- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
-
teptep
senior tag
válasz
lanszelot #156381 üzenetére
Redditen találtam egy megoldást, ami a virtuális W11 gépen valóban működik. Annak ellenére, hogy az érintet beállítás szövegezéséből nem következik ez a funkció. W10 gépen nem próbáltam, mert nincs kedvem telepítgetni. Tehát:
Cimke:
W11 számítógép indítása után megjelenik a zárolási képernyő. Itt várok 1-2 percet, és utána bejelentkezek. Ezt követően azonnal megjelenik az asztal, és a jobb alsó sarokban pedig már ott vigyorognak a szokásos alkalmazások.Gépház, Fiókok, Bejelentkezési lehetőségek, További beállítások, A bejelentkezési adataim használata az automatikus beállítás befejezéséhez frissítést követően. CSÚSZKA KI! Számítógép leállítása.
A számítógép indítása után megjelenik a zárolási képernyő. Itt várok 1-2 percet, és utána bejelentkezek. Ezt követően azonnal elkezd karikázni és üdvözölni.
Kis idő múlva megjelenik az asztal, és a jobb alsó sarokban szépen, komótosan sorra elindulnak a megszokott alkalmazások. CSÚSZKA BE esetén pedig GoTo Cimke:
-
I02S3F
addikt
válasz
lanszelot #156378 üzenetére
Sajnos nem értelek! Ha egy program nem indul automatikusan, még a feladatkezelőben lehet megnézni a startup fülnél, hogy ott engedélyezve van-e. Esetleg - ha lehetséges -a programot újratenni.
@gyula1971 - Az eszköz kezelőben, vagy a hardvereknél próbáltad eltávolítani, majd újra hozzáadni? Drivereket is újra rakhatod, ha szükséges volt rá egyáltalán telepíteni hozzá.
-
I02S3F
addikt
válasz
lanszelot #156376 üzenetére
Esetleg virtuális memória nem lett babrálva (a beállításai)?
SSD-sek a gépek?
Fast startup mindkettőben aktív?Illetőleg van valami beállítás, ami ezt csinálja, hogy elmenti milyen appok vannak megnyitva, meg milyen állapotban voltak otthagyva. Azt hiszem a bejelentkezési lehetőségek, vagy a felhasználói fiókoknál lehet ezt beállítani!
-
-
Csupingo
veterán
válasz
lanszelot #154776 üzenetére
Nem nevezte át, és az aorus hda-t kell engedélyezned? (Eddig azt se tudtam, hogy a dvi is visz át hangot.
) Hdmi-vel, vagy DP-vel nem tudod használni, ha ez nem működik?
Szerk. közben látom, azt írja, hogy nincs csatlakoztatva. A monitoron nem kell engedélyezni? Ez az 1 kijelző van rákötve? Kép van, csak hang nincs?
Erről a monitorról van szó? Hogy használod ezt dvi-vel?
-
válasz
lanszelot #150656 üzenetére
Én cseréltem az 1TB M.2 SSD-m ami 2x1TB-ra volt osztva (amin a rendszer volt) egy 2TB M.2 SSD-re és arra klónoztam.
Mindebbe az a pláne hogy az 1TB 2x500-ra volt osztva és ezt tettem át (Macriumal)a 2TB SSD-re (ez a 2x500-ból 2x1TB lett) és szépen kihúztam mind2 meghajtó végét programmal. (az volt a legegyszerűbb) -
válasz
lanszelot #150645 üzenetére
Innen letölthető a 8.0 Macrium free iso.
De a 8.1 időkorlátos verziója is tökéletes ha 1 hónapon belül legenerálod belőle az iso filet, amit utána már időkormát nélkül használhatsz. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #150645 üzenetére
A linkelt hozzászólásban eleve le van írva, hogy a Macrium Reflect Free megszűnt, de annak utolsó ingyenes verziója a 8.0.7279 még letölthető egyéb helyről (pl. NeszeTools) és használható, sőt akár a trial 8.1.x WinRE / WinPE változata is (példa).
Ha a klónozóprogram nem ad lehetőséget a klónozás előtt a partíciók átméretezéséhez, attól még utána megoldható a C rendszerpartíció kiterjesztése a Windows 10 beépített eszközeivel vagy külső particionáló programmal (példa).
Sikerült végül megoldani, oké, az a lényeg.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #150643 üzenetére
Igen, vannak ingyenes célprogramok is a klónozáshoz.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #144491 üzenetére
Azért, mert az a topik nem egy szaktopik, hanem csak egy korábbi prohardver cikknél létrejött topik, ami nem meglepő, ha idővel inaktív lesz.
Viszont a pendrive-os témáknak vannak külön topikjai, amik eleve aktívak. + Az informatikai kérdéseknek általánosan ott van az azonnali informatikai kérdések órája topik."Tehat ránézésre nem lehet megmondani."
De, rendszerint meg lehet mondani, ha ilyen, azaz ismert gyártó eredeti terméke rajta a márkajelzéssel és a sorozat + modell pontos megnevezésével, akkor jó eséllyel nyilván nem olyan pendrive-okról van szó.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #144485 üzenetére
Hát mondjuk ránézésre is látszik alapesetben, hogy egy normális, márkás pendrive, vagy valamilyen tákolmány.
"Nem megnyitni akarom, le is particionálhatom.
De ez csak szoftveres dolgokat irtja le.
Hardveresen még mindig lehet hacker usb.
Azt hogyan tudom meg, hogy az vagy sem?"Ennek mégis mi köze van ezen topik témájához, a Windows 10-hez?
-
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #144224 üzenetére
Ebben tudna valaki segíteni?
Tehát ez a problémám, ami ott van azt megcsináltam, de akkor meg villog a képernyő, mintha felbontást váltana folyamatosan.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143981 üzenetére
Az hogy az új SSD helyett a HDD lett formázva, az ugye figyelmetlenség illetve user error volt, azon nincs mit szépíteni. Ahol ha a lemezkezelőben történt, akkor az egy vadonatúj belső HDD / SSD meghajtónál először eleve az inicializálást ajánlja fel, majd utána jön a particionálás és formázás.
Nem derült ki melyik adatmentő programról van szó, de azoknál normál esetben nyilván nem szokott lenni semmilyen időkorlát a visszaállításnál / mentésnél, max. a fizetősöknél a trial verziókban az adatkeret van limitálva 1-2 GB-ra, vagy annyit sem engednek menteni.
A nem mókolt program úgy értendő, hogy maga a telepítő eredeti, lehetőleg a szoftvergyártó hivatalos weboldaláról letöltött, a fizetős program aktiválása pedig nem ilyen-olyan "okosító" tool, hanem pl. a megvásárolt licenckulcs megadásával történik. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143977 üzenetére
De, mivel adatmentés téma, ezért értelemszerűen a linkelt topikban kellett volna feltenni a kérdést, meg azért mert a másik már eléggé inaktív, 2019-es volt a legutóbbi hozzászólás.
Az nem újdonság, hogy a jobb adatmentő programok általában fizetősek, ingyen max. keresni és esetleg 1-2 GB-ot menteni engednek. Viszont ugye vannak ingyenes adatmentő programok is, abban a válaszban olyanokra is említve van példa, nem feltétlen kellett volna virágbolti verzióval próbálkozni.
A CMR / SMR meghatározható, ha ismert lenne a HDD pontos típusa (modellszám, link), ellenben az ugye nem lett megadva.
"Tuti a program csinált valamit.
Szerintem paeticionálta."Az adatmentő program normál esetben olvas a mentendő meghajtóról (HDD), a célmeghajtóra (SSD) pedig írja a fájlokat azok mentésénél és nyilván nem particionálja azt. Persze ilyen "okosított" tákolmányoknál ki tudja, pont ezért nem is javasolt az olyanok használata.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #143978 üzenetére
7Nos, tuti a progi csinál valamit.
Másolás kozben megáll és kiirja, kész.
De nincs kész.
És nem csak azt az egy meghajtót teszi láthatatlanná, hanem egy másikat is.
Crucial se látja őket.
Leállítás, f12 boot menü, és latszanak ismét.
Amit addig átmásolt az mind jó.
Tehat xar a progi. :/
Jupi.....tudooom "virag"Idő miatt nem tudom már szerkeszteni, azért így írom.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #143977 üzenetére
Újra inditottam a gépet, nem látja az ssd-t
Ismét újra indít, nem látja
Kikapcsol, bios látja, mentés nélkül kilép.
Win10 elindul látja az ssd-t
crucial tools - latja, nincs hibája. /Cruci saját szoftvere/
Most ismét próbálom lementeni rá.Amire gondolok: mivel teljes hdd-t próbáltam vissza allitani, igy a rendszer file okat is vissza akarta allitani és az bekavart. Talan hogy hdd és ssd...vagy tudom is én.
Ezért most csak könyvtáranként allitom vissza ami kell.
Kivancsi vagyok sikerül e.
Megirom majd mi lett.
Ha vége elmentem máshova is, és legyalulom az ssd-t és crucial tools ban van valami ellenőrzés ami letöröl mindent amikor ellenőrzi. Azt is lenyomom hogy ssd hiba vagy sem.Majd megírom mi lett
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143975 üzenetére
Abban a topikban le lett írva, sőt még linkelve is, hogy melyik topikban javasolt feltenni az olyan kérdéseket, de úgy látszik nem ment át az egyértelmű információ...
Értelemszerűen adatmentő programmal, vannak teljesen ingyenes és fizetős programok is ilyen célra (példák), Windows 10 specifikusan akár az ingyenes Windows File Recovery, stb. Meg érdemlegesen akkor, ha CMR HDD-ről van szó, mert TRIM-et támogató SSD-knél és SMR HDD-knél egy törlés / formázás után már nem feltétlen lesznek érdemlegesen visszaállíthatók, lementhetők a fájlok.
"El is kezdte, majd fogta az ssd és eltűnt.
CMD adminisztrátorral indítva diskpart, list disk sem látja."Normál esetben egy formázástól és adatmentő program használatától nyilván nem tűnik el a rendszerből a HDD / SSD, ott akár a fizikai csatlakozás hibája és / vagy az eszközhiba is felmerülhet.
Ezek után a linkelt topikban értelemszerűen akkor kellene kérdezni, ha sikertelen az adatmentés az ajánlott programokkal, mert ugye az alap információk most meg lettek adva, az "ssd eltűnt" pedig megint más téma.
-
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143197 üzenetére
"Szerencsére a Microsoft szakemberei viszonylag gyorsan léptek az ügyben, és másfél órán belül elhárították a problémát a Defenderben, aminek köszönhetően az megszűnt blokkolni a Chrome frissítését, és az így gond nélkül települhetett a gépekre, lezárva az inkriminált biztonsági rést a Google böngészőjén."
Vagyis false positive találat volt, ami azóta már javítva lett a leírtak alapján. Ha esetedben még a "mai napig ott van", akkor tessék frissíteni a Defendert és szükség esetén a Chrome-ot is, vagy ha az rejtélyes módon nem oldja meg akkor engedélyezni vagy a kivételekhez adni a Chrome-ot, ennyi.
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #143128 üzenetére
Megtaláltam. Erre emlékszem. Akkor jelent meg, amikor ránéztem egy http site-ra (ami nem https). Agybajos a win 10 nem kell neki mindent elhinni. Ha van a helyi gépeden egy wamp, és tesztelsz php scripteket, már megkapod a felkiáltójelet. "Dismiss" klikk, és készen vagy.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143094 üzenetére
• Alkalmazás- és böngészőszabályozás a Windows biztonságban
• How to Enable or Disable Microsoft Defender Antivirus Potential Unwanted App (PUA) Protection in Windows 10Ha a "Bezárás" nem oldja meg, akkor értelemszerűen megfelelően beállítani, ha blokkolva van a megnyitás / letöltés akkor (saját felelősségre) engedélyezni, vagy a nemkívánatos tartalomnál átmenetileg kikapcsolni a PUA védelmet, vagy lehetőleg mellőzni a nemkívánatos fájlok, programok letöltését és futtatását, stb.
-
Bounti
aktív tag
válasz
lanszelot #142660 üzenetére
Az eseménynaplóban nekem is megjelenik (Lenovo Ideapad Gaming 3, Ryzen 5600H+ Rtx 3050 Ti, buhera nélküli Windows 10), de nekem nem okozott olyan hibákat amikre te panaszkodsz... Le lehet tiltani: Feladatütemező -> Microsoft -> Windows -> CertificateServicesClient -> AikCertEnrollTask letiltásával.
Esetleg próbáld ki, hátha megoldja a gondokat.
-
-
válasz
lanszelot #140199 üzenetére
Eszközkezelőben nincs felkiáltójel a hangvezérlőknél és a hangbemeneteknél, realtek fent van. Elvileg [link] ALC3220 van a 4th gen optiplex 3020-akban (enyém álló torony kivitel), csak nem találtam hozzá drivert. Talán létezik gyártói univerzális [link] , de még nem mertem kipróbálni.
A Dell oldaláról már telepítettem (vagy nem, ha frissebb volt fent. Ki fogom próbálni).
Hangerőszabályzója nincsen.
A linkedet végigböngészem majd.
Köszi.
Nem akarok Win 7-re csak emiatt visszatérni. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #140106 üzenetére
Most pl 3 napig jól működött, és ma megint lefagyott.
Ma nem volt elindítva steam, se semmilyen játék.
Bár háttérben futhat vmi, de steam nem indul a géppel.
Tehát elvileg nem.Az órából jól látom hogy mikor fagyott ki a gép, ma pl majd egy órát állt kifagyva, semmi se jelzi ha kifagy. Mivel nem használtam, így nem vettem észre csak 1 óra múlva, mikor hozzá nyúltam.
Eseménynaplóban abban az időben mikor kifagyoitt /jobb lent óra áll, mivel csak egy merev kép van a kijelzőn ha kifagy/ , akkor nem történt semmi.
10 óráig használtam a gépet, 10:29-kor fagyott ki. 11:45-kor vettem észre hogy kifagyott.
9 -kor mutat hibákat, de utána még majd 1 órát gond nélkül használtam.
9:17 kor - A(z) 5 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:16 kor - A(z) 4 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:15 kor - A(z) 6 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:13 kor - A(z) 9 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:12 kor - A(z) 9 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
stb rengeteg ilyen van
semmit se távolítottam el, és nincs is ennyi lemezem
Illetve gond nélkül használtam akkor a gépet.Fogalmam sincs mi okozhatja a fagyásokat.
Hogyan tudnám beazonosítani? -
Gargouille
őstag
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #138577 üzenetére
Ha figyelmesen olvastál (volna), akkor láthattad, hogy az egyik linkelt hozzászólásban említve van a WSL 2, megoldható akár azzal is.
Nem világos miért nem jó az USB boot amikor a modern Linuxoknál natív USB 3.0 támogatás van már jó ideje, az nyilván nem lehet gond, nem muzeális W7-ről van szó, az utóbbi nem támogatja natívan (példa). Szóval jó lesz az előbbi.
Ha a TC plugin read nem opció, akkor akad több program is amivel írhatók az Ext2/3/4 és akár egyéb fájlrendszerű kötetek, lásd az előbbi válaszban linkelt hozzászólásokat újra: [link], [link].
Van, lásd WSL. Viszont a linuxos fájlrendszerek alapvető natív támogatása nem feltétlen valószínű Windows szinten meg ha eddig sem történt meg, + desktop OS szinten ezen és ezen statisztikákat nézve a csekély elterjedtség okán nem mintha annyira létszükséglet lenne Windowson. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #138548 üzenetére
Na, akkor mivel a valamilyen linuxos fájlrendszer kezelése nem támogatott natívan Windows 10 alatt (sem), ezért nem meglepő ha ennek okán nem lehet hozzáférni pl. a fájlkezelőben a memóriakártya tartalmához. Ellenben xy külső programmal, WSL alól stb. már igen, lásd korábbi válaszokban leírtakat, ezekről is többször volt már szó itt: [link], [link]. Ahol a TC-hez telepíthető Ext plugin elvileg csak read only, azzal max. a tartalom tallózása (olvasása) fog menni, ellenben az írása nem.
Másik lehetőség egy másik válaszban már említett XRDP távoli asztalos hozzáférés, úgy elérni az RPi-n futó Linuxot (példa + példa).
Következő lehetőség bebootolni a W10-es PC-n pendrive-ról egy Linux live rendszert (példák) és az alól megoldani a másolást a csatlakoztatott memóriakártyára, ami alapesetben natívan támogatja az általános windowsos és linuxos fájlrendszereket is, azaz nem szükséges ahhoz külön programot telepíteni. -
Gargouille
őstag
válasz
lanszelot #138548 üzenetére
A fájlrendszer ext4 alapú, ezt a Windows nem kezeli natívan. Így vagy TC-hez nézel plugint és akkor tudod közvetlenül a memória kártyát kezelni Windows alól, vagy - nem tudom mennyire vagy otthon ezekben - ha például raksz a raspberry-re egy XRDP-t, akkor a Windows gépről simán eléred távoli asztallal, azon keresztül pedig tudsz fájlokat is másolni.
-
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #131791 üzenetére
Nem lehet, hogy a W10 frissíti, vagy csinál vele valami hasonlót, és azért csinálja ezt?
Biztos hogy a w10 csinál vmit, csak nem tudom mit, és hogy állítsam le.
Mivel a videón látható módon javítva utána van hang mindaddig, míg újra nem indítom. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #131418 üzenetére
Ha már komplett leírások, videók vannak arról többek között a Microsoft weboldalán is hogyan lehet kikapcsolni, szelektálni a szinkronizálást a mappáknál, akkor értelemszerűen megoldható. Az, hogy nálad nem működik, az egy másik dolog, ahol lehet előtte nem ártana leállítani a szinkronizálást ha éppen megy.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #131393 üzenetére
A linkelt leírásokban világosan szemléltetve van mit, hol és hogyan lehet beállítani a OneDrive-ban, ami több eszköznél külön-külön is alkalmazható, nem muszáj mindenhol ugyanazt a OneDrive-fiókot használni, Microsoft-fióknál az adott eszközön kikapcsolható a szinkronizálás, stb...
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129229 üzenetére
Tudom hogyan működik ez ilyen dokkolóknál a klónozás, azt nem szükséges külön leírni. Arra céloztam, hogy ha BIOS/MBR szerinti telepítésnél a forrásmeghajtón is 3 db partíció volt, akkor a klónozás után is 3 db lesz és a 4. partíciót te magad hoztad létre. Ahol az utóbbi lehetett volna elsődleges a logikai helyett, az még belefér az MBR korlátjába. Vagy ha nem cél új partíció létrehozása, akkor particionáló programmal kiterjeszteni, hozzáadni a C-hez a nem lefoglalt területet (példa). Persze egy normális klónozóprogramnál - mint pl. a Macrium Reflect - lehet akár a művelet megkezdése előtt is csökkenteni/növelni a célmeghajtóra kerülő partíciók méretét, többek között ez az amit ezek HDD dokkolók nem tudnak.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129222 üzenetére
Az volt leírva, hogy a 4. partíció még lehetett volna opcionálisan elsődleges logikai helyett, nem az, hogy se elsődleges, se logikai ne legyen.
Teljesen magától meg nyilván nem jön létre egyik sem, oda felhasználói beavatkozás kell.
Mármint Fideco márkanevű kétlemezes HDD dokkolóval, amik rendszerint 1:1-ben, szektorról szektorra klónoznak. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129206 üzenetére
Akkor formázod exFAT-ra, az előző válaszban le van írva hogyan lehet megoldani, illetve pl. parancssorban.
A másik meg arra vonatkozott, hogy MBR-lemezen max. 4 db elsődleges partíció, vagy 3 db elsődleges és 1 kiterjesztetten belül több logikai meghajtó lehet. Ahol esetedben lehetett volna a 4. is elsődleges - meg ha nem cél utána további partíciók létrehozása - , nem feltétlen logikai, de mindegy. -
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129201 üzenetére
A grafikus lemezkezelőben és a fájlkezelőben a formázásnál nem minden esetben jelenik minden egyéb fájlrendszer opcióként, 32+ GB-os helyi lemezeknél az alapértelmezett az NTFS fájlrendszer. De parancssorban célirányosan bármikor megoldható, valamint a DiskPart módszerrel is.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128592 üzenetére
Akkor veszel másik USB 3.0 kábelt és kipróbálod azzal is, jó esetben csak annyi a gond. Ha a vezérlő száll el egy ilyen eszköznél, vagy az egyes WD-knél jellemző firmwarehiba van, az általában komolyabb probléma szokott lenni és pl. nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem ismeri fel az OS stb., nem csak annyi, hogy USB 2.0 csatlakozásnál működik, USB 3.0-nál meg nem.
Amúgy a Linux Live létrehozáshoz pendrive-ra linkelve volt előzőleg komplett leírás, + az egyik fórumtagnak ehhez is van blogbejegyzése, nem világos miért pont a muzeális, már 5 éve nem fejlesztett LiLi kellett hozzá - ami amúgy perzisztens live rendszerhez való - , de biztos, végül is lehet akár azzal is.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128529 üzenetére
Honnan tudod biztosan, kipróbáltad ugyanazon gépen másik OS-en a javasolt módon?
Tudom milyen USB-kábele van, USB 3.0 Micro-B - Type-A, ami fizikai csatlakozás szerint is visszafelé kompatibilis, illetve eszköz felől belemegy a 3.0 Micro-B aljzatba a 2.0 Micro-B csatlakozó - ha éppen nincs más, a gyárival megegyező típusú kábel - , nem véletlenül írtam.
Szóval ha az előbbiek megtörténtek, utána lehetne tovább fejtegetni, addig viszont szvsz felesleges."bedugtam az usb2 kábellel azonnal fel is ismerte, de usb2 ként"
Na, akkor mégiscsak működik a W10-es gépen is és USB 3.0 specifikus lehet a probléma. Ahol ha másik gépen és OS alatt sem működik a gyári USB 3.0 kábellel USB 3.0 porton, akkor jó esetben lehet csak a kábel rossz és azt kellene cserélni másik USB 3.0-sra, ennyi. Rossz esetben eszközhiba, illetve ha új USB 3.0 kábellel más gépeken és OS-ek alatt sem működik USB 3.0 porton.
Az meg ugye nem meglepő, ha USB 2.0 kábellel csak USB 2.0 módban működik az eszköz, mivel az USB 3.0-hoz az eszköz, kábel, port és OS felől egyaránt kell az USB 3.0 támogatás. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128527 üzenetére
Amire le volt írva az előbb az is, hogy ki kellene próbálni másik USB-kábellel is, ha eddig nem tetted, meg más érintkezőket használ az USB 2.0 és mást az USB 3.0 (példa). Ugyanazon a gépen a másik OS-en történő kipróbálás meg azért lenne jó, mert azzal egyértelműen kizárható, vagy éppen megerősíthető lenne, hogy a nálad telepített W10-nél van-e gond, vagy sem.
A másik kábel lehet akár okostelefonhoz mellékelt USB 2.0 Micro-B is, az is beledugható az USB 3.0 Micro-B aljzatba, ha nincsen más. Ha 2,5"-os WD külső merevlemezről van szó, akkor meg az okostelefon jó hogy "nem látja", annak az USB-portja megfelelő tápellátást sem képes biztosítani egy ilyen eszköznek.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128525 üzenetére
Ha egy ilyen eszköznél tönkremegy a vezérlő, elszáll a SATA-USB áramkör, vagy firmware hibás lesz, akkor más gazda hardveren és OS alatt sem kellene működnie, szóval érdekes a gyártó válasza.
Amúgy meg egyszerű, hibakeresés. Azaz első körben bebootolsz pendrive-ról pl. egy HBCD PE, vagy Linux Live rendszert és teszteled azalatt. Ha ott sem működik, akkor annál a gépnél nem stimmel valami, vagy az USB-kábel szar, ki kellene próbálni másikkal is. Ha azokkal oké, akkor meg a nálad telepített W10-nél nem stimmel valami, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128514 üzenetére
Na és az eszközkezelőben, ott nincsen hibakód, meg biztos nem jelenik meg a lemezkezelőben, lejjebb görgettél a listában? Mi a gazda hardver, laptop / asztali PC, az utóbbi esetén előlapi / hátlapi (azon kellene) USB 3.X porton volt-e próbálva?
Egyébként olyan normál esetben nincsen, hogy egyáltalán "nem látja", azaz nem detektálja az OS a csatlakoztatott külső meghajtót, max. akkor, ha adatkapcsolati hiba (port, kábel), 2,5"-os külső meghajtóknál tápellátási probléma, vagy rosszabb esetben eszközhiba van. Ahol ha a Macen rendben működik az eszköz, akkor az eszközhiba kizárható, ha ugyanazzal az USB-kábellel csatlakoztatva, akkor annak hibája is, vagyis marad a többi.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126529 üzenetére
De hisz direkt linkeltem az előző válaszban és korábban is, hogy mi az.
Windowsoknál hagyományos módon nem támogatott USB-s meghajtóra a telepítés, azért kell a már említett WTG, vagy átkonvertálás, vagy klónozás és átkonvertálás, ahol gondolom esetedben is az utóbbiak valamelyike történt, nem az előbbi. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126515 üzenetére
W7-et tudtommal lehetett venni önállóan és legálisan akkor is, nem csak hardverrel előtelepítve, amiről te beszélsz, az még a régi OEM szabályozás lehet, amit a másik válaszban említettek. Az, hogy egyik-másik sarki PC boltban mi és hogyan ment, mit adtak elő a vásárlóknak, az már más téma.
Mármint natív SD foglalatot használva értelemszerűen akkor, ha tud arról bootolni a gép/OS, megjelenik az a meghajtó a boot menüben, ami nem minden hardvernél adott. A Windowsokat, a Windows 10-et USB-s meghajtóra tudtommal eleve nem lehet kompletten telepíteni (nem szimplán a telepítő kiírása) a szokásos módszerrel, ahhoz WTG kell, vagy a meglévő helyi telepítés átkonvertálása és utána használni USB-n.
-
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126509 üzenetére
Ez egyre cifrább.
Én úgy tudom, hogy Windowst otthoni használatra eddig, illetve korábban is lehetett kiskereskedelmi forrásból önállóan venni, amihez nem kellett semmilyen hardveres árukapcsolás, hálózati hártya. Meg lehetett hardverre előtelepítve, azzal együtt forgalmazva is, de akkor kompletten a géppel együtt, nem szimplán hálókártyával. Az aktiválás, az aktivált állapot szempontjából meg eleve leginkább az alaplap számít, illetve annak cseréje. Újratelepítésnél meg BIOS OEM Key, valamint digitális licenc megléte esetén nem kell újra termékkulcsot megadni és fog automatikusan aktiválódni a Windows, ahol az előbbi pl. W8.X, 10 rendszerekkel előtelepített UEFI-s hardvereknél, az utóbbi pedig W10-nél van.Az SD-kártyát meg cserélhető lemezként kezeli a Windows 10 (is), arra normál módon, illetve USB-s csatlakozásnál nem is lehet telepíteni, max. WTG-vel, + natív SD foglalathoz csatlakoztatva nem is minden hardvernél támogatott arról a bootolás. Valamint itt a helyi lemezre történő standard telepítésről és aktiválásról lett volna szó. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy ergya memóriarkárgya az ilyen használatot, naplózó fájlrendszer stb. miatti + írást nem feltétlen bírja sokáig.
-
Geth
veterán
válasz
lanszelot #126509 üzenetére
Ma azért regel alaplaphoz. Mert azon van a hálókártya.
Nem a hálókártyához (mac address) van köze, szimpla gugli keresés: Windows 10 Digital License explained -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126503 üzenetére
Az aktiválásnál tudtommal leginkább az alaplap számít, illetve ha alaplapcsere történik, vagyis jelentős hardvermódosítás, akkor lehet Windows 10 esetén is újraaktiválásra szükség. Valamint mint már le volt írva, Windows 10-nél van digitális licenc hardverazonosító alapján, ott nem kell újratelepítésnél termékkulcsot, megadni, mert automatikusan aktiválódik, stb. + Gyárilag Windowszal előtelepített gépeknél, vagyis BIOS OEM Key esetén, de ez a jelen esetnél elvileg most nem aktuális. Ez a "w7 hálókártyához regisztrálódik" és újratelepítésnél nem kell termékkulcsot megadni viszont nekem új, van esetleg erről valami hiteles infó?
Normál, PC-s környezetben az van, ami le volt írva, illetve linkelve, Az, hogy MBP-n mi és hogyan működik, nem működik, vagy másképpen, az már más dolog, passz.
A telepítésnél az innen letölthető ISO-nál az aktiválás ablak alapesetben eleve megjelenik, akkor nem szokott, ha pl. az előbb említett eset, vagyis BIOS OEM Key van. Na de MBP-nél, Windowshoz?
Ha a W10 telepítése után a gépházban ott van a digitális licenccel aktiválták, akkor oké, technikailag sikeres volt az ingyenes váltás, illetve aktiválás. Bár az most nem teljesen világos, hogy ez az MBP-n, vagy a PC volt, mert ha az utóbbi és ott már tartozik az adott Windows 10-kiadáshoz digitális licenc, akkor az új telepítés, új Windows 10 simán beaktiválódhat azzal is. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126488 üzenetére
Ez a "win7 háókártyához regel" nem teljesen világos, de biztos.
Tudtommal az van aktiválás, illetve automatikus aktiválás ügyben, ami az előző válaszokban lett leírva és hardverazonosító alapján digitális licenc a W10-nél van, meg annál nem kell újratelepítésnél újra megadni a termékkulcsot, mert digitális licenc megléte esetén automatikusan aktiválódni fog, amit a telepítő is leír az aktiválásnál.
Az meg már ugye szintén le volt írva, hogy a W10 telepíthető és aktiválható a W7 termékkulcsával, nem kell és felesleges végigtolni a W7
—►
W10 közvetlen upgrade-et. Illetve az utóbbinak max. akkor van értelme, ha a személyes fájlok és a telepített alkalmazások megtartása a cél, ellenkező esetben felesleges. Meg esetleg akkor, ha nem ismert a W7 termékkulcs, bár ha jelenleg aktiválva van, akkor pl. ProduKey programmal kiolvasható, valamint az upgrade-hez pl. frissítési segéddel / MCT-vel rendszerint amúgy is kell az aktivált állapot.
Ha sikeres a W7—►
W10 upgrade / "kulcsos telepítés" és aktiválás, akkor a gépházban majd ott virít az aktiválva van digitális licenccel felirat, lásd a már linkelt screenshotot példaként. Ha sikertelen lenne, technikailag akkor is használható a W10 x ideig termékkulcs/aktiválás nélkül pl. testreszabási korlátozásokkal, lásd az alábbi cikkben leírtakat. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126478 üzenetére
Oké, csak le van írva az előző válaszban, hogy az ilyen működés normál esetben mikor reális és ott az MBP + W7 kombó ebbe nem igazán tartozik bele, nem rémlik hogy az előbbinél lenne Windows BIOS OEM Key, ahogyan az sem, hogy a W7-nél digitális licenc, telepítésnél "Nincs termékkulcsom" opció, stb.... Persze letézhetnek "egyéb" megoldások, olyan tákolt telepítő, ami automatikusan aktiválja magát, stb., csak ugye az más dolog.
De mindegy, ha Windows 10-et akarsz használni (élesben) azon a gépen, akkor a lényeg, hogy az aktiváláshoz kell egy érvényes termékkulcs, vagy már meglévő digitális licenc.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126468 üzenetére
Ez a termékkulcs megadása nélkül "neten magától hitelesít", vagyis automatikusan aktiválódik normál és otthoni használatot nézve reális (OEM/Retail licenc) esetben tudtommal gyárilag Windowszal előtelepített gépek (PC), vagyis BIOS OEM Key és Windows 10-nél digitális licenc esetén van így, ahol az MBP és W7 kombónál elvileg egyik sem érvényes, vagyis érdekes.
A VirtualBox téma nekem továbbra sem teljesen világos, annak akkor van értelme, ha eleve virtuális gépen akarod használni a Windows 10-et a Windows 7 termékkulcsával aktiválva. Ha nem, akkor teljesen felesleges szórakozni vele, meg a virtuális gép az aktiválás szempontjából eleve másik hardverkörnyezetnek minősül, annak semmi köze az éles telepítéshez, az utóbbinál lévő aktiváláshoz, hardverazonosítóhoz kapcsolódó digitális licenchez, stb. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126450 üzenetére
Élesen telepítve, vagy VirtualBox alatt akarod használni azt a Windows 10-et a Windows 7 termékkulcsával - ami továbbra is működhet, erről is volt már szó itt számtalanszor - aktiválva?
Ha az előbbi, akkor kb. semmi értelme virtuális gépen szórakozni az aktiválással, ahova általában amúgy is külön licenc kell, mármint egyazon gépen nem lehet egyszerre élesben és virtuálisan is ugyanaz. Meg a közvetlen W7—►
W10 upgrade is teljesen felesleges csak emiatt, mehet egyből a W10 telepítése W7 termékkulcsát megadva az aktiválásnál. Ha az utóbbi (virtuális gép) a cél, akkor meg telepíted virtuális gépre és használod ott, kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest