- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kubupek
csendes tag
sziasztok. ami a fórumba megy ,az utóbbi időbe,annak már nincs köze a wayteq-hez.minden nap olvasom az utolsó hozzászólásokat,de csak a veszekedés megy a jogtisztaságról,erről arrol.ha egy ujonc ide jön szerintem semmit nem ért abból amit olvasna a vége felé.az elején még jó volt a fórum,rengeteg segítséget kapott akinek kellett,többek között nekem is,de itt már szó sincs ilyesmiről.szerintem ez a fórum megtelt.ebből a témábol többet kihozni nemlehet.újat sem tud senki hozzá tenni,főleg a sima x820-hoz.még egy darabig megy a bt-s verzió, de nagyot az sem lendít a topicon.aki a warezolás ellen van,értse meg a magyar autós csoró,de neki is kell egy ilyen kütyü"mert mindenkinek van már"és mit fog csinálni?jogot sért ,csal ,warezol.és miért? mert nincs pénze csoda masinákra,hanem a legolcsóbban akarja megszerezni.és ezt a wayteq-tol megkapja.ha még azt a bizonyos kinem mondom a nevét " szoftvert is rá tudja buherálni,kész főnyeremény.én is így vettem a kütyüt,gyanítom ,h,nem jogtiszta(sőt bizti nem az) amúgy ha a neten lehet rendelni ilyen nem jogtiszta masinát(címmel,telószámmal)és még 1 év cseregaranciát is vállal rá.akkor engedtessék már meg h én otthon, hogy ,és mit teszek rá. bocs ha hosszú voltam.
-
Moon70
tag
Nekem a BT-nál az a legbosszantóbb, hogy egyenként nem lehet törölni a beszinkronizált névjegyalbumból. Csak az összeset, vagy semmit. A ResidentFlash2 meghajtón van egy log file, melybe összegyűjti őket, de az meg nemigazán szerkeszthető.
Valaki talált erre valamilyen megoldást? -
Moon70
tag
Nálam a 820BT-n következő a helyzet :
BT opcióknál mindkét opció bepipázva, előzőleg megcsináltam a párosítást ( Nokia E71 )- bekapcsolás után a BT-re bökve párosul a telefonommal
- sleep módból felébresztve csak a párosított eszközlistából a telefonomat kiválasztva aktiválódik a párosítás -
törölt tag
válasz
banderasz77 #3490 üzenetére
igen.
-
törölt tag
Nem tud valaki egy pim progit ami elindul win ce 6-on?
-
Barnaa
csendes tag
válasz
ATM_automata #3477 üzenetére
Valóban érzékelhetően gyorsabb mégiscsak számít ez kevéske 64 MB plusz. Szerintem a winCE 6.0 is örül a plusz megabyte-oknak, mégiscsak windows.
A boot kép mintha a dobozról lenne, szerintem telitalálat.
Szóval gyerekek hasít a Sygic!
-
Barnaa
csendes tag
Már várom ahogy a wayteq-es fiúk problémáznak az kütyün lévő alapszoftver megváltoztatása miatt.
Ööööö vagy ezek jogait nem kéne védeni?
-
Barnaa
csendes tag
-
Vandor76
tag
válasz
PLaci58 #3474 üzenetére
Ez már OFF :-)
Áramforrást is párhuzamosan lehet kötni, de egyetértek veled annyiban, hogy ésszel kell csinálni. Vagyis kiválasztani két olyan feszszabályzót, amiknek a kimeneti feszültsége minél egyformább és 1-1 dióda sem árt nyilván (szintén összepárosítva feszültségesés alapján).
Ezeknek a kütyüknek 2A kell és bár van ilyet tudó ic (78S05 - 80-90Ft), én nem bíznám a töltést egy darab maxra kihajtott stabIC-re.
Ami a hűtést illeti : valóban nem fog elférni a cucc egy szivargyújtós-töltő méretű dobozban, de a motortérből hozva a 12V-ot a műszerfal alatt esetleg elfér hűtőbordástól (és megmarad a szivargyújtó más célra, mondjuk telefontöltésre vagy szivargyújtásra) -
Moon70
tag
válasz
Szia, milyen ikonokat raktál be másik két navis programnak az eszközök menüben?
Jó dolog az XML hackelés, csak nem tudom, hogyan lehet saját ikonokat betenni. A régi X820-asomnál a procesview , totalcommandert programokat raktam bele, a meglévő egyáltalán nem használt gombok helyébe : Media > Flash, Ebook
Más.
Nálad sem lehet külön tételeket törölni a BT telefonos névjegyzékéből, hanem csak az összeset? -
bakterka
tag
válasz
BT-ről kérdeznék.Ha bekapcsolom a vasat mindíg újra kell párosítani a telefont.Ez így normális vagy valamit nem jól csinálok?Köszi!
-
AMD_ok
őstag
válasz
Én is arra váltottam,mert 2db hibás sima x820 járt a kezeim között 4 nap alatt...
. Sztem is sokkal jobb a cucc,megéri azt a pár db ezres különbséget (és ezzel eddig semmi baj, lekopogom
)
-
ATM_automata
őstag
No...akkor térjünk kicsit vissza a vashoz és a pimpeléséhez. Ha nem teszik a wayteqnek akkor küldjenek egy tökös sárgát...Lee-t.
Ma vettem egy vödörrel a BT-sből. Azt nem tom, hogy hol nézzem meg a ramot, de íme pár info:
Rom ver:84A.YF.5.A.0828
Soft. ver:V3.6.E08.9.10Tapasztalatok:
Sebesség: Fogtam az SD karit a sima x820-ból, áttetem és ment minden, ahogy eddig is. "A nem mondom ki a nevét program" sokkal gyorsabban töltött be a BT-s kütyü esetében, mint a simán indítva. Én ezt a ramnak tudnám be, de az okosabbak majd pontosan megmondják, hogy mitől van.
Szoftver: A menü annyit változott, hogy kiegészült plusz funkciókkal, ikonokkal a fejlécben és a boot képet is sokkal dögösebbre cserélték. Összesenben jobbnak érzem a szoftvert/menüt.
Külső: Szinte változatlan, de csak szinte. A logó az elején más lett. nem nagy dolog, de szebb lett ez is....szerintem.
Funkciók:
- A fényérzekelő működik, érzékel, állítja a fényt.
- FM transzmitter: szerintem elfogadható. Kb annyira zajos, mint azok amiket külön is lehet kapni és eddig szerencsém volt kipróbálni. Szerintem aki rádiót hallgat, annak nem lesz vele baja. Nem egy hifi...ennyi. Ha be van kapcsolva, akkor minden hangot kiad az FM sávra, nem csak a zenét. Telefonnal nem próbáltam, van a kocsiban gyári BT-s kihangosító...erről írjon az, aki használja.
- BT: kipróbáltam, egyszerűen párosítható volt és a telefon könyvet is gyorsan áthúzta a telóról. Jól használható a szoftvere.Pimp:
Leírom, vagy szétrúgják a seggem vagy nem. Egy notepaddel simán fogtam a Color7MoveShell.xml filet és betettem még 2 gombot az eszközök menübe, így már a RUSSA-nak és a "Mexikói" tesójának is van külön indító gombja. Szerintem jó megoldás ez az XML-es dolog. Köszönet a felfedezésért egyik CATves fórumtársunknak.Összesenben azt mondanám, hogy a készülék jobb lett, látok fejlődést/fejlesztést. Én mindenképpen a BT-s megvásárlását javasolnám annak, aki x820-at szeretne venni, de a simával se volt semmi bajom, végezte a dolgát rendesen.
-
PLaci58
addikt
válasz
diablo1984 #3475 üzenetére
Akkor bolt vagy szervíz (szvsz).
-
PLaci58
addikt
válasz
diablo1984 #3464 üzenetére
Bocsi, nekem személy van és nem gondoltam a teherre
Igen 24 V-ról is megy. Ha minden igaz kb. 40 V-ig bírják a benne levő IC-k.
Nem szabadna zavarnia semmit! Nekem N770BT-hez adott töltő nem zavar!
2 eset van.
1, hibás a töltőd
2, meg kéne nézni az autó áramellátását, főleg a szivargyújtó és rádióét.
Egy hibás kontaktus csináhat ilyen gondokat.
Ott előfordulhatnak akár 2A-es négyszögjelek is a bemeneten,ami egy rossz érintkezésen rendes zavarjeleket hozhat létre.Vandor76!
Én meggondolnám az általad leírt dolgot.
Csak fogyasztókat kötök párhuzamosan! Elemet, akksit, tápegységet soha!
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megcsinálni. Meg lehet, egy 7805 és egy tranzisztor segítségével, de nagy hűtés kellne neki. 24 V-ról meg még nagyobb
Nem hiszem, hogy beleférne abba a kis műanyag dobozba.diablo1984!
A winCE-ben , control panelt elindítva.
Kijelzi a Resinfo.exe és az ITaskMgr.exe program is, ha futnak CE 6.0 alatt.Ez csak egy Próba sor!
-
topi66
aktív tag
lecserélném a 820asomat,820bt-re de elbizonytalanitottak a 64-128 megával kapcsolatban.... Valójában mennyi a memória benne?A forgalmazók is kevernek,nem is kicsit...
-
lukacsb
csendes tag
vagy Te láttál már warez rigót?
-
lukacsb
csendes tag
és a k-ról, m-ről, é-ről még csak említést sem tettem!
-
snowdog
veterán
válasz
SixStitch #3450 üzenetére
Egyébként beszélhetnénk a sebesség kamerákról is, ha jól tudom Magyaro.-on azok jelzését a navi progiban is tilos használni, akkor arról sem lehet beszélni?
Csak úgy általánosságban nyugodtan lehet itt is beszélgetni róla. De nyilván valamilyen programmal szeretnénk használni. És akkor hova lyukadtunk ki? Hát már megint egy warez programhoz!
-
Kutyuu
csendes tag
ÚÚ, úgy látom itt megy az adok kapok.
Az erkölcs-csősz újságírópalántától - mint Magyarország Első És Egyetlen Tisztességes Emberétől -kérdezném, ugye mindig rendesen befizette az adót, a járulékokat, mindig mindenhol számlát kért, beleértve a fodrászt, a festőt, a taxist. Vállalkozóként sohasem írt le olyan dolgot az adójából, ami nem a vállalkozásához kellett? (Ésatöbbi trükk, amit egy szabadúszó újságíró SOHASEM tenne meg...)
Ha így van, kéretik kitömetni, mint különlegességet. Ellenkező esetben pedig kicsit vissza kellene csippenteni...
-
Vandor76
tag
válasz
SixStitch #3450 üzenetére
Magyarországon eléggé ostoba az ezzel kapcsolatos szabályozás, ugyanis a rendőrségi sebességmérő eszközök jelzése nem illegális, de a forgalmazásuk tilos (pár éve ez volt a helyzet)
Maga az előrejelzés nem is lehetne tilos, hisz törvény írja elő a rendőrség számára, hogy előre kell jelezni a mérés tényét, vagyis olyasmiért büntetnének, ami egyébként külön meg is van támogatva törvénnyel. Az más kérdés persze, hogy a rendőrség szereti elintézni a dolgot "Radar controll - 15 km" táblákkal, de ez már a törvény gyengesége.Ennek megfelelően elvileg (ismétlem elvileg) az iGo-t is törvényes használni, de forgalmazni tilos.
-
kamillo67
tag
820BT-sek részére
Volt nálam ma egy ilyen kütyü. Előnyére változott a sima 820-hoz képest. De még nem minden fut rajta , amit szeretnék.Addig is egy kis segítség:
Riks 3.7 -es skin és mp3 lejátszó (gsplayer).
Skinből elérhető a gyorsmenűben (bal alsó sarokra "kattintva") a BT az FM és az MP3 lejátszó.(a legújabb verziójú navi progihoz)
Skint a megfelelő helyre rakd, a másik 2 fájlt a ResidentFlash gyökerébe.
A gsplayer működik ce 6.0-on is. (listát is tud készíteni.)nincs jelszó!
-
banderasz77
addikt
Hi!
Beléptem a klubba egy BT-s géppel, remélem beválik. A FS N520-amra ki vagyok akadva, mert eldobja a jelet állandóan.
-
Beleczkil
tag
válasz
Vandor76 #3448 üzenetére
Nem aggódok.
Ha firtatják majd a kereskedőhöz küldöm az érdeklődőt.Csak azon röhögök, hogy itt megy a nem jogtiszta dolgok ellen a harc, és nincs igazolva hogy a kütyün jogtiszta-e az oprendszer.
Mert ha nem jogtiszta illetve nem tudod igazolni, akkor az egész warezolás. -
plajos
aktív tag
válasz
Andrea888 #3433 üzenetére
Ez a töltő ugye 12/24 V-os?
Ezekben a töltőkben egy oszcillátor van, meg egy nagyobbacska tekercs, ez zavarja a rádiódat.
Szerintem keress egy olyan töltőt amiben nincs oszcillátor (tekercs), hanem csak sima fesz. szabályzó IC. Nem tudom van-e ilyen? Aki már szétszedte az övét megírhatná a típusát, ha az övében nincs tekercs. Végső esetben lehet egy ilyet készíteni (készíttetni) is. -
Vandor76
tag
SixStitch
Én éppen ellenkezőleg, semmit sem tennék kötelezővé és nem is tiltanék. Hozzászólásod második részében te is ilyen húrokat pengetsz, csak helyeselni tudokdiablo1984
Bele lehet kötni abba is ahogy írta és abba is amit írt. Utóbbit lehet értelmesen megvitatni, előbbit aligha. Hozzáteszem, hogy senkinek sem jó az, ha elmérgesedik a viszony a fórumozók és az admin közt. Az admin előbb utóbb bezárja a fórumot, ami neki reklámbevétel kiesés, nekünk meg kényszerű vándorlás máshova.Beleczkil
Ne aggódj, ha a készüléken warez WinCE van, akkor a kínaiakat ütik meg, nem téged -
Beleczkil
tag
Akkor tényleg felmerül a kérdés, minek a fórum, hisz mást be se írhat az ember jóformán, minthogy vett egy ilyen kütyüt, és nahát működik.
Eddigi egyetlen hasznos információ a hurokból való menekülés módja, bár ezek után kérdéses, hogy az nem sért-e valamilyen jogot.
És még egy apróság, a pda-hoz vásárláskor adtak WinCe licenset, a WayteQ-hez nem, akkor most loptam egy WinCe-t?
-
diablo1984
veterán
válasz
Vandor76 #3440 üzenetére
hát el lehet ezt sütni, de a hangvétel nem közlő, hanem durvább kicsit, csak én is azért tettem szóvá, mert ott az N800-as cikk, abban is ugyanígy le van előre tolvajozva az, aki rendszer nélküli gépet vesz....
de amúgy értelmetlen a vita, mert ez a topic nem arról szól, mint amiről itt a tegnap esti vita, hanem a wayteq készülékéről és pont!
-
Vandor76
tag
Nem értem miért szúrja a szemeteket Bog cikke (illetve annak az eleje). Semmi olyan nem hangzik el, amit mi ne tudnánk már régóta.
Egy tesztnek/cikknek meg nem feltétlenül csak a hardverről kell szólnia, hanem a készülék minden lényeges tulajdonságáról, amibe beletartozik az a tény is, hogy naviszoftver nélkül árulják.Nézzük miket is ír a cikk elején :
- naviszoftver nélkül árulják : az alacsony ártól fellelkesült fűjúzer észbekap, hogy "jaaaa, ehhez meg nincsen ájgó? Azé ilyen occsó! Akkor inkább mást veszek"
- körbeírja, hogy azért lehet rá tenni a netről leszedett ezt-azt és hogy vannak ennek mikéntjéről infók a különféle fórumokon. Természetesen negatív felhanggal, de a mérleg másik serpenyője akkor is ott van a cikkben. Ez így akár még meg is hozhatja a fentebb említett fűjúzer kedvét a vásárláshoz ("jaaa, hogy ingyé is lehet? Akkó rákeresek erre a dologra")
- felhívja a figyelmet arra, hogy ez lopás, fűjúzer kedve ismét lelohad (nem is írhatna mást, mert az NNG ügyvédei leperelnék róla a gatyát is)Az egyetlen dolog amibe bele lehet kötni az ez : "A magam részéről kötelezővé tenném az ilyen gépekhez a szoftver megvásárlását."
Ez egyfajta vélemény, mondjuk jogszabály javaslat, amiről már lehet értelmes vitát is folytatni akár. Pölö hogy hogyan oldható meg hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, azaz jól járjanak a szoftvergyártók is és a vevők is.Mielőtt elkezditek dobálni a sarat hogy biztos Bog vagyok álnéven, vagy a NNG bérence, szeretném leszögezni hogy egyrészt nekem sem tetszik a cikk elejének a hangvétele (a tartalom úgy-ahogy elmegy) és különösen nem értek egyet a cikk fentebb idézett mondatával (hisz mi lesz akkor mondjuk a vesszőparipámmal, az ingyenes szoftverekkel?)
Csak arra akartam utalni, hogy lehet ezt normális hangnemben is megbeszélni, sértődés meg anyázás nélkül. -
tlala
addikt
Minden technikai fórum előbb-utóbb beleszalad abba, hogy a műszaki/gyakorlati kérdések helyett elkezd rétestészta módra dagonyázni a szerzői jogi témában...
Vajon ez miért van?
És vajon mi a jó technika arra, hogy visszatérjünk az eredeti témára?
Azt hiszem, hogy egy jó moderátor úgy is "moderálja" a beszélgetés irányát, hogy lecsendesít, és jó kommunikációs technikákkal hagyja elhalni a parttalan gumicsontot. -
-
Andrea888
csendes tag
Sziasztok!
Egy 820BT készülékem van, az FM transzmitter tökéletesen működik, amíg a készüléket nem dugom össze a szivargyújtós töltővel, akkor egy elég zavaró sistergés hallható. Tanácsot szeretnék kérni, hogy ezt az alapzajt, hogy lehet megszüntetni, esetleg csökkenteni. Ha nem töltöm akkor nincs alapzaj.
Köszönöm a választ előre is. -
Beleczkil
tag
Akkor talán az 1000. hozzászólást sem ártana felülvizsgálni, amennyiben az 1. hozzászólásban leírtak élnek.
"Továbbá ami nem téma itt:
Warezolás: iGO legálisan nem futhat a gépen, az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat töröljük."
-
AMD_ok
őstag
Bog-hoz még egy kérdés:
Amennyiben az iGo hivatalosan és legálisan nem telepíthető/használható ezen a készüléken, akkor a nyitó hozzászólásban miért lehet taglalni,hogyan és milyen módon kell helyrehozni, ha nem működik, stb
Ez senkinek nem tűnt még fel?
(pláne, hogy még a téma megnevezésében is szerepel, hogy olvasd az 1. hsz-t, mielőtt kérdezel) -
Beleczkil
tag
Köszi!
Igen, ilyesmikről kéne ennek a fórumnak szólni mint Catman hozzászólása és nem arról ....8 navigációs programról és a pénzéhes gyártójáról, szerencsére van alternatíva
.
Off:
Engem is átb...ak, megvettem az x820-at és a boltban direkt kérdésemre, igen jogtisztán használhatom rajta ha megveszem hivatalosan az ...8-at, most itt rohad a polcon. Ezek után megvettem a Sygic-et és lám jogtisztán használhatom.
El kéne a tisztelt cégnek gondolkodnia, érdemes-e ilyen szemellenzősen csak egy réteg számára elérhetővé tenni az amúgy is irreálisan drágán árult szoftvert. Tipikus magyar mentalitás, k...va drágán adom, és még jól le is húzom azokat akik legálisan akarják használni (lásd térkép frissítések). Az fel sem merül bennük, hogy ha elérhetőbb áron lenne (pl Sygic 14-17000 ft full Európa), sokkal többen megvennék.
Elnézést a hosszas locsogásért
ui.: nem tudom, hogy van-e a Sygic-nek fóruma, de megérne egyett
-
Catman
aktív tag
Udv, ha esetleg valaki szeretne modositani az x620/x820 menujenek kinezetet, vagy szeretne uj ikonokat, annak csinaltam egy kis leirast. En pl. az egeszet atszineztem kek arnyalatura piros helyett, ha valaki mond egy progit, amivel tudok screenshotot csinalni, akkor rakok be azt is.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
SixStitch #3420 üzenetére
Nem. Te egy felhasználó vagy, aki pontosan tudja, hogy amit épp felrak a gépre, azt valaki illegálisan módosította. Nem hiszem, hogy ezen kéne kötekedned.
Tény 1: iGO-t PNA-ra nem lehet feltenni
Tény 2: ha mégis, akkor az nem jogtiszta
Tény 3: tehát nem jogtiszta szoftvert használsz
Tény 4: ehhez valahogy hozzájutottál, letöltötted, megvetted, akármi. Pontosan tudtad, hogy miért.És ezzel ezt le is zárom.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
SixStitch #3408 üzenetére
Az inspiráció konkrétan az utóbbi időben nagyon sok eladott wayteq kütyü miatt volt. Gondolom viszik a 820-asokat is mint a cukrot a 770 sikere után és a folyamat megállíthatatlannak tűnik
Az ekcel grafikon meg máshol visszaesést mutat...
Ezt írtad.
1. Nem a nagyon sok eladott WayteQ kütyü miatt volt - rágalom nr.1
2. Excel grafikont nem láttam - rágalom nr.2
3. Ha még a fenti kettő igaz lenne, akkor sem lenne ez inspiráció - rágalom nr.3
4. Nem valakik miatt írtam, hanem azért, mert adták, utánanéztem a témának és megszületett a cikk.
5. Nem szólt az NNG, hogy legyen ilyen. Azért szólt, hogy ne legyen a fórumban hackelési tanácsadási félóra.Hogy konkrétan mit írunk, abba soha, senki sem szól bele. Abban, hogy miről, abba persze igen. Arról, amit kapunk, vagy arról, amit az olvasók akarnak. Most például majd az NNG-ről.
-
PLaci58
addikt
válasz
ATM_automata #3405 üzenetére
[OFF] [I]Azt hiszem az üzletpolitika lényege itt van :
...azért, mert az NNG egy nagy összeggel akarja lehúzni a PNA gyártókat, aztán hogy azok eladják-e a vasat vagy sem, már legyen az Ő bajuk.... [/I][/OFF]
Nekem miért nem teszi off-ba?
[ Módosította: Bog ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
ATM_automata #3405 üzenetére
Majdnem mindenben van igazságod. De a számítógépes hasonlat nem oké, mert itt nem PC-PC a vonal, hanem inkább PC-terminal kliens. És azt teszel a PNA-dra, amit csak akarsz, a korlátozás az, hogy nem nyúlhatsz bele a szoftverbe, amit szerzői jogok védenek. Mert PNA-ra csak így tudod feltenni.
De - mint már sokszor mondtam - már íródik a cikk a dolog másik oldaláról.
-
ATM_automata
őstag
Ha a mio-t tényleg frissítik, akkor az tényleg érdem....legalább valamit tettek ha már más téren nem jeleskedtek.
Abban is igazad van, hogy a licencelt PNA nagyobb biznisz, mint a sima. De ha van stand alone verzió PDA-hoz, akkor szerintem ennek a fekvő verziójához is lehetne....had döntsem már el én, mint vevő, hogy mit mivel használok. Ha nekem a Wayteq VAS tetszik meg az IGO Szoftver akkor miért ne párosíthassam? Számítógépre is tehetek sokféle szoftvert, nincs jog tilalom......Megmondom, hogy miért nem lehet mégsem...azért, mert az NNG egy nagy összeggel akarja lehúzni a PNA gyártókat, aztán hogy azok eladják-e a vasat vagy sem, már legyen az Ő bajuk. Egyáltalán nem a végfelhasználó elérése az üzlet célja a PNA piacon az NNG-nek, hanem az egyben nagy összeg lehúzása a gyártókról. Ezt egyébként egyértelműen alá támasztja az a tény is, hogy hiába van támogatott PNA-d jogtiszta IGO-val, a frissítések hónapok vagy akár 1 év eltelével sem elérhetőek a legális szoftverhez, mert a gyártó nem készült fel erre a feladatra, csak eladott egy mennyiségi licenszet, aztán a sorsára is hagyta.....szerintem. Nem az én dolgom erről cikkezzni, de azért ez is egy oldala az éremnek....ha ez nem is tetszik a nagy kék cégnek. Jó a szoftver, szeretjük is, de azért a pénz szaga egyre büdösebben lengedez az NNG irányából....
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
SixStitch #3395 üzenetére
Te azzal vádoltál alaptalanul, hogy valaki fizet azért, hogy egy cikket mikor, hogyan és milyen stílusban írunk meg. Ez egyrészt nem igaz, másrészt ha rágalmazol, akkor az a minimum, hogy konkrét bizonyítékot hozol.
De lássál tisztán:
1. megkaptam a tesztkészüléket
2. ültem rajta egy ideig
3. szólt a forgalmazó, hogy legyen már cikk
4. oké, és mint amatőr újságíró, elkezdtem végignyálazni az x820 topicot, hogy tájékozódjak
5. tele volt hackeléssel
6. felhívtam az NNG-t, hogy kiderítsem, hogy akinek jogtiszta iGO-ja van, megvette, meg minden, az berhelhet-e rajta annyit, hogy fusson PNA-n. mert akkor így írom a cikket. meg akkor lehet szó az iGO8-ról is a topicban.
7. azt mondták, hogy nem.
8. kicsit eszmét cseréltünk, amelyben kifejtettem a véleményem (ez baromság), majd tudomásul vettem a jogi álláspontjukat, amiről még két híváson át konzultáltunk
9. ezt követően jeleztem ezt a fórumban
10. majd megírtam a cikket, mert végül is ez volt az egész dolog apropója
11. átküldtem megjelenés előtt a wayteq-nek
12. azt mondták, hogy oké.Ennyi.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
ATM_automata #3396 üzenetére
Nézd, az LCP nem egy makulátlan valami, ez egészen biztos. De az egyetlen ország lettünk, ahol a régi Miokat lehetett frissíteni. Ebből a szempontból nézve ez nem szar dolog. Hogy a szerviz és az ügyfélkommunikáció milyen, az már más kérdés. De itt ez nem volt terítéken.
Az NNG kapcsán egyetértünk, ezt már korábban én is leírtam. Abban azonban tévedsz, hogy annyira megérné nekik standalone PNA verziót piacra dobni. Megvenné mondjuk 1000 ember, wow. Miközben a licenszelt PNA-kat megveszi 10k. (Nagyságrendileg ez a szitu.)
-
Bog
HÁZIGAZDA
Tökéletesen igazad van, de Te itt nem egy szinten vagy Vele, Neked ezt nem szabadna megengedni Magadnak. Vagy tévedek? Szolgáltató vagy! Ahogy egy eladó sem mondhatja a vevőjének - még ha az elküldi és a mamáját szidja - hogy hülye.
Tévedsz. Egyrészt nem vagyok szolgáltató. Média vagyok, vagy mi. Itt senki sem fizet azért, hogy fórumozik. Innentől nem áll az eladó-vevő párhuzam sem, de egyébként abban sincs igazad. Ha a vevő jogalap nélkül szidja az eladó anyját, akkor az eladó - felmérve a bevételkiesést és egyebeket - úgy reagál rá, ahogy akar. Maximum egy vevővel kevesebb. Ez az ő döntése. Nem mellesleg az eladó is ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest