- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya84
őstag
Nem kell azt kikapcsolni, ha szükség van rá lehet használni a
shutdown /s /t 0
parancsot, mert ha nem írja a /hybrid opciót, akkor az is minden esetben teljes leállítást használ. Esetleg még lehet használni a SHIFT+Leállítás parancsot a Power User vagy a sima Start menüben egyaránt, mert az is letiltja a hibrid leállítást.
#115113 twofatcat: A 2004 legfrissebb UUP-dumpját felraktam virtuális gépre, de mivel azzal foglalkoztam, hogy a 3D gyorsítás még nem megy VBox-szal, így nem pontos az emlékem, de mintha így lenne már benne, hazamegyek, oszt ránézek. -
balazs1956
senior tag
Ez egy 5 éves elég erős asztali pc.
Most 2 ssd-m is van, ami felfrissült 1909-re, és mindkettővel működik tökéletesen.
Csak szeretnék egy friss telepítésű tiszta rendszert.
Kínomban most indulok, veszek egy újabb ssd-t, hátha abban van a hiba.
Amit ajánlottál meg fogom próbálni!
Az tény, hogy mikor behal, utána/előtte, feldob egy AMD. catalist control panelt.. ikont, amivel már nem tudok mit kezdeni
Lehet, hogy az alaplap gyári drájverét kéne felraknom , mielőtt kiengedem a netre?
Most mindenesetre beruházok egy ssd-re, mert ami működik ahhoz nem merek hozzányúlni.
Köszönöm szépen a segítségedet/segítségeteket. -
CsaBully
tag
Szeretném megúszni a reinstallt..magyarán ha veszek egy másik kódot akkor menni fog? Pont lesz@rom ha újabb 4 évig megy pár ezerért..pl emag most kb 2500-ért pro retail kódot ad..
Ami furi hogy régi lappal végig működött..sőt 2 éve lapcsere volt és akkor nem volt szívás vele. -
acsati
aktív tag
Köszönöm a részletes válaszod, tök jó logikusnak, egyszerűnek hangzik.
Viszont volt egy ilyen érv a tiszta telepítés mellett: "a win7 valószínű legacy, a win10 meg uefi módban jobban érezné magát".
Ha ez így van, - fogalmam sincs - nem lehet belőle később problémám, kellemetlenségem, hogy esetleg még sem uefi módban van a Win10? -
acsati
aktív tag
Köszi mindenki válaszát a Win7 -> Win10 telepítéssel kapcsolatban.
Azért pont erre reagálok, mert én inkább tiszta telepítést szeretnék csinálni, mert már jó régóta van fent a jelenlegi rendszer és szerintem nem ártana egy formázás neki.
Mutatok egy lemezkezelő képet, ahol én azt látom, hogy az SSD és HDD partíció is egyformák (részleteiben nem értek hozzá). Ilyenkor is lehet olyan gond tiszta telepítés után, amit említettél? -
Geth
veterán
Nagyon kevés az olyan normálisan megírt program ami minden számára szükséges dolgot csak a saját könyvtárába pakolja, nem pedig szanaszét szemeteli a rendszermeghajtót.
Ez sok esetben egy rendkívül rossz gyakorlat lenne
1) Pl: ProgramFiles-ba telepítem (admin joggal), de ha futtatásnál is oda írná a beállításait, akkor a futtatáshoz is kellene admin jog, ami erősen mínusz pont egyes indokolt eseteket leszámítva.
2) Több usernél előnyös ha a felhasználói szintű beállításait az OS által biztosított szeparációt kihasználva a felhasználói fiók alá tolja (AppData). Nyilván ennek tökéletesen szembemegy a saját könyvtárba írás (és annyiszor kellene telepíteni ahány user használná...)Te a portable programokkal mostad össze a "normálisan megírt" programokat, de ez két teljesen más jellemző.
-
Alex123
senior tag
Na, beleástam magam kicsit... AMD 6400K proci integrált Radeonal, és ez nem akar működni egyik win10-es driverrel sem..., ha eltávolítom, akkor feltesz egy ősrégi win alap drivert, azzal nem villog a képernyő de folyton hibaüzenetet ad, hogy nincs telepítve az AMD szoftver...
Esetleg próbáljak meg egy win8-as vagy 7-es drivert felerőltetni rá?
-
Khaosz55
addikt
Na pont ezt akartam kérdezni. Mind a két lapon volt be aktivlálva Win 10. Az volt a kérdésem, ha nem tudom a I3-6100 alaplap Win 10 kulcsát, akkor probléma-e ha rákötöm a I3-6100-as gépre. Tehát, hogy a win 10 észreveszi-e, hogy ez egy aktivált cd keyes alaplap és megváltoztatja vagy kérdni fogjaka újra a cd keyt.
-
Sati1984
tag
Igen, volt, sajnos az sem vezetett eredményre.
Plusz hálókártya nincs, de tegnap este a posztom után beüzemeltem egy wifi sticket, azzal egyelőre minden rendben van (de ugye a kábellel is volt már 20 napos veretlenségi sorozat, úgyhogy egyelőre óvatos vagyok). Ha azzal is előjön a hibajelenség, akkor kitépem az összes hajam és újrahúzom a wint
-
sunset
csendes tag
Még egy kérdés:Az op. rendszer ssd.-n van,lesz. .Az adatok,progik játékok hdd.-n .
A frissités alatt lecsatlakozzak a hdd.-vel ?-vagy maradhat.
Azt tudom hogy tiszta telepítésnél jobb ha csak a rendszert hordozó drive van csatlakozva-de szeretném ha az összes játék,-és az összes kompatibilis progi müködjön a 10-es alatt is tovább. -
Khaosz55
addikt
Hát nem akarom feltétlen újra telepíteni. Csak új alaplap + proci mit gondoltam, jób lenne a Win-nek is ha újra raknám. Gondolom lesz csomó felesleges file amit még a korábbi alaplaphoz +cpu-hoz használt.
Azt mondjátok, akkor ne cseszekedjek vele, nem lesz para? Egy 128-as SSD van gépbe.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
a showkeyplus-szal megnéztem az alján lévő kulcsot, arra invalid key-t írt, a win7pro-ból visszafejtett kulcsot pedig vélhetően eredetinek látta, mert beazonsoította a kulcsot hogy win7pro oem, a gépen vista logós matrica van, egyes oldalakon vista home premium van írva
a win7pro kulcsot nem fogadta el a win10,gyanítom azért mert csak vista>7 upgrade kulcs
-
E38fanatic
csendes tag
Az a baj, hogy hasznalt ssd-t nem szivesen vennenk. Max az asztalimbol tudnek kivenni egy 250es kb 2-3 eves samsung evo-t csak az meg lehet keves lenne. Ez most 500as ami bele kerult. Sajnos a samu mar csak ilyen. Max tv-t veszek ebbol a markabol meg ssd-t.
Cybermanus koszonom a tippet meg is nezem mire jutok ezzel a linkkel.
Szerintetek a windows 10 a baj vagy az ssd? :D -
Ocean
tag
Hát..., pedig nekem van egy régi laptopom, amin még valami egyetemi licenszes XP volt, és pár éve Win10-re frissítettem, de mindegy, nem tartozik a tárgyhoz.
A 7-nek örülök. Annyit még kiegészítésképp, hogy nem a 7-nek a kódjával frissítenék, erről a lehetőségről én is úgy tudom, hogy már nincs.
Hanem, a 7 az kalóz, valami szokványos kóddal volt feltelepítve, a 10-et meg megvenném, és úgy telepíteném és aktiválnám.
Erre ilyen formában akkor van-e lehetőség? -
King Unique
titán
Az MBR2GPT normál esetben nyilván működik és 1:1-ben átkonvertálja a telepítést adatvesztés nélkül legacy/CSM-ről UEFI-re, próbáltam már és sikeres volt. Ahogyan a másik módszerrel is megoldható. A tied szintén működőképes lehet, nem is az ellenkezője volt állítva, hanem az, hogy vannak más, standardabb eljárások is a telepítés átkonvertálásához. A külső particionáló program rendszerint csak az MBR
—►
GPT konvertálást csinálja meg, ellenben magát a Windows-telepítést nem konvertálja át mint pl. az MBR2GPT, ezért nem meglepő, ha utána nem bootol. -
King Unique
titán
Tudom, hogy meg lehet oldani, a másik topikban azt írtam, linkeltem is alternatív módszerként, meg hogy szükség esetén - mert ugye akár legacy/CSM módban is működhet - a telepítés átkonvertálására vannak más módszerek is a partíciók keresztbe másolása, klónozása helyett. Az itteni válasz arra irányult, hogy bele lehet futni a klónozás után probléma, ha szükség esetén az előbbi módosításokat nem végzi el. Már ha tényleg M.2 PCIe NVMe SSD lesz a célmeghajtó, mert számomra az "M2-s SSD" alapján nem derült ki egyértelműen, lehet többféle M.2-es.
-
jasonka
aktív tag
Való igaz, hogy HDD-im vannak - de NEM akarom lecserélni, mert :
- a winchester "megdöglésének" vannak előjelei (különösen, ha van telepítve Hard Disk Sentinel) és fokozatosan romlik el, tehát van idő és lehetőség az adatmentésre, az SSD pedig "X számú" művelet/ciklus után azonnal leáll (legalábbis információim szerint...):
Na persze ez több millió ciklus ugyan- de ki honnan tudja, hogy hánynál tart, hány volt eddig...
- a (számomra) legfőbb érv azonban az "erősen különböző" ár...
(Tudom : többnyire csak az op. rendszert szokták rátenni SSD-re - de hogy-hogy nem - a HDD-nél is valahogy mindig kevés lesz a csak a rendszerre szánt partíció, mert mindenféle "sallangok" jönnek be újra és újra...) -
vond
MODERÁTOR
& King Unique:
Köszi!
Ja, tudom, úgy szoktam csinálni. Ezért is furcsállom, hogy itt sehol nincs offline lehetőség. Már megszámlálni sem tudom, hány telepítésen vagyok túl, de ilyet még nem láttam.
Ott írja a további információkban, hogy ha később nem akarom használni, akkor töröljem. De baszki, én létrehozni sem akarom. Akkor minek szivat ezzel?
Szerk.: Közben meglett. Itt is az volt a megoldás, hogy lehúztam a netről a gépet. Még ilyet.
-
-
-
-
Chaser
legenda
nem, 10 van a gépen, és 8 pro a licensz, de az egyik gép aktiválta a 10-et a szemem előtt, magától, egy frissítéssel karöltve, a másik nem, csak frissített, és hibakódot nyom, telefonálást tudom, köszönöm, az érdekelt volna mi a hivatalos álláspont és mért aktiválódik egyiknél ha másiknál nem, vagy fordítva ( :
-
Kékes525
félisten
Ha mindent megcsinálna, akkor mi maradna a többi szoftver gyártónak?
Komolyabban, Microsoft mást tartott fontosnak, ezért erre nem fektetett energiát. Amúgy azoknak lehet ez fontos, akik naponta többször is csatlakoztatnak és választanak le eszközöket a rendszerről. Azért ezek nincsenek olyan sokan, hogy megérné nekik fejleszteni rendszerszinten. Megoldják a 3rd party gyártók.
-
King Unique
titán
Akkor azt írjad, azt kérdezd!
Ezzel a véglegessel nem próbáltam még, de azt a hibát gondolom már javították és a most letölthető változat mentes attól. Meg ha már annyit cikkeztek róla, akkor megint nem valószínű, hogy most azzal a hibával adták ki. Amúgy meg kipróbálod, aztán kiderül.
-
King Unique
titán
Az új (1903) MCT-vel nyilván lehet telepítési adathordozót készíteni pendrive-ra, ami "tiszta" telepítéshez / rátelepítéshez (Windows.old) használható.. De a meglévő Windows 10 alól közvetlenül upgrade-elni is, ahogyan a frissítési segéddel szintén. Vagy a letöltött ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva és a setup.exe futtatásával. Vagy a gépházban Windows Update-en keresztül.
-
-
hegegabi80
addikt
Oks köszi, ezeket még megnézem. Ha pár napot kibír az Os, akkor jó, mert amint lesz időm egyből újrarakom. Már amúgy is sokat megélt egy rendszer (win7-ről frissítés, 2 db költözés hdd-ssd majd ssd-ssd + egy lapcsere még az elején). Ehhez képest semmi gond nem volt még. koppkoppkopp
-
-
-
Frawly
veterán
Egyetértek, N-es Windows-zal lehetőleg ne szopassa magát senki. Ha legális, ha warez, fel lehet helyette tenni nem N-eset. Csak gondot fog okozni a későbbiekben is, nem csak a telefon kezelésénél, hanem pl. weboldalakon videók lejátszásánál meg mindenfélénél visszaüt, „érthetetlen” hibákat fog okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged