- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #9693 üzenetére
Én ezt értem, de még mindig ki tehet arról, ha valaki arra nem képes, hogy utánanézzen a dolgoknak? Az MS fogja mindenki kezét, miközben ők felkészülnek a frissítésre? A bulvárcikkeket megint nem az MS írja. A panaszkodás max. akkor lenne helytálló, ha hiányos lenne a tájékoztatás, de nem az.
Azon kívül, hogy magától nem kapcsolja ki a monitort a rendszer, nekem semmi baja. Az elején volt vele gond, de egy HR után teljesen megjavult (ami lényegében tiszta telepítés). Még az egérkurzor hibájáért is az Nvidia driver volt felelős (gyanítom, hogy a monitoros dolgot is az okozza, hiszen nem települt új driver), akkor honnan tudod, hogy másoknak zömében az egyéb gondok nem valamelyik driver miatt vannak? Mert könnyen előfordulhat. Altatásos/fagyásos hibákat pl. a chipset driver tud okozni.
A skálázódásos dolgot én nem értem. Az oké, hogy a TrueType szürke lett színes helyett, de pl. elhangzott itt, hogy 1680x1050-en is szarul néz ki. Én még mutattam is, hogy semmi baja, nem homályos. 1366x768-on, 1280x1024-en szintén, ezek ráadásul más gépek.
A mappák engedélyeivel kapcsolatos hiba nem újdonság, a Vista óta előfordulhat (nekem pl. ott volt többször is). Én nem úgy látom, hogy ez alkalmatlan lenne mindennapi használatra jelen állás szerint.(#9698): A 240-re már nem az Insideres EULA vonatkozik. Az aktivált állapot ettől függetlenül megmarad, majd kiderül, hogy meddig.
-
worxland
addikt
válasz
King Unique #9698 üzenetére
"Valóban, a Windows 8.x nevű, P.T. által "katasztrófaként" emlegetett rendszernél ez a Windows 10 minden téren jobb, vagy legalább is ezt állítják" - egyelőre nem úgy nézki. 8.x-re elég volt feldobni a Classic Shellt meg az 8GadgetPack-ot és máris használható volt. A 10 ennyire könnyen nem adja magát, ott valamit még majd ki kell találni a WU megzabolázására.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #9693 üzenetére
Remélem hamarosan jön a szokásos hivatalos enterprise eval amit fel lehet rakni VHD-ra is frissen.
Azonban a váltás gondolatával valószínűleg megvárom az őszi vagy tavaszi nagy csomagot , mert lennének dolgok amik testszenek. Addigra hátha okosítanak a Start képernyőn is, illetve a javítanak a konszitetncián is. -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #9682 üzenetére
Hát igen, nem olyan rég még megszóltak, hogy ne vészmadárkodjunk, hol van még a megjelenés. Azóta alig-alig javult a helyzet. Elég sok bosszantó dolog akad még, nagy részük a rendszer összvér volta miatt van. Kocka appokból alig működik valami hibátlanul, a képernyő két szélén lévő panelek sem problémamentesek még(nálam a start mondjuk nagyjából működni látszik). A rendszer alapja valamennyire rendben, veszélyes hibák talán már nem jelentkeznek, de mintha az egész kicsit érzékenyebb lenne az eszközök hibátlan működésére. Mindenesetre jobb a rendszer, mint a win8-as rémálom idején
-
törölt tag
válasz
Arról nem a Microsoft tehet, ha valakinek szövegértési gondjai vannak és lusta tájékozódni. Egyértelműen írják mindenhol, hogy ez nem egy sima update a 7-hez meg a 8-hoz, hogy mikortól lehet rá számítani, meg hogy ide meg oda kell kattintani a további infókért. A link, amit mutattam, az sincs eldugva.
RTM meg az új "Windows as service" megközelítés miatt sosem lesz, mert állandóan frissülni, bővülni fog a rendszer. Nem lesz olyan, hogy "na, itt van az a pont, hogy kész, majd 2 év múlva frissítsd azért". Szándékosan hagytak ki ebből is funkciókat, amik a Redstone-nal kerülnek be (meg majd azután). Erről itt egy érdekes cikk.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #9685 üzenetére
A partnerek már megkapták, tehát nincs miről beszélni. Nem mondom, hogy kizárt az a lehetőség, hogy 29-én az MSDN-re mondjuk 10240.16384+-os build kerüljön ki, csak éppen elég kicsi a valószínűsége.
-
westlake
félisten
válasz
Nem tudom, hogy miért gondoljátok, hogy a 10240.16384 nem az RTM. Hibák mindig lesznek egy Windows-ban és frissítéseket is fognak mindig kiadni.
Pont ezért írtam, hogy ilyen alapon sosem lenne RTM (végleges) Windows. -
törölt tag
válasz
King Unique #9521 üzenetére
Addig meg sem jelenik az értesítés, ameddig a program szerint nem kompatibilis minden főbb hardver a rendszerrel.
Zolar: Minden, de eddig is erről volt szó.
-
zzola
titán
válasz
King Unique #9523 üzenetére
Lehet.
Más!
Itt ezt írják:
"Figyelem! Akinek legális Windows 7, vagy 8.1 rendszere van és szeretne élni az ingyenes Windows 10-re frissítés lehetőségével, az várjon július 29.-éig, ne ugorjon neki ezzel az ISO-val frissíteni, mert mert nem fogja tudni aktiválni. Az ingyenes upgrade akció 29.-én kezdődik, ha előbb frissítetek, nem megy át a licenc-etek az új rendszerre. Tehát ezt az ISO-t, csak tiszta telepítésre, vagy egy korábbi Insider Preview frissítésére használjátok!"
Ebből mi lehet igaz?
-
zzola
titán
válasz
King Unique #9521 üzenetére
Hát aki nem járja ezt körül, az szerintem meg is érdemli, hogy frissítés közben/végén legyen fail neki...
-
zzola
titán
válasz
King Unique #9518 üzenetére
"illetve a drivertámogatás is kérdéses." Ne MS-ra akarjuk ráhúzni már, hogy a 4-5 éves hardverekhez a gyártók b@sznak drivert írni...ez üzletpolitika és MS-nak köze nincsen hozzá...
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #9503 üzenetére
Ti mire szoktátok használni a virtuális desktopot? Mert én még egyik platformon sem találtam neki értelmet, de annyira osztja mindenki hogy mekkora feature, hogy jó lenne már megismerni.
-
bzoley
veterán
válasz
Nem is az átlag gépeknél vehető észre, hanem a régebbieknél, amiknél a driver támogatás éppenleges. Egyszerű vga, kevesebb ram, lassabb hdd. Biztos sokan frissítettek pl. Vistáról win7-re. Ha szó nélkül elfogadják a gwx ajánlatát, lehet hogy kicsit csalódni fognak a frissítés után. Legalább is többen, mint ahányan számítanának rá. Nekem is vissza kellett lépnem, mert amin a vista, és a win7 használhatóan ment, a win10 használhatatlan lett. Látszólag működő eszközök, de a start, meg a másik szélen a a faliújság több másodperces késéssel jelent meg, fast bootot minimum ki kellett kapcsolni, hogy a cursor-ön kívül más is legyen a kijelzőn, ms kártyajátéktól grafikai hibák, fagyás. De csak úgy általában is minden tetű lassú volt. Szóval egy jó pár éve használatban lévő win7-hez nem is lehetett hasonlítani. És biztos járnak mások is így, csak a különbség annyi, hogy nálam nem okozott fejfájást, mert csak kísérleteztem. Persze a gép nyugdíjazása lett a vége.
Amúgy a csere-gépen szintén 1366 lett a felbontás, mindent hagytam 100%-on, így jó is. -
nucky30
tag
válasz
Az lesz
-
Steve1207
veterán
válasz
King Unique #9491 üzenetére
Nekem a több asztalkezelés jön be nagyon. Egyiken lehetnek a netezős sallangok, másikon a melós cuccok és lazán lehet váltogatni a Ctrl + Win + Bal vagy Jobb kurzorral
Teljesen jól átlátható, nem kell
A csempés dolog hidegen hagy, annyira nem használtam korábban se, akárcsak a start menüt (jobb klikkel elérhető a cmd meg a vezérlőpult és kész).
Pl, ha lenne lehetőség a Win10 ikon helyére egyből a felhasználói fiók képét raknám, hogy lehessen kijelentkezni, zárolni bal klikkel. Jobb klikkel meg maradna, amit így is tud.Arra esetleg tud valaki megoldást, hogy a desktopok között milyen kombinációval lehet egyszerűen váltani touchpaddal? 3 ujjas megoldás az adott desktop ablakai között vált, 3 ujjal lefelé minden a tálcára kerül, felfelé meg mutatja a desktopokat és ablalkokat, 3 ujj hosszan pedig egyből felhozza a keresőt, ami baromi jó.
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #9491 üzenetére
Nem nagyobb, csak ugyanazon a gépen sokkal lassabb
Ezért kellett laptopot cserélnem, és ahogy olvasom, elég sokan szembesültek a szomorú valósággal.
Azóta feldobtam a gyári Vista-t, csak úgy hasít. Mehet a piacra, csak kár hogy a kutyának sem fog kelleni.
Az "új" gépen szerencsére jól megy a win10, persze a kötelező köröket, mint defender, index, search kikapcsolás, nem felejtettem el lefutni. -
nucky30
tag
válasz
King Unique #9485 üzenetére
Hmm ... nemrég regisztráltam az ingyenes Windows 10 frissítésre, és nagyon reméltem, hogy megmarad a csempés felület, mert nekem nagyon bejön. Amúgy nem lesz nagyobb gépigénye a 10-nek ? Jelenlegi gépemen ( Celeron G530, 4GB ram) tökéletesen fut a 8.1 64bit.
-
törölt tag
válasz
King Unique #9376 üzenetére
Defenderbe nem nagyon bízok. Remélem nem fog összeakadni az Avira+reklámokkal sem fog dobálni mint a régebbi változatai.
Still waiting for ESET v9 Antivirus and Smart Security
-
törölt tag
válasz
King Unique #9368 üzenetére
Csak ez megy W10 alatt rendesen?
mdraco: A rosszhoz meg még több
ESET új 9-es változata mikor fog megjelenni végleges változatban?
-
mdraco
őstag
válasz
King Unique #9368 üzenetére
Jó munkához idő kell
-
törölt tag
válasz
King Unique #9090 üzenetére
Én meg nem figyeltem korábban, de szerintem a többi build része volt még. Ha meg nincs már benne, akkor a 8.1-ből vitte át.
(#9091) anderledani: Azért elég valószínű, hogy az AMD is előáll egy új driverrel a következő 2-3 hétben.
-
szundybence
aktív tag
válasz
King Unique #9079 üzenetére
Köszönöm!
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #9098 üzenetére
Szerintem itt már (majd) csak az MSDN-es ISO-k segítenek.
Egyébként meg, ha a 10240-es nem az RTM lenne, akkor már ki kellett volna szivárognia a valódi RTM-nek. Túl közel vagyunk már a 7/29-hez.
Majd az augusztusi pecskedden kiadnak (megint) egy ~1 GB-os pakkot, ami az ismert hibákat javítja. Szerintem egy valóban jól működő Windows RTM-et nagyon nehéz összehozni. Mármint tesztelés szempontjából. Valahol meg kell húzniuk a határt. -
westlake
félisten
válasz
King Unique #9095 üzenetére
Már több helyen írják, hogy a végleges, mint ahány helyen azt, hogy nem az.
Két ember is írta, hogy brand-ek a 10240-es build-et kapták meg mint végleges verzió. -
törölt tag
válasz
King Unique #9083 üzenetére
Na most elgondolkoztam... én ugye 8.1-ről frissítettem, lehet, hogy onnan maradt meg?
Mondjuk ez nem akkora gáz, mert a többség majd 7-ről meg 8-ról fog frissíteni.Én nézegettem ezt az új appot, de az elején többször is bezáródott, aztán meg nem tudok lépkedni a képek között, bárhogy nyomkodom
-
törölt tag
válasz
King Unique #9079 üzenetére
Képre kattintva társíthatod/tallózhatod. Egyébként kicsit bugos, vagy nem tudom, mert ha átváltok másik ablakra, akkor feketére vált alul a kezelőgomboknál. De lehet, hogy direkt ilyen.
-
snpetit
aktív tag
válasz
King Unique #8838 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőt az is mosott, "saját magukat" se skálázzák jól. Reprodukálható dolog van esély a javításra szerintem.
-
Semplar
őstag
válasz
King Unique #8831 üzenetére
Újvindóz köllött a népnek mera nyócas xarastartmenünékű, most megkapták! B-D
-
snpetit
aktív tag
válasz
King Unique #8831 üzenetére
Írtam már rá feedback-et jelentsd le Te is vagy szavazz rá.
-
Warter
addikt
válasz
King Unique #8829 üzenetére
Mondtam, hogy felesleges felraknod/várnod.
-
pethYeti
addikt
válasz
King Unique #8696 üzenetére
Ms account be van reggelve insiderként nem tudom Windowsban kell-e valamit még állítani vagy elég csak azzal az accal bejelentkezve lenni. Még sms-ben is megerősítettem a fiókot de továbbra se akarja megtalálni a frissítést.
-
Tournament
aktív tag
válasz
King Unique #8687 üzenetére
King Unique dobjak isot ?
-
Aarpok
őstag
válasz
King Unique #8526 üzenetére
Őszintén nekem abszolút nem tetszik ez a hibrid startmenü.Szeretem a kezdőképernyőt,de valószínűleg már soha nem kerül vissza bele.
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8516 üzenetére
A hozzáértésnek mi köze a default megoldáshoz? Ha ért hozzá, egyből rajongania is kell érte? Inkább az ellenkezője a jellemzőbb. Itt a ph-n is jól felmérhető volt anno, hogy a legtudatlanabb népek tudtak a legprimitívebb módon, és leglelkesebben tüntetni a win8 mellett.
-
worxland
addikt
válasz
Izé.
Egy nevenincs, ingyen appokat (amelyekről még soha nem hallottam) készítő cég rendelt egy felmérést, amit az Inquirer tett közé és átvett az origo. Csupa megbízható és hozzáértő szakember.Aki szerint meg a Win 10 Start menü visszahozta azt, amit a 8-ban elvettek, még a büdös életben nem használta a Win 10-et. Jelenlegi állapotában a 10-es start menüje majdnem olyan tré, mint a nyolcasé.
-
juve600
nagyúr
válasz
komoly
-
premete
veterán
válasz
King Unique #8471 üzenetére
Valószínű, hogy azoknak lesz legutóbb, akik regisztráltak a gwx malware-re, és várják, hogy a sült galamb a szájukba repüljön.
Egyébként a 176-os Enterprise is jó, sajnos a gyári kulcsomat nem fogadja el (Windows 8.1 Enterprise, Enterprise N, Pro VL, and Pro N VL
Mehrfachaktivierung) -
westlake
félisten
válasz
King Unique #8469 üzenetére
Most sem lesz másképp, mint az előző verzióknál. Szerintem 2-3 nap és lesznek angol RTM-ek.
-
Warter
addikt
válasz
King Unique #8437 üzenetére
Neked fontos ez, neki nem. Mások vagyunk, fogadd el, hogy van aki szökőévben 1x dug usb-t a gépbe és nem fontos neki ez a funkció. Egyébként, ha nem futtatok valami az usb-ről és nincs is megnyitva róla semmi, akkor pár perc után jó esetben kiürül a cache és nyugodtan ki lehet húzni mindenféle para nélkül a pendriveot.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #8433 üzenetére
Megértelek, igazán társíthatnák egy processzkereső+kinyíró paranccsal a leválasztást
.
#8434: Akkor már nem sokat kell várnod
. - kb egy kiszivárgó 10240 és meg is van.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #8428 üzenetére
Egészséges rendszeren nemigen találkoztam még leválaszhatatlan pendrive-al. Ha nem akar "takarodni", az valami futó processz miatt van, amit ki lehet lőni a task managerből.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #8413 üzenetére
Én olyan "csodaszoftvereket" nem használok
Régen rossz, ha a rendszer alapfunkciói, mint az USB kezelése, helyett 3rd party alkalmazásokat kell használni.De most felbosszantott ez a mocsok, megint. Már azt hittem, kezd helyreállni az alvás üzemmód, de néhány napja a 10166-os is megcsinálta azt, amit eddig az összes build megcsinált. Nevezetesen, hogy alvás helyett úgy lekapcsolta a gépet, hogy alig lehet életet lehelni bele. Most pedig azt a rossz szokását vette elő megint, hogy altatás után 5-10 másodperccel, ok nélkül felébred.
A kultúrltabb reakcióm erre az, hogy azördögvinnéel, de közben arra gondolok, hogy faxomtelevan azzal, hogy ilyen dolgokat hoggy bírnak elbaxni. A legszomorúbb az egészben az, hogy ezek az altatással és kikapcsolással kapcsolatos dolgok nem a win10 érdemei, hanem már a Win8 óta megvannak, ergo semmi esély a javítására. Hiába írom be minden alkalommal a feedbackbe. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #8385 üzenetére
Nekem wiszont megjavult az USB.
Korábbi buildekkel (de talán még a Win8.1-nek a 90 napos eval verzióival is) volt olyan problémám, hogy ha két USB-s eszköz volt feldugva a gépre, akkor nem sikerült mindet leválasztani, mert elég sűrűn az első leválasztása után egyszerűen eltűnt az USB ikon.Valamelyik nap a 10166-os builddel rendezgettem a fileokat, amik szétszórva vannak itt-ott. Volt ebben 2 USB3-as vinyó, egy USB2-es, meg pendrive, satöbbi. Volt, hogy 3HDD volt rádugva USB-vel a gépre, és mindhármat gond nélkül le tudtam választani. Másolási sebességgel sem volt gondom, direkt figyeltem, és láttam, hogy a nagy ISO állományoknál, szekvenciális írás közben megvolt a 80-90MByte/sec. Saccperkábé ennyit bír a sokezer éves Samu Ecogreen vinyóm, ez nem az USB3 hibája.
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #8349 üzenetére
megnyitom settingset, ha csak nagyjából tudom mit akarok, akkoris begépelem és máris kidobja....
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #8353 üzenetére
Én vevő vagyok arra hogy azok a beállítások amik sokszor felmerülnek az r=1 usernél az legyen külön szedve azoktól amik nem, erre a jelenlegi Settings app felépítése még jó is, de arra kíváncsi leszek, hogyan oldják meg ezt majd ízlésesen a jelenlegi dizájnelvvel.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
King Unique #8325 üzenetére
Ne legyél 1 bittes, én sem vagyok az.
A 8-asok kezelése alapesetben szar. Külső programmal ez megváltozik, viszont ezen logika alapján akkor nem tudom miért ekézed a 10-est. Légy nyított az újra vagy felteszel majd egy classic shell programot erre is. Témát részemről lezártam.
-
azopi74
addikt
válasz
King Unique #8325 üzenetére
Redstone előtt lesz még egy feature update GA build, idén ősszel.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
King Unique #8313 üzenetére
Látod ez a szép, én meg a 8 és 8.1 felülettől szaladtam világá, a 10-es pedig kézre áll.
-
azopi74
addikt
válasz
King Unique #8313 üzenetére
Pedig rtm-ig ne nagyon várj már semmi változást a 166-hoz képest, csak bugfixeket és performance tuning-ot.
-
Warter
addikt
válasz
King Unique #8305 üzenetére
Eddig csak szidtad a Win10-et, akkor miért olyan nehéz kivárni?
-
netpeti98
addikt
-
válasz
King Unique #8223 üzenetére
Lehet. Majd az ssd-nél kiderül, mi lesz. Köszönöm a segítségedet!
-
válasz
King Unique #8218 üzenetére
Lehet a recovery partíció miatt van gubanc. Mert vanegy recovery -m. Amúgy is szeretnék ssd-t bele, majd azzal megoldom akkor.
-
pethYeti
addikt
válasz
King Unique #8146 üzenetére
Szerintem teljesen érthetően tettem fel a kérdésem, és nem hiszem, hogy kötelező indokolnom itt, hogy miért akarok frissíteni win-7-et 10-re.
-
pethYeti
addikt
válasz
King Unique #8142 üzenetére
Szimplán teszt célból rakom fel laptopra, a régi rendszerről lesz biztonsági mentsem. Mivel ez egy AMD laptop ezért mivel most van szabadidőm megnézem fog-e működni értelmesen a rendszer. Dual boot meg nem igazán működik egy 60GB-os SSD-n.
-
válasz
King Unique #8089 üzenetére
A merevlemezt gpt-re raktad, vagy mbr-re?
-
justaview
senior tag
válasz
King Unique #8084 üzenetére
A skálázódásban tényleg van mit fejlődnie MS-nek.
Nem is értem, 2015-öt írunk. Nem lehetne megoldani, hogy minden egyes vizuális objektumnak (a szövegeseknek is) lenne egy-egy példánya a különböző méretarányokra, majd egy-egy méretarányon belül pedig az egyes felbontásokhoz vektorgrafikusan igazodnának az elemek?
Lassan a Marsra készülünk...olyan nehéz ez?
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8084 üzenetére
Ez mondjuk egy elég szokványos HD felbontás.
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8080 üzenetére
Nem használsz valamilyen nem hétköznapi felbontást? Mondjuk én sem értem, hogy fHD mellett a default nagyítás miért 150%. Képátlót, és hogy milyen messziről nézem, nem ismeri a rendszer, fölösleges találgatnia.
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #8053 üzenetére
[link] Én anno ez alapján értettem meg, majd neki is mutassa meg valaki
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8048 üzenetére
Settings - Display - Advanced display settings - advanced sizing of text and other items - set a custom scaling level(csak hogy rendesen el legyen dugva)
Nekem érthetetlen oknál fogva alapból 150% volt a nagyítás, és hiába állítottam 100-ra, amíg el nem bóklásztam a fenti helyre szintén 100%-ra állítani, nem volt megfelelő. Hogy alapból miért nem 100% minden, sosem fogok rájönni. -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #8037 üzenetére
Százalékot több helyen is kell állítani, arra figyelj!
Nem pont a vastag ablak keret volt azok egyike, ami napi használat közben zavart. Első dolgom volt mindig elvékonyítani. A mostani jobban bejön. Egyedül a Chrome nem nőtt még fel a feladathoz, annak mindenféle kerete van még. -
szundybence
aktív tag
válasz
King Unique #8017 üzenetére
Köszönöm a választ!
netpeti98: Neked is köszi!
-
szundybence
aktív tag
válasz
King Unique #8013 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Még egy kérdés: Azt a módszert is követhetem, hogy amikor majd megjelenik, letöltöm a w10 home-ot és letörlöm a winyót, majd a w10-et rakom fel a w7 home cerifikációs kódjával?
-
premete
veterán
válasz
King Unique #7735 üzenetére
Úgy tűnt, megoldodott, de valami "javítás" elqrta ismét. Mi köze van a fast startupnak pendrive-ról bootolás utáni hibához? Más a winpe a w10-ben, az a gond vele, és az új macrum reflectben már nincs linux rescue opció sajnos (az működne).
Ezért (is) jobb az ATI; azért nem kis gáz, hogy windowsok közötti váltáshoz linux alapú live cucc kell -
premete
veterán
válasz
King Unique #7731 üzenetére
Plusz a 159-essel 2 nap alatt ezek jöttek elő:
- jobban melegszik a cucc, 0 cpu használatnál is pörgeti a ventillátort
- lassabban áll fel/kapcsol ki, pedig fele program sem futott, mint w8.1 alatt
- frissítéseket, drivereket nem tölti le, nyelveket és hasonlókat igen
- random elállítja a betűméretet
- mobilnetet nem engedi megosztani (8.1 igen)
- külső, usb3 msata ssd-t random ismeri fel
- ha w8.1-ről bootolok, utána a w10 hibát keres és "javít" a backup partición
- macrium rescue iso nem tudja a w8.1-et visszaállítani
Úgyhogy levasaltam az összes rendszer particiót, feltettem a w8.1-et, majd utána vissza tudtam tenni a macrium mentést a w8.1-ről; ha ilyen lesz az "rtm" is, akkor azt hiszem, a w8 bukása ehhez képest botlás volt csak. -
savior
őstag
válasz
King Unique #7697 üzenetére
itt találsz letöltési linket: [link]
-
premete
veterán
válasz
King Unique #7697 üzenetére
Én torrentről szedtem le, nem hiszem, hogy megbízhatóságban az a leggyengébb láncszem.
-
Johnny0004
tag
válasz
King Unique #7658 üzenetére
Oké, köszi.
-
Johnny0004
tag
válasz
King Unique #7469 üzenetére
Szia! Továbbra sem megy ugyanaz a hiba, új lemezre írtam fel a win10-et. Az alaplap nem lehet gond? Asus P5G41-T-M-LX.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7458 üzenetére
Na az új (10158) buildben már kiadja a WD külső és a rackes HDD-t is offline-ozás nélkül a beépített módszerekkel és a gyártói WD programokkal is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #7471 üzenetére
Mert a natív megáll az Intel USB-nél, a többi külsős gyártót vagy ismeri vagy nem..
-
Johnny0004
tag
válasz
King Unique #7467 üzenetére
Oké megpróbálom, köszönöm, igen ez újrairható lemez.
-
Johnny0004
tag
válasz
King Unique #7465 üzenetére
Belső DVD, a Win10 pro 10130 64bit, pendrive-om nincs most sajnos. Melyiket töltsem le ami nálatok megy?
-
Johnny0004
tag
válasz
King Unique #7462 üzenetére
DVD-ről próbálkoztam többször is.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7458 üzenetére
Ugyanúgy működik tovább, ott marad az eszközkelőben is és utána kilehet adni.
Annyit csinál, hogy eltűnik az intézőből és gondolom így nem is tudja lefoglalni az sem ami megakadályozza az eltávolítást.
Következő alkalommal pedig átváltom "online"-ra és megjelenik az intézőben, de nem ír semmit, hogy ellenőrizni kéne mert rosszul volt eltávolítva vagy ilyesmi.Szerk.: Gadgetből most nézem, hogy nem lesz jó mert az is Explorerből nézi úgyhogy marad a tálcás megoldás.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7456 üzenetére
Gyári, illetve van egy 2.5-s Toshiba is rackben, utóbbit a tálcáról (vagy gadgetről) szoktam eltávolítani hasonlóan előtte offline-ba rakva.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7453 üzenetére
Nekem WD van, azért mondtam, hogy azzal állítom le. Ha nincs az övéhez ilyen gyártói program akkor ugyanúgy használhatja a Windows-os eltávolítást a tálcánál, a lényeg, hogy előtte offline-ba legyen rakva a Lemezkezelőből.
Egyébként nálam Win 8.1-is csinálta. -
törölt tag
válasz
King Unique #7406 üzenetére
Ja, értem. Hát szinte minden országban ez van, ha rendelsz egy tollat, amiben van egy kamera, akkor azt fogják hinni, hogy kémkedni akarsz, és ottmarad a határon, téged meg behívnak. Olvastam én is ilyenről már, de nem csak itthonról.
Amúgy próbált már valaki 5.1-et használni valamelyik újabb builden? Csak arra lennék kíváncsi, hogy a hátsó hangszórópárt be lehet-e már állítani, vagy még mindig szürke? Csak oldalsót engedett nekem.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7398 üzenetére
A kikapcsolás ért valamit, mert kikapcsolta. Attól még ezek a fájlok és szolgáltatások nem törlődnek, hogy vissza lehessen kapcsolni, ha meggondolod magad.
Nem mentség, hogy más is gyűjt, de azok nem zavarnak? Amúgy nem is kell mentség, ha le van írva, hogy mit és mikor gyűjtenek, milyen feltételek mellett.
Az átlagemberről gyűjthető adatokból kb. a közösségi oldalas a hihető, mert ott önként adja meg magáról az ember az infókat. De egy webshop nem fogja csak úgy kiadni egy külföldi hatóságnak az adatokat, mikor a hazainak is bírósági végzés kell.
Aki meg a teljes adatforgalmat elrejti és ügyel arra, hogy ne lehessen követni és azonosítani, annál érthető, ha gyanús lesz.Nem az a baj, ha valaki érdeklődik, én is sokszor kérdeztem, hogy a TP milyen adatokat gyűjtött, de az megint más, ha valaki azon aggódik, hogy miként gyűjtik be minden létező adatát külföldi hatóságok mindenféle szövevényes módon.
Na mindegy, szerintem elég sokat offoltunk a témában. -
törölt tag
válasz
King Unique #7394 üzenetére
Belinkelted azt, amit a telemetriára írtam, és amiről mindenki tud, aki elolvasta a letöltés előtti szöveget. Így lehet kikapcsolni GUI nélkül a 8.1-ben is. A böngészési adatokat sem a Chrome-ból vagy a Firefoxból nyeri, hanem a Spartan vagy az Edge sütijeit és előzményeit, használati adatait küldi el, de még az sem biztos, hogy éppen aktuálisan elküldi.
Nincs garancia, és lehet, hogy a stabil 8.1-ed, vagy a 7 is már évek óta küldözgeti, mert miért ne? A következő lépés egy saját Linux-disztró építése lesz, aztán a netkábel átvágása, mikor kiderül egy újabb nulladik napi sebezhetőség a kernelben. Aztán lassan rájössz, hogy a netre lépéssel legalább 3-4 cég tudja naplózni a tevékenységed, aztán jönnek a regisztrációt igénylő oldalak és a telepített programok, meg az Androidos telefon (pontosabban okostelefon)."szükség esetén lekérhetik, mert éppen eltárolták"
A világ összes HDD-je nem lenne elég ennyi adat tárolására, plusz nincs ami rendszerezze és feldolgozza. A megfigyelés olyan kormányokra, cégekre és emberekre irányul, akik valamiért a képbe kerültek. Az erőforrásokat nem fogják a random netre csatlakozó emberekre pazarolni. De mint mondtam, itt kezdődik a paranoia.orichalcos: Nekem is 3 napja jelent meg
Elvileg most jött rá, hogy minden kompatibilis a gépen.
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #7394 üzenetére
Jah, + a feladatütemezőben kitörölni a sok fölöslegessé vált feladatot.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7383 üzenetére
Vagy csak nem kéne beleképzelni olyan dolgokat is ebbe, ami nincs?
Korábban szerinted hányan kattintottak a feedback gombra a béta rendszereknél? Hol adott ennyi lehetőséget az MS arra, hogy bele lehessen szólni a fejlesztésbe? Az adatgyűjtés ennek a velejárója, ezt el is fogadtad, mikor telepítetted. Aki IP-n akar netbankolni, az nyugodtan megteheti, de kockáztatja, hogy kikerül a gépéről a többi adattal együtt, amit gyűjtenek. A Microsoft leírta szép piros betűkkel, hogy nem ajánlott éles rendszerként használni.
Szóval fogalmad sincs arról, hogy gyűjtenek-e egyáltalán rólad bármit (nem a Microsoft, hanem egyéb szervek). Mondtam, ha akarnak, úgyis fognak, de minden országnak megvannak erre a módszerei, azt viszont ne képzeld, hogy már aktát vezetnek rólad, hogyha majd politikus leszel, akkor a pornógyűjteményed alapján majd jól megszívatnak
. Honnan tudod, hogy az RTM nem naplóz majd tovább? Úgysem látsz bele, akkor inkább fel sem rakod?
Gabe már mondta Twitteren, hogy nincs keylogger a rendszerben (értelme sem lenne), a kézírással bevitt szöveget elemzik, hogy mennyire pontosan ismeri fel a rendszer. Ez főleg a tableteken hasznos. A beszédfelismerésnél (Cortana) szintén ez van, a hanganyagot elemzik a szervereiken.
-
Воланд
titán
válasz
az a szep a xxi-dik szazadban, hogy annyi adat erheto el/tarolhato, hogy mar keptelenseg annak feldolgozasa esszeru idon belul. megfigyelest csak es kizarolag celzottan lehet vegezni, vagy tomegesen, de akkor kulcsszavak alapjan. ha te azt hiszed, hogy azoknak a csunya, harombetus cegeknek van egy magikus adatbazisuk, melynek keresojebe beirjak random atlagpolgar nevet, majd a lekeres megadja a cipomeretet, meg az altala latogattot felnottfilmes oldalak listajat, akkor sulyosan tevedsz.
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #7389 üzenetére
Gondolom én hogy alapvetően marketinges dolgokra, pl. piackutatás, felhasználói szokások elemzése, stb, én legalábbis ezekre használnám. Ezt valóban nem fogják leírni, de sztem ha ezekre használják akkor megállja a helyét amit korábban is írtak, hogy nem az egyénekre hanem az aggregátumokra kíváncsiak. Amúgy tényleg dolgoznak ezerrel, a korábbi két szolgáltatás lelövése után több mint 200 MB RAM felszabadult
-
tatararpad
őstag
válasz
Ezzel csak annyi a probléma, hogy zárt forrásnál a cserkészbecsszón kívül mi garantálja neked, hogy nem végeznek ugyanúgy adatgyűjtést? Az égegyadta világon semmi. Vagy hogy éppen a netszolgáltatód nem teszi meg ugyanezt? Vagy valamelyik szintén zárt forrású program? Vagy akár valamelyik hardver a gépben? Ha tökéletes biztonságban akarsz élni minden lehallgatástól bizony kőkorszaki életed lenne, ezért szerintem fölösleges túlkomplikálni az ilyet.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7376 üzenetére
Miniszterelnök vagy? Esetleg milliókat utalsz át minden nap az otthoni gépedről? Teljesen felesleges lenne minden egyes gépet elemezgetni és megfigyelni, ráadásul erre kapacitásuk sincs. Tudod, hogy rólad gyűjtöttek-e egyáltalán valamit?
Ha azon aggódsz, hogy milyen infó kerül ki rólad a Windowson keresztül, akkor semmi sem fog meggyőzni egy zárt kódú rendszernél, mert sosem fogod látni, hogy pontosan miként működik. A Google szintén azt írja, hogy nem adnak ki infókat... az a cég, ami a felhasználói adatokból él.Szóval ezen kár aggódnod, mert eddig is figyeltek meg embereket és cégeket, ezután is fognak, és nem csak a tengerentúlról, de az, hogy a Jóskapista miket torrentezik le, és napi hány órát cseveg Facebookon, az senkit sem érdekel.
-
törölt tag
válasz
King Unique #7362 üzenetére
Most már kezdek aggódni, hogy komolyan gondolod, hogy az NSA meg akar figyelni téged az Insider Preview-n keresztül... meg hogy bárkit is érdekel, hogy mit csinálsz.
juve600: Nem tudom, hogy milyen választ vársz, játéktól függ, nekem például semmivel sem volt gondom.
-
pzstm
titán
válasz
Ebből annyira válaszolhatok, hogy harmadik felnek nem adjak ki 😊
-
válasz
Az NSA emlegetese kulon vicc itt
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #7336 üzenetére
megkérdem majd mennyi írható le, mivel ez nyilván nem publikus infó, de ajánlom ezt:
Telemetry -
Воланд
titán
válasz
King Unique #7310 üzenetére
en amugy sose ertettem ezt az sfc futtatasi maniat...
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
King Unique #7284 üzenetére
Ezt a rejtélyes hibákat okozó frissítés agyrémet jó lenne elfelejteni. Nemcsak minden szakmaiságot nélkülöz, de egy oltári nagy baromság. Az Enterprise ügyfeleket majd direkt sz0patni fogja az MS?
-
Ivan15
senior tag
válasz
King Unique #7284 üzenetére
Nem szeretnem, hogy win7 legyen. Hiszen akkor vegkepp nem lenne ertelme egy cserenek. Igy sincs sok -kiveve annak aki egy kaloz regebbi verziot ingyee legalizalni szerentne. Na az töltögesse csak
-
FoLey-v
addikt
válasz
King Unique #7256 üzenetére
Nekem is a flat design kinézet tetszik,pedig visszatettem a 7-et és egy nap után visszaraktam a 8.1-et,pedig szivesen felraktam volna a 10-et az jobban bejön,de meg várom az rtm megjelenését.
-
Ivan15
senior tag
válasz
King Unique #7256 üzenetére
Nem igazan sürgetem a cseret (a win7 tamogatasa 2020 Januar 14-en er majd veget)
"...nem hiszem, hogy flat után visszahetesítenék" Akkor ne hidd. Es ha nem hetesitenek vissza? Kit erdekel?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Autóhifi
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest