Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perzsa
tag
válasz
King Unique #151923 üzenetére
Több gépen kell beállítanom, de most ilyen hibákat kaptam:
1. PRC7-kötés nem támogatott. Erre van az MBR2GPT de nem megy a mert van helyreálíttási partició. Azt törölhetem és összevonhatom a C-vel?
PCR: [link]
Particiók: [link]
Dinamikus lemeznél hiba:2.
WinRE nincs konfigurálva. Amit neten találtam megcsináltam de nem javult meg. Ötlet?köszönöm
-
Victoryus
addikt
válasz
King Unique #152081 üzenetére
most tettem fel 5 perce... az előző javaslatra.
-
Werkly
őstag
válasz
King Unique #152061 üzenetére
Kösz! De ennek Sanyi úgylátom. Anno kiad az ember pénzt softwarere aztán pár év múlva kuka. Így marad más megoldás..........
-
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #152053 üzenetére
7 éves gép, másodlagos, specifikus használatra. A munkára amire használva van az processzor igényes.
Úgyhogy igen, egy HDD kerreg benne. Lassú persze egy SSD-hez képest, de használható a gép.#152052 Geth
Parancsolsz?
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152027 üzenetére
Üdv!
Gondoltam visszajelzem, hogy végül sikerült megoldani a problémát: -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #152038 üzenetére
Köszi,
Üzleti notebook, gyárilag telepített (Legacy) Win 7 pro-val adták ki, van hozzá hivatalos Win 10 támogatás...
A Win 10 (UEFI) egy külső SSD-ről lett indítva és pár perc múlva magától aktiválta. Azt írta digitális licenc. Ez érthető is volt, mert akkor még elfogadta a Win 7 kulcsot, ami alapból a BIOS-ban van tárolva.
Az a Win 10 biztos működne még, de azóta törölve lett. Úgy tudtam a 7-8-ról frissített 10 licencinfókat a Microsoft szerverei tárolják. Elvileg, amikor beaktiválta, azt meg is tudta jegyezni az MS a hw infók alapján, de ebben nem voltam biztos, hogy az MS jegyzi meg, vagy az UEFI? (vagy mindkettő)
(Boot mode választható, Legacy, UEFI) -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152027 üzenetére
Ez szerepelt az eladási hirdetésben:
Használt termékkulcsok:
Microsoft Windows:
Microsoft Windows 10 Professional -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152023 üzenetére
Még azért megvárom, hogy ér végett ez a dolog. Azért remélem a legjobbakat..
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152011 üzenetére
Így igaz ahogy írod, ezért is írtam, ha nem sikerül ezt a problémát megoldani akkor meg kell tenni a szükséges lépéseket. Az eladót személyesen innen ajánlotta valaki (tehát nem egy avatar + nick), jelenleg 33 hirdetése van, több száz pozitív értékelése. Továbbá nem gondolom, hogy szándékosan küldött volna home kulcsot abban bízva nem veszem majd észre a termék aktiváláskor.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152009 üzenetére
Arra gondoltam, hogy egy helyen tárolják az összes olyan Windows 7/8/8.1 kulcsokat amiket még nemrégiben fel lehetett használni Win 10 aktiválásához, és most ők sem igazán tudják melyik tényleges Win 10 kód.
Mondjuk ez a home most tényleg nagyon be lett nézve.
Doky586
Nincs mit megunni, ha nem jó pm-ben jelzem az eladó felé, és várom a válaszát. Amíg reagál nincs gond, ellenkező esetben meg kell tenni a megfelelő lépéseket.
Én mindenesetre már fizettem és van áfás számlám is róla.
De egyenlőre feltételezzük a legjobbakat, hogy csak átmeneti kavarodás áll a dolgok mögött..Más: Múltkor vásároltam 1 cs. müzlit, kibontva tapasztaltam, hogy penészes. Visszavittem ahol vettem és szó nélkül kicserélték, nem a bolt hibája, sérült lehetett a csomagolás és nedvességet kaphatott..
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #152004 üzenetére
Ja, hát egyértelmü. Ezért is írtam, hogy gondok lehetnek a logisztikában, mivel a Win 7, 8 stb. ingyenes frissítési lehetőségei megszűntek most nagy kavarodás lehet a kódok viszont értékesítésénél..
-
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #151991 üzenetére
Sziasztok!
Hát nem igazán van szerencsém, az előző kulcs egy: Windows 7 Professional OEM:COA volt.
Amit most kaptam: Win 10 RTM Core OEM:DM
De a megadása után: A megadott termékkulcs érvénytelen (0xc004f050) hibaüzenetet kapom.. -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #151991 üzenetére
Oké, még nem néztem meg, majd holnap sort kerítek rá, az újjal kapcsolatban meg hát remélem a legjobbakat, legalábbis Microsoft Windows 10 Pro termékkulcs néven lett számomra elküldve.
Tehát akkor csak: másik termékkulcs megadása, és beírom az újonnan kapott kulcsot, más egyéb teendőm nincsen.. -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #151976 üzenetére
Üdvözletem!
Közben kaptam egy új termékkulcsot az eladótól, viszont lenne egy kérdésem.
A történtekre való tekintettel van bármi egyéb teendőm, vagy csak a másik termékkulcs megadását választva megadom az újonnan kapott kulcsot? -
psztrkrsztn
kezdő
válasz
King Unique #151983 üzenetére
köszi
a most már nem működő kulcsot a hardveraprón vettem 3e ft-ért
(Win 10 Pro Retailnak eladva, mint ma kiderült WIN 8 RTM PRO RETAIL volt)erről a linkről - https://soft.direct/termek/windows-10-pro-esd/ - kérdezném vásárolhatok itt?
Vagy inkább innen amit te is linkeltél - https://www.foxmobil.eu/szoftverek/windows-10-professional
-
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151984 üzenetére
Hű de jó...
Lehet tényleg muszáj lesz linuxra menekülni. -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #151976 üzenetére
Hát ja, már írtam az eladónak, de nem jelzett vissza, egyébként itt a gamer laptop fórumon ajánlották, elég sok hirdetése, és pozitív értékelése van, + az ár sem 1-2 ezer ft nem volt okom kételkedni.
Erre a ShowKeyPlus-ra ha kialudtam magam ránézek, köszönöm.. -
Digidroid
aktív tag
válasz
King Unique #151973 üzenetére
• Új laptop
• Friss Win 10 Pro telepítés
• Rufussal letöltött/készített telepítő
• Itt a hardveraprón jelenleg 9.500 Ft-ért megvásárolható ESD Microsoft Windows 10 Pro OEM licencel történő aktiválásával történő többszöri próbálkozás.
• A rendszer napra kész, minden elérhető frissítés felrakva..
• Nem tudom ez számíthat-e valamit, de ezt tesztelés okából kifolyólag volt rajta egy nem legális ltsc verzió, de természetesen a W10 Pro telepítését megelőzően a régi partíciók törlésre kerültek.
• A hardverkulcsokkal a már ezt megelőzően linkelt oldalon találhatóak szerint mindent kipróbáltam.
• Többek között a
1. Jelenlegi termékkulcs leválasztása:slmgr.vbs /upk
2. Jelenlegi termékkulcs adatbázisból való törlése:slmgr.vbs /cpky
parancsokat cmd rendszergazda módban történő futtatásával.
Ennek ellenére a részletes licencinformációkban szereplő részleges termékkulcs nem egyezik az általam megadott kód utolsó öt karakterével, nem tudom mi lehet az oka
• Azt persze nem tudom kizárni, hegy esetleg véletlenül nem-e Windows 7/8/8.1 termékkulcsot kaptam, de én mindenesetre
Microsoft Windows 10 Professional 9.500 Ft / db
-ért fizettem.. -
E300TD
tag
válasz
King Unique #151970 üzenetére
Újra installáltam a wint offline, letiltottam (gpedit.msc) . Utána kapcsolódok fel. Írja is a az update fülön:
Ennek ellenére felpakol minden intel és néhány reltek drivert kérdés nlkül.
Valamit rosszul csinálok? -
E300TD
tag
válasz
King Unique #151957 üzenetére
Szerintem ez nem működik, ugyanúgy felteszi a realtek cuccokat, bár inkább egy intel driver felkerültekor halt le. Ez eltávolítható valahogy?
-
Melorin
addikt
válasz
King Unique #151960 üzenetére
Köszi!
-
válasz
King Unique #151956 üzenetére
Ja hogy így fül és nem panel.
okés felfogtamköszi !
-
Perzsa
tag
válasz
King Unique #151936 üzenetére
Köszönöm megcsináltam. Van még több gép amin végig kell mennem. :-(
Ezen elakadtam, mert nem tudom a C-ét összevonni a többi particióval mert nincs olyan opció. Mit csináljak?
A 855Mb drive kavar be.Link: [link]
-
newmoonlight
senior tag
válasz
King Unique #151944 üzenetére
Pedig mérget vettem volna rá. Köszi!
-
Perzsa
tag
válasz
King Unique #151934 üzenetére
Köszönöm ez segített. Ennyi hiba volt:
MBR2GPT: Conversion completed successfully
Call WinReReapir to repair WinRE
MBR2GPT: Failed to update ReAgent.xml, please try to manually disable and enable WinRE.
MBR2GPT: Before the new system can boot properly you need to switch the firmware to boot to UEFI mode!Secure boot mükődik, de az eszköztitkosítás nem jött elő. Mit kell még tennem?
Kiadás Windows 10 Home
Verzió 22H2
Telepítés dátuma 2021. 12. 13.
Operációs rendszer buildszáma 19045.3636
Minőség Windows Feature Experience Pack 1000.19053.1000.0Más: Létrejött egy D: meghajtó rendszer particio. Ne töröljem a betűjelét, hogy ne legyen látható?
Link: [link] -
Perzsa
tag
válasz
King Unique #151923 üzenetére
[link] Elakadtam. Ezt a hibát kaptam. Próbáltam zsugorítani a kötetet, de nem segített. Ötlet?
C:\Windows\system32>mbr2gpt /convert /allowfullos
MBR2GPT will now attempt to convert the default book disk.
If conversion is successful the disk can only be booted in GPT mode.
These changes cannot be undone!MBR2GPT: Attempting to convert disk 0
MBR2GPT: Retrieving layout of disk
MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes
Disk layout validation failed for disk 0Kép a lemezkezelőről: [link]
-
válasz
King Unique #151926 üzenetére
Én úgy emlékszek, lehetett Bitlocker akár tpm nélküli gépre is csak akkor kellett egy pendrive az indításhoz amin a kulcs figyelt.
Valamikor 2018..? körül valahogy megoldottam egy tpm nélküli gépen de hogy pontosan hogyan, már nem tudom.
Mai W10 lehet nem enged ilyet.
Secure boot és bitlocker meg tpm függvényei egymásnak? -
Perzsa
tag
válasz
King Unique #151926 üzenetére
Igen ezt szeretném! Mi a menete? (Windows 10-et is á kell konvertálni UEFI/GPT-re) köszönöm
-
pigatt
őstag
válasz
King Unique #151910 üzenetére
Köszi, ránézek!
-
Clemi
veterán
válasz
King Unique #151896 üzenetére
ok
-
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #151878 üzenetére
Érdekes, nekem csak kiírta hogy megmaradnak a személyes fájlok és kész. Nem engedett választani.
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #151852 üzenetére
Aúú, ez fájdalmas. Sajnos nem követem a topikot időhiány miatt, köszönöm szépen az infót. Akkor ez azt jelenti hogy dobhatom a kukába ezeket a kódokat? Nem örülök neki.
Semmi módon nem megy, pl ha felrakok egy 7-est és frissítem 10-re, akkor ugrik az aktiváció? -
Directors
senior tag
válasz
King Unique #151819 üzenetére
Sikerült, köszi!
-
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151835 üzenetére
Még egyszer köszönöm, hogy segíteni próbáltál.
Talán azért egy fokkal jobb, mintha tört verziót használnánk. Inkább kifizetek újra egy másik kulcsot. Ez már a harmadik ilyen kulcs lesz, lehet okosabb lenne teljes áron venni egy teljesen legális verziót. -
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151830 üzenetére
Csak a telefonos újraaktiválás nem volt meg.
Mivel már korábban utánajártam, hogy mennyire legálisak az említett módon kapható kulcsok, így nem vállaltam fel az esetleges kínos kérdéseket a win eredetét illetően.
egy kis szösszenet három évvel ezelőttről az ilyen win-ek eredetéről:
"A -****** karakterekre végződő Windows 10 termékkulcsot a Microsoft termékkulcs azonosító rendszere Windows 8 Pro Dreamsparkos kulcsként ismerte fel. Ez a termékkulcs Windows 10 aktiválására nem alkalmazható a megfelelő Microsoft Partneri szerződés nélkül.."
Ugyan az ügyfélszolgálatos akkor telefonban elmondta, hogy ez alapján nem kezdeményeznek vizsgálatot, hacsak nem én külön kérem. -
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151826 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Ezeket a köröket már megfutottam mielőtt ide jöttem, nem segített megoldani a problémát. Nem ér annyit az egész, hogy naphosszat szívjam a véreteket. -
Gyoergy
csendes újonc
válasz
King Unique #151805 üzenetére
Viszont amit az első linkeden írnak a sikertelenség utánra, azzal még próbálkozok.
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
Az SFC meg sok perces munka után ezt közölte:
"Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them."
Ez se hangzik túl jól...
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
Köszi. Gondolom, a
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
futtatására kapott
"The component store cannot be repaired."
eredmény az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent....
-
Nyíl
tag
válasz
King Unique #151796 üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ.
-
hape60
aktív tag
válasz
King Unique #151779 üzenetére
A Windows File Recovery gyakorlatilag semmit nem hozott vissza, szerintem a klónozáskor átkerült törölt clusterekket próbálta helyreállítani; a "mentett" fájlok gyakorlatilag a Windowssal kapcsolatos törölt fájlok.
A Recuva egész tisztességesen dolgozott, vannak helyreállított fájlok a felülírás előttiből is; sajnos, nem sok. -
boborján2
senior tag
válasz
King Unique #151775 üzenetére
Igen ,fizikailag is elvileg annyi.
Viszont ! Ahogy írtam, valamikor régebben olvastam,hogy labodatóriumi körülmények között az 1x-es felülírás egyes esetekben visszanyerhető.
A részleteket nem ismerem ,mert ilyen szinten nem érdekel.Illetve ezért is írtam ,hogy valszeg mezei embernek ez megfizethetetlen kategória lehet még ha van is ilyen.
-
Levi's
tag
válasz
King Unique #151764 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #151756 üzenetére
Igen és működik is kipróbáltam. Nyelv választással kezd ha bekapcsolom a gépet. Ez tök jó így. Most már ezt is tudom. Kösz!
-
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #151753 üzenetére
Igen licenc jár hozzá! Ezt bele se írtam a hirdetésbe kösz hogy írtad 🙂. Mindegy akkor majd megkérdezem hogy akarja e az előre telepítést.
Amúgy az működik amit először írtam hogy mikor jönnek ezek a személyes beállítások rész telepítés végén akkor kikapcsolom a gépet? Úgy emlékszem van kikapcsolási lehetőség és ilyenkor már nem kell az USB telepítő.Doky586
Most látom a hsz-ed. Kösz megpróbálom!
Mindkettőtöknek köszönöm -
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #151751 üzenetére
Nem gyárilag előre telepített csak gondoltam megcsinálom én. Ha olyan veszi meg aki nem tud vagy szeret telepíteni annak megkönnyítem a dolgát.
-
SoulReaver
veterán
válasz
King Unique #151728 üzenetére
Digitális licensz, retail.
Azt írja nem lehet aktiválni.
3. Az internetkapcsolat beállításai megfelelőek, nem kellene a Microsoft fórumán javasoltakat vagy egyéb beállítást elvégezni?
Ez is helyesen működik
Nem értem mi a baja... -
_stick_
őstag
válasz
King Unique #151724 üzenetére
Köszi!
Végig futok rajta.
Írtam egyébként korában 0.dat 32 hibáról, hogy W10 indulása után percekig 100%-on hajtja az SSD-t. Végigtoltam azt is, amit anno javasoltál, de egy bő hét után tegnap megint előjött a jelenség.
Az az érdekes, hogy csak nvidia kártyám volt életemben, de ilyen hibával még nem találkoztam... -
tpotyka
tag
válasz
King Unique #151711 üzenetére
Esetleg az erre járó friss emlékezetű társak kisegítenek majd bennünket, hogy 10 évvel ezelőtt ki mennyi 10e-t adott ki egy Windows 8.1-ért. Arra emlékszem, hogy ez a gépbeszerzés 28Xe, szóval 300e-t nem elérő összeget tett ki, ami igen sok pénz volt akkor egy laptopért (szerk.: számomra).
Jelentem, nem emlékszem, mennyi volt ezen belül 10 éve a Windows, 30e+ Ft-ra tippelnék, ám nem az volt húzós és így nyomot hagyó szám. Az összkiadás volt tetemes.
A nemrég vett Win 11 árát sem emlegetem napi szinten, ahhoz is utánanézés kell.* Valóban nem csekély tétel, de töredék gépár, bár a jelenlegi beszerzés fajsúlyosabb hardverben.
*Ez talán vmi lelki önvédelmi mechanizmus. -
tpotyka
tag
válasz
King Unique #151708 üzenetére
Nos, mint említettem, 2013-ban volt mindez és nem az op.rsz. körülményei volt akkor a legizgalmasabb és legmaradandóbb emlék, hanem pl. az egyedi hardver konfig lehetősége és hogy élmény volt használatba venni és munkára fogni a gépet. Persze, hogy az én kérésemre adták feltelepített Windows 8.1 op.rsz-rel, de a háttérrészletekre nem emlékszem. Az én nézőpontomból Win-előtelepített: akár gyár, akár üzlet. Céges vétel, számlára, stb. lekövethető, ha nagyon muszáj, csak hát 10 éves az adminisztráció, ezért nem karnyújtásnyira van mindez, hanem egy archív dobozban – valahol.
Ha a MS következetes jogilag és pénzügyileg (valszeg muszáj neki adott törvényes keretben), épp segítség ilyen helyzetben, ha jogilag és pénzügyileg egyenértékűnek adminisztrálja, akár alaplaptól, akár később – de megfelelően – kerül Windows az adott gépre. Bár tényleg érdekelne, hogy is végzik mindezt, hiszen kiterjesztve irdatlan adatkezelést igényel. Nem voltam jelen Win telepítésekkor. Nem ismerem a Win license folyamatukat. (Azt még kevésbé, hogy ki hogy tudja vagy akarja ezt kijátszani.) Tudtommal nincsen egyszerűen lekérdezhető, ellenőrizhető úm. termékéletút, vagy elérhető folyamatábrán átláthatóvá téve és lekommunikálva, hogy milyen adatot milyen szálon kötnek össze. Ezért lehet, hogy beszámolók szerint telepítéskor pozitív és negatív meglepetések is történnek.
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #151705 üzenetére
Azért látom kisebb esélyét az alaplaposnak, mert alapértelmezetten vagy az alapkonfig Ubuntu felszereltségű lett volna, legalábbis a gépre rakott kis matrica szerint. Ma is ott figyel ez, bár magával Ubuntuval én nem találkoztam. Gőzöm sincs, az innen Windows-ra nyergelés hol ment végbe, már ha ez történt, de valószínűbbnek vélném a magyar kiskert. Ha meg sosem látott Ubuntut a gép, akkor a felmatricázó részleg elszabadulhatott anno, vagy csak túl sok felesleges matricájuk maradt a gyárban és üdítő narancs színfoltnak küldték a gépre ezt a kék Intel mellé.
A helyesbítést köszi, túl sokféle időtartamról olvastam a napokban összevissza. Érdemesebb bármi időkorlát nélkül.
Igen, ésszerűen adódik ez a dual megközelítés.
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #151702 üzenetére
Huhh. Pompás.
Voltaképpen remélhető, hogy az alaplapot meg bármi egyebet számon tart(ott) a MS (ha tényleg ilyen rendbe szedetten mindent megfeleltet és agyonadminisztrál magának), mert ha nem alappal együtt kijött Win8.1-ről van szó, hanem a kisker külön fogott egy Win8.1-et (és viszonteladta a laptoppal), annak esetleges külön kulcsa, igazolása nem könnyen halászható elő. Persze az szerencsés, hogy minden originál a gépben, csak SSD cserebere volt és az lehet is.
Átgondolva azért nem lenne ideális csupán a mondjuk úgy: lineáris tesztelés, mert ha jól tudom, 30 napig lehetne visszalépni 11-ről 10-re igény/szükség esetén, ebben a helyzetben pedig nem én diktálom kifelé az időtényezőt, magamat meg pláne nem akarom bekorlátozni. Kényelmesebbnek is (szerelés takarékosabbnak) tűnik a párhuzamos vizsgálat, vagyis funkcionálisan: a célt legrugalmasabban szolgálóan illik ide a dual boot, és úgy külön lezongorázni a 8.1-ről a végeredményben kétféle fellépést – ha jól értjük egymást, igen, ez az a variáció az utsó mondatodban.
Bár így is időigényesnek néz ki ez az egész kitérő, amit nem kértem és szívesen kihagytam volna. Csak egyelőre nincs jobb ötletem, amivel meg tudnék ettől menekülni, vagyis kisebb áldozattal járna a megcélzott letisztázás.
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #151696 üzenetére
Köszönöm az összefoglalódat!
- Csak az 1 license alapon 2 féle Win lehetősége érdekes, igyekszem költséghatékonyan kivitelezni, mivel sajnos nem tudok szervezeti támogatásról, amivel az önkéntes tesztüzememet finanszíroznák (A + D).
- Köszi a figyelmeztetést. A gyorsindítás (szül. Fast Startup) nálam le lett meszelve, kikapcsolásra ítélve már a 2 gépemen, a tanulságos előzmények óta, s szerintem úgy is marad. Igazából nincs is rá szükség, így is spéci gyors a rendszer.
- A hivatkozott cikkre emlékszem, mire vonatkozik, tegnap olvastam, nem is a szűkszavú rövidhírre vagy annak a forrására utaltam (kár, hogy nincs a témában bővebb infó, de talán nem is véletlenül), hanem hogy a „PH! cikk alatti egy-két hsz alapján” lehet idevágóan további érdekes következtetéseket levonni. (S természetesen nem az épp ott elburjánzó vita off hsz folyamára értettem, hanem az érdemi néhányra.) Ha lesz időm, újra olvasom az egészet, melyikünk érthetett mit félre, ha esetleg tőlem eltérő következtetést vontál le, amit persze kevésbé ismerhetek, mint a sajátomat.Azért nem tudom szerintem látatlanban letudni a Win8.1-ről upgrade technikai kérdését, mivel:
1. Nem tudom, hogy anno milyen paraméterekkel történt a beélesítése,
2. Ráadásul gépen kívül is van perpill ez a rsz-t hordozó SSD, így most nem elég informatív.
3. Nem látom át a Microsoft idevágó játékszabályait, vagy a protokollt, ill. konkrétan ahogy ezt a gépet „nézik”. (Ld. az általam említett és általad is jórészt ismert részletek.)
Tehát erre a frissítési kimenetelre nem látom a bizonyos választ, mert túl sok az ismeretlen az egyenletben. Vagy netán még ez is tudható, csak lemaradt egy idevágó cikkajánló? Köszi! -
troll81
addikt
válasz
King Unique #151682 üzenetére
ehhez férek hozzá a legkönyebben. nem lakom mo-n már sokéve.
veszek megpróbálom liszenct ir. -
Clemi
veterán
válasz
King Unique #151671 üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást. A router 2,4 Ghz-es sávján, letiltottam a 802.11ax/WiFi6 módot és azonnal megjelent a saját WiFi jelem a laptopon. Ezek szerint ez ilyen régi cucc, hogy ezt nem tudja még és valahogy bezavart.
-
Clemi
veterán
válasz
King Unique #151671 üzenetére
Igen, céges a laptop, a nejem szokta hazahozni, hogy otthon dolgozzon rajta, mert rá tud lépni a cég szerverére a telepített VPN kapcsolattal amit külön el kell indítani ha abba az irányba akar kapcsolatot de ez nem kavarhat be szerintem, mert ha azt elindítja akkor a LAN kapcsolaton sincs az otthoni hálózat felé semmilyen kapcsolat, csak a cég szervere felé.
Az az érdekes, hogy korábban működött, kapcsolódott az otthoni WiFi-hez, na meg az összes szomszédét miért látja, a sajátom miért nem? Ha a telefonokon kapcsolom be a HotSpot-ot azt is látja, csatlakozik, és működik róla.
A céges rendszergazda… ennél a kurva nagy cégnél szerintem senki nem tudja ki a rendszergazda -
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #151640 üzenetére
Köszi! Az első leírásban szereplő tűnik a legegyszerűbbnek. Az lenne a kérdésem még, hogy ide az adott online fiók jelszavát kell beírni vagy egy teljesen újat megadni? Köszi!
-
Moonwolf
senior tag
válasz
King Unique #151660 üzenetére
Ezeket értem, viszont az összes többi gépen meg porton megy! Egyébként olyan mintha csak a merevlemez motorját pörgetné, de nem tölt be a cuccokat és a laptopot sem lehet kikapcsolni, de amint kihúzom a laptop is leáll!
A hibaüzenetet akkor írja ki amikor rákattintok és megvárom hogy betöltse a zöld csíkot!
Közben volt egy háttértár csere, le lett klónozva és úgy ment a nagyobbra a régi rendszer, aközben is volt pár frissítés!Most szétszedtem a laptopot és kiszedtem a háttértárat és visszaraktam a régit, hogy egy frissítés előtti állapot legyen! Viszont ugyanazt a problémát produkálta! Van egy tartalék m.2 meghajtóm, úgy voltam újra húzom rá a rendszert, de közben kiderült hogy az nem jó bele mivel nem nvme hanem sata. Utolsó opcióként elindítottam egy hirenes pendrivot, bebootolt a rajta lévő rendszer, rádugtam az Adata CH94 es külső meghajtót és megy! Ugyanaz a laptop! Viszont másik rendszerrel!
A probléma kiszűrése szempontjából egy linuxos pendrivot is bootoltam ugyanarról a Lenovo Legion laptopról és működik ugyan azokon a portokon az Adata külső meghajtó, le is lehet választani a szabályosan a meghajtót. Így ki lett szűrve hogy nem hardver inkompatibilitás áll fent, annak ellenére hogy előtte működött, persze azóta volt már jó pár frissítés!
Visszaraktam a régi meghajtót és a helyzet ugyanaz!
Ez megerősíti azt hogy a meghajtó hiába régi, ezen a gépen is megy egy másik "oprendszerrel".
Most úgy áll hogy újra kellene telepíteni az egész operációs rendszert. Így meg azért gáz hogy egy probléma megoldásához újra kellene húzni az egész rendszert!Viszont a kérdés továbbra is fennáll, hogyha mindent kizártunk akkor ezt az egészet mi okozhatja?
-
Moonwolf
senior tag
válasz
King Unique #151647 üzenetére
Rendben, megpróbálom egy kicsit pontosabban leírni és csatolok képet is!
Két darab Adata CH94 USB 2.0 2.5"-os külső meghajtóról van szó! Az egyikben toshiba a másikban hitachi merevlemez található, de ez valószínűleg elhanyagolható információ.
Van még egy Maxtor és egy Seagate USB 3.0 2.5"-os külső meghajtó is, mind a kettőben seagate merevlemez van.
Egy Lenovo Legion laptop az alany! Mind a négy külső meghajtót és ezenkívül vegyesen USB 2.0 és 3.0 pendrive okat használtam rajta eddig gond nélkül! Azt kettőt is amivel most van valami!
A laptopon az alábbi portok találhatóak: USB 3.2 Gen 1 (Always On), USB-C 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 1.
A teljesség kedvéért kipróbáltam egy TP-Link UH 720 külső tápos usb 3.0 elosztóval is és egy tp link type c -> usb 3.0 -ra átalakítóval is a type C porton!
Kikapcsoltam a vírus írtót és a HDSentinelt is (a HDSentinelben nem jelenik meg ez a meghajtó)! A probléma ugyanúgy fennáll! Mindegy hogy mivel vagy min keresztül csatlakoztatom, külső áramforrásról vagy csak simán az usb 3.2 gen 1 csatlakozóra, ugyanúgy nem nyitja meg a merevlemezt, a laptop és HDSentinel is lefagy egy kicsit, a laptopot meg addig nem lehet kikapcsolni amíg le nem húzom róla az Adata CH94 USB 2.0 2.5" os meghajtót! Az eszközkezelő egyébként látja hogy milyen típusú külső eszköz van rá csatolva.
Ahogy leírtam kipróbáltam még két asztali gépen (ezeken nem friss telepítésű a win10), amin USB 3.0 és 2.0-ás port is volt, egy másik win 10 es laptopon amin csak 3.0 ás portok voltak (teljesen friss telepítés volt), ugyanaz a windows 10 verzió! Most kipróbáltam egy linux mintes laptopon is, azon csak USB 2.0-ás portok voltak! Az imént felsorolt összes gépen ment! Értem ezalatt azt hogy rácsatlakoztattam a portra függetlenül hogy USB 3.0 vagy 2.0-a volt és mindegyiken működött, a windows 10 esek is felismerték és a linux mint is és le is lehetett választani biztonságosan mindegyik esetben!
Tehát a külső 2.5"-os USB2.0 meghajtók üzemszerűen működnek máshol, a Lenovo laptopom is üzemszerűen megy mivel ezeken kívűl minden más megy benne! USB drivert lőtt már ki win 10 es frissítés, amit egy driver letörlés és újrarakás megoldott. Azt lezongoráztam most is és ezeket a dolgokat kizártam. Ezért gyanítom hogy a windows 10 vagy valami frissítése kavarhatott be! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #151647 üzenetére
• Ha a beépített helyett 3rd party antivírus szoftver van telepítve, akkor az okozhat az USB-s tárolóeszközök működésénél problémát. Példák: [link], [link] + [link], [link] + [link] + [link]. Viszont akkor már általában az eszközkezelőben elakad a detektálás hibakóddal és meg sem jelenik az eszköz a fájlkezelőben.
-
_stick_
őstag
válasz
King Unique #151569 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A 6 lépsesből, úgy volt minden eleve, ahogy javasolta, a feladat ütemező kivételével.
Most megy az offline vírus keresés de szkeptikus vagyok ez ügyben. 2 hetes jogtiszta W10, tört játékot nem látott és W telepítés alatt kb. az első lépés volt a védelmek beüzemelése. Erre nagyon odafigyelek, nem azt mondom, hogy nem csúszhat be valami, de furcsállnám. -
_stick_
őstag
válasz
King Unique #151566 üzenetére
Mit tehetek ilyenkor?
Gondolom VGA-hoz tartozó driverek és szoftverek újratelepítése első körben.
-
_stick_
őstag
válasz
King Unique #151544 üzenetére
Jött a hiba, csatolom a képet:
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
King Unique #151556 üzenetére
Igazából nem tudom mit frissített, csak reggelre újra volt indulva, és azt frissítéskor szokta...
-
SoulReaver
veterán
válasz
King Unique #151553 üzenetére
-
_stick_
őstag
válasz
King Unique #151544 üzenetére
Ha legközelebb találkozok a jelenséggel, mutatok majd egy screenshot-ot a betöltéskor futó folyamatokról.
Szerintem, ha rossz lenne az SSD, akkor nem a rendszerindítás alatt produkálná ezt a hibát és nem "csak" 2-3 percig. Nem jól gondolom?
Van esetleg egy tesztelő alkalmazás, amivel rá tudok nézni? -
Curtain
senior tag
válasz
King Unique #151543 üzenetére
Most újratelepítettem és már az elején beírtam a vásárolt kulcsot. Elfogadta, így marad.
A lényeg hogy eredeti a windows és nincs fent a kms aktiváló. Köszönöm a segítséget!
-
Curtain
senior tag
válasz
King Unique #151538 üzenetére
Problémába futottam. Végülis egy olyan ssd-re telepítettem amin előtte virágbolti windows volt kms-el aktiválva. Telepítés előtt a "c" meghajtót formáztam és telepítettem a Microsoft oldaláról letöltött eredeti win-t. De bekapcsolásnál egyből aktiválja magát. Szerintem még a kms-es kulcsal vagy nem tudom. Hogy tudnám megoldani hogy a vásárolt kulcsommal aktiválódjon miután azt beírtam? Mindkét win pro verziós. Remélem érthetően fogalmaztam.
-
Curtain
senior tag
válasz
King Unique #151538 üzenetére
Oké köszönöm szépen!
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #151533 üzenetére
Köszi, ezeket a megoldásokat megnézem.
Amúgy a rendszergazdára nem lehet számítani. Most is fórumozik, ahelyett, hogy csinálna valamit.,..
Amúgy ezt az LTSC problémát nem értem. Webshopokon teljesen legálisan árulják a kulcsokat, még ÁFÁ.-s számlát is adnak róla. De lehet tényleg frissíteni kéne, a 2021-re...
-
spleenszuru
őstag
válasz
King Unique #151515 üzenetére
Köszönöm szépen.
Mivel van 2 pendrivem, megcsináltam mindkét félét, az egyik csak jó lesz.
FAT32-t egyébként sem enged a rufus, mert 4 GB+ az iso. -
Bragivor
újonc
válasz
King Unique #151487 üzenetére
A kulcsokat hardveraprón vettem! 4 hónapig semmi baj nem volt velük.
3 asztali gépen volt aktiválva a Windows. Azóta az egyiken cseréltem alaplapot, gond nélkül aktiválódott az újratelepített Windows. A második gépben csak SSD lett cserélve, ott sem volt gond. Mindkét gép azt írja, hogy digitális licensszel van aktiválva.
Csak harmadiknál nem tudom újraaktiválni. A hibakód: 0x803fa067. Hibaelhárító nem tudta aktiválni, hibába klikkeltem a hardvercserére.
Írtam, hogy nem tudom melyik kulcsot, melyik géphez használtam, de egyik kóddal sem sikerült.
Microsoft fiókba beléptem, a régi gépet leválasztottam a fiókról. Microsoft fiókban nem találtam aktiválási lehetőséget. -
spleenszuru
őstag
válasz
King Unique #151501 üzenetére
Igen-igen, sikerült végül, köszönöm.
Még 1 kérdés. A Rufus guide szerinti 6-os pont alapján készítettem el a pendrivet, tehát MBR-t választottam. ROG STRIX B550-F az alaplapom, UEFI Bios. A hatos pont elvileg BIOS or UEFI, szóval jónak kellene lennie, igaz?
Viszont emlékeim szerint a mostani rendszer partícióm GPT, amit szeretnék megtartani.
MBR pendriveal is tudok GPT-t telepíteni, vagy akkor kezdjem újra GPT-vel a rufus kört?(Windows 7 USB download toolt használtam régen, ott ezen nem kellett gondolkodni, csak az már nem elérhető).
-
spleenszuru
őstag
válasz
King Unique #151498 üzenetére
Na ez! Az ipad pro-s trükkel le tudtam tölteni az isot!
-
bagarol
tag
válasz
King Unique #151498 üzenetére
Ok, csak én android box-val szoktam.😊
De most néztem, firefox user-agent kapcsolóval megy.
Az a lényeg, ne windows-nak lássa, -
spleenszuru
őstag
válasz
King Unique #151496 üzenetére
Köszönöm szépen.
A Microsoft szoftverletöltő oldalát megtaláltam én is, viszont ott csak frissítés opciót dob fel, gondolom, mert be van jelentkezve a céges microsoft fiókom.
Rufusos letöltés sem működik. A linkelt guided szerint megyek, de a 11. pont már nem történik meg, hiába választom ki a disk or iso image opciót, nem jelenik meg download gomb, konkrétan nem történik semmi, select marad ott, amivel tallóznom kéne isot, ami ugye nincs.
-
Elar
senior tag
válasz
King Unique #151491 üzenetére
Köszi. Megvan.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #151485 üzenetére
Köszi, így lesz
-
Bragivor
újonc
válasz
King Unique #151485 üzenetére
Újraaktiválás akkor is működik, ha AMD-ről Intelre váltok?
Végigpróbáltam mindent, amit írtál - telefonos ügyfélszolgálatot kivéve, de nem sikerül újraaktiválni a Windowst. -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #151483 üzenetére
Doky586, King Unique: Köszi
Akkor, ha jól értem, ezt a laposhoz kapott, azzal együtt vett kulcsot nem tudják tovább vinni egy asztali gépre? Mert felmerült, hogy váltanának, ez a lapos meg kb. kuka, mert lassú A10-es régi vacak.
-
andaman
tag
válasz
King Unique #151463 üzenetére
Ellenőriztem:
TPM 2.0-t kell engedélyezni.
A G3420 kevés.
"Ez a számítógép nem alkalmas a Windows 11 futtatására
Az Ön számítógépe nem felel meg a követelményeknek. A Windows10 támogatása 2025. október 14-ig tart, de érdemes lehet megismernie a Windows 11 operációs rendszert futtató új PC-ket is.12"Köszönöm a segítséget nektek is Doky 586, Geth.
Esetleges a cpu cserét core5 re, meggondolom, de attól tartok 2026-ban (vagy előbb) új gép és ajándékozás lesz... -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #151457 üzenetére
Köszönöm szépen, igen nem C:\Program Files (x86) mappába másolva, már működik.
De eddig miért működött ott? Ez az adott programon, vagy win10-en múlik? Gyanítom hogy a programon... -
edeleny
őstag
válasz
King Unique #151449 üzenetére
Köszönöm, rendelem az SSD-t.
Amit nem értek.
100%-os lemezhasználatot ír, de nem használja a lemezt. A legnagyobb lemezhasználat 0,2 MB/s. Ez gyakorlatilag nulla.
Tehát úgy 100%, hogy gyakorlatilag 1% sincs.Most úgy áll,de már vagy 20 perce ujra indítottam, hogy van vagy 10 folyamat, ami 0,1 MB/s, és az Antimalver Service 3,4 MB/sec. 100%-os használatot ír.
Maximálisan nem igaz, mert még ez a csofvadt vinyó is tud, vagy 70 000-t!
És most gondolt egyet! Kb ugyan ezek futnak, és 14% lemezhasználat, és megy minden mint a karikacsapás!
Azért egy I3-as proci, ennek futni kellene. -
törölt tag
válasz
King Unique #151430 üzenetére
Feladtam.
-
törölt tag
válasz
King Unique #151427 üzenetére
Nem akarok vitázni, főleg, hogy a kiinduló dolog az volt, hogy most egy W10Pro-t telepítettem ideiglenesen (az említett LTSC helyett) a build kedvéért, de a Chrome felrakása után valami Google-hoz köthető dolgok jelentek meg a startmenüben.
Nem az LTSC volt a téma, mert egyetlen hozzászólásomban sem állítottam, hogy otthoni gépre való!!! Fecogame használja arra, én/mi céges dologra használjuk. Ezt szajkózom kezdettől.
Az a mondat amit folyton emlegetsz az Fecogame egy kérdésére adott válasz. Vagyis, hogy nem azért cseréltem az LTSC-t Pro-ra, mert baj lett volna vele, hanem azért, mert egy AV-val volt baj.Az ssd-ről annyit, hogy azért nincs róla mentés, mert maga a rendszer (értsd windows) alap beállítású (itt is jól jön az LTSC fapad), a driverezés nyilvánvalóan egyedi, hw függő, ki milyen gépen dolgozik éppen és a Win10 nagy ritkán van csak indítva a build erejéig.
Mivel a géppark is cserélődik relatív gyakran, nincs értelme magáról az OS-ről backup-ot csinálni. Ezért nem is foglalkozunk vele.
Ha reinstall van akkor pár állítás a GroupPolicy-ban aztán annyi.A build környezet felrakása ellenben már komplexebb, de az meg egy közös használatú zip-ből megy kb.20perc alatt 3 script segítségével, mivel az nem lehet egyedi. Minden kolléga ugyanazt használja a saját windows rendszerén. De mondom, windows-on csak build van, fejlesztés nincs.
Tehát esetünkben a build környezet van mentve, azaz a script-ek.A fejlesztés esetemben Arch Linux-on történik, sejtheted, hogy arról van saját napi mentés, az egyedi konfigurálás.
Nyilván a source pedig saját repoban van (megrendelők miatt nem használhatunk github-ot), szóval az nem kérdéses.Fogadd el, hogy egy olyan projecten dolgozunk, ahol pontosan megvan, hogy mit és miért úgy csinálunk, ahogy. Ha tudnád, hogy mit csinál a cég magyarországi része, akkor megértenéd, hogy speciális a helyzet. De csak fogadd el, hogy ez ilyen.
És még egyszer utoljára:
- Nem mondtam, hogy a Win10 LTSC otthoni használatra való. Átlag felhasználónak fapad.
- Speciális céges feladatra használjuk, ahol egy bizonyos területen ez a legjobb megoldás jelenleg.
- Az okot amiért most Win10Pro van a gépen egy problémás AV kliens frissülés okozta. Ha javítják oké, ha nem akkor másik AV lesz majd.
- Ebbe a topicba a Win10Pro rendszeremre telepített Chrome után megjelenő egyéb Google cuccok feltelepülése miatt írtam.
És kérem zárjuk le ezt a dolgot, mert vagy elbeszélünk egymás mellett vagy az van, hogy nincs rálátásunk a másik felhasználási igényére. (Esetemben a melóhelyem igényére, hiszen céges cuccról van szó)
Nekem sértegetésnek tűnik ez az egész. -
törölt tag
válasz
King Unique #151424 üzenetére
Jaaa, hogy el kene olvasni amit irtam? Aaa, ilyet nem varnek el toled.
A klonozasrol meg nem hallottunk, atadom a cegnek az infot.
Doglott ssd-rol kimondottan elmeny lehet. -
törölt tag
válasz
King Unique #151417 üzenetére
Akkor talán nem kellene "Az égvilágon semmi gond nincs az LTSC-vel." és egyéb ilyen "okos" kijelentéseket tenni, amik eleve cáfolhatók, akkor nem lenne mit firtatni, ilyen egyszerű.
Az feltűnt, hogy "Fecogame" fórumtárs
"Mi volt a gond az LTSC-vel? Én több gépen is azt használom, mióta megjelent."
kérdésére válaszoltam az említett "Az égvilágon semmi gond nincs az LTSC-vel." mondattal??? [az említett hozzászólás]Feltételezem arra irányult a kérdése, hogy milyen hibát produkált az LTSC amiatt váltottam.
De ugye semilyet, nem azzal van a gondom.Aztán ugyanebben a hozzászólásban linkeltem a másik topic-ban lévő hozzászólásomat, ahol leírtam eleve a helyzetet: [itt]
Az említett hozzászólás első bekezdésében pontosan ezt írom:
"(Anno a cég induláskor kapott pár ilyen licenszt és ebből kaptam egyet)"Aztán belinkeltem egy folytatást is a másik topicból még mindig ugyanebben a válaszban: [ezt]
Amiben pontosan leírom, hogy a cégnél több ilyen LTSC-t használunk a fejlesztős gépeken több kolléga is.Ha a kioktatás helyett vetted volna a fáradtságot, hogy normálisan elolvasod amit leírtam (már többször is) akkor talán rájöttél volna, hogy nem átlag felhasználásról van szó.
De te rárepültél az LTSC dologra és vérszemet kapva okoskodtál, holott az csak annyiban jött elő az eredeti hozzászólásban, hogy frissen lett feltéve egy W10Pro a megszokott LTSC helyett egy laptopra. [kiinduló hozzászólás]
Aztán innéttől mindegy volt, hogy mit írok csak papagáj módjára nyomtad a propagandát.
A leírtak már nem érdekeltek.Nos, részemről itt a vége. A cég is, a kollégák is és amint tudom én is használom majd azt a rendszert amit az elmúlt években. Ha másképp nem, akkor AV váltás mellett.
-
törölt tag
válasz
King Unique #151412 üzenetére
Keresd mar meg, hogy hol mondtam olyat, hogy altalanos desktop funkciora valo?
Folyton ezt szajkozod, de nem en mondtam, hogy arra hasznalom, megis engem oktatsz.
De most fogyott el a turelmem!Gondolom amikor a MS a cegnek adta ezeket az LTSC-ket a fejlesztos gepekre, nem tudta felmerni azt amit te igen.
Kiemelem ujra: A project-re adta a fejlesztos gepekre. -
törölt tag
válasz
King Unique #151405 üzenetére
Az LTSC lényege, hogy hiányoznak a desktop használatnál megszokott dolgok.
Nincs online fiók, store, satöbbi. Azaz sok funkció nincs benne és nem is kerül bele. Illetve egyetlen funkció sem kap frissítést. (És itt ez a lényeg) Kizárólag biztonsági frissítéseket kap az életciklusa végéig. Ennyi!Hogy ezt éppen kioskra használja valaki vagy másra az lényegtelen. Az egy jellemző felhasználási terület.
Ennek a rendszernek a lényege az "állandóság" és a minimalizmus.
Nyilván egy csomó jelenlegi és jövőbeli cucc nem megy rajta, így normál desktopként korlátozottan használható, de a jelenlegi felhasználási területen ez pont megfelelő választás.
folyton azzal jössz, hogy nem ajánlja a MS általános használatra. Ez nem általános használat.Pontosan ezért kapta a cég induláskor egy pályázat keretében a MS-tól és használjuk többen a fejlesztős gépeken a kapott Pro licensz és kapott Azure költségkeret mellett.
De majd szólok nekik és a főnökömnek, kollégáknak is, hogy rosszul csináljuk ~4 éve a projektet.Aztán megemlítem majd az F-Secure-nak is, hogy igazából ők nem is támogatják az Enterprise Workstation = LTSC vonalat. A support a fórumon hazudik: [link]
Éveken keresztül csak hibásan adták ki a release-eket és véletlenül volt jó a v19 verzióig és igazából a mostani 19.1 verzió a jó, ami nem támogatja.
Még azt is megemlítem nekik, hogy nincs is szükség rájuk, mert a defender mindenre is jó és a választás lehetősége csak megzavarja a usert.Köszönöm, hogy mindezt megtudhattam ~25év pc használat és ~15év fejlesztési tapasztalat után.
Armagedown:
Tudom. De az AV-t saját zsebből vettem és nem akarnék másikat venni. Anno AVG-t használtam (más szóval AVAST) és az is simán megy mondjuk vele.
De úgy döntöttem kivárom, hátha javítják a F-Secure-nál a dolgot. Más gépeinken évek óta korrektül működnek. -
törölt tag
válasz
King Unique #151400 üzenetére
Nem ertek veled egyet.
Pont a funkciofrissites hianya miatt lett anno ez valasztva.
Nyilvan nem atlag Joskanak valo, de nem arra van hasznalva.
Arra van hasznalva, amire valo. Arra, hogy ne legyenek meglepetesek.
Nem kell se store, se edge, se masik 100 dolog.
Es az AV-nak is tamogatnia kellene elmondasuk szerint. Linkeltem is a topic-ot amiben errol szo volt. Viszont az uj verzioban ezt elszurtak.
Szoval felesleges gyozkodnod, nem entry level user vagyok.
A jelenlegi helyzet egy kenyszer, hogy Pro-t hasznalok.
Ez egy olyan munkagep, ahol nekem fontosabb, hogy semmi ne valtozzon. Ezt hozza is. Az AV gyartoja viszont benazott.
Amint lehet megyek vissza LTSC 2019-re. -
válasz
King Unique #151390 üzenetére
Mind, mind, amit leírt benne, én kifejezetten örülök, hogy így van, és plusz pontnak veszem őket. Pl. nincs benne cortana, meg Store. Nincs is rá szükségem
Remélem a 12-es Windows-ból is lesz ilyen release.
-
törölt tag
válasz
King Unique #151394 üzenetére
Ez pont egy céges munkára használt laptop és a cégtől kaptam a licenszt. És pont a sok számomra tök felesleges cucc hiánya miatt kértem anno jópár éve a gépemre pár kollégával együtt.
Pont jó arra, hogy egy-egy build-et futtassak rajta alkalmanként.
A mostani váltásnak sem az LTSC az oka, hanem az előfizetett AV-m hibája, ami miatt az új verzió már nem vagy rosszul működik vele.
Pedig eddig kényelmes volt, hogy nem értek meglepetések, éveken keresztül gyakorlatilag változatlan volt az OS. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique #150777 üzenetére
Helló King Uniqe, Zoz és mások!
Előzmények:
Augusztus közepén írtam, hogy szenvedtem a vadi új WD BLUE 500 GB SSD-re történő W10 oprendszer + programok stb (240 GB Intel SSD-ről) klónozással, vagyis nem sikerült. 25 szektor hiba volt az SSD-n a HD Sentinel szerint, de minden más diagnosztikai program hibátlannak írta.Jelen helyzet:
Sikerült gariba kicseréltetni az SSD-t, ugyanolyan típusút adtak. Ami érdekes, hogy az új Made in Malaysia és DOM: 2022 november, a szektorhibás meg Made in China, DOM 2022 szeptember - ha egyáltalán lehet ebből bármi minőségre következtetni, nem biztos.Az újra nem mutat szektorhibát a HDSentinel. És a klónozás is sikeres lett. Nem mértem az időt, de kb. 10-20 perc alatt végzett egy független gépben volt a klónozandó SSD és USB porton házban az üres SSD. Még azért egyelőre nem törlöm a klónozott SSD-ről a partíciót. De azért bizakodom, hogy nem lesz hibás az új SSD.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #151305 üzenetére
Nekem van egy másmilyen Celeronos gépem, az se egy erőmű, még 2014-ben osztogatta ingyen az önkormányzat “digitális jólét” címén. Az egy HP 250 g1 (amaz meg újabb g6 az ismerősnek), de mikor abba raktam ssd-t kb 5x gyorsabb lett. Tudok róla videót mutatni esetleg…
Gyakorlatilag power on lenyomástól 12 mp alatt fent volt az asztal, tálca és minden ikon. Egy win7-es gép volt 2 giga rammal. Kapott 8 gigát bagóért és egy ssd-t és nem ismertem rá. Anyuék máig neteznek rajta! Nem lassú most sem!Szóval akkor tényleg mi lehet mégis magyarázat egy clean install w10 iszonyú lomhasága mögött hasonló, sőtt 5 generációval újabb gép ssd-zése után? Vhogy ezt az N-celeron fogjuk rá érvet kezdem nem hinni, ahogy másoktól is hallom és párh. másik saját celeronos belépő gépnél tapasztalom.
-
válasz
King Unique #151350 üzenetére
Köszönöm szépen. Szenilitásom fokozódik úgylátszik.
Tényleg nem emlékeztem erre, pedig meg is csináltam egy gépen.
hogy gyorsult-e, arra meg abszolút nem emlékszek. -
Lajmund
őstag
válasz
King Unique #151345 üzenetére
Köszönöm szépen a terjedelmes választ
akkor szerintem az első megoldást fogom választani kényelmi okokból. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm ez sokat segített és full tiszta lett már a kép amennyi nekem jelen esetben elég.
-
válasz
King Unique #151313 üzenetére
Es Geth.
Termeszetesen mint mindig, most is igazatok van.Eddig 4 laptop volt nalam mert belassultak. Rabeszeltem a tulajokat ssd-re, clone w10.
Es tenyleg...! Hasitottak. 2 evig. Utana ugyanolyan tetuk lettek.
Semmi masra nem hasznaltak a tulajok mint webes bongeszes meg Facebook es Viber, pl. az egyik lapos keresztanyame aki azt se tudja hogyan kell szoftvert telepiteni, nem hogy gamer felhasznalas.
Teljes clean install utan minegyik lapos megtaltosodott.Meghajlok tudasotok elott es igen, a Windows nem lassul, sohasem.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #151305 üzenetére
Ok, de akkor az a secure boot enabled opció mire is jó tulkép?
-
törölt tag
válasz
King Unique #151296 üzenetére
MCT-vel csináltuk a telepítőt, nem tudok és nem is akarok haxolni ms szoftvert.
Alapvetően arra voltam kíváncsi, hogy ez most bug vagy feature.
Az első lapnál néztem furán, a másodiknál már gyanús volt, a harmadik után jöttem ide kérdezni, hogy mi a helyzet.
Ha a harmadik gépet kiveszem a képletből, akkor is nagyon kicsi esélyt látnék rá, hogy az alaplap gyártója, a nagyker vagy a kisker kipróbálta a lapot és aktivált rá egy pro windows-t, és úgy visszacsomagolta, hogy azon egy porszem/ujjlenyomat/paszta maradvány ne látszódjon. -
törölt tag
válasz
King Unique #151288 üzenetére
Nem léptem be a MS fiókommal egyik gépre sem, amikor ellenőriztem az aktiválás állapotát. Vagyis csak az egyik gépre jelentkeztem be sokkal később (xbox alkalmazás GP ultimate miatt), de teljesen új lap első beüzemelés és telepítés után már aktivált volt.
Uefi-t áttúrtam, nem találtam "biosba égetett" kulcsot, az "újabb" brand gépeken ki lehet kapcsolni, amikre már nem coa matricát raktak. Az "újabb" kifejezés relatív, mert emlékeim szerint 3. generációs intel (10+ éves) gépeken még coa matrica volt a sláger.
A home premium-os hp gépre biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mert amikor megvettem tartaléknak, akkor véletlenül pro-t raktam rá, és reklamált az aktiválás miatt. Nem értettem az okát, és utána vettem észre, hogy nem is pro kulcs volt eredetileg hozzá. Ez volt az első irodai brand gép, amire gyárilag home prem coa matricát raktak, pedig járt nálam pár (20-30 db) külföldön leselejtezett irodai brand gép. Nem foglalkoztam az aktiválással, mert úgy is tartaléknak vettem. Pár év után tegnap szükség lett a gépre, és aktiválva volt a pro telepítés után. A kettő között nem volt használva a gép.
Szóval ezért állok értetlenül a dolgok előtt.
Nem lehet, hogy valamit elizéltak a media creation tools-os telepítőben, vagy valami gixer van a hitelesítő szerverekkel?
Idióta mód szabálykövető vagyok, véletlenül se haxolnék windows-t. Amíg van rá mód, addig inkább coa matricákat veszek. Láttam a linkelt cikket, hogy ez nemsokára megszűnhet.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest