- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
YASKATIR
senior tag
válasz
tordaitibi #77614 üzenetére
Bovebb info a BSOD-rol? Nem szokott csak ugy random a semmi miatt BSOD tortenni
-
Statikus
senior tag
válasz
tordaitibi #77435 üzenetére
Köszi, nem vagyok Linux an jártas. Nem vilt külön jelszóval védve semmi, csupán a Win belepes.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #77352 üzenetére
Hát szerintem nem kifejezetten jó megoldás a dropbox + .txt...
Egy ilyen egyszerűnek tűnő dolognál is, mint sima szövegfile, problémák adódhatnak.
encoding: nincs egyértelműen kódolva a file-ba, hogy milyet használ, UTF-8-nál a BOM is gondot okozhat.
sorvége: win/nix/mac: 3(?) különböző sorvége karakter(kombináció)Ha csak egy béna szerkesztőprogi van a halmazban (pl. nem követi a sorvége mintát, ha egyértelmű a szerzők szándéka), belenyúl, ráment, és potenciálisan inkonzisztens lesz.
Ezek ellen lehet védekezni, de szerintem nem erre a fajta kollaborációra találták ki ezt a kombót
Mindig a megfelelő eszközt kell választani, pl.
forráskód, konfigok: git
vásárlólista: mittudomén, google keep
doksik, táblázatok: hasonlóan, pl google spreadsheet
Ezek okosan, vagy működésükből adódóan letojják, milyen platformon éred el őket. -
OldSonyES
tag
válasz
tordaitibi #77036 üzenetére
Köszönöm Neked is a választ!
Csak félve kérdezem meg, remélem nem tiltanak ki, az eszközkezelőben konkrétan mit keressek, amiből kiderül, hogy a rendszer látja-e az ujjlenyomatolvasót? Ha nem, akkor lehet ezen lendíteni, vagy marad a HP Client Security?
-
csemiubi
tag
válasz
tordaitibi #76719 üzenetére
-
csemiubi
tag
válasz
tordaitibi #76677 üzenetére
Én tudom hogy nem kínaiul írtál ám, de hidd el itt olyanok a karakterek
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #76591 üzenetére
Szia! Csak egy kérdés: ugye nem ez az a gép amin nem ment az USB 3.0 hub?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
tordaitibi #76594 üzenetére
Nem tudom mitől volt ez, de beraktam egy gyári CD-t, angolul feljöttek a helyreállítási opciók, nyomtam egy javítást, és erre helyre állt, pedig előtte saját Win10 javítással nem ment, illetve pendrive-ra letöltött friss gyári Win10 telepítőt próbáltam, de azzal sem. Lehet csak véletlen, de a lényeg jó lett...
-
Z10N
veterán
válasz
tordaitibi #76564 üzenetére
Hogyne izgatnam fel magam, amikor rendszeresen sok tiz GB adat tunik el.
"fajlokat ugyan nem tuntet el de jogosultsagi problemakra hivatkozik kb. minden 10. fajl megnyitasa vagy szerkesztese torlese eseten."
Ezen mar sajnos meg sem lepodtem. De most peldaul miden mappara es filera amit visszaallitott engedelyt ker." A vinyon egy arva exe sincs, csak passziv tartalom, videok kepek szoveges allomanyok stb."
Detto. Csak videok es zenek vannak rajtuk. Illetve neha archivalok ra fenykepeket."Igaz 2018 van de ha neki igy jo akkor amen."
Csak az a baj, hogy ez szanalmas 2018-ban. Visszafele fejlodik a win?! Utoljara a win98-cal volt ilyen gondom, de ott a rackes hdd volt a hibas a sok hurcolas miatt, de ott is csak crc-s lett par file, nem pedig eltuntek."Erdekes modon a vinyo rendszeresen megfordult ntfs rendszerrel win xp, win7, linux mint es tobb win 10 gepbe de csak egy, a munkahelyi w10-es pc produkalta ezt. A tobbibe semmi gond nem volt ntfs alatt sem. Fene se erti a lelkivilagat."
Pontosan errol beszelek. Az androidos kodi latja, ubuntu laptop alatt latja, libreelec-es medaiplayer alatt is. Win7 szinten. Csak a win10 ganyolja igy ossze. -
meszike91
senior tag
válasz
tordaitibi #76375 üzenetére
Köszönöm.
A szemét skype állítgatta.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #76285 üzenetére
Az ilyen "környezetemben" kezdetű példák aranyosak, csak éppen a nagyon laikus felhasználói rétegnél nem éppen az a jellemző, hogy maguk oldanak meg minden ilyen problémát... De ez az előző válaszban már le volt írva. A csökkentett módnál pedig, ha a rendszer alól kell indítani pl. egy AV megfelelő eltávolításához, akkor nagyon is kényelmes a gépházban a Windows 8 óta bevezetett közvetlen elérés és még F8-at sem kell nyomkodni a bootolásnál. Ha nem bootol be a gép, akkor meg indítható pendrive-ról a telepítő / helyreállítási meghajtó és azokkal is simán elérhetők látványos grafikus felületen a helyreállítási opciók. De az meg a másik, hogy akinek annyira kell az a régi F8-as menü, az könnyen utána tud nézni manapság az internet korában és be tudja pötyögni előtte azt az 1 db parancsot a visszaállításához. Ha esetleg elmulasztotta, akkor ugyanazt pl. a telepítő parancssorában is simán meg tudja tenni. Szóval innentől az "azért, meg ezért nem" dolgok már csak szimpla és gyenge kifogáskeresés...
Az meg a másik, hogy a csökkentett mód sem mindenre megoldás. Ha komolyabb bootolási probléma van, akkor jó eséllyel csökkentett módban sem fog elindulni a rendszer és eleve a rendszerindítás javítására lesz szükség a telepítővel. Vagy éppen egy korábbi állapotra történő visszaállításra. Az pedig manapság mondhatni alap, hogy a fontos adatok mellett a rendszerről is legyen valamilyen biztonsági mentés. Akiknek hanyag módon nincsen semmilyen mentésük, valójában meg is érdemlik, hogy majd belefutnak egy olyan problémába, ahol nagyon is jól jönne... Persze, ha valaki annyira szeret állandóan szervizekbe és adatmentéses helyerekre járni, nem sajnálja rá a + zsét sem, akkor az is opció...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #76285 üzenetére
Nem tudom, miért változtatták meg, gondolom az volt a cél, hogy magától bootoljon safe modeba ha szükséges. Nem érint, nem érdekel, akiknek én tettem fel az OS-t, nem kerestek még a kérdéssel, hogy kell safe modeba lépni.
A problémádra nem tudom így távolról mi a megoldást, és azt sem mitől válnak engedélyezetté az említett EFI opciók.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #76271 üzenetére
Ez inkább úgy működik, hogy az echte egységsugarú user rendszerint azt sem tudja mi az a csökkentett mód... Ha belefut egy ilyen hibába és nem bootol be a rendszer, akkor általában lepasszolja a problémát a hozzáértő ismerősének, vagy elviszi egy szervizbe. Utóbbi esetekben meg azért egy csökkentett módban történő indítást csak meg fognak tudni oldani. Ahogyan pl. egy Windows-telepítő beszerzése sem akkora extra manapság ilyen célra. Sőt, egy valamirevaló user eleve tart kéznél helyreállítási eszközt, illetve van mentése a rendszerről.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #76271 üzenetére
Amúgy ebbe valaki itt belefutott már? Nekem az is újdonság volt, hogy x próba után bejön magától a menü...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #76171 üzenetére
EFI-ben ilyen beállításokat keress, és így legyenek beállítva, ha megtalálod őket:
XHCI Mode: Auto
XHCI Hand-off: Disabled
EHCI Hand-off: Disabled(#76170) vlevi: Nálad lesz valami, mert itt még mindig rendben
DDU, legfrissebb driver volt már? (Ha többféle GPU van, akkor egy menetben is lehet DDU-val mindkettőt darálni). -
válasz
tordaitibi #76160 üzenetére
Szerintem is a BIOSban van elásva a méregfoga. Nekem sony vaioval volt olyan , hogy addig nem működött windowsban a wifi , amíg linuxban rfkill segítségével be nem kapcsoltam.
-
svgyula
addikt
válasz
Szia! A BIOS-ban hogy van beállítva az USB? Az alaplap biztosan tudja az USB3 kezelést?
-
válasz
Gariztatnám...
-
válasz
tordaitibi #76152 üzenetére
Valami chip becsengetett a windowsnak, hogy huú hol is it a plug and play nekem?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #76108 üzenetére
Nem, nem ismeri fel a Windows Boot Manager a Linux rendszerbetöltőjét és felülírja az újratelepítésnél. Ráadásul itt bonyolítja a dolgot, hogy ugyanazon SSD-n van mindkét rendszer UEFI-s telepítéssel, illetve közös ESP-t használnak. Ha a Windows telepítésekor csak a jelenlegi C meghajtó kerül formázásra, majd az lesz megadva telepítési célnak, akkor elvileg nem piszkálja a már meglévő EFI-rendszerpartíciót és azt használja. De aztán lehet, hogy újból létrehozná, nem biztos. Illetve ilyenkor szoktak a korábbi telepítésnél kreált kisebb partíciók feleslegesen ottmaradni, ellenben normál esetben szokás az egészet teljesen törölni, majd az új opcióra kattintva létrehozni a Windows telepítőjével minden szükséges partíciót. De ekkor az ESP is törlődik, majd újragenerálódik és elvész rajta a Linux indítóbejegyzése! Viszont akár utólag is újra lehet telepíteni a GRUB-ot, újra létrehozni az ESP-n a Linux bejegyzését, amihez vannak leírások (példa). Na meg ott van a Mint esetében a beépített Timeshift, amivel előtte biztos, ami biztos alapon le lehetne menteni a rendszert.
Ha a Windows telepítésekor több háttértár is csatlakoztatva van, akkor bizonyos esetekben előfordulhat olyan, hogy a rendszer számára létrehozott kisebb partíciók másik lemezre kerülnek (példa). Ilyenkor szokták biztos, ami biztos alapon fizikálisan leválasztani (lehúzni) a többit a telepítés idejére. Vagy az is elég, ha csak tiltva vannak a BIOS-ban. De, ha az eredeti lemezen particionálatlan terület van megadva telepítési célnak és ott vannak létrehozva a szükséges partíciók, akkor elvileg nem fognak másik lemezre kerülni.
-
válasz
Ja most látom, hogy uefi, akkor csak húzd le az 1 terásat és telepítsd újra a windowst . Remélhetőleg nem fogja baszkurálni a mint bejegyzéseit az efi partíción. A linux indítása után majd mehet egy sudo update-grub.
Legacy mód esetén egyszerű a megoldás.
Tegyél be egy pendrájvot. Legyen ez mondjuk a /dev/sdb .
Linux consolba sudo grub-install /dev/sdb
majd sudo update-grub
Ezután próbáld ki, hogy tudod-e bootolni a linuxot a pendrájv segítségével?
Siker esetén pendrájv elspajzol.
Most windows újratelepít.
Ezután a linux bebootolása a pendrájv segítségével.
Linux consolba : sudo grub-install /dev/sda
majd sudo update-grubés győztél! Ismét a grubod bootolhat mindent.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
A telepítés idejére húzd le a hdd-t.
-
tirszin
senior tag
válasz
tordaitibi #75929 üzenetére
Köszönöm, ilyesmit sejtettem én is.
Azért kipróbálom az előző hozzászólásbeli megoldást. Köszönöm azt is!
Van egy folyamat-szabályozást végző win 10-es gép, amit rám bíztak, örülnék, ha nem frissítgetné magát!
-
válasz
tordaitibi #75889 üzenetére
"Átvittem a hubot 5 másik win10 gépbe, laptopba, azonnal működött csak az én pc-m utálja..
"
Na ott is nézd meg, hogy mit ír róla az eszközkezelő és próbáld azt az eszközt feltelepíteni a problémás gépre is,
-
vlevi
nagyúr
válasz
tordaitibi #75889 üzenetére
Jobb egér, eltávolítás.
Hátha a következő bedugasra már jó lesz.
Én ugyanezt csináltam a tabletemmel, egyik napról a másikra nem ismerte fel, csak sárga felkiáltójelet rakott mellé, mint neked -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #75883 üzenetére
Az ilyen nem látja a Windows jelenségek egyeseknél abban merülnek ki, hogy csak a fájlkezelőt nézik... Holott az eleve másodlagos ebből a szempontból és jelen esetben is pl. az eszközkezelőt kellene lecsekkolni. Ha csatlakoztatva van az USB-hub, illetve ahhoz egy USB-eszköz, akkor annak ott valamilyen formában meg kellene jelennie. Ha nem sikerült telepíteni hozzá az eszközillesztőt, vagy egyéb gond van, akkor a különféle hibakódokhoz vannak leírások, illetve megoldási javaslatok a Microsotft weboldalán.
-
válasz
tordaitibi #75883 üzenetére
Drivert neki. Mit mutat róla az eszközkezelő?
link.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #75681 üzenetére
Én is mértem, ne aggódj
Csak a gép nem fogyaszt 30-40 W-ot, pont.
A karácsonyfa többi része nyugodtan lehet egy kapcsolható hosszabbítón, a hangfal nekem is azon van.
Természetesen azokat nem kell bekapcsolva hagyni, ha a gépet altatod, sőt közben sem kell folyton menni pl. a nyomtatónak, csak ha valóban nyomtatni akarsz -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #75657 üzenetére
Le is állítja. Csak nem az OS-t, hanem a gépet. Tehát jó a megfogalmazás.
Az áramforrás megszűnése csak alvásnál gond (ha nincs hibrid alvás), a lekapcsolásnál nem, még akkor sem, ha a gyorsindítás nincs kikapcsolva.
A 30-40 W irreális, a 4 W már közelít. Sebaj, majd legközelebb -
válasz
tordaitibi #75619 üzenetére
Angol billentyűkiosztást használt a wifi jelszó bekérésnél. Én kb két évvel ezelőtt találkoztam először ezzel a buggal, ezek szerint még mindig nem sikerült teljesen kiirtaniuk...
-
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #74854 üzenetére
De akkor is hülyeség, épp emiatt humorként se megy el. Jóval nehezebb volt a Win 7-et leamortizálni, mint egy XP-t, sőt az XP-nél bármit csináltál, amortizáció lett a vége + az elített bóvli megjelenítés, cache kezelés, és minden technikai hátrányossága, ami már a maga idejében is égő volt.
Ezért is voltak az XP időkben rendszeresen visszajáró vendégeim, akiket azóta nem láttam, hogy felkerült hozzájuk a 7 / 10. Azóta user errorokkal, új gép miatt, vagy HDD elszálással tértek csak vissza. Az XP ilyen szempontból kedves volt a szervizesek számára.
De mint rendszer, az csúnyán leszerepelt, még akkor is, ha az MS-nek ez jelentette a csúcsot. Az első normális és szerethető oprendszerük a 7 volt. Most a 10 néhány failt leszámítva pont annyit fejlődött, hogy átvehesse a 7 szerepét. A 8 meg csak egy köztes mintapéldány, ami ugyanúgy feledésbe merül, mint 2001 után a Millenium.
-
SP4C3
veterán
válasz
tordaitibi #74793 üzenetére
Elég szomorú, hogy pár alapszavat nem tud értelmezni valaki angolul...
Mindig vannak kivételek, látom te is az vagy, akkor szenvedj ha jó neked. Sok sok sok eszköz nem tud magyarul és nem is kell. Router-ek, modem-ek példának okáért.Gondolom nem gondoltál bele, hogy nem az egyszerűsített kínai terjedt el a világon (tény, hogy azt beszélik legtöbben, de ettől még nem a legelterjedtebb). De figyelj te nyugodtan ajánlgasd a jó magyar Ablakokat, és igen én sem tudok magyarul rendesen. Meg a másik, hogy szokták kérni a windows ablakosítását, (gondolom érted b+) aminek qrvára de örülök, mert úgy összezavar és van, hogy tényleg nem értem, hogy mi a franc baja van, mert odaköpi magyarul a hibaüzenetet (van hogy ezt felolvassák telefonon, olyankor kaparom a falat) de nem tudok segíteni, mert nem értem, és nincs ötletem mi a hibaüzenet.
Amikor megírsz egy verset angolul és szóról szóra lefordítod magyarra, akkor nem vers lesz belőle, hanem egy kupac sz@r!
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #74716 üzenetére
Azt figyeltem meg a normál Windows Update, karbantartás, telemetria akármi szolgáltatások mellett az áruház automatikus frissítése is trigger és ébreszti állandóan a plusz winchestereket. Én percre pontosan lekövettem minden órában ugyanakkor a 2. HDD-t és a külső USB winchestert is ébresztgeti a Win10 feleslegesen. Beállításoknál a háttérben futó appoknál kivettem az áruházat, így csökkent kicsit az ébresztések száma, próbáltam eszközkezelőben is ideiglenesen tiltani a HDD-t. Egyszerűen rémes így kell harcolni a rendszerrel. Még kedvencem amikor alapból kikapcsoláskor felébreszti, biztos jót tesz neki... MS komolyan gondolja alapból
1. folyton ébresztgesse
2. állítsam pörögjön állandóan feleslegesen?
3. Most átszerveztem kicsit a dolgokat a 2. HDD-re olyan adatokat tettem amihez nem kell hozzáférnem hetente és egyszerűen lehúztam tápról. Rendszer SSD mellett egy USB winchester van most napi használatban, azt is lehúzom amikor végeztem. A háromból egyik sem normális megoldás, 3.-nál jobbat nem tudok most. -
Doky586
félisten
válasz
Miért emlékezne ha nem is ő csinálta, hanem pl a neje..
A win szerintem nem cseszte el, minden most is ugyanott van ahova tette, csak már nem az a könyvtár a 'Desktop', mert az azóta újra visszakerült az alapértelmezett útvonalra, az lnk fileok pedig másolásra kerültek.. (csak a doc xls fileok nem)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Nem tettem át másik meghajtóra, nem is tudtam eddig erről a lehetőségről. Az volt az első reakcióm, hogy a hdd sentinelt lefuttattam, de szerencsére a hdd-vel nincs gond. Amúgy fura, hogy a frissítési előzményekben azt írja, hogy múlt hónapban frissített utoljára, pedig valójában tegnap
-
Syl
nagyúr
válasz
tordaitibi #73987 üzenetére
Rosszul értelmezed. Egy beállított hálózatot, megfelelő router port átirányításokkal, nem kunszt bármivel elérni.
Az én problémám az, hogy van egy kis irodai hálózat, tőlem 170 km-re, és az ottani routert kellene adminisztrálni (kézzel portot nyitni az irodai nas felé, a jelenlegi upnp helyett). A routert csak az irodai lan-ról lehet elérni.
-
a8l
aktív tag
válasz
tordaitibi #73827 üzenetére
Elég volt letiltani, nem kellett eltávolítani. Utána restart és már nem is látta, sikerült felvenni egy új lemezképet, meg egy bizt mentést. Utána engedélyeztem a hdd-t és megint ott van, legalább nem ment minden héten, csak ha én akarom.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #73791 üzenetére
Csak érdekelt volna az OKA, de ha titkos akkor titkos..
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #73783 üzenetére
Mindenhol RJ45 csatlakozó van..
Könnyen oldható. Nem említette hogy testi fogyatékossága lenne, vagy más átverése a cél.. -
yanesz
tag
válasz
tordaitibi #73302 üzenetére
Sziasztok,
Adott egy Xiaomi air hivatalos kínai Windows 10el.
Frissitenem a win10et,de megakadt 99%nal.
Mit tudok csinálni?96-98% 3 óraba telt.
-
ccs2929
senior tag
válasz
tordaitibi #73295 üzenetére
Én is kitartóan kutakodtam, eddig. Viszont tegnap már úgy voltam, inkább kérdezek.
Akkor az lehet megoldás, ha kivágom az Outlookot!? -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #73253 üzenetére
Eh, ez mekkora logikai bakugrás volt? Szerintem Ő nem írta sehol, hogy ha van megfelelője, akkor tekintet NÉLKÜL az implementált funkciókra, stb, akkor azt fogja használni és pont.
Úgy néz ki magadnak kell bevásárolni -
weiss
addikt
válasz
tordaitibi #73238 üzenetére
RDP mivel tud kevesebbet, mint a VNC?
-
Flowtation
őstag
válasz
tordaitibi #72566 üzenetére
Igen ebből dolgoztam, annyi különbséggel, hogy ha forgalomdíjasra tettem a kapcsolatot, akkor nem csatlakozott a wifihez. E nélkül viszont megy, meglátjuk mit jelez vissza a tulaj.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
tordaitibi #72456 üzenetére
És fast startupot hol lehet kikapcsolni?
És a BIOS cmos reset az micsoda? 😊
-
válasz
tordaitibi #72175 üzenetére
Nekem erősen az a gyanúm, hogy az lesz a gond, hogy a Linux nem törli a dirty flag-et a FAT32 boot szektorából. Amit aztán meglát a Windows és persze, hogy neki áll CHKDSK-zni, hiszen ez van jelezve neki.
-
válasz
tordaitibi #72165 üzenetére
Kapcsold ki a gyorsindítást.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #72165 üzenetére
Ez még a korábban említett USB HDD?
Normál esetben nyilván nem fogja minden csatlakoztatásnál cseszegetni a CHKDSK, ellenben ha gond van a fájlrendszerrel, Windows és Linux esetében rendre nincsen megfelelően leválasztva, akkor nem meglepő. Valamint, ha állandóan a géphez van csatlakoztatva, akkor akár még a fast startup is bekavarhat. De mondjuk az utóbbit dual-boot megoldásnál amúgy is javasolt inkább kikapcsolni.
-
Tin
veterán
válasz
tordaitibi #72096 üzenetére
alaplapfüggő, nekem asrock van, ott "deep sleep"-nek nevezik. ha bekapcsolod, akkor gyakorlatilag teljesen kikapcsolod a gépet, amikor shutdown-olod. normál állapotban csak mélyalvásba megy kikapcsoláskor is, nekem ilyenkor az usb-ket áram alatt hagyja. de a deep sleepet meg a windows nem szereti néha, ezért nem indul el. olyankor ház oldala le, cmos reset, aztán beállítom azt a pár beállítást újra, és megint jó pár hétig-hónapig. jobb így, mintha egész éjjel világítana az egér.
-
Tin
veterán
válasz
tordaitibi #72086 üzenetére
nekem nagyobb frissítések után csinálja, hogy bekapcsol, pörög a venti, de nem bootol be a gép. néha be se kapcsol. cmos reset, és utána jó.
viszont nekem "deep sleep"-be van kapcsolva a gép, tehát amikor kikapcsol, áramtalanít. a windows meg ezt nem annyira szokta szeretni bizonyos esetekben.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #71979 üzenetére
Hétvégén lett telepítve, és még mindég ugyanúgy néz ki.
Nem az a kérdés mi a véleményed a plusz programokról, linkekről. Ha benne van az patent módon ikonnal mindennel legyen benne, azonnal használható módon. Ez így egy rakás kaki kupac.
Nem mellesleg: Az ikonja nélkül el sem tudom dönteni, melyik micsoda. Ebben a jobbklikkes menü sem segít.
-
Gyuri27
félisten
válasz
tordaitibi #72008 üzenetére
Tudod az a vicc, hogy leszeded a creatort. Ami vizsgál, értelmez, matekozik. Leszedi a megfelelő filéket, drivereket. Aztán telepítéskor, telepítés után omlik össze a francba. Nem mondom, hogy nekem, nekünk korszerű cuccaink vannak. de épp ezért egy stock wint az ms rátolhatna hibamentesen.
Persze nem ez történik. Holott semmi egzotikus hardver nincs a gépbe. Minden megy (ment win 7 alatt) alapértelmezett ms meghajtóval (lemezről). Itt meg a win 10 a nagy vizsgálódás után se képes erre. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #72008 üzenetére
Nekem nem kellett másfél év, ha annyi kellett volna, már dobtam volna
Tehát azt is abajgatni kell, tanulni, stb, ezt eddig is tudtam.
Én azt mondom, ha valakinek a win dolog nem megy, nem tud tanulni, nem tud segítséget kérni, nyugodtan használjon linuxot. Ingyen van, a fejlesztésbe is be lehet szállni (FOS), a community is tárt karokkal vár, biztos van fórum is.
Hint: én is használok napi szintenszóval kár magyarázni.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #71795 üzenetére
Igen, én alapvetően frissen tartom a dolgaimat, de ez nem azt jelenti, hogy mindent ész nélkül rakok fel. Ezt sokan hajlamosak összemosni.
Sőt, ha valaki okkal vagy anélkül beragad egy adott verzión, Ő dolga. Az már egy picit zavar, ha utána erre buzdít másokat anélkül, hogy indokolt lenne.
A mobilnetes dolognál nem is értem, hogy mi a tanulság, a Metered-et erre találták ki, hiszen ez a neve
Kérdéseket írtál, de egy darab kérdőjel van a kommentedben, az off részén.
Sok alkalmazás minősége botrányos frissítés ide vagy oda, szerencsére van kínálat, váltani kell -
spiritex
veterán
válasz
tordaitibi #71174 üzenetére
Talán ezzel. Én még nem próbáltam, írd meg, sikerrel jártál-e.
-
spiritex
veterán
válasz
tordaitibi #71061 üzenetére
"...egy tiszta telepítéssel megoldódna..."
Nem oldódna meg, mert az enyém is egy teljesen friss telepités volt, ahol az összes tiltást ignorálta és úgy frissitette magát ez a xar.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #71034 üzenetére
Értem és ez esetben akár ez a megoldás is opció lehet. De attól még nem igazán ez a legjobb és az ilyen háttértárakon elsődlegesen amúgy is inkább naplózó fájlrendszereket szokás használni. Azoknak is megvannak a maguk előnyei, illetve a hozzáférési jogok szabályozásának szintén, ha épp az a cél, hogy ne módosíthassa akárki a meghajtó tartalmát. Ha viszont az ellenkezőjére van igény, akkor csak a jogosultságokat kell megfelelően beállítani.
Amúgy az exFAT-ot ahogy nézem senki nem említette, pedig az ésszerűbb megoldás lett volna az elavult FAT32-nél. Annál a fájlméret sincsen 4 GB-ra korlátozva és legalább a Windows is létre tudja hozni ilyen fájlrendszerrel a nagyobb köteteket. Ellenben a 32 GB-nál nagyobb FAT32-es köteteket már nem, mert azt ilyenkor eleve külső programmal, vagy másik OS alatt kell megoldani.
-
Marci112233
addikt
válasz
tordaitibi #71061 üzenetére
Nem kell oda bluray lemez. Egy sima 720p-s film is több sokszor mint 4GB. Nem beszélve egy 1080p-s filmről.
8 GB-os pendrive-nál még szerintem is oké a FAT32, de 16 vagy a fölött inkább NTFS, és nincs gond a 4 GB-os korláttal. Sőt nekem volt egy 8-asom is ami szintúgy NTFS-re volt formázva pont azért mert sokszor volt rajta 4 GB-nál nagyobb fájl. Igaz 8-asom már nincs, azt elajándékoztam. Van egy 2-sem ami FAT32-n van, de azon csak zene van, amit akkor használok amikor a határban nem tudok értelmes rádiót hallgatni. Azon felül egy 16-os ás egy 32-es amik már NTFS-re vannak formázva. Igaz legtöbbet a 32-es van használatban mert az már 3.0-ás.(Nagyon nem mindegy mennyi idő alatt megy fel rá egy 1080p-s film.) -
sinick
senior tag
válasz
Tegyél a gyökérre egy "Mindenki" jogot teljes jogosultsággal, majd örököltesd (ha kell) le és sose lesz gondod.
-
Geth
veterán
válasz
Ami még zavaró FAT32-nél, az a 4GB fileméret korlát.
Én nem tudom, hogy csináljátok, nekem sose kellett még jogosultságot állítanom (NTFS). -
erer1000
őstag
válasz
tordaitibi #70561 üzenetére
Chuwi vi8 Tab ha ez számít
A tab topicjába is feltettem.
Én is hallottam régebben usb-usb gép össze kötéses mokolást, csak reméltem hogy USB-C már nem igényel speciális kábelt sem -
Dumi86
senior tag
válasz
tordaitibi #70367 üzenetére
Intel chipset drivert tedd fel és megjavul
-
TRob1
veterán
válasz
tordaitibi #69523 üzenetére
Az oprendszer elsődleges feladata kb. az, hogy egy alapot, egy hátteret adjon minden más szoftvernek, amit használna a júzer. És nem az hogy minden kisgyerek meg nagymama "széthekkelje". Valószínűleg nem véletlen vannak "eldugva" meg kihagyva dolgok. (Legalábbis nagy részük
)
A win hol ilyen, hol olyan az elmúlt 20-25 évben. Mindig változott vmit, és sosem volt kötelező az újabbat használni. Kompromisszumot meg mindig tudni kell kötni. Vmit kitaláltak, azt csinálják.
Azért láthatod hogy a 600 millió júzerből nem a többség jár a fórumokra panaszkodni...És mindezzel NEM azt mondom hogy nem lehetne felhasználóbarátabb a win! De ez van. Viszont szerencsére ezernyi más lehetőség is van annak, akinek ez most épp nem jön be.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tordaitibi #69148 üzenetére
HD Sentinel, kicsit túrj a menüben
- akusztikai jellemzők. Hátha. De nem biztos, ..
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #69148 üzenetére
Attól még ez a Toshiba is képes gyakran leállni, amit az előző válaszban linkelt példa is szemléltet. Normál esetben az energiagazdálkodási beállításoknál lennie kellene a merevlemezekre vonatkozó opciónak is. De, ha nálad nincsen, az sem feltétlen akkora probléma, mert az előző válaszban már le volt írva a lényeg. Vagyis lehet külső programokkal is tiltani a leállást, amelyek ez esetben rendszerint hatékonyabbak is a beépített megoldásnál.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #69143 üzenetére
Egy korábbi hozzászólásban erről is volt szó, illetve említve van benne több dolog is. Tehát, ha 2,5"-os típusról van szó, akkor pl. ennek mintájára lehet maga a HDD állítja le gyakran a motort az USB-s csatlakozástól és a Windowstól függetlenül. Másrészt ugyan a sok indulás / leállás terheli meg legjobban a mechanikát és ez kihatással lehet az élettartamra is, viszont pl. a 2,5"-os merevlemezek rendszerint bírják ilyen téren a strapát, mint azt a 62 ezres példa is mutatja. Persze az sem jó, ha nagyon megszaporodik ez az érték, amiről egy másik topikban szintén volt szó.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #69143 üzenetére
Ez valami "green" külső HDD? Mert akkor ez ilyen, hacsak nem adtak ki hozzá újabb firmware-t.
És ha tényleg firmware szinten csinálja, a Windows se tud tenni semmit.Ezekre a fogalmakra keress rá: AAM, APM.
Régen "kivédtem" az egyik driveomon ezt quietHDD-vel, de az a progi azt hiszem fixen (beégetve) a primary HDD-t akadályozza meg leállásban, ha másik számút kell, akkor hexedit
Vagy lehet más valaki tud másik progit erre. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #68959 üzenetére
Ezt nem nekem szántad, vagy legalábbis szólok, hogy semmi közöm ahhoz, hogy milyen hibaüzenettel száll el.
Segíteni próbáltam, azzal, hogy mutattam egy oldalt, ahol van frissebb verzió (amire elvileg azt írták, hogy W10), a képen lévő meg - ezen az oldalon legalábbis - régebbinek van jelölve..
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #68942 üzenetére
Szia! Távirányító? Én még lustább
vagyok és a tévét használom az ágyból monitornak(annak is van távirányítója
) mert 3 méterről is el tudom olvasni és ki is lehet kapcsolni
-
válasz
tordaitibi #68942 üzenetére
Leteszteltem, pontosan így működik.
Tudomásom szerint az SmPlayer tudja ami a kollégának kellene, a "képernyővédő kikapcsolása" és a "Képernyővédő elkerülése" opciókat kikapcsolva, videólejászásnál nem lövi le, de pause és audiónál kikapcsol a monitor.
-
raidx
őstag
válasz
tordaitibi #68857 üzenetére
Home vagy Pro verzió?
-
TRob1
veterán
válasz
tordaitibi #68612 üzenetére
Tiszta sor, lehet ilyen is.
Amúgy próbátál pl. 8.1-et feltenni rá és nem ment? Vagy 7-et? (nem emlékszem rá, de ne a papírnak higyj, magad próbáld ki)Egyébként tudom, Te egy különös eset vagy (vagyis a géped), nálad kb semmi nem úgy megy mint a többségnél.
Ha nálam lenne ilyen, nekem már nem lenne meg az a gép...
ui: Azt azért tudod hogy pl. a win7 topik is megy a mai napig, nem is olyan kevés hsz-szel? Ahányszor beleolvastam (az utóbbi 2 évben nem olyan sokszor, de néha igen) mindig több különböző problémával is találkoztam 1 oldalon belül. Tehát ott sem tökéletes minden? Pedig már vagy ezer éves rendszer (vagy ahhoz közeli), és mindenki isteníti (én nem)
De talán még az xp topik is megy, igaz az meg sztem sosem volt jó rendszer, csak az sp-k után jobb. De nem jó.
-
válasz
tordaitibi #68273 üzenetére
Ki a gyártó?
-
válasz
tordaitibi #68271 üzenetére
Ezeket nézd meg, ha vannak egyáltalán ilyenek. PC-ről van szó?
-
válasz
tordaitibi #68267 üzenetére
Energiasémáknál nálam van olyan, hogy kikapcsoló és fedél lehajtásra mit tegyen a gép. Itt ha a semmit választod, akkor kikapcsolja a monitort. Ez persze notebook tablet vonal, nem tudom nálad van-e ilyen.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #68010 üzenetére
Elalszik pár perc inaktivitás után minden általam használt gép, szóval nem tudom miről beszélsz a non-stop bekapcsolásról.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #67972 üzenetére
Jaj, ne kezdjünk megint visszamenni az időben, nyilván nem XP, W7 és társaira vonatkozott a kérdésem.
Az alatt találkozhattam én is ilyen rossz működéssel, de 8 óta nem volt ilyen, de akkor megint én vagyok a szerencsés.
Alapvetően átszoktam arra, hogy a gépet nem kell leállítani/újraindítani. Miért kellene megszakítanom egy futó sessionömet, csak mert vége mondjuk a munkaidőnek?
Akkor kapcsolok ki gépet, ha muszáj (szállítás, takarítás, stb).
Akkor indítok újra gépet, ha muszáj (update, valami driver vagy program, bár ez már egyre ritkább).
Mondjuk nálam nem leakel semmi, ami rosszul működik, azt cserélem/frissítem, hála égnek, nem vagyok "röghöz" kötve. Ugye beázást se vödörrel oldunk meg permanensen.A félórás kikapcsolásról jutott eszembe: teljesen természetes volt, amikor egy szombaton húztam fel 1709-re az otthoni masinát, miután kész volt, beRDP-ztem a melósra, és azt is felhúztam. Jó nem volt nagy művelet, ráböktem (már le volt töltve), restartolt (nyilván kidobott az RDP), 20 perc múlva megpróbáltam visszacsatlakozni, már 1709 fogadott.
Az altatás hibriden is csak 4mp, bár az asztaltól fel tudok kelni ilyen gyorsan
azért a kattanást, hogy bealudt, azt még hallom, nekem ennyi elég bizonyosság
A házleégős sztorikat hagyjuk, nem dzsunka hálózaton normális eszközökkel (tehát vargáné tápegységek például kiestek) nem fog leégni.
-
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #67972 üzenetére
Amíg a gép fut, nincs biztonság.
Ismerek olyat, aki elindította a letöltést reggel, elment a boltba (1 óra), mire visszaért a fél háza leégett (két szoba, a fal másik felén a fürdőben a hőtől leugrottak a csempék).Megvárom a leállást, APC elosztót kikapcsolom.
-
pvt.peter
őstag
válasz
tordaitibi #67505 üzenetére
Kikapcsoltam az automatikus eszköz kikapcsolást az energiabeállításoknál, azóta nem jelentkezett a probléma.
(Nem tudom, hogy ez oldotta-e meg vagy vmi más, az se biztos, hogy nem fog előjönni többet.)
-
quailstorm
félisten
válasz
tordaitibi #67505 üzenetére
Pedig sok esetben működik.
Egyik amikor át kell verni egy app OS detectjét.
Másik, ha van az MS által előre definiált profil az apphoz mert népszerű.
Harmadik pl egy W98-hoz írt app memóriakezelése.Half-Life Day One demo memóriamennyiséget lekérdező rutinja túlcsordul és negatívat ér el, ezért kevés RAM-ra hivatkozva nem fut le az app. Kompatibilitási módban meg OK.
Értelemszerűen durva szerkezeti változásokat nem tud leemulálni a kompatibilitási mód, de azért azt se lehet mondani, hogy totál felesleges.
-
duo
addikt
válasz
tordaitibi #67092 üzenetére
wow. köszönöm ilyesmi érdekel.
(igen kb hasonló mint a linux világában a netinstall. minden ami kell és semmi ami nem. értékes erőforrások maradnak konkrétan a programoknak.)
beleásom magam kicsit de még jövök kérdezni. -
makoss
veterán
válasz
tordaitibi #66944 üzenetére
Akkor a folyamatjelző normális?
Volt annó egy kis progim ahonnan le lehetett kapcsolni futó műveleteket, hogy pendrive-ot le tudjak kapcsolni, de ez kicsit másNincs ötlet erre?
-
Teszla_
senior tag
válasz
tordaitibi #66929 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam, este orvosolva lesz a gond, törlöm a OneDrive-ot, úgy sincs használva
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #66057 üzenetére
Hát tényleg fura, hogy akármelyik gépen állítom be, működik
Az altatáskor ne lockoljon témakörben még a powercfg parancs környékén nézz körbe, CONSOLELOCK a varázsszó.
De az autologin az tényleg csak egy pipa + jelszó megadás.
Próbáld ki egy szűz Win-en, jelszóval védett accounttal. Menni fog.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #66052 üzenetére
Akkor mégsem működnek tökéletesen
Ha valamelyik ilyen program mindenáron írni akar pl. a Program Files-ba, akkor nem fog menni.
Én ezért nem csomagoltam ki pl eclipset oda. Mert mindenáron oda is írni akar (pluginek). Beraktam LocalAppData-ba, tökéletesen működik.Amít írtál nekem pont így van beállítva, sehol nem kell feloldanom, belépnem, se induláskor, se felkeltéskor.
Van jelszó az accounton (üressel nem tudom megy-e), csak arra kellett figyelnem, hogy a "control userpasswords2" felületen ne gépeljem el -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #66046 üzenetére
És ezek a programok Win10-el kompatibilisek amúgy?
A lock screennel kapcsolatban korábban nem egészen ezt írtad.
Alvásból felkeltve:
- lock screen: első billentyű bármi lehet, utána lehet feloldalni
- autologon-tól függetlenül nem kéred, hogy lockolja alváskorBelépéskor:
- logon screen, ahol belépsz
- autologonTe egy harmadik variációt szeretnél valamelyiknél?
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #66025 üzenetére
A következő komment a részemről inkább csak magyarázat, nem meggyőzni akarok!
Ebben a szituációban (external HDD hurcimbálása különböző gépek között) valóban a FAT32 egy kényelmes megoldás. Szinte minden támogatja, és itt véget is értek az előnyei.
exFAT: ez jöhet még szóba, de itt már meg kell nézni, hogy minden kliens támogatja-e (Windowsok XP óta igen). Ez a hátránya a FAT32-höz képest, cserébe picit kevésbé sérülékeny, nincs 4GB fileméret korlát és gyorsabb.
NTFS: a 3 közül a legrobosztusabb, leggyorsabb. Cserébe viszont bejönnek a jogosultságok
Ezt úgy szokták külső HDD esetén, hogy a teljes drivera adnak teljes jogot az Everyone csoportnak. Ennek a csoportnak az azonosítója kőbe van vésve a WinAPI-ban (ugyanaz a különböző Win verziók esetén).
Na de mitől romlik el, ha Everyone van kiadva a teljes drivera? Miért lesz rossz egy könyvtárnak/filenak a jogosultsága a driveon, és emiatt nem tudják máshol megnyitni/használni? Persze ha frissítjük ismét a teljes drivera a hierarchián lefele propagálva az Everyone-t, megjavul.
A válasz a másolás/mozgatás eltéréséből fakad.
Amikor másolsz egy könyvtárat/filet, NTFS alatt az új helyen úgy jön létre, hogy az új helyének szülőjétől megörökli a jogokat. Tehát ha másolsz, sosem csesződhet el.
Mozgatásnál azonban nem ez történik: a rendszer az eredeti jogosultságokkal együtt mozgatja át az új helyére a könyvtárat/filet.
Na vajon mi a leggyakoribb művelet? Egérrel balgommbal áthúzzák a kijelölt cuccokat a vinyóra, ami mozgatás... -
Syl
nagyúr
válasz
tordaitibi #66025 üzenetére
Nekem is van több usb vinyóm, ntfs-re formázva, több win10 + win7 (meg linux
) gépre volt már kötve, de még soha nem volt bajom a jogosultságokkal. Hozzá kell adni a "mindenki"-t teljes jogkörrel és kalap-kabát.
(#66020) Weareus
Normális operációs rendszert sima felhasználóként használunk és csak megfelelő műveletek elvégzése után kap admin jogosultságot az adott program.
>biztonsági csúszkát min-re húztam
Okos döntés...
-
Lenry
félisten
válasz
tordaitibi #66005 üzenetére
Másik Windows is ugyanezt fogja mondani, alapból az a probléma, hogy ez már másik Windows.
A Linuxot hidegen fogja hagyni a Windows-os NTFS jogosultság, de ettől még nem oldódik meg a probléma.
Ott az adat, csak az a felhasználói kör, amelynek jogosultsága volt elérni azt, leformázásra került az előző Windows-zal együtt.
-
nafikra
tag
válasz
tordaitibi #65986 üzenetére
nekem ez akkor jött elő mikor a microsoft fiókomat szinkronizáltam. mondanom sem kell azonnal megszüntettem. kitöröltem a fiókot és már csak akkor lépek be ha olyan ms játékot indítok
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #65986 üzenetére
Nekem működik, jelszó van (MS account), de nem kell megadnom se induláskor, se wakeupkor. Igaz én csak netplwiz-t használtam, a Power-nél meg, hogy ne lockoljon. Semelyik progi nincs fent, se reg, se policy.
-
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #65702 üzenetére
Megoldódott az automata programindítós, és a default képnézegető kiválaszthatatlanságának problémája is: újratelepítettem a p.ba a 10-et (mégpedig közvetlenül a 16299-es builddel)...
Míg az első probléma valami random szarság volt, addig a képnézegetésért felelős dolgokat az újabb IrfanView borította fel. Win 10-en egyszerűen nem érdemes a 4.38-nál újabbat bevetni belőle, mert annak csak szívás a vége.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #65583 üzenetére
Bocsánat, vissza is vonom a korábbi állításomat (azt nem, hogy a drivered írja). Az új frissítés után a mobilos résznél ezt írja a gépház: "Ha ezt a számítógépet, a továbbiakban nem tudja fogadni a telefonjáról küldött feladatokat és dokumentumokat."
Hmm...(#65558) westlake: Köszi a linket, de ez akkor ugye tényleg a végleges? Lett a rendszerinfón belül egy usable is a használható helyett.
Lassan minden gépen átváltom a nyelvet inkább...
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #65576 üzenetére
Ahogy Geth már írta, azt az üzenetet a drivered is küldhette
Elgépeléssel már találkoztam, de a nálad megjelent szöveg nyelvtanilag is hibás. Nekem sajnos nincs ötletem rá.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #65579 üzenetére
Nem elegendő visszahúzni a hangerőt 99% -ra? hogy ne mutassa többet
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #65579 üzenetére
Tulképpen van bajod a driverrel, a warning. Most írtad.
Valószínűleg a fent lévő driver sehova nem ajánlja ki a kikapcsolhatóságot, max egy reg. kulcsot tudok elképzelni.Van notification beállítás, de ez nem lesz ott, mert nem notification.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #65576 üzenetére
Nna tökügyesen leszűrted, az Intel SST eszköz drivere a hunyó, az triggereli a warningot. Keresni kell a driverből újabbat, vagy ha nincs/azzal is csinálja, akkor régebbit
Az üzenet a Windows része, de a driver kapcsolja be. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #65554 üzenetére
Ezt milyen programod írja? Nem hiszem el, hogy a rendszer üzenete, hogy "meghallgatás" meg "halláskárosulás", ráadásul én még nem is találkoztam ilyennel, pedig tudja jól, ha füles van bedugva.
-
netpeti98
addikt
válasz
tordaitibi #65554 üzenetére
Milyen hangkártya? Realtek?
"Nagy meghallgatás veszteséget okozhat." Szép üzenet.
-
TRob1
veterán
válasz
tordaitibi #65445 üzenetére
"Tehát a kissé régebbi megszokott kézreálló és testreszabott, eddig minden win alatt működő programjaimat évente dobjam ki, mivel gyakorlatilag minden éves update egy új oprendszert hoz, dacára hogy w10 a neve.
Nagyszerű, ez tényleg jól hangzik. (NEM 10-15 évesek a használt alkalmazásaim amúgy)"Ez nagyon nem igaz, nem is érdemes ilyeneket írogatni, mert páran ezt veszik alapnak.
A legtöbb appom "ezer" éve használom, és tökéletesek win10 alatt is. Jaaa, hogy mert fejlesztik is őket folyamatosan?!? Na... (hogy csak egyet említsek: Total Commander... vagy 20 éve létezik, mégis tökéletesen működik, mert folyamatosan frissíték)
Ha netán olyan akad a kezemben amivel már vannak problémák (és 2002ben fejlsztették/aktualizálták utoljára, és azóta baxnak rá, rögtön kuka, nem az én programom többé... van helyette másik, újabb, szebb, jobb, vagy akár csak működő)
Ha valaki úgymond nem friss appokat akar használni, annak szvsz az oprendszert sem érdemes a legújabbat használni. Azt kell nyüstölni, amin müxenek a programok is.(#65447) twofatcat:
+1 (Na végre egy újabb értékelhető hsz)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- LEGO klub
- Egy óra, két rendszer
- Háztartási gépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- alza vélemények - tapasztalatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest