- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #111401 üzenetére
a Microsoft-fiók létrehozásánál a telefonszám stb. X-szeri helytelen megadása után automatikusan helyi fiók létrehozását ajánlja fel a telepítő
1809-ig én is ezt a trükköt használtam, 1903-as telepítőnél már csak a netkapcsolat megszüntetése segít -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #111367 üzenetére
szia
igen 1903-ról térnék át 1909-re. Jól látom, hogy 20kB körüli az egész fájl?
-
NYPD
aktív tag
válasz
King Unique #111369 üzenetére
Értem, köszi.
"Fizetős" verziót telepítettem, ez engedné. 1.5TB-nyi adatot kellene másolnom oda-vissza. Mennyi az esélye, hogy a konvertálás közben esetleg valami gebasz lesz? A vinyó 100/100-as hdsentinel szerint. Ha biztonságos a konvertálás, akkor nem vennék most ezért hdd-t 10+ ezerért..
-
NYPD
aktív tag
válasz
King Unique #111363 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, azt hiszem akkor valahonnan szereznem kell első körben egy 2TB-os hdd-t. Nem szeretnék kockáztatni...
Csak hogy tisztán értem e, hogy így a legyeszerűbb: Először visszakonvertálom az egészet alaplemezzé, és utána lehet majd a két kisebb partíciót törölni, majd az így létrejövő 3 unallocated partíciót hozzácsapni az F-hez, annak kiterjesztésével?
-
NYPD
aktív tag
válasz
King Unique #111337 üzenetére
Vezetéknélküli, de a jeladót végigpróbáltam az összes portban, nem nyert sajnos. Ezelőtt többször telepítettem már így és minden rendben volt, előlapi usb-ben volt a jeladó meg a pendrive is és semmi gond nem volt. Megpróbálom a clearcmos-t.
-
NYPD
aktív tag
válasz
King Unique #111330 üzenetére
Újraindítással sem ment, spec. rendszerindításnál nincs ilyen opció nekem, az asrock-al előjön, de nem tudok benne navigálni, post scrénnél nem tudom kiválasztani honnan bootoljak, mert nem érzékeli, így már telepíteni se tudok sajnos és ötletem sincs miért van ez, eddig nem volt.. Arra kéne valami megoldást találnom hogy miért nem működik az egér és a billentyűzet a post screenen.
Doky586: lemezkezelőben sem látszott sajnos.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #111320 üzenetére
Friss telepítésnél akksis gépeknél már nincs 3 power scheme, helyette van ez a slider (és csak Balanced scheme).
Forrás: Customize the Windows performance power slider
Upgrade-nél és/vagy akksi nélküli gépeknél maradt minden a régiben.
(Mindkét szcenáriót tapasztaltam tavaly.) -
törölt tag
válasz
King Unique #111320 üzenetére
Tárgytalan. Gép a kukában, Win10 elfelejtve. További jókat...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
King Unique #111254 üzenetére
Tehát próbáljam meg, aztán ha nem sikerül, akkor max megvásárolom a Win10-et is.
Egyébként az utóbbi esetben ajánlott a SoftDirect COA matricás használt licenszét vásárolni, vagy inkább bolti új? -
törölt tag
válasz
King Unique #111226 üzenetére
Lehet neked nem mondtam újat de valakinek igen .
Én is win 10 párti vagyok aki teheti frissítse.
-
válasz
King Unique #111224 üzenetére
Keményen tolja a ms: 2020. január 14-én megszűnt a Windows 7 támogatása
Még el sem jött az az dátum, de már múlt időben beszél róla. -
válasz
King Unique #111226 üzenetére
+1
-
törölt tag
válasz
King Unique #111224 üzenetére
Persze, de akkor csak engedi (ergo nem tiltja )megerősítés nélkül is. Mint írtam nekem is simán ment a dolog.
-
petir
senior tag
válasz
King Unique #111145 üzenetére
Köszi a részletes választ, minden benne ami érdekelt.
(#111144) akaido
Meglestem de ez sokkal drágább... azért köszi ! -
eddienhl999
tag
válasz
King Unique #111131 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Ma is tanultam dolgokat.
Sikeresen fel is telepítettem.
-
Hybryd
tag
válasz
King Unique #111149 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Hát jó... tehát UEFI pendrive és UEFI ssd legyen a bootsorrend, jól értem? A telepítő meg nem kérdez túrót sem mivel megoldja magának a particionálást (e percig win7-et használtam, ott ugye ezekkel nem kellett szöszölni, ha jól értettem a linkelt infókat az mindig MBR bootol) -
Hybryd
tag
válasz
King Unique #110933 üzenetére
Üdv
Naiv kérdés: miért jó, hogy kétfajta telepítési mód van? Pláne, hogy erről nem szól a telepítő, aztán reboot után csodálkozhat az ember
Fontos a későbbi használat (akár x év múlva későbbi reinstallok) szempontjából, hogy uefi vagy mbr telepítés lesz végrehajtva?Honnan tudom, hogy biztosan UEFI módban telepítek és UEFI a boot is? Teljesen szűz ssd-van (és mediacreatoros win10 USB-n), a telepítő semmit nem kérdezett ezekről a módokról, csak rányomtam hogy ott az unallocated disk, használja azt, el is indult a telepítés, aztán jött a nagy semmi restart után.
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
King Unique #111114 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot!
Közben kétszer megszakadt a telepítés - mindkét alkalommal újraindult magátol a gép és előröl kezdte (volna) a telepítést.
Holnap berakom a tartalékban lévő tápot és megnézem, hogy arra mit lép. Ha az sem hoz megoldást, akkor kifogytam az ötletekből...
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
King Unique #111111 üzenetére
Igazad van, már csak azért is, mert átállítottam és most elindult.
Csak azt nem értem, hogy akkor hogy tudtam ezzel (CD-USB) beállítással telepíteni 24-én? A CD-USB nem azt jelenti, hogy CD és/vagy USB meghajtókról telepít, attó függően, hogy hol talál telepítő fájlt?
Én azt hittem, hogy az USB-HDD az azt jelenti, hogy a az USB és/vagy HDD meghajtókról telepít, attól függően, hogy hol tál telepítő fájlt vagy már telepített rendszert. Éppen ezért nem azt választottam...
Jogos, pontatlan a kifejezés: USB pendriveról telepítek.
Oké, azt nem is tudtam, hogy van tárhelyem képeknek, de majd legközelebb - köszi mindenesetre!
-
JoolsNOS
veterán
válasz
King Unique #111081 üzenetére
Köszi ez segitett!
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #110906 üzenetére
Kéretik törölni leírtam,bocsi : [link]
-
megint én
őstag
válasz
King Unique #110900 üzenetére
Hú, köszi! Emag eléggé olcsó 2500 ft.
Az úgy járható út, (nem úgy, mint az eredeti ára).
Sajnos a régi kulcs már tutira nem lesz meg. Azóta sokszor cseréltem már mindent, asszem pont klónozva volt legutóbb is a HDD, de most ez sem opció.
(insider anno csakis azért kellett, mert nagyon kevés FPS-em volt BF-ben és azt olvastam, hogy az ad egy picit)
Köszi! -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #110900 üzenetére
Ezt a nem hivatalos win 8 upgradet azért kéne pontosítani. Ugyan is ha anno megvásároltam a win8 pro hordozhatót akkori kemény pénzen, oszt ami upgradelve lett win10-re
(mert nem csak célszerű,hanem javallottan "kötelező" volt) és ha most gépet cserélek és felhasználom(a kulcsot),mert legális akkor mi benne a nem hivatalos?
U.I: Az oly sokat emlegetett és linkelt frissítési segéd az sokuknál nem működik(dött),még ha előtte, a HIVATALOS elektronikus licenszel aktíválva működött már éveken keresztül. -
dogpatch06
csendes tag
válasz
King Unique #110567 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
King Unique #110807 üzenetére
Király vagy! A "másik válasz" segített csak. Az istennek se lehetett a Home-on kívül mást tenni a laptopra! Köszönöm!
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #110812 üzenetére
De ez a változat van ami kis gépeken is jó, és tényleg jol megy.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #110810 üzenetére
Lehet, hogy az a baja, mert ez home premium, de neki proja van. A 10 is pro volt.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #110771 üzenetére
köszi a kimerítő válaszokért
-
HoTaZo
addikt
válasz
King Unique #110773 üzenetére
Már többször is volt restart, már uninstalláltam, mert zavart ez a "pecsét" az asztalon.
Így külső alkalmazással elég nyűgös, de nekem tetszett ez az áttetsző felület. Nem vagyunk egyformák. -
Orc
senior tag
válasz
King Unique #110773 üzenetére
Köszi, újraindítás megvolt, chkdsk is. Nem tölt be, nem lehet tallózni akkor sem ha ott hagyom 1 órára. A total commanderres megy minden mint a villám, csak az intéző
nem hajlandó tallózni semmit. -
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #110776 üzenetére
Most azt a rendszert kapta, mint amit a nagy gép, 64bit win 10, ennek a laptopnak van saját kulcsa, és azzal megy is, csak hát... na, picit akad a youtube is, sajnos 1 slotos igy 1 ram fér bele, eredetileg 1gb volt benne, most 2gb van, de ez is kevés.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #110741 üzenetére
Bocsi, csak közben éjjel volt és aludtam egyet....szóval általános törlőprogramra lenne szükség...ami tényleg nyomtalanul törli azt amit amúgy a szemétkosárba tennék.
-
HoTaZo
addikt
válasz
King Unique #110763 üzenetére
Igen, kezdem észrevenni...
A Beállítás szerkesztőn jelentkezik valamilyen áttetszőség, de a böngésző tetején nem.
Ami jobban zavar, hogy letöltöttem ezt az Aero Glass for win8.1-et /Aero Glass for Win8.1+ v1.5.13 - change logThis version is up to Win10 v1909 (10.0.18363). / , erre nem változtatott semmit, csak kiírta magát az aztalomra, s egyelőre nem tudom, hogy mikét takarítsam le onnan.
[kép] -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #110761 üzenetére
köszi, valóban elfelejtettem oda írni
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #110758 üzenetére
Köszi a linket.
-
Pityke78
őstag
válasz
King Unique #110662 üzenetére
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110645 üzenetére
De az volt, hogy Azon kívül, hogy csinálok egy boot sorrendet, van egy másik menü is, hogy melyik lemeznek legyen nagyobb a prioritása. És ha azt nem állítottam át, hiába próbáltam az egyikről bootolni. Ha a Windowst akartam, akkor a HDD-t kellett beállítanom, ha az SSD-t akkor azt. Ha az SSD volt beállítva, és úgy választottam ki F11-el a HDD-t akkor nem bootolt be. Szóval akkor az a lényeg, hogy a bootsorrendben válasszak olyat, hogy UEFI pendrive? Mert azért sem választottam azt mert már volt olyan, hogy az nem indult, de akkor most megnézem mi a helyzet. Ja, és a lemez GPT.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110632 üzenetére
Úgy sikerült, hogy azt csináltam, amit akkor csináltam volna, ha nem kérdezem meg, hogy ahelyett mit lehet csinálni, és szerencsére most olvasható maradt. De pont ez az, hogy azt írtam, hogy felszabadítottam 140-et és állítólag 12 van, akkor csak számodra nem egyértelmű, hogy az állít hülyeséget ami szerint 12 van, és nem szerintem van 12 aki csinált 140-et, mert én tudom, hogy van 140 ha csináltam, és azért írtam mert az a szar azt állította, hogy 12 van.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110626 üzenetére
Semmilyen esetben sem jelenthette volna hogy 12 giga szabad hely van, ha 140 volt. Te feltételeztél minden hülyeséget arról, hogy én mit hiszek meg mit csinálok, nem én mondtam, de mindegy. Azóta már túl vagyok rajta, már arról írok. De ettől még szeretném tudni a kérdésemre a választ, hogy miért volt 12 giga, és ha azért amit nem én írtam, hanem mint írtam alapból kiír, vagyis nem hibaüzenet mint ahogy te írtad, és nem azt írtam, hogy töredezettségmentesítenem kell, mint ahogy te írtad. Attól még mindig nem tudom, hogy hogy lehetett és mi volt áthelyezhetetlen fájl sima adatpartíción.
-
I
tag
válasz
King Unique #110628 üzenetére
Köszi, de ez nem segít, mint írtam, a zárolási/ bejelentkezési képernyőn be van állítva a windows reflektorfény. Ha akármelyik felhasználói fiókba amelyikbe be vagyunk jelentkezve zároljuk, bejön a windows reflektorfény kép.
Ha kijelentkezem, minden felhasználó ki van jelentkezve, mindig a barlangos kép jön be.
Ezt kellene megváltoztatni. -
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110622 üzenetére
Az idézett szövegből egyértelmű. Felszabadítottam 140-et és azt írja 12 van... Ez a probléma... A nem olvashatónál is te beszélted hogy szabad hely, én egyszer sem mondtam. Teljesen felesleges minden infó amit kértél, mert lényegtelen, hogy mennyi, és mekkora partíciókat csináltam mielőtt visszacsináltam. Ezt nem lehet többféleképpen érteni. És azt sem mondtam, hogy azért mert töredezett. Azt mondtam, amit te is látsz, ha megnyitod és rákattintasz a zsugorításra. Az volt a kérdés, hogy mi lehet elmozdíthatatlan, és hogy lehet megszüntetni. Én mindent megtettem mielőtt feltettem a kérdést, és írtam is, hogy kikapcsoltam a lapozófájlt, és erre is muszáj volt azt a fontos kérdést feltenned, hogy miért volt lapozófájl. Te kérdezed, hogy le kell-e írni ötször?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
King Unique #110620 üzenetére
szerk2: oké meg van köszi
-
fejesg2
senior tag
válasz
King Unique #110620 üzenetére
Igen, ezeket próbáltam. De elrejteni nem lehet ugyan abból az okból, amiért törölni sem, és letiltani sem. Értetlenül állok a dolog előtt.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
King Unique #110615 üzenetére
Hááát.. ez egyelőre kapufa... Az angol nyelvű oldalon leírtaknál ott vérzik el a dolog, hogy nálam hiányzik az a menüpont hogy "change product key, or switch to windows 10 pro"
A magyar nyelvű Microsoft oldalán leírtaknál meg azért borul a dolog, mert a Store-ból az átváltás 80ezer!!!!!Ft lenne...
Esetleg arra tudok gondolni, hogy a gépen Win10Home volt, én azt legyaktam, és most Win10PRO van rajta?! és ezért nem engedi a normálra való áttérést? -
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110612 üzenetére
Te kevered a dolgokat. Abban a szövegkörnyezetben nem lehetett zsugorítás, mert az volt a kérdésem, hogy mit csináljak, hogy lehessen zsugorítani...Arról nem én tehetek, hogy te minden másról beszélsz, és belekavarodsz. Meg arról sem, hogy direkt rosszul érted, hisz ha valaki nem akarja direkt rosszul érteni, hogy nem lehet zsugorítani, nem érti úgy, hogy lehet. Véletlenül sem gondolod, hogy azért probléma, hogy 12 gigát tud zsugorítani, mert 140 gigát szabadítottam fel. Hogy talán, ha 12 giga szabad hely lenne, nem beszélnék 140-ről. Milyen új partícióról beszélsz? Ott tartunk, ahol elkezdtem. Van 171 giga szabad hely, és ha rámegyek a zsugorításra, beírja a 12 gigát, hogy annyit tud zsugorítani. Ennyi. Tudom, most belekötsz, hogy eddig 140 volt, de azóta már 171... És ez ugye nagyon fontos a téma szempontjából szerinted, ezért leírtam. Tényleg, hogy gondolod, hogy zsugorítsak 12 gigát, aztán csináljak 12 gigás partíciót, és ?! Számodra logikusak ezek a lépések nem számomra. A nem volt olvashatóban is teljesen lényegtelen dolgokat vársz. Nem tudom mit nem lehet érteni azon, hogy zsugorítom ami van, aztán a szabad helyre partíciót vagy partíciókat hozok létre. És hogy ezeket törlöm, és visszaméretezem. Ha az a célom, hogy az adataimat visszanyerjem, akkor hogy lehet kérdés, hogy ugyan mit töröltem, és mit méreteztem vissza? Lehet, hogy azt töröltem amin az adataim voltak, és utána lett olvasható? Rég volt már, de tán formázatlanként kezelte. Ja, de az csak véletlen és a próbálkozásaimnak köszönhető, hogy ideiglenesen, mert máshogy nem állt helyre de a windows nagyon le akarta formázni.
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110610 üzenetére
Nem én írtam össze-vissza. Azt írtam, hogy én felszabadítottam 140 gigát, vagyis, töröltem annyit, hogy legyen hely a 120 gigás partíciónak. Ez után futtattam a lemezkezelőt, ami kiírta kb., hogy 11800MB szabadítható fel. Az eltűnt minden kb. olyan volt, hogy nem volt olvasható a partíció, de miután töröltem az új partíció(t)/kat, és visszaméreteztem, újra olvasható volt. Nem töröltem direkt, nem formáztam, hogy elvesszen minden...
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110607 üzenetére
De hagy tudjam már, hogy mit akarok, és hogy elég helyem van-e! Tegyük már fel, hogy tudom! Nem derült ki az sem, hogy miért kellett volna ezeknek kiderülnie azon kívül, hogy szerinted nem tudom, hogy elég helyem van-e. Miről kellett volna screeshotot csinálnom? Rámentem, kiírta hogy zsugoríthat vagy 12 gigát. NEM 152-őt. Kevesebbet írt ki, mint akartam, tehát nyilván nem zsugorítottam, mert minek. És 3TB-ot nem fogok arrébb rakni 120 Gigával, mert akkorát terveztem. De ahhoz is zsugorítanom kéne. Én is tudom, hogy csinálhatnék biztonsági mentést, ha lenne helyem. És mikor vettem az SSD-t még nem kellett nyolcszáz tera a Windowsnak... És amikor eltűnt minden, miután ezzel a lemezkezelővel visszaállítottam, szerencsére visszatértek az adatok is. De addig nem...
-
gyulank
addikt
válasz
King Unique #110605 üzenetére
Leírtam, hogy miért, leírtam, hogy mennyi a szabad hely. Automatikusan se volt lapozófájl, de a másikon van, meg kéne kérdezni a Windowst, hogy miért, de ezen kézileg is kikapcsoltam, hogy biztos ne legyen ez az oka. Volt már. Egyszer már zsugorítottam külső programmal, és eltűnt minden, direkt a windowséval akartam. Nem az a baj, hogy csak a nem áthelyezhetőig szabadít fel helyet, hanem, hogy nem mondja meg, hogy mi nem áthelyezhető, illetve azt sem, hogy az a baja, alapból kiírja. De mivel írtam, hogy mennyi a szabad hely, és ez meg a tizedét se írja ki, gondolom beleütközött egy ilyen fájlba. A kérdés, hogy mi lehet ilyen fájl, egy alap adat partíción, és hogy változtathatom meg ezt a beállítást mondjuk minden fájlt kijelölve?
-
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #110601 üzenetére
Azért írtam oda megjegyzésnek mert nem tudtam, hogy asztali gépnél mi a helyzet mivel 3-4 éve telepítettem 1x asztaliban és már nem tudom volt-e rádugva HDD. Halandóknak ez egyszerűbb megoldása a leválasztás a HDD-nek.
-
Croft-21
őstag
válasz
King Unique #110508 üzenetére
Na végül sikerült szereznem pendriveot és újra raktam a win 10-et. Eddig szuper. Bár nem pont témába vág, de volt a gépemen az Asus alaplaphoz egy epu six engine nevű program. Most az újra telepítés után nem akarja feltenni, azt írja a proci nem támogatott. Eddig az volt?
Ez a progi szabályozta, hogy a proci, VGA stb alapjáraton mennyire pörögjön. Mivel nem tudom felrakni a progit, most hangosan zúg a gép. Ötlet? Hogyan tudnám mégis telepíteni?
-
zorzy4
addikt
válasz
King Unique #110518 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
-
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #110520 üzenetére
Köszi,közben ez [link] alapján sikerült.Megint előbb kérdeztem,mint gondolkodtam
.
Linket könyvjelzőztem.Tudnál még egy két linket,ahol hasonló okosságok vannak win 10-re?Magyar oldalakat nagyjából ismerem,inkább külföldi oldalak érdekelnének. -
Frankie50
tag
válasz
King Unique #110506 üzenetére
Köszi a választ!
W8.1 valahol 80% környékén áll meg, a w10 20-30% környékén. Csak annyit ír ki, hogy hibát észlelt, próbálja javítani és újraindul, de nem történik semmi az újraindulás után. Az sse támogatás rendben van, a másik kettőt meg kell néznem. Corinfót letöltöttem, köszönöm az infókat! -
Croft-21
őstag
válasz
King Unique #110502 üzenetére
Nekem tulajdonképpen a komplett újratelepités is jó lenne, csak nincs pendriveom, amire letölthetném a telepítőt, DVD-re való kiírással már nem akarok bajlódni, ezért gondoltam a géphàzból való újratelepítést.
-
fkenny
senior tag
válasz
King Unique #110470 üzenetére
Lemezképre gondoltam.
-
fkenny
senior tag
válasz
King Unique #110468 üzenetére
Hiába van beállítva, hogy ne tartson meg egy képnél többet ő önkényesen mindent megtart. Ez nálam egy gépnél itthon 3 hónap alatt 900GB méretűre hízott.
Amúgy vicces ez, mert még a win10-nél is jól működött ez amikor 2017 decemberében üzemeltem be 15 gépet, mind szépen menti magát a hálózatra és az jó. Amit az után csináltam már nem jól működik. (gondolom belenyúlt a picipuha de csak a friss telepítésű gépeket érinti, a régebbi rendszerről frissülteket meg nem.) Tesztelem magamnál, hogy mennyire megbízható a macrium, ha beválik akkor mindenhonnan leváltom a beépített megoldást. -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110454 üzenetére
King Unique , Pyttawrx, Köszönöm!
King Unique: Csináltam már MBR-GTP konverziót meg win telepítést is párszor. Csak öregszem, felejtek
Az zavart meg, hogy én eddig a RUFUS-al ki tudja milyen leírás szerint, FAT32 fájlrendszerre írtam a win10 telepítőt. Nem lehet hogy FAT32-re is jó / jobb mert akkor nem kell szórakozni a BIOS-ban a "Secure Boot" kikapcsolásával? Amit spceiel fogalmam sincs hol kell majd megtenni, mivel zsír új számomra ismeretlen Gigabyte Z390 AORUS MASTER rendszerről lesz szó és nem akarom ellövöldözni az SSD írás darabszámot felesleges Win10 telepítési kísérletekkel. -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110446 üzenetére
Pyttawrx , King Unique köszönöm! Elölről kezdeném kérdésem:
Rendelkezem: RUFUS-Win10.iso által készített (FAT32/GPT) pendrájv telepítővel.
Van GPT/UEFI Win10 rendszerem.
Újra telepítésnek hogyan fogjak hozzá, ha semmit nem akarok megtartani, tiszta win10 rendszert szeretnék? A legegyszerűbben!!! -
sp4
csendes újonc
válasz
King Unique #110390 üzenetére
Köszönöm! Letöltöttem a 1909 iso-t Rufussal és SHA1 ellenőrzőösszege ugyanaz amit linkeltél
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110414 üzenetére
Ez minden OK! De hogy járjak el a legegyszerűbben ha jelenleg GPT/UFI van és újra szeretnék telepíteni?
Van már:
1. MTC-al letöltött Win10 telepítő,
2. RUFUS-al ISO-ból készített (NTFS-GPT) pendrávj is.
Akkor hogyan és 1-2 közül melyikkel ugorjak neki az újra telepítésnek, hogy a legegyszerűbb legyen?? -
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #110419 üzenetére
Hálás köszönet minden segítségért. Teljes siker, minden működik. Egy baj van csak, remélem, itt kapok rá választ. Minden feltelepitve, ami kell, de nvidia vezerlopult sehol nincs. Pedig telepítve a driver. Ilyenkor mi a teendő?
-
Sanyi52
tag
válasz
King Unique #110420 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! A cserére azért volna szükség, mert az egyik az 11 éves, a másik 3 éves gép és a gyorsaság különbsége óriási. Sajnos a régi gépen működő programokat megváltoztatni, még újratelepíteni sem a lányom nem engedi, ezért merült fel bennem a kérdés. Most úgy látom, a javaslatod szerint először a klónozással fogok inkább próbálkozni.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #110416 üzenetére
Értem. Mindkét opció megoldott és saját szovtfer igen, Kingston egyébként. Innentől szerintem csak el kell döntenem, hogy az újonnan telepített rendszer alól csinálom vagy a régirol.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #110414 üzenetére
Szuper. Mindkettőtöknek köszönöm.
Talán még egy buta kérdés. Az SSD saját szoftvere képes firmware frissítés re. Ezt megtehetem akkor is, ha már rajta az új rendszer, vagy inkább külön a régi rendszert betöltve? -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110367 üzenetére
Köszönöm! Még egy kérdés: Van egy MCT-al készített Win10 telepítő pendrájv. Ha a jelenlegi partícióm GPT, Win10 telepítés alatt törlöm a partíciót (ami az egész SSD lemez, nincs többfelé szedve) majd formázom, telepítek, megmarad a GPT rendszer igaz?
Vagy hogyan járjak el újratelepítés alatt? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #110390 üzenetére
Amúgy ez a 1909, x64, hu standard ISO SHA1 ellenőrzőösszege.
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #110386 üzenetére
Köszönöm
-
balazs1956
senior tag
válasz
King Unique #110386 üzenetére
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #110381 üzenetére
Nem tudtam, hogy a Gépház és a Vezérlőpult listája nem azonos. Mindenesetre a Vezérlőpultban szerepel az 569 és az 570 is. Ezek szerint SSU terén jól állok, vagy lehetne (vagy kellene) valamit még tennem?
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #110376 üzenetére
Itt is van egy furcsaság. Írtad az SSU (KB4524569) telepítést, amit a linkelt cikk is ír. Nekem ez nincs fent, csak a KB4524570, ami szinte ugyanannak látszik, de az 569 a 1909-hez is van, az 570 meg csak a 1903-hoz. A méretek viszont nagyon eltérnek, az 569 csak kb. huszada az 570-nek. A jelenlegi build 18363.476.
Most meg kellene próbálnom az 569-est feltenni? -
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #110371 üzenetére
Köszönöm a választ.
Végül nem DT-t használtam hanem a saját Windows intéző részt. Na most először szépen adott képet, és ment is szépen a számolás felfelé míg el nem ért 100%-ra majd újraindult a gép.(Számolás alatt ki írta, hogy a számítógép többször újraindul.) Újraindulás után csak fekete kép, és csak töltött a gép, majd pár perc és újraindult, aztán megint pár perc és még egyszer újraindult. Ezután megint csak dolgozott, majd, egy idő után a kis led megint elaludt mint mikor semmit nem csinál a gép. Na nyomtam én ezután többször is reset illetve bekapcsoló gombot is többször, de csak fekete képernyőt láttam. Majd miután meguntam, kikapcsoltam a gépet, lehúztam minden HDD-t és újraindítottam a gépet, hogy akkor tiszta telepítést végzek. Rögtön adott képet, így hagytam elindulni és nem bootolni a telepítő lemezről és a rendszer fel is állt. Létrejött a C-n egy Windows.old mappa. Na mondom ez hátha annak a jele, hogy az újratelepítés sikeres volt. Gép kikapcs, majd HDD-k visszaköt, mert ugye DX telepítő külön egy kikötött HDD-n van. De a hiba ugyanúgy fent áll, így marad az SSD formázása és újratelepítés amit el akartam kerülni, de úgy tűnik nem úszom meg.Mivel megy a rendszer és csak 120GB-os SSD-m van az sem tele, leszedtem róla amit kell, és amint időm engedi nekiugrok a telepítésnek.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #110340 üzenetére
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #110332 üzenetére
1909 van fent, és elvileg mivel a legfrissebb MCT-vel csináltam az ISO fájlt annak is 1909-nek kéne lennie. Kiírtam újraírható DVD-re és azzal próbáltam egyébként.
Szerk: Ha Daemon Tools-ba teszem és onnan indítom, akkor is menni fog?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #110301 üzenetére
A win és játékok sebessége is fontos számomra, ezért inkább egy 500GB SSD lesz, amire mehet mind. A hdd nekem egyéb adattarolasra lesz.
-
válasz
King Unique #110302 üzenetére
Igen, előtelepítve Win10-el jött.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #110289 üzenetére
-
válasz
King Unique #110296 üzenetére
Kértelek a múltkor is, hogy a személyeskedést tartogasd másoknak. Most is erre kérlek. Biztos nehéz lehet elviselni, hogy mások más tanácsokat adnak, de ez van. Ezt muszáj elviselned, mivel ez nem a saját fórumod.
szerk: látom kiszerkesztetted a személyeskedést.
Nem kezdek semmit. Akinek reagáltam, értette, te megint belefolytál úgy, hogy teljesen másról beszélsz, aztán meg beszólsz, hogy én aztán ehhez is nagyon értek. Figyu, ne baszogasd a másikat. Ez nem a te fórumod.
szerk: nem átszerkesztettem, hanem hozzáírtam, nagyon nem mindegy. Te teljesen átírtad a hozzászólást, ellenben én csak kiegészítettem plusz mondatokkal.
De fejezzük ezt be, nem érdekel.
-
válasz
King Unique #110292 üzenetére
A lényeg nem a C-n volt, hanem hogy az ssd-n legyen.
King Unique Mindegy, akinek írtam értette, csak te értetlenkedsz megint.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110191 üzenetére
Nem talál nálam magyar nyelvi csomagot a win update,direktben nem lehet letölteni a magyar nyelvi csomagot és úgy telepíteni win7-re?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110208 üzenetére
Köszönöm szépen!
Jó éjszakát! -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110127 üzenetére
Van egy keresztkérdés, csak úgy:
Laptop, előtelepített Win8, kulcsot nem ismerem. BIOS-ban van?
Ebből lett Win10Home.
Erre a laptopra felteszek egy Win10Pro-t, minek kódját a Goodoffer24.com -on vásároltam.
Tegyük fel el is fogadja a Win10 aktíválást, ilyenkor mi van?
Legközelebbi telepítésnél a BIOS kód (Win10Home) , vagy a legutóbbi (Win10Pro) fog győzni?
És ha probléma lesz a Goodoffer24 Win10Pro-val, hogyan tudok visszatérni az eredeti Home verzióhoz, minek a kulcsot nem ismerem?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110200 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
A Windows külön partíción van a programoktól. Régen egyben volt, de nem vált be. Elvileg a rendszer majd kap egy SSD-t, de akkora a világon sincs, amire ráférnek a programok is (sok a játék).Köszi, már töltődik.
Az ESD mire jó?Látom, közben szerkesztetted. Köszönöm az ötletet. A gépházas visszaállítás jól szokott működni? Még sosem próbáltam.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110197 üzenetére
A Sandboxie nem akar frissülni, próbáltam többször is a programon belül. A jelenlegi W10 a következő SB verzióval már nem működik rendesen, gondolom, ezért nem települ. Köszönöm a linket, már előre letöltöttem az összes ezutáni verziót belőle, de igazad van, egy próbát megér, hogy a legújabbat ráeresszem a gépre, aztán vagy fölmegy vagy nem.
A Sandboxie egy telepakolt 3TB-s meghajtón van, nincs akkora szabad helyem a biztonsági mentésnek. Ebből a SB "csak" fél tera, de akkora helyem sincs, mert kidőlt egy HDD-m, össze kellett húznom magam.
Attól tartok, ha a Win frissítése miatt leszedi a Sandboxie-t, akkor a rendszerleíró-adatbázisból is kitakarítja a bejegyzéseit, emiatt a beletelepített promós szoftvereket buknám, mert azokat nem lehet újra aktiválni. Hiába volna mentésem a benne lévő programokról. A jelenlegi rendszerben és a bizt. mentésében ezek még szerepelnek.
Szerk.:
A Windows letöltő oldalon mit kell választanom? Windows (final) vagy ESD - Electronic Software Donload? Nincs telepítőlemezem, csak legális kulcsom.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110194 üzenetére
Nem ajánl az a világon semmit!
Köszönöm szépen!
Ha jól értem, ez olyan lesz, mintha a hagyományos módon frissíteném a Windows-t, nem babrál el semmit. Úgy legyen!A Sandboxie miatt kell így. A Windows 10 nagy frissítései rendre elkaszálják, és azt próbálom elérni, hogy ne legyen törölve a frissítés során, mert már sok programot telepítettem bele. A jelenlegi SB verziót pedig még nem engedi a következőre frissíteni, mert öreg neki a W10, ezért megy a sakkozás. Azt remélem, hogy az 1809-essel már menni fog. Majd kiderül.
-
C. s.
addikt
válasz
Szia megint!
Van egy újabb bökkenő.
A frissítés gombot nyomkodtam, amíg talált újat, és annyi újraindítás volt, amennyit kért. Jelenleg még mindig csak az 1803-asnál tartok, de abból már a 17134.1069-es buildnél.Közben fölmerült egy másik probléma, ami miatt először az 1809-est kellene telepítenem, és csak azután a többit. Ezt hogyan tudnám megvalósítani?
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110191 üzenetére
Igen,ezt a leírást találtam én is,majd próbálom de előtte 128 frissítést csinálja meg...
-
ngabor94
tag
válasz
King Unique #108786 üzenetére
Hali, pár hete már voltam itt, és úgy néz hogy a héten meglesz az új gép. A történet megint röviden: A gép: win7 oem kód, B új gép win10 a régi 7 kódjával. Akkor már kaptam választ, hogy ms-fiókkal vagy telefonos segítséggel. Azóta kiderítettem progival hogy a szóban forgó kulcs egy acer-es lemezes? kulcs, ami másoknál is előfordulhat.
Kérdés: Így is működhetnek a fenti módszerek, nem baj hogy nem egyedi? -
Ga3rieL
senior tag
válasz
King Unique #110149 üzenetére
A legkönnyebb és legegyszerűbb út,akkor ha megmondom neki,hogy új gép, és ezt felejtse el. Azt meg ha kell szivesen megcsinálom majd neki.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
King Unique #110146 üzenetére
Akkor eme felállással semmi esély nincs semmit csinalni:
Mobile AMD Sempron
Processor 3100+
792MHZ , 448MB ram. és xp home edition van rajta 2002-es SP3Új Válasz 2019-12-08 21:21:20 (#110147) csicso82 Akkor inkább neki se kezdek, iszonyat lassú. És érdekes, hogy Fat32-re formázott a disc amin a rendszer van, és a másik meg NTFS. és csak 56gb az egész lemez
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110140 üzenetére
Ez szuper, köszönöm a jóhírt! Így sokkal egyszerűbb volna, a házirendeben való matatás sosem tetszett igazán.
Közben leesett!
Azért gondoltad, hogy problémázom ezzel, mert mindenhol frissítést írtam. Az én magyar és laikus agyam egy kalap alá vesz minden ilyesmit. Update, upgrade, egyre megy.A lényeg, hogy a "legabszolútabb" értelemben naprakész legyen, mire végzek vele.
(#110139) csicso82:
Köszi!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110137 üzenetére
Igen, az a cél, hogy naprakész legyen.
"De ez nem tudom miért gond..."
Nem gond, csak nem szeretem, ha olyankor kezd frissítésbe, amikor nekem épp alkalmatlan bármi miatt. Volt már olyan, hogy indulnom kellett volna, ez meg frissítgetett. (Illetve egy korábbi Windows, de nem ez a lényeg.) Legyen némi beleszólásom!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110135 üzenetére
Köszi szépen, remélem, pont ennyire egyszerűen megy majd.
Megnéztem, a buildszám 17134.1. Az nem most volt! Ezután jobban odafigyelek erre, és amint kész a frissítés, csinálok egy új mentést. -
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110131 üzenetére
Köszönöm szépen!
"18363.476 = 1909 (19H2)"
De megcifrázták!
Akkor marad a házirend állítgatása. Ha a frissítések automatikus keresését bekapcsolom, attól még véletlenül sem telepíti, ugye? Szimplán csak ellenőrzi. (Régebben valahol olvastam, hogy akkor is szeret önállóskodni. Bár egy vadidegen azt mond, amit akar, és az is lehet, hogy ő csűrte el.)
Köszönöm a képet is. Igen, a rendszerről van mentésem, a többi háttértárat pedig lehúzom, úgysem kell olyankor.
-
C. s.
addikt
válasz
Köszönöm a gyors választ!
Jó régi, az biztos!
A frissítési segéd nem töröl semmit? (telepített programokat, adatokat, stb.) Olyan, mintha magától frissítene a Windows? -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #110079 üzenetére
Vagy 15-20 évig nem volt ilyen problémám, igaz a nagy gépen cd-re írás telepítés többféle oprendszer, egyéb, és kb az elmúlt él év alatt 3-4xpendri se okozott semmi akadályt. De ezen a mini pc-n a windws pendis mód feladta leckét alapsan.
A nagy régi gépemen miden érthető a biosba, felismert mindent jelenleg is. Már sajna nem vagyok fejlődőképes......... -
lucky07
aktív tag
válasz
King Unique #110115 üzenetére
Nah mindegy eldobja mindig hibával amikor próbálom klónozni valami partició kínja van
Amikor majd telepítem a szűz rendszert akkor majd minden más Meghajtót húzzak ki? Vagy csak elég kihúznom a meghajtóból sata kábelt vagy alaplapról is vagy minden maradhat a helyén csak a leírás alapján telepítsek? -
Elamaas
tag
válasz
King Unique #109999 üzenetére
Hát amit még tudni lehet az az, hogy ha az eszközkezeböen minden usb portot letiltok, majd restart, majd utána engedélyezem őket akkor megjavul. de csak a következő leválasztásig. teljesen mindegy hogy melyik portot használom és az is mindegy hogy mit dugok rá.
-
moody90
csendes tag
válasz
King Unique #110112 üzenetére
Beszarok, működik. Hallod örök hálám. Délelőtt óta olvasok nonstop angol cikkeket meg nézek videokat de semmi.
A gond az volt, hogy miután eltávolítottam az ismeretlen eszközt az Eszközkezelőben, nem indítottam újra az oprendszert, csak simán csatlakoztattam ismét a pendrivot... hát öcsém ilyen nincs.
Köszönöm!
-
lucky07
aktív tag
válasz
King Unique #110111 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm nagyon tökéletes volt a válasz!!!
Azt szeretném kérdezni hogy a jelenlegi rendszerem klónozására van lehetőség mint anno a GHOST? -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #110112 üzenetére
Ilyenkor lenne jó távolról belépni a gépre, és szétnézni, mi lehet a gond.
Ha internet megy, kivitelezhető is akár a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Interactive Brokers társalgó
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Óra topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest