- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solymi81
aktív tag
válasz
#86564352 #122714 üzenetére
A vas az szerintem bírná (adatlapon ott a konfig), csak ha ennyi probléma van vele akkor az úgy macerásabb.
Win 7-ből meg Ultimate van, nemtom mennyire számít, de ha jól tudom a céges Winek még kapják a frissítést.
Úgyis veszek egy nagyobb SSD-t, átköltöztetem rá a 7-est és upgradelem 10-re akkor. -
-
hhgygy
senior tag
válasz
#86564352 #122249 üzenetére
Ja, én is utólag, magyarról állítottam angolra a teljes Windows 10 Pro UI-t és ennek ellenére azzal köszönt minden nap, hogy "Köszöntjük". Fordítóként arra gondolok, mennyivel személyesebb lenne, ha a "Köszöntelek" szót választották volna a Welcome-ra, de tökmindegy.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
#86564352 #122190 üzenetére
Szia!
Én pont fordított helyzetben (voltam).
Román nyelvű Windows volt azon a laptoppon amit vettem.
Magyar nyelvet rátelepítettem.
Sikerült még az üdvözlő képernyőt is magyarra állítanom.
DE maradt még néhány román nyelvű maradvány amit sehogy se tudtam eltüntetni.
A speciális rendszerindítás (csökkentett mód stb.) teljesen román nyelvű maradt.
Mérgemben csináltam egy Windows Resetet, azóta nem látok semmiféle román szöveget. (a Windowsban)
Ui:
Eltűnt meg annak az usernek a nickje is aki először feltelepítette a Windowst.
Pedig rögtön eltávolítottam, miután lelétrehoztam "magamat"
És mint látható a telepítés dátuma a reset által megváltozott
Úgy néz ki hogy ezt nem lehet megúszni...
Operációs rendszer tulajdonságai
Opr. neve Microsoft Windows 10 Pro
Opr. nyelve magyar (Magyarország)
Opr. telepítő nyelve román (Románia)
Opr. kernel típusa Multiprocessor Free (32-bit)
Opr. verziója 10.0.18363.900 (Win10 19H2 [1909] November 2019 Update)
Opr. javítócsomag -
Opr. telepítés dátuma 2020. 07. 13.
Opr. főkönyvtára C:\WINDOWS -
törölt tag
válasz
#86564352 #122190 üzenetére
Jól írod le a jelenséget. Ezek, csak ilyen átvillanó dolgok.
Az átmásolási beállítások két jelölő négyzete, érdekes módon üres volt. Ezt míg magyar volt megtettem, akkor kért is ki-be jelentkezést. Eljátszottam ezt már Német felületen is, nem kért ki-be jelentkezést.
Aztán eltávolítottam minden Magyar nyelvi, beszéd és egyéb beállítást, Store-ból is. Többszöri restart, ki-be jelentkezés után is az "Üdvözöljük" "Kijelentkezés" "Újraindítás" megmaradtak.
Csináltam egy új lokális felhasználót, ott még rosszabb a helyzet. Az Edge totál Magyar nyelven indul. Tovább nem is mentem, töröltem a felhasználót.
Így marad, remélem nem lesz zavaró a gazdájának. -
válasz
#86564352 #122119 üzenetére
Rájöttem az okára.
Engedélyeztem a Hyper-V szolgáltatást mert kellett egy virtuális XP, egy régi program futtatása miatt ami nem megy W10-en sehogy.
Ez hozta a + virtuális megjelenítőket, amik nem is zavarnának de az egérkurzor meghülyült és nem működik azóta a fényerőszabályzó appom se.
Gondolom szerencsétlen app valamelyik virtuális kijelző fényerejét állítgatja, nem a fő monitorét.
Kikapcsoltam a Hyper-V-t, és eszközkezelőbe töröltem a +4 darab kijelzőt, így helyreállt a rend.
Ha legközelebb kell virtualizáció akkor futok egy kört a Virtualbox-szal, hátha az nem kavar be így mint a Win gyári virt. programja. -
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #122032 üzenetére
Valami hasonló nekem is rémlik, erre csak ennyit tudok reagálni:
(amúgy MINDENT félretéve max annyi problémát okozhat, hogy több írás történhet az SSD-n, ezrét figyelem de semmi változást nem érzékelek, tehát nagy gondot nem okoz csak bántja a szememet mikor megnézem, plusz ez egy nagyon látványos hiba ezrét kellen megoldani minél hamarabb)
-
Kiskokó
veterán
válasz
#86564352 #120726 üzenetére
Helló
Ez nem ilyen egyszerű, mert üzleti laptop lett cserélve. A régin még win7 volt de ugyan ez az egér tökéletes volt. Én magamnak itthon a 3. ilyen egeret koptatom (meg előtte M525)
sose volt semmi bajom velük. Sőt itthon most a rendszer úgy van össze rakva, hogy 2 uni vevőegység két külön helyen, és 2-2 bill és egér külön szobákban külön Unihoz párosítva. Minden megy tökéletesen sose akadt még össze.
Itthon amúgy win10 1909. De ezek után tuti nem is frissítem le.
Az üzleti új laptop meg full friss telepítés és 2004re frissült. A legeleje óta csinálja ezt az anomáliát de már nagyon unom.(lehet köze hozzá, hogy volt egy Spy a gépen? de már törölve, csak a firefoxba nyitott meg induláskor 2 másik hirdetést)
Köszi
Van még egy új bontatlan ilyen M545 egerem, lehet elviszem kipróbálom azzal vagy én már nem tudom
-
válasz
#86564352 #120683 üzenetére
Köszönöm, ez a rollback valóban működik, de akkor sem frissíti le, ha manuálisan válaszoom ki a drivert a meglévők közül. Ennek ellenére herótom van már az egésztől, unom, hogy a Microsoft fosik a szánkba. A gép nem az enyém, most magyarázhatom a hozzá nem értő ismerősömnek, hogy mi a helyzet.
Az is teljesen kikészített, hogy az Update BIOS-t is frissít, de valaki már régebben megmagyarázta itt, hogy olyat nem is tudUtálom az egészet, csak rákényszerítik az emberre.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #120078 üzenetére
Természetesen.
Látszik rajta, hogy az egész még akkor kezdődött, amikor a Windows Phone-al próbálkoztak. Az egész Metro, Modern UI, majd UWP-re átkeresztelt dolog ehhez kapcsolódik.
Értem én, hogy telefonra kellett egy keretrendszer, mert ott mégsem lehet a 30-40 éves Winapi-ra fejleszteni, de a Windows Phone kimúlt, desktopra pedig senkit sem érdekelt az UWP felület, és az áruházuk se nagyon.
Volt pár próbálkozás, tulajdonképpen ma is ugyanazok az alkalmazások vannak fenn a store-ban, amit a Win8 megjelenésekor kezdeti lendülettel írtak a fejlesztők, de azóta alig valami.
Látszólag az UWP alól is kezd kihátrálni a Microsoft, mert ugyebár itt vannak az élő csempék, amikről az a hír járja, hogy meg fognak szűnni. Megintcsak arról van szó, hogy a Windowsos telefon nyitóképernyőjén ezek még akár működőképesek is lehettek volna, de desktopon a startképernyő nem létezik, a startmenüben meg olyan rövid ideig tartózkodik az ember, hogy értelmetlen az élő csempéről beszélni.
xBox talán, ahol más a helyzet, de azt meg nem hiszem, hogy ilyesmire használnák az xBox tulajdonosok.Amikor bedurvulok, akkor eszembe szokott jutni olyan dolog, hogy a Microsoft kidobhatná az elmúlt 7-8 évet, és wisszatérhetne a 7-es Windowshoz
De ilyet nem írok, mert letiltanak innen. Persze, vannak dolgok, amiket betettek a 10-esbe, és hasznos.
Paint3D, pl
És biztos sok olyan dolog is van, amit én (és az átlagfelhasználók nagy része) nem használ, nem is tudja, hogy van.
Amíg a melóhelyen 7-es volt, itthon pedig 10-es, valamiért sosem volt olyan érzésem a melós gépen, hogy valami hiányzik, és az otthoni gépen sem éreztem sosem olyat, hogy hű, ez mennyivel jobban működik 10-es alatt, 7esen. -
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #119625 üzenetére
Kismillió variáció van:
- elhalaszthatja egy évvel (persze nem tudom, hogy ettől visszakapja e a szabad helyét)
- frissítheti és ugye pár napig ha valami nem smakkol könnyen visszaállhat de saját maga is csinálhat a frissítés előtti állapotról egy mentést és ha nem jó visszaállhat arra klaszikus a Macrium Reflect.
- tiszta telepítés a gyávák sportja, akik nem küzdenek meg a problémákkal. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #119383 üzenetére
Korrekt lista, még néhány apróság ami eszembe jut hirtelen (korábban is írtam már):
Néhány újabb tétellel bővült az optional componentté alakított (és ezáltal törölhetővé tett) összetevők listája, pl. notepad, régi paint, wordpad, powershell ise.
Emeltek az OpenSSH verzióján, sajnos nem 8-asra, így a proxyjump/proxypass még mindig használhatatlan ha wsl és natív között ugyanazt a config-ot használnád (a 8-asban működik). -
oke
senior tag
válasz
#86564352 #119037 üzenetére
Safe módban és kompatibilitásban is próbáltam, de nem lett jobb.
Hozzáadtam egy új felhasználót próbaként és azon megy rendesen, ez jó ötlet volt, köszi.
Bár nem értem az alap fiókon mi romolhatott el. Már a legelső office feltelepítésnél ezt produkálta.... Maga a win kb 2 hónapja kerül fel.
Az in place upgrade felülír mindent, mintha újratelepíteném vagy megmaradnak a programok/beállítások? -
repvez
addikt
válasz
#86564352 #118170 üzenetére
Megnéztem, de 50% felett nem megy, de mégis pörög a ventilátor, de lehet az is a probléma, hogy mintha nem használná a VGA-t, mármint a dedikáltat, hanem csak az integrált üzemelne, mert a tálcán lévö ikönnál ha ráviszem az egeret a driver ikonjára akkor kiirja, hogy geforce 1050ti (inaktiv)
A driverben nem tudom, hogy lehetne állitani, hogy csak a dedikáltat használja vagy egyszerre mind a kettöt. nem találtam semmi olyan beállitást ahol ezt meg tudnám adni.
A 4k videok vagy az 1080p-seknél meg a hang folyamatos, de a kép meg néha megáll , szóval, nem tudom, mi ez, mert ha akadna a video lejátszás akkor a hangnak is meg kéne akadnia. -
Lacpac
őstag
válasz
#86564352 #117713 üzenetére
Tényleg nem hiszed hogy nincs ott, vagy csak szimplán hülyének vagyok nézve?
További alkalmazásokra rákattintva, majd az aljára görgetve:
Ha a másik alkalmazás keresése ezen a gépen -re kattintok, és kiválasztom a programot a telepítési mappákból (.exe kiterjesztéssel) annyi történik, hogy kibővül a lista.
Pipálni még utána sem tudok.Elnézést a mobilnetesektől
-
Lacpac
őstag
válasz
#86564352 #117685 üzenetére
A gépházba akkor mentem amikor nem volt meg a végleges társítási lehetőség.
Az első próba file exploreren keresztül volt.
Nincs ott!
évtizedek óta használok számítógépet, nem azért jöttem, mert nem tudok megnyitni egy file-t.
Azért jöttem mert eltűnt a végleges társításhoz a kijelölési lehetőség...
Arra lennék kíváncsi, hogy miért, mi történt.
Van-e rá megoldás. -
-
válasz
#86564352 #117682 üzenetére
A helyzet az, hogy most már értem a kolléga problémáját. Nálam is a legutolsó frissített Win van(18363.815) fent, és kíváncsiságból megnéztem a Gépházban, hogy nálam mi a szitu, ezzel a konkrét ".mkv" fájlal. Nos, csak ennyi lehetőség van, nincs további társítási lehetőség, pedig nálam is telepítve van az ott felsoroltakon kívül más lejátszó progi is.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
#86564352 #117483 üzenetére
Ezt csináltuk jó pár perccel ezelőtt de semmi az a szar én értek a gépekhez ő meg nem és csak viberen tudunk beszélni,szóval ha ott ülnék többet tudnák én is.De képeket küldött neki nincs benne,ez fura.Mókolt volna egy számítástechnikai boltos?Bár azt mondja az se tudta,hogy van benne alapból videószerkesztő
-
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #117379 üzenetére
Elolvastam a kommenteket a linkelt cikkben, nem mindenki volt elájulva tőle.
Most ha a másik táborba tartoznál és beleraknák a rendszerbe, akkor lásd az első mondatodat.
Nem lehet mindenkinek jó(A 0.16 egyébkét a powertoysra vonatkozott, annak a verziószáma jár most ekörül.)
Nem kell idézőjelbe tenni, hiszen a neve is toys. -
válasz
#86564352 #115808 üzenetére
Nem ez nem vírus, sok esetben találkoztam én is ezzel, fel is hívtam az illetékeseket, akkor várni kellett, MS miatt volt ez a jelenség, valószínűleg VL kulcs lesz. Később elég volt parancssorból deaktiválni, majd újra beaktiválni a windows-t és megy azóta is. Nálunk legalább is ez volt a megoldás.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #115654 üzenetére
Igaz, egy ilyen feladatot létrehozni ami a gép bejelentkezésekor lefuttatja az idő frissítésést.
(amúgy ezt kicsit GÁZNAK tartom, szerintem alapnak kellene lenni, hogy egy gép bekapcsolás, újraindítás stb. esetén automatikusan lefusson egy ilyen idő frissítés amint netet kap a gép, tehát normál esetben kb. minden esetben hiszen sok gép fixen neten van.
-
válasz
#86564352 #115646 üzenetére
Koszi a tippeket, nem mokolt a tema hanem a Classic Startmenu amit latsz, az van fennt de az mar vagy 2 eve, ez a csoda fenyreklam meg 2 hete lett ilyen.
Lehet valami a vga driver korul mert a mult evi utolso nagy updatet halasztottam, kb.2 hete engedtem neki es tisztan emlekszek hogy az Intel drivert is lefrissitette.
Korulnezek ezen a vonalon.Es csicso82,
ez nem laptop hanem egy mini pc ami fel van applikalva egy 22" monitor hatuljara es naponta hurcolaszva van vagyis nincs mindig aram alatt.
Valamint ha be is van dugva akkor is hasznalat utan a 20 eves reflexszel kinyomom a kapcsolos elosztot.
De az elhatarozast vegre tett kovette, legalabbis ma vettem egy CR2032 elemet vagyis a folyamat elindultKoszonom a tanacsokat.
-
-
-
KaitouP
nagyúr
válasz
#86564352 #114952 üzenetére
Na igen, kvázi pontosan így állok én is ezekkel a programokkal ahogy levezetted, hosszas próbálgatás után maradt a Win 10 felé fényképek, amikor még először kezdtem el használni a rendszert, aztán hozzá is szoktam, így meg még annyira sincs ínyemre más programot használni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #114779 üzenetére
Akkor lett volna jó (talan), ha a desktop helyét átvette volna egy egész képernyős, csempezheto valami, hasonlóan, mint ami windows phone-on is volt, vagy pl az android widgetek.
De az, ahogy w8-on megvalósítottak, volt desktop és teljes képernyős start, azt nagyon nem birtak megemészteni a felhasználok.
Az egész uwp alrendszer baja az, hogy a microsofton kívül szerintem nem igazan fejleszt rá más. Legalábbis pc-n. Innentől kezdve akar meg is szűnhetne az egész kép, nagyon kevesen vennék eszre. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #114779 üzenetére
Apró korrekciók:
esetleg az xbox widget csapat és a csempés csapat beszéljen egymással
Hát beszélhetnek, de két teljesen más dologról (tile vs Microsoft.XboxGamingOverlay app) van szódirekt beállítottam gépházban ne kérjen visszajelzést soha
Azt hittem az csak a Feedback Hub-ra vonatkozik. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
#86564352 #114717 üzenetére
Marci kedvéért lefuttattam a jelenlegi rendszeren azt a keresőt és miközben futott rájöttem, hogy ezzel prezentálni tudom, hogy egy program mennyire felemésztheti nálam az erőforrásokat. Valódi állapot:
- átlagos böngészés mellett:Ha! pedig feltennék egy vírusirtót akkor az továbbá megközelítőleg a rezidens védelme által még ennyi erőforrást zabálna.
Tehát a fő kérdésem az, hogy tud elfogyni az erő két dolgoktól?
(#114719) Marci112233
Nem rég. Hónapok óta küszködök ezzel a problémával, hogy bármilyen böngésző és vírusirtó melett elfogy a rendszer ereje.
-
Marci112233
addikt
válasz
#86564352 #114713 üzenetére
Vitatnám, hogy az ESET fogja a gépet. Asztali gépen és laptopon is a fullos Smart Security Premium van eredeti licenc-el és a processzort 0,1 vagy nagyon maximum 1%-ra terheli, memóriából meg max 60MB kér ha fut. Ennél többet csak akkor kér ha ellenőriz, de azt az aláírásomban szereplő gépen észre sem veszem, mert elég erős, és laptopon is csak minimálisat fog, és akkor is használható még.
-
válasz
#86564352 #114690 üzenetére
"Egyetértek a kiinduló ponttal, egy okostelefon belépés, szinkronizáció, áruház, appok nélkül csak levélnehezék."
Még mindig nem erre válaszoltam, hisz ez egyértelmű, ezzel egyet is értek.Elengedtem a témát. A windowsra meg amit írtál az igaz, ha valaki így szinkronizál, éd ment, ez is egy megoldás, és jó is.
Viszont ha net nélkül telepíted, akkor a HOME sem erőlteti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- PC Game Pass előfizetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest