Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dethroner
üzenetére
Ez amit írtam a KB4549951 frissítés?Még nekem is csak jelezte,vagyis jelzi mert mikor bementem a frissítésekbe ott van felkiáltó jellel.
#movax
Nekem nem kell külső féltől származó vírusirtó régen használtam eleget,én amúgy elégedett vagyok a windows 10 defenderével meg amúgy is van egy két más ellenőrző program is felrakva néha nagy ellenőrzésre. -
movax
őstag
Itt van (az) egy(ik) lehetséges megoldás a Defender-mizériára.
-
-
beci
őstag
Sziasztok.
Adott egy win 10. A wifi jelszot nem tudom beirni. Nem gepel semmit. Ugyanugy a keresobe se tudok irni,de pld a bongeszobe igen. Idaig jo volt.
Mi lehet a baj? -
-
C4mp3r
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
probakepp uninstallaltam a frissitest, egyelore mukodik most rendesen, de meglatjuk. event viewerben csomo error.
The application-specific permission settings do not grant Local Launch permission for the COM Server application with CLSID
Windows.SecurityCenter.SecurityAppBrokersrac redditen csinalt egy system restore az update elottre es neki elvileg megoldotta
-
Szasztok!
csatlakoznék a defender által szopatottak táborához. Nekem a bittorens használata lövi ki egy napja ( a frissítés óta). BiglyBT-t használok - illetve használnék de most nem
Bárkinek van ötlete szívesen megolvasom
MOD
https://www.windowslatest.com/2020/04/16/windows-defender-bug-causes-threat-service-has-stopped/
-
dethroner
veterán
Hello!
A gyári windows vírusvédelem nálatok se működik? -
TXT
őstag
Tudnatok segiteni sracok?

Az asztali gepemen Win10 Pro fut jo ideje. Van a gepben egy HDD es ket SSD. Az op.rendszer az egyik SSD-n van, minden mas adat a HDD-n es a masik SSD-n. Viszont most adodott egy olyan problema, amit nem tudom, hogyan lehetne megoldani es ebben kellene segitseg. Ugyanis a masik SSD a mostani inditas kapcsan valahogy eltunt a rendszerbol. Megneztem a kabeleket, sot at is csereltem a ket SSD-t, hogy lassam, nem e a kabelek valamelyike a hibas, de sajnos ugyanugy azt az SSD-t nem latja a rendszer, amit a felcsereles elott sem. Nem volt szerelve a gep, hozza se volt nyulva, igy nem fizikai behatasrol van szo. A particios oldalon is neztem, de nem tudok vele mit kezdeni ott sem, legalabbis, amit probaltam vele, nem engedi. Mutatom:Sem GPT-nek, sem MBR-nek nem engedi inicializalni (bar lovesem sincs, ez mi
, de nem engedi egyiket sem, ugyanugy "Nem letezo eszkozt adtak meg" hibauzenetet dob mindkettore.)A Tulajdonsagokra kattintva pedig ennyit mutat:
Mi lehet a hiba es mi a megoldas ra sracok?
HELP ME PLS!
-
Most olvasgatom a defender problémát én is ma vettem észre a kis piros x-et tegnap még nem volt.
Viszont van függőben egy KB4549951-es frissítés,merjem én ezt telepíteni most?Mert annyi szarságot olvasni az elcseszett windows frissítésekről. -
Win-T
őstag
Üdv Mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogyha én eddig töréssel használtam a windowst de most vásároltam legális kulcsokat akkor újra kell telepítenem a rendszert és úgy megadni a kulcsot vagy elég ha letörlöm az aktiváló szoftvert és a vezérlőpulton a "Másik termékkulcs megadása" menü alatt megadom a kapott kódot?
-
-
kezo0
addikt
Továbbra is érdekelne erre egy válasz: [link]
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
1db 1GB ddr2 modul 1500 Ft alatt van használtan. Nehogy azt mondd a RAM megduplázása nem ér meg ennyit. (ha 2 slotos és 1x1GB van most benne)
-
válasz
Doky586
üzenetére
+ @Csupingo, King Unique, qqcqqc és twofatcat
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Ha legalább DDR3 lenne... abba akad itthon ramom is, nem is drága, de ez a vacak DDR2... horror áron mérik a 2*2-t - és kár is volna belé.Kipróbálom a legál win10 home-t és ha nagyon szenved, akkor win7 starter.
Még egyszer köszönöm szépen a segítségeteket!

-
-
Qtya123
őstag
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok! Nem tudja valaki miért van az, hogy amikor a kék fényszűrő bekapcsol, és utána a monitor egy idő után ki, majd vissza pl egér mozgásra, akkor kikapcsolódik a szűrő magától, ha megnézem, ott be van, de látszik, hogy nincs, mert ki és bekapcsolom akkor látom a különbséget.
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Poloploid1
üzenetére
meg kell nézni elsőre az erőforrások használatát a feladatkezelőben (CTRL-ALT-DEL) a processzor és memória tekintetében, mi terheli a rendszert le...ott látni fogod a tettest...
-
King Unique
titán
válasz
fecaga21
üzenetére
Az akkumulátoridő tudtommal nem Windows 10-kiadás függvénye, hanem eleve inkább beállítástól és a használattól, + a hardvertől, az abban lévő aksitól függő. Ahol a kiadásnál otthoni használatra alapesetben adja magát a Home kiadás, vagy ha kihasználod az előnyeit, esetleg még kedvező áron is tudsz hozzájutni, akkor a Pro kiadás.
-
King Unique
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ilyen gyenge, ergya hardverre max. az eredetileg is rajta lévő W7 Starter, vagy valamilyen könnyűsúlyú Linux való. W10-et max. hardverbővítés (+ RAM) után, már ha megoldható. Ahol a W7 Starter termékkulcsa megfelelő a W10 Home kiadáshoz.
-
fecaga21
senior tag
Sima mezei laptopra melyik windows 10-et ajánlanátok?Az lenne a lényeg hogy minél több legyen az akkuidő.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Keresni bele ramot, 4 GB-g támogatja. A hetest már nem erőltesd., de a számával fel tudsz rakni egy win10 home verziót.
Mondjuk lehet, hogy egy MInt linux, xcf grafikus felület jobb választás lenne. -
törölt tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Az egy papírnehezék sajnos. Win10 esélytelen arra, ne vesződj vele. Vissza Win7 ami volt rajta eredetileg aztán te megtetted amit lehet. Nem tudom mit akarnak ilyen régi és gyenge vason, egy db mai weboldal kifektetné, aztán magyarázd el egy tízévesnek miért nem megy rajta amivel az osztálytársai játszanak. (általános használat gyereknél ezt jelenti)
-
Csupingo
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Én win 7-et tennék rá. Szerintem az kicsit fürgébb lenne, mint a win 10.
-
Sziasztok,
Három-négy topik is érintett volna, remélem elfér itt a kérdésem.
Nem tudom hogy, de rávettek, hogy vegyek kezelésbe egy Samsung N150 notit. Egy egész gigabájtnyi rammal a fedélzeten.
Egy tízéves kisfiúnak kellene, abszolút alapvető funkciókra, általános felhasználásra (ami amúgy fogalmam sincs, mit takarhat).Apuka Win10-t szeretne, a most fent lévő, - aktiválatlan - Win 8.1 helyett.
Ha jól sejtem, felfrissíteni (már ha lehet még) csak aktivált 8.1-t lehet.Kérdésem az volna, 1.67GHz-vel és 1GB rammal minek volna a legtöbb értelme. Simán újrahúzni a 8.1-t, visszatenni a Windows 7 startert (amihez van a noti hátulján kulcs), vagy felfrissíteni Win10-re (Win7-ről).
Utóbbi esetén melyik változatot érdemes beszerezni?Tudom, hogy alapvetően egyik sem valós opció és kis túlzással instant kuka a gép
, de egy kedves barátomnak tennék szívességet, aki épp egy válás kellős közepén áll, s pár hete elveszítette az állását - így még az sem opció, hogy lőjön valami jóárasított használt notit.
Én pedig szívesen rászánom az ezzel való vesződésre az időt, ha ezzel segíteni tudok neki.Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
zolee001
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
A mai kor vivmánya,lehet nem tud irni/olvasni és azért csinál teleregényt minden jutyub nyomoronc
" a bluetooth az android windowsa" :-))
Istenkén,gyökérkém nem tud faszbuk eseményt létrehozni (na most mi lesz) ,az életben az a legfontosabb dolog ám
Na az ilyen digitális szemeteken elgondolkodva lehet nem is lett volna olyan hülyeség az a internetes adó
Emberünk videót csinál a kinjairól és kirakja a netre,egy tábla kellene a nyakába hogy " Én vagyok a hülye" -
Narxis
nagyúr
Turi Tamásnak betett a Windows 10 frissítés
[link]#117254 jaja, nekem is.
-
Poloploid1
csendes tag
Üdv mindenkinek! Lenne egy olyan problémám, hogy a számítógépem random elkezd szaggatni, ez azt jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra a kép is és a hang is elkezd szaggatni, teljesen mindegy, hogy éppen játszok, vagy videót nézek, vagy csak az asztalon vagyok, még a kurzor is szaggat, ahogy húzom az egeret. Ilyenkor hiába nyomok úraindítást, vagy kikapcsolást, a gép egyszerűen nem hajlandó kikapcsolni, csak pörög a karika, de nem kapcsol ki, csak ha nyomva tartom a bekapcsoló gombot!
Találkozott már valaki ilyesmivel, esetleg tud valaki valami megoldást? Előre is köszönöm! -
udna999
tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Fuvaros
senior tag
ez valami fiókhiba lehet?
-
-
kezo0
addikt
Az szerintetek miért van, hogy mostanában minden kumulatív havi frissítés figyelmeztetés nélkül kikapcsolja a hálózati megosztásoknál a médiaadatfolyam-továbbítás engedélyezését? Netán ez a feature már valami túlhaladott dolog lenne biztonsági vagy más szempontból, ezért bírálja felül a Windows önkényesen a beállításaimat?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Itt a Vezérlőpult > Minden vezérlőpultelem > Programok és szollgáltatások alatt, korlátozott fiókban:
miért és mióta nincs:
"Módosítás dátuma" és "Típus" oszlop:
Csak most vettem észre, hogy nincs dátum és típus, így nem tudom pl. dátum szerint sorba rendezni az esetleges törölni kívánt fájlokat!
Tapasztalt valaki ilyet?
Mi lehet a fentieknek az oka? -
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Van benne ilyen funkció?
-
El-Telya
csendes tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Hello.
Próbáld ki a HWiNFO-t[link] . -
Csupingo
veterán
válasz
Andralin
üzenetére
Ez lehet, hogy vga hiba lesz. Mikor betölti a drivert, akkor már nem működik megfelelően. Esetleg valahogy csökkentett módban megpróbálhatnál másik drivert telepíteni. Ha igp-t használsz, akkor egész érdekes a dolog. Olyanról még nem hallottam, hogy a prociban lévő igp romlik el.
-
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Most vásároltam egy frissen telepített használt gépet, és bekapcsolva a monitoron megjelenő kép teljesen össze van kuszálódva.
A gép típusa DELL Optiplex 7010 SFF, az eladó frissen telepített Win10-el adta.
Van rajta Displayport és VGA kimenet is. Próbáltam mindkettőt használni. Próbáltam két különböző monitorral is. Számtalanszor újraindítottam a gépet.A helyzet változatlan, minden esetben a csatolt kép látható a monitoron.
A BIOS még rendesen bejön, a Windows bootolása közben még a logó is rendesen látszik. Akkor esik szét a kép, amikor az asztal megjelenne.Ez mi lehet, esetleg felbontás probléma? Hogy tudnék felbontást állítani, ha nem látok semmit a monitoron?
Próbáltam hívni az eladót, de egyenlőre nem értem el.
Addig is esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy mit próbáljak ki? -
CirrMee
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ha esetleg használsz Afterburner -t, az ki tudja dobni oda.
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Érdekes. Nem tudom, hogy szükséges-e ezt a frissítést feltelepíteni, így nem tudok válaszolni arra a kérdésedre, hogy feltelepítsd-e vagy sem.

-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Jah ok.

-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Szia! Köszi!
Pedig ismertem is CPU-Z-t, mindjárt megnézem, hogyan lehetne beállítani, hogy induljon a rendszerrel, és ne is legyen túl zavaró, de azért látható.
Egyelőre nem melegszik, csak nem is szeretném. Egy éves a CPU+hűtő, nagyon nincs kedvem pasztázni, örülnék, ha kibírna még egy évet, de közben azért figyelném. Ez egy ilyen hőmérséklet-paranoia részemről.

-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szia. cpu-z? De miért kell melegszik?
-
Sziasztok!
Nincs valami minialkalmazás vagy hasonló, amit asztalra vagy tálcára tehetek, és mutatja az aktuális CPU hőmérsékletet? Gadgetpackban nem találtam ilyet.
Köszi!
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szia!
A vezérlőpult/programok/telepített frissítéseknél sincsen? Ez egy SSU update, ami nem szokott általában megjelenni a gépház/frissítéseknél. Nekem is csak a KB4549951 - et dobta fel. Azt telepítettem és mikor újraindult a gép, akkor szoktam megnézni a vezérlőpultban és ott volt a KB4552152 is , mint telepített frissítés.
-
King Unique
titán
válasz
Gempas 70
üzenetére
Ha meg van nyitva a program, akkor megjelenik az ikonja a tálcán, az addig oké. Esetedben maga a programablak nem nyílik meg arra ráklikkelve, illetve a vezérlőpultban csak a rendszer menüpont nem nyílik meg, vagy mi? Meg az sem derült ki, hogy újraindítás történt-e már és utána fennáll-e a probléma, pontosan milyen Windows 10-verzióról van szó, az naprakész-e, vírusellenőrzés és rendszerfájlok ellenőrzése futtatva volt-e, stb. + A hardvert és a Windowst érintő információk lekérdezéséhez másik lehetőség a rendszerinformáció eszköz használata.
A lomtár tulajdonságainál eleve beállítás kérdése, hogy fájl- és mappatörlésnél legyen-e figyelmeztetés/megerősítés, vagy egyből a lomtárba kerüljenek a törölt fájlok.
Az, hogy a Chrome bezárásakor megjelenik-e figyelmeztetés/megerősítés, az az előbbihez hasonlóan szintén beállítás (+ akár bővítmény) kérdése, viszont eleve nem Windows 10, hanem nyilván böngészőspecifikus.
-
-
Peczek
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Peczek
üzenetére
Ott a jobbklikk és társítás lehetősége, ahol beállítható hogy milyen programmal történjen az adott típusú fájl megnyitása. + Lásd az az alapértelmezett programok módosítása a Windows 10-ben bejegyzésben leírtakat, ahol a gépházban külön fájltípusonként is beállítható, hozzárendelhető a használni kívánt program.
Ha esetedben nem megy, akkor valószínűleg helytelenül, nem az előbbi leírásoknak megfelelően csinálod, vagy valami abnormális zavar áll fenn, mivel normál esetben nyilván működnie kellene... -
Peczek
aktív tag
Üdv mindenkinek,
segítsetek légyszíves. Win 10. Fel van rakva egy Adobe Acrobat 8 Professional és egy Acrobat Reader is. Hogy tudom beállítani, hogy a pdf kiterjesztésre a Professionalt nyissa meg, ne a Readert ?
(mindkettő kell, de a Professionalt szeretném általában használni).
Ja és a társítás, és mindig ezt az alkalmazást (Acrobat 8 Prof) nyissa meg, na ez nem működik. Továbbra is a Readert rendeli hozzá (ami Win 7 alatt csak egy gomb volt, és kész, működött).
A gépházban sem, amikor az alap alkalmazást akarom beállítani a pdf-hez, na az sem.
-
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogyha bemegyek a menübe a vezérlőpultba és megszeretném nyitni a rendszert mert kíváncsi vagyok hardver teljesítmény stb..azt nem nyitja meg csak kiteszi tálcára.. eljátsza a programok és szolgáltatás -al is..
csak tálca.
Erre valami megoldás?
Még 1 apróság amit nem tudom hogy jó helyen kérdezek -e, ha törlök vmit, mappa, mappa tartalommal eddig rákérdezet hogy biztos akarom e törölni, illetve ha a böngésző (chrome) több ablak nyitva van 1 lapon akkor figyelmeztetett hogy ha bezárom a sorvégi x-el azaz bezárással akkor több ablakot is bezárok.
Hol tudom ezt állítani?
Előre is köszi a segítséget.
-
Talala
senior tag
válasz
zolee001
üzenetére
Igen még mindig ugyaz a jéták.
Ez bíztatónak tűnik, tökéletes lenne, ha megjegyezné.
Ki is próbáltam.
Itt az a gondom, hogy indítás után feljön a parancssor ahová be kéne írnom a jelszót, de nem tudok semmit írni bele. Még az érintőbillentyűzettel is megpróbáltam. Gondolom ha nem jól csinálok valamit akkor a parancssor sem jön fel.
az elérési utam így néz ki:
runas /user:Janesz-PC\Sándor /savecred "D:\játékok\jPubg Lite.exe" -
zolee001
őstag
válasz
Talala
üzenetére
Ez még mindig a játék ami admin kér?
Akkor a sokadik megoldás
csinálsz az asztalaon egy shourtcutot---kitallózod a játék exejét igy--
runas /user:gépnév\admin név /savecred "C:\program files\játékok\játék.exe"Megadod a shourtcut nevét--majd jobb jomb a shourcutra és lecserélesd az icon file t a játékéra
Elinditod (elsö alkalommal kéri az admin passwördöt ami a "savecred" kapcsolóval mentére kerül)
-
Talala
senior tag
válasz
svgyula
üzenetére
sajnos így is kéri, teljes hozzáférést is adtam az egész mappához. Pubg-nek a launcheragent fájlja kéri a rendszergazdai hozzáfárst egyébként, ha számít esetleg. Nem tudom mit akarna csinálni amihez rendszergazdai jog kell neki, több hasonló játék is van a gépen és nem kér egyik sem jelszót
-
svgyula
addikt
válasz
Talala
üzenetére
Szia! Próbáld meg az, hogy belépsz a rendszergazdai fiókkal. Annak a könyvtárnak megváltoztatod a biztonsági beállításait így:
filekezelő-jobb klikk-tulajdonságok-biztonság-speciális biztonsági-engedélyek-fent módosítás-az ablakba beírod "mindenki"- ellenőrzés- majd ok mindenhol. Ha kérdezi akkor minden file ezzel legyen módosítva. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Valakinek van ötlete, hogy mitől állhat át időről-időre magától az energiafelhasználás sémája kiegyensúlyozottról teljesítményorientáltra?
Mindenféle külső beavatkozás nélkül. Valahol lehet ezt állítani hogy a Win10 állítsa át magától ha úgy érzékeli szükséges? -
-
petakpa1
őstag
válasz
RoyBatty
üzenetére
Köszönöm az ötleteket. Ezek alapján el tudtam indulni, és végül ennek a leírásnak a segítségével beállítottam Windows-ban az adatportok tartományát, majd routerben is beállítottam erre a tartományra forward szabályt és így már elérem WAN felől mind FF, mind Chrome alól az ftp servert.
Kodi alól egyenlőre még nem tudom kipróbálni, de szerintem így már onnan is működni fog.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
A korábbi válaszban már említve volt, hogy van kivétel hozzáadási lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- ZEN.com
- Napelem
- Milyen autót vegyek?
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de nem engedi egyiket sem, ugyanugy "Nem letezo eszkozt adtak meg" hibauzenetet dob mindkettore.)