- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz
Aljasvip #72271 üzenetére
Drivert azt vagy MS oldalról, vagy az adott hw gyártótól első kézből, és még így is rizikós, meg kell várni a visszajelzéseket, mit ront el.
Hogy ne csak panaszkodás legyen:
Pár hónapja tök jól megy a W10 az egyébként koros laptopon, mondhatni semmi baja, pedig napi használatban van. W10 azóta van rajta, mióta kijött, de azért eddig voltak bajok. Frissítésekkel pont elkerüljük egymást, attól kaptam agybajt korábban leginkább. -
King Unique
titán
válasz
Aljasvip #70816 üzenetére
Amit leírtál, az magára a telepítésre vonatkozik, illetve a rendszermeghajtókra. Valamint Windowsnál, mert pl. Linux esetében már nem feltétlen igaz. De a lényeg, egy másodlagos (adattár) fizikai meghajtó ettől függetlenül lehet tetszőlegesen MBR / GPT, mint azt már más is említette.
(#70826) palfitom:
Ha a BIOS beállításai, fizikai csatlakozás stb. tényleg rendben vannak, akkor ez inkább lehet a Windowst, illetve a drivereket érintő probléma. Másnak nemrég némileg hasonló gondja volt, amiről ebben és egy másik topikban is ment a diskurzus. -
Geth
veterán
válasz
Aljasvip #70816 üzenetére
Ez így biztosan nem igaz.
A basic/dynamic disk teljesen más mint a használt partíciós séma (MBR/GPT).
Ég és föld, semmi közük egymáshoz.
Annyi a történet, hogy EFI módban tud bootolni a Windows GPT-ről (lehet MBR-ről is, de azt most nem tudom fejből).
BIOS módban (EFI esetén bekapcsolt CSM-mel) pedig csak MBR-ről tood bootolni a Windows.A nem bootolni kívánt lemezek mindkét esetben lehetnek bármilyenek, nekem is régi BIOS-os gépen a bootolni kívánt disk MBR, de a második (adattároló) disk már GPT
A basic disk az egyszerű partíciókat tartalmazó disk (lehet GPT/MBR).
A dynamic disket meg szoftveres RAID-nek kell elképzelni, de apartíciók(bocsánat, itt már nem partíciók vannak, hanem volume-ok) szintén lehetnek GPT/MBR-ek. -
jozsi252
veterán
válasz
Aljasvip #70688 üzenetére
Elvileg hogyha az "Eszköztelepítés Beállításai"-nál kikapcsolod az automatikus letöltést, akkor nem telepít fel semmilyen drivert sem?
Én legutóbb már úgy raktam fel a Win-t hogy csak azután adtam a gépnek netet miután ezt kikapcsoltam, illetve a drivereket felraktam a géphez. És akkor ő nem telepített fel semmilyen főbb drivert. -
svgyula
addikt
válasz
Aljasvip #70688 üzenetére
Szia! Ez azért van mert annó' valamikor a win 10 indulása után volt egy driver mizéria a gyártókkal az MS-nek.
Ha jól emlékszem(?) 3hetek kaptak a rendszer követésre. Vagyis az os frissítést a drivereknek követni kell(ene)!
Mivel a gyártók ez magas ívből le.......ják (tisztelet a kivételnek!) ezért mindenki azt kapja amit. Aztán vagy műxik vagy nem! Ha nincs friss driver akkor küld a rendszer egy univerzális sz@rt aztán ossza be mindenki. Ezzel az MS két legyet üt egy csapásra(vagy hármat?) egyrészt felhívja a lúzerek figyelmét arra, hogy csak rendszeresen frissülő hardveres gépet vegyenek, másrészt dobott egy kis koncot a szervizeknek. A harmadik pedig az antireklám értéke. Nem akarok nevet emlegetni de ha valaki olvassa az oldalt akkor látja a leggyakrabban felmerülő típusokat ez sem véletlen.......
Mindezt úgy írom, hogy nekem soha nem volt gondom a driverekkel. Bár ez itt szentségtörés kategória, ha azt írom "driver cd"Pedig azokat a hardverhez írták és láss "coddát" az általánosnál amit az MS odadob jobban vagy legalább is hiba nélkül működnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- LEGO klub
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Eredeti játékok OFF topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged