen... Mondjuk az rng sem volt velem, állandóan motort lőttek, esetleg lánccal fűszerezve vagy rekesz, toronyforgás... Meg persze vezető, parancsnok... Meg is untam gyorsan, átraktam a T54E1-be a csajokat, azzal meg simán 2000 felett lövök. Magam sem értem, de úgy vagyok vele, ami nem megy, nem erőltetem... Majd egyszer...)
Szerk.: a cicán az említett 85% körüli álca, álcaháló és periszkóp volt, de állandóan kiszúrtak vele, pedig nem mentem nagyon előre. Hatodik érzék nélkül meg két lövés vagyok mindenkinek... Ha meglesz a hatodik érzék akkor visszaveszem és teszek még egy próbát. -
galervin93
addikt
Szerintem nem annyira ritka, ellenben a hosszú újratöltés miatt még védtelenebb, mint más lightok, így nagyon okosan kell kiválasztani az ellent, aki már ellőtte magát, de nincs társa sem, aki viszonozni tudná a tüzet.
Én imádom, mert melós tank, gondolkodtat, és minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy igazi tényező legyen akár abszolút bottom tier is. -
jozefgucci1
addikt
Nálam is ez a cél alapból ,de vannak tankok amivel a saját hp meglövése még "kevés" . Nálam most a T34/100-ban 10 gold van . Elég gyakran vagyok vele T8-9 ben és ott azért már el szoktam lőni
Viszont a legtöbb tankomban alig van 5 darab Gold és van olyan is amiben nincs. Buldogban pl a táras ágyú miatt tök felesleges a gold .
-
jano_77
nagyúr
Én a TVP-el sokszor top tier voltam már a 9.14 idején is.
Sajnos tényleg sok pattan, de azért a végére tényleg nem volt rossz.
Nem tudom mi számít jónak/elfogadhatónak, de elvileg 10xx átlag sebzést mutat az XVM a garázsban a tanknál, nekem 13xx lett a végére. Nekem elegendő. Voltak kiemelkedő csaták, mikor tényleg kulcsszerepet játszottam (4-5K WN8-as körök), de volt, hogy csak pufogtattam, mert T10-ben nehéz vele boldogulni. -
jozefgucci1
addikt
A T34/100 nem olyan rossz tank szerintem sem .Alapból hátul sunnyogok vele mindig , még top tierként is .Már van benne 50K xp és át is léphetném ,de inkább megtartom az xp-t a T9-es csodára.
Emu : Ugye nem három csata után jutottál arra a következtetésre , hogy változtattak az MM-en ?
Ezt a marhaságot más oldalon is lehetett olvasni ma .
-
mcwolf79
veterán
"elvileg" nem nyúltak a MM-hez
-
jano_77
nagyúr
Nekem tegnap előtt lett meg a T50, de én pont a végére egész "megkedveltem" a TVP-t! Sikerült 50%-ra hoznom a szar WR és a sebzés átlagom sem lett végül annyira foch. Egészen használható tank, csak nem szabad nagyon közel menni a fronthoz. De azért minden szívfájdalom nélkül fogom eladni, ha vált a TOTT!
-
munnergep
senior tag
-
Szasinka
tag
Engem fordított előjellel ért meglepetés. TVP T50/51-el töltés közben (meg már amúgy is csak én maradtam kb. a végén) összefutottam egy 13 90-el. Nem nagyon rammolgatok főleg ezzel a papírral nem, de gondoltam csak egy light-ról van szó. Lendtületből oldalba kaptam és kiütöttem 500+ hp-ról. Nekem valami 100+ esett csak le. Meglepett a külömbség.
-
jano_77
nagyúr
Szia
Hát nem egy BC vagy CDC, de azért nem is mondanám lassúnak! Nekem a lassú kategória a TOG, KV4, T28 Prot, stb.
Én általában középmezőnyből szoktam vele ténykedni vagy ha top tank vagyok, akkor az elejéről. Sajnos tényleg sokszor pattan még saját vagy alacsonyabb tierű tankról is ez igaz. Igazából nagyon várom, hogy túl legyek rajta, de azért találkoztam már az eddigiek során ennél jóval rosszabb tankkal is. Nekem pl a TVP jobban tetszik, mint az Obj.416 - ezért most lehet sokan megköveznek -, mert borzalmas, hogy az Obj. nincs semmi csőlehajlása és még csak a torony sem fordul körbe! Ok, hogy van egy jó 10-es lövege, ami irgalmatlanul sok XP mire kifejleszted és addig pont meg is utálod annyira a tankot, hogy lehet el is adod már előtte.(#42996) szbalogh: ezt biztos, hogy nekem akartad írni? Ha igen, nem értem mi volt a célod vele.
Amúgy bocs, hogy megkérdezem, de Te elég régi motoros vagy itt a fórumon, hogy lehet az, hogy CSAK a 100. győzelmed lett meg?!? Hányadik accodon?
(#43001) jozefgucci1: ez kemény volt, de jót röhögtem magamban! Köszi
(#43011) jahrn: én csak azon csodálkozom ilyen esetekben, mert szinte minden csatás jelenség, amit leírtál, hogy ezek a majmok vajon a browserben ragadtak, miközben már elindult a csata, de az ujja már rajta volt a W gombon és nem látja - mert mást néz - hogy közben egy másik tankot próbál eltolni erőből!?
-
Departed
őstag
A sok kevésbé jó dolog mellett soksok örömet is hoz nyilván. Tankászok, brutál medálok, jó csaták jó tankokban néha jó csapatösszhang megvolt sokszor. De így 14ezer csata után sokkal jobb sokminden mást csinálni a lányom és a saját lefekvésem között. Határozatlan ideig nem játszom, lehet a nyári "nagy újraegyensúlyozás"-t lecsekkolom majd.
-
jr1994
addikt
Persze hogy van, én is azokkal vagyok akik betiltanák az xvm-et. Amennyit segít azzal hogy valakiről látod hogy kb mennyire kompetens, annyit el is vesz az unikum fókusz miatt, na meg az sem segít mikor 40% esély alatt a közepes játékosok (a jók és a rosszak általában harcolnak akkor is) már a csata kezdete előtt feladják.
-
Szasinka
tag
ha megy az angol:"When you hit a tank with an AP shell the impact angle (90 being parallel and 0 being perpendicular to the armor) is decreased by 5 degrees, this process is called normalization. If you hit a 100mm thick plate at 65 degrees it'll have an effective angle of 60 degrees, which means 100/cos(60) = 200mm effective armor, without normalization this amount would be 100/cos(65) =~ 237mm.
.
Basically it's a feature for AP shells which reduces the effectiveness of angled armor. The same applies for APCR shells as well except they get 2 degrees of normalization instead of 5. Since almost all tanks have armor sloped to some degree T10 heavies most of the time have more effective penetration than T10 mediums despite the fact their nominal penetration is smaller, the reason being the fact T10 mediums (excluding 121) use APCR as normal ammunition whereas T10 heavies use AP."A lényeg, AP lőszer esetén 5° a normalizáció. azaz pl. 65°-os tényleges becsapódási szög esetén 60°-al számolja az effektív páncélt. APCR esetében ez 2°, HE és HEAT esetében nulla. Ezért van, hogy ezek a lőszertípusok döntött páncél ellen kevésbé hatékonyak viszont vastag de nem - annyira - döntött páncél ellen igen (lsd heat spam E100 toronyra).
Ezért van, hogy a nominális átütés tier 10 medek esetén hiába magasabb mint egy heavynél az effektív átütő erő inkább rosszabb mint jobb.
Ehhez még hozzájön, hogy a távolsággal csökken az AP és APCR átütése (nem egyenlő mértékben és tankonként szintén eltérően) míg a HE, HEAT-é nem csökken a távolsággal.szerk: lassú voltam
annyi kiegészítés még akkor: 70° (normalizáció után) felett (HEAT esetén ez 80°) automatikus lepattanó van. AP/APCR esetén van overmatch, ha a lövedék kalibere háromszor akkora mint a nominális páncélvastagság mindenképp átütést érsz el, HEAT esetén ilyen nincs. Pl. 122 mm gránát vs. 40 mm vastag páncél (nem effektív!). -
rlazol
veterán
a normalizációra gondoltam, csak nem találtam a szót, sry
le van írva a wikiben a lövedéktípusoknál.
Itt meg van pár jó kép főleg a másodikat ajánlom figyelmedbe.lényegében arról van szó, h az AP és APCR lövedék, ami "erőből" próbálja átütni a vasat, a hegyének a kialakítása miatt egy kicsit "ráfordul" a döntött páncélra, így csökkenti a szögellést. Ez az AP esetében 5 fok, az APCR-nél már csak 2 fok. Mivel a HEAT átégeti a páncélt, ott ilyen nincs, vagyis ha szög alatt érkezik, döntött páncélra, a fenti mechanizmus hiánya miatt elképzelhető, h pattan ott, ahol a többi átütne.
jozefgucci1: bizony!
lássák rajtam, h értek hozzá, aztán majd nem mernek beszólni, ez a taktikám, de Te átlátsz rajtam... excel grafikon
... mi az?
mikor láttál te engem olyat használni???
-
-
jr1994
addikt
Jajj én megy egy kék RU-ba lőttem egy átütő találatot mikor Tundrán szaladt fel a hegyre, kaptam én is minden szépet főleg mert a közös accról játszottam ahol ugye szar a stat, így még jobban felcseszte hogy egy (szerinte) sárgászöld lőtt bele akkorát
Más kérdés hogy utána fél perccel egylövésezett az arty, mert megálltam nézelődni, ez egyszer nem kívántam a pokol legmélyebb bugyraiba, csak valami kínzókamrába
-
jano_77
nagyúr
Mutz! Meg van mindkettő és mindkettőt nagyon jónak tartom, szerintem érdemes megvenni mindkettőt, de ha választani akarsz, akkor a Mutzot javaslom inkább! Persze ezt könnyen eldöntheti, hogy melyikbe tudsz tenni jó legénységet, melyikkel szeretnél legénységet húzni esetleg!?
-
jozefgucci1
addikt
Hogyan sikerült összekapcsolni a Buldogot a 1390-el ?
A Buldog egyértelműen táras ágyúval az igazi . Tudom Emre mást írna ,de talán ő az egyetlen itt aki nem azzal használná . Majd 700 csatám van már a buldogban és a táras az igazi . Aranyat egyszer töltöttem vele amikor egyedül maradtam két nyolcas ellen , amúgy nem kell bele . Az amx1390 az pedig egy pontatlan goldtemető röviden .
-
galervin93
addikt
Én is próbáltam, de 3.78 a töltésidő, ez nagyon lassú... Ha olyan 3.1 körül lenne, talán működne. De így nem, ment vissza a táras.
A 13-90-et most próbálgattam teszten, hát... A célzásidő és a betárazás botrányos, de csúnyán lehet osztani vele. 16-16 AP és gold kombóból az előbbi teljesen elfogyott meg utóbbiból is egy tár, 4000+ sebzés, tiszta T10-ben, -15ezer kredit. Annyira nem volt vészes, meg a sebesség sem rossz. Igaz rendes accon még csak 13-75-nél járok kemény kettő meccsel, mindkettőben 1300+ sebzés, pedig csak alap motor van rajta, ami förtelem. Azzal nem lesz gondom, úgy érzem. Talán egyszer még Bat-tulaj leszek. :-D -
jr1994
addikt
Én mentem két próbakört de nagyon nem ment, inkább hagytam. Hogy lenyugodjak, kivittem a 4-es cseh csodát mivel már csak néhány meccs kell hogy kifejlesszem az 5-öst. Hát most akkora mákos killt sikerült lőnöm a mai 2. csatámban vele, hogy ezt meg kell osszam. Valahogy éreztem hogy be fogja adni. Akit érdekel nézze meg, garantált szórakozás
végig röhögtem utána a csatát, szóval úgy kell nézni hogy utána mit hoztam össze
-
nyunyu
félisten
Amit linkeltem, az num8-cal toronyra, num5-re tank kozepere, num2-vel lanctalpra celoz.
Amennyit nezegettem, abbol az tunt ki, hogy az ellenfel kilogo weakspotjara probal celozni, ha nem mondtad meg, hogy explicite hova celozzon.
Akadalyok kozott mozgo ellenfelnel folyamatosan ugral a celkereszt, attol fuggoen, hol log ki az ellen a hazak/dombok kozul.
Ez persze nem garancia arra, hogy el is fogja talalni, hiszen mire odaer a loszer, addigra lehet, hogy megint takarasba kerult. -
zolika15
tag
Igen nalam is gyakran elofordul hogy az Sp I C-vel en vagy a top sebzo, de imadom azt a tankot Az Ru256-ra is meglett az xp tegnap remelem az is ilyen jo lesz majd, tegnap 1 loves hianyzott az LT15-hoz T28htc-nel erre becappeltek a heavyk es mar csak egy bulldog volt az ellennel...
Most viszont kezdek beleszeretni az IS3-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- LEGO klub
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Elektromos autók - motorok
- Cyberpunk 2077
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- További aktív témák...
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest