- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #5405 üzenetére
Általában az ilyen bakik azok, amiket legnehezebb megtalálni és ezek okozzák a legtöbb szívást is
Éppen készítek egy oldalt, az egyik alap Javascript funkciót 1 óra küzdelem után se sikerült beizzítani. Már épp fel akartam adni, amikor rájöttem, hogy elírtam a funkcióban a CSS elem ID-jének a nevét az első pillanatban, onnantól kezdve pedig hiába változtattam a kódon, semmit se ért az egész. Elment egy óra a semmire
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #5401 üzenetére
Szerverfüggő. Van root hozzáférésed? Apache a webszerver? root hozzáférés esetén Apache-nál: "/var/log/apache2/error.log". Nginx-nél: "/var/log/nginx/error.log".
Ha osztott tárhely, akkor a kezelő panelben mindig van lehetőség megnézni az error logokat is. cPanelben "Errors" szekció: [link] Egyes tárhelyeknél logolódnak fájlba is a hibaüzenetek, ezek általában a weboldal document rootjában vannak error_log néven.
Más panelek másutt tárolják ezeket, ISPConfig esetén "/var/www/oldal.hu/log/error.log"
Plesknél: [link]
-
Agostino
addikt
válasz
Dexter68 #5369 üzenetére
all-in-one wp migration bár nem tudom, hol akad el a költöztetés nálad, én mindig ezt szoktam használni. bár látom a 2 mb limitet...
-
törölt tag
válasz
Dexter68 #5220 üzenetére
Ehhez plugin-t használni teljesen fából vaskarikát megközelítés. Erre vannak a sablon layoutok, amikhez egyszerűen be kell tölteni egy konkrét CSS-t.
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #4842 üzenetére
Jó kis feladat lesz, fel kell kötni hozzá a gatyát.
A reCaptcha integráció megoldható pluginekkel könnyedén a belépési/regisztrációs formra és minden nagyobb contact formhoz is létezik vagy kiegészítő vagy beépített funkció ehhez. A Contact form 7-et ajánlom, az alapból tudja a kulcsok megadása után.
Naplózáshoz nem tudom elegendő-e mondjuk egy WordFence vagy egy iThemes Security, mindkettő tudja naplózni a hibás bejelentkezéseket, de ha ennél részletesebb napló kell, akkor Activity Log vagy User Activity Log
A MIME korlátozás megoldható elvileg .htaccess-el, de hogy rögtön ellenőrizze is valami... ahhoz szerver szintű beavatkozás kell vagy egyedi kód, ami mondjuk futtat egy alap ellenőrzést pl. base64 és egyéb malware jellemzőkre.
A jelszavak automatikus lejáratára: [link] Az erős jelszavak megkövetelését pedig szintén be lehet állítani az iThemes Security-ben. A két faktoros autentikáció megoldására: [link]
Szintén iThemes Securityvel megoldható, hogy hibás bejelentkezés esetén ne közölje, hogy a név vagy jelszó a hibás.
A többi egyedi fejlesztésnek tűnik (meg számomra kicsit feleslegesnek és túlzásnak is).
(#4843) topjoyy: A legtöbb builder és szinte az összes modernebb sablon tudja alapból, ha se a builder se a sablon nem ismeri, akkor marad a CSS és HTML ügyeskedés. Annyira nem vészes már ezek beépítése.
(#4845) Flowtation: Biztos járt a tárhelyhez valamilyen webes adminisztrációs felület. Általában cPanel vagy Plesk szokott lenni, de sok itthon az egyedi fejlesztés is. Ezen a felületen mindig megtalálható az aktuális tárhely kihasználtság és az is, hogy még hány MB/GB szabad helyed van.
A másik kérdésedre a válasz a "User Role Editor" plugin lesz. Szerkesztesz egy meglévő szerepkört, amiben a felhasználó van (vagy létrehozol neki egy újat korlátozott jogokkal) és hozzáadod a galéria létrehozási és a feltöltési jogokat.
(#4846) rii: Ilyen esetben a PHP kód lesz fertőzött, leggyakrabban azért, hogy spammeljenek a domainen keresztül vagy saját oldalra irányítsanak, esetleg a SEO miatt rejtett linkeket, kulcsszavakat és átirányításokat helyeznek el. Nyugodtan letöltheted az oldalt, nem lesz tőle fertőzött a géped, megnyitásra viszont próbálhat olyan JavaScript betöltődni, ami kártékony, de ezeket szépen meg szokta fogni az antivírus. Ilyen esetben először érdemes lehet futtatni egy Sucuri online szkennelést, az megtalálja, ha van a frontenden valami finomság.
A jelszó bonyolultságának pedig manapság már legtöbbször semmi köze nincs a feltöréshez, ugyanis nem a jelszót törik fel, hanem egy meglévő sebezhetőséget kihasználva töltenek fel PHP fájlokat, amin keresztül meg már hozzá lehet férni a teljes fájlrendszerhez, további fájlokat lehet feltölteni, ha pedig megvan a hozzáférés, akkor az adatbázist is elérni (kiolvasható minden ugye a wp-config.php-ből szépen) és innen meg már nincs megállás, a lehetőségek száma végtelen.
Ilyenkor az a megoldás, hogy az egész oldalt le kell menteni és egy külső szerveren vagy másik tárhelyen kell elvégezni a takarítást, hogy időközben ne tudja újrafertőzni magát. A takarítás pedig nem lehet csak automatikus (WordFence és társai), mert 99%, hogy nem találnak meg minden kártékony fájlt, ezért kézzel is át kell nézni mindent, amit pedig lehet, azt tiszta forrásból kell pótolni (WP core, pluginek, sablon). Utána természetesen frissíteni kell, amit csak lehet, jelszavakat változtatni, megtalálni a biztonsági rést, majd befoltozni, a végén pedig megerősíteni az oldal biztonságát, amire én az iThemes Security-t és a WordFence + WAF kombót ajánlom. Szóval ez se nem 5 perc, se nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Ha esetleg kell segítség a takarításban, akkor keress nyugodtan.
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #4447 üzenetére
PHPMyAdminban nagyon egyszerűen kideríthető melyik tábla nőtt nagyra. De futtass egy javítást/optimalizálást az összes táblán, az utóbbi igen szépen tudja csökkenteni a méreteket. Plusz nem árt törölni a revíziókat, azok is csak foglalják a helyet. Ha van WooCommerce akkor pedig nincs kérdés, valószínűleg az is telepakolta lejárt tranziensekkel az adatbázist, mert csomószor találkoztam már olyan oldallal, ahol valamiért nem törli ezeket automatikusan a cron.
Adatbázis optimalizálásról cikk, ami tartalmazza a fentiek leírását részletesen: [link]
-
Agostino
addikt
válasz
Dexter68 #4447 üzenetére
ha van arra lehetőséged, hogy mysql lekérdezéseket futtass a szerveren, vagy van módod arra, hogy mind a nyári, mind pedig a megnőtt méretű mentést localhoston betöltsd, akkor onnan sima ügy
ezt futtasd a nyári mentésen, innen lehet látni melyik tábla pontosan mekkora.
SELECT table_name "Table Name", table_rows "Rows Count", ROUND(((data_length + index_length)/1024/1024),2)
"Table Size (MB)" FROM information_schema.TABLES WHERE table_schema = 'nyarimentes';majd ugyan ezt újra pedig a megnőtt méretűn
nyilván mindkét lekérdezés esetén a table_schema után hivatkozott db-nek a megfelelő nevet kell adnod.
vagy a fentieket mellőzöd és phpmyadminon keresztül megnézed melyik tábla nőtt meg jelentősen. de ha mondjuk egy fórum elindult vagy ilyesmi - látatlanban mondom - akkor az is hozhatott adatmennyiséget
-
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #3571 üzenetére
Windows szerver IIS-el...jáj, csak a baj van vele, senki nem optimalizál rá, inkompatibilitás hegyek a bővítményekkel, csoda, hogy csak egy 500-as hibát láttál
Én feltételeztem, hogy Linux/Apache van, ezért is mondtam az error log keresését, Windows alatt nem is találtad volna meg, legalábbis ilyen formában biztosan nem
Semmi bajom a Windows-al, de véleményem szerint web hosting célra csak a Linux+Apache (és/vagy nginx) az, amit van is értelme használni WordPress mellé. Jó döntés volt a váltás.
-
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #3569 üzenetére
Na, közben az egész cuccot átmásoltam egy másik szolgáltató szerverére, ahol meg bezzeg Apache szerver van, na ott semmi baja, lazán lehet dolgozni.
(hogy miért futok bele mindig ilyenekbe, hogy ragaszkodnak a windowsos szerverükhöz, aztán meg orálozhatok hetekig, mire kiderül, hogy má megin igazam lett és az általam ajánlott szolgáltatóhoz kellene menni inkább) -
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #3564 üzenetére
Sajnos 500-as hiba esetén nem ér semmit a wp_debug használata, mivel el se jut addig a dolog, hogy betöltse az oldalt és magát a WordPress-t, ezáltal a debug sem kerül meghívásra. Itt csak a szerver logok böngészése segít (apache error.log vagy a megfelelő virtualhost hibanaplója). Ha van webes tárhely admin felület, akkor általában ott is van lehetőség megnézni a logokat, ha nincs és FTP-n sincs log mappa vagy error.log fájl, akkor csak a rendszergazda fog tudni segíteni.
(#3565) spiritex: Lényegében mindegy, hogy csak beilleszted a Facebook által adott kódot vagy a bővítményt használod, mindkettő ugyanazt az eredményt hozza. A bővítmény annyival nyújt többet, hogy ott meg tudod adni, hogy milyen bejegyzés típusok esetén legyen aktív a követés.
-
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #3165 üzenetére
Nnnna megoldottam:
A child-theme functions.php fájl végére beokoskodtam a következőt:/*1 - Kosárba gomb eltávolítása */
function remove_loop_button(){
remove_action( 'woocommerce_after_shop_loop_item', 'woocommerce_template_loop_add_to_cart', 10 );
}
add_action('init','remove_loop_button');
/*2 - További részletek-gomb elhelyézese Virtue shortcode segítségével*/
add_action('woocommerce_after_shop_loop_item','replace_add_to_cart');
function replace_add_to_cart() {
global $product;
$link = $product->get_permalink();
echo do_shortcode('<br>[btn text="További részletek" tcolor=#FFF thovercolor=#FFF link="' . esc_attr($link) . '" target="_self"]');
}Ha más sablont használunk, akkor nézzük meg, hogy milyen shortcode kell a gomb előállításához és akkor abból kell kilegózni.
Küldöm mindenkinek, aki szereti
Keresőszavak: woocommerce, kosár gomb, kosárba rakom, add to cart csere
-
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #3154 üzenetére
Még mindig a kosárbarakom gombot akarom cserélni a terméklista oldalakon. Lehet, hogy mégsem sablonspecifikus a dolog, hanem pluginspecifikus? Lehet, hogy a woo-t kéne rávenni valahogy, hogy az egyszerű termékekkel is úgy viselkedjen, mintha variálható lenne ahhoz, hogy bevigyen a termékoldalra? És, ha igen, azt hogyan?
-
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #3072 üzenetére
Újabb eredmény, de még mindig bénázom a szintaxissal. Szóval most már majdnem jó az útvonal a hibaüziben, kizárólag a https: után hiányzik a //.
Tehát két helyen van benne a site_url, az egyik itt:if( strpos($src, 'http://') === FALSE && strpos($src, 'https://') === FALSE ){
$src = preg_replace( '|([\.\.\/]+)(.*)|i' , $PT.'://'.$host.'/$2', $src);
}
else{
$makeitlocal = trim(get_option( 'site_url();' ) . '/') . '/';
$src = str_replace($makeitlocal, '', $src);
}A másik meg itt:
function wpp_path( $file ){
$f = fopen($file,'rb');
if(!$f){
$makeitlocal = trim(get_option( 'site_url();' ) . '/') . '/';
$file = str_replace($makeitlocal, '', $file);
$f = fopen($file,'rb');
if( !$f && strpos($file, 'http') !== FALSE ){
echo ('[WPP PDF Error] Please turn on "allow_url_fopen" on your server to allow insert images in PDF Document, more info here: http://stackoverflow.com/questions/3694240/add-allow-url-fopen-to-my-php-ini-using-htaccess');
}
}
fclose($f);
return $file;
}(nem könnyű javítani másnak a php kódját úgy, hogy közben magam sem tudok php-ül
)
-
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Dexter68 #3053 üzenetére
Szerintem ezzel lesz a baja:
$dir = basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/';
$file_jpg = basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/' . str_replace('.png', '.jpg', strtolower(basename($file)));A pdf.php fájlban találod a plugin gyökerében.
Egy kicsit lentebb van ez:
if( strpos( $file, basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/' ) !== FALSE ) {
@unlink($file);Itt kellene kísérletezni!
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #3006 üzenetére
Ja, hogy cserélni kellene valamit az adatbázisban importálás előtt? Változik a domain?
Akkor meg is van a probléma
A WP-nél nem lehet text editorral cserélgetni az adatbázisban a szerializált adattömbök miatt.
További infó: [link]
Importáld a módosítatlan adatbázist a szerverre és ezzel cseréld a domaint: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #3003 üzenetére
Windows szerver? Why? Legalább otthonról fut a szekrény tetejéről?
Keresni kell normális szolgáltatót, ahol van normális control panel és Linux alapú a szerver. Vagy emelje meg a "rendszergazda" a PHP szkriptek futtatási limitjét, hogy importálni tudd a mentést PMA-n keresztül. Persze minden egyes sikertelen próbálkozás után üríteni kell az adatbázis tartalmát, ha ez kimarad, akkor persze, hogy duplikált tartalom lesz a hibaüzenet az importáláskor.
Vagy másik megoldás: [link]
Ha nem megy a PMA, vagy időtúllépés/server error van, akkor ezt szoktam használni. Felmásolod FTP-n, telepíted (megadod a DB adatait), utána felmásolod a work könyvtárba az adatbázis backupot és szépen importálod. Itt nem lesz időtúllépés, mert folyamatosan újratölti az importálást. Persze itt is üríteni kell először az adatbázis tartalmát.
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #1881 üzenetére
Pedig ennek ez a módja és működnie kellene. Nem tudom melyik ez a WooCommerce fájl, de ahogy te is írtad, kreálni kell egy woocommerce mappát az aktív témád mappáján belül, abba pedig létrehozni ugyanazt a mappaszerkezetet, ami a WooCommerce pluginon belül is van, abba pedig mehet a módosított fájlod.
De most nézem a linkedet, neked nem is kell semmi WooCommerce fájlt módosítani, ezeket a hookokat (add_action, remove_action) a sablonod functions.php-jébe kell tenni.
-
Joci93
senior tag
válasz
Dexter68 #1836 üzenetére
Elseif-el nem jó?
<?php
$currentlang = get_bloginfo('language');
if($currentlang=="hu-HU"):
?>
<header class="modim-header<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php elseif($currentlang=="en-EN"): ?>
<header class="modim-header-EN<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php else: ?>
<header class="modim-header-DE<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
?php endif; ?> -
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #1835 üzenetére
Na, a jég megtört, Tisztelt Esküdtszék, az ülést folytatjuk:
Ezzel sikerült elérjem, hogy ha magyarul van, akkkor a "modim-header" CSS osztályt hívja, ha meg nemmagyar, akkor a "modim-header-DE" CSS osztályt.
<?php
$currentlang = get_bloginfo('language');
if($currentlang=="hu-HU"):
?>
<header class="modim-header<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php else: ?>
<header class="modim-header-DE<?php echo (theme_get_option('theme_header_clickable') ? ' clickable' : ''); ?>"><?php get_sidebar('header'); ?></header>
<?php endif; ?>Eddig két nyelven gyönyörűen működik, viszont nekem kéne egy harmadik is... arra mi lehet a megoldás?
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #1816 üzenetére
Egy lehetséges megoldás: [link]
Ha nem működne akkor pedig: [link]
Jetpack problémára: Valószínűleg a szolgáltató blokkolja a távoli hozzáférést az xmlrpc.php fájlhoz (vagy éppen te blokkolod valamelyik security pluginnal).
Próbaképpen be kellene ezt tenni a htaccess fájlba, egyes esetekben segít:
<FilesMatch "xmlrpc.php">
Allow from all
</FilesMatch> -
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #1759 üzenetére
Idevágó szakasz a kódexből: [link]
Összefoglalva: Nem kötelező minden jogosultság, de erősen ajánlott. Plugin telepítéshez/frissítéshez/Wordpress upgrade-hez kelleni fog mind, ergo ha meg is vonod a felesleget egy időre akkor is engedélyezni kell őket újra, ha a posztoláson kívül bármi mást is szeretnél csinálni.
-
-
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #1700 üzenetére
Nnnnnna. A yoastban megtaláltam ezt a sort:
if ( is_string( $keywords ) && $keywords !== '' ) {
echo '<meta name="keywords" content="', esc_attr( strip_tags( stripslashes( $keywords ) ) ), '"/>', "\n";
}a wp codexben meg azt, hogy ez kiírja vesszőkkel elválasztva a címkéket:
<?php echo get_the_tag_list(' ',', ','');?>" />Namost annyira nem vagyok otthon a php szintaxisban, hogy tudjam, hogy melyik részét hova szúrjam, de azt gondolom, hogy talán ez segítene.
-
Des1gnR
őstag
válasz
Dexter68 #1681 üzenetére
Ha jól veszem ki, akkor ezt keresed: Smart Manager for WooCommerce
Az egyik kedvenc pluginom
A Lite nem tudom mivel tud kevesebbet, nekünk pro van a cégnél.
-
spiritex
veterán
válasz
Dexter68 #1656 üzenetére
Köszi a választ!!!
Igazad volt, és akkor ezen továbbhaladva feltettem a 4 fő típust: Roman, Italic, Bold, Bold Italic, mindegyikre csináltam egy @font-face { font-familyalatino-Italic; ... stb. kódrészletet, csak nem tudom, hogy helyes-e ez a fajta hivatkozás rájuk, mert más nem jutott eszembe? Különösen a bold italic-kal vagyok bajban és az <em> <strong> hivatkozással...
p {
font-family: Palatino-Roman;
}em {
font-family: Palatino-Italic, Times;
}strong {
font-family: Palatino-Bold, Times;
}<em> <strong> {
font-family: Palatino-BoldItalic, Times;
}Mert ez az eredmény:
-
válasz
Dexter68 #1612 üzenetére
Szia,
köszi a gyors választ. A poedit-es résszel tisztában voltam, készítettem már egy-két fordítást vele. Viszont arra nem gondoltam, hogy a mo fájlt is vissza lehet fordítani, bár logikus, mert a wordpress is ezt csinálja. Kibővítettem a fordítást, működik is, de sajnos csak akkor, ha a plugin saját languages könyvtárába kerül, ha a /wp-content/languages/plugins-ba rakom, akkor sajnos nem...
-
sz.j
nagyúr
válasz
Dexter68 #1592 üzenetére
"... első körben javasolnám, hogy aki újfiú (akkor is, ha lány), olvassa el az ingyen letölthető Wordpress Alapismeretek c. kiadványt."
Az alábbit sem árt elolvasni (majdnem az, de mégis más mint az előző hsz-ben lévő):
"WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ" -
Des1gnR
őstag
válasz
Dexter68 #1567 üzenetére
Ezekre lesz szükséged:
WP All Import
Add-on for WP All ImportItt van hozzá útmutatás: [link]
Ha elakadnál szólj bátran, eléggé sokat használom.
-
Secretive
aktív tag
válasz
Dexter68 #1535 üzenetére
nagyon köszi!
a gondom az, hogy amit a woocommban lehetett,azt már megtettem,ahogyan írtam is, de a hiba fenáll.én meg agyvérzést kapok tőle!
a súly variánsot meg meg fogom nézni, ha az bejön használhatóan is,akkor azt külön meg fogom köszönni Neked!
tehát az alapkérdés akkor még nyitott, bárki ötlete hasznos lehet,"akár áldozok is rá", csak legyen megoldás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Reklámblokkolók topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged