- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #5124 üzenetére
Offline files azért nem tűnik jónak, mert lehet,h valaki egyáltalán nem jön be az irodába. Tehát ha nem virtualizáció, akkor VPN, és távoli megosztott meghajtóba kell dolgozni.
Domain-be nem léptetném, és pont ezmiatt gondoltam, a virtuális gépet, mert így a "munkakörnyezet" mindig adott, attól függetlenül,h a kliens géppel mit művelnek.
Egyelőre nem látom, hogy szopás lenne 1db winxp-t virtuálisan futtatni, kb 8-10 felhasználóval. A virtuális gépen csupán irodai munkák folynak (semmi spec program, DB elérés vagy akármi).
Nekem ezt tűnik a stabilabb változatnak, de győzzetek megVagy hol olvasgassak?
-
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #5075 üzenetére
Tudom, hogy nem azert mondtad, es koszi, hogy mindig segitesz ,akarmi nyugom van
Koszi szepen,hogy leirtad!Holnap agyalok meg rajta,aztan pentek reggel ->New York hosszu hetvege.
A NAS meg csak 16 TB (8*2) pedig nem ittam semmit
Es ugy nez ki raid 5 be, lesz a hely miatt.
EliteNAS nevu takolmanyt meg ne vegyetek, eddig csak szopas volt vele, es meg 1 percet sem ment elesbe.BOLDOG, BEKES, PROBLEMAKTOL MENTES KARACSONYT KIVANOK MINDENKINEK!
-
-
Ser
tag
válasz
kraftxld #5059 üzenetére
De tartományvezérlőre.. Ezek szerint ez probléma?
Későbbiekben be tudok áldozni akkor még egy szervert, ha szükséges. Csak ha most jelent meg, akkor valószínűleg már csak jövőre kapja meg az iskola.És akkor a Server 2003 64bit-re v. Server 2008-ra nem is volt semmi hasonló szoftver megoldás? Mert akkor még nem volt TMG és ISA meg ugyebár nem megy fel ezekre akkor.
-
kymco
veterán
válasz
kraftxld #5003 üzenetére
Bővítettem az előző hszt
most újra fogom próbálni, de én már próbálkoztam mindkettővel korábban... addig, amíg a szerveroldali tűzfal be volt kapcsolva...
Hamarosan leírom a tapasztalataim a tűzfal nélküli helyzetről...
A szerver tűzfalon mint cizelláljak, hogy ne kelljen kikapcsolni? -
Malacka
csendes tag
válasz
kraftxld #4989 üzenetére
Szia!
Ez így eléggé frappáns megoldás lenne... már- már rúl egyszerű
Viszont, ha megosztom az Ő gépén a vinyót akkor mindenki meg tudja nézni, még az is akinek a szerveren keresztül erre nincsen jogosultsága- ha közvetlenül becsatlakozik a fönök gépére... Egyébként azon WinXP Prof van, ott nem tudom hogyan kellene korlátoznom, hogy csak a szerveren keresztül lehet elérni..
Vagy erre akkor mi lenne a megoldás?
-
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #4950 üzenetére
OpenVPN-t ismerem, már állítottam be, így most is azt alkalmazom akkor
Valójában arról van szó, hogy adott 2 szerver. Egyik a VPN kiszolgáló (A), másikon tárolódnak mondjuk az adatok, fájlszerver stb (B). 2 szerver 2 külön tartomány (2 DC), 1-1 hálókártya, fix ip.
"A" lenne a VPN szerver. B állandóan csatlakozna a szerverre. A kliensek meg tudnának A-ra csatlakozni, és ekkor látják belső hálón B adatait. (Illetve A-n Exchange szerver van, így Outlook-al arra is tudnak csatlakozni).
Szerintem ez így működőképes, de azért megkérdezemIlletve még azért azt is megkérdezném, hogy ez a 2 szerver (A,B) valójában ugyanazokat a usereket kezeli, tehát jó lenne 1 közös AD-t üzemeltetni. Csakhogy B szervernek lassú a feltöltési sebessége... Így ha A-ra rakom az AD-t, akkor a B-nél (irodában) lévő gépek lassan érik csak el a fájlokat (feltöltési sebesség lassú, így adatot gépre másolni, bejelentkezni onnan többen egyszerre)... Ha fordítva, az esélytelen, mert az Exchange folyamatosan nyúlkál az AD-hez, és B-n ugyebár lassú a feltöltés...
Így mivel nincs sok user (max 15), nem gond esetleg 2-szer felvenni, stb... nem kell sokat adminisztrálgatni őket... Jól gondolom?Köszi
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #4927 üzenetére
DNS forward be volt allitva,megse ment, de azt hiszem a 2. halokartya megszivatott rendesen, valami nem volt 100 vele.Kicsereltem 1 masikra.
Ujraraktam az egesz szervert, felraktam sp2-t, mindket kartyat beallitottam manualisan.
Mondom akkor johet az AD. manage server/ add new role es ott bejott a varazslo.
Csiriba kerdezte,hogy akarom-e ,hogy o allitson-e be mindenet,DNS,DHCP,AD mondom probald meg.
Megcsinalta es megy minden, ahogy kell. -
kymco
veterán
válasz
kraftxld #4946 üzenetére
SP2 fenn volt. Ez volt az alap... no meg a többi frissítés mind.
Először is nem volt hajlandó feltenni a fcgisetup64.msi-t mondván, hogy ez vsz 64 bites rendszer, telepítsem az fcgisetup64.msi-t... aztán az iis.net-en volt egy webes telepítő, ez felrakta, de nem rakta fel az inetsrv mappába a dll mellé az fcgiext.ini-t és az fcgiconfig.js-t...
Próbáltam bűvészkedni, magam létrehozni az ini-t de nem ment sehogy.
Amikor feladtam, akkor az isapinak estem neki. 32 bites rendszerben már állítotam be egy párat, de ez meg sem nyikkant... nos ekkor feladtam....Most kb egy órája kezdtem a 32-bites rendszer felhúzását, már fenn van az sp2 és a fatcgi php páros gyönyörűen fut....
Más kérdés, hogy kb 300 mega frissítés még hátravan.... no meg a tartomány fbeállítása és egyéb apróságok... -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #4929 üzenetére
60-65.000+
Erossen fugg a melle kapott csomagtol is, pl itt atalg fizetett szabi 5nap/ ev, es mondjuk 5 ledolgozott ev utan kapsz meg 5 napot es igy tovabb
Beteg vagy nincs fizetes, ugy ertem aszolute semmi... 2-3 nap "Sick day" az atalg, ami gyakorlatilag fizetett szabi.
Nyugdij alapok, orvosi ellatas fedezete, ilyesmi.Ha van komoly szintu DNS, AD,GPO,script,+cisco,+egyeb biztonsag, vmware, exchange tudas 5-7 eves tapasztalat akar 100-120k kore is elmegy. Ennel jobban fizetett melo, mar csak allampolgarsag meg Sec. C. meglete eseten nyerheto el.
De pl lattam 1 hete EXCHANGE specialaistat kerestek, semmi mas kriterium nem volt, csak abba legyen verprofi 130k -
inter01
csendes tag
válasz
kraftxld #4901 üzenetére
2 dolog alapján:
- Bármilyen eszközt dugunk a gépre, felugrik egy ablak, amiben a rendszergazda felhasználónevet és jelszót kéri az eszköz telepítése miatt
- Minden gépen van egy "F" meghajtó (ez egy közös meghajtó, amit a cég minden dolgozója lát), és ha új pen drivet telepítünk, akkor az is "F"-nek akar bemenni és a lemezkezelőbe be kell állítani, hogy ne "F" legyen, hanem mondjuk "H" -
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #4883 üzenetére
köszi
ezeket megtaláltam már de nem mentek, és láttam már valahol, hogy ezek mentek rendessen, akkor nincsen ötletem...más
és az mitől lehet, hogy van 2 2003 server mind a 2 más domainbe van x és y
x et cégen belűl munkatársak használják y kevés emberke ritkábban külsős
y gépről net use -val fel tudok meghajtót csatlakoztatni hivatkozva pl x gép c$
de fordítva nem megy.
Ping ok.
mi lehet az oka? -
8zabi
őstag
válasz
kraftxld #4854 üzenetére
igen, be van állítva a nat, de magán a szerveren is elmegy a net, ha engedélyezem a lanos hálókártyát
virtualboxban a szervernek két kártya van beállítva
az első az internetes, ami a hoszt gépre kapcsolódik nat módban
a második egy internal adapter típusúa két virtuális gép látja egymást, működik a dhcp, ad is
a dnssel lehet hogy probléma van, mert timeoutot dob -
ArchElf
addikt
válasz
kraftxld #4846 üzenetére
Úgy nézem, hogy a pspassword csak helyi felhasználókra működik (lokális gépen, vagy megadott gépen levő felhasználóknak tud jelszavat adni).
A dsmod használatához meg domain admin (vagy secadmin) jogok kellenek, de nem használható saját jelszó cseréjére. Ráadásul ahogy nézem (az általad küldött linken), csak a Server 2008-ba van beépítve, letöltési lehetőséget nem találtam a MS oldalán.
Lehet, hogy nem voltam elsőre elég egyértelmű. Nekem olyan eszköz kell, amivel egy nem adminisztratív felhasználó meg tudja változtatni a saját domain felhasználójához tartozó jelszavát.
AE
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #4823 üzenetére
1. Részben csak tapogatózom, mert OMA-t még sosem üzemeltem be.
Az Exchange/Global Settings alatt minden jól van beállítva (user initiated syncron', ill. az unsupported devices be van klattyolva?)? Az ActiveSync-re (OMA-ra) nem tudom hatással lehet-e a /3GB, de egy helyen, ahol addig hibamentesen működött a server (az IIS is) ilyen memóriabeállítással (egyébként az SQL miatt elsősorban), az OWA beüzemelése után az IIS-sel gondok lettek, először olyasmit csinált, hogy tetszőleges üzeneteknél nem lehetett a csatolmányt megnézni/lementeni (HTTP hibát adott vissza az IIS), és néha maga az OWA felület sem töltődött be, ezzel párhuzamosan a többi IIS oldal is döglődni kezdett. Miután a /USERVA beállítással kicsit több memóriát adtam (2800-ra állítottam) a kernelnek, megszűnt a hibajelenség. Ezt is olvastad a témában? Különös tekintettel a "Note If the server is Microsoft Windows Small Business Server 2003 (SBS), the name of the Exchange OMA virtual directory must be exchange-oma" szövegre (bár írtad, hogy újrakreáltattad az Exchange-dzsel a virtuális directory-kat, de hátha)
2. Hálókártyát és/vagy drivert cseréltél már a külső lábon? Ill. nincsen korlátozva a max. kapcsolatszám?Bocs' ha triviális kérdéseket tettem fel.
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #4816 üzenetére
1. Belső hálóról van szó, vagy Interneten keresztül (SSL?)? Az OWA működik probléma nélkül? Mennyi memória van a serverben? A /3GB nincs véletlen megadva a boot.ini-ben?
2. Az ISA melyik verziója? Memóriaméret, CPU, mi van az ISA alatt? Az ISA-n böngészgetve is ugyanilyen lassú? -
Teasüti
nagyúr
válasz
kraftxld #4782 üzenetére
Ezt is átolvastad? Ennél közérthetőbben én már nem tudom megfogalmazni konyhanyelven, h mit is szeretnék.
Tényleg elgondolkodtató, h vajon velem van a hiba?Kb ugyanazt szeretném, mint Male, picivel feljebb. Sima NAT-os netmegosztás. (minden egyéb dolog már általános - torrent, stb)
Ellenben vele, nálam vhogy nem akar működni varázs szóra...
Router az switch-ként üzemel, és ezzel túl is van tárgyalva, nem szeretnék foglalkozni vele a továbbiakban!Ha vmi a konfigban érdekel, akkor majd mondjad, h mi az és merre keressem!
Köszönöm előre is!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kraftxld #4777 üzenetére
...
Még mindig a 2k3-mal van probléma.
Ha meg már itt tartunk: router tökéletesen müxik LAN útválasztóként.
Másrészről nem a 2k-s switch-en van a hangsúly, hanem a legalább 20k-s wifi ap-n - értelmetlen lenne venni két olyan eszközt, amire tökéletesen jó egy szál router is.
De hangsúlyozom, h még mindig a szeróban van a bibi!BElső háló az megy. Van ping minden gépre, és látja is egymást mindenki. Kell ennél több??
Szeró nem megy, klienseken nincs net. Értem? -
canniball
nagyúr
válasz
kraftxld #4612 üzenetére
"Megpróbálhatod..."
Köszönöm, de itt azt írják hogy "...egyes szerver szolgáltatások használják", úgyhogy nem piszkálom nehogy később ezért kelljen itt segítséget kérnem.A Start menüből kilövöm, a Program filesban meg akkor elfér.
"...dobj fel Win 2k8 R2 core-t"
Ez már alakul, úgyhogy neki nem állok még egyszer elölről. -
canniball
nagyúr
válasz
kraftxld #4605 üzenetére
"Ha nem tudod, hogy mi micsoda, akkor olvass utana, es dontsd el, hogy kell-e. De miutan lelotted a service-ek haromnegyedet, ne gyere segitsegert, hogy ez meg az nem megy"
De bizony, ha nem kapok útmutató hülye gyerekeknek szintű eligazítást és valami nem kerek itt fogok nyavajogni nektek!"Az OE miert zavar?"
Mert soha nem fogom használni, így feleslegesen foglalja a helyet, és böki a csőröm. (Nem is értem miért nem lehet ezeket a plusz dolgokat a telepítés során választhatóvá tenni...) Ha egyszerűen nyomok neki egy Del-t az jó vagy van valami precízebb eltávolítási megoldás?(#4606) bobsys!
Köszönöm! -
canniball
nagyúr
válasz
kraftxld #4603 üzenetére
Hát van egy pár, nagy részéről azt sem tudom micsoda... Nincs valami mi az ami indul de mezei felhasználóknak nincs rá szüksége lista valahol?
Újabb kérdés: van a Start->Programok->Outlook Express, illetve a C:\Program Files\Outlook Express; hogy tudnám ez(eke)t eltávolítani? (A Vezérlőpultban nincs ott az OE, és a C:\-n lévő mappában sincs uninstall.exe.)
-
canniball
nagyúr
válasz
kraftxld #4601 üzenetére
"Inkabb a control panel/system/system restore-ban kapcsold ki."
Kicsit be voltam/vagyok lassulva."6. hsz a topikban?"
Az a bejelentkezésről szól (mondjuk az is jól jön), én meg a kijelentkezést kérdeztem, de kicsit lejjebb görgetve a (#9)-ben ráakadtam.Eszembe jutott még valami: vannak olyan szolgáltatások/szerver funkciók amik bejelentkezés után automatikusan indulnak, avagy mindegyik csak konfigurálás után indul?
-
canniball
nagyúr
válasz
kraftxld #4591 üzenetére
Közben rátaláltam erre, de az általad linkelt oldal bővebbnek tűnik (vagy legalábbis számomra átláthatóbbnak).
Úgy látom az Enterprise valamivel többet tud és (ami számomra inkább érdekes) mégsem eszik többet a hw-ból, így ő lett a befutó.
A beépített tűzfalról valami vélemény? Jobb mint általában vagy érdemesebb "külsőst" használni? -
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #4549 üzenetére
ÁÁ, értem! Nagyon köszi!
Még akkor a küldésre, ha van valami ötlet, az jó lenne. Hogy adott esetben lehessen válogatni a mailcímek közül. Ehhez kellene ugye az alkalmazás, amit linkeltél.
Vagy ezt hogy szokás megoldani? Egy embernek több fiókja is van? (többször felveszem az AD-ba). És akkor az outlookban az egyik emailt pl POP3-al töltöm bele a másik fiókba. Owa-ban meg külön-külön kell bejelentkezni, az egyes emailcímekhez. Talán így... -
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #4546 üzenetére
Köszi a linket!
Csak furcsa, hisz nem olyan elképzelhetetlen, hogy valakinek 2 cége van (2 különböző email domain), 1 telephely, és 1 exchange szerverrel akarja megoldani a levelezést.
Úgy talán működne, hogy külön userként felveszem userceg1 és a userceg2, majd ezekhez a megfelelő email címek. Csak ilyenkor nem lesznek 1 helyen a levelek, hanem külön vannak. Outlook-al meg nem is lehetne mindkettőt leszedni a szerverről. Talán csak úgy, ha az egyiket pop3-al szívnám le, és akkor még a küldésnél cserélgethetném az email címeket is.
Nincs erre valami bevett megoldás?Köszi a válaszokat!
-
Gus
aktív tag
válasz
kraftxld #4539 üzenetére
Egy szerver van, tehát minden funkció rajta fut.
Az az érdekes, hogy nem mindig ugyanott akad ki. Néha lefut félig, és ott áll le, néha meg már a legelején dob egy hibaüzenetet. Egyszer lefutott a forestprep kb. 10 próbálkozás után,, de a domaiprep nem. Pontosan most nem tudom mit ír, de hétfőn folytatom, majd kiollózom. Az a gyanus, hogy néha mintha leállna az AD, néhány másodpercig azt írja, hogy nem érhető el, aztán magától visszaáll, legalábbis a users and computersben piros kereszt jelenik meg. Lehet, hogy halódik már ez a szerver. Végülis hat éves, semmi sem örök. Hétfőn azzal kezdem, hogy föltúrom az event logot.
Addig is nagyon köszönöm az eddigi segítségedet. -
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #4500 üzenetére
Ha nem készítetted elő a terepet ilyesminek, akkor biztosan szerintem sehogyan nem tudod megmondani.
Pár megoldás, de ezek utólag nyilván nem működnek:
Logon/Logoff scripts, LimitLogin, Ticketek figyelése a DC-n (bár régi a leírás, de hasonlóan működik, persze más EventID-val). A legtisztább szerintem a scriptes, bár abban nyilván nem fog megjelenni pl. az RDP-s csatlakozás (a bejelentkezés igen, de ha már egy bejelentkezett gépre csatlakozik RDP-n valaki, az nem). -
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #4498 üzenetére
otthon win 7rol probaltam, vpn utan szepen megkaptam a belso ip beallitasokat majd inditottam az AD Users and Computer snap-int, sikitott hogy nincs domain (ugyebar otthon nincs) connect to domain utan siman ment, lattam a ceges AD-t
delutan itt bent megnezem hogy domain menber geprol customer ADjet elerem-e ily modon -
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #4495 üzenetére
Ez csak runas használatával fog menni, mert tudtommal azok a konzolok csak az integrált hitelesítést tudják használni.
Vagyis csinálsz parancsikont ilyesmikhez:
runas /netonly /user:domain\admin "mmc %windir%\system32\dsa.msc"
Természetesen mindig az adott domain megfelelő userét írva a parancsba. -
Hedgehanter
őstag
válasz
kraftxld #4474 üzenetére
Windows 2003 SBS CAL nem ezt kerested a multkor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EA Sports WRC '23
- Milyen videókártyát?
- Vírusirtó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest