-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
tökéletesen egyetértek.
A JS és php tudás már csak extrém esetekben kell, a HTML/CSS pedig a grafikához.
Most egy webRTC vs peerJS/NodeJS plugint hegesztek...
Tudsz olyan tárhelyet esetleg, ahol rendszerszintű kiegészítőket lehet telepíteni, mert az előbb említett technikákhoz kell egy tunnel server...@(#2329) janesart
Ha kész az oldalad szólj, én gyűjtöm a grafikusokat -
janesart
tag
-
janesart
tag
Meg folyamatosan az van ha bekapcsolok egy bővítményt meghal az olda. Előbb a Jetpack ot le kellet szednem mert csak fehér háttér jött be. Most feltettem a woocommerce bővítményt amit csak zipként letőltöttem és tallózással tudtam felrakni mert nem tudta magától telepíteni. Ennél is ugyan az a hiba eltűnik a vezérlőpult.
Ingyenes Ininetes tárhelyre tettem csak tesztelés, próbálgatás miatt. Lehet az is a baj? -
janesart
tag
Hmm az tök jó hogy így tudsz már.
Én grafikus vagyok, és úgy gondolom a programozás nem az én területem nem lehet mindenhez érteni. Viszont érdekel hogy wordpress-t tudjak hibátlanul telepíteni, feltőlteni tartalommal ha van webes megrendelés, mert a nem hozzáértő ügyfélnek tökéletes.
Ez a weboldalam véleményezd örömmel venném, igaz még messze nincs kész. a láblécen letörőltem a felesleges dolgokat. [link]A másik kérdésem hogy feltettem egy szűz wordpress-t és telepíteni szeretnék plugint, de a téma telepítésnél is sokszor ezt írja ki.
torefront Site Logo 1.2.0 bővítmény telepítése
Telepítőcsomag letöltése: http://downloads.wordpress.org/plugin/storefront-site-logo.zip…
Sikertelen letöltés. A kiszolgáló tanúsítványának ellenőrzése sikertelen.Ez mitől lehet?
-
janesart
tag
nem értem változott valami a wordpress-ben? Mert ftp-n nem találom a weboldal tartalmát, a feltőltött képeket stb, a content mappán belül az images mappában. Máskor ott volt minden. A weboldal működik normálisan de ftp-n nem találom az adatokat, file-okat. Ez hogy lehet? Két különböző weboldalnál is ez van ilyet még nem láttam. Ha kimetjük a weboldalt tudtommal a content mappát kell kimásolni.
Vagy az adatbázisba tárolná? -
janesart
tag
ok ha ott tartok akkor tudnál segíteni? természetesen nem ingyen
Majd írok a honlapodra. Nagyon tetszik azt böngészem.
Szerinted hol, és honnan lehet olyan tudást szerezni hogy a wordpress témákat át tudjam úgy alakítani hogy esetleg kívánság szerint rá se lehessen ismerni az eredeti témára? -
janesart
tag
Köszi már újra lett pakolgatva a tartalom az új tárhelyre. Egy plugin telepítés után halt be az admin felület. Már nem foglalkoztam vele.
A webárúházzal kapcsolatban ha aktuális lesz felkelkereshetlek privátban?
Komolyabb szaktudást igényel majd mert a meglévő termék adatbázisukat összekéne kötbi a webshoppal, hogy a weboldal kezelje és kiírja a pillanatnyi raktérkészletet is. -
LógaGéza
veterán
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, nekem is elsőre ezekhez hasonló, taxonomys megoldás jutott eszembe - viszont úgy voltam vele rákérdek, hátha valaki látott már ilyet akár készen is.
Kicsit nyakatekerten írtam le mondjuk az előbb mit szeretnék, jobb lenne egy konkrét példa, pl:Első oldalon lennének termékkategóriák, pl: ingek, pólók, pulóverek, stb, esetleg kis képekkel illusztrálva. Rákattint a pólókra, majd megjeleníti a pólókat a kapható színekben, pl kék, zöld, piros, stb. Ekkor rákattint a kékre, és ekkor kiadja a kék színű pólók méreteit. Végül rányom a méretére, az eredmény pedig a konkrét termék.
Gondolom ilyen plugin nem nagyon létezik (bár szerintem eléggé leegyszerűsítené a vásárlók dolgát)...
-
Gabis
őstag
Köszönöm és egyben gratulálok is
Ez a cache dolog nekem úgy lenne logikus, hogy ha változik a tartalom akkor cache-elje be újra de ha nem akkor minek babrálja. Gyakorlatilag most a lejárati idő után az xy oldal cache-elt verziója törlődik és az "első" látogató számára lassabban fog betöltődni mert nem cache-elt verziót tölt be. A "második" látogató pedig már azt látja villámgyorsan.
-
adatfalo
senior tag
Igen, én is erre jutottam, hogy azért jelenik meg egy-egy gépen, mert ott telepítve van a font. Igazából a használt template "hibája" mert latin-extended-re van állítva de mégsem működik, de mindenesetre ez azt jelenti, hogy a css-ben keressem továbbra is a hibát. Már kínomban a phpmyadmin-ban állítottam át a táblák kódolását, de az se hozott eredményt, holnap még jelentkezem, hogy mire jutottam!
-
LógaGéza
veterán
Meg is történt a migrálás, nem volt nagyon bonyolult, köszi a tippet!
Egy problémám van, az új szerveren, amit most vettem észre. Ha rányomok bármely termékre, akkor 404 Not Found hibát kapok. A kezdőoldal, és az admin felületen minden tökéletesen működik, viszont az összes többi link nem... Mit ronthattam el?
-
Köszi a választ. Jelenleg is használok cron-t, a cPanelen tudtam beparaméterezni. Most úgy működik, hogyha van kiküldendő levél, akkor azonnal elkezdi és megadott időközönként küldi a következő adagokat.
Abban bíztam, hogy valahogy a Wordpressben be tudom állítani, hogy mikor kezdje el a kiküldés folyamatát... -
Gabis
őstag
Most olvastam az Új widget terület létrehozása bejegyzésedet és pont jókor jött, nagyon köszönöm és szerintem ezt mások nevében is tehetem.
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy egy bizonyos ID-vel rendelkező oldal esetén X tartalmú (de ugyanazon helyen megjelenő) widget töltődjön be? -
Magga
aktív tag
-
Magga
aktív tag
Sziasztok!
Olyan hibába futottam, hogy frissítettem a legújabb wp-re, majd a bejegyzések alatti "Hozzászólások" címből csak az "ozzászólások" látszik. Hogy tudom ezt orvosolni? Nem telepítettem erre semmilyen plugint, simán csak engedélyeztem a bejegyzésben a hozzászólásokat, tehát a gyári megoldást használom. A nyelvi fájlokat átnéztem, de ott nem találtam hibát...
-
sz.j
nagyúr
-
Magga
aktív tag
A CSS minify kikapcsolása után megjavult, így már rendesen működik, köszönöm!
A kézi módra való váltáshoz még kicsit tanulgatok...Az egyik leírásodban szerepel egy kód, amit a htacces-be írva a böngésző gyorsítótárazását követelhetjük, ezt bemásoltam, de a google pagespeed szerint ezzel foglalkoznom kellene! Lehet, nem jó helyre illesztettem és nem működik?
-
Magga
aktív tag
Szia! Ezúton is köszönöm a leírást, nagyon hasznos volt nekem! Az egyik oldalamon telepítettem is, minden rendben is van, de mobilról nézve a főoldalon a menü nem vált legördülővé, csak összezsúfolja az asztali nézetet! Az összes többi oldal jól működik...
Melyik beállításban nézzek körül, mert eddig sajnos nem jöttem rá? -
sz.j
nagyúr
Pedig nagyon jó lett volna ha részletesebb beállítási útmutatót írsz ("...sok mindent kihagytam.."), mert amit eddig átnéztem azok szinte mindenben egyeznek a fórumon előzőekben adott beállítási tippjeiddel.
Persze nem akarok telhetetlen lenni, mert ez is segítség lehet egyeseknek ....
-
tamas1985
tag
Közben megoldódott, hogy mitől azt még ne tudom
Köszi akkor visszaállítom
Hát erről a szolgáltatóról tudnék mesélni, az a gond hogy a tárhelyről nem én döntöttem több céges összefonódás is van velük ezért nem egyszerűArra van valami módszer hogy az adatbázis nevét felhasználó nevét, hol tudom visszanézni mert telepítés óta már el is felejtettem
-
tamas1985
tag
777 re állítottam uploads mappát de az almappák nem maradnak úgy ha jól nézem
most töröltem minden bővítményt
igazából ez egy rég nem használt oldal és próba kedvért akartam feléleszteni
feltöltésnél nincs hibaüzenet
ha a képet akarom megnyitni direkt linkként akkor kapom ezt:
ForbiddenYou don't have permission to access /test/wp-content/uploads/2016/02/12604945_895488103904792_3484895822629940925_o.jpg on this server.
A szolgáltatóval elég problémás az egyeztetés jobb lenne ha megtudnám oldani magam
-
Jinxb1rd
addikt
Nem tudom, néztem OTP-nél a webshopos csomagot, nagyon szépen tele van példafájlokkal és útmutatással, hogy hogyan kell leprogramozni a dolgokat. (benne van egy konkrét mintaoldal, tesztkulcsokkal és adatokkal)
És néztem ezt is amit linkeltél. Ennyi pénzért elvárnám, hogy naprakészen tartsák a modult, nem pedig verziókkal lemaradva. Arról nem is beszélve, hogy egy cég moduljába ki tudja, mi van beleprogramozva, nem gyűjtik-e az adatokat valahol. Ránézésre nagyon kamu szaga van, valami nem stimmel vele.
-
SharpSA
veterán
Nos én mindig frissítem mindegyiket, regisztrálás meg tiltva van, mert nincs rá szükség csak az áruházban. Akkor még jobban várom az írásod az üggyel kapcsolatban, miután megteszem a kellő lépéseket. Viszont akkor ha lehet kérni, akkor írd le az ezzel kapcsolatos összes eddigi tapasztalatodat, megfelelő beállításokat.
-
sz.j
nagyúr
"A Wordpess oldalunk betöltési sebesség optimalizálása" cikkedben azt tanácsolod, hogy
- A gzip tömörítés aktiválásához másoljuk a következő tartalmat a .htaccess fájlunk végére
- A böngészőket is rávehetjük, hogy gyorsítótárazzanak, ha ez is bekerül a .htaccess-beEgészen pontosan hová bemásolni, az # END WordPress után a 301-es átirányítások elé vagy hová kellene?
És mindezt változtatás nélkül kell megtenni?És ha ezt megteszem ez nem okozhat ütközést, pl. a W3TC-vel vagy bármi mással?
-
-
sz.j
nagyúr
Akkor kíváncsian várom a Yoast ismertetőjét/beállítási lehetőségeit, mert ha van benne egy-két jobbnak/hasznosabbnak tűnő dolog lehet, hogy elgondolkozok a váltáson. (Nagyon sok jó dolognak kellene benne lenni ahhoz, hogy váltsunk, mert az All in One SEO Pack-al is több mint negyven kulcsszavunk van az első oldalon ... Bár az is igaz, hogy ezek nem csak az All in One SEO Pack miatt vannak ott ahol...)
-
-
sz.j
nagyúr
Amit írsz az jól hangzik és nagyon jónak tűnik, gondolom nem csak én és a hozzám hasonlóan kevéssé hozzáértők örülnének egy ilyen oldalnak hanem minden WP-vel foglalkozó profi is (mert olykor nekik is szükségük van némi segítségre).
Nem tudom, hogy ez mikorra valósul meg, de most, hogy megírtad a terveidet, őszintén szólva nagyon de nagyon várom. Remélem, hogy nem kell éveket várnom .... -
spiritex
veterán
Az általam készített WP oldalt lementettem az általad javasolt BackWPUP plugin-nel. Először egy adatbázis mentést csináltam, ami 110 kbyte lett, majd egy teljes backup-ot, ami meg 44 Mbyte. Mindkettő bz2-es file, és a szerverről (a content mappából) a gépemre is elmentettem.
Két dolgot szeretnék kérdezni:
1. ha ezzel a lementett weboldallal bármi lenne, feltörnék, elszállna, vagy nem tudom valahogy tönkremenne, akkor hogyan kell visszaállítani? Simán TotalComm-ben ftp-vel fellépek a szerverre és felülírok mindent a kicsomagolt bz2 tartalmával?
2. ha foglalnék magamnak egy saját domain-t (akár ugyanazon a tárhelyen, akár máshol), hogy az aktív munkáim nagyobb beavatkozásait mindig ott teszteljem először az éles oldal helyett (tapasztalataim szerint wampp-pal nem mindig működik minden), akkor hogy tudnám oda átvinni a fent említett teljes lementett tartalmat? Itt is elég a felmásolás a szerver gyökérkönyvtárába? Vagy először telepíteni kell egy szűz WP-t és utána felülírni mindent? Adatbázis nevet, vagy bármi mást nem kell átírni?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
fuze
őstag
Közben csak átírtam excerpt-re. Nagyon jó így, szerintem marad. Közben észrevettem, hogy ha megnyitok egy bejegyzést, akkor eltűnik a címe. Ennek az lehet az oka, hogy igyekeztem eltüntetni az oldalak és kategóriák címét, mert hatalmas betűvel odaírta a sablon. Sajnos így a bejegyzés címe sem látszik. Ezt így értem el:
section.page-title {
display: none;
margin-bottom: 40px;
} -
fuze
őstag
Megnézem még ezt is. Most beraktam a more tag-et, lehet így marad. Ezt majd eldönti az aki írni fog ide.
köszi
A zöld transzparenst nem tudtam eltüntetni. Amit az előző hozzászóló írt, azt én is megtaláltam, de hiába írom át white-ra, vagy transparent-re, ugyanúgy zöld marad. Annyit tudok, hogy a sablonnál a testreszabás menüpont alatt lehet állítani a színt, de ez az egész weblapra vonatkozik ilyenkor. Nekem meg jó a zöld, hisz én állítottam be. Csak ez a ronda layer tűnjön el
Tegnap elfelejtettem még egy dolgot. Szeretném hogy alul ne a "Régebbi bejegyzések" menüpont jelenjen meg, hanem ennek a pluginnek a számozott oldallistája. Van hozzá egy php kód, de nem tudom melyik fájlba kell bemásolni.
-
spiritex
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek! Akkor olvasgatok és backup-olok!
Már csak az érdekelne ebben a témában, hogy attól, hogy egy sablon vagy plugin korábban íródott, mint a 4.4-es WP és nincs is hozzá frissítés, mint ahogy az általam használt sablonhoz és pl. a MailPoet-hez sincs:
akkor addig nem is érdemes frissíteni a WP-t, csak majd akkor, ha a sablonhoz és a plugin-hez is megérkezik a frissítés? Vagy attól még működhetnek? -
martin66
senior tag
ááá én hülye, köszönöm.
Most már csak tallózás után ezt írja ki a firebug: "error"
Most már csak ezzel van valami baja
global $extension_file;$path_info = pathinfo($nam);
$file_extension = $path_info["extension"];
$finalName = basename($nam,".$file_extension").time().".".$file_extension;
$finalCropName = basename($nam,".$file_extension").time()."-80x80.".$file_extension;
$finalName=str_replace(array(' ','-','_'),array('','',''),$finalName);
$file = $uploaddir .$finalName ;
$file_ext= substr($file, -4, 4);
if(in_array($file_ext,$extension_file))
{
if (move_uploaded_file($_FILES['uploadfile']['tmp_name'], $file))
{/* $filename should be the path to a file in the upload directory. */
$filename = $file;
$upload[] = $finalName;
echo json_encode($upload);
}
else
{
echo json_encode("error");
}
}else
echo json_encode('error');
exit; -
adatfalo
senior tag
Köszi! Én is ugyan így gondoltam, a plugin nevét természetesen átírtam, mivel nem akartam eddig órákat-napokat belefeccölni ezért csináltam azt, hogy: mivel a "job" kifejezés az ami a legtöbbet előfordul benne (reménykedtem, hogy minden változó és adatbázis elem nevében megtalálható) replace all-al kicseréltem egy másik szóra, viszont mint az 99,9%-ig sejthető volt, nem hozott eredményt.
Kénytelen leszek átnyálazni az egész plugint.
-
Dexter68
addikt
Még mindig küzdök a többnyelvű fejléccel. Az első link nem működik, a másodikban látom a logikát, csa valószínű valamit valahol elszúrtam.
Tehát ez a kód teszi ki a képet:
<?php if(theme_has_layout_part("header")) : ?>
<header class="modim-header<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php endif; ?>Ehelyett létrehoztam ezt (persze a css-ben is létrehoztam a megfelelő bejegyzéseket):
<?php
$currentlang = get_bloginfo('language');
if($currentlang=="hu-HU"):
?>
<?php if(theme_has_layout_part("header")) : ?>
<header class="modim-header<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php endif; ?>
<?php else: ?>
<?php
if($currentlang=="de-DE"):
?>
?php if(theme_has_layout_part("header")) : ?>
<header class="modim-header-DE<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php endif; ?>
<?php else: ?>
<?php
if($currentlang=="en-EN"):
?>
?php if(theme_has_layout_part("header")) : ?>
<header class="modim-header-EN<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php endif; ?>
<?php endif; ?>Az oldal viszont csak egy fehér lap, úgyhogy nyilván elbénáztam, csak nem tudom, hogy hol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dell notebook topic
- Hálózati / IP kamera
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Milyen processzort vegyek?
- ASUS routerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged