- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Üzemidőre gyúr a Poco M7 Plus is
- Huawei P30 - kell ennél több?
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
St3ven #147572 üzenetére
Nem kikapcsolni kell véglegesen a frissítéseket, hanem egyéni igény szerint automatikus helyett manuálisra állítani a letöltést és telepítést. Ami Pro kiadástól eleve megoldható registry és csoportházirend szinten egyaránt.
Másik opció saját felelősségre 3rd party programok használata, mint amilyen pl. a Wu10Man, WUMT, stb.
A Microsoft Defender meg amúgy frissíthető manuálisan is. -
törölt tag
válasz
St3ven #147224 üzenetére
Kipróbáltam: "winget install wox" aztán uninstall és bizony user mappámban az appdata részen ott maradt egy kis maradék és registry-ben is. Ami engem nem izgat, mert évente tiszta telepítek.
Tehát a Store inkább tisztább, winget arra jobb nem kell kattintgatni.
Use the winget tool to install and manage applications -
Geth
veterán
válasz
St3ven #147224 üzenetére
Ez a wingetes csomagok repója. Biztos vagyok benne, hogy doksiban le van valahol írva, hogy ki tölthet fel, vagy mi ennek a menete (szoftverenként eltérhet a szitu, de mint írtam a már most meglévő csomagok nagy része sem az adott szoftver készítője által vannak karbantartva).
Nem nagyon uninstallálok, de erős tippre a beágyazott telepítő (msi, nsis, stb.) uninstallját hívja meg (tehát ekvivalens a korábbi megoldásokkal), külön takarítást nem végez maga a winget. -
Geth
veterán
válasz
St3ven #147218 üzenetére
Én, ha tehetem.
Azoknál a progiknál, amiknél hivatalosan támogatva van (létezik rá winget csomag) szuper. Amiket 3rd party tartja karban, ezért ritkábban frissül azoknál is okés, ha nem fontos a mindig legfrissebb verzió.
Tipp: ha a winget csomag mögötti "valódi" telepítő (msi, nsis, stb) támogat custom kapcsolókat, azokat wingetnél is meg lehet adni. Itt általában a hiányos dokumentáció okozhat gondot (tehát az eredeti telepítő kapcsolói, lehetséges konfigurációja ismeretlen).
Illetve nekem jól jött az automatizált wsl telepítő scriptemhez, mert nem csak a winget csomag katalógus a default source, hanem a Store is, tehát Store alkalmazások is telepíthetőek parancssorból, akár automatizáltan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest