- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
kraftxld #6211 üzenetére
Köszi!
Még annyi, hogy két rész van ott:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\SharesItt fel vannak sorolva a megosztások név szerint, de csak öt paramétert tartalmaz (CSCFlags, MaxUses, Path, Remark, Type).
...és van még egy ilyen érsz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\Shares\Security]
Ahol szintén fel vannak sorolva a megosztások, de már bináris adatok vannak hozzájuk írva.Jól gondolom, hogy csak az utóbbi tartalmazza a hozzáférési jogokat, és a visszaállításhoz mind a kettőre szükség van, ugye?
-
Male
nagyúr
válasz
kraftxld #6209 üzenetére
Köszi!
Szóval kb ezt kell megcsinálnom, mintha újra telepítettem volna:katt. Azthittem erre van valami beállítás vagy ilyesmi.
Végülis az ütemezés nem fontos, egy regfilet elindítani nem macera csatlakoztatáskor, (kidobom a desktopra)... csak a kézzel visszaállítgatás az.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
kraftxld #6197 üzenetére
Jaja, wsusból már tiltottam, sajna nem lehetnek adminok a userek, mert akkor lenne csak igazán káosz.
Igen, igen, az összes xp.
Ez a script ha már egyszer sikeresen lefutott és a következő belépéskor újra lefut akkor nem generál hibát? Azaz hagyhatom tovább bent a scriptet vagy a sokadszori induláskor- akinél már lefutott- hibát generál? Eltérő napokon jelentkeznek be a userek. Mire valaki egyszer, addig valaki már többször is.
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #6196 üzenetére
Ha a lusereknek van helyi admin joguk akkor told ezt be a login script-be:
if exist %windir%\ie7updates\KB2618444-IE7\iexplore.exe %windir%\ie7updates\KB2618444-IE7\spuninst\spuninst /q
Annyi, hogy ugyebár ehhez a patch-hez reboot is kell. Így ha bedobod a login scriptbe kb 1 perc után automatán újraindul a gép miután beléptek. A WSUS-ből meg tiltsd le ezt, mert lehet belőle cifra dolog, ha egyszer a wsus felrakja, aztán meg a script mindig leszedi.
-
Elrond
senior tag
-
-
Visormail
addikt
válasz
kraftxld #6053 üzenetére
Nem tudom mennyi a különbség de itt van róla egy 2003ashoz tartozó táblázat is dsmod. Ennek alapján ha jól látom a parancs ez lenne?
dsmod user módosítandó felhasználó neve -hmdir <\\server\diakok\10.évf\10a> -hmdrv felcsatolt meghajtó betűjele
Itt csak felsorolásként lehet megadni több felhasználót, vagy lehet AD csoportnevet is?
-
-
Poctar
senior tag
válasz
kraftxld #6039 üzenetére
Valóban csak a kliensek egy része csatlakozna az új net vonalra.
Dhcp scope-al még nem volt dolgom...
Ezt a videót találtam: klikk
Szerintem ez lesz az a megoldás, amit keresek.
Azonban még van pár kérdésem...Szerinted a Dhcp scope és a megfelelő gateway-hez szükséges új szerver?
A beállítás után az adott klienseknek statikusan szükséges megadni a kívánt Ip-t, átjárót, dns-t? vagy megkapják automatikusan? -
Poctar
senior tag
válasz
kraftxld #6037 üzenetére
A TMG 2010-es programot még nem ismerem...
Más megoldás?
Ha harmadik szervert csatlakoztatok a hálózathoz (win2003-at) és útválasztóvá teszem, akkor az működhet?
A kliens gépen elvileg elegendő lenne átírni az átjárót vagy dns-t. Esetlegesen dhcp-t konfigolni?...2 netes megoldásnál már láttam útválasztó szerveres megoldást / átjáró átírásával...
-
havri1
félisten
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
kraftxld #6002 üzenetére
Ez az h nincs. Örököltem a hálózatot. Most szenvedek a wsussal is. Csomó kliens nem látszódik a wsusban. Csomó kliens csak xp sp2. Van mit csinálni és elég sok kliens. Ezért nem akarom végigjárogatni őket. WSUS az 3.0 sp2. Van egy teljesen zárt hálózatom is de ott meg a meta adatok exportálásánál dob hibát. Átemeltem a frissítéseket, importáltam a meta adatokat a netes hálóról, de a zártba már nem sikerül beexportálni.
-
Elrond
senior tag
válasz
kraftxld #5922 üzenetére
Nah meglett a megoldás! A régebbi exchange volt fent a usernek, és valamiért nem ajánlotta neki az új verziót az OVI. Mégis leszedettem vele a régit, és újként már feltelepíthette a legfrissebb exchange-et! Azóta tökéletesen müxik neki!
köszönök mindent Neked! Reméljük másoknak is segítünk majd ezzel! -
Elrond
senior tag
válasz
kraftxld #5912 üzenetére
Nálam meg olyan gond van, hogy a cégnél van pár nokiás, akik a mail for exchange-et
használják, és köztük az egyik user csak 15 percenként kapja a leveleit, mindenki más
szinte azonnal!
a készülék: 6220S próbáltam a beállításainál megadni hogy állandóan szinkronizáljon, de
egy idő után azt írja, hogy nem kapcsolódik, viszont a 15 perces kurzusok megmaradnak, kértem hogy frissítsen rá az OVI-val, de utána sem változott semmi!
próbáltam összehasonlítani az exchange-es beállításait azokéval, akiknek jól müxik, de
semmi különbséget nem véltem felfedezni!
Vajon mi lehet a gáz? Én a készülékre gyanakszom, ki kéne próbálni másikkal nem? -
mkbla
senior tag
válasz
kraftxld #5910 üzenetére
egyébként sikerült, a host file-ba elírtam valamit
mostmár megy a ping, csak ha be akarok lépni megadom a felhasználónevet jelszót, hogy a hálózati elérési út nem található
annak idején amikor rendszergazdának tanultam ,erre a host file-ra emlékeztem, hogy oda irtuk be, csak nem tudom mi kellett mégmindenképp kell még dns szerver? ide a belső hálózatra?
-
mkbla
senior tag
válasz
kraftxld #5908 üzenetére
Feltelepítettem az active directoryt, egy proba felhasználót létrehoztam, de az xp kliensről nem tudom átléptetni a tartományba, nem tud csatlakozni. emlékeztem meg neten is megkerestem hogy beírjam a windows\system32\drivers\etc\host file-ba hogy az ip cimet meg a tartományevet pl 192168.1.111 valamiceg.com de igy sem látom a kliensről ping se jön vissza. Hogy léptetem be a klienst a tartományba? van még valami másik beállítás amit elfelejtettem?
-
medvezsolt
senior tag
válasz
kraftxld #5899 üzenetére
tudsz valamit javallni akkor arról amit priviben elkezdtünk beszélni?
Beírom ide is amit eddig beszéltünk:
Ez a kliens gép beállítása. nslookup-ra kiirja a szervernév.tartománynév.local és IP címet. Továbbra se tud belépni a tartományba és csak a szintén Win7es gépeket látja,de azokat is csak felsorolás szerűen. Nem tud csatlakozni megosztott mappáikhoz,stb.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
kraftxld #5897 üzenetére
a szerver a 192.168.1*.2-es a router az 1es, a kliensről lehet pingelni mindegyiket. név szerint is és ip cim szerint is. A DHCP a 2es, maga a szerver. nslookup-ot most nem tudom megnézni , nincs itt a gép. De gondolom kidobja, hogy a 1*.2-es a kiszolgálója.
Milyen DHCP beállításokra gondolsz? -
medvezsolt
senior tag
válasz
kraftxld #5880 üzenetére
A gép az nincs tartományban, mert laptop és otthonról is netezik. Vagy bekell léptetni tartományba és ha otthonról akar netezni, akkor jelentkezzen be a saját gépre(Válassza ki, hogy másik fnévvel akar bejelentkezni)?
Egyébként van más win7es laptop is aki nincs benn a tartományban, csak munkacsoportban és ott működik minden.
-
bobsys
veterán
-
takyka77
tag
válasz
kraftxld #5853 üzenetére
A batch fájlban egy mentési rutin fut le, ami bizonyos könyvtárakból bizonyos fájlokat copyzna a szerverre, de sajnos ezek a könyvtárak más és más néven futnak a gépeken.
Scripten belül userenként?
Tehát a batch fájlon belül userenként? Azt hogyan tudom megoldani?
%username% változót hol kellene használnom? -
tolmik
csendes tag
válasz
kraftxld #5823 üzenetére
A "rendes" router nem bírta el a sávszélességet a tepsik között, instabil volt és rendszeresen összeomlott a hálózat. Majd rendes routert fogok használni, ha 750 MHz 64 bit CPU lesz benne legalább 512MB szabad fizikai memóriával (operációs rendszer és egyéb szarságok betöltődése után !). Addig marad a tepsi, mert az legalább elviszi a sávszéleségemet és normális rajta a QoS.
-
tolmik
csendes tag
válasz
kraftxld #5821 üzenetére
Sajnos csak az ip címek mennek át. Pedig a NetBIOS engedélyezve van mindenhol. Az FQDN sem működik. Hozzátenném, hogy a routolást és a kapcsolat felépítését/fenntartását a szerverek végzik Windows-ból, ilyen mindenféle routerecskéket nem szereltünk közéjük, merthogy minek?
Szerk: A kliens gépek Win7 operációs rendszert futtatnak, 32 és 64 bites verziókban. Emiatt az általad belinkelt beállítások egy része nincs meg/nem ott van. De az be van állítva amit ott kértek.
-
zsolesz6
aktív tag
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
kraftxld #5786 üzenetére
Ez világos. Viszont a gépek között vannak laptopok, amiket állandóan hurcolna, másrészt meg nem képesek felfogni hogy ha otthon vannak akkor hogy lehet simán a gépre bejelentkezni, nem pedig tartományba. Ezért lenne egyszerűbb, ha nem raknám tartományba, nem adnék nekik rendszergazdai jogokat, csak simán a gépre jelentkeznének be, és megkapnák a hálózati meghajtókat, hogy tudjanak rajta dolgozni.
-
Tomi120
csendes tag
válasz
kraftxld #5780 üzenetére
Hello!
Már sikerül összekötnöm a 3 gépemet a tartományhoz a tcp/ip tulajdonságoknál elsődleges és másodlagos (internet) dns szerver van. Csak egy bajom van: ha a server gép ki van kapcsolva nem látják egymást a gépek nem tudok fájlokat ide-oda másolni. Ezt hogy tudom kiküszöbölni, hogy mindegyik gép lássa egymást akkor is ha ki van kapcsolva a szerver?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest