Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aureal

    senior tag

    válasz King Unique #147393 üzenetére

    Az ahci nem jelent meg sehol ellenőrizve az írásod szerint, viszont a HP lapos biosában sem lehet sehol állítani. (Neten is szétnéztem, másnak is ue. a gondja. Pl. vki Samu evo ssdt pakolt bele és a Samu ssd manager progiját javasolták leszedni hozzá. A HP support oldalán is régi driverek vannak, ráadásul ömlesztve így sztem ssd-hez nincs is optimalizációjuk.)
    A win10 azt mondja az update után, hogy a legjobb illesztővel megy az ssd, de ahci módot sehol nem jelez az eszk.kez. sem. :F
    Sztem így ssd-vel sem túlzottan gyorsabb mint hdd-vel volt, legalábbis szokásosnak mondott 5x gyorsulás tuti elmaradt. Talán pár %-al gyorsabb csak mint volt. Nekem jóval fürgébb lett tavaly a lapos, mikor ssdre bővítettem. (18 mp volt az asztal megjelenéséig bekapcstól.)
    Itt most 25 mp volt a rekord közvtl. win10 install után újraindítva, a win gyorsindítás kikapcsolása viszont pl. egyértelműen látszik az energiagazdálkodásnál, hogy erre máris 50 mp-re nőtt az indulás folyamata. Szóval vmi nem kóser és semmi nem lett megbuherálva, csak az ajánlott beállításokon mentem végig.
    Ezért is kérdezem, biztos hogy olyan biztos az amit a mikrofos ajánl? :F

    Kitérve még a megjelenítések testreszabásával elérhető “teljesitmény javításra” (aminek semmi számszerű visszaigazolása nincs), azon sem venni semmit észre. Ez anno valamennyire látható volt még pl. vista stb. rendszeren, ha az aero felületet meg a menü és ablak animációkat kilőtte az ember (gondolom főleg ram megtakarításban volt jelentősége). Win10-nél viszont absz. semmi észrevehető jele nincs számomra. (Max. hogy a lassított animálási folyamatokkal eleve lustábban bújnak grafikailag elő dolgok…)
    Persze eleve mindig csak a megjelenő betűk körvonalainak simítása, ablak megjelenítése mozgatáskor, meg még vagy 2 lényegesebb opciót szoktam bekapcsolva hagyni, de a többi elhagyása sem jelenti feltétlen, hogy kvázi akár 30-40-50%-ot javítana a rendszer gyorsításában az a sok humbug ott, ezt sztem sose mérte senki és hogy mennyit is ér vesződni vele (ahogy én tapasztalom).

Új hozzászólás Aktív témák