- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #113119 üzenetére
Valóban. A javítás még kimaradt.
Illetve az említett csomagot sem próbáltam manuálisan mivel írtad, hogy csak választható.
(#113116)Lauda
És mit kellene látni a parancs futtatása után retail esetén?
Én is azt vettem a software-codes.com oldalról, és ezt az eredményt kapom. -
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #113086 üzenetére
Szia!
Mindent végigpróbáltam amit ajánlottatok, majd manuálisan telepítettem a KB4534132 számú frissítést, de a restart után megmaradt a hibaüzenet, és nem ajánlotta fel a másikat. -
Khaosz55
addikt
válasz
King Unique #113077 üzenetére
Igen csak igazán nem tudom hogy kell beállítani.
-
code1005
senior tag
válasz
King Unique #113051 üzenetére
King Unique, movax:
Köszönöm, ezeken végig megyek mert piszok idegesítő a helyzet.
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #113024 üzenetére
Végül is a full screen logo kikapcsolásával megjelenik, de elég csúnya a post képernyő, így meghagytam az alapbeállítást.
-
Tito62
csendes tag
válasz
King Unique #112936 üzenetére
Köszönöm szépen! megfogadom a tanácsodat megpróbálom. Már a Kaszperszky vírusirtót is letöröltltem hátha amiat csinálja,de nem jártam eredménnyel.
-
KISDUCK
addikt
válasz
King Unique #112931 üzenetére
OCZ Agility 4 az ssd típusa és a legfrissebb firmware van rajt és a gépen is a legfrissebb bios. Mind a 3 windows verzió telepítője látta az ssd-t fel is másolta rá a telepítőfájlokat, de amikor végeztek és jött az újraindítás akkor nem bootolt egyik windows se. Nem kaptam olyan hibát a géptől hogy "nem található bootolható meghajtó" csak fekete képernyő fogadott a restart után későbbi indításoknál pedig csak villogó prompt volt. HDD-re telepítve bootol a windows, most a 8.1-t raktam fel rá. A linux mint sikeresen elindult az ssd-ről de a rendszerbetöltője nem tudta elindítani a wint. Próbálkoztam minitool wizarddal és macrium reflecttel is javítani az mbr-t. Ghostolni is próbáltam a hdd-n induló wint, de az se működött.
Jövő hétvégén még megpróbálok 2 lehetőséget:
-csinálok egy egyedi win7 telepítőt amihez hozzáadom az amd drivereket
-telepítés után belépek a biosba és kikapcsolom a bootolás lehetőségét usb-ről
Írtam a HP topikba is, ott bios beállítást javasoltak ami sajnos nagyon szegényes a gépen:
-boot sorrend változtatás
-boot usb-ről, floppy-ról, odd-ről, hdd-ről, hálózatról
-ventilátor ki/be
-virtualizáció ki/be
-
K53TA
tag
válasz
King Unique #112923 üzenetére
Otthoni notebook volt amire a Windows 10 Microsoft fiókkal lett telepítve és kapcsolva a digitális licenccel.
Később munka notebook lett belőle, de windows 7el.
És akkor most visszakerülne rá a window 10.
. -
válasz
King Unique #112875 üzenetére
Ahogy írtam kizárólag msd-ről töltök, ez is onnan van, nem mókolt ez sem. az hogy én nem szeretem a techbench oldalt, attól még lehet jó, ezt nem is kétlem. Volt olyan tapasztalat, hogy kékhalálozott a gép egy innen töltött win10 esetén, ez persze előfordulhat, javasoltam neki az mct-t azzal nem volt gond, ebből kifolyólag írtam a fórumtagnak, ha lenne valami, akkor azt letöltheti. Egy-eyg buildet nem törlök biztonsági okokból
Még lehet van a 1511-es win10 iso-m is, ha jól emlékszem. Csak plusz lehetőséget szerettem volna írni neki. Utólag is elnézést nem az írásodat akartam negativizálni.
-
Pano
addikt
válasz
King Unique #112871 üzenetére
Ó, respect! Ezt kerestem.
Amit én ismertem metódust régebbi build letöltésére az megszűnt. Ezer hála! -
törölt tag
válasz
King Unique #112847 üzenetére
Oké, nem olvastam a linkeket, sorry.
-
törölt tag
válasz
King Unique #112843 üzenetére
Erre az install.wim darabolásra lennék kíváncsi, hogyan kell.
NTFS/GPT pendrájvról nem bootol a noti. Mint föntebb volt említve, nem mindegyik UEFI szereti az NTFS-t. Vagy próbáljam még MSDOS/NTFS módban és ha az sem működik, akkor darabolni? -
BluEyes
őstag
válasz
King Unique #112796 üzenetére
Mennek a levesbe, köszi mindkettőtöknek!
-
Zlin50
senior tag
válasz
King Unique #112746 üzenetére
Arra milyen megoldás alkalmazható, hogy a külső meghajtó ne jelenjen meg kétszer is? (Win 7 alatt ilyen nem volt) Lenne egy másik kérdésem is arra vonatkozóan, hogy azt miként lehet elérni , hogy az ablakoknak látható kerete legyen?
-
seger
addikt
válasz
King Unique #112779 üzenetére
Mert figyelmetlen voltam és van 2 gép amin nem a ragasztott matricával volt aktiválva. Azt kellene átírnom.
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
King Unique #112770 üzenetére
Köszi, kezdetnek nem rossz. Amit törölni akarok, csak a szokásos, ami win7 alatt simán szó nélkül ment, pl. egy film vagy kép az f: meghajtóról.
Online fiók megoldás lehet, vagy nincs ilyen összefüggés? -
mexel
veterán
válasz
King Unique #112747 üzenetére
Így van, az a probléma kiderült miért volt, sajnos exFAT-el nem nagyon dolgoztam eddig. Azért kell ez mert az NTFS nem igazán jó egybox-hoz ( kezeli de a torrent lassabb, akadozóbb stb), az ext4 lenne az igazi, de akkor hawin-re teszik az ssd-tott lesz gond. Igaz megoldható de nem tökéletes. ( van már TC plugin ami elég jó, hálózati meghajtóként csatolja az ext4-et)
Az exFAT éppen ezért volna jó, csak fura ez a magas alapbeállítású clusterméret. Kipróbálom kisebbel csak nem tudom van e valami konkrét oka hogy a win ( sőt más partícionáló progik is) így állítják be az alapot. Nem is nagyon találtam magyarázatot a neten erről, az exFAT eléggé - mondjuk úgy - ismeretlen vagy kevésbé használt, inkább olyan pótlékfélének tűnik.
Azt sem tudom hoyg ezeknek az ssd-knek van -e valami alap minimal blokkmérete ami alá nem érdemes menni.
Köszi a választ, még olvasgatok ez ügyben, talán akkor az exFAT/ssd-vel is tisztában leszek -
mexel
veterán
válasz
King Unique #112709 üzenetére
VMajdnem késza másolás, összeválogattam a forrás-cél ssd hdd-ket,nagyrésze gyorsan ment is és jó lett. ( kipróbáltam a teracopy nevű progit, szerintem kicsit gyorsabb mint a többi, nekem tetszik)
Megszívattam viszont magam az egyik 480-as ssd-vel
Az az ssd exFAT -ra volt formázva mert médialejátszóban van használva és a torrent miatt az volt a jó választás.
Egyet nem néztemmeg: az exFat nagy cluster méretet használ, ( fejből nem tudom mekkora de kb 4x akkora mint az NTFS alap cluster. A forrás lemezen volt kb 430Gb adat, ez kellett volna a 480-as ssd-re.Sajnos mindig leállt azzal hogy nincs elég hely pedig még csak 370 GB-ot másolt. Hát a sok kis fájl és a nagy cluster méret megszívatott,így 100GB-al kevesebb ment rá, ezt törölni kellett és átformáztam addig NTFS-re, arra simán ráfért.Ebből most viszont adódik a kérdésem, vajon ha visszaformázom exFAT-re akkor állítsam át az alap clusterméretet, vagy hagyjam így? Elvileg nagyobb méretű fájlok mennejk rá, ott nem lenne gond a nagy cluster, csak a torrent kicsiket ír, nem tudom az számít-e.
ennek utána kell nézzek az exFAT-nél mi lenne a jó választás. -
seger
addikt
válasz
King Unique #112705 üzenetére
Igen arra gondoltam. Épp a napokban tettem vissza egy mentést így távolról!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #112707 üzenetére
+ Ha USB-s HDD/SSD a forrás/cél, akkor a Windowsban arra vonatkozóan az írási gyorsítótárázás bekapcsolása megdobhatja főleg az apróbb méretű fájlok másolási sebességét.
(#112708) mexel:
Hát azt neked kell tudnod, hogy melyik HDD/SSD állapota milyen, melyik milyen gyors, SSD-nél van-e DRAM cache, hogy ne lassuljon be a másolásnál, stb. Ha nem szelektálva, nem mappánként és fájlonként akarsz menteni, hanem 1:1-ben komplett partíciót, akkor arra pont jó a Macrium, annak free verziója is. Meg amúgy a WinPE változatában is van fájlkezelő, de az előbb linkét spéci WinPE azért jóval több beépített eszközt, programot kínál. Vagy marad a normál megoldás, Windows alól pl. TC-vel másolsz, aztán reggelre csak végez. -
mexel
veterán
válasz
King Unique #112707 üzenetére
Igen tudom hogy a kis fájl a gond, ezekkel mindig szívok is és az lesz a baj hogy az ssd ami itt van egy olcsóbb 500-as és éppen nem jó ebben az írásban, az hal meg szerintem rövid időkre. Még meg kell néznem melyik sata portokra dugom mert több vezérlő is van a lapon, külön vezérlőkre teszem a 2tb-s vinyókat.
A macriumot penről használom mindig, nem szeretek oprendszer alatt rendszert menteni, igaz most nem is az kell. De nem is klónozás, szóval nem tudom az jó-e ilyesmire igazán. Ott az idő iscsak tájékoztató jellegű, de nagyon nem haladt. Mindegy, éjszaka megy a másolás azt hiszem. Ráadásul a free verzió nem tud mappa és fájl backup-t
-
Zsoxx
senior tag
válasz
King Unique #112694 üzenetére
Tudom, csak rosszul fogalmaztam, sry. Tehát a kérdés az, hogy a pendrive-ra telepített PE (azt hittem, Portable Edition, de kiderült, hogy Preinstallation Environment) egy teljesen friss rendszer-e, vagy képes használni a gépre telepített programokat?
-
seger
addikt
válasz
King Unique #112694 üzenetére
Futtatható saját windows alol is újraindítva
-
szasanyi
félisten
válasz
King Unique #112692 üzenetére
& UnSkilleD - köszönöm.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
King Unique #112690 üzenetére
Ez a WinPE egy friss új rendszert készít a pendrive-ra, vagy olyat, amiben az gépen akkor már telepített programok bejegyzései szerepelnek a WinPE registryben?
-
mezis
félisten
válasz
King Unique #112650 üzenetére
Azért valamivel egyszerűbb dolga van az alkalmi Linux használónak akkor, ha nem volt hibernálva az a fránya Win10 rendszer partició.
-
válasz
King Unique #112631 üzenetére
Nem, ebben is van Legacy Support.
-
törölt tag
válasz
King Unique #112629 üzenetére
Ilyen a laptop
szóval ha nagyon picit is, de azt gondolom csak uefi kell és lesz is....
-
törölt tag
válasz
King Unique #112625 üzenetére
Csak egyetlen kérdés maradt: uefi vagy legacy ?
különbség ?
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique #112598 üzenetére
és Doky586 !
Közben csinált egy "visszafejtést", és eltűnt.Igen laposban van egy ssd, egy Dell E7470-ben. Persze TPM chipes. Előzőleg, tavaly ősszel egy ugyanilyen gépben volt azóta a fiókban pihent. Most elővettem, és újratelepítettem, de a D partíció maradt.
Köszi az infókat!
-
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #112593 üzenetére
Frissítették a cikket.
-
ignisz
senior tag
válasz
King Unique #112570 üzenetére
Megnéztem 2005.09.22 az utolsó bejegyzés.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
King Unique #112488 üzenetére
Asztali gép és nem volt előtelepítve semmi. Vadiúj SSD-re raktam. A régi rendszer másik vinyón volt, de azt lehúztam előtte. Kábelen csatlakozik a modemhez. MS-fiókba bejelentkezek indításkor, de azt korábban nem használtam semmire.
Épp ezért rejtélyes. Lehet, hogy a modemből szedte ki valahogy, ha az egyáltalán tárolja?
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #112425 üzenetére
Köszönöm átolvasom hátha közte lesz a megoldás!Amúgy nincs vírus írtó fent!
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #112381 üzenetére
Szia!
Korábban már többször is segítettél (elnézést hogy nem vagyok könnyű eset), a frissítési problémák miatt most eldöntöttem hogy megválok a mostani W10-től, és tiszta telepítéssel felteszek egy W10 Pro-t. Megvan az MCT-vel készített telepítő DVD. Korábbi hozzászólásaidban láttam, hogy le kell törölni a C meghajtót, és ezt a telepítés kezdetén felkínálja. Nem szeretném elrontani a dolgot, ezért kérdezném: ez a törlés mindent eltüntet a meghajtóról (ez a célom), vagy esetleg a formázást kellene választani? Egy 120 GB Kingston SSD a C meghajtó. -
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #112365 üzenetére
Gyárilag Linux volt rajta, de mivel egy ismerősön keresztül jött ő már 7-el hozta nekem mert elintézte hogy az legyen rajta kézhezvételkor.(Számlával, de hogy a 7 akkor eredeti volt-e azt meg nem mondom.) Én azt a 7-et frissítettem még mikor lehetett, és így van 10 home kötve a laptophoz, az az digitális licenc van hozzá téve ha jól emlékszem mikor még az volt rajta. Csak egyéb ok miatt 10-ről vissza kellett fél napon belül állnom, és azóta az van rajta.(Kb 3 éve volt.)
De inkább akkor marad a home telepítése, mert annak gond nélkül menni kel majd.
És köszönöm a részletes választ. -
w333
félisten
válasz
King Unique #112324 üzenetére
Köszi akkor majd javítni fogják !
-
ЯΞD
senior tag
válasz
King Unique #112349 üzenetére
Nos este még újra raktam inkább UEFI-be. Meg akkor már lehúztam az Intel SSD-t biztos ami biztos... Jelentem minden rendben ment létre is hozta a több kicsi partíciót. Aztán telepítés után rádugtam a másik eszközt és mindjárt látta és rendben is van.
Köszönöm a segítséget!
-
gerrog
aktív tag
válasz
King Unique #112308 üzenetére
köszönöm
régen csináltam már telepítést, azért bénázok -
Dan-szan
senior tag
válasz
King Unique #112308 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
gerrog
aktív tag
válasz
King Unique #112238 üzenetére
a felcsatolás az a fájlkezelőben a társítás vagy az MCT-n belül van?
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #112240 üzenetére
Azért jeleztem most is, mert valóban végigpróbáltam akkor, most pedig egyből kizártam a vírusirtót is. Egy laikus kérdésem van: az ISO fájl felcsatolása azt jelenti, hogy abból nem kellene telepítő DVD-t írnom, hanem már a fájl működik telepítőként? Gondolom ezt az ISO-t célszerűen egy másik (adatokra szolgáló) háttértárra kell tenni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #112243 üzenetére
Így akartam én is írni, hogy Vistáról csak 8-ra volt lehetőség frissíteni, illetve ott nem is frissítés volt, hanem valamilyen konstrukcióban jóárasítva árulták a W8-t, már nem is emlékszem rá, hogyan.
Arra emlékszem, hogy volt, amikor SSD mellé ajándékban adta W8-t. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #112241 üzenetére
"Vagyis a Vista esetében értelemszerűen nem, sőt soha nem is volt, ahogyan pl. az XP-nél sem"
De, aki annak idején kicsit odafigyelt, azoknak volt egy nagyon kedvező upgrade lehetőség, XP, Vista-ról 8-ra, pár forintért.
Aztán persze a 8-ról 10-re ingyen.
De mikor volt már az? Olyan régen, hogy talán igaz se volt, mint a mesében -
seger
addikt
válasz
King Unique #112192 üzenetére
Köszi szépen!
És vista?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #112103 üzenetére
Direkt az OS-stabilitás felől indultam neki, meghajtó-óvás említését kerülvén, mert jelenlegi, már használt SSD-m ilyen használattal való kinyírása lenne a cél (és nem a főmeghajtó óvása), ha nem kritikus bizonyos dolgok áthelyezése.
-
sandró60
addikt
válasz
King Unique #112106 üzenetére
Az utolsó mondatoddal kezdtem.3 hozzászólással előbb írtam.
Amúgy a netten olvasva nem csak az én egyéni nyűgöm.Visszaolvasva 2-évvel ezelőtti nettes hozzászólásoknál a W10 prof tette be a"kaput" -
HoTaZo
addikt
válasz
King Unique #112094 üzenetére
Sajnos kifutottam az időből, két hét múlva tudok majd ezekre visszatérni.
Köszönöm a segítségedet és a türelmed! -
HoTaZo
addikt
válasz
King Unique #112082 üzenetére
Megnéztem az ajánlott helyeken is, nem jelzett hibát. Eltávolítottam az eszközillesztőt, újracsatlakoztattam a pd-t, de ezt a hibát dobta.
Nincs Avast, AVG van. Nem tudom, hogyan tudnék meghajtóbetüjelet hozzárendelni.A "D"-t nem fogom piszkálni.
-
Llew
senior tag
válasz
King Unique #112039 üzenetére
Mindent úgy csináltam ahogy kell, ezért is nem tudom mi a gond. Meguntam nyomozni, megcsináltam DVD-ről. Köszi a hozzávalókat.
(#112043) sz.j
"Jól van beállítva a BIOS-ban a bootolási sorrend?
Ha Gigabyte P35-DS4 alaplapnál így van beállítva a BIOS, akkor kell, hogy pendriveről bootoljon:
- Az "Integrated Peripherals"-nél a "legacy USB Storage detect engedélyezve legyen
- Az "Advenced BIOS Features"-ben a First Boot Device-nél a pendrive kiválasztva (nálam ezt USB-HDD-ként jelzi)
-A "Hard Disk Boot Priority-ben a pendrive előzze meg a vinyókat.
Ha ekkor sem bootolna pendrive-ről akkor a kiírással vagy magával a pendrivevel van a gond."Minden beállítás így volt, valószínűleg a pendrivel van gond, csak nem tudom mi mert eddig jól működött. Mondjuk bootolásra még nem akartam használni. Na mindegy megoldottam lemezről. Köszi.
(#112046) Doky586
"Egy döglött pen az döglött pen.."(#112047) mezis
"Még nem teljesen döglött."Rendes pendriveként eddig teljesen jól működött, illetve másik gépben nem csinálja ezt. Szóval passz.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #112039 üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #111961 üzenetére
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #111998 üzenetére
Sajnos eddig még nem jött össze. A leírás tökéletesen működik valóban, csak a konvertálási művelet kékhalállal megszakad. Azaz se nem titkosított se nem titkosítatlan állapotban. Innen game-over se a helyreállítási kulcs se a jelszó nem segít, csak az újratelepítés. Már 2x is próbáltam. Hasleo WinToUSB-vel telepítettem. Másodjára csinált külön 100M partíciót is, de sikertelen. Amíg nem akarom bitlockerezni a C-t addig minden OK.
Esetleg személyes tapasztalat? Te mivel csináltad (ha csináltál ilyet)? -
seger
addikt
válasz
King Unique #112023 üzenetére
Megint köszi!!
-
seger
addikt
válasz
King Unique #112018 üzenetére
Még egy kérdés!
2.5-ös külső hdd-re is megoldható? Valami driver segítségével? Mert rufus nem látja a hdd-t -
seger
addikt
válasz
King Unique #112018 üzenetére
Köszi! Már megy is! Használhattam volna a keresőt. Köszi, hogy helyettem megtetted...
-
Dzsolo
senior tag
válasz
King Unique #112009 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #112006 üzenetére
A saját gépem valóban Home verzió, de a WTG természetesen aktiválatlan PRO verzió (hiszen óránként máshol és más gépbe van dugva)
Köszönöm, ki fogom azt próbálni hogy önmaga alatt megcsinálje-e. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #111998 üzenetére
Köszönöm a sok linket.
Ha jól értem azt akarod mondani hogy a win10 beépített eszközével nem fogom tudni ezt bekapcsolni?
(az érintett gépek egyikében sincs TPM amiben a D partíciós bitlockert használom)Csak az utolsó linken szereplő külső progival?
De az a win7-el kompatibilis 128/256bites vagy a csak új win10-el kompatibilis 128/256bites kódolást hozza létre? -
seger
addikt
válasz
King Unique #111992 üzenetére
Köszi! Macrium 30napos próbát megnézem!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
King Unique #111986 üzenetére
Igen, az Avast... Fontos megjegyezni, hogy nem volt elég uninstalálni, és restartolni a gépet, ezután az USB eszközöknél az "USB háttértár"-at el kellett távolítanom, majd ráfrissíteni újból az eszközökre, és csak ezután lett jó.
Azért merem kijelenteni, hogy az Avast volt a ludas, mert előtte én próbálgattam az eszközkezelőben játszani, hogy eltávolítom, újra hozzá adom, frissítettem az "USB háttértár" illesztőjét, nem lett jó. Avast eltávolítása után viszont pöccre -
bacsis
Közösségépítő
válasz
King Unique #111811 üzenetére
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGET!
Szóval a megoldás, amiért nem látta a gépet:
Avast uninstalál, majd az eszközkezelőben az USB eszközöknél az USB háttértár-at eltávolítottam, ismét ráfrissítettem a csatlakoztatott eszközökre, és akkor már úgy ismerte fel, hogy egyből adott neki meghajtó ikont -
seger
addikt
válasz
King Unique #111969 üzenetére
Tudom nem ide kellene, de hátha tudsz segíteni. Olyan progi ami windows server 2012 alatt működik? Rendszert kellene backuppolnom.
Köszi -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
King Unique #111967 üzenetére
Értem, köszi a választ! Akkor gondolom ezek közül találok olyan programot ahol beállítható a napi szintű változásátvezetés a mentésbe automatikusan?
-
seger
addikt
válasz
King Unique #111961 üzenetére
Új ssd. Most lesz telepítve!
Köszi szépen! -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #111955 üzenetére
Szerintem eleve "olyan volt" és "nem töröltem teljesen a lemezt, és csak a C-t formáztam" … -kb. szerintem is, de így utólag már nem tudom.
A lényeg: nagy bajom lesz abból, ha így hagyok mindent ahogyan van? -
mezis
félisten
válasz
King Unique #111945 üzenetére
Lennének ilyenek akkor is ha nem lenne versenyhelyzet ?
-
törölt tag
válasz
King Unique #111939 üzenetére
Köszi, az újabb verzió már jelzi, hogy Trim bekapcsolva.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #111945 üzenetére
+++
-
Winnie The P
őstag
válasz
King Unique #111942 üzenetére
Upsz, ezt benéztem
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #111929 üzenetére
olvastam azt a hsz-t, illetve régen én is így csináltam, de ma, ez 1909-es installerrel nem működött. érvénytelen email cím vagy telszám esetén egyszerűen nem enged tovább.
-
Archanon
őstag
válasz
King Unique #111829 üzenetére
Köszönöm a választ! El sem hiszem, hogy tényleg vettem potom 2 ezer forintért Windows home retailt licenszt... Őszintén kicsit kételkedtem a jogtisztaságában, felelmetesen olcsó, de tűzoltásra jól jött. A rendszer aktivált, fut.
Ugyanakkor küzdök még bsod hibakódokkal, amik teljesen véletlenszerűen megölik a rendszert ugye: "memory management" illetve "System service exception". A szomorú az, hogy mivel teljesen random, hogy összeomlik a rendszer, nem tudok rájönni, hogy esetleg milyen tevékenység válthatja ki közvetlenül. A Windows memóriadiagnosztika végig futott már, ám semmi hibát nem észlelt, a drivereket újra telepítettem manuálisan, de mind hiába. Néha csak attól kekhalál, hogy van a képernyő és semmi nem történik, egy perc és bumm. De ez is véletlenszerű, nem konstans.... Agyrém ez egy új gépnél, remélem csak én rontottam el valamit (de mit) és nem hardveres a hiba, mondjuk a memória... Két dolog régebbi a gépben, a tápegység (de eddig mindig jó volt), meg a merevlemezek, minden más zsír új.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #111810 üzenetére
de tudja, be lehet állítani, hogy támogassa... de akkor is kell a feloldókulcs vagy jelszó/pin kód
az ingyenes is kezeli
,én személy szerint nem teszteltem -
bacsis
Közösségépítő
válasz
King Unique #111811 üzenetére
Jó köszi, átnézek minden linkelt javaslatot, azt ha semmi akkor jönnek ezek a javaslatok.. mindenképp vissza jelzek, mire jutottam
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
King Unique #111805 üzenetére
természetesen összes UBS port végig próbálva, egy halom, amúgy más gépben működő pendivel... Hát ez nem jó hír, hogy igaziból nincs rá bevált recept...
HA esetleg valakinek eszébe jut még valami, ami a tuti amúgy, ne tartsa magába
Sajna a legrissebb build van fent, szóval nincs hova upgradelni -
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #111761 üzenetére
Tisztelt King Unique
Tudnál a legújabb és legjobb WinPe-hez letöltő linket adni? A előző leveledben levők közül az első működik de a másodikat nem tudom letölteni és nem tudom melyik lehet a jobb.
Előre is köszi. -
Rruuer
senior tag
válasz
King Unique #111761 üzenetére
huhhhh most kicsit eltévedtem, köszi a választ. hálózatról akarok wint telepíteni és itt elakadtam kicsit.AIK is free. However, to create a WinPE ISO you will need a) Win (7) machine b) Win OS installation files. For this reason, I will not explain how to make a WinPE disc (there are many YT clips as well as Technet documentation), nor will I publicly publish ISO images. If anyone has a problem or question feel free to PM me on this matter.
ennyi van a leírásban, neked hátha többet mond mi is kell nekem -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #111746 üzenetére
Teljesen mindegy hogy előtte v utána konvertál. A konvertálás nem veszélytelen, igaz kicsi az esélye hogy mindent elveszítsen.
De az egy lemezen tartott (mentés nélküli) adat az nem fontos adat..!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #111742 üzenetére
Ja, az utóbbi mégsem, mert CSM módban általában oké az NTFS fájlrendszer is (Rufus is arra formázza), vagyis nem gond, ha 4+ GB az install.wim. UEFI-s telepítésnél téma az, mivel ott a FAT16/32 a standard, annál lehet max. 4 GB a fájlméret. De ha támogatja a hardver, akkor akár UEFI-s telepítésnél is használható NTFS fájlrendszer a telepítési adathordozón, vagyis a pendrive-on.
-
tozo86
tag
válasz
King Unique #111740 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot!
Akkor ha jól értem rufussal készítek egy új telepítőt GPT particiós sémával, a BIOS-ban pedig atallitom hogy ne UEFI módban bootoljon, akkor elvileg menni fog? -
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique #111703 üzenetére
Kipróbáltam nyelvi fájlt sajnos fele magyar fel angol.
Most: windows 10 1903 x64 magyar van rajta hu-HU
Erre szeretném upgradelni : windows 10 1909 x64 en-US -
Watt25
veterán
válasz
King Unique #111697 üzenetére
-
válasz
King Unique #111692 üzenetére
Az összefoglaló után elvesztem
Köszi szépen mindenkinek, teljesen világos így már, remélem sikerül, jövő héten kiderül
-
crocy
tag
válasz
King Unique #111663 üzenetére
nem talaltam matricat. viszont a ProduKey-vel megvan a kulcs!
akkor igy megy a tiszta telepites es akkor utolagosan ezt irom be manualisan a win 10-nek regisztralasra.
thx a lot!!!! -
crocy
tag
válasz
King Unique #111656 üzenetére
ok thx.
az elsö gepnel azert csinaltam elsö körben hivatalos upgrade-t, mert tesztelni akartam, hogy meg müködik az atjaras. a tiszta telepitestöl feltem, hogy legyalulom az elözö rendszert teljesen es a vegen ott maradhatok egy regisztralatlan system-mel. -
gxcman
tag
válasz
King Unique #111640 üzenetére
Igen, eljutottam addig, csak nem engedi átállítani....
Próbáltam magát a játékot áthelyezni de nem találom a programok között.
Az a fura, hogy minden letöltéskor rákérdez hova mentse, de ,most nem nem ajánlotta fel. -
Submarine
senior tag
válasz
King Unique #111572 üzenetére
Uhh, hát eeez köszi! Több mint kimerítő vagy.
Ennyi erővel már linuxba is foghatna az ember. Már ha lehetne rajta játszani. De mivel nem igazán, marad ez.
Szóval w7 volt rajta, és egyszerűen a helyére tettem tisztán a 10-est. A többi maradt. Gémek működnek, csak a klienseket kellett lezörgetni.
Meg jó, hogy a FF-t lehet szinkronizélni, különben igencsak leszaxofonoztam volna magam.
Két partícióra volt bontva ez az ssd (w7 által), amiket töröltem, majd az egészet kijelöltem a telepítő számára, nem hoztam létre új partit, nem formáztam, csak rákattoltam (ez már saját tapasztalat-kútfőből megy).
Én semmi más rövidítést nem használtam, csak AS szabvány szerint telepítettem, remélem beválik..
4gyf4szt már kaptam, de majd megszokom..:
- lomtár tálcára
- tálcán ikonok középre
- start menüben semmit nem találok
- jelszó nélküli indulás
- aztán kérte a pinkódot
- ja meg a billentyűzetkiosztást is sikerült beállítanom
De már túl vagyok ezeken és imádom, hogy r0h4dj0n meg.
Nem baj, most már van dx12-m, és fú de nyakig innoválódtam.Volt már fenn, egy különálló vinyón felfrissítéskor, meg egyszer későbbi próbából egy tiszta telepítés. Most eljött az ideje, a végleges megtérésnek.
Ábelesz kóbelesz..
Na kösszépen! -
szucstom
őstag
válasz
King Unique #111584 üzenetére
Köszi szépen
-
Cry0
őstag
válasz
King Unique #111580 üzenetére
Köszönöm
-
robiii32
csendes tag
válasz
King Unique #111573 üzenetére
Akkor dobja be azt a hibat mikor bootolna a telepítő. Ha usb-ről, ha dvd-ről probalom mindket esetben ezt dobja fel.
-
crocy
tag
válasz
King Unique #111548 üzenetére
najo, akkor megprobalom es megirom mire jutottam.
-
törölt tag
válasz
King Unique #111530 üzenetére
Koszi. Elolvasom a cikket.
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #111468 üzenetére
inkább kicipeltem a routerig a gépet és ott frissítettem be
verzió: 2004 buildszáma: 19041.1 -
Elydan
aktív tag
válasz
King Unique #111465 üzenetére
Gyári recovery partíciót nem látok, de az a szép gombot a laptop oldalán megtaláltam. Egy sim kártya tűvel kell benyomni, ahogy a bootolást is. Gyári recovery partíció híján is ez működhet?
Vagy amúgy szerintetek a webáruháznak probléma, hogy visszaviszem a freedosos gépet egy aktivált windowssal? -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #111404 üzenetére
szia
18362.10005 a verziószám, kipróbálom működik-e a 20kB-os frissítés.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #111436 üzenetére
Elnézést, akkor pontosítanom kell. Igen tudom hogy nem csak a "C" kell hanem a win "kis" particiói is. Azért írtam C-t mert jelenleg csak 1 120GB SSD van az csontra az egész "disk"
le van mentve, mint ahogy írtam AOEMI használok ez egyszerűbb felület, és benn ami kell.
(Még a Norton Ghost volt használva és mire ismételten elővettem volna mér nem működik.)
Ha cserélek SSD akkor nagyobb van már csak min 250GB azt meg nem használnám "csak" a rendszer alá. Elég lenne lementeni csak a win10. Tehát akkor a lényeg, a win10 partícióit akarom csak menteni. Tehát akkor jól gondolom azt is lehet. Ja igen nem telepítenék új win10,hanem a másik SSd-ről a jelenlegit az újra. Azért gondoltam,hogy működő rendszer alatt megparticionálni. Majd rátölteni az előző disk mentést ami most jelenleg a C és win partíciói.Akkor ez így nem is menne? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #111409 üzenetére
Kipróbáltam még egyszer 1909-es magyar nyelvű telepítővel és eleve az van, amiről eddig volt szó. Aktív internetkapcsolat mellett a Home kiadásnál a Microsoft-fiók létrehozása az alapértelmezett, nincs elsőre offline fiók lehetőség, ellenben a Microsoft-fiók létrehozásánál érvénytelen adatokat (pl. telefonszám) megadva utána már megjelenik az offline fiók létrehozása is. A Pro kiadásnál meg eleve van a bal sarokban offline fiók létrehozási lehetőség. Vagyis nem, a telepítésnél nem kizárólag csak az internetkapcsolat szkippelése/deaktiválása a megoldás helyi fiók létrehozásához.
-
válasz
King Unique #111409 üzenetére
a linkelt, 1909 specifikus verzióval kapcsolatos leírásban sem írták volna +1 lehetőségként,
Hol írják ezt abban a leírásban? Átolvastam többször is, én nem találom.
Bár meg kell hagyni, hogy a 1903-nál sem írja azt, hogy a home verziónál ez a megoldás létezik.
szerk: látom közben átszerkesztetted.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest