- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
spiritex #8066 üzenetére
sziasztok
adatbekérő felületet keresek néhány partnerünk számára, valamiféle formot. wpforms, ninja forms - most ezeket nézegetem. igazából egyik kutya másik eb, de egyre egyik esetén sem jöttem rá: tudnak-e feltételes formázást. tehát megkérdezem a partnert, hogy hány férfi, hány nő és összesen hány alkalmazott van náluk, akkor az összesen cella legyen piros, ha férfi 5 + nő 5-re 11-et írnak be. jó ez hülye példa és nyilván nem valós, de ilyesmit jó lenne ha tudna a form, tehát önellenőrzést végeztetne.
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #6292 üzenetére
Ezzel próbálkoznék először, de lehet, hogy hozzá kell már nyúlni, mert hivatalosan nem fejlesztik tovább jó ideje: [link]
(#6290) sz.j: Az imagick valóban erre szolgál, ahogy írták is, nem kötelező a megléte, ezért opcionális. PHP verziót nem váltanék visszafelé semmiképpen, az újak gyorsabbak, stabilabbak és megbízhatóbbak, a WP is optimalizálva van rájuk.
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #6281 üzenetére
Ha folyamatosan szinkronizálod az oldalak között az users és usermeta táblát, akkor megoldható, máshogy nem hiszem.
(#6282) sz.j: Az imagick egy PHP modul, nem tudod törölni, mivel nem az oldal, hanem a tárhely környezet része, a szolgáltató tudja aktiválni vagy esetleg a tárhelyhez tartozó panelen lehet egyes esetekben a modulokat ki/bekapcsolgatni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #6032 üzenetére
Én évek óta (mindenféle gond nélkül) az alábbi megoldást használom:
"WordPress automatikus mentés idejének, számának megadása" -
The DJ
addikt
válasz
spiritex #6032 üzenetére
A WP-Optimize jó erre is.
-
kuyarashi
őstag
válasz
spiritex #6021 üzenetére
Köszi, láttam ezt is, de nem tanulmányoztam még át egyiket sem. Az a baj, hogy nem tudom mire érdemes odafigyelni azokon kívül, amiket már leírtunk az elmúlt napokban. Gondolom majd menet közben derül ki, hogy mi van. Majd még átnézem mindkettő hozzászólásait, hogy mit hoznak fel negatívumként. Abból sok minden leszűrhető.
Avadat (7 éves) eddig sokkal többen vették meg és több komment is érkezett, de a Portot (4.5 éves) valamivel többre értékelték.Látom frissítik is őket rendesen. Kérdés, hogy mondjuk az Avada nem túl "öreg-e".
-
qqzs
őstag
válasz
spiritex #5747 üzenetére
Levlista kezelo jo lehet, pl mailchimpnel volt olyan hogy a feliratkozaskor kiirja hanyan vannak mar feliratkozva es fapadosan kiirod hogy Max 30! vagy lehet azota mar van ilyen funkcio vagy le lehet programozni par sorral biztos hogy ne jelenjen meg a feliratkozasi lehetoseg if tobb mint 30
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #5675 üzenetére
A Basic-nél még talán értem is, hogy éves díjat kérnek, de a Lifetime plugin-oknál nem szokás... itt viszont van.
Szerk: Most látom, hogy kavar van, mert a korábbi linken a drágább verzió neve 'Unlimited', ITT viszont 'Lifetime' van, és nincs éves díj... Úgy látom írnom kell nekik és tisztázni, hogy akkor most hogy is van ez.
-
törölt tag
válasz
spiritex #5502 üzenetére
Igen, hagyd. Amint frissül a tartalom úgy elvileg kellene újat generálni, és időnként ezt kellene újra olvastatni.
Viszont ha ezek az oldalak ritkán vagy nem változnak, akkor a changefreq szerintem lehet nagyobb vagy "never".
Most legalább tanultam én is újat
, még nem láttam olyat, hogy egy index fájlt készítenek és feldarabolják a sitemapet.n
-
mm00
aktív tag
válasz
spiritex #5433 üzenetére
Ha át akarod nevezni: Nevezd át a táblákat PHPMyAdmin-ban, majd utána megnyitod a wp-config.php-t és írd be az új prefixet a megfelelő sorba.
$table_prefix = 'wp_';
Elvileg a PHPMyAdmin tud prefix átnevezést automatikusan, de még nem próbáltam:
PhpMyAdmin allows you to do this now. At the "Database" level select the Structure tab to see all the tables. Click 'check all' (below the table listing). On the 'With selected' dropdown choose: 'Replace table prefix'. -
The DJ
addikt
válasz
spiritex #5430 üzenetére
Mondd el neki, hogy a WordPress.com blogolásra és alap weboldalakhoz alkalmas főként, de ott rengeteg a korlátozás, nem telepíthetsz egyedi sablont vagy bővítményt, nem nyúlhatsz bele semmibe, nincs FTP vagy MySQL hozzáférésed sem. Amiért itt felárat fizetsz az az, hogy a frissítésekkel sem kell törődni, ez úgynevezett "managed" szolgáltatás. Véleményem szerint nem ér annyit, amennyit kérnek érte.
-
törölt tag
válasz
spiritex #5243 üzenetére
Hát ha valami alapján össze van térképezve a lista-dátum páros, akkor igen. Pl: egy cimke, extra custom attrib stb. Azt, hogy minden termékre generáljon ki listát és a terméket betérképezze, generáljon formot, azt egyedi pluginnel lehet ami a Mailchimp API-ra támaszkodik.
-
törölt tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4951 üzenetére
Wordpress GDPR Ezt raktam fel egy weblapra, kb fél-1 óra állítgatás és jogi nyilatkozatok/cookie leírások módosítgatása után ellenőriztettem a lenti oldalon.
Megcsinálom nemsokára a sajátomra is, kíváncsi vagyok, hogy arra is ugyan ezt mondja-e. -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4937 üzenetére
Ha van kedved hozzá akár "le is tesztelheted" ezen az oldalon ...
-
rii
nagyúr
válasz
spiritex #4933 üzenetére
" ... amennyiben nem fogadod el a sütik használatát, abban az esetben át kell, hogy irányítsalak a google-re. .... "
nem lehet cookie-k nélkül böngészni?
a weboldalüzemetető elesik attól a látogtótól, aki azért lehet megvenne valamit. Esetleg írhat a postai címre is, hogy neki kell az a termék ... -
CharlieDrop
veterán
válasz
spiritex #4929 üzenetére
"Sőt, lehetőséget kell adni neki arra is, hogy megváltoztassa döntését, azaz egy ponton úgy döntsön, a továbbiakban nem járul hozzá a cookie-k alkalmazásához."
Nem ismerek minden technológiát, de szerintem ezt nem lehet megvalósítani sehogy sem oldal újratöltése nélkül (semmilyen rendszerben sem).
Vagy tud valaki ellenpéldát?
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4933 üzenetére
A 19 dollárra sajnos még rájön az áfa, de így is megérte nekem.
Egy másik bug, hogy valamiért nem fordítja le a csúszka sávot:
Ezt sajnos nem tudom hol kéne lefordítani, mert a nyelvi file-ban (a LocoTranslate-ben láthatóan is) benne van.
Illetve a felejts el űrlapnál is van 4 angol sor annak ellenére, hogy a nyelvi file-ban (a LocoTranslate-ben láthatóan is) benne van:
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4931 üzenetére
Itt a teljes leírása: [link]
(#4932) BoboDJ
Igen, valóban nem hagy böngészni, egészen addig visszairányít a megadott oldalra, amíg a látogató rá nem nyom az 'Elfogad' gombra. De, mivel olvastam valahol, hogy kell lennie egy "Elutasít" gombnak is, ezért tettem alá egy ugyanúgy kinéző Elutasít gombot, ami a google.hu-ra irányít, és fölé írtam, hogy amennyiben nem fogadod el a sütik használatát, abban az esetben át kell, hogy irányítsalak a google-re.
Amúgy van benne pár bug, amit holnap fogok megírni, az állítólag 5*-os support-nak.
Pl. a WooCommerce csak a legmagasabb "Reklám" beállítással hajlandó működni, pedig úgy tudom mennie kéne az "Alapvető"-vel is, de ez nem akkora gond egyelőre. -
spiritex
veterán
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4916 üzenetére
Nem én telepítettem a wp-t ...
Ez egy ingyenes tárhely, telepített wp-vel (csak a próba alatti időszakra hoztam létre) .....@ The DJ
Kicsit meglepődtem, mert nincs .htaccess fájl .., legalábbis eddig nem találtam, de most letöltöttem az oldal tartalmát és átbogarászom a mappákat. -
CharlieDrop
veterán
válasz
spiritex #4886 üzenetére
sok hülyeség terjed, ezért lenne jó olvasni pont azt a törvénypontot. Mert az egész arról szól, ha nem kapok hozzájárulást a személyes adatok kezeléséről, akkor nem használhatom fel őket
ad1, vagyis ha a cookie letöltődött és tartalmaz személyes azonosításra vonatkozó adatot, akkor törölnöm kell, amennyiben nem járul hozzá, hogy kezeljem az adatait
ad2, ha nem tartalamaz ilyen adatot maradhat a cookiead3, ha valaki nem akar cookie-kat kikapcsolja a böngészőjében
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4872 üzenetére
Megvetted már a Ultimate GDPR plugint? És ha igen, akkor mi a tapasztalatod, milyen?
Mennyire könnyű vagy nehézkes a beállítása? -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4860 üzenetére
Nem tudom, hogy kinek milyen elvárásai vannak, de nekem az eddig próbált bővítmények közül az ingyenes GDPR Cookie Compliance és a WP GDPR Compliance pluginok együttes alkalmazása nyújtotta a legjobb eredményt.
Kíváncsian várom mások tapasztalatát, illetve véleményét a témában, hátha van jobb is.
-
The DJ
addikt
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4819 üzenetére
"... Sajnos nincs már sok idő 25-ig, de gondolom nem egyből fognak büntetni (ez a 20M euró kicsit durván is cseng), hanem első körben gondolom figyelmeztetik az embert...."
Tartok tőle, hogy egyből büntetni fogna, nem lesz figyelmeztetés, mert 2016 környékén lépett hatályba ez az EU-s rendelkezés és 2018.05.25-ig tartott a "türelmi idő".
(Arról nem is szólva, hogy sajnálatos mód a hazai hivatalok nagy többségére az a jellemző, hogy szinte mindenért azonnal büntetnek) -
The DJ
addikt
válasz
spiritex #4814 üzenetére
Ez a GDPR az új bődületes baromság, aminek sajnos meg kell felelni, az összes WP csoport és fórum ettől hangos már egy ideje, de őskáosz van még, semmi sem egyértelmű vagy világos a témában, az sem biztos még, hogy pontosan miket is kell integrálni a meglévő oldalba és hogy milyen irányelveknek is kell megfelelni pontosan.
Ami biztosnak tűnik az az, hogy egyesével minden (!) cookie-t el kell fogadtatni a látogatóval, ha nem fogadja el, akkor azt a szolgáltatást nem lehet használni. Ez így izgalmas, mert első körben ki kell deríteni milyen sütiket használ az oldal és azokhoz egyesével kell megoldást keresni. Aztán kelleni fog az oldalra egy szekció, ahol a látogató kérvényezheti a róla tárolt adatok elküldését a címére, ennek automatikusan meg kell történnie, ha ő ezt kikéri. Plusz lehetőséget kell biztosítani neki, hogy kérhesse a róla tárolt adatok komplett törlését. Minden meglévő form ami adatokat gyűjt csak úgy lesz ezentúl beküldhető, ha a látogató bepipálja, hogy elfogadja az oldal adatkezelési tájékoztatóját, amit természetesen jogi személlyel kell megíratni, hogy megfeleljen a GDPR-nek. Aztán tudtommal kell még normális ÁSZF is, ami GDPR kompatibilis. A korábbi elterjedt süti pluginek és megoldások sem lesznek használhatók változatlan formában ezentúl természetesen.
A következő WP verzió elvileg ráfekszik a GDPR-re és segíteni fogja a felhasználókat és fejlesztőket a fentiek integrálásában plusz elkezdtek már megjelenni az első pluginek is, bár még nagyon látszik, hogy mindenki csak tapogatózik a témában. Egyik megoldás sem tökéletes jelenleg, mert nagyon megfoghatatlan még az egész téma. Meg szerintem túl lett tolva erőteljesen szokás szerint és nagyjából lehetetlen is lesz minden kritériumnak tökéletesen megfelelni...
(#4816) Flowtation: Igen, valóban ez a két megoldás van. Vagy megnézed hogy miként integrálja a sablonod a meglévő oldalsávot és abból készítesz még egyet, vagy plugint használsz, akkor viszont valószínűleg nem lesz teljesen megegyező a sidebar megjelenése, mert nem fog vonatkozni rá a sablon által használt CSS, tehát itt is elkerülhetetlen a kézi csinosítás és alakítgatás.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4814 üzenetére
Kiderült számomra, hogy az összes eddigi Cookie Consent-hez hasonló plugin nem felel meg az új törvénynek, ami 25-én lép életbe. Itt vannak új bővítmények erre a célra, ha valaki kipróbálta valamelyiket, írja meg, hogy érdemes-e feltenni. Én is így fogok tenni! Köszi!
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4785 üzenetére
Miért, ha tisztában vagy vele, hogy van a public_html mappádban egy almappa, aminek public_html/test/
akkor értelemszerűen nem hozol létre a public_html-be telepített wordpress-en belül www.domain.hu/test/ hiperhivatkozású oldalt (csak oda kell figyelni), ha pedig a permalinknek más a struktúrája, például page id-t használsz, akkor nincs is miről beszélni. -
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4778 üzenetére
Bocsánat, de ki kell, hogy javítsalak:
Lehet almappába is wordpress-t telepíteni, viszont onnantól kezdve ha a fődomainhez tartozik egy olyan oldal, ami az almappára hivatkozik (teszem azt www.alma.hu/proba/ akkor nem az alma próba oldala jön be, hanem a proba almappa tartalma).
(#4782) spiritex Itt is ki kell, hogy javítsalak, egy adatbázis alá is fel lehet telepíteni több wordpress-t, annyi, hogy más előtagot kell a táblákhoz használni ezt a wp-config.php fileban lehet beállítani (vagy a wordpress telepítésekor). Ezt a sort kell keresni:
$table_prefix = 'wp_';
értelemszerűen a wp_ -t kell átírni másra. -
Flowtation
őstag
válasz
spiritex #4780 üzenetére
Értem. Annyira nem létkérdés a dolog, régebben használtam wamp-ot erre, persze jó lenne mindent élesben is tesztelni. Utána nézek akkor a szolgáltatónál (dotroll) hogy mik a lehetőségeim.
szerk: megnéztem:
Webtárhely:
Korlátlan parkolt domain
100 db kiegészítő domain hozzárendelés
Korlátlan aldomainAdatbázis
10 db MySQL (MariaDB) adatbázisTehát lehet. Az, hogy 10 db adatbázisom lehet, az mit takar pontosan? Sorry az alap kérdésekért, kicsit égő, de ilyennekkel sem vagyok tisztában...
-
Flowtation
őstag
válasz
spiritex #4778 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát ha jól értem, akkor létre kell hoznom egy aldomain-t, a meglévő tárhelyemen? A helyzet az, hogy van egy oldal ahol én vagyok az admin, tehát mindent én kezelek (magyarán én intéztem mindent a tárhely,domain szolgáltatóval) és vannak a sulis oldalaim, amiknél ugyan admin vagyok, de ilyet nem biztos, hogy el tudok intézni. A sulis dashboardban tudok igényelni új tárhelyet és új adatbázist is. Mi a kettő között a különbség? Egyébként ez utóbbinál azt sem tudom, hogy mekkora tárhelyünk van, ezt meg lehet valahol nézni? phpmyadmin hozzáférésem van. -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4534 üzenetére
Először is köszi a képet.
Azt hiszem félreérthető lehettem, mert a kép szerint nem lett beírva semmi az üzenet mezőbe. Márpedig tapasztalatom szerint akkor nyúlik meg lefelé az üzenetmező és takarja el az alatta lévőket (előzőleg a Küldés gombot vagy most már az Egyéb mező feliratát) ha bármit beírtam a mezőbe.
Ezen kívül a küldött képen láthatóakkal szerintem nincs gond, mert csak feljebb kell húzni a tartalmat és látszani fog a Küldés gomb. -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4532 üzenetére
Ez furcsa, mert nálam jól látható a Küldés gomb, csak az Egyéb mező feliratát takarja el ....
Esetleg tudnál betenni róla egy képet? -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4529 üzenetére
Nálam egyik sem működik, de nem is ez a lényeg, sokkal inkább az, hogy annál aki android chromet használva jelentkezni fog ez a hiba, az nagy valószínűséggel nem fog "kísérletezni" hanem kilép és elesünk egy lehetséges üzlettől ....
A hozzáértőktől kérdezném, hogy valamiképp meg lehet ezt a hibát szüntetni?
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4502 üzenetére
Mindenki meg van elégedve a WooCommerce fizetési űrlapjával (checkout form)? Senkinek nem volt eddig szüksége új mezőt hozzáadni az űrlaphoz vagy kötelezővé tenni egyiket vagy másikat? Mert körülnéztem a WooCommerce add-onok között és ott sem találtam rá megoldást. Csak php kódolós megoldások vagy third party plugin-ek vannak. Valakinek van valamelyik megoldással valami tapasztalata?
Előre is köszi! -
Flowtation
őstag
válasz
spiritex #4504 üzenetére
Köszi a választ!
Semmi adatcsere nincs, ez csak a helyi ovi oldala, ami azért készült, mert a wp-s ingyen tárhely kevésnek bizonyult. Egyébként a www-re gondoltam, hogy nincs előtte, nem a http(s)-re. De már megnéztem én is, valóban úgy van ahogyan írod. Akkor megnyugodtam.
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #4485 üzenetére
A WooCommerce működésének nem feltétele az SSL, viszont szinte az összes payment gateway-nek az, tehát ha akarsz kártyás fizetést vagy bármit, ami nem utánvét és személyes átvétel, akkor kötelező lesz a https. Plusz én nem is vásárolnék olyan webshopról, ahol nincs SSL tanúsítvány, ez a minimum manapság (már sima személyes weboldalaknál is, nem hogy olyan felületen, ahol a személyes adataidat küldöd be és terméket vagy szolgáltatást rendelsz).
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4461 üzenetére
Tudtommal ha otp-set akarsz akkor fel kell venned a kapcsolatot a bankkal: http://woocommerce-shop.hu/index.php?page=megoldasok itt találsz egy listát, a Barion a legegyszerűbb (véleményem szerint), ott jutalékot kérnek el az eladásokból, viszont "pöc-röff" megy a plugin telepítése és beállítása.
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4459 üzenetére
Húha, szerintem elég beszédesek a woocommerce beállításai, én szerintem sose néztem róla videót, vagy olvastam volna különösebben utána, inkább saját bőrön tapasztaltam meg, hogy melyik beállítás mit eredményez. Ahogy láttam van youtube-on sok (még magyar is) videó a beállításról és használatról, az, hogy számodra melyik a legérthetőbb, azt nem tudom megmondani.
Ha valamelyik funkció nem világos, akkor keress rá google-ben, ha nem találsz egyértelmű választ, akkor pedig tedd itt fel!
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4453 üzenetére
Pedig vannak kiegészítők woocommerce-hez is:
YITH Event Tickets for WooCommerce
WooCommerce Support Ticket System
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Xbox Series X|S
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest