- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Kérlek segítsetek hogy lehetséges az, hogy egy webshopban lecseréltem a Barion Titkos kulcsot és a Barion Pixel ID-t (mert a korábbi tulaj átadta másnak az oldalt), és a fizetések mégis a régi Barion fizetőhelyre érkeznek be? Az újraengedélyeztetés megtörtént a Barionnál, és mindent rendben találtak.
Előre is köszi a segítséget! -
spiritex
veterán
válasz
CharlieDrop #6482 üzenetére
Köszi!
A mentéshez a Duplicator ajánlható?
Csupa jókat olvasok róla, hogy mennyire egyszerű és gyors. -
spiritex
veterán
Hiába kerestem, nem találtam, pedig tudom, hogy már többször volt szó róla...
Tehát mit is szoktatok mondani, hogy egy elavult honlapon milyen sorrendben is kell frissíteni az összetevőket?
1. Bővítmények,
2. Sablonok és végül
3. Wordpress?
Így jó? -
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy melyik builder (vagy melyik téma) alkalmas a leginkább arra, hogy egy woocommerce webáruház kinézetét viszonylag szabadon lehessen alakítani? Mert szeretem pl. az Avadát, de számomra elég kis mértékben alakítható woocommerce szempontból. Ha vannak direkt webáruházra kiélezett témák, amiknek éppen ez a lényege, hogy minél rugalmasabb legyen a termékek, a termék archív oldalak kialakítása, az is érdekelne. Előre is köszönöm!
-
spiritex
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van arra megoldás, hogy ha van 3 különálló WP honlap, akkor elég legyen az egyiken (bármelyiken a 3 közül) regisztrálni és utána a belépő adatokat elfogadja a másik két oldal is?
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Updraft Plus-ról mi a véleményetek? Könnyen használható, megbízható? Alkalmas arra, hogy egy meglévő weboldalt klónozzak egy másik tárhelyre?
Előre is kösszi! -
spiritex
veterán
Ti melyik Facebook esemény plugint használjátok, ajánljátok?
-
spiritex
veterán
Azt tudom, hogy a FB Pixel alapkódot simán el kell helyezni a head /head közé, ezzel minden oldalra érvényes lesz. Az lenne a kérdésem, hogy egy Alap esemény kódot, ami egy bizonyos oldal megtekintését figyeli pl, azt hogy kell csak arra az egy oldalra feltenni?
Köszi! -
spiritex
veterán
Beléptem a tulaj adminjába, úgy nézem ki van neki fizetve februárig.
IP-vel se megy, és a ping is időtúllépéses... Na hátha reggelre megjavul. De azért elvárná az ember egy szolgáltatótól, hogy valahogy tájékoztassa az ügyfeleket, vagy legyen egy honlap, ahol meg lehet nézni a szerverek állapotát...
Köszi, hogy ilyen későn is válaszoltál! -
spiritex
veterán
Az mire utal, ha egy webonic szerveren levő oldal elérhetetlen, de nem érem el az ftp fiókot sem, és a wp-admin oldalon sem tudok bejelentkezni? Szerver hiba? Sajnos nem találtam olyan oldalukat, ami a Tárhelyparknál pl. van, hogy "szerverek állapota", ahol meg tudnám nézni, hogy leállt-e az a szerver, amin a bizonyos oldal van... Pár órája még minden jó volt!
Előre is köszi! -
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy a CF7 tud-e olyat, hogy ha egy bizonyos oldalról érkezik a látogató, akkor az űrlapon az annak megfelelő checkbox már előre be van jelölve? Ha viszont egy másikról, akkor pedig egy másik, neki megfelelő van bejelölve?
-
spiritex
veterán
Abban tudna valaki segíteni, hogy egy WP honlapon lévő header képet hogy tudnék szegmentálni, hogy a kép egyes részei más-más oldalra vigyenek? Tehát ha a bal harmadára kattintanak, akkor link1-re, ha a közepére, akkor link2-re, ha pedig a bal harmadára, akkor link3-ra vigyen?
-
spiritex
veterán
Van egy oldal, amit visual builder-rel csináltam, és annyit csiszoltam rajta, hogy vannak oldalak, amiknek 140-150 revíziója van. Melyik plugint ajánljátok ezek törlésére, limitálására?
-
spiritex
veterán
Ok, de mi az ennél elegánsabb megoldás?
Ti egyébként felhasználóként végig szoktátok kattintgatni a legördülő főmenüpontokat, hogy van-e ott valami? Mert én igen. De az ügyfél szerint nem mindenki kattintgatja végig, ezért szerinte vagy mindenhol kell lennie tartalomnak, vagy sehol sem. Tehát szerinte vagy mindenhol #-vel kell megoldani, vagy sehol sem. -
spiritex
veterán
Érdekes probléma, sose gondolkoztam még el rajta évek alatt, de most az egyik ügyfelem azzal problémázik, hogy olyan a sablon, hogy a főmenüpontok egyből lenyílnak, tehát ha föléviszik az egeret, akkor egyből mutatja az almenüpontokat.
A probléma az, hogy vannak almenüponttal rendelkező főmenüpontok, amik alatt van tartalom, és vannak olyanok is, amik alatt nincs. Tehát vannak olyan főmenüpontok, amikre lehet kattintani és bejön egy új oldal, és vannak, amikhez # van rendelve, amikre kattintva nem történik semmi.
Szerinte senkinek nem jut eszébe végigpróbálgatni minden főmenüpontot, hogy vajon van-e tartalom mögötte vagy nincs, és, hogy ez így nem jó.
Ti mit szoktatok csinálni ilyen esetben? Inkább # jelet tesztek az összes menüpontra és beteszitek a főmenüpont tartalmát egy almenüpont alá? Vagy bíztok abban, hogy rá fognak kattintani az almenüponttal rendelkező főmenüpontokra is? Mert én eddig azt hittem, hogy ez egyértelmű... -
spiritex
veterán
Van bármi előnye a fizetős WPML-nek az ingyenes Polylang-gal szemben, és ha igen, akkor mi? Köszi!
-
spiritex
veterán
Sajnos nem vagyok otthon az adazbázisok rejtelmeiben, így azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha az ügyfelem wordpress-en belül a MailPoet hírlevélküldővel ír hírleveleket, akkor előfordulhat-e, hogy valami előbb-utóbb behal, összekeveredik, összeomlik, ha túl sok (4-500 db) korábbi levél van a rendszerben, mert nem törli az előzőket?
Ugyanez a kérdés érvényes a woocommerce áruházra is (ez is ugyanazon a weboldalon van), csak ott 2-300 korábbi vásárlást őriz...
Még a régi pc-s Outloot Express levelezős reflex van bennem, ahol egy idő után behalt a levelező, ha túl sok levet tárolt...
-
spiritex
veterán
Arra van valakinek megoldása, hogy ha egy jelszóval védett oldalon valaki rossz jelszót ír be, akkor kiírjon neki egy hibaüzit? Nem értem, hogy évek óta ezt az alap dolgot miért nem építik be a WP-be?
-
spiritex
veterán
Kérlek segítsetek, hogy melyik bővítménnyel tudnám megoldani azt, hogy egy havonta ismétlődő INGYENES kerekasztal beszélgetős estre, ahol mellesleg 30 fő a maximális létszám, regisztrálni tudjanak az emberek névvel és e-mail címmel (de csak míg be nem telik a 30 fő), és utána írni is lehessen nekik egyszerre e-maileket?
Előre is köszi! -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #5675 üzenetére
A Basic-nél még talán értem is, hogy éves díjat kérnek, de a Lifetime plugin-oknál nem szokás... itt viszont van.
Szerk: Most látom, hogy kavar van, mert a korábbi linken a drágább verzió neve 'Unlimited', ITT viszont 'Lifetime' van, és nincs éves díj... Úgy látom írnom kell nekik és tisztázni, hogy akkor most hogy is van ez.
-
spiritex
veterán
Meg szeretném venni EZT a plugint, mert teljesen hiánypótló, ugyanis azt csinálja, hogy a woocommerce vásárlót a megvásárolt termékhez kapcsolt hírlevél listára felvegye, de nem tudom mi az az éves díj? Miért van rá szükség, mit adnak cserébe és mi van, ha lemondom, vagy nincs elég pénz a paypal-omon?
Előre is köszi a választ!
-
spiritex
veterán
válasz
gameresboy #5650 üzenetére
Én ezt szeretem nagyon, mert termékenként látom, hogy ki mikor vásárolta meg az adott terméket, és nagyon sok infót ki és be lehet kapcsolni, amit ki szeretnél exportálni. Akár PDF-be is tud menteni.
-
spiritex
veterán
Nekem is lenne egy WooCommerce-es kérdésem. Azt meg lehet valahogy oldani, hogy ha egy bizonyos termék van a kosárban, akkor más terméket ne lehessen hozzáadni? Illetve fordítva, ha valamilyen más termék van a kosárban, akkor ezt a bizonyos terméket ne lehessen hozzáadni?
Arról van ugyanis szó, hogy a webshopban vannak egyszerű termékek, amikhez tartoznak egyszerű fizetési módok, mint az átutalás és a kártyás fizetés, de vannak úgynevezett előfizetéses (subsciption) termékek is, amikhez csak egy ismétlődő (recurring payment) fizetési mód tartozik.
Tehát a kétféle terméket nem lenne szabad egy kosárba tenni, mert nem tudom mi lenne a fizetéskor, hogyan viselkedne a rendszer, de biztosan kavar lenne.
Erre létezik valami megoldás?
Előre is köszi! -
spiritex
veterán
Tudnátok ajánlani egy jól működő wp fiók kinézet módosítót? Tehát, hogy ha valaki bejelentkezik egy wp fiókba, akkor ne a wp User felületet lássa, hanem egy normális fiók kinézetet, ahol semmi sem tudatja vele, hogy egy wp oldal fiókjában jár.
Köszi! -
spiritex
veterán
válasz
#57018880 #5501 üzenetére
Felvettem mind a négyet, mert valahol ezt javasolta. Tehát http www-vel és anélkül + https www-vel és anélkül.
De most a WP alól küldtem el a sitemap-pet a Google XML Sitemap pluginnel (ami magát a sitemap-et is készítette), nem pedig kézzel a Search Console-ból, és most érdekes módon elfogadta, ha megnézem a Search Console-ban... Nem értem így miért volt jó neki, mindenesetre köszi a segítséget!
Magát az xml file-t meddig kell otthagyni a domain gyökerében? Végleg? Vagy csak addig, amíg meg nem lesz az indexelés? -
spiritex
veterán
Csináltam egy oldalt, elkészítettem a sitemap-et a Google XML Sitemaps plugin-nel, de a Google Search Console ezt a hibát írja:
"A webhelytérkép beolvasható, azonban hibákat tartalmaz
Az Ön webhelytérképe HTML oldalnak tűnik. Kérjük, használjon inkább egy támogatott webhelytérkép-formátumot.
Sor: 2"Mit lehet ezzel kezdeni?
Előre is köszi!
-
spiritex
veterán
Sziasztok,
azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ha egy weboldalhoz fel szeretnék használni egy neten talált képet, azt honnan tudom, hogy fel szabad-e?
Meg is venném, ha kell, fizetős oldalon viszont nem találom...
A weboldal a korábban említett dán ismerősnek lesz kinti szerveren és domain-el. -
spiritex
veterán
Tudom, hogy alap kérdés, és kicsit ciki is így 3 év wordpress-ezés után, de mégis fel kell tennem, mert nem találok rá választ, a google nem barátom most.
Tehát amikor valaki domain-t regisztrál, akkor regisztrálhatja úgy, hogy www.xy.hu, de úgy is, hogy xy.hu?
Vagy mindig mind a kettőt regisztrálja egyszerre, mert a szerveren át van csak irányítva az egyik a másikra és a másik az egyikre?
Csak mert most amikor telepítettem a WP-t a dán embernek, akkor a telepítés közben eldönthettem, hogy http://www.xy.hu-t telepítek vagy http://xy.hu-t, és én az utóbbit választottam... de ő most a névjegyére www-vel kéri, mert hogy az úgy a megszokott. -
spiritex
veterán
Köszi szépen a választ!
Sikerült a meggyőzés, sikerült rábeszélnem egy normális 1GB-os tárhelyre.
Most olyan kérdésem van, hogy a kinti tárhelyszolgáltató cpanel-jében rendelkezésre állt egy a domain adataival előre kitöltött Installatron WP telepítő (én csak az admin nevét, jelszavát, e-mail címét, a weboldal nevét és leírását tudtam megadni), ami nagyon egyszerűen feltelepítette a WP-t, minden szépen működik is, csak nem tudtam adatbázis prefix-et megadni a folyamat közben.
Gond-e, hogy a prefix-et wp_ -re tette alapértelmezetten?
Mert úgy emlékszem azt ajánlani szoktátok, hogy inkább más legyen biztonsági okokból. Ha gond, akkor le tudom-e így utólag cserélni az összes előtagot?
Ha nem akkora gond, akkor nem bajlódnék vele... -
spiritex
veterán
válasz
adatfalo #5428 üzenetére
Nagyon köszi a tippet, szerintem ez működni fog.
Lenne még egy kérdésem: az ügyfél erősködik, hogy a wordpress.com-on akar Business tárhelyet venni a domainje alá havi 25 euróért, ami sokkal több, mint egy normál tárhely, ami évi 35 euró. Miért ilyen drága a wordpress.com-os, mit tud az és hogy tudnám lebeszélni? -
spiritex
veterán
Sziasztok,
egy Dániában élő magyar embernek kell WP oldalt csinálnom, aminek a domain nevét és tárhelyét már megvette kint. Azt szeretném tőletek kérdezni (mivel eddig csak magyar oldalakat csináltam), hogy azt hogy kell megcsinálnom, hogy az admin felület (a backend) magyar nyelvű legyen, a front end (tehát a "Keresés", a találati lista, naptár, archívum, stb. ) pedig dán?
Érdemes a kinti tárhelyszolgáltató cpaneljén keresztül, egy Installatron nevű programmal installálni a WP-t, vagy kézzel feltölteni a magyar verzió zip-jét és úgy?
Előre is köszi! -
spiritex
veterán
Sziasztok!
Azt valaki meg tudná mondani, hogy egy woocommerce-et futtató weboldalon hogy lehetséges az, mi kell hozzá, hogy a Saját adatlap / Vásárló számlázási címe résznél kitöltődjenek a mezők az egyik vásárló adataival? Tehát törlődtek az admin korábbi adatai és lecserélődtek ennek a vásárlónak az adatival...
A honlapon egyébként (ha számít valamit) nincs engedélyezve a regisztráció.Lehet, hogy nem lépett ki az admin a saját vagy egy publikus gépről, és úgy rendelt valaki?
-
spiritex
veterán
Nagyon köszi! Szimpatikusnak tűnik, és még a MailPoet-tel is össze tudom kötni, csak valamiért a wpszaki-n nem ugrik fel nekem semmi. Próbáltam chrome-ban engedélyezni az értesítéseket, a popupokat, törölni a cookie-kat, de akkor sem. Mikor kéne neki felugrani? Lehet, hogy valamikor régen felugrott (mintha rémlene) és megjegyezte az IP címemet és azért nem ugrik fel?
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy ti milyen ingyenes popup plugint használtok?
Olyan kellene, ami nem azonnal rakja ki a popupot, hanem mondjuk görgetésre, vagy egy bizonyos linkre kattintásra, illetve amikor valaki el akarja hagyni az oldalt. Ja, és nem megy a látogató idegeire!
Melyiket ajánljátok, ami ingyenes és ezeknek a kívánalmaknak eleget tesz?Előre is köszi!
-
spiritex
veterán
Köszi szépen mindenkinek, ki fogom próbálgatni őket!
-
spiritex
veterán
Ezek a képernyőmentések egy joomla oldalról vannak.
1
2Tud valaki ilyen plugint WP alá, ami ugyanígy működne? Hogy egy órarendben a tanulni vágyó csak rányom a Foglalható gombra, az azonnal (nem úgy mint a WooCommerce...) felteszi neki jobbra, törölni is ugyanilyen gyorsan tud, majd véglegesíti, a rendszer meg kiküld két e-mail-t, egyet az oktatónak, egyet meg a tanulónak.
Fizetős megoldás is érdekel, ha van! Csak meg lehet már oldani WP alatt is, ha gagyi joomlában meg lehet!
Előre is köszi! -
spiritex
veterán
válasz
#57018880 #5241 üzenetére
A termék kategória nekem nem jó, mert minden különböző dátumú, de egyazon témájú tanfolyamra befizetők külön listára kell, hogy kerüljenek. A kézzel felvett több lista jó lesz arra, hogy ha egy adott dátumú tanfolyamra fizet be valaki, akkor automatikusan felvegye annak a konkrét tanfolyamnak (terméknek) a listájára?
-
spiritex
veterán
válasz
#57018880 #5237 üzenetére
Köszi szépen a tippet! Az érdekelne még, hogy a MailChimp integrációban termék szinten meg lehet adni, hogy az egyes termékek vásárlói melyik MailChimp listához legyenek hozzáadva? Legalább 3 féle integrációt is találtam és a Yith félénél úgy látom a képernyőmentésből, hogy az pl nekem nem jó, mert közös listára tesz minden vásárlót.
-
spiritex
veterán
Segítsetek légyszi, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy ha valaki feliratkozik egy CF7-es űrlapon, vagy akár WooCommerce-ben befizet egy tanfolyamra, akkor 3 majd 10 és végül 17 nappal utána kapjon egy-egy automatikus (összesen 3 db), előre megírt hírlevelet? Tehát a jelentkezők (egymástól függetlenül) mindig a jelentkezésük napjától számítva kapják meg a saját hírleveleiket.
Előre is köszi szépen minden segítséget! -
spiritex
veterán
Contact Form 7-ben van arra lehetőség, hogy ha az egyik checkbox csoportban bejelölnek egy konkrét checkbox-ot, akkor a következő, másik checkbox csoportban automatikusan bejelölődjön egy konkrét checkbox? Pl ha a tanfolyamok közül egy konkrét tanfolyamot választ ki valaki, akkor a neki megfelelő fizetési mód is jelölődjön be automatikusan a fizetési módoknál.
-
spiritex
veterán
Segítséget szeretnék kérni!
Az egyik honlap, amit csináltam egy ideje ezt a két hibaüzenetet jelenítette meg néha az oldal helyett:
01
02
de pár óra - fél nap alatt mindig megjavult magától!Tegnap este óta ma reggelig ezt jelenítette meg:
03és nemhogy nem javult meg reggelre, de pár perce már ez a hibaüzenet sem jön be. Nem jön be semmi az oldal linkjén! Mintha nem is írtam volna be linket, villan egyet a böngésző és üres a böngésző sora és maga a böngésző ablaka is.
Ez mi a fene lehet?
Haldoklik a tárhelyszolgáltató szervere?Előre is köszi!
-
spiritex
veterán
" jahát ha kikapcsolta a cookiekat akkor még jóhogy nem jönnek fel többet .'
Mondjuk ez pont nem így van, mert ha kikapcsolja (letiltja) valaki őket, akkor éppen, hogy nem lehet eltüntetni a figyelmeztető ablakot, mert nem tudja lerakni a cookie-t, hogy beleegyezett, magyarul minden alkalommal azt látja a weboldal, hogy nincs cookie a gépen, ergo először jár az oldalon, figyelmeztessük hát, hogy cookie-kal dolgozunk...
-
spiritex
veterán
Nem tudjátok mi lehet az oka annak, hogy Firefox-szal megnyitva egy weboldalt, amit csináltam 2 cookie-t mutat, Chrome-al megnyitva pedig 5-öt? Előtte kiléptem a gmail fiókomból és töröltem mindkét böngészőből minden cookie-t, ami az oldalhoz tartozott korábbról. A Chrome mégis betölt 1p_JAR, NID, S nevű google cookie-kat az oldalam megnyitásakor, amit a FF nem.
-
spiritex
veterán
Meg tudnád mondani, hogy a másik cikkedben lévő Contact-form-7 elfogadás (acceptance) mező miben más vagy több annál, mintha valaki simán hozzáad egy kötelezővé tett sima, tehát nem acceptance checkbox-ot? Mert ha kötelezővé teszem, annál sem tudja elküldeni az űrlapot a pipálás nélkül.
-
spiritex
veterán
Hoppácska! Azt is beleépítik az új Ultimate GDPR plugin-ba, hogy kiírja egy oldalon a látogató számára, hogy milyen sütiket használ a weboldal.
-
spiritex
veterán
Azt hogy valaki először jár-e egy oldalon azt is egy teszt-cookie-val ellenőrzi a weboldal. A sima böngészéshez elég ez a teszt cookie, de, hogy vegyél valamit egy webshopban, ahhoz már külön cookie kell, hiszen a woocommerce is cookie-ban tárol minden infót a kosárról. Ezért lehet a plugin-ban állítani a cookie-ek szintjeit.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4933 üzenetére
A 19 dollárra sajnos még rájön az áfa, de így is megérte nekem.
Egy másik bug, hogy valamiért nem fordítja le a csúszka sávot:
Ezt sajnos nem tudom hol kéne lefordítani, mert a nyelvi file-ban (a LocoTranslate-ben láthatóan is) benne van.
Illetve a felejts el űrlapnál is van 4 angol sor annak ellenére, hogy a nyelvi file-ban (a LocoTranslate-ben láthatóan is) benne van:
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4931 üzenetére
Itt a teljes leírása: [link]
(#4932) BoboDJ
Igen, valóban nem hagy böngészni, egészen addig visszairányít a megadott oldalra, amíg a látogató rá nem nyom az 'Elfogad' gombra. De, mivel olvastam valahol, hogy kell lennie egy "Elutasít" gombnak is, ezért tettem alá egy ugyanúgy kinéző Elutasít gombot, ami a google.hu-ra irányít, és fölé írtam, hogy amennyiben nem fogadod el a sütik használatát, abban az esetben át kell, hogy irányítsalak a google-re.
Amúgy van benne pár bug, amit holnap fogok megírni, az állítólag 5*-os support-nak.
Pl. a WooCommerce csak a legmagasabb "Reklám" beállítással hajlandó működni, pedig úgy tudom mennie kéne az "Alapvető"-vel is, de ez nem akkora gond egyelőre. -
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
válasz
CharlieDrop #4926 üzenetére
Holnap írok róla bővebben, mert egész nap azt nyúzom, de emiatt van szükség rá:
"A süti-sávról, azaz a „cookie-k”-ról ezért egyértelmű és pontos tájékoztatást kell adni az oldal adatvédelmi tájékoztatójában, és a felhasználónak kifejezetten és egyértelműen hozzá is kell járulnia ahhoz, hogy az oldal cookie-kat használjon. Sőt, lehetőséget kell adni neki arra is, hogy megváltoztassa döntését, azaz egy ponton úgy döntsön, a továbbiakban nem járul hozzá a cookie-k alkalmazásához."
Forrás: [link]
Ezt nem tudja egyik sem. Mindegyik cookie és gdpr plugin továbbenged böngészni a hallgatólagos beleegyezéseddel, ami köztudottan már nem elég, a felhasználónak kifejezetten és egyértelműen hozzá is kell járulnia ahhoz, hogy az oldal cookie-kat használjon.
-
spiritex
veterán
válasz
CharlieDrop #4922 üzenetére
Köszi, de hol vannak ilyen sablonok? Linkelnél párat?
-
spiritex
veterán
Lécci segítsetek, hogy mit kell írni az Adatkezelési tájékoztatóba, van-e valami sablon szöveg, hogy milyen cookie-kat használ a WP, ha nincs kommentelés és regisztrálás sem, viszont van WooCommerce, Google Analytics és Facebook Pixel.
Sajnos fogalmam sincs honnan tudnék ilyen információkat magamtól megírni. 6 nap múlva élesedik a GDPR és ennek addig meg kéne lennie. Amúgy megvettem az Ultimate GDPR plugint, holnap konfigurálom, majd megírom a tapasztalataimat.
Előre is köszi! -
spiritex
veterán
válasz
CharlieDrop #4881 üzenetére
Alul, az 1. pontban írja, de sok más helyen is olvastam már:
[link]Lehet, hogy ez is egy jó megoldás lehet, bár 1 év alatt 36 euróba kerül (az első évben ez 33 euró az első ingyenes hónap miatt).
-
spiritex
veterán
válasz
CharlieDrop #4878 üzenetére
Törvényileg nem szabad, hogy cookie-t helyezzen el az oldalad az olvasó gépén mielőtt az hozzájárulását adta volna.
-
spiritex
veterán
Még nem, de amint megvan, írok. Biztató, hogy a kommentek alapján 5*-os a supportja is!
Nem tudom maga a WP mit szeretne elérni és hogyan szeretné támogatni a felhasználókat az új verzióval, de félek, hogy az nem lesz meg 25-ig és nem tesz majd eleget minden kívánalomnak.. -
spiritex
veterán
Nem az számít, hogy az embereknek mik az elvárásai, hanem az, hogy a törvénynek mik. Persze jók ezek is valamire, de nem elegek, mert ez csak a cookie rész. Az is kérdés, hogy az első plugin vajon betölt-e cookie-t a beleegyezés előtt vagy sem, mert nem szaba neki, és ezt nem látom, hogy így lenne. Ott van még egy csomó egyéb kívánalom is, pl. a tárolt adatok lekérésére, elfeledtetésére stb. való jog. Az adatok titkosított formában történő tárolása, stb.
-
spiritex
veterán
A kutatásaim eredményeképpen úgy találom, hogy ez a legprofibbnak és mindenre kiterjedőnek tűnő GDPR megoldás. Még nem vettem meg, de szerintem ennyit simán megér, hogy mindent egy plugin végezzen el a szabályozással kapcsolatban. Mi a véleményetek? Valaki megvette már esetleg?
[link] -
spiritex
veterán
Azt meg tudnátok mondani, hogy miért írja több általam készített honlap admin felülete is azt, hogy a 4.9.5-ös verzió elérhető és ott a gomb, hogy Frissítsek rá, amikor az is látható, hogy Jelenleg az van használatban.
Ha rányomok a frissítésre, akkor végigmegy, de nincs változás, továbbra is ugyanazokat írja, ami a képen látható.A letiltott keresőmotorok ne zavarjanak meg, ez egy saját tesztoldalam.
-
spiritex
veterán
A cookie problémára az nem megoldás, amit kitaláltam (lásd lent az utolsó mondat), hogy ha a látogató nem ért egyet a cookie-k használatával, akkor egyszerűen hagyja el az oldalt, tiltsa le a sütiket és törölje azokat a böngészőjéből?
"A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az “Elfogadom” feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Ha úgy dönt (akár most, akár a jövőben bármikor), hogy nem fogadja el a sütik használatát, hagyja el a weboldalt, tiltsa le a sütik használatát a böngészőjében, majd törölje böngészője sütijeit."
-
spiritex
veterán
Köszi szépen a kimerítő választ! Sajnos nincs már sok idő 25-ig, de gondolom nem egyből fognak büntetni (ez a 20M euró kicsit durván is cseng), hanem első körben gondolom figyelmeztetik az embert. Amennyiben kitisztul a kép, és meglesz az elérhető legjobb megoldás, számítunk (szerintem mondhatom többesszámban) a segítségedre.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4814 üzenetére
Kiderült számomra, hogy az összes eddigi Cookie Consent-hez hasonló plugin nem felel meg az új törvénynek, ami 25-én lép életbe. Itt vannak új bővítmények erre a célra, ha valaki kipróbálta valamelyiket, írja meg, hogy érdemes-e feltenni. Én is így fogok tenni! Köszi!
-
spiritex
veterán
Azt mondja a megrendelőm, hogy 05.25-től szigorodnak az EU-s törvények, és már nem elég az, hogy a cookie figyelmeztető ablak mellé kattintva tovább böngész, mert szerinte az új törvény értelmében minden beleegyezést az ő erőfeszítése által kell megtenni, tehát a hallgatólagos beleegyezés nem jó, az nem elég, hogy nem tesz a sütik ellene, direkt kell tennie érte, hogy sütit kapjon.
Magyarul azt meg lehet oldalni, hogy ne tudjon böngészni a látogató anélkül, hogy berakná a pipát az elfogadom a sütik használatát ablakba?Itt az új törvényből a részlet:
"NÁLAM OTT VAN ALUL A SÜTI-SÁV, JÓ VAGYOK EZZEL 2018 MÁJUSTÓL IS, VAGY MEGINT HEGESZTENEM KELL VALAMIT?
A GDPR szerint a süti-azonosítók alkalmasak a természetes személyek azonosítására, így kiterjed rájuk a GDPR hatálya.A süti-sávról, azaz a „cookie-k”-ról ezért egyértelmű és pontos tájékoztatást kell adni az oldal adatvédelmi tájékoztatójában, és a felhasználónak kifejezetten és egyértelműen hozzá is kell járulnia ahhoz, hogy az oldal cookie-kat használjon. Sőt, lehetőséget kell adni neki arra is, hogy megváltoztassa döntését, azaz egy ponton úgy döntsön, a továbbiakban nem járul hozzá a cookie-k alkalmazásához.
A sütikkel kapcsolatban egy informatikai megjegyzés: a süti-tájékoztató megjelenítéséhez a rendszernek (weboldal) tisztában kell lennie azzal, hogy az adott felhasználó először látogat-e ide és/vagy elfogadta-e a süti-tájékoztatóban foglaltakat. Ez kétféle módon történhet: a felhasználó regisztrált a weboldalra, ebben az esetben eltárolható ez a döntése, vagyis nem kérdés, hogy elfogadja-e, hiszen regisztrációkor már megtette – ez a ritkábban alkalmazott eset. A másik eset, amikor először felmegy az adott weboldalra a látogató és a rendszer megnézi, hogy a számítógépén található-e ehhez a weboldalhoz tartozó süti, ami azt jelenti, hogy már nyilatkozott az elfogadásról vagy sem, elfogadta-e vagy sem. Ezáltal azzal, hogy megjelenítjük neki a süti-tájékoztató csíkot, már egy cookie-t megnéztünk a számítógépén, méghozzá azelőtt, hogy egyáltalán hozzá tudott volna járulni."
Egy másik oldalról pedig ez:
"Kétséget kizáróan kötelezővé válik, hogy a sütik elhelyezése előtt a böngésző személy kifejezett, önkéntes és az előzetes, szinte minden részletre kiterjedő tájékoztatáson alapuló hozzájárulását adja a cookie-k használatához.
A honlap-üzemeltetők, mint adatkezelők kötelesek lesznek nyilvántartást vezetni a sütik által végzett adatkezelésekről, továbbá képesnek kell lenniük arra, hogy bármikor igazolják az adatkezelésük jogszerűségét.
Továbbra is irányadó lesz, hogy a sütik használatát bármikor megtilthatja a felhasználó, illetve törölheti a már engedélyezett sütiket, ráadásul utóbbi esetében az elfeledtetés joga alapján nem csak az adatkezelőnél, de minden olyan harmadik személynél is el kell tüntetni az érintett adatait, akinek a honlap azt továbbította."
-
spiritex
veterán
válasz
adatfalo #4784 üzenetére
Köszi, és elnézést a hibákért.
Bár ez, amit leírsz számomra egyenértékű azzal, hogy nem lehet:
"Lehet almappába is wordpress-t telepíteni, viszont onnantól kezdve ha a fődomainhez tartozik egy olyan oldal, ami az almappára hivatkozik (teszem azt www.alma.hu/proba/ akkor nem az alma próba oldala jön be, hanem a proba almappa tartalma)."
-
spiritex
veterán
válasz
Flowtation #4781 üzenetére
10 db adatbázis = 10 db WP weboldal.
-
spiritex
veterán
válasz
Flowtation #4779 üzenetére
Én akkor azt ajánlom, hogy csináld a sajátodon (egyébként nincs különbség), én is ott tesztelek mindent (mármint nem a tiéden, hanem a sajátomon
Nekem minden ügyfél oldala megvan klónban a saját tárhelyemen egy ugyfeldomain.sajatdomain.hu oldalon. Csak az a fontos, hogy migrálás után (Akeeba Backup nagyon jó erre, de fontos, hogy előre létre kell hoznod az adatbázist neki, amihez hozzákapcsolod) azonnal ki kell kapcsolnod a robotok bejárását, mert a végén még a tiédet is beindexelik és az nem lenne jó. Az mondjuk kérdés, hogy a saját tárhelyeden hány db aldomain engedélyezett.
-
spiritex
veterán
válasz
Flowtation #4777 üzenetére
Almappába nem tudsz feltenni egy másik WP oldalt, viszont aldomain-be igen, pl. egy
http://proba.madach-szugy.sulinet.hu -ra fel tudod tenni újra az egészet és itt tudsz tesztelni mindent, mielőtt élesben megcsinálnád a rendes linken. -
spiritex
veterán
Újabb fura kérése van a nyelvtanár ügyfelemnek. Online szanszkrit-magyar szótárat szeretne csinálni a tanítványainak. Neki kell megcsinálni, mert ilyen még nem létezik, csak szanszkrit-angol.
Tudnátok adni valami tippet, vagy plugin linket, bármit? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged