- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dumi86
senior tag
válasz
Ga3rieL #76626 üzenetére
Hali. Eléggé valószinű hogy azért van az a dátum,mert az MS ma adja ki hivatalosan ezeket az ISO-kat,csak úgymond előre be lett rakva a letöltő helyük,de magát az ISO-t gondolom az MS publikálja. Amerikában több órával előbb mint nálunk,itt Magyarországon este 7től várható ma Update-n és vagy egyéb hivatalos letöltési helyeken. Remélem kielégitő a válasz
-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #76556 üzenetére
Igen, nyilván szokták frissíteni és majd minden bizonnyal bekerül a listába a 1803 is, amint elérhető lesz.
(#76555) twofatcat:
Azért általában szükséges ilyenkor bizonyos dolgokat egyértelművé tenni (linkelni), mert nem feltétlen van velük mindenki tisztában. Amúgy nem különösebb fáradtság, pláne csak átollózni ezt-azt a korábbiakból. -
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #76550 üzenetére
A TechBench weboldalára gondolsz? Ott valóban ki lehet választani mindent részletesen és hivatalosnak is mondható, mivel a Microsoft szervereiről történik a letöltés. De amúgy a Microsoft weboldalán lévő letöltésnél sem kötelező az alapértelmezetten felajánlott MCT-t használni, mert a böngészőben trükközve megoldható közvetlenül az ISO-fájl letöltése is. Ha pedig Linux és macOS rendszerekről, illetve pl. androidos mobileszközről van megnyitva a linkelt weboldal, akkor eleve az utóbbi opciót fogja felkínálni.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Ga3rieL #76548 üzenetére
Az melyik oldal, ahol ugyanúgy kiválasztod a verziót, meg a többit a Microsoft oldalán ahonnan ugyszint letudod tölteni z ISO-t ? Hasonlóan az iso downloader programhoz. Régebben láttam itt be linkelve, de már lehetetlen annyit visszatekerni, hónapokat. Köszi annak aki bedobja ide mégegyszer.
-
-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #76545 üzenetére
A 1803-as verziónál hivatalosan elvileg csak az ESD érhető el, de az ISO-fájl még nem! Utóbbi max az Insider verziókból kiszivárgott 17133.1-es build formájában, ami elvileg az RTM-nek tekinthető. Bár erről volt vita, hogy mennyire az és végleges, illetve a 10-én megjelenő hivatalosan is végleges változat még kaphat pár apróbb javítást. Viszont aki annyira akarja, az letöltheti egy ideje pl. innen, vagy generálhat ISO-t az UUP-s megoldással. De már csak pár nap a hivatalos megjelenés, szóval ha annyira nem sürgős, akkor célszerűbb megvárni azt.
-
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
Ga3rieL #70428 üzenetére
Ezt kaptam:
A(z) startcomponentcleanup kapcsoló nem ismerhető fel ebben a környezetben.
További információért tekintse meg a súgót.És 1 byte-tal sem lett több helyem a C: meghajtón.
Egyéb 5let?
Mondjuk a másik gépes megoldás alkalomadtán majd kipróbálom, csak most nincs a közelben másik gép. Köszi.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
Ga3rieL #70428 üzenetére
Könyörgöm!
Akkor negyedszer is nekifutok.
NEM ENGED BEÁLLÍTANI SEMMILYEN MEGHAJTÓT VAGY ÚTVONALAT!!! PONT EZ A GOND!
Ha sikerülne leszedni, akkor nagyobb (500GB) SSD-re települne a Win10, ez lenne a lényeg, onnantól már megoldott a dolog, csak addig kellene eljutnom valahogy.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
Ga3rieL #70425 üzenetére
Akkor nem figyeltetek, mert sehol nem kérdezte meg, hogy hova akarom letölteni a file-t, tehát nem is tudom máshova letölteni a file-t.
EZ A GOND, ezért kérdeztem.
Egyébként 59GB-os SSD és 3,18GB a szabad hely és tudom, hogy nem egészséges az SSD-nek sem.
Ja és több, mint 30 GB-ot a win zabál fel.Az lenne a kérdés, hogy hogyan tudnám rávenni, hogy egy általam választott lemezre mentse le a file-t???
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ga3rieL #70347 üzenetére
Először a win 7 pro full frissétése történt.
Aztán [link].
Itt jött a dll mizéria (mire találtam egy redit posztot).
Majd mint írtam lefutott, újraindult. Majd kancsó.
Lefutott egy updateregistry nevű segéd (ms javaslatára) és most kezdem előröl. Mert azt írták próbáljuk meg többször az upgradét (hát most megpróbálom másodjára). Közben lázasan nyálazom a csillió oldalt ami ezzel a problémával foglalkozik.C1900101-20007 kód az update ezt írja.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Ga3rieL #69808 üzenetére
Megoldotta a problémát. Hálásan köszönöm
Csak egy friss build-el rendelkező win10et kellett feltolni a gépre. A gtx1070ti-t is pillanatokon belül felismerte már
Örök hálám
(ja, új az accom mert az előzőt egy nagyon régi email címemmel használtam és sehol nincs meg se a fiók jelszava, se a ph-s. De annyi baj legyen)
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Ga3rieL #69803 üzenetére
A program működése. Megnyitod. Jobb oldalt fent látod a Menüket,füleket, Windows , Office és Beállítások.
Neked a Windows fül kell. Kiválasztod a Windows 10-et vársz kicsit, és fent kiválasztod a kiadást.
a listába fent fekete címmel Windows 10 Fall Creatures update - September 2017 .
Utána a fentit kiválasztod ha az kell a Windows10 Home/ Pro-t
Megerősítés gomb alatta, vársz kicsit utána a nyelv kiválasztás, pl. magyar. megint megerősít. vársz kicsit, és kiválasztod,hogy a 32 bites vagy a 64 bites verziót szeded e le. És ennyi. a többit gondolom már megy pendrivera feltenni. -
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL #67951 üzenetére
Ez most mi volt?
Én a Számítógép/érzékelő menüpont adatait kérdeztem.
Jó azért az összes random adatot gondolkozás nélkül ne írd már be
Mértékegységek, szavak se stimmelnek. Akkor már inkább egy tesztriportot tölts fel valahova... Amúgy van benne Stress teszt, ott is meg tudod nézni hogy áll a hőfok terhelve.
(#67950) Spec: Te mondtad ki, hogy kvázi kiröhögtek a fórumon, nyoma is van rajtam kívül is... Innentől miről beszélünk?
Szövegértés 1-es demagógia 5-ös. + szalmabáb érvelés már megint. -
-
Geth
veterán
válasz
Ga3rieL #67893 üzenetére
Kipróbáltam
Bedobtam egy film DVD-t, ahogy beolvasta, megnyílt az MPC-HC, és bedobott magának a DVD-nek a menüjébe, ott kiválasztottam egy hangsávot meg feliratot és lejátszotta frankón.
Ezt az auto indulást a Control Panel / AutoPlay alatt tudod beállítani.Ettől függetlenül szerintem ez az Open Disc funkciót használja, szóval lehet ez sem segít rajtad.
-
Doky586
félisten
-
Geth
veterán
válasz
Ga3rieL #67347 üzenetére
Helyet nem sokat spórolsz vele, az átlag eszköz tárhelyéhez képest elenyészőt.
Amúgy pont, hogy bizonytalanságot viszel bele a rendszerbe
Én elhiszem, hogy egy updatet az MS-nél megpróbálnak megírni minden elképzelhető forgatókönyvre, én azért arra számítok (eddig bejött), hogy legalább érintetlen rendszerre jól működik.
Mindenféle próbálkozást/rendszer visszaállítást én már meghagyom annak, akinek több ideje van erre -
movax
őstag
válasz
Ga3rieL #67347 üzenetére
Nem a hely a fontos itt, hanem a bizonytalanságok számának a csökkentése. Nálam pl. betonstabil minden, pedig minden elképzelhető eltávolítást elvégeztem, minden leállítható folyamatot leállítottam, minden fölöslegeset megöltem a Feladatütemezőben (itt van pl. egy csomó telemetria meg egyéb f@szság). Egyetlen update sem cseszett szét semmit, semmilyen gondom nem volt a win10-zel soha.
Minden mókolási lépés előtt persze ajánlott a rendszervisszaállítási pont létrehozása, nekem igazából nem volt szükségem rá.
Másik alapelv: ne használj semilyen default beépített appot vagy programot, képnézőt, videólejátszót, böngészőt, stb. mert szar az összes, ezzel is tonnányi idegsejtet spórolsz meg. Mindenre van jól kifejlesztett és bejáratott célszerszám, azt kell használni, nem hevenyészve összedobott appokat.
-
törölt tag
válasz
Ga3rieL #67325 üzenetére
Fast startup-ot visszakapcsolta, senki se kérte
Zárolási képernyőn beállított slide show nem megy, gyakran lelövi egy perc alatt a monitort senki se kérte
Tétlenség utáni automatikus zárolás visszatért, csak hol kéri a PIN kódot hol nem, a beállításokban a dinamikus zárolás négyzete inaktívIntézőben jobb klikk nézet menüből kivették a fájlnevek elrejtését, képeket tartalmazó mappánál jó volt
Pár élőcsempe beszart
Onedrive-ot kézzel kellett frissíteni az évek után végre visszatérő on-demand funkcióhozFolytasd ahol abbahagytad feature alapértelmezett lett kikapcsolhatatlanul: Chrome, Spotify indul magától restart után is pedig nincs indításban
-
Maszi65
csendes tag
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL #63263 üzenetére
Ez egy komplett új oprendszer build, ami mindent tartalmaz, az benne a nagy...
Ha nem tetszik, menjél vissza 8.1-re. A rolling release kényelmetlen és hibaforrás, ez tény.Értsd, ez ugyanaz mintha leszednéd a friss ISO-t, elindítanád a setup.exét és csinálnál egy in-place upgradet. Márpedig az ISO az nem kicsi. Frissítés után meg az előző build ott lesz a Windows.Old mappában.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL #63261 üzenetére
Mechanizmusát tekintve ez olyan lesz, mintha Windows 7-ről frissítenél 10-re. In-place upgrade.
Lehúz egy teljes telepítőt és kicseréli a rendszert. Igen a telepítés sok helyet igényel, utána fel lehet takarítani lemezkarbantartóval.
Amúgy nyilván ez még a tavaszi CU, az őszi még egyáltalán nincs kész.(#63215) TRob1: Ma kiderült, hogy azért nem jutott eszembe ezt sose használni, mert Windows 7-en momentán ilyen nincs
Munkahelyen meg az van. Itthon meg gondolom ignoráltam.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Ga3rieL #63258 üzenetére
Állítólag updaten jön le,de azért furálom mert be állítottam a halasztást az azt mondják fél évig tolja el a frissítést.A cikkben meg azt írták már mióta először megjelent ki javították a hibákat.Bár nekem így sem akaródzik a frissítés,de azt is írják ,hogy az alap nem lesz támogatott vagy mi.
És tényleg a szaros alkotóit akarja telepíteni
Én félek ,hogy szétcseszi a rendszert,meg egy csomó helyet foglal majd a sok felesleges szar. -
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #63023 üzenetére
Nem értem számodra mi fog változni ősszel. Az NEM EZ a CU lesz, hanem egy teljesen más, újabb nagy frissítés."CU2" (Nem a mostani CU javítása, hanem újabb feature-k, újabb javítások.) Vagyis újabb hibák is lehetnek/lesznek. Tehát ha egész eddig ódzkodtál, akkor semmi sem fog változni számodra ősszel sem. Sőt, a win10 történetében soha sem. Ergo: jobb ha maradsz 7en. Ha meg mégis 10, akkor MINDIG is benne lesz a pakliban hogy valami elszaródik egy frissítés következtében. Mert miért is változna ez a tendencia ha az elmúlt 2 évben megvolt?
ui: A "mostani" CU-t meg csak halasztották xy gépeknél. Amúgy meg eleve késleltetve mennek ki az ilyen frissítések, nem mindenki egyszerre kapja. Vkik akár hónapokkal később...
-
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #62341 üzenetére
Jó későn?!? Jaja, este 11kor...
Amúgy meg vagy 20 éve fejlesztgetik/frissítgetik/aktualizálják. És MINDIG meg tudja nyitni a képeket. És MINDIG lehet benne lapozni is. És ezen kívül még jó sok minden mást is tud. ÉS tud magyarul is, és van 64bites verza is, és egy valagravaló plugin, és a veszteségmentes képeket is megnyitja, meg a PS formátumát is, meg minden létező képformátumot. MS míg világ a világ nem fog tudni ilyet alkotni (Még ha felvásárolná - Jujj!, nem akarom az ördögöt a falra festeni - , akkor is elcsesznék, lásd pl. szkájp)
(#62342) Géb89 :
2016 december. De ha minden működik, mindent megjelenít akkor mit fejlesszenek?
Jobb ha 2 naponta jön vmire frissítés és egyre xarabb lesz? (Mint pl. a legtöbb andoidos app?)
Ha van vmi új, vagy hibát találnak, majd fejlesztik.
MS xarja most 19-én is frissült. És? Akkor se ér semmit... -
movax
őstag
válasz
Ga3rieL #62337 üzenetére
Azt, hogy - ne haragudj -, de te mindenáron szívni akarsz a windows-szal.
Mondjuk itt páran, hogy el kell kerülni azokat a szarokat, és nem lesz gondod, de folyton visszatértek hozzájuk. Feladom, használjátok továbbra is a windowsos képnézőt, az áruházat és minden egyéb félkész fos appot, így a fórumnak is hosszú élete lesz.
-
TRob1
veterán
-
-
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #62059 üzenetére
Akkor valszeg Te az e havi (júniusi) "patchkeddi" összegzőről beszélsz. Az dehogynem fog felmenni.
Épp ma szedtem le és csináltam egy boot pendrive-ot az MS progijával, me asszonynak újraraktam win-t ssd-re, és CU volt, de utána még felment rá az ehavi update...(#62058) quailstorm :
-
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #62053 üzenetére
A Redstone 2 a CU, a 1703 ami idén áprilistól elérhető/tölthető/frissíthető, amit szüneteltettek egy ideig a win updaten. Tehát most nem tudom mit tennél fel, mit nem tennél fel és mi mit vágott tönkre.
(#62056) quailstorm :
Össze jön vagy nem jön össze, kiderül majd ősszel. -
svgyula
addikt
válasz
Ga3rieL #62027 üzenetére
Szia! A program beállításokban futtasd rendszergazdaként.(ikon jobb klikk-speciális-futtatás rendszergazdaként) A könyvtáraknál meg az "újrahúzás" után előszokott fordulni, hogy a hozzáférést nem engedélyezi így újra kell adni a könyvtárak/file-ok a jogokat. Nálam kétszer eljátszotta. Már nem csodálkozok ha nem nyit meg valamit mert én nem mászok végig a ~1,5TB állományon naponta.
(#62034) AndrewBlase
A windows alaphelyzetbe állításhoz nem kell lemez. A programok egy részét pedig a windows.old könyvtárból vissza tudod állítani. -
movax
őstag
válasz
Ga3rieL #62016 üzenetére
Felejtsétek már el a default áruházi szarokat, minek kell erőltetni, de tényleg. Képet nézni ősidők óta ott az Irfanview, videóra mondjuk a PotPlayer, zenére pl. az AIMP, offiszra a LibreOffice, pdf-re a Foxit, fájlkezelésre a TotalCommander és csavesz, nincs gond, nincs fennakadás, csak öröm és boldogság. Évtizedek óta nincs gondom ezekkel, de tényleg SOHA semmilyen bajom nem volt.
Ne értem na, komolyan, hatalmas szabadság van, tele a net ingyenes, jó és régóta megbízható szoftverrel, de sokan továbbra is azt a néhány szar appot erőltetik, ami naponta befosik, összeomlik, rossz, de legalább lehet panaszkodni a gondok miatt a fórumon. Miért, könyörgöm?
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL #61648 üzenetére
A sandboxolás miatt kell. [link]
Címsoron jobbklikk és feladatkezelő, vagy shitf+Esc és meglátod mi az. Gondolom pluginok.
A konteókat meg hagyjuk már. Simán igénytelenségről van szó az erőforrás zabáló programoknál. Az a lényeg, hogy csicsa legyen és gyorsan össze lehessen okádni, meg megváltoztatni, minden webalapú (mobilappok is). Azt meg nyilván egy telefon se győzi, hogy JavaScriptet fordítson napestig. Merül meg akad.
De tekintve, hogy a piac 99%-nak jó így is, teljesen felesleges lenne a fejlesztésbe pénzt ölni. Manapság mindent erőből oldanak meg és jól nézzen ki, legyen trendi.Chrome meg egy kifejezetten takarékos és előremutató böngésző volt úgy 2009 körül. Most ha valaki takarékost akar, ott az EDGE
Azon kívül úgyis csak kettő másik van, a gecko meg a blink. Azok meg már nem fognak kevesebbet enni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest