- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Thunder
senior tag
Miért lenne értelmetlen?
Az hogy egyenlőre csak ezt a hibát vettem észre nem kizárható más programoknál sem vagy esetlegesen egy játék alatt...mivel két helyen is melózok így nem ülök a gép előtt állandóan. Igazából csak a rendszer van ssd-n a játékok vinyón vannak...de egyébként volt már reinstallom és pl FarCry4 ugyanonnan folytatta mint reinstall előtt...de ez a legkisebb gond.
Ha a 20 éves lázálomra gondolsz akkor keress utána nem hasra csapva írtam a 20 évet..
Ergo a cikk alapján mivel saját emberük fedezte fel a hibát....azért tudjuk hogy világ szinten bizony nagyon sok jó Hacker van...az is lehet ha ezt most nem veszik észre a büdös életbe se jöttek volna rá a rossz fiúk...
A lényegen ez sem változtat, összekaptak egy szar frissítést aminek nagyon sok ember köztük én is szívja most miatta a fogát...akinek meg nincs gondja...hát tegye össze a kezét -
Voltam már insider korábban egy régebbi gépemmel ahol semmi gondom nem volt és írtam is jónéhány visszajelzést. Itt most ez a hiba kicsit fura volt és sajnos nem is tudtam sehogy használni a gépet. Csak azért lépnék ki, hogy ne rakja fel holnap megint a szar frissítést.
Kilépni pedig nem tudok mint mondtam, ilyenkor azt kéri, hogy állítsam vissza gépet. Adatok megtartásával pedig nem lép ki, csak csinál egy jó hosszú resetet a semmiért. Majd lementem a dolgokat és megpróbálom a teljes törlést is, hátha az megoldja.
Az Edge-nek pedig adtam egy teljes törlést a gépházból, ettől most jónak tűnik. Bár a bejelentkezésemet nem felejtette el itt a PH-n, ami elég fura.. -
szilvásbukta
tag
Erre Win 7-ben volt anno megoldás, mégpedig a szülői felügyelet. Ott szépen be lehetett lőni, melyik programok futhatnak, minden mást letiltott.
Win 10 ilyen téren hatalmas visszafejlődnés... A szülői felügyelete rémes.
Group policy-ben beállítottam, hogy telepítés csak magasabb jogú felhasználónak lehet, letiltottam a win installert is, a store-t is sikerült kilőni nagy nehezen, de igen... a portable program még mindig kérdőjel.
Szerencsére ez csak ált. suli, erre a szintre már kevesen jutnak el, de idővel ki kell találnom erre is valamit. Amúgy mmlékszem anno középsuliban én pontosan így nyomtam a portable Age of empires 2-t pendrive-ról...Szerverrel sajnos tényleg az a baj, hogy nincs elég erős gép ahhoz, hogy azon csüngjön 23 diák gép. Ez így elég nagy megkötés.
-
spiritex
veterán
Az se segít, mert elég ha egy valakinek van mobil netje, csinál belőle hotspot-ot, és már csak stick-es wifi vevőkre van szükség és máris van mindenhol net... A szülőknek kéne megnevelni a kölköket, hogy ne mondjanak olyat, mint pl. nekem pár napja az unokaöcsém, hogy "a wifi legalább olyan fontos, mint a kaja!" No comment.
-
sb
veterán
Mondjuk, mert f*ngom nincs mit keressek? AU-ra rákerestem, semmi...
T*köm tudja mi az az advisory... azt látom, hogy a normál win update semmit nem talált. Innen indult a kérdésem... ami, ha jobban megnézed még mindig aktuális, mert ha bányászni kell a megoldást az nem az igazi egy ilyen kritikus problémánál. Vagy igen?szerk: De köszi, így már nyilván megvan a pár betűs link alatt.
-
-
-
Marci112233
addikt
Ha 720p-s sorozatot nézem azok általában beférnek 4 GB alá, de van hogy már is túl lövi. Azok olyan 40-50 percesek max 1 óra. 1080p viszont már ennél is több mint 4 GB. Én 720p alá nem adom akármilyen filmről/sorozatról legyen szó. Elvégre HD Ready TV-m van szóval már az is szép képet ad, ami nekem megfelel.
-
movax
őstag
De mit kényelmes onnan telepíteni?
Másrészt ez a "tákszag" régebben erény volt a számtechben, mert fejlesztette a problémamegoldási készséget és a logikus gondolkodást. Ma már, úgy látom, inkább a "mindent erőszakkal defaulton használni, akkor is ha szívunk" hozzállás a divat, ez pedig elég szomorú, mert egyre több az egybites user.
-
A 4Gb elég, nem bluray lemezeket húzunk a vinyóra.
Lehet emlékszel még, hetekig bombáztam a topikot a csak rendszergazdaként megnyitható-törölhető fájlok miatt, és nem csak egy gépen volt ilyen gond, azóta a topikba is jó páran említették ezt.
Pendrive sose produkálja, csak hdd, habár a azok 99%-a fat32 fájlrendszerű.#71049) spiritex
engem is érdekelne hogy egy adott w10-es gépen letiltott update és eltávolított Windows Store , valamint gpedit-be minden tiltva és kikapcsolva, emellett hogyan frissít szó nélkül, és hogyan szemeteli tele szintén egy mukkanás nélkül a gépet a Candy Crush, Minecraft és még egy csomó "nélkülözhetetlen" alkalmazással..??
A szóbanforgó gép sorozatos, javíthatatlan kékhalálokat produkál a legújabb builddal, ezért próbálnám tiltani az updatet, mivel már 4x kellett kínkeservesen visszaállítani az előzőre. De újra és újra frissít, és újra és újra beledöglik. Valószínű egy tiszta telepítéssel megoldódna, de nem az én gépem és a tulaj belakta és visítva reagál a gyalulás és új install hallatán.
Esetleges ötleteket szívesen fogadok.Szerk,
amíg ezt a hsz-t megírtam ,( #71054) szabonagyur ugyanezzel szív, már megint azt hittem csak én vonzom az effajta problémákat. -
CsengődiGeri
tag
Bocsi hogy beleszólok és bár most nem fogok ujra butolni hogy megnézzem a biosom beállitásomat de az NVMe-n levő w10 GPT particiót és a vinyomon levő w7-et ami MBR particion van állítgatás nélkül butolom be csak az F8-cal kiválasztom melyikről induljon a gép ( a harmadik vinyón levő MBR-es linux ugyan így indul). Tehát van olyan beállítás hogy az GPT és az MBR parició is indul bios állígatás nélkül.
-
worxland
addikt
"Több megoldás is van:
- Nem használsz elavult oprendszert, főleg nem ennyivel modernebb hardverrel "Igen, nem is volt végleges terv a Win7, csak egy félórára ment volna fel a gépre (mindenkinek a képzeletére bízom, hogy miért). Jelenleg Win10 Pro van rajta, azzal nincs probléma.
-
Gyurinho92
tag
3 modul van bent, egy 8gigás, és 2db 2gigás. Egyszer már teszteltem egyesével, igaz 1 passt vártam, de addig nem volt hiba.
Csak azt nem értem akkor miért ír Win8 driver fault-ot...
A biost mindjárt átnézem, de szerintem nincs elállítva semmi. Azt meg tudod mondani, esetleg milyen beállításokat figyeljek meg? Overclockolva nincs semmi.
Egyébként köszönom ezt is!
-
King Unique
titán
Dinamikus lemezt a Windows csak destruktív módon tud alaplemezzé konvertálni, vagyis a kötet és egyben a rajta lévő adatok törlésével. Adatvesztés nélkül csak külső (particionáló) programok képesek megoldani (példa), de azoknak is rendszerint a fizetős változatai.
(#70793) gb4400:
Ha a Spotlight van beállítva, akkor annak a képeit pl. ezzel a módszerrel lehet előbányászni, illetve lementeni. -
worxland
addikt
"Nem csak én mondtam, rajtam kívül még ~2 ember, de nem azt, hogy nem kell USB driver, hanem hogy Intel esetén USB2-nél XP óta nem kell, USB3 esetén Win7 felett nem kell (nincs is gyártótól letölthető)." - bár igaz lenne. Vadiúj Z370-es gépre felraktam a Win 7-et USB-ről. Telepítés befejeztével nem volt se net, se USB (a 2.0 portok sem). A gyártó nem ad az oldalán Win 7-hez USB drivert. Nem örültem.
-
Pete55555
addikt
Én sem mondtam, hogy nincs más megoldás, de előfordul, hogy jól jön, és nem mindenki billentyűzettel a kezében született.
Értem a use-case-t, én nem futottam volna bele, de Te nem tudom mit csinálsz, ha nincs optikai
A kérdés jó, de több megoldásom is van rá:
1: pl a saját gépemben sincs optikai, viszont van külső DVD olvasóm - jelen esetben ezt használtam
2: van itthon egy T40-es IBM laptop, azzal leszedem a drivert
3: végső esetben telefonon szedem le a drivert, és OTG-n rárakom pendrivera.(meg lehetne még folytatni, hogy visszarakom a W10-et, ami felismeri a hálókártyát, és onnan leszedem a w7 drivert, majd vissza a W7-et,....stb, de az már
bonyolultabbtöbb idő) -
Pete55555
addikt
Milyen mese? Honnan gondolod, hogy mese? Miért nem megy az értő olvasás? Miért csak a saját
igazadathülyeséged hajtod?Nem, képzeld, nem készültem előre, mert le volt itt is írva, hogy a W10 hipp-hopp el fogja fogadni a W7 key-t.
Aztán nem fogadta el. Ezért W7-et telepítettem, amire nem voltam felkészülve (én egysejtű véglény, hogy nem lehettem erre felkészülve, tényleg, te biztos mindig mindenre fel vagy készülve).
Na mindegy, felraktam a 7-est, hogy az hátha elfogadja majd a key-t (elfogadta) és arról upgradelek. De képzeld, nem volt LAN (igen, ez W7, nem 10, azért írok offban). De jól jött ugye a driver DVD. Amire itt azt írtad, hogy minek az, max poháralátétnek jó. Erre írtam az előző hsz-t.Ja, asrock oldalán is ott vannak a driverek? Tényleg? Ha nem mondod hülyén halok meg.
Elmondok én neked valamit. A kutyát nem érdekli hol vannak fent a driverek.
Amíg itt van a polcon a driver DVD, addig akármi történik, fel tudod rakni a drivereket, amivel - legalább valamilyen szinten - elindul a cucc. Aztán majd leszedi az ember az asrock honlapjáról, vagy leszedi a W10 magának. Erre jó a tetves DVD. Ezt próbáld megérteni. -
Marci112233
addikt
Nem felejtettem el, de egy új laptopnál amit nem te veszel csak mondják hogy tegyél rá fel egy oprendszert, de semmit nem tudsz róla még a márkát sem, arra hogy készülsz fel?
Másrészt a laptopok java részében gyárilag van optikai meghajtó. Nekem az asztali gépemben is van és lesz is mindig, mert igenis jó az alaplapi DVD ha van kéznél.
Azért is volt fontos számomra, mert az USB portok nem mennek a laptopomon míg nem teszem fel rá a drivereket. Anélkül, hogy oldjam meg a pendrive-os megoldást? Megint sehogy, de a lemez megvan a meghajtó meg működik. -
Marci112233
addikt
Van olyan példa aminél ha nincs egy másik működő géped amin leszedd a drivereket akkor adott eszközt nem fogod tudni éltre kelteni ha csak az van nálad.
Nem tudom mennyire tudod azt, hogy például veszel egy laptopot, gyakran annál el hagyják a driver DVD-t egy az egyben.Nem egy ilyen laptoppal találkoztam már, sőt az én Dell laptopomhoz sincs gyári, csak a saját magam asztalin leszedett majd DVD-re kiírt verzió.
Így ha nincs másik géped akkor ahhoz a laptophoz amihez nincs lemez hogyan teszed fel a szükséges drivereket? Vagy mész ismerőshöz, haverhoz és ott leszeded a drivereket vagy bukta az egész. Laptop a büdös életbe nem fog nethez kapcsolódni míg nem teszed fel a drivereket. Sőt ha egy akármilyen driver is hiányzik , az egész laptop meghülyülhet, ami miatt megint nem lesz rajta net. -
Pete55555
addikt
Mivel egyből nem aktiválódott a W10 a gépemen, ezért felraktam egy W7-et. Gondoltam majd megoldom onnan, meg upgradelek.
Aha, csak épp a W7 nem talált alaplapi drivert, így nem volt net. H97M Pro4 lap, W8.1 "ready" - persze, hogy nem találta a drivert, a W7 után jelent meg ez a lap.De semmi gond nem történt, leszedtem a polcról az alaplap gyári dobozából a gyári telepítő CD-t, és mehetett tovább minden szépen.
-
Clemi
veterán
A legtutibb, mikor le akarod szedni, de alaplapi driver hiányában nincs még hálókártya így nincs net kapcsolat. Ma most szedd le a hálókártya drivert a netről
Jaaa hogy te még nem találkoztál ilyen géppel aminek a hardvereit nem ismerte a Windows
hidd el, sokan már igen.
-
TriX2010
tag
Meddő vitát folytattok... Mindketten a saját szélsőségesre belőtt szemszögetekből nyomatjátok, mindkettőtöknek ugyanúgy van igaza (is) részben... Az a kurva nagy igazság, hogy minen egyes helyzet mást és mást kíván meg, mindig máshogy jó felkészülni.., de a legjobb mindig ha van B terv is...
De nem hiszem el hogy nem unjátok még a vitatkozást.... -
svgyula
addikt
Nos barátom ezzel megint elárultad a hozzá nem értésedet!! Lásd azokat akik a frissítés után pakolják vissza a működő "régi" a drivert a cd-ről amit a géphez kaptak! Normális emberek pedig megőrzik addig amíg működik a gép! Ugye te még nem találkoztál olyannal amikor felmegy az op rendszer de nincs sem wifi sem lan meghajtó csak a működésképtelen win fos?! De a rendszer intelligensen felkínálja, hogy keresd meg a neten! Ez kb az a helyzet, hogy keresheted a hátsó udvarban az uborkák között is, a siker hasonló.
Majd ha ilyennel találkozol és a következő netes gép esetleg 20-30km távolságban elérhető elgondolkozol azon amit írtál.(#70707) kásás
Szia! A BIOS-ban keresd meg a "power less" kapcsolót azon belül állítsd be power off-ra tehát amikor visszajön a feszültség mit tegyen a gép. -
AMD Power
titán
Köszönöm! Feltöltötte. Ki is ir valamit de nekem ez semmit nem jelent. Beírjam ide?
(I)DRIVER_POWER_STATE_FAILURE (9f)
A driver has failed to complete a power IRP within a specific time (usually 10 minutes).
Arguments:
Arg1: 0000000000000003, A device object has been blocking an Irp for too long a time
Arg2: ffffba09f82b6350, Physical Device Object of the stack
Arg3: fffff80336d0bc40, nt!TRIAGE_9F_POWER on Win7, otherwise the Functional Device Object of the stack
Arg4: ffffba09f948d010, The blocked IRP(/I) -
törölt tag
elég volt a registry hack (Disable Automatic Driver Updates Hacks), így már működik a gép.
ettől függetlenül nagyon gáznak érzem, hogy hekkelni kell a rendszert, hogy használni lehessen. halott gpu-tól függetlenül, ha letiltok egy eszközt eszközkezelőben, akkor a háttérben sunyi módon ne engedélyezze és telepítse hozzá a drivert.
amúgy egy nagyon alultervezett hűtéssel rendelkező samsung gépről van szó, ami csak "2d"-re volt használva, ergo a dedikált kártyának még mennie sem kellett volna az igp mellett. viszont a gyenge hűtésnek köszönhetően a proci megfőzte a dedikált kártyát, és ezért került hozzám előző körben. most "csak" hdd-ssd csere lett volna, csak az új build hülyeségeit nem kalkuláltam bele.
(#70676) Geth
np700z5a a típusa. talán i7-2675qm proci van benne, egy kisebb vagyonba került, és 5 év gari miatt nem szedtem szét gar idő alatt, viszont állandóan problémák voltak vele. -
jozsi252
veterán
Köszi!
Közben megcsináltam azt is hogy MCT-vel csak letöltöm a Wint ISO formátumba, és azt rendesen le tudta szedni. Ezt meg már ki tudom írni Rufus-al, és úgy is hibátlan. Nem tudom MCT miért ilyen gáz, most van először csak gondom vele, idáig hibátlan volt. Mindegy, letöltöm akkor külön az ISO-t, aztán Rufus-al rámásolom, vagy ahogy írod csak a tartalmát egy FAT32-re formázott pendrive-ra.
-
jozsi252
veterán
A topic összefoglalóba ott van hogy
"WINDOWS 10 ISO LETÖLTÉSE KÖZVETLENÜL A MICROSOFTTÓL"
Ha erre rámegyek, majd download now, akkor is az MCT-t kezdi el letölteni. Van olyan link ahonnan a legfrissebb ISO-t le lehetne tölteni? Olyan hivatalos ISO amibe a legújabb frissítések mint pl ez a 1709 már bele van integrálva? Nem ragaszkodom én hozzá, csak eddig azért volt jó, mert egyszerűen leszedte a legfrissebb a Win 10-et. -
törölt tag
igen, eszközkezelőben letöröltem a drivert, és letiltottam az eszközt.
ezután automatikusan letölti hozzá a drivert, és elmegy a kép.
ddu-val nem próbáltam, de nem is innen ered a probléma."Nem is értem miért kellene egy eszköz miatt az updateből nagyobb darabot letiltani, vagy hogy mi köze az MS-nek egy gallyra ment GPU-hoz
"
ha egy kicsit scrollozol a linkelt oldalon, akkor látni fogsz egy ilyen bekezdést:
"Pro and Enterprise Users: Stop Driver Updates with the Local Group Policy Editor"semmi köze nincs ms-nek a halott gpu-hoz, csak az előző build-nél működött. azaz valamit elbaltáztak az utolsó frissítésnél, amiért állandóan telepíti az eszközkezelőben letiltott eszközöket is. ha ez szerinted rendben van, az a te dolgod. viszont ha értő olvasás nem megy, akkor pls ne reagálj. köszönöm
van elég bajom. -
törölt tag
sajnos nincs rá lehetőség, nem véletlenül szívtam annyit előző körben.
nem volt lehetetlen, és meg is oldottam, de ez idáig kifogott rajtam.
épp ezt a leírás csináltam volna, amikor elment a kép. természetesen driver törlés és eszköz letiltása után történt, amikor ismét felrakta a drivert...
ha tényleg minden hülyét felvesz az emes, akkor megyek én is -
Rasiel
senior tag
Játék kifagyásokkal, .exe hibákkal utoljára ismerősöm gépén találkoztam, de ott az OC helytelen beállítása okozta ezeket a hibákat. Több játékot ki szoktam próbálni, de még egy esetében sem találkoztam kifagyásokkal több óra után sem, pedig ahogy írtam, nekem mindvégig manuálisra volt állítva a lapozófájl mérete.
Pl. az általam említett 8 GB esetén én ugyanekkora méretű lapozót állítok be, ha valaki játszik, nem tudom a rendszer automatikus beállítás mellett ad-e egyáltalán ennyit. Amennyiben nem, úgy néhány játék esetében lehetnek problémák.
Az a gond, hogy ez egy olyan téma, hogy valaki erre, valaki arra esküszik. Akárhol belefutok ebbe a témába, eltérő vélemények vannak. Én az az ember vagyok, aki az esetek többségében saját tapasztalatából indul ki, nem az általad említett úriemberre írom, de mindenféle "jóskapista" monyák megoldásaira nem adok, mert ő azt írta, akkor biztos, hogy úgy is van. Nekem még nem okozott problémát ez az opció sem XP, sem Vista, sem 7, sem 8.1 és sem 10 esetén, úgyhogy ebből kifolyólag sem szándékozom megváltoztatni. -
Rasiel
senior tag
Linkelni nem fogok semmit sem, mert tapasztalatból írom, írtam azt, amit. Az, hogy valami alapértelmezett beállítás egy szoftverben, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy legtöbb esetben megfelelő. Körülbelül Windows XP óta használom általam megadott értékeken a lapozófájlt, problémám még nem származott belőle.
Elsősorban a játékokból tudok kiindulni. 8 GB (tény, a fentiekben a duplájáról volt szó) és automatikus, rendszer által kezelt lapozófájl esetén nem egy, nem kettő helyen futottam bele olyanba (akár itt Prohardveren is), hogy többen panaszkodtak, a játék bizonyos idő után kidobta őket azzal a figyelmeztetéssel, hogy zárják be a programot, mert kevés a memória az adott alkalmazás megfelelő futtatásához (ilyennel jómagam is találkoztam még régebben, 4 giga esetén), holott a fizikai memóriahasználat nem érte el a 8 GB-ot. Hogy ez miért történt? Mert a virtuális memória elfogyott. De az hogy lehet, ha a lapozófájlt a rendszer kezeli és "intelligensen" beállítja a nekem szükséges méretet? Ja, hát őőő...neeem.
Jelenleg 16 GB RAM van a gépemben. Tudok olyan játékokat mondani (hogy csak egyet említsek: Dishonored 2, amely tény, hogy nem az optimalizáltságáról híres), amelyek komoly szinten használják a virtuális memóriát, akár 15 GB-ot is, amire lehet ugyan mondani, hogy még felefér a pl. 17 GB-ba, de ez a kihasználtság így azért már nem annyira megnyugtató, főleg úgy, hogy lehetnek szélsőséges esetek, ergo jöhetnek olyan játékok is, amelyek majd többet fognak kérni. Éppen ezért, ha a 16 GB-ja mellé még manuálisan beállít 4 GB lapozófájlt, nem fog származni belőle semmi problémája, nem ezen fog múlni pl. az, hogy nem lesz elég hely az SSD-jén. -
jokeph
nagyúr
Az a szükséges plussz.
Olyan WINDOWS-hoz kell (pl. XP), ami nem, vagy nem teljes értékűen telepíti fel az USB vezérlőjét.
WIN 7 és felfelé azért nem "kell" telepítened, mert a WIN-be integrálva van az USB1.1/2.0 drivere.
Egyébként az intel chipset driver tartalmazza többek közt az USB 2.0 EHCI drivert is.
Az USB 3.x (XHCI) driver-i (még) nincsenek a WIN-be integrálva.
, azt linkelted.
Illetve amit nem a "chipset" vezérel, "külső vezérlő chipes" (pl AsMedia), az mindenképpen telepítendő OS-től függetlenül.
-
svgyula
addikt
Ez a te "véleményed" Az nem a hozzáértésed tükrözően
"szutyok" hanem a gyártó által készített illesztő ami szorosan kapcsolódik az alaplap chipszettjéhez. Persze van általad "preferál" mindenható win10 univerzális driver de az vagy jó, vagy csinál ilyen anomáliát. Amúgy a hozzászólónak segíts inkább és ne a más hozzászólását kritizáld! Nekem a te "tudományodra"
és a véleményedre nincs szükségem! A kijelentésed pedig, hogy nincs intel USB driver egyszerűen felelőtlenség. Driver nélkül egyik gépen sem működne! Az pedig egy másik kérdés, hogy te lustaságból ráhagyod a telepítőre és szerencséd van, vagy egy hozzá nem értő csinálja ezt és mindenféle anomáliák előjönnek akár egy külső eszközt tönkre is tehet. De én itt le is zárom a vitát. Legyen igazad elhiszem: NINCS INTEL USB DRIVER!
-
-
Dhampir
félisten
Eddig csak "biztonsági célra" és próbatelepítésre kellett, egyéb esetben nagyon ritkán kellett alkalmazni, annyira stabilan futott a W10 még W7-ről történő frissítés után is, kivéve az egyik gépen a szeptemberi patch-kedd után, ami pár HP notebooknál problémát okozott, valamint a Fall Creators Update kiadása után, amit betetőzött egy lassan halódó winchester elpusztulása.
Más:
A HP által fejlesztett windowsos telemetriai szolgáltatást (HP Touchpoint Analytics Client névre hallgat) bírálják állítólagos processzorpörgetése miatt:
Súlyos vádak: processzorpörgető kémprogramot telepített számítógépeire a HP?
Amennyiben valaki HP géppel rendelkezik és hasonló túlterheléses jelenséget tapasztal, érdemes lehet utánanézni.
-
svgyula
addikt
Szia! Ez nem egyedi eset. Sok új géppel találkoztam amit nagytudású főnököm leemelt a polcról Németországban és hazahozta büszkén "hoztam egy szuper gépet"! Nos szinte egyikhez sem volt driver CD DE! még normális leírás sem! Az indítás után automatán települt volna a win7 de mégsem!
És a céges lemezről felrakott win nem ismert fel semmit.... Napokig vadásztam a neten a régiós sz@r gépek között mire találtam ezekhez megfelelő drivert! Azt is úgy, hogy fedél leszed nagyítóval kiolvas az alaplap és a chip típusát. Az itthoni gépeknél ami nálam járt szinte egyikhez sem volt meg a driver CD. Legutóbb egy asus-fos volt nálam. Napokig kerestem a SIS VGA drivert,
mert mindegyikkel lefagyott a gép. Mert hát nem mindenkinek lehet azt mondani, hogy vegyél x100eft-ér újat.
A win 10-ből is kezdenek kipotyogni a gépek. Az első telepítő még használta az előző rendszer drivereit, de nem kérdés, hogy pár frissítés múlva egyre több lesz a pár éves gépeknél az "anomália". -
pc360
addikt
A böngészőnél eddig a felület másodlagos volt, és azért használnak sokan Chrome-ot, mert sokáig az vitte a prímet sebesség szempontból. Mostanra fog ez megint változni, még 1-2 hónap, és a Firefox fényévekre leelőzi a bugos, lassú Chromiumot. A beállítható felület is nyilván segít visszavenni a koronát. Minden normális program, ami folyamatos használatra van kihegyezve, jól beállítható. Attól még, mert sokan használnak valamit, nem jelenti, hogy jobb is. Az MS felületeket sosem tudott tervezni, inkább csak bugokat gyárt, de azt hatékonyan. A stabilitás, sebesség stb. nem kapcsolódik a felület kérdéskörhöz. Azért, mert az egyik prioritás, nem záródik ki a másik, és főleg nem magyarázza annak igénytelenségét. 0:2, ja, csak fordítva.
-
vadkörte
addikt
Az alaplaphoz - Gigabyte GA-B150M-D3H - elérhető legfrissebb drivert. Az első telepítéskor is ezt használtam a gép építésekor. Akkor elfogadta, most megakadt a torkán. A W10 saját SATA drivere-ével megy... A Win csodái?
-
Fortclay
csendes tag
"Melóhelyen nincs valaki hozzáértő aki felrakná normálisan, driverestül?"
Ezért. Talán megbírkózok egy Next-next-finish-sel.
Persze, van olyan átlagfelhasználó is. Tudod ez olyan, használod évekig gond nélkül, olvasod mások bosszankodását értetlenül, aztán egyszer téged is megtalál. Legalábbis velem ez volt. -
Fortclay
csendes tag
Informatikus vagyok. Otthoni gépen saját kezűleg, terminálból felépített Arch Linuxot használok i3WM-el.
Egyszerűen csak beakadt valami a frissítésnél szerintem, volt már ilyen nem egyszer másnál is, nem driver gond, hisz azelőtt hetekig és újratelepítés után is tökéletesen működött/működik.
Tudom, hogy le lehet tölteni direktben én is úgy szoktam és most is úgy csináltam, sőt ha visszakeresed én adtam tanácsot metodikára (böngészőhöz user agent switcher). Csupán azért néztem meg a MCT-t, mert folyamatosan panasz volt rá itt és máshol is, gondoltam megnézem nálam megy-e. Visszajelzésként írtam, hogy nem egyedi hiba. Nekem kb. 35-40 perc alatt szedi le mindig az MS-től, 800 kb/s és 3 MB/s között ingadozva.Bferibörs, saját, nem céges Win 10 Home kulcsom van, tudtommal visszafelé nem használható.
-
Syl
nagyúr
Az a baj, hogy ez olyan terület ami nekem lehet kínaiul is írva (pedig csak magyar)
Össze-vissza kattintgatok, sejtelmem sincs mit csinálok. Egy biztos, nevet, gépnevet nem kért.
Szóval, inkább hagyom a pi**ába és kezelem a távoli fájlokat osx alól.Köszi a segítő szándékot
-
zseko
veterán
Na, akkor szerencsére nem ment át az irónia
Mivel nekem már cseszte szét rendszeremet a dualboot, ezért már nem szeretem ha az egyik rendszer akarja eldönteni, hogy hogyan bootolok be a másik rendszerbe. Majd én eldöntöm, ezért én is lehúzok minden mást. De, leginkább kezdőnek, sok lemez/partíció mellett pedig (szerintem) érdemes, pláne olyan hülye telepítő mellett ami a windowsnak van még most is.
-
Syl
nagyúr
Természetesen a nas self cuccával megy. Ám a registryben pont ez végett módosítottam egy bejegyzést (Change the value of BasicAuthLevel to 2). A credentials első próbálkozáskor bekerült a megfelelő helyre (vezérlőpult, felhasználói fiókok, hitelesítőadat-kezelő)
Kár hogy nincs más ötleted. De azért köszönöm!
-
Cr00py
senior tag
Nem azt írtam, hogy minden esetben ez történik. Azt írtam, hogy " hajlamos " rá.. velem is előfordult már párszor. Itt nem arrol van szó, hogy " jól - avagy rosszul" rakja össze az ember.. józan paraszti ésszel ha az ember gépet épít, akkor mindennek meg van a maga helye. Én is építettem már jópárat.. sőt.. ez a Windows marhasága.. és nem a sata kábel elhelyezkedésének a függvénye. De..nem is akarok vitázni ezen. A kérdező választ kapott a kérdéseire, és ez a lényeg. Az, hogy itt páran kiragadnak mondatokat egy amúgysem szentírásnak beállított hozzászólásbol, majd megkezdődik a " szőrszálhasogatás" arrol én nem tehetek.
-
Cr00py
senior tag
Nyilván számtalan befolyásoló tényező van ezeken kívül. Ez csak egy az éjszaka folyamán gyorsan összedobott "összefoglaló" lett volna magárol a telepítésről elméletben. Aki sosem csinált még ilyet, annak ez nyilván bonyolult, s maximum az ilyen itt-ott összeszedett cikkekből tud informálódni. Nem egyfajta útmutatásnak szántam a hsz-t, hanem inkább részben iránymutatásnak.
Az viszont biztos, hogy rengeteg olyan cikk van, amik csupán csak általánosságban adnak felvilágosítást, de mint tudjuk ez a gyakorlatan szinte csak részben elég. Pár napja egy másik fórumon is belefutott valaki egy hasonló cikkbe, ahol ugye nem volt megemlítve külön sem az UEFI telepítés folyamata, sem az .. hogyha ssd-re megy a rendszer, akkor a többi háttértárat addig célszerű lehúzni a gépről, mivel hajlamos a boot partíciót akár a HDD-re pakolni, ami később okozhat kellemetlenségeket, illetve egyéb apróságok, amikre szintén nem térnek ki ezen cikkek. -
formula01
senior tag
-
Kam1kaze
aktív tag
1.) SB Live!-ból nem tudtam hangot kicsikarni Windows 7-en, akármit is csináltam, ezért is maradtam anno XP-n.
Más böngészőnél (edge) is ugyan az a helyzet, hangerő tekintetében.Processzor topikban kérdeztem, hogy csak W10-el megy (mert, hogy azt írják Intel oldalon). Ott válaszolta valaki, hogy igen. Most rá is kerestem amit mondtál.
2.) Soha nem állítottam még színt ilyen kalibrálással, csak monitoron, meg vga driver-ben, ezért nem akartam jobban elcseszni egyenlőre, míg újra nem rakom. Most kipróbáltam, és jobb lett, de majd még állítgatom. Úgy néz ki, így meg fog oldódni.
3.) Arra (VeraCrypt) akartam átváltani pár éve, akkor olvastam ezeket.
-
Kam1kaze
aktív tag
1.) Erősítőre van rákötve a gép, sima sztereóként RCA-val. Hangkártya driver-nél egyben lehet kiválasztani a 2/2.1-et (amire be is van állítva), de a beállításoknál sztereóra van beállítva. Térbeli hangzás is ki van kapcsolva.
Előző hangkártya Sound Blaster Live!, mostani Sound Blaster Audigy Rx (de az integráltnál is ugyan ezt csinálta, meg az ismerősöm Windows 7-én is).Ezek szerint, csak úgy lehet megoldani, hogy a Hangerőkeverő-nél lejjebb veszek mindent 80%-ra, kivéve a böngészőjét. Windows miatt lehet ez, mert XP-vel tökéletes volt, egyenlő volt a hangerő. Amennyit előrelép a Windows az újabb kiadásokkal, majdnem annyit hátra is. Nem lennék kötve a 10-hez processzor (Kaby Lake) miatt, akkor szerintem elkerülném.
2.) Akkor passz. Majd úgy is újra akarom rakni a Windows-t, csak mindig valamilyen probléma jön elő, amire kereshetem a megoldásokat.
3.) Igen, az. Régóta használom, nem akarok váltani. Lehet összeesküvés elmélet, de több helyen is olvastam anno, hogy azért is hagyták abba a fejlesztést, mert túl biztonságos volt és a többi hasonló programot, könnyebb feltörni. Ebből is a TrueCrypt 7.1a-t ajánlott használni és nem a legutolsó 7.2-őt (állítólag).
Köszönöm az ötleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ALIENWARE Area-51 R5
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest