- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuze
őstag
Van egy címke amit nem tudok átjavítani hosszú í-ről rövid i-re, mert frissítéskor a wordpress folyton visszajavítja. Egy vezetéknév van elírva, szóval elég fontos, hogy jó legyen. Akárhogy próbálom kivenni a címkét és beírni az újat, frissítéskor mindig visszaállítja rövid i-ről hosszú í-re.
-
fuze
őstag
Na megoldottam a cím kérdést, de nagy lett a távolság a szöveg és a cím között. Kisebbik probléma
Azonban a szerzőt, aki ebben az esetben a post címkéje, szeretném a szöveg és a cím közé helyezni, hogy ne alatta legyen. Jó lenne ugyanezt a kategóriával is megtenni, illetve a szerzőt eltüntetni. Azonban megint ott tartok, hogy megőszülök ebben a wp-s kavalkádban
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Az oldalunkon történt egy kis redundancia
Minden oldalon megjelent az oldal címe (kategóriák, meg az oldalak nevei csupa nagy betűvel) és ezért display: none-t használtam az eltüntetésre. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy a szöveg elejére írtam a címet. Ez azt okozza, hogy a főoldalon kétszer látszik a cím. Van valami ötletetek erre? Mert én már komolyan hülyét kapok ettől, hogy nem lehet megoldani. Az is jó lenne, ha visszaállna a régi verzió, de az oldalak nevei nélkül. Tehát ne jelenjen meg az, hogy Tanulmány, Szemle, Galéria az oldal tetején.
Valaki tud segíteni ebben?
-
fuze
őstag
Tudtok olyan galéria plugint ami 100% ingyenesen tudja az alábbi funkciókat?
Képek albumokba rendezve.
youtube beágyazás.
hangfájl beágyazás (nem fontos)
A kinézetének módosítása minimum css-ben megoldva. -
fuze
őstag
Szeretnék a hamburger menü helyére keresőt tenni. A menüt már beállítottam, hogy csak mobilon, vagy tableten látszódjon. A .menu-btn css tag-ből kiindulva keresgéltem a fájlok között és ezt a sort találtam a header.php-ban:
<nav id="main-menu" class="menu large-8 medium-8 columns" role="navigation">
<span class="genericon genericon-menu menu-btn menu-toggle right"></span>
<?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_id' => 'primary-menu', 'menu_class' => 'hide-for-small-only' ) ); ?>
</nav>Jó helyen járok? Mármint ha alapot keresek az új gombhoz.
-
fuze
őstag
Közben csak átírtam excerpt-re. Nagyon jó így, szerintem marad. Közben észrevettem, hogy ha megnyitok egy bejegyzést, akkor eltűnik a címe. Ennek az lehet az oka, hogy igyekeztem eltüntetni az oldalak és kategóriák címét, mert hatalmas betűvel odaírta a sablon. Sajnos így a bejegyzés címe sem látszik. Ezt így értem el:
section.page-title {
display: none;
margin-bottom: 40px;
} -
fuze
őstag
Megnézem még ezt is. Most beraktam a more tag-et, lehet így marad. Ezt majd eldönti az aki írni fog ide.
köszi
A zöld transzparenst nem tudtam eltüntetni. Amit az előző hozzászóló írt, azt én is megtaláltam, de hiába írom át white-ra, vagy transparent-re, ugyanúgy zöld marad. Annyit tudok, hogy a sablonnál a testreszabás menüpont alatt lehet állítani a színt, de ez az egész weblapra vonatkozik ilyenkor. Nekem meg jó a zöld, hisz én állítottam be. Csak ez a ronda layer tűnjön el
Tegnap elfelejtettem még egy dolgot. Szeretném hogy alul ne a "Régebbi bejegyzések" menüpont jelenjen meg, hanem ennek a pluginnek a számozott oldallistája. Van hozzá egy php kód, de nem tudom melyik fájlba kell bemásolni.
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Kérésre egy wordpress oldalt készítek. Sajnos a html és css ismereteim csak közepesek, a php meg minimális. Elakadtam a honlap elkészítésével, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Szeretném még hozzátenni, hogy nem várom el, hogy bárki is helyettem írjon át css és php oldalakat, csupán útmutatást szeretnék, mert a wordpress fájlok rengetegében képtelen vagyok eligazodni és nem igazán tudom, hogy mit keressek.
Az oldal, egy online folyóirat lesz, a problémáim pedig a következők:
Az általam használt sablonnál a blogbejegyzések egészben jelennek meg, viszont ezt sokkal inkább szeretném úgy, hogy csak az első néhány sor legyen látható. Észrevettem, hogy a sablon keresési találatainál pontosan úgy mutatja a blogbejegyzéseket, ahogy nekem ideális lenne. Ha ennek a css formázási vagy php kódját valamilyen módon át lehetne emelni a főoldalra, az nagyon jó lenne.
A jobb oldali "hamburger" menü megnyitásakor egy zöld transzparens réteg jelenik meg az egész felületen. Ezt szeretném kikapcsolni, mert ronda. Gondolom css-ben kell, de nem találtam.
Ide kapcsolódóan nem lenne rossz, ha a reszponzív megjelenésnél a hamburger menü csak mobil méretnél jelenne meg, szélesebb felbontásban meg ott lenne a kereső. A kereső odabiggyesztése gondolom már macerásabb, így ez a módosítás lenne a legkevésbé fontos.
A használt téma: zircone
Még a végére egy gyors kérdés: Ajánlottak nekem régebben egy programot, amivel lokálisan lehet adatbázist futtatni a gépemről. Könnyebb lenne ilyen módon szerkesztenem az oldalt, mert a webszerverem eléggé lassú. Tudtok valami tippet ehhez?
-
fuze
őstag
válasz
Nagytalp #1124 üzenetére
Csak sikerültek a linkek. Elsőre nem, de másodszorra összejött. Kb 5 helyen írtam át a színkódot így most jó!
Amivel még elkavarodtam az a galéria "portfolio" feliratú oldala. Ezt galériaként szeretném üzemeltetni, ezért valahogy le kéne venni. De ezt sem találtam meg, a sok portfolio szóból nem tudom melyiket kéne átírni a kódban. Az sem lenne rossz ha csak el lenne tüntetve, bár az bontja az arculat egységét.
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Először készítettem wordpress oldalt, kevés belenyúlással. Lenne itt pár dolog amit nem tudtam megcsinálni.
Kiindulási alapom a portafolio sablon
Először is az összes gomb és link színkódját át kellett írnom pirosról kékre. A gombokat és egyes linkeket sikerült (Hírek oldal) Azonban az egyszerű linkek css kódjait nem találtam meg és azok továbbra is pirosak (email link).
A másik, hogy itt van egy olyan felirat, hogy portfolio. Na most ennek galériának kellene lennie, de azt nem tudom megcsinálni, mert ez a lap csak akkor működik a portfolio-ként hivatkozok rá. Ezt is át kéne írni valahol.
Szerk.:
Talán a legeslegfontosabb pedig az angol, magyar nyelv váltó lenne a honlapon. Azt sem sikerült még, illetve próbáltam a Multisite Language Switcher-t, de bele kellett nyúlni a kódba, majd elrontottam vele az oldalt. Utána eltávolítottam és a wordpress vezérlőpultja félig angol lett, majd nagy nehezen sikerült visszaállítanom teljesen a magyar nyelvet.A másik pedig a wp statistics plugin. Először is nem értem, hogy ha le van fordítva magyarra, akkor miért van tele ilyen google fordítós zagyvaságokkal. Ez még nem is baj, mert a főbb dolgok normálisan vannak fordítva. Angolul meg nem lenne jó, mivel nem én fogom használni az oldalt.
Mindegy, ez nem is olyan fontos. Inkább az, hogy a látogatók statisztikájánál nem frissülnek a zászlók, nem lehet tudni milyen országokból nézik az oldalt, csak akkor ha az optimalizálásban rámegyek a frissítésre. Miért nem frissül magától?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Óvodások homokozója
- Synology NAS
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest