- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Légy kocka: ellesi a Huawei és az Oppo az iPhone 17 szelfitrükkjét
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Elég régen jártam erre, de most akadt egy számomra érthetetlen hiba, a W7 hálózat kezelésében.
Adott egy hálózat TP-LINK WR1043ND router mögött. A hálózatban egy média center, egy x86-os W7 Ultimate, és egy x64-es W7 Ultimate+SP1 rendszerrel telepített gép. A teljes hálózat csak a vezetékes kapcsolatot használja, és a Routerben minden gépnek fix IP cím kiosztva, a gépeken pedig teljesen automatikus minden hálózati protokoll.A gépek között az otthoni csoportot nem hoztam létre, mivel az bekavar a média centerrel való kommunikációba legalábbis nálam bizonytalanná vált, mikor létrehoztam.
A két számítógép a hálózati kapcsolatok menüpontban tökéletesen látja egymást, mindkét gép hibátlanul kommunikál a média centerrel, vagyis a hálózat harmadik tagjával, ellenben egymás között valami nagy gond lehet, mivel amint adatot próbálok megmozdítani a két számítógép között az x64-es W7-el telepített gép abban a pillanatban csonttá fagy, és mindíg csak az, mindegy melyik gépről kezdeményezem az adat mozgatást. Ha az x64-es gépen a tartalék oprendszert (Win XP Proof) indítom, és úgy mozgatok adatot a gépek között akkor a hiba nem jelentkezik, így a hardveres problémát kizártam.
Már lefuttattam az összes általam ismert tesztet, hibakeresőt, de egyik sem talált semmit. Átnéztem az eseménynaplót, de semmi erre a hibára utaló bejegyzést nem találtam, csak a gép fagyása utáni bejegyzést.
Esetleg lenne valakinek ötlete merre keresgéljem a lehetséges megoldást?
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Vivobook S15 K3502ZA 15 notebook - i5 12500H 24GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4492, 100% Akkumulátor
- LG UltraFine 4K - 6K és Smart Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs