- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
válasz
polgi803 #166348 üzenetére
hmmm....lehet, hogy hibát követtem el, hogy nem vettem meg legutóbb mikor akciósak voltak a 10-ek!?
Úgy gondoltam, hogy nem jó annyira, mint a Ru a saját tierjében, ezért inkább megtartottam a Ru251-et.
De ha ennyire dicséritek, akkor lehet legközelebbi akciónál begurítom a garázsba a többi mellé. -
Chris0321
veterán
válasz
polgi803 #166323 üzenetére
Fv 4202? Most csomagban: PREMIUM ACCOUNT DAYS: 30;15×MISSIONS: X5 XP FOR EACH VICTORY;5×PERSONAL RESERVES: +300% CREW XP FOR 2 HOURS.
Nekem is megvan Löwe, T34 és Panther/M10 mellett és nekem eddig nincs vele rossz tapasztalatom pedig két 75%-os legénységet kihúztam vele. Tornya nem rossz, az ágyúja és sebessége sem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
polgi803 #146733 üzenetére
Gyenge az oldala, sok volt a szög meg mivel nagyon elől van a torony sokat kellett kijönni.
Mondjuk a torony se támogatja ezt a csikicsukit.Ha mindenképp kell ez a móka, forditsd meg a tankot kvázi hátsó tornyosként.
Adj neki kisebb szöget akkor több páncélt kapsz.
De bárhogy is ez a tank nemigen van erre. -
jr1994
addikt
válasz
polgi803 #146166 üzenetére
De átlagban te is csak 700-at lősz a Leo-val, az elég kevés
Nekem 1300 lett vele az átlagom, nem az igazi, még épp nem lila. Az hogy melyik ágyút használjátok rajta kb mindegy, ha a nagyot azzal legalább felkészülsz az Emil ágyújára, kb hasonló a célzásideje. Illetve a nagyobb alfa miatt kevesebbszer kell kinézni, ami egy papír tanknál előnyös. Amúgy nem nagyon tudok mit mondani róla, egy ilyen tankkal érezni kell a játékot ez nem egy T29 vagy IS-3. Ahhoz meg sokat kell gyakorolni medekkel, hogy menjen. Orosz med vonal szerintem jó lehet tanulásra, főleg hogy most elég jó buffot kapott a T-44.
Leo-ra felszerelés töltésgyorsító, célzórendszer, optika. Kaja nem árt, főleg a nagy csőhöz.
Döbbenetes amúgy, átnéztem a régebbi replayeimet, tavaly március végén csináltam meg a med 15-öt, azóta csak a TD 15 hiányzik, de nem visz rá a lélek hogy tédézzek. Mentem velük azóta úgy 3-400 csatát, főleg Grillével, de csak nem jött össze eddig. Csak ha meglesz, nem lesz mit csinálni
persze kiválóság jeleket is lehet gyűjteni.
-
Stanislav84
tag
válasz
polgi803 #145509 üzenetére
A Löwe a buffok után egész kemény tank lett jó átütéssel, azaz lehet vele pénzt is farmolni szépen. A T34 hasonlóan jó átütéssel, viszont az ágyú töltés ideje (hiába a nagyobb alfa) elég nagy. Plusz elég könnyű csak a torony tetejére célozva belőni a kupolát.
Ám alapvetően szerintem mindkettő nagyon jó tank pénztermelésre, bár én nekem a Patriot például sokkal jobban megfelel. (mobilitás és jó ágyú, gyors töltéssel)
-
e-newsee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
polgi803 #144696 üzenetére
Bolondbiztos gépek közül mostanában Löwe -t láttam jól szórni, de SkorpiGéza, T26E5, STRV is jól keres, már azok közül, amiket mostanság be lehetett szerezni - és jól is hasznosíthatók a meccsen.
Amúgy igen, jobban farmolnak, ha kredit farm kell, akkor alap a tier8 prémgép (+prémnap).
-
Razermazer
őstag
válasz
polgi803 #144691 üzenetére
De ez mire jó egyébként? arra hogy szétbasszák másik ember játékát ezek a nyomorultak akik ezeket irányítják, vagy ha program akkor megírták és beleteszik mint script ?
Úgy képzeljem ezt el mint a modokat amiket telepítenek az emberek, vagy ehhez azért több kell kicsivel már ide programozni is kell tudni nem kicsit. Ezt a wg-nek ilyen nehéz kiszűrni meg irtani? -
kchryss
veterán
válasz
polgi803 #143674 üzenetére
Attól függ melyik japán heavy, milyen pályán és milyen csata tierben.
A 6-os oi-val és attól felfelé ha top tier vagy városi pályán akkor törni kell az utat. De még ilyenkor is figyelni kell arra hogy legyen csapattárs melletted, mert ha egyedül vagy akkor befutnak melléd amikor ellövöd magad és onnantól nem tehetsz semmit. Ha bottom tier vagy akkor nem ajánlatos nyomni.
Hülye csapattársak ellen pedig nem tudsz védekezni, de ez nem csak a japán heavy-knél igaz.Tegnapi csatám. Steppes-en mondom letolom az egyik oldalt. A többiek felálltak a bázisra kempülni, másik oldalon befutott melléjük a luchs és spotolta őket. Ezek az idióták a bázison pedig csak pittyegtek a luchsra a térképen, de annyi eszük nem volt hogy visszatolassanak a dombról.
Tegnap egyébként 2 ilyen csatám is volt. A másik highway-en ahol 7 td állt fel a bázisnál sznájpolni, az ellenfél letolta a mezőt így biztos volt hogy hamarosan spotra kerülnek és kilövik őket. És nem voltak képesek visszahúzódni a domb mögé. Komolyan nem értem, hogy tudnak tömegesen ennyire buták lenni. Sorban lövik ki őket egymás mellett úgy hogy nem is látják ki lövi őket, de nem menekülnének ...
(#143677) @lacibacsi:
Ha nem lenne a garázsomban a japán tigris akkor simán megcsinálnám. Vagy ha a német tigris lenne a nyeremény. Sokkal könnyebb mint gondoljátok. Lesznek x5 első győztes csatás napok. Ha top3 xp-s vagy győztes csatában az ilyen esetben 5-10e xp szokott lenni 1 csatára. Max 10 jól sikerült szorzós kör és már meg is van.(#143684) @zodo:
Beraktál egy képet ahol sokat sebeztél. Olyat miért nem teszel be ahol 0-ázol és talán azért buktátok a csatát. Előző 7 napban 100 csatát mentél 9,20-as átlag tier-rel és mindezt 1500-as átlag sebzéssel. Ilyen átlag sebzéssel az lenne az érdekes ha 50% felett lenne a wr. Olyan nincs hogy 100 csatán át szopat a rendszer. Nem tudod használni az obj 140-et. -
-
törölt tag
válasz
polgi803 #141544 üzenetére
polgi803
Sokat játszom IS-3-ban és kaptam én is néhányat már (amióta viszont van biztonságos elhelyezés skillem, azóta nem robbantam). Adni viszont rendszeresen adok másik IS-3 tankoknak lőszerrekeszt, ami fel is robban... nem nehéz, ha már sárga és nem tudja / akarja javítani.
d500hudt
A jobb elején van az egyik rekesz, jól emlékszel.
-
KisApám
addikt
válasz
polgi803 #140419 üzenetére
Szerencsés volt. Majdnem hogy saját TIER-ben meg, és szinte full GOLD-dal.
Tudom, a GOLD-ot mindenki veheti, nem kerül pénzbe, meg táras tankot újratölteni kicsit macera, meg mivel light ezért jóval feljebb is dobhatta volna, ahova kell a GOLD ha sebezni is akar, azaz ezzel nincs gondom.
Szerencsés TIER-ben volt.Meg jó sok felesleges kreditje (-113 000-al zárt...)
Majdnem mint egy Luchs TIER IV-V-ben jó feltöltve GOLD-dal. -
-
Rick3D
senior tag
válasz
polgi803 #140293 üzenetére
Én sem vagyok és neked sem kell így tenned. Nézd nagyon egyszerű a képlet mert csak két lehetőséged van.
1. Most beruházol egy prémtankra a jelenlegi kínálatból és a probléma letudva.
2. Elindulsz egy olyan ágon ami jövedelmező tud lenni és kivárod míg újra bedobják az OP prémium tankokat.Eddigi tapasztalataim szerint AMX-M4-45,AMX 50 100,AMX 12t,AMX 30,T37,T71,T69,T49,T29,Nashorn,Tiger2,Panther,Cromwell,Comet -> tudnak szimpla prémium fiókkal jövedelmezők lenni a nem prémium tankokhoz viszonyítva.
Én továbbra is a 2. pontra voksolokNem igazán látom értelmét kiadni pénzt egy olyan prémium tankért aminél van sokkalta jobb ezen felül van egy nagyon jó alternatíva amivel áthidalhatod a várakozási időt
Rajtad áll
-
Rick3D
senior tag
válasz
polgi803 #140283 üzenetére
Szerintem a legjobb opció ha egyenlőre vársz és csak prémium fiókra ruházol be. Olyan tankkal érdemes játszanod amelyiknek van elég penje még a legrosszabb mm ben is , így elkerülöd a a gold ammo használatát.Például én ezen a héten játszottam az amx 30al - prémium fiókkal körönként hozott 30-40k profitot mert nem volt szükségem a gold ammora. A t71 is hozott 20-30k-t nála sem volt szükségem goldra.3,5 millió jött be míg teljesen ki xpztem őket és még 800k míg 3markoltam.Szerintem tégy úgy ahogy én várd meg míg a defender vagy patriot újra megvehető lesz. Nekem megvan közel az összes prém tank illetve ami nincs másott már próbáltam és igaz ami igaz ... az új prémtankok erősebbek ez minden.Már bánom amikor a boltban volt nem ruháztam be rájuk. Ha csak nem kapnak egy über buffot a régi prém tankok akkor maradni fog elég sokáig a jelenlegi helyzet és ahogy ismerjük a wgt $,,$
Amit a többiek írnak Szupipöri jó tank , hülye biztos-kezdőbarát de ! Pofátlanul lassú ami nem elhanyagolható tény és még a lövegével sem fogsz tudni jól sniperkedni az esetek többségében. -
jr1994
addikt
válasz
polgi803 #140288 üzenetére
Hát, lehet hogy kicsit korai lenne neked a 8-as prém tank. Ha játszol annyit hogy megérje, akkor szerintem érdemes lenne prémium fiókot venned (ha nincs), azzal minden tank jobban keres. Ha nagyon prémium tankot szeretnél venni, csak 8-ast érdemes, talán amit a kolléga mondott, a T26E4 működhet, az tényleg kezdőbarátabb, bár én nem szeretem mert lassú. Drágábbak közül van néhány amelyik csak időszakosan van a boltban, Patriot meg a Defender elég erősek. De prémium fiók nélkül azokkal sem lehet sokkal jobban keresni, mint a normál 5-ös, 6-os tankokal.
Én ha a mostani tapasztalatommal kezdeném újra, kevesebb kis szintű prémium tankot vennék, és állandó prémium fiókkal játszanék.
-
Papooo
senior tag
válasz
polgi803 #140283 üzenetére
SP.
Medhez képest lomha a szinte bolondbiztos páncélja miatt, de jól hozza a pénzt.
Az sem utolsó szempont, hogy trierlimites, azaz max kilences ellenfeleket kap.
Egy kis kedvcsináló -
-
jagada
addikt
válasz
polgi803 #118021 üzenetére
Nem tudom milyen játékos vagy, de a franszia light/med vonal nem kezdőknek való, kell hozzá a skill.
Ezt a táras dolgot meg kár erőltetni, a franszia táras tankok lassabban tüzelnek mint sok nem táras tank, + utána meg ott van még a tárazás is, arról nem is beszélve, hogy mozgás közben nem találnak el semmit gyakran még 2 méterről se. -
jagada
addikt
válasz
polgi803 #118010 üzenetére
Bat.-Chatillon 25 t az egyik leg OP-bb tank a játékban.
T10-es franszia med.
ezt nézegesd -
Simi37
őstag
válasz
polgi803 #57832 üzenetére
Nekem egy ASUS X550CC-XX723D (8GB) van és azon alap grafikán de nem minimumon 30-50 fps. Amikor vettem 170k volt... itt egy alternatíva: [link] Még most 170k de elég tűrhetően megy. És engem 9.0 után EGYSZER SEM dobott ki. A modok egyből működtek (win7).
A két gép elméletben ugyanaz belülről, vagy legalábbis azt írják. WoTban is ugyanazt kell majd produkálnia...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
polgi803 #31196 üzenetére
Garázsban, alul középen két gomb van, közvetlenül a töltények képei fölött: szerviz és megjelenés. Ha a megjelenésre kattintasz, ott tudsz festést, matricát, feliratot venni, festést 3 évszakra. Örökre, egy hétre vagy egy hónapra (első esetben aranyért, amúgy meg ezüstért.)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
polgi803 #27528 üzenetére
Egyébként Google segített volna.
A tegnapi nap egész jól alakult, egy hét kihagyás után.
Victory ratio: 57.81%
Battles: 64
Efficiencyold: 2028.85
Efficiencyv2: 2065.53
WN6: 1998.03
Average tier: 9.66
Experience: 58801 918.77
Capture points: 23 0.36
Defense points: 162 2.53
Damage: 184910 2889
Kills: 98 1.53
Spotted: 73 1.14Mint látszik, javarészt T10eskkel mentem, két klántársammal, de volt pár kisebb kör kisebb tierekkel, egyedül.
-
Chris0321
veterán
válasz
polgi803 #26347 üzenetére
Egyértelműen aTigris a jobb választás. Most javítottak az ágyúján, a P-n maradt minden a régi. Igaz a sima Tigris papírabb viszont a P is régóta benne van a játékban és nagyon sokan tudják hol kell lőni ha pedig tudják akár milyen szögből átlőnek. Arról nem is beszélve, hogy a Tigris után következő tankok jobbak.
-
dfsz34
őstag
válasz
polgi803 #6828 üzenetére
Az a baj, hogy nem akarod megérteni, amit a játékegyensúlyról és a szabad, viszonzatlan sebzések fontosságáról írtam. Ha létrehozol egy járműtípust, amelyik komoly mennyiségű szabad sebzést tud kiosztani, akkor az OP lesz és az ezzel játszók száma elkezd nőni, ami még inkább emeli a hatást.
Ha utána meg a sok arty játékos miatt a meccsekre kénytelenek berakni sok arty-t, különben extrém várakozás idők lennének, akkor a hatás sokszorozódik és a tapasztalatok visszacsatolása miatt még többen akarnak az OP járműtípussal menni, de legalább kipróbálni,
Egy játék akkor élvezetes, ha a hatások finoman ki vannak egyensúlyozva. Én pl a T34-el, ha látom, hogy 5 nagy arty van a sand river pályán, akkor totál passzív játékra váltok, mert semmi esélyem, ha felfedeznek és ezt szó szerint kell érteni, hogy semmi. Lassú és nehezen fordul ezen a talajon. A két hegynél van némi takarás, a szurdokban lehet kicsit okoskodni, a házak maximum 1 lövést bírnak ki, de sokszor még annyit sem és a következő már betalál. Talán, ha a házak kőből lennének mind, akkor lenne több fedezék, de így reménytelen a helyzet ,ennyi. Másik taktika, hogy odamegyek, lövök, ameddig tudok, aztán annyi, végem van, de legalább kapok creditet. Csakhogy egyik játékmód sem túl élvezetes és nekem ezzel van a bajom.
-
Chris0321
veterán
-
Jolet
őstag
válasz
polgi803 #6811 üzenetére
ne menj a búsba, de abban az időben aknamezők, rpg-s gyalogság és molotovos partizánok is voltak
én őket is hiányolom
nem dühöngök különösebben az artyk miatt, csak mostanában elég sok csatám záródik úgy, hogy 4 arty áll pl. 3-mal szemben, mert mindenki más halott
az is tény és szerencse, hogy az artysok közt is rengeteg a béna, igaz hogy általában az én csapatom erősítik a gyengeségükkel, de legalább a másik csapat élvezi, aminek örömét ne vegyük már el kishitű önzéssel tőlük
:-D -
Atlantis
veterán
-
Chris0321
veterán
válasz
polgi803 #6814 üzenetére
Ugye nem 50%-os legénységgel használod? Ha nem akkor rossz hírem van mert ennél már csak lassabb lesz az újratöltés a célzásidőről nem is beszélve. Én nemrég léptem át, nem olyan rossz gép. Igaz én free xp-ből rátettem a nagyobbik ágyút(az M7 Priest-re is, ott a lánccal együtt mert nem ment fel az alapra). Az sokkal "viccesebb" amikor az M7-el 100 alattiakat sebzek 7-8-as tierű tankokra. Viszont legalább gyorsan újratölt és mire újra összeszűkül a célkereszt már lőhetek is.
-
dfsz34
őstag
válasz
polgi803 #6814 üzenetére
Nem is elsősorban a kis artykkal van baj, azok lényegesen kevésbé dominálják a játékot és szerintem ott helyén van az egyensúly, nagyjából tier 5 artyig. Azután több dolog együttes hatásának az eredmény, hogy az artyk elkezdik dominálni a csatamezőt, különösen a nyílt pályákon vagy a nyílt pályarészeken. Akár még Himmelsdorfon belül is vannak helyek, a nyílt vasúti rész, a középső rész (mondjuk oda csak a bolond megy be) meg a hegytető azon része, ahol nem takar a vár szintén nem lehet megmaradni az artyk miatt.
Nem tudom, hogy miért van ilyen nagy számú arty, de én arra gondolok, hogy a relatív egyszerű játékmód vele (jó, tudom, most majd az arty fanok jönnek, hogy de márpedig milyen kifinomult intelligencát követel meg az artyzás), a szinte kockázat nélküli sebzés és az OP állapot, mind vonzza a játékosokat. Mindenki OP járművet akar és jelen esetben a nagy artyk azok. Ez szinte már evolúciós törvény is, ha valaminek erőfölénye van, akkor dominálni is fog és elszaporodik. A 4-5 artys meccsek magas tierben teljesen szokványosak, a 3 meg már szinte átlagosnak tekinthető.
Nehéz ezt megfogalmazni, hogy mi is pontosan a játékegyensúly, de talán abból lehetne kiindulni, hogy a győzelemhez (feltételezve a nagyjából egyenlő össz tank HP-t mindkét oldalon) a győztesnek több szabad, viszonzatlan találathoz és sebzéshez kell jutnia, mint a vesztes félnek. Hogy milyen módon teszi ezt, az függ a jármű típusától és a játékos tudásától is. Tankkal egyértelműen nehéz úgy megoldani az ellenfél kilővését, hogy csak kevés HP-t veszítsen az ember, ehhez kell rengeteg tanulás, tapasztalat, csapatjáték, helyismeret, váratlan húzások, amire nem számít az ellenfél stb stb Sniper TD-vel szintén nagyon komoly helyismeret, álcázás, reflexek (ha csak pillanatokra fog felbukkani vagy gyorsan mozgó jámrűvet kell eltalálni) de ott a kockázat, hogy kap egy spotot a lövés után, illetve neki is mozognia kell a frontvonallal, amiközben vége van, ha belefut egy kószáló gyors tankba.
Gyakorlatilag az Arty az egyetlen járműtípus, amelyik képes viszonylag kis vagy nulla kockázat mellett (szerintem tehcnikailag sem kell annyit tanulni a kezeléséhez, de nem akarok flame-t ebből, hogy mennyire nehéz egy artyt kezelni mondjuk egy tankhoz képest) tud rengeteg szabad sebzést kiosztani és innen már egyenes az út az OP állapothoz, hiszen a viszonzatlan sebzések a győzelem talán legfontosabb tényezője. Szerintem a WG túllőtt a célon a nagy artykkal és létrehozott egy erősen OP járműcsoportot, mint a Smith ügynök a mátrixban, a fejére nő lassan és osztódással szaporodik, mert mindenki OP járművel akar menni.
Én is gondolkodom ezen komolyan, hogy kifejlesztek egy nagy artyt és szórakozok azon, hogy szétlövöm a lassú tankokat a nyílt terepen, csak valahogy az tart vissza, hogy ez nálam max stresszlevezetésnek lenne jó és én inkább a tanktudásomat csiszolgatom, mert egy jól sikerült akció a társakkal a számomra érdekesebb, mint műholdképen lőni a tehetetlen lassú tankokat és az összes izgalom annyi, hogy eljut-e hozzám a scout egyszer meg, hogy mellé lő-e az agyú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Fujifilm X
- DUNE médialejátszók topicja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- Microsoft Edge
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest