- Yettel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
t72killer #15083 üzenetére
Ez egy jó kérdés lehet.
Mondjuk ennyiből előnyös, hogy végülis le lehet tiltani ezeket, hogyha véletlen sem szeretne az ember belefutni ezekbe. Viszont, ami tény, hogy előre nincsenek beállítva ezek a kulcsok.
Ami viszont felmerült bennem mint kérdés.. Mi van akkor, hogyha az Insider build-ben letiltja ezeket az ember? Persze a teszt update-ek megmaradnak.
Más jellegű kérdés, de nem emlékszem, hogy érkezett válasz:
Az OEM-nél, ha nem frissítés, lehet főalkatrészt (pl. ugye alaplap) cserélni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
t72killer #15035 üzenetére
Gpedt-ben le tudod tiltani magát a szolgáltatást.
Persze itt is kiemelik, hogy ténylegesen csak az enterprise változatban lehet megoldani.
-
Воланд
titán
válasz
t72killer #15055 üzenetére
*sohaj*
mivel ez az ms adatvedelmi nyilatkozata, igy nyilvan fizetesi adatot akkor gyujtenek ha a microsoft-on keresztul vasarolsz (legyen az a store, legyen az egy office 365, onedrive, groove elfizetes), nem akkor, ha ff-ben veszel egy repulojegyet.... tehat ha semmilyen fizetos ms szolgaltatast nem veszel igenybe, akkor nem is fognak semmilyen fizetesi adatot gyujteni.
-
válasz
t72killer #15055 üzenetére
Nem csak a saját boltban. Gondolom a beépített Edge böngető is kérésre megjegyzi a bankkártyaadatokat, hasonlóan a chromehoz. Ott gombnyomásra lehet kérni.
(#15060) bandras0226
Ez az amerikai gondolatmenet. EU-ban a szoftverlicenc teljes értékű termék, amit megvásároltál, az tiéd, birtokolod. -
válasz
t72killer #15030 üzenetére
Azért nem árt tisztázni hogy miért is fizettél valójában. Nem a Windows egy példányáért, hanem csak a használati jogáért fizettél!
Körülbelűl olyan mint az albérlet. Hiába fizetsz érte, soha nem lesz a tied. A felhasználói jogaid pedig mindkét esetben korlátozottak.
Fentebb már valaki nagyon jól leírta hogy miért van ez így. Ezen adatok nélkül gyakorlatilag működésképtelen lenne a rendszer.
Persze a warezolt játékok valószínűleg futnának ezen szolgáltatások nélkül is. Sokaknak ez bőven elég lenne, sokaknak viszont nem. -
Воланд
titán
válasz
t72killer #15043 üzenetére
"pláne nem célzott reklámokhoz és egyéb piaci tevékenységhez szükséges adatokat öntsön magából."
tenyleg jobb lenne, ha elolvasnad az adatvedelmi nyilatkozatot.
a win10-ben benne levo telemetriai es diagnosztikai eszkozok mar benne voltak a win8-ban es a win7-ben is. sot, egyes eszkozok mar az xp-ben is. szoval itt az a legviccessebb, hogy ezer eve igy mukodnek a windows-ok, de most, hogy van egy atlathato adatvedelmi nyilatkozat es nem kell nyolcvan kulonbozo oldalrol osszeszedni a szukseges informaciokat, plusz a user kezebe nagyobb kontrollt adnak es nem a szolgaltatasokban meg az utemezett feladatokban kell turkalni hirtelen kitor a panik.
-
válasz
t72killer #15035 üzenetére
Ki lehet kapcsolni időszakosan. Ha épp Felső-Ugandába tartasz, akkor nézz utána, hogyan kell kikapcsolni teljesen. Ha esetleg internetbéna lennél (csak példa), akkor hívd a Microsoftot, jogosult vagy terméktámogatásra, ezért van. A többiek meg csak tartsák bekapcsolva, különben csak növekszik a vírusfészek gépek hálózata.
-
Воланд
titán
-
ux1
addikt
válasz
t72killer #12618 üzenetére
+1
Ráadásul ezt gyárilag kellett volna megoldani, pl. egy programmal, hogy mit szeretnék megosztani, vagy hogy egyáltalán részt szeretnék-e vállalni az adatgyűjtésben. Pl. Chrome-ban, Firefox-ban kikapcsolható. A webes felületen is részletesen szabályozható a g+ ill. a facse.
A W10-nél meg jó hogy nem a webcamot kapcsolják be, hogy rámásztam-e az asszonyra.
-
pzstm
titán
válasz
t72killer #12592 üzenetére
Aki végigcsinálja a lépéseket, azokat nem akarok meglátni itt sírni, hogy nem megy ez vagy az, és miért ilyen s*ar a win10....
Összefoglalóba berakását én személyes vélemény alapján ellenzem...
Illetve mindenki aki ettől fél, törölje magát facebookról és a gmail/google accountját is szüntesse meg párhuzamosan a leírásban leírt lépésekkel egyidőben
-
Romvr
őstag
válasz
t72killer #12460 üzenetére
"Ez így azért meredek, válogatsz köztük, vagy alapból egyet se engedsz a gépre"
Többször is adtam már esélyt és automatikusra állítottam a frissítést X-Y rendszeren, de azt tapasztaltam hogy a frissítés után a rendszer lassabb lesz, bekavar bizonyos programoknak.
Pl.: Legutóbb Windows Server 2012 R2-n úgy voltam vele hogy ráengedem a frissítést... hát úgy ahogy van elk*rta a Bitlocker szolgáltatást és a titkosított HDD-ket nem lehetett feloldani. Hiába tettem újra a szolgáltatást onnantól nem volt hajlandó működni. Hyper-V-ben pedig nem indultak el automatikusan a gépek, mert nullázta a beállításokat. Azt megoldottam gyorsan, de az egész szervert kellett újratelepíteni hogy ismét működésre bírjam a BitLockert.
Win7-nél meg eltüntette a rendszerikonokat, tehát csak olyan ikonok látszottak amiknek az alapértelmezése nem rendszeralkalmazás volt. Ugyan ez nem befolyásolta a működést, de roppant zavaró volt. Win8.1-nél meg olyan látványos lassulást okozott, hogy a hajam téptem.
Ami érdekes hogy ha telepítőbe integrálom a frissítéseket és úgy húzom újra friss telepítésként akkor teljesen jól működik mindig minden. Csak ha menet közben frissíti magát a rendszer akkor szoktak bajok lenni.
-
syler123
veterán
válasz
t72killer #10114 üzenetére
Az a link elég durva, ha ezt tudom, akkor nem veszek kulcsot alternatív forrástól. Gondolom kevésbé érhet el hozzám az Ms, ha csak aktivátort használnék, mert az nem az Ms szerverén keresztül történik, hanem egy távoli nem Ms szerveren. Persze arról is tudja az ms hogy nem eredeti.
Mondjuk ingyen nem szerzel olyan kulcsot, amit 1 éven belül nem lő le az Ms, mert sok gépet aktiváltak vele.
Akkor jobban járok ha nem használom a kulcsot? A cikkből nem az jön le hogy az a felelős, aki ezt hivatásszerűen űzte? Mert én ilyet nem tennék semmiképpen, nem is adom tovább a kulcsot.
-
premete
veterán
válasz
t72killer #10088 üzenetére
Aki fel akarta tenni a windows 10-et, az már rég feltette, nem kellett hozzá semmilyen malware.
Aki pedig várja a 29.-ét, valami RTM-mel, ami 100%-os tökéletességgel fog működni, illetve a Messiás várását kiterjesztette valami Őszi Nagy Frissítésre, az orvosi eset: "A skizofréniában szenvedők a másképp észlelik a valóságot, sőt elvesztik a realitásérzéküket. Előfordul, hogy nem létező dolgokat látnak vagy hallanak. " -
törölt tag
válasz
t72killer #9702 üzenetére
Én Pro-nál csak a defert látom, de attól a kritikus frissítések még jönnek...
Ha leállítom a WU szolgáltatást akkor viszont nem tud semmit sem frissíteni, eddig ez tűnik a legjobb "megoldásnak". A drivereket frissítését is ki lehet kapcsolni a rendszertulajdonságoknál/vagy szintén a szolgáltatásoknál. -
Bodz
nagyúr
-
lupus_l
aktív tag
válasz
t72killer #9456 üzenetére
Éppen aktuálisan ezt lehet hallani. A cikk végén érdekes a számok jelentése
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #8435 üzenetére
Direkt nem akarod megérteni, hogy a beépített megoldás hiányos és adott esetben okozhat kellemetlenséget és a 3rd party megoldás nem, hogy jobb, de már-már szükséges is bizonyos esetekben?
Mert talán nem akarod kivárni azt az x időtartamot, ami után engedi az OS leválasztani, ha engedi, vagy netán nem akarod a munkát félbehagyva a rendszert újraindítani / leállítani. Illetve, ha csak szimplán kihúzod és a puffer nem ürült ki, akkor akár sérülhetnek a fájlok, vagy rosszabb esetben maga a fájlrendszer és jó kis ropogós RAW partíció fogad utána...ami után fizetős adatmentő progikkal játszadozhatsz, meg futhatsz adatmentő szakikhoz jó pénzért. De ezek aztán tényleg nem számítanak semmit és abszolút nincs semmi jelentősége, bravó.
Másnak azért ne terjeszd és ne javasold, ha csak nem te akarod kifizetni majd az adatmentési díját...! -
t72killer
titán
válasz
t72killer #8435 üzenetére
Időközben bőszen haladnak tovább, az ESD-adatbázis már 10502-ről regél, gondolom máris az őszi 10.1-re gyúrnak.
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #8429 üzenetére
Te nem, de én már mind3 legutóbbi Windowsnál pendrive és külső HDD esetén is és ez nem összegányolt rendszer függvénye...
Az még végképp nem érv, hogy majd magam kikeresem a sok futó folyamat közül, ha már a Windows nem képes megjeleníteni a párbeszédablakban. És van, hogy valamely rendszerfolyamat fogja éppen, nem is egy megnyitott program, vagy fájl maradt benne a pufferben, szal az még cinkesebb. Tehát aszem nem kell ecsetelni, hogy a gyári megoldás mennyire hiányos és gyenge...nem hiába vannak rá külső programok.(#8430) anorche1: anélkül tényleg macerás és csak úgy találomra kilőni valamelyiket se tanácsos. Erre Unlocker való és a komolyabb leválasztó progik, mint az USR, amik normálisan meg is jelenítik mi fogja [link] és felajánlják a leállítási lehetőségét az adott folyamatnak.
-
törölt tag
válasz
t72killer #8419 üzenetére
Lifetime licences Agnitum Outpost Firewall PRO
Már több mint 4 éve vettem, de elsődleges gépen december óta használom, mikor váltottam azon is Windows Defender + Malwarebytes Pro Lifetime + AOFP-re
Windows 10-en is ez a trió lesz, csak legyen az Agnitumnak időben kompatibilis verziója. A NoScript, egyébként is körülményes, lementettem a fehérlistát, de már nem szándékozom visszapakolni .
Szűr mindent, és a legjobb az egészben, hogy jellegéből adódóan minden böngészőt ugyanúgy véd
Na meg nincs a sok kiegészítőtől leterhelt lassú indítás sem. Nem mintha SSD-nél annyira számítani, de azért ez is megemlítendő
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
t72killer #6773 üzenetére
Mert szerinted a vírusok csak a rendszerpartíciót fertőzik? Vagy te minden alkalommal formázod az egész vinyót? Ha meg valamelyik krekkelt csoda vagy valami rakta oda a vírust, akkor a friss rendszeren is ott lesz idővel (arról nem is beszélve, hogy ésszerű mértékű óvatosság mellett azért nehéz megfertőzni a gépet).
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #6627 üzenetére
Persze, de nem ezt írják. Amúgy én direkt azért frissítettem 8.1-ről, hogy mindenem ugyanott legyen, összehasonlíthassam, stb. és semmilyen teljesítménybeli változás nem volt (mivel takarítom a rendszert ezért szemét sincs), szóval úgy tűnik, hogy nagy gond nem lesz ezzel.
-
Воланд
titán
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #6594 üzenetére
Jól teszed.
Főleg, hogy az előzetes hírek alapján az RTM-be nem lesz belepakolva minden feature és ősszel érkezik majd hozzá egy nagyobb feature/ javító csomag.
Addig én is max külön partícióra, másodlagos rendszerként fogom felpakolni. Illetve az is kérdéses, kicsit aggaszt is, hogy állítólag az Insider tesztelés nem szűnik meg, hanem (opcionálisan) folyamatos lesz. Vagyis akár a továbbiakban is minden adatot, tevékenységet begyűjt majd a rendszer? Az nem éppen kecsegtető... -
janos666
nagyúr
válasz
t72killer #6513 üzenetére
Nálam csak problémás a hang, pl. maximum 16/48 formátum működik, néha az is csak 2 csatornával és bitsream sincs (WASAPI exclusive módban se), de ha törlöm és újratelepítem az AMD Audio driver-t, akkor átkonfigurálhatom 7 csatornára. Illetve mióta frissítettem 10135-re (csak emiatt), azóta (egyelőre) nincs gond a 24/48 formátummal se és nem kellett még "resetlni" driver reintall-al sem 7 csatornához.
(#6512) front3r
Ez csak akkor lehet majd igaz, ha már DX12-es programokat használsz és szerintem ott is csak akkor lesz igazán látványos a különbség, ha relatívan alul van méretezve a CPU a VGA mellé (ami főleg az AMD-nél fordulhat elő, mert egyrészt gyengébbek a CPU-i, mint az NVidia-nak, másrészt CPU éhesebbek a driver-ei ; egyébknét pedig úgy tudom, hogy a GCNv3 csak feature level 11_1, míg a Maxwellv2 már 12_x lesz, ami megint pici pofon az AMD tulajoknak).
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest