-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ettől még holnap újra igaz lehet,holnapután meg megint nem,amekkora kohézió van a nyilatkozatokban.Ezek tudják,egyáltalán,hogy mit akarnak?
(#7011) szunya1 És mi van akkor,ha egy eredeti már elfogadott regről váltott az ember insider 10130 ra,akkor is le kell túrni majd és telepíteni a 8.1 et? Ennyire ultra gagyi nem lehet ez a rendszer,vagy mégis??
-
syler123
veterán
De úgy mindegyik frissíthetó lesz az rtm-re vagy csak az egyik? Lapossal kezdeném a tesztet, mert azzal nincs mit vesztenem, de a fő Ms fiókomat, ami ráadásul fejlesztői fiók nem lőném el a laposra, ha asztalira ugyanerre a fiókra nem kapok rtm win10-et, ezek után.
Amúgy szokott gond lenni az installal? Biztonság kedvéért lehúzzam az adatvinyót, csak az ssd maradjon bekötve?
-
syler123
veterán
Kérdés ha kilépünk az Insider-ből megmarad-e a win10
Meg van ennek valami határideje? Mondjuk a végleges előtt 1 nappal felteszem ezt az előzetest, akkor van egy ingyen Win 10-em? Örülnék ha így lenne, mert előbb utóbb váltani akarok, de fizetni nem szeretnék érte. Meg hát akkor feltenném laposra meg a htpc-re is, új új account-al, hogy mindenre meglegyen.
karak_22: ha így van, akkor nem is kérdés hogy felteszem.
-
syler123
veterán
Köszi!
Mondjuk nekem kicsit hihetetlennek tűnik, hogy miért adnának csak úgy ingyen Win10-et, úgy hogy a korábbi rendszert sem vettem meg. Olvasgatva a többi külföldi fórumot mennek a találgatások, hogy tényleg végleges windowst kap-e, aki preview-ról frissít, vagy megkapja azokat a frissítéseket, amit a rendes win10, csak megmarad az, hogy az Ms minden kattintását logolja. Tehát akkor ti úgy gondoljátok, ha preview-ről frissítek, akkor feltehetek tiszta telepítéssel is eredeti Win10-et, ami mentes az adathalászattól?
-
vlevi
nagyúr
Oké, de ugyanazzal a microsoft fiókkal használom a win10-et, három különböző gépen, felváltva. Vagy, lehet, hogy egyszerre, mert a tablet általában online szokott maradni, amíg le nem merül.
Azért kérdezem (részben komolyan, részben csak érdekességképpen), hogyha hardverhez kötik az MS fiókot és a win10-t, akkor egy tiszta telepítésnél az MS accountból hogy a bánatba fogják kitalálni központilag, hogy telepíthetem-e, vagy sem?
-
-
vlevi
nagyúr
"megveszi a w10-et."
Na, igen. Elvileg a Win7-t is meg kellett volna venni gépcsere után, de egyrészt a win7 nem ellenőrizte ennyire szigorúan, másrészt telefonon még ki lehetett könyörögni az aktiválást.Másik dolog, hogy azt sem tudom (tudja-e valaki), hogy hogyan fogják lejátszani azt, amikor valakinek több gépe van? Természetesen mindegyikre lesz külön Win10-e, vagy megvette, vagy frissítette 7-ről, vagy insiderként. Mindegy. Bele fog őrülni a microsoft szervere, hogyha gépcserének fogja érzékelni azt, hogy ugyanazzal az accounttal néha az asztali gépről lépek be, néha meg a gyerek laptopjáról (ami szintén az én nevem alatt van regisztrálva). Esetleg lesz később windowsos tabletem is, amin szintén win10 fut már.
-
vlevi
nagyúr
Kíváncsi leszek, mi fog történni akkor, amikor egy insider user újra akarja telepiteni a gepet.
Vagy mi lesz akkor, amikor gépet cserél.
Azért variálok itt magamban, hogy kell-e nekem a 10, vagy sem, mert én is szeretek kipróbálni, használni új dolgokat. De a 8-as vonal annyira nem győzött meg. Ráadásul van pár hülyeség, ami a legelso 8.0 óta tetten érhető, és ezek bosszantanak.
- Ha több usb eszközöm van, akkor hülyeseget csinál leválasztáskor. Pl. külső HDD-ről másolok pendrivera, akkor a pendrive leválasztása után eltűnik az USB ikon a taskbarról, a HDD-t nem tudom leválasztani. Meg ilyenek,
- Nem tudom miért, nálam a gépházon lévő kikapcsoló gomb a 7-esen tökéletesen működik, 8.0 óta viszont nem akar működni. Néha hajlandó vele kikapcsolni, de általában nem. Ez a nyolcas alatt marha zavaró volt, mert ott a startképernőn nem volt kikapcs gomb.
- azt vettem észre, ha kikapcsolom a hibernációt, akkor marhára meghülyül a rendszer altatáskor. Volt olyan, hogy a beállított fél óra után elment aludni, de olyan téli álomba merült, hogy alig lehetett visszakapcsolni a gépet. Power gomb nyomásra felkapcsolt, égtek a ledek, forgott a venti, aztán megint magába zuhant. kb 2-3x kellett elindítani, mire elindult
- fast startupot nem használom, mert lehet, hogy gyorsabban indul (mondjuk 1másodperccel), de lassabban áll le, mert néhány gigát kiír leálláskor az SSD-re.
- A levelező, naptár alkalmazásokat szívesen használnám, ha bármiben is jobbak lennének a mostaniaknál (thunderbird, emclient, ésatöbbi). De sajnos nem. A google naptárakkal nem igazán működik együtt, pl. a megosztott naptárakat nem látja. Emailről sosem kapok értesítést, pedig 3 éve, a win8 óta mondják, hogy van ilyen, lesz ilyen. De mégsem.
- Az, hogy az új start menü, meg a taskbar mennyire stabil, mennyire omlik össze magába, azt még betudom a bétarendszernek. De, ha karácsonykor is még ilyen lesz, akkor morcos leszek.
- spartan böngésző még nagyon kezdeti stádiumban van, lassú, látszik, hogy erőlködik.
- Modern appokból nemigazán használok semmit, mert nem nagyon van mit. Asztali PC-ről beszélek.Ezeket természetesen bőszen írogatom a feedback appba is. Már amikor a feeedback app nem omlik össze
-
azopi74
addikt
"az uj hir, hogy ha insider vagy, akkor nem kell frissitesi jogalap."
Nem megmondtam pár hónappal ezelőtt, hogy ez lesz?
Viszont igazán kaphatnának egy retail licenszet is az insiderek, most cserélhetek gyorsan alaplapot (és persze procit) a GA előtt , pedig eredetileg csak télre terveztem a konfig frissítést -
vlevi
nagyúr
Jaja, láttam ezt is. A cikk, amit belinkeltem (nagynehezen, telefonról), abban van egy twitter hivatkozás, és ott van erre az írásra is egy link.
Persze itt is van kérdés. Ha teszemazt, maradok a win10 insiderben, és használom tovább ilyenformán a win10-t, akkor nekem egy legális win10-em lesz, igynen, mindenféle előzetes alap, és egyéb megkötések nélkül? Mi lesz akkor, ha kilépek, mondjuk decemberben, vagy jövő nyáron az insider programból? Megszűnik az addig így használ win10-em legalitása?
Érdekel a dolog, mert jelenleg win7 oem-em van, amit frissíthetek win10-re, de akkor gépet nem cserélhetek, mert nem fog felmenni a tizes az uj geprep, mert erzekeli, hogy a regi gepen mar hasznaltam. (Igaz, a win7 oemmel se lenne tiszta dolog ujratelepiteni a hetes oemet egy uj gepre)
Viszont a tizes, ha másért nem, a jövőbeli dx12-es jatekok miatt megkerülhetetlen lesz. Már, ha beindul a dx12. -
r92king
tag
Értem. Egyébként, hogy a EnableLUA-t ki-be kapcsolgattam, most be van kapcsolva minden megy rendesen. Valóban, a TC az Adminként volt futtatva, és anélkül működik a drag and drop. Win7 alatt emlékszem, volt valami baj a TC-vel és akkor Run as Admin megoldotta. Köszönöm a segítséget.
-
r92king
tag
http://www.mladengradev.com/en/how-to-get-back-drag-and-drop-in-windows-8/ tényleg? Akkor sok mindenkinél lehet. Egyébként egyetemi licenszt használok azt se lehet mondani, hogy buherált rendszert rakok fel. Tudom MS pro vagy nem tudsz esetleg valami más megoldást?
-
vlevi
nagyúr
"meg van hatarozva, hogy mik kerulnek bele addig az os-be, milyen funkcioknak kell mukodniuk es majd osszel jonnek uj funkciok. aztan tavasszal ismet. "
Ezzel nincs is baj. Ha így lesz, akkor oké.
Mert már régóta azt mondják, írják, hogy a Win10-el kezdődően nem lesz éles határ a különböző windows veziószám között, hanem folyamatosan fogják bővíteni.
Már a Windows8-al is így volt. Az csak egy apróság, hogy ezeket a funkcionalitás beli bévítéseket elnevezték Windows 8.1-nek, Win81. update1-nek, de már a Win8 esetén is mondhatnánk azt, hogy ezek mind Windows8-ak. -
-
Kékes525
félisten
+ (#6253) NetTom:
OK! Az ügyfélszolgálatosra ez tényleg nem tartozik.
Azonban mindenki, köztük a Microsoft is tökéletesen tudja, hogy géptől függetlenül is árulják a Windowst, nagyon sokan, kis közepes, nagy cégeken keresztül a világon biztosan több millióan. Magyarországon néhány: operacios-rendszer.arukereso.hu A számítástechnikai üzletek többségében biztosan árulnak géptől függetlenül is OEM Windowst. 1 példányt is adnak, amiből következik, hogy tudják, annyit csak végfelhasználó vehet. Ha ez tényleg zavarná őket, akkor valamit lépnének ez ellen. Erről még nem hallottam, persze ettől még lehet hogy ez már megtörtént. Az esetleges ilyen irányú fellépésük nagyobb hatékonyságú lehetne és több pénzt tudnának vele szerezni, mint a kalózmásolatok elleni harccal. A cégek sokkal könnyebben és hatékonyabban megfoghatók.
Különben nagyon jók az ilyen jellegű beszélgetések is, mert tisztáznak olyan dolgokat, amiket szerintem a felhasználók döntő többsége nem is tud.
(#6258) azopi74: Ne hidd, nem áltatom. Tényleg úgy gondoltam legális. Nem szoktam használni feltört verziókat. Legalább 10 különböző programom van legálisan, a fejlesztő cégtől, vagy a magyar hivatalos képviseletüktől. Azt hiszem Magyarországon magánszemélyekre ez nem nagyon jellemző. Mindenesetre Windows 10-ből dobozost fogok beszerezni.
-
CharlieDrop
veterán
-
azopi74
addikt
-
netpeti98
addikt
Pont ezért értetlenkedtem, azt írják, hogy a licencelés jön az előző verzióról. Viszont mind az OEM mind a retail megengedi az alaplapcserét a licencelés szerint. A következő pont pedig az, hogy hardverhez kötik a frissítést és érvényteleníti az alaplap csere, ez már üti is a fent leírtakat.
Jó lenne egy hivatalos blogposzt.Szerk.: de lehet hogy én vagyok ma értetlen
-
-
woland_y2k, karak_22: Kössz a válaszokat!
Ha jobban belegondolok, akkor mégiscsak zsákbamacska, mert azt gondolom, nem nézi az intaller, hogy teljes értékű-e a driver.
Win 8.1-nél is van, hogy Win7 drivert kell feltenni egy régebbi rajztáblához, mert a win8/8.1 saját drivere csak részben működik; pl. nyomás- és dőlés-érzékelés nincs, és paraméterezni sem lehet a felület érzékenységét, stb.Gondolom, a win8->8.1 váltásnál is csak azt nézte a windows, hogy van-e driver, azt már nem, hogy műxik-e játékokban.
-
Kössz!
A known issue-kat vajon a juzerek eddigi visszajelzéseiből építik fel, vagy külön is tesztelnek sok eszközt?
pl. ritkább hardverek (régi profi rajztábla, zenész hangkártya, stb.) esetén hogy szerzek biztos infót arról, hogy érdemes-e frissítenem? Az MS-t kérdezzem, vagy e téren is tuti, amit az update ellenőrző mond?
Azért akarok biztos infót előre, mert a haver GeForce 7900gt kártyája is kékhalálozott win 8.1 frissítés után, és tiszta 8.1 install után is, és csak a sima win8 visszarakása javította meg a dolgot. És ezzel elment egy napom, + tökölhettem egy csomót a tiszta 8.1 installálásával 8-as serial-lal.
Szólhatott volna a Win8.1 frissítő, hogy az nV nem ad drivert ehhez a szériához.
A munka gépemen nem akarok ilyenbe belefutni. -
Milestone2
nagyúr
Tiszta vizet a poharamba (bár tudom nehéz ügy).
Van két jogtiszta Win8-om. De a Win10 nem arról updatelve lett fölrakva, hanem ISO-ból tiszta telepítéssel. Most akkor tudok majd ingyenesen frissíteni? Vagy vissza kell raknom a Win8-at és azt frissíteni? Nem igazán értem már ezt a káoszt...
-
gV
őstag
ha akarna, se tudna a store-ba ilyen programot feltolteni, ugyanis nem lehet jelenleg ilyen programot irni.
tőled idézem, mondom nekem nem sima egérről van szó, hanem kormányról és fejhallgatóról, de ha egérhez sem lehet gyártó specifikus progit írni akkor ezekhez miért lehetne?
-
vlevi
nagyúr
És akkor még ott van az, hogy az egyéb, a régi vezérlőpultba beépülő, nem a Microsoft által írt dolgok nagyjából soha nem fognak átköltözni az új Settingsbe. Kicsi rá az esély. Például az egér van úgy megoldva sokszor, hogy a gyártóspecifikus beállítások az csak egy külön lap az általános egérbeállítások után, egyetlen ablakban. Vagy a játékvezérlők beállításai. Nyomtatók, scanner, satöbbi, minden, ami a vezérlőpultból elérhető.
"Nem nekem felhasználónak a dolga "aggódni" a miérteken..."
Hát, igazad van, aggódni nem is kell, de azt el kell fogadni tényként, hogy nem megy egyik pillanatról a másikra. Még alig 3 év telt el, amióta van Modern UI, hova siessenek -
törölt tag
Nem nekem felhasználónak a dolga "aggódni" a miérteken...
Annak semmi értelme nincs, hogy valami csak innen valami csak onnan érthető el miközben esetenként az új butább mint a régi megoldás pl. Windows Update, de azt sem értem, hogy ha be van rakva egy VPN akkor a hálózat ikonra kattintva miért nem csatlakozik azonnal mint WiFi hálózatnál (helyette megnyitja a Settingset). -
tDr1v3r
veterán
Nekem is ez a bajom az új fullscreen Start-al. Az előzőt szerintem teljesen jól megcsinálták, egy Surface vagy hasonló produktív tablethez tökéletes volt, teljesen jól elfért, meg azért nagygépen se volt annnyira szar szvsz. Erre elrejtik a hamburger menü mögé azt a pár funckiót? Nonszensz... inkább csinálnának opcionálisan médiafogyasztó tabletes felhasználásra egy hasonlót mint a 8.1 Start-ja.
Mondjuk ezt a fekete hátteres Cortanát nem tudom hova tenni...
-
azopi74
addikt
"a blogposzt csak a nem eredeti os frissiteserol szol, az eredeti, de regebbi verzio (tehat a sima upgrade) nincs benne."
Az még jobb. Tehát kalóz windows-ról kedvezményesen lehet majd upgrade-elni?
Vagy csak, ha igazolod, hogy ártatlan áldozata vagy a szoftverhamisításnak? -
worxland
addikt
Helyes a francokat.
Amíg a májkrémszoft állandóan tol olyan frissítéseket,
1) mint a Silverlight-é, ami telepítéskor a c:\ gyökérben létrehozott egy hülyenevű mappát és annak törlése után se frissíteni, se uninstallálni nem lehetett,
2) meg küldött olyan hálókártya frissítést, amitől a (teljesen hétköznapi, alaplapi Realtek) kártya dobott egy hátast (még jó, hogy nem olyan gépen, amit távolról menedzselek) és vissza kellett állítani a régi drivert,
3) vagy frissíteni akarja a VGA-m valami ezeréves generic maszlaggal a nekem megfelelő Catalyst-változat helyett,
4) vagy épp fel akar pakolni Skype-ot egy gépre, amin se webkamera, se mikrofon,addig hadd legyen meg a jogom, hogy felülbíráljam az időszakos hülyeségeiket.
"ha tenyleg normalisan le lesznek tesztelve a frissitesek." - hány éves vagy, királyfi?
-
szacsee
nagyúr
Köszi!
MS szerint?
Csak azért kérdem, mert aktiválás során volt már ismerősi körben példa rá, hogy visszavontak kulcsokat. (igaz ezek mennyiségi licenckulcsok voltak fősulisoknak adott régebbi win-ekből okosok meg azt hitték örökké fogják használni). Akkor van szívás, ha MS azt mondja, hogy az Ő végfelhasználói licencében oem hardverhez társított a win és így jártam... vagy ezt nem teheti meg EU-n belül? (elvileg az oem hw-hez kötött W7 esetében).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest