- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Google Pixel topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLaci58
addikt
válasz
Muhahaha #4489 üzenetére
Éppen azt próbáltam megvilágítani, hogy a törvény nem szól ilyenről, hogy multimédia lejátszására alkalmas eszköz... Csak az üres adathordozókról szól.
Az általad említett jogvédő szervezet, mint a neve is mutatja nem hatóság és a jogi osztálya sem az. Ezért írtam, hogy ez a jogászok dolga. :-) Ki mit olvas ki egy jogszabályból, azt mindíg az érdekei határozzák meg. Ezen az alapon kéne jogdíjat szedni a digitális képkeret után is, mert van belső tároló része, amire bármit bemásolhatok, és filmet, zenét is le tudok játszani vele én mégis valahogy a családi fotókat szeretem rajta nézni
A szabály az szabály, ebben egyetértek, csak azzal nem, hogy olyasmit olvas ki valaki egy törvényből, ami nincs benne.
A fénymásoló szerintem azért jó példa, mert az is benne van a jogszabályban és ott legalább egyértelműen meghatározzák a jogdíj mértékét (nagyjából a készülék vámértékének 2%-a). Ha megnézi az ember egyes adathordozókra nagyjából ezt is alkalmazza a jogvédő szervezet (SD, pendrive), de pl. egy DVD-t (4,7) 110 Ft+fa jogdíj terhel. Egy DVD belekerül mondjuk 30-50Ft-ba. Ezután kb. 1 Ft. jogdíjat kéne beszedni a 2%-os elv szerint -
Muhahaha
csendes tag
válasz
PLaci58 #4482 üzenetére
Tudod, a hír szent, a vélemény szabad. Sajnos itt most ez vajmi keveset számít. Mint ahogy a törvény nem ismerete nem mentesít...És most félreértés ne essék, engem nem kell meggyőzni, hogy ez most korrekt, helyes vagy funkcionális-e vagy senem.
A szabály az szabály, a fénymásolós példa rossz példa speciel. A CDk, DVDk, stb. után is kell jogdíjat fizetni, ahogy nemrég óta az üres adathordozókra is. Nem lehet belemagyarázni semmit. Aki nem hiszi, az hívja fel az Artisjus jogi osztályát állásfoglalás végett.
Bármit lehet ezügyben kommentelni, az akkor sem releváns sajnos most ebben a témában. -
Muhahaha
csendes tag
válasz
snowdog #4484 üzenetére
Most regisztráltam be az előbb, nem szóltam még eddig hozzá más néven. Nem értem miért keresel fogást rajtam mindenáron. Érdekelt a topik, ezért szóltam hozzá. Baj?
Egyszerűen csak már herótom van az áljúzerekből, a marketingnek van más formája is szerintem zsákszámra. Ez olyan primitív dolog mint a spam kb., hogy itt erőlködtök páran.
Egyébként meg egy jó szervíz is lehet a marketingnek és a piacépítésnek egy bizonyos formája, nem kell itt agyonajnározni a még a hibás készüléket is, attól csak ellenkező hatást értek el. -
cultfeca
tag
válasz
JustInTime #4485 üzenetére
Válogatós a mailfiókok szempontjából! Nekem nem szerette a citromail-t,de freemailon beregisztrálhattam.
-
JustInTime
csendes tag
Sziasztok! Tud valaki új speedcam listát! Sajnos az oldalra amit itt ajánlottak nem tudok regisztrálni valamiért, nem jön az e-mail. Köszi előre is a segítséget!
-
snowdog
veterán
válasz
Muhahaha #4478 üzenetére
Nem tartom gerincesnek azonban a júzernek álcázott céges - mundérbecsületét védő - hozzászólásokat sem.
Azon gondolkodom, eddig milyen nick néven irogathattál? Azt hiszem aki követte az eseményeket, és elolvassa a mostani írásodat, annak nem lehet kétsége a személyed felől. Ez vagy te: Hozzászólások szakmai 1
Láttam én már ennél sokkal drágább (azt nem mondom, hogy nevesebb) készüléket is szervizben.
A Merci szervízben is ott állnak a javításra váró autók, pedig azokra aztán nem lehet azt mondani hogy olcsó kategórás szemetek.
-
AMILO1510
csendes tag
válasz
Stofl85 #4480 üzenetére
Szia itt senki se perofenamén meg uri geller hogy megjavitsák a készüléked ezért javasolják hogy vidd szervizbe amugymeg mindenkié jó ezért sem tudnak neked tanácsot adni ne légy elkeseredve ha nem a te hibádbol romlott el biztos megcsinálják és lehet hogy évekig semmi gondod sem lessz vele és legközelebb is ilyet veszel!
-
PLaci58
addikt
válasz
Muhahaha #4478 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy egyszerű a dolog
A jogászok dolga!
A jogszabályt elolvastam, abban nincs semmi, ami ilyen készülékekre vonatkozna.
A jogszabály alapvetően a szerzői jogot védi és nem egyes jogvédő szervezetek bevételét biztosítja. A jogszabály pl. jogdíj fizetést követel a fénymásolók után, mert lehet velük könyvet is másolni. Ezzel akkor megengedi, hogy bárki fénymásolhassa a könyveket?Egy bekezdés foglalkozik az üres adathordozókkal. Véleményem szerint egy PNA nem adathordozó, nem azért veszik meg az emberek. A belső Flash a működéséhez kell. Hogy ebből mennyi a szabad rész, az már más kérdés. Ezen az alapon szinte minden elektonikai készülék után kéne jogdíjat fizetni, hiszen a mai világban mindenen lehet képet, filmet megjeleníteni, zenét hallgatni.
Stofl85!
A kérdésedre válaszoltam, mármint, hogy nem halott a fórum.
Elromlott készüléket nem lehet fórumon javítani. A leggyorsabb a szervíz, ezért kaptad ezt a javaslatot. -
DM43
őstag
válasz
Stofl85 #4480 üzenetére
Én elhiszem, hogy el vagy keseredve, de azért mert nálad elromlott, még egyáltalán nem biztos, hogy mind el fog. Nyilván minél több készüléket adnak el, abszolút értékben annál több el is fog romlani. De százalékos arányban a Wayteq biztos ver több más gyártót.
Láttam én már ennél sokkal drágább (azt nem mondom, hogy nevesebb) készüléket is szervizben. Például a Samsung szerviz is tele van Omniákkal, pedig azokról csak jót lehet hallani.
-
Stofl85
tag
válasz
PLaci58 #4477 üzenetére
Szerintem az a készülék nem jó, ami 1 hónap után elromlik. És a fórum halott, hogy ha a kérdésemre a tapasztalatok és lehetőségek helyett azt kapom hogy szerviz. És ki kinek mit mondott....
Meg ki nem fizet kinek miért......
És bizony meg kell állapítani, hogy olcsón jó nem létezik. Az elképzelhető, hogy valaki megelégszik egy gyenge minőségű, megbízhatatlan készülékkel, mert olcsó és jól néz ki. De hogy jó legyen az nem lehetséges. Lehet arról vitatkozni, hogy ár/érték arányban jó-e vagy sem. De hogy jó-e vagy rossz az eldőlt számomra.
De ha valaki ezt felhánytorgatja nekem, akkor javaslom hogy indítsunk egy topikot, melyben azt vitatjuk hogy egy Lada 2107 vagy egy Maybach-e a jobb autó? (Szerintem a Lada, mert ár/értékben jobb. Baromság, igaz?)
Jó lenne ha a készülékről is néha szó lenne.
Elnézést kérek mindenkitől! -
Muhahaha
csendes tag
válasz
PLaci58 #4477 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Hiába másolsz fel egy AVI fájlt, ha az letörölhető, és oda más mp3 fájlok másolhatók, amik a készülékkel lejátszhatók, akkor az már jogdíj köteles. A jogszabály tiszta és egyértelmű, csak eddig a jogalkotók nem voltak túl szigorúak ezügyben.
Azért mert eddig még senki sem fizetett, az nem bizonyítéka annak, hogy nem is fog kelleni a jövőben sem... És ettől még senkinek nincs igaza. A cigarettát is sokáig hozták be kishatárokon a keleti végeken, ahogyan az üzemanyagot is. Mostmár nem nagyon lehet, mert megszigorították az ellenőrzést.
A feljelentgetést és a földbe döngölést én sem tartom egyenes módszernek, elvárható tolerancia a forgalmazókkal szemben a hatóságoknak. Nem tartom gerincesnek azonban a júzernek álcázott céges - mundérbecsületét védő - hozzászólásokat sem. Nem attól van valakinek igaza, hogy sokan állnak mellé, sem attól, hogy milyen a hozzászólás stílusa. Az max a kommentelőt minősíti (ez mondjuk most mindkét oldalnak szólna, ha lenne ilyen...)
Mondjuk az már eredmény, hogy a Speedshop a jó oldalra próbál állni, mert korábban ő mindig mindenben próbált az élre törekedni (vagy törtetni), akár törvényes volt az odavezető út akár nem...A Waytekes döntéshozónak is ez kellene hogy legyen a minta, mert senki sem láthatatlan.
Mindenki tudja, hogy a Wayteq termékek miért lettek sikeresek. A taxikban, amiket látok cuccaikat mindegyiken tört igo figyel. Mindig meg is kérdezem már csak úgy kiváncsiságból is a sofört ezügyben. Helyi IT boltossal is beszélgettem szülővárosomban, ő is emiatt tartja ezt a márkát.
De egyébként hát pont ezért van kitalálva az Artisjus (más kérdés hogy az ott befolyt pénzek hová, milyen módon vándorolnak, folynak el sajnos kitudja hová), hogy a ki nem fizetett jogdíjak helyett legyen egy átalánydíjas befizetés... -
PLaci58
addikt
válasz
Stofl85 #4475 üzenetére
A fórum nem halt, meg !
Egyszerűen egy jó készülék fóruma, amivel kevés a gond, ezért kevés kérdés merül fel a felhasználók részéről.
Azért tegyük hozzá az igazság kedvéért, hogy ez kedves ember, aki megpróbálja mindenféle módon besározni eme készülék forgalmazóját, az nagyon otthon van a témában egy másik készülék kapcsán.
Ha jól emlékszem technikai specifikációs problémák, WinCE matrica hiányok, hamisított WinCE matricák (még ott van a fiókban az a pár száz darab azonos sorszámú matrica?), lopott rom gyanúja.
Azt is tudni kell, hogy egy jogkezelő szervezet nem hatóság! Nincs joga kivetni szerzői jogdíjat olyan berendezésekre, amik a törvényben nem szerepelnek. Próbálkozni természetesen lehet.
A törvényben pedig adathordozók szerepelnek!
"A díjat az üres kép- és hanghordozó gyártója..."
Alapvetően üres CD, DVD, Audio kazetta, Videokazetta amit a régi jogszabály nevesített is. A módosított jogszabály már csak a vastagon kiemelt részt tartalmazza és nem részletezi még a memória kártyát és pendrive-ot sem, de ez már csak értelmezés kérdése, mert a jogszabály nem konkretizálja. A díjat a jogkezelő szervezet határozza meg, ezért természetesnek tartom, hogy igyekszik minden lehetőséget kiaknázni.
Egy PNA készülék nem adathordozó. Nem tudok olyan PNA vagy PDA készülékről ami után ilyen jogdíjat fizetnének.Schaf megpróbálja a cikkében elferdíteni a jogszabályt :
"Ennek eredménye képpen hogy a user számára szabadon hozzáférhető(!!), belső storage memóriával rendelkező multimédiás eszközök is csak Artisjus matricával forgalmazhatóak."
Na ilyenek aztán nincsenek a jogszabályban! Ezzel végülis igyekszik kivenni a feljelentése hatálya alól azokat a készülékeket, amikben nem hozzáférhető a Flash a user számára. Csak tudnám akkor miért van 2 GB tárhely ezekben a készülékekben?A Wayteq oldalakról belinkelt készülék leírások sehol sem tartalmazzák, hogy a belső tárolóhelyre kéne bármit is másolni! Ez megint egy összemosás, egy rosszindulatú csúsztatás, hogy azért van a tárhely, hogy oda MP3-at vagy filmeket kelljen másolni. A multimédiás alkalmazások nagyon szépen működnek SD kártyáról, ami után ugyebár a user megfizeti a szerzői jogdíjat.
A Wayteq helyébe simán bemásolnék egy 1,8 GB-os avit, ami a készülék kezelését taglalja vagy egy ingyenes demót, reklámot és akkor nem lehet belekötni még az ürességbe sem.Sajnálatos, hogy egyesek sárdobálással próbálják magukat az igazság bajnokaként feltüntetni és ezzel másoknak (WayteQ) anyagi és erkölcsi károkat okozni.
Szép magyar mondás: "dögöljön meg a szomszéd tehene is"Még javaslolnám az szerzői jogról szóló törvény 59 § (2) és (3)-as bekezdés tanulmányozását, ami már a szoftverekről szól
ui. a jogviták elkerülése céljából a cikket jelenlegi állapotában lementettem, hogy az esetleges módosítások, átírások ne okozhassanak problémát.
-
törölt tag
Üdv! Én csak azt szeretném jelezni, hogy csatlakozom Snowdog és a többiek által képviselt állásponthoz. Halál a májra!
A máj mindenki kénye kedve szerint behelyetesíthető
LOL
-
Stofl85
tag
A készülékkel együtt a forum is meghalt.......
Temetés?
-
Vandor76
tag
Bizony-bizony és ez akár egy hosszabb jogvitába is torkollhat a kiskereskedő és az importőr közt, aminek minden esetben valami olyasmi a következménye, hogy nem lehet kapni az adott készüléket az adott kiskerben.
Ami érdekes ebben a kérdésben az az, hogy ha mondjuk a Wayteq fogja magát és kiszedi a menüből az audio- és videlejátszót, akkor mi van?
Felmásolhatok a belső memóriába zenét és videot, de nem tudom lejátszani. A menüt pedig nem buherálhatom, a WinCE-t nem hozhatom elő (legalábbis szerinted, erről eltér a véleményünk). Akkor most kell jogdíjat fizetni, vagy nem?
Persze még mindig jöhetnek azzal, hogy USB kulcsként használható az eszköz és ugye arra is fizetni kell (ha jól tudom) -
Vandor76
tag
Nem hiszem, hogy a Wayteq X820 készülék megvásárlási kedvét plusz 1920,-Ft annyira befolyásolná.
Ez így van. Még ezzel együtt is egy nagyon versenyképes készülékről beszélünk.
Ami a buherálást illeti, ennek legális vagy illegális voltáról emlékeim szerint már vitatkoztunk egyet egy másik fórumon, most nem kezdeném újra, ott sem tudtuk meggyőzni egymást.A díj utólagos behajtása egy érdekes kérdés. Adott egy forgalmazó (most mindegy, hogy az importőrről, vagy a kiskereskedőről beszélünk) aki szépen elsumákolja az Artisjus díj fizetését (vagy nem tudja hogy kell, de ugye ez nem mentesítő körülmény) és ezzel versenyképesebb a terméke azokkal szemben, akik befizetik.
Ha én most a cikk hatására elrohanok venni egy PNA-t, és egy hónap múlva a kereskedővel visszamenőleg kifizettetik a díjat, akkor vajon szemét voltam-e és megszivattam a kereskedőt, vagy ő volt hülye és lebukott?A szakmai berkekben folyó áskálódásokhoz és egymásnak keresztbe tevésekhez nem nagyon tudok hozzászólni, mert nem mozgok ezen a területen, de nyilván a versenytársak kihasználják a másik hibáit, ez minden piacon így van.
-
DM43
őstag
A gatyám most telement - de ez legyen az én ügyem. Adnál egy linket is az irományodhoz?
Egyébként az, hogy kell-e jogdíjat fizetni, legális-e a windows, stb. az engem, mint felhasználót, számlával vásárlót baromira nem érdekel. Ezt - legalábbis remélem - majd a megfelelő fórumokon eldöntik, és majd hivatalosan is kapunk rá választ. Ha véletlenül neked lenne igazad, akkor nyilvánosan el fogom ezt én is ismerni. De ha mégsem, akkor vond le te is a következtetéseket.
-
Schaf
tag
válasz
snowdog #4467 üzenetére
Teljes mértékben egyetértünk!!
Akkor ezentúl minden a gépet érintő illegális kérdést és usert automatikusan törölni lehet innen. Ugye? Gondolom akkor ez is evidens.
Tehát nem lehet i-GO, IE, MédiaPlayer, stb a téma.... Mivel ez a készülék ezeket legálisan NEM TARTALMAZHATJA.
Ugye?
-
snowdog
veterán
Snowdog Wayteq fórumot üzemeltet, érthető a hozzáállása,...
Ez annak ellenére is igaz, hogy (már) nincs Wayteq gépem. Mikor még volt nagyon elégedett voltam vele. X820 pedig soha nem is volt. Ez lehet az indoka a hozzáállásomnak. A te hozzászólásaidban egyetlen hasznos tanácsot sem találtam. Mikor korábban megkértelek válaszolj pár konkrét kérdésre, nem meglepően az volt a válaszod, forduljanak a kereskedőhöz.
Az összes gépemet üzletben vettem, legálisan, törvénytisztelő polgárként az ÁFÁ-t is megfizettem utánuk. A többi meg nem rám tartozik. Nem is érdekel. Ez legyen a kereskedők, meg mindenféle jogvédők belügye. Én csak egy egyszerű vásárló, felhasználó vagyok.
És továbbra is azt gondolom, akik ezt a topikot választják/választották, azok a gép miatt, és nem a jogi hercehurcák miatt jelentek itt meg.
"Most meg nektek fáj, ez nekem kissé fura."
Bog! Nekem nem fáj, mert semmi közöm hozzá, nem vagyok benne érdekelt, sem érintett. Ahogy tette, azt tartom undorítónak (a stílusa mellett). Ezt a mindenkit feljelentek stílust utálom. Megjegyzem mindezt, ha annyira komolyan gondolta, megtehette volna akkor is, ha itt nem veri a tamtamot. Neki viszont a hírverés, a nagy nyilvánosság kellett. És ehhez kapott itt támogatást. Részemről ennyi, többet nem kívánok vele foglalkozni. Legfeljebb nem látogatom tovább ezt a topikot. Mint írtam, úgysem vagyok benne érintett.
-
Schaf
tag
válasz
Vandor76 #4463 üzenetére
Nem hiszem, hogy a Wayteq X820 készülék megvásárlási kedvét plusz 1920,-Ft annyira befolyásolná. Ettől még a készülék hardveresen jó, sok dolgot tud és a vásárló szempontjából elvileg semmiféle hátrányt nem okoz (leszámítva, hogy itt-ott a spórolás miatt buherálni kell, ami ugye megint csak nem legális tevékenység)
Más kérdés az elmaradt díjak és azok esetleges behajtása visszamenőleg. A törvény szerint ezt a kereskedővel is meg fogják fizettetni az eladott készletek után, ha az importőr kötelezett lenne, de valamilyen okból nem behajtható rajta. Azaz azok a kereskedők, akik ezt a készüléket 1500-2000Ft árréssel árulták, mondjuk úgy "nem nyernek" a bulin semmit.
Az tény, hogy vannak importőrök, akik emiatt a díj miatt (mivel ők konkrétan a készülék prototípusra kértek véleményt) nem hoztak ilyen belső storgae memóriával szerelt készüléket. Másrészt a navigációval szállított készülékek esetében nem is nagyon szükséges, hiszen az nem MP3-4 lejátszó, hanem navigációs eszköz. Lásd pl TomTom.
Tulajdonképpen az Artisjus díj miatt annyi változás lesz (ha lesz), hogy nem 20.000Ft, hanem 22.000Ft lesz a készülék... Éppen ezért nem is kellett volna ezt túl ragozni, de valakinek az volt az érdeke, hogy a szakmai újságírókat felheccelve rákényszerítsék az Artisjus-t a lépésre. Nekem biztos nem volt érdekem... és a WinCE témát sem véletlen jegeljük napok óta...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
snowdog #4462 üzenetére
Ha arra célzol, hogy ki kellett volna tiltani, törölni, likvidálni, deriválni, nullával osztani, satöbbi, akkor sajnos széttárom a kezem. Vannak alapelvek, amelyek a moderációt vezérlik, s ennek maximum a határáig ment el Schaf, többen viszont simán átlépték. Ennek ellenére senkit sem dobáltam ki.
Hozzáteszem, hogy ahogyan Schafnak megvolt a lehetősége, hogy hozzászóljon, úgy megvan ugyanerre a WayteQ-nek is, s láttunk itt követendő példát: Bence például nem sokat habozott a Speedshop nevében, hogy reagáljon a történtekre. Ez egy publikus fórum, mindenki beírhat. Van, aki él ezzel, van, aki nem. Hogy miért nem, arra vannak elméletek...
Ez egy 4 és fél ezres hozzászólásszámú fórum. Eleinte még a warezre sem ugrottunk, azt csináltatok, amit csak akartatok. Odáig minden happy volt, amíg
1. Ki nem jelentettük, hogy iGO-nak nincs itt helye
2. Schaf nem fogalmazta meg kételyeitAz első esettel nem tudok mit kezdeni, törvények vannak, pont.
A második esetben ti ugrottatok neki egy emberként, mit képzel, mit vádaskodik, csak az a baj, hogy ő komolyan gondolta, és megtette a szükséges lépéseket.Most meg nektek fáj, ez nekem kissé fura.
-
Schaf
tag
Pontosítsunk.. sokan hoztak fel vádpontokat, én csokorba gyűjtöttem őket.
Snowdog Wayteq fórumot üzemeltet, érthető a hozzáállása, DM és a többi warezhuszáré is. A hirtelen bereggelt, azóta meg nem szólaló usereké már kevésbé.
A PDAPlus cikket meg szerintem nekik hiába linkeled, mert fogalmuk nincs mit kell benne nézni és hol... mindenesetre nekem sokat mond a Microsoft hivatalos válasza egy kolléga feltett kérdésére: "its illegal"
ÉS MÉG MIELŐTT... valaki azt gondolná, hogy bármelyik ügyben is szándékosan vétkesnek tartom a Wayteq Europe-t, szeretném leszögezni, hogy nem így van. Egyszerűen hasonlóan a többi importőrhöz fogalmuk nincs róla néha mit ad el nekik a kínai... ahogy anno a cikkben írtam: Csak occcsóóó legyen!
-
Vandor76
tag
Lehet beszélgetni az Artisjus témáról is, hiszen aki még nem vett PNA-t (lásd pölö én) azt esetleg érdekelheti hogy 1-2 hónap múlva mondjuk mennyivel fognak többe kerülni ezek a cuccok. Azt tudja valaki, hogy mennyi a 2GB belső memória díja? A fentebb belinkelt cikk valami 2000 Ft körüli összeget említ. Ezt a kereskedő fizeti ki és teszi rá az eszköz nettó árára, vagy a vásárlóval fizettetik ki és így bruttóban értendő?
@Schaf : nem kötekedésképpen, de ez az x820-as topicja, itt inkább ne beszélgessünk az N800-ról. Arra van külön topic : [link]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Az Artisjus hivatalos állásfoglalása ismert. Az is, hogy felszólítják a WayteQ importőrt az elmaradás pótlására.
A WinCE ROM-okkal kapcsolatban javallom, hogy a júzerek csekkolják ezt itt.Fentiektől függetlenül arra egyikőtök sem bírt semmit sem reagálni, hogy miért fáj itt akármelyik végfelhasználónak, hogy Schaf a WayteQ importőrrel szemben felhozott vádpontokat? Nektek ehhez elvileg semmi közötök, élvezzétek vidáman a gépeteket, örüljetek, hogy olcsó volt, satöbbi. Ehhez képest mindenki úgy háborodott volna fel, mintha ő szarta volna a WayteQ céget.
Egy fórumot nem egy ember ver szét.
-
Schaf
tag
A következő cikk megjelenéséig nem kívánok asszisztálni a hangulatkeltésedhez DM. Viszont meglátjuk akkor is ilyen nagy lesz-e a mellény. (készül már... és van ahol egy már meg is jelent.
)
De valaki az érdemi,készüléket érintő kérdéseimre is válaszolna esetleg??
-
DM43
őstag
"Schafnak véletlenül baromira igaza volt"
Miben is? Artisjus ügyben eddig nem (legalábbis egyértelműen nem derült ki), WinCE6 ügyben eddig nem, ROM ügyben eddig nem - akkor miben? Abban hogy ő az okos, a mindent tudó, a mindannyiunk felett álló? Nem hiszem.
Egy viszont sikerült neki: sikerült szétvernie ezt a topicot (mint ahogy annyi mást már az életében) - ebben szakember.
(Schaf pajtás! Küldheted az újabb fenyegetőző e-mailt ! Ott végzi, ahol a többi: kuka)
-
Bog
HÁZIGAZDA
Mint talán feltűnt, Schaf-ot többször figyelmeztettem. De talán az is feltűnt, hogy a kiváló ellentábor prominensei ennél vastagon cifrábbakat engedtek meg maguknak, pusztán azért, mert Schaf olyan állításokat fogalmazott meg a WayteQ piaci bevezetésével kapcsolatban, ami érdekes módon a céggel elvileg semmiféle üzleti kapcsolatban nem álló felhasználók számára mélyen bántó volt (hogy miért, azt én nem értem), a végén pedig kiderült, hogy Schafnak véletlenül baromira igaza volt. Ekkor - más opció nem lévén - ráfogjuk, hogy szétrombolta a topikot, ami akár igaz is lehetne, ha nem ti aszisztáltátok volna végig az egészet ügyesen.
-
plajos
aktív tag
válasz
snowdog #4453 üzenetére
Mi a francnak válaszoltok neki! Negligálni kell, aztán majd elsunnyog.
Moderátor, Házigazda urak idézek Schaf úr ? hozzászólásaiból:
"De a fajtátok is érdekes"
"Szánalmas egy népség komolyan"
Nem gondoljátok, hogy lenne mit tennetek, vagy továbbra is tűritek, hogy egyesek "fajtázzanak"
itt a fórumon, sértegessék a többi hozzászólót? -
Schaf
tag
válasz
snowdog #4451 üzenetére
Amint az a figyelmesen olvasónak feltűnt, többesszámot használtam, ergo semmi személyeskedés nem volt benne.
Másrészt olvass vissza hogy ment itt az uszítás, a mocskolódás, stb anno. Most hol a sok nagy arcú?Szánalmas egy népség komolyan... beregisztrálnak 3-4-5-10 nicket és vinnyognak, amikor meg fordul a szél, akkor eltűnnek. nem csak erről a fórumról.. másikról is.
Apropó.. a "nincs más témátok csak a warez" kijelentéssel nem akarsz vitatkozni? esetleg érdemibb lenne... jahh.. azzal nem tudsz... bocs. Elfelejtettem.
-
Schaf
tag
válasz
snowdog #4449 üzenetére
Ilyen az ország... lopunk-csalunk-feljelentünk. Ez van, ezt kell szeretni. (egyébként szerintem is röhej)
Ahogy egy nagy klasszikus mondta: "el lehet menni ebből a q... országból..."
De a fajtátok is érdekes. Habzó szájjal uszít, ugrál, kötekszik, aztán amikor valaki beleszarik a ventilátorba, akkor meg az a baj? Hátrébb az agarakkal Uraim. Vagy ha nyakig vagyunk a szarban, akkor legalább ne ugráljunk benne..
Szerintem senkit nem zavarna, hogy ha a készülékről folyna a témázgatás. csakhogy arról nincs mit, ahogy az előttem szóló is megjegyezte. Aksi szar, alapból nem minden megy benne, stb-stb. Semmi különös.
Az egyetlen témátok a warez iGO volt, meg egyéb warez programok. Amint ez kihalt, kihalt a téma is. Mit kell ezen csodálkozni?? Arról csak nem lehet hetekig beszélni, hogy milyen szép a készülék burkolata... -
snowdog
veterán
válasz
#98593280 #4448 üzenetére
Úgy látom ezzel a sok jogászkodással azért sikerült a topikot hazavágni. Feltételezem sokaknak elment tőle a kedve, és más helyet kerestek maguknak. Ahol nyugi van, nem jelentgetik fel egymást (meg másokat) a fórumozók. Mert egyébként nem tudom mire vélni ezt a nagy csendet.
u.i. jó hír lehet a feljelentgetőknek. Most készül egy rendelet, vagy törvény, vagy mit tudom én mi, ami a jövőben mindenféle támogatást, védelmet, talán jövedelmet is nyújt a feljelentgetőknek. Eddig csak a megélhetési bűnözés volt legális, ezután majd a megélhetési feljelentés is az lesz. Csak gratulálni tudok hozzá!
-
Bivaly
tag
Olvastam korábban itt a fórumban, hogy másnak is produkált ilyet.
Akik először tapasztalták ezt, (ha jól emlékszem) azt gondolták, hogy lefagyott, mások azt tanácsolták, hogy türelem. Értsd: ne akarj 2 másodperc alatt megkapni mindent.
Ebből kiindulva én is ezt a gyakorlatot követem: ha nem SI-ből indítok navigáiót, akkor először megnézem a GPS-infót, s ha legalább 3 műhód aktív, akkor indulhat a szoftver.
Mostanában már SI-ből indítom a navi szoftot, s nem poweroff-al, hanem off.exe-vel kapcsolom ki. Ezzel a módszerrel gyakorlailag azonnal indítható a navi a bekapcsolás után.Szvsz próbáld ki, nem nagyon veszíthetsz. Ha meg nem megfelelő, amit produkál a masina, akkor vidd vissza.
-
diablo1984
veterán
válasz
Stofl85 #4443 üzenetére
akkuja gyenge, nem tudom neked mit mondtak, de 1 óránál ha többet bír, akkor már jó példányod van! én még személy szerint nem találkoztam olyan filmmel, ami konveztálás nélkül szépen hasítana rajta....sőt konvertálás után is nálam nem hogy késik a hang, hanem pont a kép késik a hanghoz képest, de hogy miért? minden beállítás tök buta már a videóban, csak csak nem akarja az igazat.....
-
Stofl85
tag
Elvagyok keseredve nagyon. 1 hónap bírt ez a sz.r! Az FM transzmitter egyik pillanatról a másikra teljesen elgyengült. Már használhatatlan. Minden más elnyomja. A BT-m meg már eddig is szarakodott, de ma megadta magát. Amint rábökök a hívás fogadásra, a telefon fogadja a hívást, a PNA meg csak csörög tovább és egyből dobja a kapcsolatot. Már csak videónézésre alkalmas. Nevetséges. Úgy látszik olcsón csak szart lehet kapni. Persze az is lehet, hogy 10e darabból csak az enyém rossz. És még az akkuja is töredékét bírja az ígért időnek. Hasonló tapasztalatok? Megoldás? KUKA?
-
Luissimo
veterán
-
hojos
aktív tag
Na ezzel maximálisan egyetértek !!!!
Lassan olyan érzése van az embernek mintha egy jogi, vagy üzleti fórumba tévedt volna.
Miért nem lehet úgy működnie mint korábban. Miért kell mások fórumozását tönkre tenni ezzel. Lehet, hogy volnának (mint ahogy voltak is) kérdések, ötletek, amik jobban érdekelték a többséget mint az utóbbi időben lezajló viták.Azért szerintem a többség itt egyszerű PNA tulajdonos, aki hivatalosan vásárolt egy készüléket. Mi a fene közünk van nekünk a jogi csűrcsavarhoz ? Gondoljátok, hogy ez olyan egyszerű, hogy 3 közlemény és megoldódik.
Ha ebből perek lesznek évekig el fognak húzódni. Mi pedig addig olvassuk ezt ??? -
snowdog
veterán
válasz
glacibp #4418 üzenetére
Kérlek ti is jelentsétek be az Artisjusnak, ha olyan termékkel találkoztok, amin nincs jogdíj matrica!!!
Egy fórumon pont elég (vagy még sok is) EGY feljelentgető, nem kellene szaporítani!
Ez a fórum nem erről szól. Akinek ehhez van ingere, az költözzön be valamelyik ügyészi hivatalba, és minden nap jelentsen fel valakit!Ez a fórum maradjon meg azoknak, akik nem feljelentgetni, másokat hergelni járnak ide, hanem a gépükről szeretnének minél több hasznos információt kapni.
-
Luissimo
veterán
nemnézlek idiotának, ne reagáld túl légyszíves, szo sincs róla, ellenben megkérdeztelek milyen szoftvert tettél rá, kártyára tetted v belső memóriába, melyik verzio, hol szerezted és hogy mivan a sys.txt-ben, meg ilyenek , amire nem válaszoltál.
Ha valoban elolvastad az első oldalt, akkor hogyhogy nemtűnt fel az ottani kitétel a gépen futtatható Igo hivatalos mivoltjáról?? -
mrdc
csendes tag
válasz
Luissimo #4433 üzenetére
Nem állítottam rajta semmit, ne nézz idiótának légyszi, ha belenyúltam volna akkor tudnám mi a baja.
Amúgy, rányomok a GPS gombra bejön a kis homokóra és szevasz. Elolvastam a fórumindító hozzászólást, igen. Inkább az érdekelne, hátha sokaknak volt ilyen probléma és már rég kinnvan a javítás, csak én nem találtam rá.
-
Luissimo
veterán
én viszont egyre nehezebben visellek el, hálistennek nem is kell, hogy elviseljelek.
mindenki foglakozzon azzal, akivel egyidős, eddig is igygondoltam , csak hát megszólítottál !
Maradjunk abban, hogy nemismerlek,nemis nagyon akarlak, elég amit hallok rólad, azoktól akik ismernek, hacsak egyszer majd össze nem futunk a viadukt alatt , vagy valahol máshol, "kedves attila", csupa kisbetűvel.
Mondcacsak, hogyvehettek kedves haverjaid és fórumtársaid és csúcstalálkozókra veledegyüttjáró hasonszőrű cimboráid Wayteq x820-ast ??
Mégse szegény kicsikereskedő barátjukat támogatják anyagilag az ikonikszipszilonzé készülékek vásárlásával?
A mijofan fórum oszlopos tagjairól van szó, nézzedmár végig a fiukat , kinek milyen kütyejei voltak-vannak?
s ott , érdekes módon , engedélyezve van a varez is, "kedves" Mio baseballsapkás "kisbarátunk" ??
érdekes ez a virtuális mátrix!!
Vannak a magadfajták és vannak a magamfajták !Na megyek átsétálok inkább a mostari hídon, annak legalább van kulturális értéke.
Lako Noc !! -
Schaf
tag
Én meg ha nem jártam orvosnál 15 éve, akkor nem kell fizessek TB-t, hiszen nem vezsem igénybe a szolgáltatást, csak teszek a kalapba.
Jó gondolat.. támogatom...
(...egyébként mindentől függetlenül én sem értek sok mindennel egyet a jelenlegi szabályozásból, De a szabál, az szabál..)
-
Moon70
tag
válasz
glacibp #4418 üzenetére
És ha én csak a saját fényképezőgémből a saját képeim másolom fel a navimra, akkor kérlek magyarázd meg, miért vagyok én köteles hozzájárulni a jóléted támogatására? Segítenél te is nekem, hogy vegyek majd egy jobb gépet, tükörreflexeset ?
Egyébként meg ez az artisjus is csak még egy bőr amit le kell húzni a népről és nehogy azt hidd, hogy ezzel rátok gondoltak, mások szedik meg ebből magukat.
Papírra is lesz valamikor ilyen adó? Mert nem a hazai írók műveit nyomtatom ki rájuk, hanem idegenek írásait?
F@...m kivan már ebből az országból (is) !
-
Luissimo
veterán
csakhogy ne offoljak annyit !!
Mire is gondolsz konrétó ??
Milyen GPS szoftvert indítanál el rajta?
Milyen beszerzési forrásból?
Jó az a szoft?
Ezek a gépek arról híresek, hogy stabilak, mint a háromlábú szék.
Elolvastad a legelső oldalon lévő legelső fórumindító hozzászólást, beírást??
Ahhozképest nemugrik be semmi, amit elhibáztálvolna, vagy nem ugy csináltad volna ??? -
mrdc
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Nemrég vettem meg az x820-at és mikor el akarom indítani a GPS szoftvert, elég gyakran összefagyja magát és csak akksi ki-betétel után hajlandó újraéledni, viszont néha teljesen jól működik. Lehet hogy nagyon bétás verziójút fogtam ki, tapasztalt valaki más hasonló problémát? Előre is köszi a segítséget
-
Luissimo
veterán
válasz
PLaci58 #4430 üzenetére
bocsanat, de itt nem is arrol van nagybaszó, hogy nem kell bármit is megfizetni, hanem arról , hogy a jogszabályok dzsungelében is bárkinek lehet igaza, és hogy egy drága árréssel dolgozó, rossz márkára tett kiskereskedő, aki a sűrű fillérrel szemben a ritka forintos nagy árrésre tett, és a válság idején nem tudja eladni a drága 60 000-es kütyüjeit, amik semmivel sem tudnak többet mint a huszonezerért kapható megbírált termékek, a saját piacának kiesése kapcsán az élő fába is beleköt és vádaskodik , állít valótlanságokat , mindenféle bizonyíték nélkül.
Van az a Pajor Tamás szám Rosenberg Daniról, azt hallgassátok meg , abban a nyilaskorszakban a házmester feljelenti a régi jólismert familiát és elviteti őket Auschvitzba, mert rájött hogy jobb a lakásuk !!
Ez a fajta embertípus (bocs, lehet hogy rossz az elnevezés) , az én szememben nem is hagy nyomot, nem is egy párosujjú, patás, hanem egy tetű !!
és ezekből minden időszakban volt, az ötvenes években is, meg azóta is, csak minden korban más a motivációjuk !
És a nagy Jugoszláv háborúban, amikor azért képesek voltak kifüstölni egymást az évtizedek óta békés szomszédok, mert az egyik bosnyák a másik a szerb a harmadik meg horvát !!!Remélem maradandó nyomot hagy magaután ez a inséges időszak és eltűnnek ezek a hullarablók !
ui:
Majd veszek egy rendes tévét , aminek az usb-jére rádugom a kisvinyót és megoldom a filigényemet, ne is áruljanak HDD-s tévéket, mert ugye ez a megoldás !!
Kerese itt majd néhány taposóaknád , Boszniában rengeteg maradt és hozok kis szuvenirt haza !! -
PLaci58
addikt
válasz
Bence Speed #4428 üzenetére
Teljesen egyetértek ezzel a hozzászólással!
Tudomásom szerint eme jogdíj miatt kerültek ki a Magyarországon forgalmazott TV-kből pl. a HDD-k, de megjelentek az USB csatlakozók.
"a díjkötelesség alapja nem az, hogy a díjköteles funkciókra IS alkalmas hardver szoftverekkel együtt kerül e értékesítésre, hanem a vonatkozó üres adathordozó tárterülete."
Ami számomra érdekes és amivel nagyon nem értek egyet, hogy más a mértéke a jogdíjnak egy 2 GB-os SD kártyánál és egy 2GB Flash-t tartalmazó, mondjuk PNA-nál. Mintha a jogdíj a készülék árának %-ban lenne meghatározva és nem az adathordozó méretétől függne.
-
Luissimo
veterán
Na , idefigyelj kicsihiszár te erénycsősz , minden jogoság dicső védelmezője és minden turpisság felkent ellenharcosa !!
Akkor helybenvagy?
most ugydöntöttél , hogy mindenkit megcsíptél?
mongyad, jártál te a MediaMarkt-ban, OfficeDepotban, Saturnban, PhotoHallban és ezen kívül a hasonló profilu cégeknél, internetes e-bpltokban és webáruházakban és árverési fórumokon.
Nem kell megosztani a felelősséget , én nem jelentettem fel senkit ellentétben veled , csakcsupán kíváncsivoltam hogy a gyorsbolttal is ujjat mersz-e huzni vajon, de látom, hogyha fú a szembeszél, bátor ember akkor is pisil !! (sőt minél nagyobb a szembeszél annál nagyobb a pisilhetnékje )Majdnem mindenkit feljelentettél, de még szerintem nemteljes a lista, a wélanteh káefté ( ez csak egy kitalált cégnév, mindennemű egyezés a valós élettel pusztán a gonosz véletlen műve) telephelyein is várható lesz egy béesá vizsgálat a közeljövőben aztgondolom sőt aztis , hogy a hitelrontás és rosszhírnév okozás miatti pert sem tudod már megakadályozni a husvéti nyuszi megtojja a tojásait .
Ja , igen és dörzsölöm a kezem, ördögöd van, de nemazon okból kifolyólag , mint azt te gondoltad volt !!
Ja és ha kérhetem , szigoruan maradjunk a topik témájánál, semmiféle reklám ízű és felhangú belinkelés itten nem engedélyezett !!
meglepően nagyszámban szaporítod valódi és virtuális ellenségeid és ellentáborod listáját, nemírigyellek !!!És hogy itt Boszniában is hallottam a bégetésed, annak is egészen egyszerű oka van, rádállt a sajtó és internetfórumfigyelő szolgálat !!
Üzenetemet tollbamondtam , Béke legyen veled -
Bence Speed
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Bár véleményem szerint egy, az Artisjusnak fizetendő jogdíjakról szóló vita az olvasók nagy többsége számára nem releváns, hiszen nincs köze a termék szakfórumon boncolgatott tulajdonságaihoz: megvitatása jogi fórumok témája, szeretném röviden közzétenni a Speedshop.hu álláspontját, egyben helyreigazítani a fórumon található korábbi hozzászólások esetleges tévedéseit, téves következtetéseit.
Ez a jogdíj nem adó, hanem egy államilag felhatalmazott és ellenőrzött jogkezelő szervezet (Artisjus) által begyűjtött és működési költségek levonása után a magyar és külföldi művészek között szétosztott jogdíj.
A Speedshop.hu minden esetben ügyel a vonatkozó jogszabályok és rendeletek maradéktalan betartására, természetesen Artisjus vonatkozásában is ezt tettük/tesszük.
A vonatkozó rendelet legutóbb ez év elején változott, akkor kértük beszállítóink illetve szakjogász értelmezését, akinek az állásfoglalása szerint járunk el.
Jelenleg több fórumon is téma az Artisjus jogdíj a navigációs termékekre, ami egy részről abszurd, más részről jó látni, hogy több fórumozó szolidáris a művészekkel és tenni próbál azért, hogy a navigációs készülékek vásárlói akarva akaratlanul támogassák őket.
Ezért a jogkezelővel (Artisjus) közösen felülvizsgáljuk jelenlegi álláspontunkat a navigációs termékekkel kapcsoltban és egyúttal –a megfelelő szinten- felhívjuk a magyar jogalkotó és az ezzel foglalkozó nemzetközi szervezetek figyelmét a helyzet abszurditására.
Ugyan azzal egyet érthetünk, hogy a művészeket támogatni kell az internetes letöltés és adathordozó másolás miatt kieső bevételükért, viszont közös érdek, hogy a támogatás módja ne terelje illegális csatornákra, vagy külföldi webáruházakhoz, a műszaki cikkek potenciális vásárlóit. Hiszen aki a Magyarországon forgalmazott helyett külföldi vagy számla nélküli forrásból vásárol, az nem vagy nem Magyarországon fizeti be az ÁFÁt illetve nem járul hozzá a legális magyar vállalkozások fejlődéséhez. Magyarként rossz látni, hogy emiatt a szabályozás miatt milliárdokat veszíthet a költségvetés, jóval többet, mint amit a művészek a jogdíjakból nyernek. Pozitív példával szolgálnak a szlovákok: ott a vonatkozó termékek ÁFÁ-jából kapnak részesedést a művészek, azaz így nem bátorítják magasabb árakkal a költségtudatos állampolgáraikat arra, hogy külföldi webáruházból rendeljenek. A szerencsétlen magyar szabályozás a szlovák államnak és művészeknek jó, hiszen az oda terelt magyar forgalom áfája is az ő államkasszájukat gazdagítja illetve az ő vállalkozóik fejlődéséhez járul hozzá.
Az öntudatos magyar vásárló sincs könnyű helyzetben, hiszen vagy drágábban vásárol belföldön, vagy szlovákiából rendel, többek között a hazafias (magyar ellenes) zenekaraikat is támogatva.
A jogi részre csak röviden térnék ki hiszen az egyeztetés még nem fejeződött be: a fórumokon elhangzott téves feltételezésekkel szemben a díjkötelesség alapja nem az, hogy a díjköteles funkciókra IS alkalmas hardver szoftverekkel együtt kerül e értékesítésre, hanem a vonatkozó üres adathordozó tárterülete.
A Speedshop, a legális kereskedőkhöz hasonlóan, a memóriakártyákra vonatkozó jogdíj bevezetése óta együttműködik az Artisjussal: a Speedshop.hu üzemeltetői által értékesített termékek után közvetve vagy közvetlenül eddig befizetett jogdíjak összege meghaladja a 100.000.000 Ft-ot.
A publikus fejleményekről szívesen beszámolunk ebben a fórumban is, amennyiben igény van rá.
Üdvözlettel,
Poór B.
Speedshop.hu
-
topi66
aktív tag
Szerintetek nekem mennyi jogdij jár a fényképezögépembe rakott kártya után az artisjusttól?A családi eseményekröl készitett cd-k röl már nem is beszélve....Ott miért is fizettettek velem jogdijat?Fikázzuk azokat akik lopnak a neten,warezolnak,miközben a multik meglopnak minket állami támogatással.
-
Stofl85
tag
válasz
Stofl85 #4417 üzenetére
re.: Másnál is előfordul hogy a BT eszközpárosítás után nemsokkal eldobja a kapcsolatot a telefonnal? Nálam kb. 3-ból egyszer, de csak az elején. Ha újra párosítom akkor megy tovább jól. A baj az, hogy sokszor csak akkor veszem észre mikor a zsebemben csörög a telefon vezetés közben.
Esetleges megoldás? Szoftver frissítés stb? Ötlet? Köszi! Üdv. -
glacibp
csendes tag
Örömmel tapasztalom, hogy egyre többen jöttök rá, hogy mennyire fontos az Artisjus jogdíj.
Előadóként az Artisjus jogdíj fontos bevételi forrásom, de csak kis részben kompenzálja azt a kieső bevételt, amit az internetes letöltések és kalóz CD-k okoznak, ezért is fontos, hogy a jogdíjat minél több termékre kiterjesszék.
A NAVNGO fórumon felbuzdulva megnéztem a Media Marktban vásárolt Navon típusú GPS-emet, amire szintúgy elmulasztották megfizetni a jogdíjat, mik: tehát a probléma nagyobb mint gondoltuk.Az MP3 lejátszók már jó ideje jogdíj kötelesek, viszont úgy látszik a kereskedők megtalálták a kiskaput és GPS navigátornak álcázzák az MP3 lejátszókat, csak, hogy a laikusok is értsék a problémát: a Navonra felmásolom a letöltött zeneszámokat és lejátssza, persze GPS vevőnek adják el, hogy elkerüljék a jogdíjat. Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmet.
Kérlek ti is jelentsétek be az Artisjusnak, ha olyan termékkel találkoztok, amin nincs jogdíj matrica!!!
-
Stofl85
tag
Másnál is előfordul hogy a BT eszközpárosítás után nemsokkal eldobja a kapcsolatot a telefonnal? Nálam kb. 3-ból egyszer, de csak az elején. Ha újra párosítom akkor megy tovább jól. A baj az, hogy sokszor csak akkor veszem észre mikor a zsebemben csörög a telefon vezetés közben.
Esetleges megoldás? Szoftver frissítés stb? Ötlet? Köszi! Üdv. -
~Sinyesz~
csendes tag
Ma nem akart bekapcsolni a X820!
Kb 1 honapja nem kapcsoltam be fogtam rádugtam a töltőt nyomom a gombot semmi, akksi ki töltő be úgy sem reset gomb-ra semmi reagálás! Bármit próbáltam semmit sem csinált.
Kivettem a memó kártyát nyomkodtam és akkor nagy nehezen bekapcsolt! Ekkor jöttem rá hogy meghalt a memó kártya bármibe teszem bele semmi sem veszi észre nem csinál semmit! Szerencsére csak zenék voltak rajta.Amúgy mért van az hogy rossz memókártyával nem akart életjelet adni a gép?
-
Schaf
tag
Kicsit OFF, de mégsem.
Luissimo... megköszönhetik a tevékenységednek (is): Benézett a Zsiráf az ablakon
...és remélem most is dörzsölöd a kezed.
-
lafi76
csendes tag
Köszi a tippet, kipróbáltam az Any Video Convertert és úgy néz ki nem rossz kis program, addig OK-k a videók (bár kipróbálok még néhány beállítást) és még annyit róla, hogy ebben van free mp4 konvertálás is, ahol minden beállítást lehet variálni, így az mp4-hez lehet tenni mp3 hangot is és az így készített videót tökéletesen viszi a Plajos által kreált Riks skinben levő mp4 lejátszó (ugyanis abban nincs aac kodek, mert szinte minden mp4 konverter aac hanggal csinálja a videókat és ezt nem is lehet változtatni bennük), szóval még kisérletezgetek, de ez tényleg jó kis programnak tűnik egyelőre, köszi még1szer!
-
forguet
senior tag
Sziasztok!
Az FM transzmitter jó minőségű ezen a gépen? Úgy olvastam, hogy a Garminoknál gyenge.
Gyakorlatban mennyire használható belföldön? Gyakran kell frekvenciát álítgatni?Köszi
-
hubi1
csendes tag
Ha az általam említett programmal próbálod akkor át tudod állítani a video codeket xvidre.Minden maradhat változatlan.Én is sokfajta programmal próbálkoztam,de ez csinálja eddig a legjobban.(legalábbis számomra
)Nem vettem észre hangcsúszást vagy más problémát.Próbálkozni kell sokat
.
-
M2D744
csendes tag
Amugy van egy Airis T620-asom is ami szintén nem működik...Bekapcsolom és szines csíkok jelennek meg vagy csak a felső sárga led villog...szerintetek kuka?!
-
Luissimo
veterán
válasz
cultfeca #4405 üzenetére
dehogy van, csak egy próba volt és nem a 8 gigás kártyámra hoztam létre , hanem egy 128 megásra , csak ezt a fájlt ! (érdemes kisebbre csinálni)
Az volt a tartalma , hogy próba .
megeditáltam wordpad-al és elmentettem a fenti névvel és azon a kártyán semmi más nem volt, csak az a fájl!
remek módszer !! -
cultfeca
tag
Ez azért van hogy a kocsi fm rádióját és a navit össze tudod hangolni.Szóval a zenék,a navihang,a videó hangja mind a kocsi hangszóróján szólal meg.Ugyanazt a frekvenciasávot kell beállítani a két készüléken és bepipálod az fm használatát és onnantól kezdve a kocsi vagy akármilyen rádión keresztül szól a hang.
Remélem érhetően fogalmaztam
-
Luissimo
veterán
azért , mert bejelölted az FM transzmitter használatát !
ilyenkor , ha megnézed milyen freki van beállítva neki és azt megkeresed a rádion, akkor a rádion keresztül hallottad volna a hangot !!
Van aki direkt ezért veszi meg !!
Azért majd a használati utasításba alkalmasint olvasgassál bele, abból különösebb baj nemlehet !! -
Luissimo
veterán
válasz
cultfeca #4399 üzenetére
teljesen korrekten irtad, hozzátetted hogy te még nempróbáltad, oké.
Ne mentegetőzz nincs miért.
én is csak azért próbáltam ki, hogy ne vészhelyzetben kelljen.
megkreáltam a kártyán a fájlt , beledugtam a kütyübe és ugy működött , ahogy azt várni lehetett !!
Nagyon ötletes, Yuang Feng go to the CE !!
Majdnem mint a Frankie goes to Hollywood !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- Fűnyíró topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Fire TV stick/box
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- HP(Játékra is)15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,16-32GB RAM/nVme SSD,Újszerű állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest