- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
St3ven #147572 üzenetére
Nem kikapcsolni kell véglegesen a frissítéseket, hanem egyéni igény szerint automatikus helyett manuálisra állítani a letöltést és telepítést. Ami Pro kiadástól eleve megoldható registry és csoportházirend szinten egyaránt.
Másik opció saját felelősségre 3rd party programok használata, mint amilyen pl. a Wu10Man, WUMT, stb.
A Microsoft Defender meg amúgy frissíthető manuálisan is. -
törölt tag
válasz
St3ven #147224 üzenetére
Kipróbáltam: "winget install wox" aztán uninstall és bizony user mappámban az appdata részen ott maradt egy kis maradék és registry-ben is. Ami engem nem izgat, mert évente tiszta telepítek.
Tehát a Store inkább tisztább, winget arra jobb nem kell kattintgatni.
Use the winget tool to install and manage applications -
Geth
veterán
válasz
St3ven #147224 üzenetére
Ez a wingetes csomagok repója. Biztos vagyok benne, hogy doksiban le van valahol írva, hogy ki tölthet fel, vagy mi ennek a menete (szoftverenként eltérhet a szitu, de mint írtam a már most meglévő csomagok nagy része sem az adott szoftver készítője által vannak karbantartva).
Nem nagyon uninstallálok, de erős tippre a beágyazott telepítő (msi, nsis, stb.) uninstallját hívja meg (tehát ekvivalens a korábbi megoldásokkal), külön takarítást nem végez maga a winget. -
Geth
veterán
válasz
St3ven #147218 üzenetére
Én, ha tehetem.
Azoknál a progiknál, amiknél hivatalosan támogatva van (létezik rá winget csomag) szuper. Amiket 3rd party tartja karban, ezért ritkábban frissül azoknál is okés, ha nem fontos a mindig legfrissebb verzió.
Tipp: ha a winget csomag mögötti "valódi" telepítő (msi, nsis, stb) támogat custom kapcsolókat, azokat wingetnél is meg lehet adni. Itt általában a hiányos dokumentáció okozhat gondot (tehát az eredeti telepítő kapcsolói, lehetséges konfigurációja ismeretlen).
Illetve nekem jól jött az automatizált wsl telepítő scriptemhez, mert nem csak a winget csomag katalógus a default source, hanem a Store is, tehát Store alkalmazások is telepíthetőek parancssorból, akár automatizáltan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest