- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rider74
tag
válasz
King Unique #148361 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, Elolvastam, igyekeztem értelmezni. Megnéztem a lemezkezelőben és MBR a régi gép és az új gép új WIN10 pro telepítése is.
Tudom, hogy simán működik a WIN10, egy másik PC-ben ( lehet, azért, mert MBR) Nyilván új drivereket kell letöltenie, de el fog indulni.
Ami számomra érthetetlen: hogyan fog működni az aktiváció? A régi PC OEM (ahogy én tudom alaplaphoz kapcsolódó) Win10 Pro-ja az új alaplapon?
Nem kellene az egész előtt valahogy leválasztani az email címről a microsoft fiókot a régi pc-n?A klónozást évekkel ezelőtt csináltam macrium reflect free-vel WIN7 -en, akkor még MBR volt minden és simán ment. Most is menne, ha MBR -en hagyom a forrást és a célmeghajtót is? Csak ki kell jelölni minden partíciót és áthúzni a rendszer számára fenntartottakat kis partíciókat is?
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148319 üzenetére
Nem kockáztattam, vettem egy 240-es SSD-t arra feltettem a rendszert. (Nem az orbánét)
A keresett felhasználó és adatok továbbra sincsenek meg.
Feltelepítem a Recuva nevű programot, hátha.
Láss csodát az OneDrive mappában ott a keresett felhasználó, asztallal, mappákkal mindennel egyben. Csak sem a win, sem a Linux nem látja, szerintük üres a mappa, és nem is tudja megnyitni. A Recuva látja, menteni is tudok egyszerre 20-25 doksit, aztán telepíthetem újra, mert free verzió.
Igy sokáig tart a 470 db egyetemi anyag lementése. (kb. 180-ig jutottam két nap alatt.)
Van estleg teljes ingyenes mentő program? A 110 dollár fájdalomhatár felett van.
Miért nem látszik a win alatt a mappa tartalma? Ha jelszó védett akkor meg milyen védelem amit a Recuva kikerül??? Amit eddig kimentettem az mind megnyitható doksi, pdf. kép stb.
Mi történhetett, hogy az OnDrive mappába került a hasznos felhasználó és adatai???Azért puszilom a program írókat is. Megírok egy bejegyzést, a net megszakad, újra be kell jelentkeznem, és ugrott amit már megírtam. Ügyes megoldás.
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #148325 üzenetére
Persze nem a letöltésnél hanem az elkészítésnél amikor kibontja az iso file-t, természetesen defender alap win11 szolgáltatás és valami aktivator key-t lő kí
Attól még természetesen elkészítette, csak jelezte hogy ez a key ez rosszindulatú.......és ezáltal el is távolította
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #148319 üzenetére
Az eleve régi, az új HBCD PE jóval modernebb
Mikor el akartam készíteni a víruskereső rosszindulatú programot blokkolt -
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148317 üzenetére
Köszönöm, majd megpróbálom, hátha valami működik.
A Hiren's BootCD 10.6 verzióval próbáltam, se Mini XP, se Linux alatt nem találtam a keresett állományokat.
Ez volt kéznél, laposon nincs DVD író, Usb meg nem működik a javítandó gépen. Linux alatt tudtam egy külső HDD-t hozzáadni, de USB kulcsot nem látja?? Majd veszek egy külső írót. Hiába állítom át, pendrive-ról bebootolni nem tudott még. DVD-ről megy. ? -
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148313 üzenetére
Win hibát észlelt, újraindul, próbálkozik a javítással, de az automatikus javítás nem sikerült szövegnél megáll. Természetesen az összes „könnyen” elérhető javítás ki lett próbálva, gépről, win 10 DVD-ről javítás, helyreállítás. Frissítés nem vonható vissza … stb. Az újratelepítés állományok megtartásával még nem, mert nem bízok bent, ha én sem látom a felhasználói asztalt, a win meghagyja az adatokat.
Nem tudom, esetleg valami jelszavas védelem kavar be, de korábbi felhasználó belépése pin kóddal védve volt, az meg látszik.SrtTrail.txt mappában bad system config info error hibaüzenet, ezt a registry backup visszamásolása parancssorból /ha van/ nagyrészt megoldja. Mivel ezen a gépen a frissítés nem volt kiirtva újabb verzió lehet fent, így nincs mentett állomány. 95%-ot akartam írni, de eggyel több karakter lett, de nem ez volt a lényeg.
A régi felhasználót a usert mappában látom, de abban két éve nincs mozgás. A menyemét nem találom. Van egy All .. felhasználó, abban van 2023-as mappa, de ott meg nincs asztal mappa ?? vagy nem látható??? Rejtet állományok természetesen láthatóak, engedélyezve.
Így nem tudom lementeni az állományait, és állítólag az asztalon tárolta az iskolai anyagait. /Hiába mondtuk, ne ott tárolja az adatait, vagy készítsen mentést a HDD-re az SSD-n levő -win10 - asztaláról, de nem tette meg./ Azt állítja volt saját felhasználói felülete, és az asztalon voltak az állományai. -
Jarod1
veterán
válasz
King Unique #148304 üzenetére
ááá király, kösz, nem tudtam hogy win10 re is kifejlesztették,
mert a windgettel 1 kattintás. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148308 üzenetére
Köszi!
Sajnos ahogy írtad a Registry Backup ki lett irtva, de hogy miért ép ésszel nem felfogható. A win7 alatt alap volt a visszaállítási pont a win10-es beképzeltség miatt ezt kiszedték, pedig ez is össze tud omlani. Parancs sorból azért 955%-ban helyreállítható volt a gép, a Registry Backupból történő visszamásolással. Ezt a lehetőséget figyelmeztetés nélkül kivették. Menyem gépe, nem menteget, használta, amig tudta. Marad a mentés, de én laptopot használok, abba nem tudom betenni a HDD-t.Mindezt 5 Mb. helymegtakarítás miatt. Azért emlegetem a kedves anyukáját az ötletgazdának.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
King Unique #148289 üzenetére
Köszönöm. A biosban a VMD controller kikapcsolását követően már látta a merevlemezt. Köszönöm. Apró probléma, hogy elkészítettem a Windows telepítő flash-t , végig is ment a telepítés DE nem engedte kiválasztani melyik Windows-t szeretném telepíteni. Én Pro-ra vettem licenszt de Home került fel a gépre. Újratelepíteném szívesen, de hogy fogom tudni a pro-t kiválasztani HA nem ajánlja fel?
-
phain
tag
válasz
King Unique #148285 üzenetére
Köszönöm. Nem tudtam, hogy val külön topijca, át is mentem oda.
-
jeni
félisten
válasz
King Unique #148259 üzenetére
Feltételes módban írtam .
Mert akkor nem 17-kor állok neki gépet építeni hanem 14-kor.
Új gép össze rakás nem 5 perc.
Mert ha 1000%,hogy sikeres lesz az aktiválás akkor csinálhatom akár este 8 után a gép szereplését. -
Grizzlu
tag
válasz
King Unique #148249 üzenetére
Nos, ez lenne a legfőbb fájdalmam. Pár hónapja nem bootolt be a gépem, elvittem egy szervizbe, ott bezony leállíották a frissítéseket, mondván, azok okozták a problémát. Azóta csak lassul és lassul a gép. Az istennek sem tudom visszakapcsolni. Jogtiszta Windowsról beszélünk.
Próbálgattam házirendekkel mókolni, adminként szórakozni vele, de hát csaknem engedi - jelszót kér, azt meg én ugyan nem állítottam be sehova. Végigmentem egy beépített Windows-útmutatón is, CMD-ben lefuttatva pár parancssort, ezek találtak néhol hibákat, ki is javították őket, de frissíteni nem tudok, sajnos. -
jeni
félisten
válasz
King Unique #148223 üzenetére
köszi
akkor marad minden a pendrive-n -
jeni
félisten
válasz
King Unique #148220 üzenetére
köszi
azt meglehet tudni nézni a pendriven,hogy korábban már MediaCreationTool által letöltöttem a Microsoft oldaláról a Win 10-t vajon azon az melyik kiadás lehet rajta?
a leszedés időpontja 2022.09.08.
gondolom ez már az említett 1511-es felül verziós lehet. -
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #148192 üzenetére
Köszönöm! Átnézek a vírusirtó topicba.
Cs1csó
Hát képek és videók a kislányomról és szüleimről amit sajnálok. Nagy része fent van Google fotókban és iCloudban de azért van olyan ami nincs. A többi kb 2 tera film és sorozat ami pótolható de azért annak se örülök hogy törölni kell. Kösz neked is! -
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #148184 üzenetére
A "Milyen program, ami...?" témát eddig nem is ismertem, bár a címe alapján eszembe nem jutott volna benézni oda. (A cím alapján nekem olyan topic-ot idéz, mint amikor valaki használt korábban egy programot XYZ funkciókkal, kinézettel, stb., de nem jut eszébe a neve, ezért ott megkérdezi. Mint pl. a "Meg tudjátok mondani, melyik film ez...?", "Melyik játék volt az, ami...?" témák.)
Az "Adatmentés-liksoft-HDD kereső mentéshez" témára a címe alapján hatványozottan igaz mindez.
Egyébként első körben ott, az "Adattárolás" fórumrészen keresgéltem "Adatvisszaállítás" és "Data Recovery" témában, és miután láttam, hogy egy ezer éves, nem aktív "GetDataBack" topic az egyetlen, ami passzol mindehhez, itt tettem fel a kérdésemet.Esetleg érdemes volna itt a topic összefoglalóba beleírni, hogy "Windows 10-re írt alkalmazásokkal kapcsolatos kérdésekkel ide és ide írjatok!"...
Mindenesetre köszönöm Bajgunar és norba69 fórumtársaknak a segítséget!
(Ráadásul a Piriform programcsomagja most kifejezetten jó áron vásárolható meg.)
-
enginev3.0
félisten
válasz
King Unique #148169 üzenetére
Eszembe jutott hogy a hdd-re is került a rendszerből, és arról kellett indítani
Minden pont ott van ahol 2 éve volt
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #148155 üzenetére
Jó tudni.
Köszönöm az infót -
Redfox31
csendes újonc
válasz
King Unique #148119 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #148085 üzenetére
megírom, hogy mire jutottam!
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #148065 üzenetére
Mondjuk ezekről nem tudtam, nem is tudom honnan tudhattam volna. De mivel benne volt az SSD már korábban így gondolom ezért nem lett nagyobb gond.
Amúgy ha jól értelmezem PCIe/NVMe.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #148065 üzenetére
Eszerint a win10-be még mindig (4 éve) nem került be alapból valami 'szabványos' nvme driver? Hogy ne kelljen letöltenie.?
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148042 üzenetére
Gondoltam megírom, hogy az alaphelyzetbe állítás után már megy a 3.5-ös .NET keretrendszer. Fogalmam sincs mi a fene baja volt, mikor mint írtam pár hete lett újra rakva teljesen tisztán nulláról.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148042 üzenetére
Igen. Ma már nem, de holnap lehet nekiugrok egy alaphelyzetbe állításba.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148039 üzenetére
Ezeket már próbáltam, de nem segített. Ugyanúgy ugyan azt a hibakódot kapom állandóan.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148033 üzenetére
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #148011 üzenetére
Kösz.
A 7-es még nem tudja? Úgy emlékszem ez volt az utolsó ingyenes, úgyhogy újabbat nem használtam. -
mzso
veterán
válasz
King Unique #147998 üzenetére
Hmmm. És ha nagyobb partícióra másolok a Reflect-tel akkor később Win-en belül mondjuk meg tudnám növelni a lemezkezelőben?
A másolás/klónozás nem probléma, csak a nagyobb SSD miatt meg is kéne növelni a fájlrendszereket.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #147962 üzenetére
Oké,köszi.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #147951 üzenetére
Ezt tök jó csak két gond van feladat kezelőben leállítom de ha megnyitom valamikor is a programot vissza rakja magát automatikus indításra a másik meg,hogy nem vagyok bejelentkezve microsoft fiókkal,hogy az elsőnek írt beállítási tippeket tudjam használni.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #147947 üzenetére
-
CP111
aktív tag
válasz
King Unique #147910 üzenetére
Kikapcsoltam amit írt a cikk, de ugyan úgy újraindul.
-
CP111
aktív tag
válasz
King Unique #147910 üzenetére
Big thx!!!
és neked is beef!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #147871 üzenetére
Persze, igazából most is úgy készültem, hogy újra kell kezdenem.
Minden esetre egyelőre nincs gond, úgyhogy marad.
Van 1-2 kényes játékom, feltételezem ott se okoz problémákat.Nem történt Windows 10 megtartás, ezt most nem értem.
Hardvermódosítás után jelenleg állok, a múltkori telepítés más miatt volt. -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #147692 üzenetére
Én mindig használom a kiadást,pendrájvnál csak ritkán volt,hogy nem.
-
LLKobe
veterán
válasz
King Unique #147726 üzenetére
Így sikerült is köszönöm
-
cintula187
addikt
válasz
King Unique #147708 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!!
-
cintula187
addikt
válasz
King Unique #147705 üzenetére
-
cintula187
addikt
válasz
King Unique #147705 üzenetére
Köszi az infókat akkor ezeket átnyálazom.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #147651 üzenetére
-
Nyíl
tag
válasz
King Unique #147623 üzenetére
A build-szám egyezik szóval naprakész, és visszagondolva nagyon gyorsan végigment a frissítéseken, lényegében csak a .01-est telepítette de akkor nem értem miért kerül be az előzmények közé, hogy sikeresen telepítette a többit is.. de a lényeg, hogy minden OK.
-
sanzi89
addikt
válasz
King Unique #147600 üzenetére
Köszönöm, ez így logikusnak hangzik.
-
St3ven
addikt
válasz
King Unique #147578 üzenetére
Köszönöm, a csoportházirendes megoldás lesz.
A 3rd party megoldásoktól rendszerint tartózkodom.
Akkor ha jól értem, ezzel a Defender frissítéseket is manuálisra teszi?
Ebben az esetben a PowerShelles megoldás tűnik a legegyszerűbbnek. Tehát Update-MpSignature és frissülnek a definíciófájlok is? -
válasz
King Unique #147567 üzenetére
csak kívánciságból, egy WOl vagy WOW képes gép, az az ébresztés után hogyan jelentkezik be a Windowsba, ha 300 kilométeről ébresztették és senki nem ül előtte? Az csak autologinnel mehet, vagy van erre valami megoldás?
-
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #147567 üzenetére
Igen de távoli asztal és smb megosztáshoz kell jelszó ezért állítottam be. Legalábbis én ezeket jelszó nélkül nem tudtam használni. Autologin -ra nem kerestem hanem mint írtam a netplwiz -re kerestem mert régen azzal oldottam meg ( ha jól emlékszem még te adtad a tippet) és azt hittem most is jó lesz.
Nem vagyok tökéletes és kereshettem volna alaposabban de nem tettem. Bocs ! -
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #147564 üzenetére
Biztosan működnek de én nem ezt találtam a keresőbe mert gondolom nem úgy/olyan szavakra kerestem. A netplwiz módszert próbálgattam de az most nem működött .
Elég lett volna ha bejelentkezési ablak alatt (ha nem jelentkezek be csak ott áll) közben betöltenek az automatikusan induló (direkt beállított) programok de nem töltött be. Mivel autologin-al bejelentkezik automatikusan így utána betöltenek a programok így már nem érdekel az első megoldás mert így meg van oldva a problémán.
Ettől függetlenül köszönöm a segítséget mindenkinek ! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #147564 üzenetére
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #147544 üzenetére
Persze! Újra fut az update és megint kínálgatja magát a 11...
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #147542 üzenetére
amit linkeltél, ott ez van egy opciónak. Törlődött az eddig letöltött win 11 és reboot után megy a normál update
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #147540 üzenetére
Kösz. a services.msc segített!
-
Guitar14
senior tag
válasz
King Unique #147522 üzenetére
Sikerült a SoftwareDistribution törlésével + újraindítással megoldani a 11 frissítés törlését.
Utána írta a gépház, hogy "a számítógép naprakész" de 21H2-es verzió volt a gépen úgyhogy rányomtam a frissítés keresésére és kérdés nélkül megint elkezdte szedni a 11-et. Ezután a csoportházirendnél beállítottam targetnek a Win10 22H2-t úgyhogy most arra frissül a gép.
Köszönöm szépen mégegyszer a segítséget! -
Guitar14
senior tag
válasz
King Unique #147522 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ! Holnap jelentkezem amint sikerült megoldani.
(igen, azért is írtam oda, hogy "elmondása szerint nem nyomott rá" mert volt sanda gyanúm, hogy valamit megnyomott mert a többi detto ugyanilyen gépen senki másnak se frissült 11-re a gépházban.) -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #147513 üzenetére
Egyfolytában a MS hivatalos ajánlásaira térsz ki minden mondatodban. Mi ez ha nem elfogultság akkor (halkan kérdezem)?
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #147511 üzenetére
"itteni topikban mit írogatnak egyesek, az nem feltétlen egyenlő minden esetben azzal, amit a Microsoft hivatalosan javasol és alapértelmezetten beállít, pont ezért felesleges összemosni a kettőt."
Én soha nem hivatkoztam MS mérnökökre és ajánlásaikra objektív módon, így összemosást sem emlegetnék semmilyen szinten semmivel, ui. szerintem ez csak a te szavad járása, szóval anélkül hogy megsértenélek ezzel, nem vagy vagy voltál pont te ilyen MS mérnök, mert nagyon pártolod őket?
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #147508 üzenetére
A gyorsindítás kikapcsolását itt az ssd ajánló topikban is többen leírták már hogy alap eset. Na most kinek higgyünk akkor? És ha még vkit megkérdez az ember az is azzal jön, hogy mit csodálkozok, ha fórumokról akarok okos lenni, ahol mindenki a legokosabb… Szóval ott vagyunk, ahol a part szakad.
A nevezett HP 250 G5 lapos pedig 2017-es. Tény hogy egy alap gép, de nem gondolnám olyan réginek, hogy még ne ismerné az ahcit, ami kb. 10-12 éve simán elterjedt.
Csak arra tudok gondolni, hogy a gép gyárilag eleve hdd-vel szállított, s annyira alap cucc, hogy ezért fapad módra nem is tették bele az ahci módot, különben ott lenne vhol a biosában.
Na meg ha a win10 már eleve “intelligens” s mindent úgy intéz a telepítésnél is ahogy kell, akkor nem tudom elképzelni, hogy telepítheti magát rosszul, ha módja van az optimális lehetőségeket is felismerni (pl. nem megfelelő hardverre fel se megy). -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #147393 üzenetére
Az ahci nem jelent meg sehol ellenőrizve az írásod szerint, viszont a HP lapos biosában sem lehet sehol állítani. (Neten is szétnéztem, másnak is ue. a gondja. Pl. vki Samu evo ssdt pakolt bele és a Samu ssd manager progiját javasolták leszedni hozzá. A HP support oldalán is régi driverek vannak, ráadásul ömlesztve így sztem ssd-hez nincs is optimalizációjuk.)
A win10 azt mondja az update után, hogy a legjobb illesztővel megy az ssd, de ahci módot sehol nem jelez az eszk.kez. sem.
Sztem így ssd-vel sem túlzottan gyorsabb mint hdd-vel volt, legalábbis szokásosnak mondott 5x gyorsulás tuti elmaradt. Talán pár %-al gyorsabb csak mint volt. Nekem jóval fürgébb lett tavaly a lapos, mikor ssdre bővítettem. (18 mp volt az asztal megjelenéséig bekapcstól.)
Itt most 25 mp volt a rekord közvtl. win10 install után újraindítva, a win gyorsindítás kikapcsolása viszont pl. egyértelműen látszik az energiagazdálkodásnál, hogy erre máris 50 mp-re nőtt az indulás folyamata. Szóval vmi nem kóser és semmi nem lett megbuherálva, csak az ajánlott beállításokon mentem végig.
Ezért is kérdezem, biztos hogy olyan biztos az amit a mikrofos ajánl?
Kitérve még a megjelenítések testreszabásával elérhető “teljesitmény javításra” (aminek semmi számszerű visszaigazolása nincs), azon sem venni semmit észre. Ez anno valamennyire látható volt még pl. vista stb. rendszeren, ha az aero felületet meg a menü és ablak animációkat kilőtte az ember (gondolom főleg ram megtakarításban volt jelentősége). Win10-nél viszont absz. semmi észrevehető jele nincs számomra. (Max. hogy a lassított animálási folyamatokkal eleve lustábban bújnak grafikailag elő dolgok…)
Persze eleve mindig csak a megjelenő betűk körvonalainak simítása, ablak megjelenítése mozgatáskor, meg még vagy 2 lényegesebb opciót szoktam bekapcsolva hagyni, de a többi elhagyása sem jelenti feltétlen, hogy kvázi akár 30-40-50%-ot javítana a rendszer gyorsításában az a sok humbug ott, ezt sztem sose mérte senki és hogy mennyit is ér vesződni vele (ahogy én tapasztalom). -
Czimby
addikt
válasz
King Unique #147475 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget neked is!
Most rakom össze a gépet, este már mehet a win telepítés/aktiválás! -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #147474 üzenetére
Ahogy írtam anno már itt van mellettem a csomagban 8gb ram amit ha belerakok lesz 12gb a gépben meg egy 250gb ssd a hdd meg megy ki egy külső usb házba.Csak ez rohadt lassú mire felfrissítette a bentlővő frissítéseket 2 órahossza volt meg a be be állt,most még le kell mentenem róla dolgokat ami valószínű megint nem lesz rövid idő.Most azért egy vírus keresést futtatok rajta a biztonság kedvéért mielőtt leszedem a dolgokat róla.
-
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique #147450 üzenetére
Uhh ez az UEFIs javítás már egy fokkal komolyabb, ez lehet kifog rajtam
Ezzel tuti rendbe lehetne hozni? Az a baj, msot így ki sem derül, hogy megtudom e csinálni. Fuuh de bonyolult ez így.... nem akarom az a lemezt semmiképp formázni. Sőt az lenne a legjobb ha ez a javítás működne rajta, de most hogy csináljam ezt meg egy másik gépbe rakva? úgy nem baj? vagy nem is értem az egészet már. Ez nekem sok, szétszakad a fejem. :SIgen MCT-vel csináltam persze.
Ezt a telepítést meg vágom, hogy mikor melyik kell meg stb. Ezért is lestem, hogy mi van stb...
De az a baj, hogy a géppel valószínűleg úgyis van valami. Ilyen nincs , hogy UEFI bootoláskor USB-ről lehal! Másik gépen jó!
Most megcseréltem a két gépet, itt végre nem angol a billentyűzet.Köszi
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #147433 üzenetére
Köszi a segítséget az AOMEI Partition Assistant Home Edition Free progival megoldódott a gond.
"(te készítetted a leírást úgy tudom)" Valóban, de az nagyon rég volt, azóta nem követtem részleteiben az MR fejlődését, csak az ISO-kat töltöttem le ... Mivel a kezdetekhez képest egészen másként néz ki és mint írtad többet is tud, lehet, hogy át kellene írnom a cikket .... -
Soma01
veterán
válasz
King Unique #147433 üzenetére
A Minitool is át tudja méretezni a rendszerpartíciót.
-
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique #147435 üzenetére
Helló
Köszönöm szépen.
A hátsó gépet gyorsan újra is húztam, mivel ez csak bányászgép volt nem volt rajta semmi.A meghajtók sorrendje rendben volt és a bootmanager bejegyzés volt elől.
Olyan rossz igy irásban...
Bocsi , nem értetlenkedni akarok vagy kötekedni vagy bármi, csak megérteni!
A fast startup-ot nem tudom micsoda és, hogy bevolt e kapcsolva.
De gondolom az akasztotta meg ezt a szarkupacot, hogy rádugtam (a már telepitett) Kormányt, és mivel nem volt jó ezért restartoltam = itt alakult ki a + hardverváltozás és probléma okozás? (igazán vicces, hogy egy kormány ami már driverestül fent van évek óta és megb@ssza a rendszer)Na de hogy tiszta meg pontos legyen, csak annyit kell irni...
A hibás gép jelenleg ott tart, hogy semmi nincs rádugva, SEMMI.
Inditom és egy dosos ablakba hibaüzenetet dob, hogy valamilyen incorrect hardver vagy szoftver változás történt vagy nem tudom mi, és hogy rakjak be egy WIn Boot eszközt és onnan csináljam meg.
Ezt nem is értem, hogy ilyet honnan ir ki amikor egy darab adattároló sincs benne.
Hol lát akkor ez incorrect dolgot ?
Nem is értem.
De mint mondtam win boot USB nem indul el.
Azt a képet kapom amit fent is betettem 2. nak.
Sorryzik egyet és leáll és ezt úgy, hogy semmilyen sdd nincs rádugva (értsd merevelmez, ssd, hdd usb SEMMI)Most már kezd kicsit eldurranni az agyam, hogy még egy tetves új telepitést se tudok igy elinditani.... mit lehet tenni?????
Ilyen nincsen...Na de akkor itt hol volt a baj a másik gépnél?
Mikor
1, fut a gép hibátlanul
2, kikapcs
3, rárakom a nem bootoló SSD
4, indit, ugyan az a hiba
5, leveszem az SSD
6 vissz a müködő ssd
7 mellé dugom a rosszat
8 indit
9 azonnal uefi
10, boot menü, jó a sorrend
11, manuálisan indt bootmanager -> régi müködő ssd
12. soha többé nem indult el a jó semEbben hol a hiba?
Köszönöm -
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique #147431 üzenetére
Onnan indul az egesz hogy nem tudom elérni bootolasbol az usbt sem mert hibát dob.
nincs fast boot nem használom, és a masik gépen se volt mas az uefi beallitas. Illetve nem értem mi köze ehhez az egeszhez hogy ha kifejezetten a regit bootoltatam be es a masik ssd csak siman mellette volt radugva! Mi koze barmilyen uefi vagy barmilyen beallitashoz annak hogy egy plusz ssd t beraktam a meglevo mukodo melle es kifejezetten biosbol bootoltam be hogy veletlenul se a rosszat kezdje el bootoltatni??
köszönöm -
Vesa
veterán
válasz
King Unique #147405 üzenetére
"mert míg a megosztandó adatokra már a telepítésnél rákérdez a Windows 10 "
Sajnos csak miután világraszóló balhé volt abból, hogy kvázi keyloggert telepítenek a userre és mindent IS gyűjtenek róla. Mindezt egy fizetős szoftverben (ahol ugye nem az adataiddal fizetsz, mint az ingyenesek egy részénél). Utána valóban kapcsolhatóvá tettek pár dolgot, nagy nehezen kényszerből, de nem ismered elég jól a rendszert ha nem tudod, hogy ez még mindig csak a jéghegy csúcsa. Ha mindent tiltasz, akkor is gyűjtenek bizonyos adatokat. (más kérdés, hogy ezek többségének blokkolására van megoldás, de ahhoz már foglalkozni kell a témával és nem az MS saját kapcsolóit kell kapcsolgatni).
Amúgy valóban OFF és úgy jött ide, hogy arra hivatkoztál, hogy amit az MS ajánl az mindenek felett úgy jó ahogy van, és egyébként ne akarjon szakérteni senki fotelból. Csak erre válaszoltam egy ellenpéldával. -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #147403 üzenetére
Nos, laikusként az MS ajánlásairól, az alábbiakat vettem idáig észre (úgy globálisan 25 év win használat mellett).
1. Győződjön meg arról, hogy a legújabb Windows-frissítésekkel és eszközillesztőkkel rendelkezik-e
igen, bár régen xp-n még nem törődtünk a win updattel, mint amennyire ma már megkerülhetetlen az örökös javítása a rendszernek
2. Indítsa újra a számítógépet, és csak a használni kívánt alkalmazásokat nyissa meg.
vannak ismerősem, akik hozzám képest egy böngésző, fájlkezelő mellé, pl. gépzabáló videószerkesztő progikat is használnak, így szerintem egy böngészőt és fájlkezelőt használva nagyrészt ez a javaslati pont irreleváns átlagfelhasználóknak
3. Teljesítmény javítása a ReadyBoost segítségével
általában ccleanert használ ismerős körben mindenki…
4. Győződjön meg róla, hogy a rendszer kezeli a lapozófájl méretét
jó, ezek után meghagyom auto módban
5. Szabadítson fel több lemezterületet, ha szükséges
mai tárkapacitások mellett, mikor lobog a terás gatya is a gépeken 5-10%-os tárh.kihaszn. mellett, s nem töltünk le 4k filmeket stb., megint irreleváns javaslat
6. A Windows megjelenítési és teljesítménybeállításainak módosítása
ez egy érdekes javaslat, mert ha ezt elvégzi az ember semmi nem mutatja ki vagy méri hány százalékot javult a helyzet, de persze ezt is mindig megteszem
7. A OneDrive szinkronizálásának szüneteltetése
alapból MS fiók ellenes vagyok és semmit nem töltök a “fellegekbe”
8. Felesleges Indítópultbeli programok letiltása
hát, van olyan, hogy a videovezérlő ma már akkora méretű segédprogikat pakol fel, hogy csak lesek
(mindig azt szoktam emlegetni hasonlatként, hogy régen egy adobe reader 28 mega volt telepítve, ma meg talán 500 - amúgy a Sumatrat használom)
9. Ellenőrizze és távolítsa el a vírusokat és kártevőket
úgy gondolom, ez ellen védjen az MS beépített antivirus megoldása ez a dolga (mely állítólag szintén javasolt és legnaprakészebb, mikor ezzel lassít minden indítást, hogy pörgeti 100-on a cpu-t) és nem járkálok olyan oldalakra ahol ezeknek kitennének potenciálisan
10. A PC visszaállítása rendszer-visszaállítási pontból
azt tény, hogy egy új win install után volt mindig is leggyorsabb a rendszer, használattal szépen folyamatosan egyre lassabbá vált mindig is,na de az, hogy ma már egy laptop hdd-vel sem tud működni normális sebességgel min régebben, szerintem nonszensz és sejthető, hogy egy direkt kib.szás van itt a népekkel (vegyél újat, gyorsabbat, nagyobbat)
Sajnos így a javasolt MS gyorsítási ötletek számomra nem mondtak újat. SSD-re váltott a kolléga, ami egyenlőre az elérhető legkézenfekvőbb ötlet volt. Én meg beszereltem neki… -
Vesa
veterán
válasz
King Unique #147403 üzenetére
A microsoft azt is alapból javasolja, hogy a napi testhőmérsékletedet is listázza, mert "user experience". Aztán meg semmi másra nem jó, mint hogy belisáttza a kedves user életét ennek ***-nek. Inkább megszakértettem ezt a részt fotelből, sajnos 100%-ban így sem irtható ki teljesen a kémkedés.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #147395 üzenetére
Értem és nyilván főt hajtok a jártasságotok előtt, de kb. XP óta köreimben annyira alap dolog, hogy elegendő ram mellett nincs szükség a v.memre, hogy ezt nem is gondoltam sosem másképp én sem.
Nyilván itt el lehet filozofálni, hogy ki honnan szerez ilyen-olyan információkat. Konkrétan én anno ezt akkor hallottam először (ismétlem, az XP-s időkben még), mikor egy hajdani haverom programozónak tanult egyetemen és állítólag ilyen tippeket trükköket is tanítottak nekik. A Win dolgairól szólva is, hogy ezt ki lehet kapcsolni, azt le lehet tiltani, ők is csináltak pl. mókolt XP telepítőket ezek alapján (merthogy Gatesék minden szarral is telezsúfolják az os-t, amire amúgy semmi szükség nem lenne és csak lassítják a rendszert - ha már a javaslataikról szó esett), szóval ja, bárki tudja okosabbnak gondolni magát másnál, ma ezen már meg sem lepődök, meg ha iskolai szinten tanulja, nyilván jobban elhiszi az ember, lévén a másik ért hozzá hivatalból… Persze az igazság odaát van, és ma már azt is el tudom képzelni, hogy 1-1 tanár is tudhat random szakmaiatlan dolgot is tanítani, pláne ha ilyesmiket az sem tesztel le érdemlegesen, hanem csak mer olvasta vhol címszóval ezt mondja aztán annyi.
Tudományos berkekből annyit még megtudtam, hogy más területeken sem ritka eredményeket leellenőrizni, újragondolni, úgyhogy ez kicsit messze is visz innen, pláne olyan összetett dolgoknál, mint egy os.
Hát… kinél is van a bölcsek köve, ez ma egy általános kérdés is lehet. Mindenesetre a laikusoknak is el kell vmit hinni, mert a dolgok mélyebb vizsgálatára nincs lehetőség és tudás. Talán azt is nehéz eldönteni, hogy egyik internetes oldalon ezt javasolják, a másikon meg azt vagy mint régen, megveszi az ember pl. a Chip magazint (amiben havonta mindig nagy újdonság, hogyan optimalizáljuk, gyorsítsuk ultimate a gépünket), és az ottani szakíróknak hisz. De lehet hogy az ottani szakíró is tegnap hallotta az egyetemen a tanárától… Tehát hol van megint a bölcsek köve és az absz. igazság? -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #147393 üzenetére
A kérdés az, hogy ezt most játékok vagy bármi más (pl. böngészők) is igénylik, hogy ne legyen letiltva a v.mem?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #147343 üzenetére
Köszönöm, írok majd hogy sikerül.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
King Unique #147301 üzenetére
Végülis nem tudtam megakadályozni, hogy feltelepítse az ominózus frissítést. Eleve már letöltötte a rendszer, csak a "Telepítés" gombra kellett volna kattintani. Szóval max. az idők végezetéig maradt volna a tiltás, mert nem tudom, hogy egy letöltött de nem telepített frissítést hogy lehet inaktiválni.
Szóval a services.msc-ben leállítottam a Windows update-et és letiltottam az indítást. Felraktam a javasolt Winaero Tweakert és abban is bejelöltem, hogy "disable windows update". Mégis, egy idő után elindult a telepítés, és láttam, hogy már csak az újraindításra vár a rendszer.
Úgyhogy újraindítottam, de nem volt gond (ez tegnap történt, a ma reggeli indításnál se volt).Szerk.: Win10 Pro, 21H2. A Winaero-ban a tiltás vajon miért nem működött?
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #147328 üzenetére
Köszi, a jelzett frissítések rendben vannak, a többi meg majd jön a maga idejében.
-
Hooper
őstag
válasz
King Unique #147335 üzenetére
Sajnos a napkban raktam fel ujra a wint és a programokat. Most nem látom, hogy bármi dolgozna. Samsung appját köszönöm, leszedtem. Az is 436 TBt ír.
Igen tudom h cache és temp tud mozgolódni de nem 100 terrát / hónap!! -
N.Ferry
senior tag
válasz
King Unique #147330 üzenetére
Pont nem volt eszemben print screen-elgetni WinRE közben parancssor írásakor, a fene gondolta hogy valaki csak beleköt és jobban tudja onnan a távolból hogy biztosan én vagyok a hülye.
arcitec : Az számomra nem segítség ha hajtogatja a hülyeségét hogy tuti én vagyok a balfa** látatlanban..
De ennyi, megoldottam. További szép napot! -
N.Ferry
senior tag
válasz
King Unique #147327 üzenetére
Te is azon ritka állatfaj közé tartozol aki akkor is okosabb a másiknál.
Legyen akkor user error, hisz te így látatlanban simán jobban tudod, mint én a gép előtt.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
King Unique #147314 üzenetére
Nincs okom valótlant állítani, na meg nem is érdekel nagyon hogy mit gondolsz...
Én ültem itt a gép előtt, annyira hülye nem vagyok hogy ne tudjam melyik meghajtón van a win, stb...
Nekem ez a frissítés úgy viselkedett mint ha egy vírus lett volna, remegő képernyő, billentyűzet karakterek felcserélődtek, pár perc után kék halál stb...
Ez van. De te nyilván jobban tudod onnan hogy én amatőr elrontottam.A clean install-t az után próbáltam meg miután sikerült a külső winyóra átmenteni a fontos file-okat, adatokat. De ahogy írtam az is kifagyott 52%- nál, ha volt köze hozzá, ha nem.
Miután nem sikerült a c. install utána frissítettem a foxot a legújabbra, ha tudtad volna értelmezni az írásomat.
A 3dr programok alatt értsd convertáló, 3d tervező, Illustrator stb. programokat, amik eddig tökéletesen működtek, tehát nem egy friss feltelepítés miatt történt.
Magyarán én elhiszem hogy egyből user error-ra gondolsz, de kb. 30 év alatt amióta géppel is dolgozom ilyet még nem tapasztaltam.
Téma lezárva. -
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #147316 üzenetére
Igen én másoltam be korábban manuálisan, mint a hibakeresés része. Persze nem oldotta meg a problémát. Ezt csak azért mutattam hogy nem haladja meg a képességeket egy-egy parancs beírása sem, copypaste meg pláne nem.
Frissen telepített windowson biztos szét vannak cseszve a fájlok.Értő olvasáshoz meg javaslom elolvasni a korábbi ezzel kapcsolatos hozzászólásomat, leírtam hogy mi a helyzet.
De inkább ne foglalkozz vele, a továbbiakban ignorállak minden fórumon, javaslom Neked is ezt, vannak itt segítőkész emberek, akik értenek is ehhez, azoknak a javaslatait fogom figyelni.Tisztelettel és Szeretettel Minden jót kívánok Neked!
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #147314 üzenetére
A parancs beírás mindenkinek megy, ez a screenshot nem winre alól van, ezért egyértelmű hogy nem megy, de a lényeget mutatja, nem kell mindenkit azonnal fogyatékosnak kikiáltani.... Jóindulat, segítőkészség és szeretet, ezek legyenek a fő gondolataid.
A lényeg az hogy winre alatt is hibát ad , igen C meghajtón van a rendszer. Valamit a microsoft egyértelműen úgy csinált, immár egyértelműen szándékosan, hogy a "régebbi"gépeken gond legyen, és ne lehessen megoldani. Nagyon kiváncsi vagyok, de előre boritékolom hogy erre nem lesz patch-megoldás, csak reinstall és update tiltás, legalábbis "régebbi" gépeken biztos. Persze ha nem íg lesz akkor szívesen fogom mondani hogy tévedtem.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
King Unique #147287 üzenetére
Nem vagyok sötét, elég egyértelmű volt a leírás, ennek ellenére nem találta parancssorban a filé-t. Pedig ott volt.
Egyébként az én gépemet olyan szinte zavarta össze hogy 3-5 perc alatt kék halál volt, kínomban már mindent kipróbáltam, de semmi.
Elkezdtem újrahúzni a win10-et is, de még az is kifagyott 52%- nál...
Ezek után leszedtem minden nem létfontosságú alkalmazást amit csak tudtam, illetve a firefox-ot is a lehető legújabbra frissítettem. (fox-ba belépve szinte azonnal anomáliák voltak).
Így most, hihetetlen de (kopp- kopp) működik!
Most akarok épp új rendszert húzni amint megjön az új ssd, pont nem akartam előtte ezzel szórakozni...
Ezek után mondjuk sokkal jobban fogok figyelni a frissítésekre az biztos!
Nem is tudom hogy maradjak-e a win10-nél vagy jobb a win11? -
Zsoxx
senior tag
válasz
King Unique #147301 üzenetére
A rendszervisszaállítási pont jó ötlet, most eszembe se jutott.
-
beef
őstag
válasz
King Unique #147290 üzenetére
Engem meg hidegen hagy, hogy MS mikor akar letöltögetni (nem akarok dátumokkal foglalkozni). Nekem így sokkal kényelmesebb.
-
Lizard0828
tag
válasz
King Unique #147291 üzenetére
Nagyon köszönöm, amint gèphez tudok ülni ki is próbálok mindent
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #147254 üzenetére
A live alóli törlés megoldotta. Azóta beléptem és leszinkronizáltam újra a OneDrive-ot ugyanoda, az érintett fájlokkal már nincs gond.
Másik gépen is ezt tapasztaltam korábban, hogy miután végre sikerült törölni és tiszta lappal leszinkronizált mindent az OD, utána már jó lett.
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #147247 üzenetére
Szia!
Ha egy másik gépen, amin ugyanaz a win10pro van amit erre is szeretnék rakni, letöltöm a mediacreation toollal a friss win 10 pro verziót, és abból csinálok telepítő pendriveot, az működni fog másik gépen? Úgy értem, hogy ez nem konfiguráció függő, a win 10 pro az egy fajra van (64 bites) és az jó bármelyik gépen?
Üdv: Fishor
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #147131 üzenetére
Üdv!
Sikerült aktiválni a windows 7 32 bit home premet csak egy kbxxxxx akárhányas manuális frissétés kellett a microsoft oldaláról ami rendbe tette az update-et és utána az online aktiválásra kattintva sikeresen aktiválta!
Az merült fel bennem hogy az egyik kollega szerint működnének rajta a w7 32 driverek is ha 32 bites w10-el próbálkoznék rajta. Ehhez melyik w10 telepítőt kell letölteni ami aktiválódni fog a w7 32 bit home premium alapján? Ill ha letölöttem és clean installal feltelepítettem akkor csak meg kell neki adnom a COA matrica kulcsát és azt a w10-nek el kell fogadnia?
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #147185 üzenetére
C-n van a rendszer, minek tenném máshova?
Vezérlőpultból próbáltam. A másik két opciót még nem próbáltam, köszönöm, ránézek.
Kérdés hogy frissítés uninstall után visszaáll-e a megfelelő állapot. Megoldás még az hogy nem indítom újra a gépet, úgyis 0-24 ben megy, de ha néha szükség van rá, akkor jó lenne nem fsni attól hogy épp hányadikra indul el. Komolyan ez tisztára win95 időszak....
-
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #147171 üzenetére
Sem pedig a Fox. Az is januárban megszünteti a támogatását a Win7-re.
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #147171 üzenetére
Tudom az útmutatót, az nem működik az előbb leírtak miatt.
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #146835 üzenetére
Ugyanez a gondom van, végtelen ideig marad a "Leállítás" képernyőn két gépem is. Mindkettő valamelyik idei Win10 frissítés óta csinálja, de az egyiknél sokára szóltak szülők, másikat meg pár hónapig nem használtam és a kumulatív telepítése óta az se jó.
3-ik és 6-ik generációs Intel gépek UEFI módban telepítve. BIOS frissítéshez már rég nincs támogatás.Hogyan találhatnám meg az okát annak, hogy nem hajlandó leállni?
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #147159 üzenetére
Pontosan mit kell kikapcsolni? bocsi
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #147155 üzenetére
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #147155 üzenetére
Igen, a Windows Update menüben, felül, pirosan.
A Win 7-el vettem újonnan, de a Win 10-re mát itthon frissült.
És mint írtam egyszer csak nem kapcsolodnak a PC és a telefon. (Android)
Vezetéken rendben van, de az applikacióval nem jön össze. -
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #147123 üzenetére
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #147131 üzenetére
Köszönöm megnézem.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
King Unique #147126 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
UEFI-ben feltelepíti szépen a Windowst, viszont nem látja a Boot menüben az SSD-t csak a pen-drive-ot.
Csak akkor látja utána, ha a CSM-et engedélyeznem. -
beef
őstag
válasz
King Unique #147103 üzenetére
Leírta, hogy csak egy file:
"Van egy beragadt fájlom NTFS fájlrendszer alatt és nem tudom törölni"
Egyébként elég fura, hogy Ubuntu alól sem sikerült törölni. -
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #147099 üzenetére
Kedves King Unique!
Mintha nem olvastad volna végig, amit írtam
Viszont az egyik rész tényleg nem egyértelmű: a Windows.old(1) TELJESEN ÜRES, leszámítva azt az 1 szem fájlt, amiről beszéltem.
Amúgy a lemezkarbantartóval szoktam leüríteni mindig buildváltás után.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest