Hirdetés
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Yettel topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
válasz
#20221952 #47290 üzenetére
Köszi!
Ez mondjuk eszembe se jutott most, pedig egy próbát megért volna, amikor teljesen leszedtem a drivert a gépről. Mert simán lehet, hogy valami netes komm. volt a háttérben, amikor telepíteni akarta a drivert és amiatt nem sikerült.
Pár éve az előző gépemnél volt hasonló probléma valamelyik meghajtóval és emlékszem, azt is csak net nélkül tudtam felrakni, mert, ha volt net, a win leszedte a drivert az update-ról, ami viszont nem volt jó hozzá, mert valamiért nem ment azzal. Így net nélkül kellett felraknom a driverét, majd utána lehetett hálózatra kötni a gépet, mert így már nem erőltette a win a saját driverét.Totál elfelejtettem ezt, pedig milyen jó lett volna kipróbálni, mielőtt újra telepítettem mindent!
-
-
roxan
senior tag
Üdv!
Elnézést ha nem olvasok vissza most, és esetleg le van írva valahol:
hogyan tudok belépni, hogy a win ne kérjen jelszót (sem PINt).
Alvásból felélesztéskor már nem kér, azt sikerült, de bekapcsoláskor sem szeretném, vagy felhasználóváltáskor (ami amúgy nincs), csak időnkéne ki-bejelentkeztet, ha rádogom a HDMI-re a monitort és a felbontással baja van. -
törölt tag
válasz
AthlonXP #47287 üzenetére
Oké, megosztom.
Szóval én mindig Internet-kapcsolat nélkül telepítem a Windowst, az eszközmeghajtókat és egyéb programokat, kivéve, ha a kapcsolatra mégis szükség van telepítéskor.
Amikor fel van telepítve a Windows, akkor sincs Internet-kapcsolat, hanem az Eszközkezelőben megkeresem a fel nem ismert eszközöket és az azok illesztőprogramját az Internetről frissítem az MS-től (itt is csak addig van Internet-kapcsolat, amíg letölti, a telepítés alatt már megint nincs Internet-kapcsolat).
Ha ez mind meg van, akkor - ha az adott gyártónál van már eszközillesztő - feltelepítem azt is, anélkül, hogy a másikat eltávolítanám.
Ez nekem nagyon bevált, sőt amióta így csinálom, azóta még a Windows Update sem telepített eszközillesztő programot a gépre (természetesen előtte megnéztem, hogy mely eszközillesztőkhöz van MS eszközillesztő és azokat telepítettem a fenti módszerrel).Egyébként örülök, hogy már Neked is jó lett!
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Azért írok ide,mert nem nagyon találok másik topicban segítséget.
A Far Cry 3 gyári játékot telepítettem fel a gépemre.
Most win 10 64 bit van,régebben win 7-en ment.
Most egy pár dll-t kér amit megcsináltam,de tovább kéri amit már feltettem a system 32 mappába.Esetleg a directx-el lehet valami.
Dircetx 12 van most.
A játék directx 9 és 11-et ír ami a lemezen mellékelve is van.Üdv. feri 1
-
mrbego
aktív tag
Szia,
igen, normális abban az esetben, ha a laptopodban processzorba integrált iGPU is van (manapság már ilyen laptop kiépítések vannak). Ugyanis a processzorban lévő iGPU működik/adja a képet az asztal megjelenítéshez, excel, internet stb. alkalmazásoknál. A dedikált GPU pedig játékoknál működik, vagy ha külön úgy indítasz egy alkalmazást, hogy a dedikált hajtsa (pl. 3D tervező programok). -
Hali.
Ha egyszer már telepítettem a Win10-et, még pár hónapja és jogtiszta Win8.1-ről történt ez meg, hogyan végezzem el USB kulcsról a telepítést? Nem fog kérni semmiféle termékkulcsot?
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Ha új gépre szeretném telepíteni a Windows 10-et, akkor a 8-as kulcsot kell megadnom (az volt eredetileg) ugye?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Dumi86 #47276 üzenetére
Mindig úgy szoktam. Minden Windowson és már évek óta. De most sehogy sem sikerült feltenni.
Azóta újratelepítettem a rendszert, most kezdem feltenni a dolgaimat. Sikerült feltenni a legfrissebb vga drivert is.
Most egyelőre jó minden.Viszont továbbra is zavar a korábbi probléma, mármint, hogy mi volt az oka, mert fogalmam sincs!
-
Stonerice
őstag
Sziasztok! Van egy Lenovo flex 2 laptopom amin recovery módszerrel lehet eredeti windows 8 at feltelepíteni. Perpill 8.1 van fent és nem tudom hogy frissitve lett-e ?! :S
Nem értek továbbá a biosba elhelyezett licenszhez sem.
" windows licence Std" felirat szerepel a biosban. Ha feltelepitek egy msdn ről származó OS-t akkor a bios beaktiválja azt nekem? Illetve mi történne ha windows 10-et raknék fel? Be tudná aktiválni. Befolyásol valamit az hogy szlovák a rendszer? -
leslie23
tag
sziasztok!
ismerős gépére felkerült a Windows10, de akadt néhány problémája vele.
egy HP laptopról van szó, boot után 2-3 percig fekete képernyő látszik, kurzor nincs. neten keresgélve elég gyakori hibának tűnik, de egyértelmű megoldást nem találtam. videokártya driver problémát írnak a legtöbb helyen, illetve BIOS frissítést... sajnos a HP hivatalosan nem adott ki drivert ehhez a modellhez, csak 8.1-hez valót, de az nem segít.
egyébként az integrált HD3000 mellett egy Radeon 7400M van benne.
szerintetek mi lehet a probléma? BIOS-ba nem szívesen piszkálnék, ha driver gond van a háttérben.illetve a másik dolog: néztem melyik build fut a laptopon, 10240-es, ami ugye nem mai darab, ennek ellenére nem talál friss verziót. ennek mi lehet az oka?
köszi előre is.
-
AthlonXP
őstag
válasz
pendre54 #47273 üzenetére
GTX 560 és DVI csatlakozót használom.
Kezdem a reinstallt, ha az se oldja meg a gondot, akkor kiveszem a vga-t a gépből és használom az I7-es HD4600-asát..
Mert normális driver nélkül ezzel se megyek többre most sajna. Próbáltam játékot indítani előbb, de már a betöltéskor megjelenő fejlesztői logók is megakadtak. Tiszta diavetítés volt, fájlkezelőből lőttem ki a progit, mert megakadt. -
válasz
AthlonXP #47271 üzenetére
Neked is, meg Dumi86-nak is. Az okát én sem tudom, de két dologra tippelek. Az egyik lehetséges ok, hogy VGA-tok régebbi darab, míg az enyém egy 2015-ös 4 gigás GTX960, és ezek a beállítások csak a legújabb kártyáknál érhetők el. A másik lehetséges ok, hogy nálam DisplayPort-on keresztül van csatlakoztatva a monitor, nálatok meg DVI-on, és ez is okozhatja.
-
AthlonXP
őstag
válasz
pendre54 #47261 üzenetére
Sajnos a fenti dolgokat: DDU, tiszta telepítés, komponensek egyesével való telepítése, ccleaner stb már túl vagyok, de egyszerűen nem tudok más drivert feltenni, csak amit a win 10 feltesz, de az meg régebbi ( egy éves ).
Eszközkezelős, driver frissítés sem megy, semmi. Két nappal ezelőtti rendszer visszaállítási képem van, de már akkor is gond volt vele, így hiába állítanám vissza. Nem értem, miért nincs korábbi, ráadásul a jó 2 hónappal ezelőtti, általam mentett állapot sincs már meg. Lehet törölte a ccleaner..
Mindegy.
Szóval, nem tudom mi legyen most, emiatt meg nem nagyon akarnám újra telepíteni a win-t, bár lehet az lesz.
Vagy elég lenne az alaphelyzetbe állítás? Bár az meg tovább tart a kiírás szerint időben, mint egy tiszta telepítés. -
plck
tag
Sziasztok.
Van egy problémám. A jelenségek:
- Nem tudok rendszergazdaként futtatni alkalmazásokat. ("A szolgáltatás nem válaszolt időben az indítási vagy vezérlési műveletre.")
- A Chrome nem indul el vagy csak nagyon lassan, ellentétben a Firefox-szal.
- a parancssort sem tudom megnyitni rendszergazdaként, így nem tudom lefuttatni az "sfc /scannow" parancsot sem.Valakinek valami ötlet?
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem egy Win 10 Pro N-t a gépemre és mellé a media feature packet és az archicad 20-at. A program indításakor azt írja ki, hogy hiányzik a GXMedia.dll fájl, ami szükséges a program futtatásához.
Szerintetek mit kellene megpróbálnom?
-
gulupeti
senior tag
Windows 10-re nem lehetne a keresősávot visszavarázsolni jobb oldalra, mint a windows 8.1-ben is volt? Vagy van rá esetleg valami billentyű kombó? Az eléggé kézre esett nekem, ez meg itt bal oldalt lent egyáltalán nem akar.
(#47263) kissa1026
Szerintem neked azért nincs olyan, mert a te monitorod DVI-vel csatlakozik a számítógéphez.
-
törölt tag
válasz
Воланд #47258 üzenetére
Igen, csak annyi a különbség, hogy
Windows 10 Professional (hu_windows_10_multiple_editions_version_1607_updated_jul_2016_x64_dvd_9059505.iso) helyett
Windows 10 Enterprise LTSB
(hu_windows_10_enterprise_2016_ltsb_x64_dvd_9060111.iso),
Office 2016 Retail
(hu_office_professional_plus_2016_x86_x64_dvd_6971452.iso,
hu_project_professional_2016_x86_x64_dvd_6964042.iso,
hu_visio_professional_2016_x86_x64_dvd_6964040.iso) helyett
Office 2016 VL
(SW_DVD5_Office_Professional_Plus_2016_64Bit_Hungarian_MLF_X20-42439.iso,
SW_DVD5_Project_Pro_2016_64Bit_Hungarian_MLF_X20-42691.iso,
SW_DVD5_Visio_Std_2016_64Bit_Hungarian_MLF_X20-42798.iso).Én nem értem, hogy Retail esetén hová tűnik el használat során az Office?
-
válasz
AthlonXP #47259 üzenetére
Próbáld meg a korábbi verziót visszarakni, és tapasztalatból mondom, hogy NV drivert csak így telepíts:
Tehát, csak a drivert és a physix-et jelöld be, és a tiszta telepítést válaszd. Viszont minden egyes telepítés után, a "kimeneti dinamikatartományt" teljesre kell majd állítani az NV vezérlőpultban, mert az alapértelmezett beállítás a "korlátozott", azzal meg eléggé mosottasok lesznek a színek.
-
netpeti98
addikt
válasz
stigma #47251 üzenetére
Ez a parancs a rendszer felhasználóit listázza ki sorban, tehát ha a neved mellett Vendég van akkor nem te vagy vendég, hanem az a következő felhasználó neve (jelen esetben a rendszer beépített Vendég fiókja). A defaultuser0 se rendszergazda, hanem utána jön a sorban a Rendszergazda nevű felhasználó.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Gondom akadt az nVidia meghajtó program telepítésével.
Szerettem volna feltenni a mostani 372.70-es drivert ( nVidia-tól letöltve ), de nem sikerült.
Előtte leszedtem már a korábbit, ccleaner-el kitakarítottam a rendszert, átnéztem a Programfiles és a Dokumentomok... stb könyvtárakat, hogy mindenhonnan kitörölhessem, rendszer restart is megvolt, de továbbra sem engedi telepíteni. Viszont nincs semmi hibaüzenet, hogy legalább legyen valami kiinduló pont, a hiba okát illetően.
( GTX560, Win 10 Home x64 )Eddig jutok egyelőre:
Próbáltam a Display driver uninstallert, de semmi eredmény.
Egyik verziót sem tudom telepíteni, azt sem, amelyik eddig fent volt.
A win 10 az update-t használva szed le vga drivert, fel is teszi, de az csak a driver, ráadásul régebbi és nincs se Physx, se experience, semmi.
Próbáltam ezzel a win saját driverével a DOOM-ot, de úgy akad mint, ha muszáj lenne neki!
6 és 60 FPS közt ugrál 720-p-ben mediumon, de jóval gyakoribb a 6 FPS. Olyan, mintha ezerrel dolgozna valamin a gép, de semmi lemezművelet és cpu terhelés nincs, ami ezt mutatná.
Ráadásul a játék demóját már régen végig vittem, magasabb felbontásban és részletességgel, gond nélkül ment. De a játék fórumán is írták, hogy enyémnél gyengébb gépeken, simán játszanak vele, magasabb beállítások mellett.Az az idegesítő, hogy semmi hibaüzenet nincs, egyszerűen beadja a fenti képet, telepítéskor a driver és kész!
Van ötlete valakinek, hogy mit lehetne próbálni még?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Bár nekem (majdnem) tökéletesen működött a Windows 10 rendszerem, most mégis kénytelen voltam váltani, mivel egy sorozatos probléma megakadályozta a megfelelő használatot.
Rendszeresen használom az Office 2016 Pro, Visio 2016 Pro és Project 2016 Pro programokat és napok óta küzdöttem azzal, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnnek ezek a programok (miközben fel vannak telepítve - látszanak a Start menüben, megtalálhatok a könyvtárjaikban).
Tegnapelőtt úgy döntöttem, hogy Windows 10-ből inkább az Enterprise változat LTSB verziót, míg az Office 2016-ból a VL változatot használom (illegálisan).
A hiba azóta nem jött elő, de érdekelne, hogy a retail verzió és a VL, illetve LTSB verzió között mi a különbség, mitől működik az, míg a másik meg nem.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy win10 aniversary iso-t tettem a gépre, melybe a microsft onedrive fiókommal lépek be.
telepíteni + crackelni akartam valamit viszont nem engedett rendszerdagdaként másolnom, ezért megnéztem mi lehet a baj.
Mint látjátok a cmd-t rendsszergazdai módban indítottam, 2 apróságot vettem észre.
1. defaultuser0 => rendszergazda. Ez pontosa micsoda Win10-ben mert még nem láttam ilyet.
2. Miért Vendég módban vagyok ?Az alábbi megoldással próbálkoztam de mint látjátok az adminisztrátori résznél kaptam egy hibát, hogy => 5. számú rendszerhiba
Tudnátok ebben segíteni, mert eddig olyan hogy a saját gépemre mintha csak Vendégként tudnék belépni, admin-ként nem. Ez furcsa nekem.
Segítséget előre is köszönöm, remélme nem user error.
-
kungzi
veterán
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, van egy Asus X550LB notim + win 10 pro-m.
Ha az újraindításra megyek, vagy frissítés miatt újraindulna a gép, nem indul újra, hanem mindig kikapcsol. Mi a bánat okozza ezt? Biztos a windows hibája.Pls valaki segítsen. Köszönöm
-
csixy
addikt
Szia Yaksi!
Ha már korábban beaktivált Win 10 volt rajta , akkor bootold be egy linux live cd-ről ,vagy pedrájvról és mentsd le a neked szükséges adatokat. Ezután telepítsd újra a win10-et , telepítés közben ne adj meg neki COA matrica számot . Bootolás után , ha nethez jut be fogja redmond aktiválni., csak ügyelj arra ,hogy home , vagy pro verzió kell-e rá.
-
King Unique
titán
Nyilván az újabb, UEFI-re épülő gépek bizonyos funkció csak ezen módban, illetve GPT partíció esetén használhatók ki. Valamint a GPT-nek eleve vannak előnyei az MBR-rel szemben. Továbbá azt mondják, hogy az újabb Windowsok is már előbbin érzik igazán jól magukat.
Viszont azért még többnyire nyilván a Legacy boot és MBR is használható, illetve pl. egy multiboot megoldás bizonyos esetekben problémamentesebb. Én több Windows & Linux felállásnál szívtam már az UEFI boot miatt...igaz, ez vsz hardverfüggő is.
-
yaksi
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnék! Ma egy hetes szabi után hazaérve az asztali gépemen a Win10 nyöszörgött, hogy új frissítés van. Engedtem tölteni, pechemre.
Azóta nem indul a gép, folyamatosan újraindul, hibát keres, beadja a speciális indítást, de semmire nem jut. Nem tud rendszervisszaállítást csinálni, nem használ a speciális indítást, még az alaphelyzetbe állítás sem működik, sem az adatok megtartásával, sem anélkül. Konkrét hibát nem közöl, de nem tudok vele semmit csinálni. Tudnátok segíteni, hogy újra tudjam éleszteni a gépet? Előre is köszönöm szépen! -
-
yanna
addikt
válasz
Doky586 #47238 üzenetére
Azért vannak ellen vélemények is.
-
-
-
asuspc96
senior tag
Kellemes estét mindenkinek,
Olyan furcsa kérdéssel fordulok hozzátok, hogy (tudom, hogy már az ilyesfajta kérdések is abszurdak) melyik a jobb op. rendszer ?
a Win7 vagy a Win10 ?ugyan ezt a kérdést feltettem a win7-es topicban is, érdekel mit mond a 2 tábor
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #47229 üzenetére
A megadott linken leírtak alapján MBR.
Amúgy van valami teljesítmény/szolgáltatás extra ha GPT lenne? Nincs semmi gondom az MBR-el amúgy tökéletesen meg vagyok vele. -
Feherfy
tag
válasz
quailstorm #47233 üzenetére
Ezt bontottam ki 7Zip-el, majd próbáltam tallózni, mikor a telepítés helyéről kérdez, de semmi.
(#47232) Doky586: Ha ezt végigcsinálom, és felmegy a win7 dualban, akkor tudok frissíteni 10-re?
Tudom, jókor kérdezem, de egyébként még van értelme ezzel szívni? Július 29.-ig volt hivatalosan ingyenes frissítés csak kósza hírekből gondolom, hogy még működik. Nyugtassatok meg, hogy így van.
-
quailstorm
félisten
válasz
Feherfy #47231 üzenetére
Valami USB3-as drivert látok az oldalán pedig, de ha nem hát nem.
PXE network boottal szophatsz még ha szeretnél mindenáron.(#47232) Doky586: ez így nem igaz. NT6 rendszerek bármilyen sorrendben egymás mellé telepíthetőek különösebb gond nélkül ha a 8.1 és a 10 legacy módban van fast startup nélkül. Tudom mert próbáltam. Bootmenü is OK lesz. Alaplapcsere után 8.1 helyreállító a 10-et is helyrerakta.
-
Feherfy
tag
válasz
quailstorm #47230 üzenetére
Már nekiestem (#47223) Doky586 kolléga útmutatásai alapján, azt hiszem ez csak a hosszú út. Odáig mer el is értem, hogy az USB-t felismerni, és bootolni is szeretné. Viszont a gépen csak 3.0-ás USB portok találhatóak, és az erre vonatkozó résznél már megakadtam. Próbálok drivert tallózni, de nem talál (pipa nélkül sem).
-
-
King Unique
titán
Azért általában látszik a rendszer számára létrehozott plusz partíciókból, de a fórumtárs által megadott link is jól bemutatja az erre vonatkozó helyi lehetőségeket. Aki meg pl. külső partícionáló programot használ, az már megnyitáskor a főablakban láthatja. Meg persze utóbbi programok azért más dimenzió, tudnak a kötet(ek) törlése nélkül is kiterjesztést, illetve MBR - GPT közti konvertálást, valamint nem akarnak adott esetben erővel dinamikus lemezt sem létrehozni stb.
-
Feherfy
tag
válasz
quailstorm #47227 üzenetére
Utolsó mondat a lényeg, mivel új gépről van szó.
Bízok benne, hogy még megy az ingyenes frissítés. -
-
tomp
félisten
Hogy lehet kideríteni, hogy nekem most MBR vagy GPT partícióm/telepítésem van?
Azt tudom, hogy van egy 350MB-os rendszer számára fenntartott+450MB-os helyreállítási partícióm a nagy rendszer partíció mellett. BIOS-ban anno be lett kapcsolva az UEFI mód.
De utólag van valami parancs amivel megtudható hogyan lett telepítve? -
Feherfy
tag
válasz
quailstorm #47221 üzenetére
Akkor mit javasolsz, hogy lenne a legtisztább a win 10 telepítése, az eredetileg taglalt problémák előfordulása nélkül?
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Csak jelezném hogy közel 10-éves a gépem,P5N-E SLI alaplap,Proci : Intel (R)D CPU 2.80 Ghz (2magos) Videókártya : NVIDIA Geforce GT 520-as 1gb, 4gb memória van a gépbe SSD-120 gb (Rendszernek) és szuperen fut rajta a win-10 semmi gond,még a 4-k videók is akadásmentesen mennek a youtuben az edge böngészővel (csak kicsit várni kell hogy előre puffereljen) szóval jó ez a 10-es ! Természetesen tiszta telepítést csináltam,halgatva itt a főgurukra. Sokat lehet tanulni tölük,köszönöm !
-
quailstorm
félisten
válasz
Feherfy #47220 üzenetére
Második képen lévő konfiggal tuti nem bootolna.
Win10 mellé telepítésről akkor lehet szó, ha megtartod az UEFI-t, FAT32 UEFI-s a pendrive és nincs secure boot.
Legacyban kötelező mennie (akkor viszont NTFS MBR pendrive), de akkor MBR és úgy nem nagyon frissítenék Win10-re mert marhaság. -
Feherfy
tag
válasz
quailstorm #47219 üzenetére
-
Feherfy
tag
válasz
quailstorm #47217 üzenetére
Eléggé valószínű, hogy a pendrive maradt bent valahogy bootloader-ben, viszont ha nincs csatlakoztatva, akkor nem is mutatja BIOS-ban. Ami érdekes, hogy próbáltam utólag win7-et is telepíteni (hogy majd felfrissítsem), a pendrive-ot látta, de bootolni már nem tudott róla. Ez lehet azért, mert a gépem (Dell 7559) már nem támogatja a 8-astól régebbi windowsokat?
-
-
Feherfy
tag
válasz
quailstorm #47215 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Csak hogy tanuljak ma is valamit, miért állhatott elő ez a "probléma"? Mit ronthattam el, vagy kellett volna másképp csinálni? Nem az első telepítésem, de ilyennel még nem találkoztam. Lehet az a probléma, hogy eredetileg Linux-al kiadott gép?
-
quailstorm
félisten
válasz
vigyori78 #47213 üzenetére
Én anno nem találtam módját a 8-8.1-nek. 10-et meg se próbáltam (csak utánaolvastam) mert amúgy is kaka volt az installom.
Felteszem neked eredeti Enterprise van. Ha már tudsz kulcsról beszélni.Másik hogy a kérdést feltevő fórumozónak friss installált ősrégi 10-re nem sok értelme lett volna ráfrissíteni, szóval inkább új ISO a netről.
(#47214) Feherfy : EasyBCD 2.3 nevű BCD editorral kitörlöd azt a menübejegyzést.
-
vigyori78
őstag
válasz
quailstorm #47194 üzenetére
Nekem is Enterprise verzió van az első kiadás óta frissíti magát tehát az nem igaz, hogy : 10->10AU nem lehetséges.
Ami nem lehetséges Enterprise-nál azaz : 7->8 , 8->10 , 7->10 , itt mindíg meg kellett vennem újra. Viszont 8-ról 8.1-re is frissített valamint a 8.1 elfogadta a 8-as Enterprise kulcsot is a 10AU szintén elfogadja a 10-es kulcsot. -
movax
őstag
válasz
Norby86 #47167 üzenetére
Érdekes, nekem eltávolította gond nélkül. A Vezérlőpultban ott van a menüben, de inaktív, és írja, hogy el lett távolítva a Defender. Semmilyen mellékhatását nem érzékelem a Defender törlésének.
Az Insideres szarság nekem is ott van, de ha rámegyek a beállításaira, inaktív, azaz kéri, hogy lépjek be az Insider-programba. Szerintem ne foglalkozz vele.
-
Dilikutya
félisten
Frissíteni vágyóknak: a kisegítő eszközös lehetőség még él, legalábbis este még működött, frissítettem a kettes számú gépemet is Windows 7-ről (július 29 előtt nem volt még kettes számú gépem, azért nem volt frissítve időben).
-
mobiltom
tag
válasz
steele80 : Érdekes! A lányom laptopján ugyanez a rendszer van és a legújabb builld fut rajta!
-
lck
senior tag
Tök jó a windows-om. Gyors, minden eszközt felismer, hibátlan - immár egy éve.
Szevasztok ! -
junior11
veterán
Nálatok is megszoktak dögleni a csempék? Az utóbbi időben nálam az időjárás és a képek csinálja, de már egy jó ideje az is megesik, hogy mail alkalmazás sem jelez, ha viszont megnyitom ott vannak benne az új e-mailek, bosszantó. Vmi ötlet?
-
Dilikutya
félisten
válasz
quailstorm #47203 üzenetére
Egy Insider meg még inkább, azt hiszem, még tart.
-
TRob1
veterán
válasz
#18193920 #47200 üzenetére
User error mindig jelen van mindenhol. Itt is.
Egyébként nagyon sokaknál sok gépen jól működik a win10 a kezdetektől. Tehát a rendszer véleményem szerint jó.(Tökéletes persze sosem lesz, mint ahogy egyik másik oprendszer vagy egyéb szoft sem. Valahol valakinek mindig lesz valami gondja-baja)
Én - mint lelkes amatőr - úgy látom, ha valahol nem működik megfelelően, ott nagy az esély hogy vmelyik hardver nem szereti, vagy épp a balfax gyártó nem képes normális drivert írni (már ha egyáltalán ír újat, mert sajnos sokan még erre sem veszik a fáradságot) Már ha épp nem a fentebb említett user errorról van szó. (kicsit törlünk, kicsit belenyúlunk, kicsit módosítunk, utána meg panaszkodunk)4 gépen használom/használjuk a win10et kezdetektől, teljes megelégedéssel. A kép nagyon vegyes mert egy mindenféléből összerakott régebi i3-as asztali (konfigom), egy régebbi i5-ös HP EliteBook, egy jóval régebbi FuSi core2-es, és egy Dell i5-ös lapos. Tehát nagy a szórás, mégis mindegyiken jól fut, hiák/anomáliák nélkül (egyedül a HP-n volt kis problem, mert amit talált win10 ujjlenyomatolvasó drivert, azzal nem működött és egy Lenovo!! driverrel meg tökéletes
)
(#47204) mefistofeles
Hehe, úgy látom nagyjából egy véleményen vagyunk. Miközben leírtam, tiéd már "megjelent". -
twine
veterán
válasz
mefistofeles #47201 üzenetére
"Fasza a rendszerem" (azóta is)
-
válasz
#18193920 #47200 üzenetére
Ez már egy másik téma és szerintem megér egy-két ON bejegyzést.
Azt írod ott (win7-8 topic) user error-ról szól a történet és nem rendszer hibákról. Akkor vissza kérdeznék, user error-ból nem lehet rendszer hiba? Naná, hogy igen! Tényleg nem akarom bántani a panaszkodókat (és akinek nem inge az természetesen ne vegye magára) de szerintem zömében itt is ilyesmiről beszélünk.
Csak felületesen de olvass vissza. Először jön egy (látszólag) rendszerhiba aztán a visszakérdezések során kiderül, hogy ismeretek nélkül belenyúlt a registrybe, törölte/letiltotta (vagy megpróbálta) ami a Microsoft szerint nem kéne, hogy törlésre/letiltásra kerüljön, bár minden tele van vele de addig erőltette a (meer már 10 éve azt használom) nem kompatibilis programot amíg egy kínai hacker progijával felment stb. Mindezt úgy, hogy egy particionálással sincs tisztában. Dőreség pár száz vagy ezer felhasználó panasza alapján elítélni a win10-et miközben milliók megelégedéssel használják.Persze ott van az érem másik oldala is azok akik tényleg nem csináltak semmi marhaságot és mégis gebasz van..... hmmm erre nem nagyon van mit mondani (és nyilván ez semennyire nem vigasztalja őket) de gyanítom nem volt és soha nem is lesz rendszer ami mindig jól működik a millió féle hardveres és szoftveres háttér, plusz felhasználói igények és elvárások tekintetében.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Az a tapasztalatom, hogy azok többsége, aki kalóz Windows-t telepít, és az Enterprise-t, Ultimate-et (attól függően, melyik van a lista tetején) választja, van akkora guru, hogy egy sima Starter/Home is sok neki.
A Professional is teljesen fölösleges otthonra. -
Nézd, én megértem azokat akik dühösek mert nem oké a rendszer de ettől még botorság levonni olyan következtetéseket, hogy szar a win10 és majd akkor lesz jó, ha hozsannáznak a topicban. Józan ésszel végig gondolva, nyilván senki nem jön ide azért, hogy beírja "fasza a rendszerem szevasztok!"
Hogy hozzád csatlakozzak, insider óta nyomatom a rendszert és most is kifogástalan, gyors stb. Mivel nem játszok, megpróbáltam pár Linux disztrót is de a rendszer indítása alsó hangon 2x annyi ideig tartott. A többi gondot nem is részletezném......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest