Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bizonyos appok a rendszerrel együtt települnek, a fiókból pedig csak azt a listát tudja szinkronizálni, ami pluszban telepítve lett (tehát elvileg egy Fotók app ott sincs, hiszen az mindenkinek megvan alapból).
A szögletes ikonok meg tuti maradnak, elég ránézni az Office vagy a Bing új (jelenlegi) ikonjára. -
bepken
veterán
valami ilyesmi hibrid megoldás nekem is eszembe jutott (reménykedtem is, hogy ki lehet húzni a csempét az asztalra) de igazából a többség szemével nézve ez még mindig furán fest. nekem ettől függetlenül tetszik!

gondolom ebben a verzióban a start menüből eltűnnének a csempék -
Mate
nagyúr
Mennyire fogják szerintetek asztalon erőltetni ezeket a négyzetes formákat? Elég sok program kezdett áttérni kör alapú ikonokra, amik baromi jól néztek ki. Jó lenne ha gyári ikonokat is át lehetne állítani.
Illetve nem lehet valahogy beállítani, hogy bizonyos appokat egyből töröljön? Hiába törlöm le és szinkronizálja elvileg a fiókot, a gép újrarakása után megint telepítve van mind.
-
Azon gondolkoztam, hogy egy (opcionalisan elerheto) ilyen milyen zsir lenne:

Azaz live tile-os 'taskbar' vagy launcher, a regi sidebar helyett.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szakmai topicnak megfelelően szakmai hozzászólásokat várunk ebbe a topicba!
Aki továbbra is offol, annak hozzászólása törlésre kerül egyéb lehetséges következményekkel járhat.
-
CJ4567
nagyúr
Virtualboxban telepítő végén újraindításnál miért csak lila képernyőt kapok? Kiírja hogy Evaulation Copy Build 9841 és ennyi.
-
vm93hun
aktív tag
Egy jó kérdés: Notification Center-rel találkozott már valaki?
-
vm93hun
aktív tag
Nekem. Rögtön telepítés után rögtön az volt az első kérdés, hogy hogyan tetszenek a csempék a start menüből (há' de még meg se nyitottam, honnan tudjam én?
)Egyébként el ne hidd, ezek előre megírt kérdések amik random módon jönnek elő. A fent említett kérdést is úgy kaptam meg, hogy lokál fiókkal telepítettem, mert valamilyen hiba miatt nem adta be a MS fiókos bejelentkezőt.
-
CJ4567
nagyúr
Jól kezdődik, Virtualboxban telepítésnél egy idő után lila képernyő és Evaulation copy build 9841

Reset után meg fekete képernyő
-
törölt tag
Ez nekem is megjelent, a parancsikon megjegyzéseibe ez van írva: "Solve PC issues: 1 important message 2 total messages". Egyszer megnyitod, onnantól a többi fülre át se lehet menni, mert érvénytelen elérési utat jelez. Fogalmam sincs, hogy mi rakta oda.
Töröltem kézzel, de ott maradt a menüben, ott az uninstall-ra kattintva a programokat hozza elő, szóval nem app, hanem hagyományos program. Valami.
-
vm93hun
aktív tag
Én nem bírkóztam vele. Én ennél egy egyszerűbb megoldást használtam: feltöltöttem Imgur-ba és rendesen belinkeltem, meg előtte befirkantottam nekik, hogy mit akarok nekik mondani (pl, egy a sok közül). Kiváncsi leszek, hogy majd mit lépnek rá, mert egy fél oldal Word dokumentumnyi mondanivalót írtam nekik

-
bepken
veterán
érdekesen működik ez a feedback app
kicsit macera volt olyan képet csatolni, ahol látszik is amit mutatni akarok (start menü + 2 db hibaüzenet), és persze személyes infó se nagyon látszódjon.... na de összehoztam 
ja és én akárhogy kerestem, nem találtam ezt a jelentést, szóval újat hoztam létre
-
CJ4567
nagyúr
Miért csak 2gb-t tölt le? 2GB-nél egyszerűen azt írja hogy kész.
-
CJ4567
nagyúr
Virtualboxban dinamikust vagy fix méretet adjak meg teljesítmény miatt?
-
bepken
veterán
hoppá!

hát mondom "Te mi vagy?"
aztán...
sehol semmilyen hibát nem jelzett eddig, nem állt le az explorer vagy ilyesmi... (meg az egyáltalán ott van az "All apps"-on belül? )
(#664) mate3553! higgyétek el, hogy ez a tálcán lévő kereső később majd listázni fogja az előzményeket meg ilyesmi. szerintem abban lesz a különbség a két kereső között
-
bepken
veterán
-
xxSanchez
őstag
Bár nem tudom, hogy valaki használja-e, de hibátlanul működik a TrueCrypt Windows 10 alatt is.
-
törölt tag
Nem tudom, nekem a start menü nem keres neten, csak ha rákattintok a keresőikonos gombra, ami akkor jelenik meg, ha nincs találat. De lehet, hogy ezt kikapcsoltam telepítésnél, mert alapvetően minden netes dolgot kikapcsolok, majd ha kell, akkor vissza (ilyen például a MAPS-dolog).
-
Mate
nagyúr
Hát én most kipróbáltam direkt mind a két keresőt.
Ugyan azokat találták, neten is kerestek.
A különbség, hogy startmenűs gyors és megbízható, a másik iszonyat lassú és 10-ből 7x kifagy

-
bepken
veterán
a tálcán lévő kereső elvileg listázza a korábbi kereséseket. gondolom a poén része ennek is ott jön ki, hogyha WP-t használsz, mert akkor valószínűleg azt is listázza majd.
meg szerintem ez inkább netes keresésre lesz kihegyezve (pláne hogyha a Cortana is bekerül a képbe) - mert full ablakba nyitja meg a találatokat. (bár a start menüből nyitva is így megy...
)ja azért írom jövőidőben, mert gyakorlatban nekem ez inkább csak kifagyott eddig

(#656) karak_22! a start menüből is tudsz netes keresést indítani
(ha meg nem talál semmit a gépen, akkor automatice nyitja is meg a keresőt és húzza le a bing-es infókat) -
xxSanchez
őstag
Nem tudom volt-e már róla szó, de a beépített Windows Phone app elég jó lett, legalábbis nekem nagyon tetszik.
-
King Unique
titán
Csak ugye az megint nem tetszett a népnek mármint a Charms Bar, Hot Corners... ezek szerint 10-ből már kivették, ha Modern UI módban fut, akkor sem jön már elő??
(#655) mate3553 : hogy nehogy gondot okozzon a nagy átlagnak megtalálni, mármint a keresőt...mert a Start menüben lévőt eddig se használták sokan...
-
bepken
veterán
uh ez elég perverz...
ennyire azért nem mászok bele a lelkébe rögtön az első 24 órában 
de az tuti, hogy én valamilyen más formában tenném oda ezt a keresést.
az a mód, ahogy a win8-ban van, szerintem tökéletes. hogyha odahúzom a jobb alsó/felső sarokba az egeret, akkor megjelenik az oldalsó menü, tetején a kereséssel. valami hasonló megoldással iktatnám be ezt is. -
Ice&Lime
veterán
Ha lenne olyan lehetőség, mint ami volt 7-ről 8-ra váltáskor 5ezerért és most is lenne, hogy 7-ről vagy 8-ról a 10-re váltás 5e lenne, akkor érdekelne a dolog.
-
King Unique
titán
válasz
xxSanchez
üzenetére
OK, megfogadom.

Bár először VHD boot lesz és, ha driverekkel nem lesz probléma, akkor marad is.(#647) emvy : Workstation és a többi fizetős, sima Player ingyenes és van linuxos verziója is. Szerintem stabilabb.
Ezt a Technical vs Consumer Preview váltás dolgot vágja vki

(#652) jakos73: még "Windows 9" kapcsán rebezsgették a 30$ Win7-ről váltás kapcsán, nem tudom az igaz lesz-e 10-re is?
-
válasz
King Unique
üzenetére
Esetleg azert, mert az nem ingyenes?
-
xxSanchez
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
1-nél azért többet adj neki, annyival elég élvezhetetlen.
-
King Unique
titán
Nekem Virtualbox már egy ideje nem alternatíva....elég sok hibát produkál, főleg a legújabb verzió, de a régiekkel is volt gond. VMware szerintem stabilabb, USB-eszköz kezelése is rugalmasabb, ami nekem tesztelés céljából különösen fontos volt...

Win10-et ma rakom fel VHD-ba, most éppen húzom le, de, ha driver problémák lesznek, akkor marad VMware.
Mennyi RAM kell neki, elég 1 GB (mondta vki), v többet adjak? -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nem próbáltam virtualboxban, de VWare alá nekem is felment gond nélkül, a vmware tools is működik, van fullscreen, satöbbi.
-
Petyyyyy
addikt
Na, végre sikerült szereznem egy teljesen üres lemezt, méghozzá egy WD Raptort.
Este ki is próbálom a TP-t, kíváncsi vagyok nagyon.
-
VirtualBox Guest Addition-t tudta valaki gond nélkül telepíteni?
-
-
hun005a
tag
Windows 8 féle CPU feature patch nincs még?
Valaki telepítette már PAE NX támogatás nélküli processzoros gépre? -
-
Mate
nagyúr
-
-
-
törölt tag
válasz
Angel2014
üzenetére
Próbáld ki, bár az igen valószínű, hogy pár dolog angol marad, mert más a rendszerben. Meg ez okozhat gondokat a frissítésnél, hiszen hivatalosan nincs hu_HU nyelvű TP. Asszem ez 8.0 alatt is volt akinek gondot okozott, de ki kell próbálni.
vm93hun: WP-n nekem a Cortana kifejezetten jól megértette minden szavam, a magyar neveket is egyből megkereste a telefonkönyvben, pedig nem angol anyanyelvű vagyok
Az már más kérdés, hogy kb. minden kérdésre rákeresett a Bingen ahelyett, hogy olyan vicces válaszokat adott volna, mint ahogy reklámozták sok helyen.htc07: Próbáld meg, de szerintem akkor is bele fog matatni a bootba az elsődleges vinyón, szóval húzz le mindent a gépben, telepítsd USB-re, és dugd vissza, majd a boot menüből tudod indítani az USB-t kiválasztva. Vagy nem lehet, nem próbáltam

Az ébredésnél meg ez is vár egy jó 10 másodpercet, mielőtt bejönne az asztal... ezt 8 alatt is utáltam és nem tudok rájönni, hogy miért. 7 alatt azonnal ébred a gép.
-
htc07
addikt
sziasztok!
van egy külső usb-s vinyóm, valahogy fel lehet rá rakni? kipróbálnám hogy mit tud, de a gépbe nem tudom belerakni a vinyót, a win7 meg nem akart annó felmenni usb-n.
vagy kussoljak és próbáljam ki?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Angel2014
addikt
Szerintetek a leírtak alapján lehetne magyarosítani? [link]
-
vm93hun
aktív tag
válasz
worxland
üzenetére
A leírásban ott van, hogy "Manc accent". Meg amikor a legközelebbi Tesco-t kérdezte akkor Manchesterre mutatott a térkép. Anglián belül is van egy jópár tájszólás mint itthon a "pálóc" a "szögedi" meg ami van...Akkor még jobb is, hogy magyar verzió nincsen.

-
Ice&Lime
veterán
Kb. ennyi az újdonság?: start menü, metro appok ablakban futtatása...
-
bepken
veterán
(#615) vm93hun! ezek szerint meg kell barátkozzak vele.
na most meg elkezdett csesztetni az aktiválással... lehet, hogy mégse szereti a VHD-s módszert?
(#617) pzstm! na igen, olvastam valahol olyat, hogy letöltéskor kellett kapjak egy kulcsot. öhm...ilyen nekem nem rémlik
szóval hol találom? -
vm93hun
aktív tag
Azt a nagyítót nem lehet eltüntetni a tálcáról és nem is fogják eltüntetni, mert oda kerül majd a Cortana.
Nem mintha pont az hiányozna a legjobban, mert még a brit akcentust sem igazán érti meg. -
bepken
veterán

ezt a kis kereső ikont nem lehet valahogy eltüntetni a tálcáról? nem látom sok értelmét, pláne hogy nálam lassabban tölt be a felugró ablak, mint a start menü (nyilván utóbbi nem gyűjti az előzményeket) - így én kevésbé szeretném használni, a helyet viszont foglalja...
illetve a Task View használatára se tudtam még ráérezni. kicsit fura, hogy a másodlagos asztal alatt is ugyanaz a tálca van (ugyanazon ikonokkal), így gyakorlatilag (reflex szerűen) rányomva valamelyik tálcán lévő ikonra, folyamatosan visszalépek az elsődleges asztalra.
nem tudom, érthető e amit írok...

meg valami billentyű kombót adhatnának arra is, hogy az asztalok között is lehessen lépkedni, bár...lehet elég lesz az is, ha az összes asztalon lévő összes alkalmazás között lépkedek WIN+TAB segítségével

(mellesleg...ha az én elég gyér angol tudásommal leírom nekik ezeket, mennyire számít az használható visszajelzésnek az ő szemükben?
) -
törölt tag
sziasztok
valahogylehet állítani hogy milyen kombinációra váltson desktopot? mert ez a win+tab ez valahogy nem nyerte el a tetszésem, jobban szeretném a ctrl alt bal jobb gombokat erre a feladatra...
-
nonsen5e
veterán
Na végre feltettem külön lemezre a 10-et. Telepít, bekapcsol, telepítEK, újraindul, kékhalál.

-
törölt tag
válasz
junior11
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nincs magyar LP, de pár héten belül biztos elkészítik.
(#606)
Az Insider program ingyenes és természetesen mehet 64 bites W10 is, ha nem a W7-et frissíted.
A W7 mellé is feltelepíthető, hogy az megmaradjon, ez esetben kell neki egy külön partíció és majd indításkor választhatod ki, hogy melyiket indítod. -
junior11
veterán
Előre is köszi. Van egy ritkán használt asztali PC-m, Win7 rendszerrel, lehet, hogy feltenném rá. Ez az insider program amúgy teljesen ingyenes? A W7 esetében 32bites rendszert használok, de a W10 esetében feltehetem a 64biteset is? Telepítéskor a W7 nem marad meg csak W10 lesz rajta vagy máshogy is meg lehet oldani? Bocsi, de ezekkel a dolgokkal nem nagyon vagyok tisztában.
-
junior11
veterán
Várható a techn. preview magyar nyelven?
-
Jeollam
aktív tag
Nem tudom miért, de annyi mindent futtatok rajta, mégis baromi gyors az os.
win7-nél már voltak problémák..
pedig nem is nagy cucc a gép..
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)