Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuze
őstag
Van egy címke amit nem tudok átjavítani hosszú í-ről rövid i-re, mert frissítéskor a wordpress folyton visszajavítja. Egy vezetéknév van elírva, szóval elég fontos, hogy jó legyen. Akárhogy próbálom kivenni a címkét és beírni az újat, frissítéskor mindig visszaállítja rövid i-ről hosszú í-re.
-
fuze
őstag
Na megoldottam a cím kérdést, de nagy lett a távolság a szöveg és a cím között. Kisebbik probléma

Azonban a szerzőt, aki ebben az esetben a post címkéje, szeretném a szöveg és a cím közé helyezni, hogy ne alatta legyen. Jó lenne ugyanezt a kategóriával is megtenni, illetve a szerzőt eltüntetni. Azonban megint ott tartok, hogy megőszülök ebben a wp-s kavalkádban

-
fuze
őstag
Sziasztok!
Az oldalunkon történt egy kis redundancia

Minden oldalon megjelent az oldal címe (kategóriák, meg az oldalak nevei csupa nagy betűvel) és ezért display: none-t használtam az eltüntetésre. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy a szöveg elejére írtam a címet. Ez azt okozza, hogy a főoldalon kétszer látszik a cím. Van valami ötletetek erre? Mert én már komolyan hülyét kapok ettől, hogy nem lehet megoldani. Az is jó lenne, ha visszaállna a régi verzió, de az oldalak nevei nélkül. Tehát ne jelenjen meg az, hogy Tanulmány, Szemle, Galéria az oldal tetején.
Valaki tud segíteni ebben?
-
fuze
őstag
Tudtok olyan galéria plugint ami 100% ingyenesen tudja az alábbi funkciókat?
Képek albumokba rendezve.
youtube beágyazás.
hangfájl beágyazás (nem fontos)
A kinézetének módosítása minimum css-ben megoldva. -
fuze
őstag
Szeretnék a hamburger menü helyére keresőt tenni. A menüt már beállítottam, hogy csak mobilon, vagy tableten látszódjon. A .menu-btn css tag-ből kiindulva keresgéltem a fájlok között és ezt a sort találtam a header.php-ban:
<nav id="main-menu" class="menu large-8 medium-8 columns" role="navigation">
<span class="genericon genericon-menu menu-btn menu-toggle right"></span>
<?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_id' => 'primary-menu', 'menu_class' => 'hide-for-small-only' ) ); ?>
</nav>Jó helyen járok? Mármint ha alapot keresek az új gombhoz.
-
fuze
őstag
Közben csak átírtam excerpt-re. Nagyon jó így, szerintem marad. Közben észrevettem, hogy ha megnyitok egy bejegyzést, akkor eltűnik a címe. Ennek az lehet az oka, hogy igyekeztem eltüntetni az oldalak és kategóriák címét, mert hatalmas betűvel odaírta a sablon. Sajnos így a bejegyzés címe sem látszik. Ezt így értem el:
section.page-title {
display: none;
margin-bottom: 40px;
} -
fuze
őstag
Megnézem még ezt is. Most beraktam a more tag-et, lehet így marad. Ezt majd eldönti az aki írni fog ide.
kösziA zöld transzparenst nem tudtam eltüntetni. Amit az előző hozzászóló írt, azt én is megtaláltam, de hiába írom át white-ra, vagy transparent-re, ugyanúgy zöld marad. Annyit tudok, hogy a sablonnál a testreszabás menüpont alatt lehet állítani a színt, de ez az egész weblapra vonatkozik ilyenkor. Nekem meg jó a zöld, hisz én állítottam be. Csak ez a ronda layer tűnjön el

Tegnap elfelejtettem még egy dolgot. Szeretném hogy alul ne a "Régebbi bejegyzések" menüpont jelenjen meg, hanem ennek a pluginnek a számozott oldallistája. Van hozzá egy php kód, de nem tudom melyik fájlba kell bemásolni.
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Kérésre egy wordpress oldalt készítek. Sajnos a html és css ismereteim csak közepesek, a php meg minimális. Elakadtam a honlap elkészítésével, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Szeretném még hozzátenni, hogy nem várom el, hogy bárki is helyettem írjon át css és php oldalakat, csupán útmutatást szeretnék, mert a wordpress fájlok rengetegében képtelen vagyok eligazodni és nem igazán tudom, hogy mit keressek.
Az oldal, egy online folyóirat lesz, a problémáim pedig a következők:
Az általam használt sablonnál a blogbejegyzések egészben jelennek meg, viszont ezt sokkal inkább szeretném úgy, hogy csak az első néhány sor legyen látható. Észrevettem, hogy a sablon keresési találatainál pontosan úgy mutatja a blogbejegyzéseket, ahogy nekem ideális lenne. Ha ennek a css formázási vagy php kódját valamilyen módon át lehetne emelni a főoldalra, az nagyon jó lenne.
A jobb oldali "hamburger" menü megnyitásakor egy zöld transzparens réteg jelenik meg az egész felületen. Ezt szeretném kikapcsolni, mert ronda. Gondolom css-ben kell, de nem találtam.
Ide kapcsolódóan nem lenne rossz, ha a reszponzív megjelenésnél a hamburger menü csak mobil méretnél jelenne meg, szélesebb felbontásban meg ott lenne a kereső. A kereső odabiggyesztése gondolom már macerásabb, így ez a módosítás lenne a legkevésbé fontos.
A használt téma: zircone
Még a végére egy gyors kérdés: Ajánlottak nekem régebben egy programot, amivel lokálisan lehet adatbázist futtatni a gépemről. Könnyebb lenne ilyen módon szerkesztenem az oldalt, mert a webszerverem eléggé lassú. Tudtok valami tippet ehhez?
-
fuze
őstag
válasz
Nagytalp
üzenetére
Csak sikerültek a linkek. Elsőre nem, de másodszorra összejött. Kb 5 helyen írtam át a színkódot így most jó!
Amivel még elkavarodtam az a galéria "portfolio" feliratú oldala. Ezt galériaként szeretném üzemeltetni, ezért valahogy le kéne venni. De ezt sem találtam meg, a sok portfolio szóból nem tudom melyiket kéne átírni a kódban. Az sem lenne rossz ha csak el lenne tüntetve, bár az bontja az arculat egységét.
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Először készítettem wordpress oldalt, kevés belenyúlással. Lenne itt pár dolog amit nem tudtam megcsinálni.
Kiindulási alapom a portafolio sablon
Először is az összes gomb és link színkódját át kellett írnom pirosról kékre. A gombokat és egyes linkeket sikerült (Hírek oldal) Azonban az egyszerű linkek css kódjait nem találtam meg és azok továbbra is pirosak (email link).
A másik, hogy itt van egy olyan felirat, hogy portfolio. Na most ennek galériának kellene lennie, de azt nem tudom megcsinálni, mert ez a lap csak akkor működik a portfolio-ként hivatkozok rá. Ezt is át kéne írni valahol.
Szerk.:
Talán a legeslegfontosabb pedig az angol, magyar nyelv váltó lenne a honlapon. Azt sem sikerült még, illetve próbáltam a Multisite Language Switcher-t, de bele kellett nyúlni a kódba, majd elrontottam vele az oldalt. Utána eltávolítottam és a wordpress vezérlőpultja félig angol lett, majd nagy nehezen sikerült visszaállítanom teljesen a magyar nyelvet.A másik pedig a wp statistics plugin. Először is nem értem, hogy ha le van fordítva magyarra, akkor miért van tele ilyen google fordítós zagyvaságokkal. Ez még nem is baj, mert a főbb dolgok normálisan vannak fordítva. Angolul meg nem lenne jó, mivel nem én fogom használni az oldalt.
Mindegy, ez nem is olyan fontos. Inkább az, hogy a látogatók statisztikájánál nem frissülnek a zászlók, nem lehet tudni milyen országokból nézik az oldalt, csak akkor ha az optimalizálásban rámegyek a frissítésre. Miért nem frissül magától?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő