- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moon70
tag
Ha valaki szeretne kipróbálni a GarminNavit, itt nézzen utána:
( a szerző szerint fut x820-ason, ki lett próbálva! )http://www.miofan.com/forum/index.php?action=downloads;sa=view;down=353
-
Moon70
tag
válasz
glacibp #4418 üzenetére
És ha én csak a saját fényképezőgémből a saját képeim másolom fel a navimra, akkor kérlek magyarázd meg, miért vagyok én köteles hozzájárulni a jóléted támogatására? Segítenél te is nekem, hogy vegyek majd egy jobb gépet, tükörreflexeset ?
Egyébként meg ez az artisjus is csak még egy bőr amit le kell húzni a népről és nehogy azt hidd, hogy ezzel rátok gondoltak, mások szedik meg ebből magukat.
Papírra is lesz valamikor ilyen adó? Mert nem a hazai írók műveit nyomtatom ki rájuk, hanem idegenek írásait?
F@...m kivan már ebből az országból (is) !
-
-
Moon70
tag
válasz
Stofl85 #4249 üzenetére
Elárulok egy apró trükköt : a kütyün van reset gomb is, próbáld azzal, ha lefagy valami. Egyszerűbb mint az akkut ki-be tenni
A core player és a hasonlók már ki lettek tárgyalva, (olvass kicsit vissza ) egyikőjük sem fut stabilan, ezzel ne vesztegesd az időd, inkább olyan programokat tesztelj, amikről még nem volt szó... -
Moon70
tag
Schaf, nem ismerős ez a részlet egyik hozzászólásodból? Ha nem, segítek : http://www.miofan.com/forum/index.php?topic=15.250
Itt mintha amelett kardoskodtál, hogy vállalod tetteid, adataid nyilvánosak, stb..vagy rosszul értelmezem?
Most meg azt kell olvassuk, hogy nicked mögé hátrálsz meg? Cccc..ccEzek a fórumhuszárok nem vállalták a nevüket, inkább regisztráltak egy új nicket a pocskondiázáshoz. Nekem 10 éve ez a nickem mindenhol. Minden elérhetőségem publikus és minden véleményemet vállalom. Kérdem én? Közületek ki az aki ugyanezt elmondhatja magáról? Tessék... lehet köpködni, név, cím, telefonszám...
Érdekes módon a warezhuszárok igencsak meglepődnek, amikor telefonon felhívom őket. Nehogy azt higgye valaki, hogy a nick névtelenné teszi. Mivel még az őskorban kezdtem a számítástechnikát és még Netscape-pel az Internetezést, nem tart 10-15 percnél tovább beazonosítani valaki, még akkor sem, ha más nickkel regisztrál.
Lehet engem b***ózni, meg lehordani.. de akkor kérdem én: Arra mit mondjunk, aki egy vélt álarc mögé bújva pocskondiázik, hangulatot kelt, vagy uszít? -
Moon70
tag
válasz
Luissimo #4106 üzenetére
igen, mivel csak az lett módosítva. Másold be a Hojos féle SI skin megfelelő helyére és meglátod a különbséget. ( sdmmc\Mobilenavigator ) Ha nem tetszik, visszarakod a régi hátteret.
U.I. a teljes skint megtalálod Hojos által korábban közzétett link alatt ( valahol ott a Miofun fórumon ..)
-
Moon70
tag
Hojos skinje, módosított IGO, amigo képpel, az eredetiben az amigo logot nagyon halványnak találtam. Akinek tetszik cserélje le a meglévővel !
http://data.hu/get/1788188/background.zip.html
( thx to Esox )
-
Moon70
tag
Találtam egy régebbi X820-ast, melyen rendben működött a számológép, ( calculator.exe 50.5 Kbyte ), bemásoltam a sajátom helyére, a \ResidentFlash2\Yfapp\Toolbox mappába ( az enyémben lévő méretében eltér, csak 42.5 Kbyte ), de csalódnom kellett, indításakor kifagyott.
Ugyanez a helyzet a konvertálóval is, az is nagyobb volt méretében mint az enyémen lévő és az sem működik. -
Moon70
tag
Schaff, hány forumtopicot csukattál ezidáig be? Van olyan érzésem, hogy ide is azért jöttél, hogy ezt a célod elérd.
Remélem most nem jön össze ! -
Moon70
tag
Hát azt hiszem, hogy nem fogom a hajam tépkedni mert nem számol jól a számológépem. Elvégre is navigációs készüléknek vettem, nem matekozni.
Amúgy megértem én, hogy sárral kell dobálni a wayteqet, hisz beindított egy lavinát, hihetetlenül olcsón, legjobb ár/érték arányban kidobott egy sorozat navit, ( 620, 820, 820BT ), mely messze olcsóbbak a többinél, sokuktól gyorsabb is és nincs odaláncolva a NavNGo-hoz.
A magyar ember meg kénytelen feltalálnia magát, egy kis fórum, egy kis google és máris felhegeszti rá a kedvenc navigációs programját.
Szerintem inkább ez a tény, hogy e készülék óriási piacot és profitot leszakít a többi gyártó forgalmazóitól, mint a hibás számológép program vitt rá Téged a cikked megírásához. -
Moon70
tag
Mi a pillanat ??
Six.-et végleg kitiltották innen? Mit tett?
Mi volt a 3681-es hozzászólása?? -
Moon70
tag
Nekem a BT-nál az a legbosszantóbb, hogy egyenként nem lehet törölni a beszinkronizált névjegyalbumból. Csak az összeset, vagy semmit. A ResidentFlash2 meghajtón van egy log file, melybe összegyűjti őket, de az meg nemigazán szerkeszthető.
Valaki talált erre valamilyen megoldást? -
Moon70
tag
Nálam a 820BT-n következő a helyzet :
BT opcióknál mindkét opció bepipázva, előzőleg megcsináltam a párosítást ( Nokia E71 )- bekapcsolás után a BT-re bökve párosul a telefonommal
- sleep módból felébresztve csak a párosított eszközlistából a telefonomat kiválasztva aktiválódik a párosítás -
Moon70
tag
válasz
ATM_automata #3477 üzenetére
Szia, milyen ikonokat raktál be másik két navis programnak az eszközök menüben?
Jó dolog az XML hackelés, csak nem tudom, hogyan lehet saját ikonokat betenni. A régi X820-asomnál a procesview , totalcommandert programokat raktam bele, a meglévő egyáltalán nem használt gombok helyébe : Media > Flash, Ebook
Más.
Nálad sem lehet külön tételeket törölni a BT telefonos névjegyzékéből, hanem csak az összeset? -
Moon70
tag
Akiket érdekel a Navitel 3.1 -hez javított magyar nyelvi file, innen letöltheti :
http://data.hu/get/1748366/040E.ZIP.html -
Moon70
tag
válasz
facsi2945 #3334 üzenetére
Ez így nem igaz. Alapból be van kapcsolva a GPS, kérdés csak az, hogy talál-e műholdat. Ha nem, nincs fogható jel, de attól még be van kapcsolva a vevője. Azonban ha te találtál egy kapcsolót, vagy valami rejtett menüben egy opciót amivel ki tudod kapcsolni, oszd meg velünk e titkod
és ennek ismeretében már tudni fogunk segíteni.
-
Moon70
tag
Elvileg lehetséges ez, de nem foglalkoztam vele, mivel a mobilom és a laptopom bőven elég a netezésre, a navit meg 99.99% -ban navigációra használom. Talán a guglin lehet találni leírást arra, miként lehet használni netezésre is.
Mellesleg az explorer benne van, igaz azt a WinCE felületről tudod csak elérni. -
Moon70
tag
A héten lecseréltem a sima X820-asom a BT-os verzióra, mely ma jött meg és eddig igen jók a tapasztalataim vele.
Először is, a nagy ugrás és nem csak marketingfogás, tényleg 128 MB RAM-al érkezik! Az automata fényerőszabályzó benne van szintén, akárcsak az újabb FW-es X820-asokban. BT része is relatív jól meg van csinálva, Nokia telefonomról másodpercek alatt beolvasta a teljes telefonkönyvet és így már neveket böngészve is tudunk tárcsázni vele. hangminősége OK. Az Fm részét még nem próbáltam ez annyira nem is érdekelt. A "legkedveltebb" és legfrissebb verziójú navi program simán elindult, fut és talán a többlet memóriának köszönhetően, mintha gyorsabban is, mint a korábbi eszközön.
Igaz, hogy nagyker áron volt ( 20.450 + áfa ) de ennyiért mindent összevetve, piszkosul megérte. -
Moon70
tag
ja, mert nagyker.
Jó lenne utánanézni, hogy tényleg mennyi RAM van benne, májusban is, amikor ők kezdték el az elsők között forgalmazni a sima 820-ast, még "fényérzékelő" is volt benne. Persze, mint utóbb kiderült, az első szériákban ez nem volt beépítve. Lehet a 128 MB is csak egy marketingfogás? -
Moon70
tag
Szia, a HRP nagyker hírleveléből :
Kijelző méret 4.3" Érintőképernyős TFT LCD
Kijelző színek száma 65 536 árnyalat
Kijelző felbontás 480 x 272 (16:9 képarány)
Kijelző tájolása fekvő
Processzor (CPU) Dual Core 500 MHz, SiRF Atlas IV
Memória 2 GB (tárhelynek használható)
Memória (RAM) 128 MB (programok futtatásához)
Bluetooth van
GPS-vevő Atlas IV, (40 csatorna)
Memóriakártya MicroSD, MicroSDHC foglalat
Hangszóró Beépített
Fülhallgató kimenet 3.5mm Jack
Operációs rendszer Windows CE 6.0
USB: Mini-B USB foglalat
Akkumulátor típus Lithium
Térkép szoftver Opcionális
Méret 119,6 x 76,3 x 13,5 mmára: 20 450 Ft
-
Moon70
tag
Nem tudom, hogy írta-e már valaki, hogy az újabb X820asoknál már működik az automatikus fényerőbeállítás, tehát beszerelésre került a szenzor.
Összehasonlítottam egy régi tipust és egy újat ( ROM: 84A.YF.5.A.0706, SW: 3.6.E071.7.14 ), egyelőre két dolog tér el még, USB mód kiválasztásánál és és az OK-re bökve, újraindul a gép, ami szerintem okos dolog, a réginél a választás után ki-be keltt húzni az USB kábélt, hogy a PC is érzékelhesse a változást.
A residentflash2 mappa mérete is kicsit kisebb, a programok nagy része pár Kb-al kevesebb.Az biztos, hogy a régi navimat szervizbe viszem, kérni fogom, hogy javítsák meg a fotoszenzorát
( azaz, cseréljék ki az alplapot, friss FW-el ! )
-
Moon70
tag
Nem tudok erről az újításról még semmit, ez mi kellene legyen?
Fura hogy crashtextel az ájgód, küld át a sys.txt-d, belenéznék. Nekem korábban a Amigo csinált crasht, de a következő sys.tx bejegyzés megoldotta ezt:[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272
driver= "GDI" -
Moon70
tag
Jelentem, hogy a legújabb Nav N Go iGO 8 R3 series - v8.3.4.102680 (Aug 13 2009-i kiadás ) tökéletesen fut az x820-ason. A belső memóriájából futtattam.
-
Moon70
tag
válasz
Killerlaca #1882 üzenetére
a Wayteq X820-astól
-
Moon70
tag
válasz
Karavik #1720 üzenetére
Ez a sor a grafikus renderelésre vonatkozik, ( GDI mellett van még GX opció is, nem tudom minek a rövidítései ) fogalmam sincs mi köze a crash.txt-hez és a benne lévő igo.map hiányára való utalásra. Lányeg , hogy így most már OK.
Lassan meg kell szokni, hogy a 820-asnál a sys.txt -ben lévő bejegyzéseknek fontosabb szerepük van a hibamentes működéshez, mint más készülékeknél. -
Moon70
tag
válasz
snowdog #1478 üzenetére
a "valahol" a PPCwarez.org, szoktam én is látogatni, príma dolgokra lehet ott is rábukanni.
Sajnos ez a registry hack nem működik, nemrég próbáltam. A sys.txt -ben sem, system.ini-ben sem akarta működésre birni a foly. háttérfényt...így egyelőre marad a háttérfény autoBE-n .
-
Moon70
tag
válasz
Anti666 #1428 üzenetére
Na, kicsit vegyél vissza
Azért ennyire nem rossz a kütyü :
- tartó OK, nálam egyáltalán nem remeg. Cserélj autót, jobb szélvédővel, osz' majd jólesz ha ez nem tetszik
- hangerő is OK, talán mert naponta mosok fület
- fényerő is rendben van, BRANDO matt fóliával nagyon is, semmi tükröződés ( aki nem hiszi, jöjjön el, nézze meg)
- egyelőre még pubertáskorban van, de fejlődik, megy már a Navitel is, RUSSA is, iGO8, Amigo.. ennyi elég, navigálásra készítették, vagy nem? -
Moon70
tag
XP mindaddig nem fogja látni a gépet AS-ben, amíg nem telepíted rá a MS Activesync programot. Vistának ez már nem kell, alapból benne van az op. rendszerében. A Mass Storage csak meghajtónként látja a navid és a benne lévő kártyát, az AS pedig magát az eszközt egészében és arra tervezték, hogy segítségével tudd szinkronizálni könnyedén az adatokat, címlistát stb. a PC és az eszköz között. Ha MS-ben hagyod , akkor a töltőre való rácsatlakozáskor előugrik az ikonos ablak, ha AS-ben, akkor nem, így természetesen autós navigáláskor a MS módba tedd előtte a navid és amúgy is, biztonságosabb ha abban van.
-
Moon70
tag
válasz
vitezlejszlo #1093 üzenetére
Egyszerű a megoldás, ember !
Nem kell ennyit vitázni a töltőn, nem ott a bibi, hanem ott, hogy ne Mass Storage-t állíts be neki az USB beállításoknál, hanem Active Sync-et, ilyenkor nem ugrik elő az a képernyő, ha rádugod töltőre
Mass Storage opciót csak másoláskor használj ! -
Moon70
tag
Korai volt az öröm, mégis ottvan, letörlöm, de újra legenerálódik
-
Moon70
tag
válasz
PLaci58 #1035 üzenetére
Köszi, megpróbáltam, igaz, itt nem az IGO8.-ról volt szó, hanem az amigoról.
Szerkesztettem neki egy új sys.txt-t, a sdcardpath bejegyzéssel és a tmc adataival ( mert valamiért csak akkro ismeri fel, ha beírom neki a portszámokat és egyebeket )Egyelőre nincs crash.txt, köszönöm a tanácsod!
-
Moon70
tag
válasz
nickname66 #993 üzenetére
a 820-asnak nem is ekkora a felbontása, hanem 480*272, talán ezekkel próbáld.
De ha nem irod be neki, az sem baj, lényeg a [folders] részben van, az app és a content útvonalainak helyes megadása. -
Moon70
tag
Sok a baj ezzel a 820-assal, úgy látszik kemény dió, nem könnyű beidomítani, gyorsbolt is azért akciózik, hogy mielőbb megszabaduljon a készletektől?
-
Moon70
tag
Az amigoval szerintem egy zseniális felfedezésre jutottak a tervezők, éspedig arra, hogy az esetek 90%-ban a navigáláskor a lényeg azon van, hogy "hol vagyok és "hova akarok menni"
Erre meg a legtökéletesebb az amigo. Ha nem akarok bonyolult útvonalat tervezni, csak simán eljutni az A-ból a B-be, akkor ezt a navit használom, e téren kielégíti szükségleteim.
Nincs teledobálva mindenféle képernyő ikonnal, ( melyek sok igo8 skinnél elég kezdetlegesek és igénytelenek ), grafikája ( utak, nyilak ) pedig szinte meghazudtolja a gép felbontását az élsímítással ( 2x, vagy 4x FSAA?)
-
Moon70
tag
AMIGO-t használ valaki navigálásra a 820-asán?
Bevallom, nekem nagyon bejön, gyors, áttekinthető menük, térkép.
Egy gondom van vele csak, a háttérfényt visszakapcsolja, nem tartja folyamatosan, mint az IGO8. -
Moon70
tag
Hm, nagyon frankó kis fórum, rengeteg hasznos infóval, összegyűjtve.. igazi WIKI !
Zsír!
Még az egyik általam használt és átkonfigurált skinre is rátalátam, a 770-es fórumára linkeltem be még, amíg megvolt a régi navim( Micis 480x272 SI )
Remélem lesz egyszer egy 820-as wiki oldal is , összegyűjtve innen a lényeget!
-
Moon70
tag
De én vagyok, egy cím, két reg név. a moon70 -essel korábban regisztráltam, de mivel nem volt visszajelzés hogy aktiválva lett, gondoltam másik névvel több szerencsém lesz..
Viszont, ha irod, hgoy Grunfot élesítetted, megnézem...igaz, erről sem kaptam visszajelzést, csak itt most
.
.
.
.
Megnéztem, és sikerült a belépes! Kösz! -
Moon70
tag
Szerintem hamarabb is lesznek rá fejlesztések, nemsokára itt az N800 majd egyre több és több WinCe 6.0-os gép jelenik majd meg.
Ha lehet, kérném ennek a SI-nek a linkjét, kiváncsi lennék rá és a benne lévő CorePlayerre is, mivel nálam ez és a TCPMP is elég fagyogatva fut..
Egyébként mi módon indítod a SI menüt? Ráfűzted a GPS gombra a systeminformation.exe -t?
-
Moon70
tag
válasz
Killerlaca #791 üzenetére
Eddig csak Brandót használtam ( PDA, N770..) és nagyon bevált, szerintem jobb nincs is jelenleg a piacon, így a "nemtudomilyen" márkájúakat messze kerülöm. Lehet, hogy a tiéd nem is volt gyárilag pontosan méretre vágva?
-
Moon70
tag
Brandó fóliát nyomott már valaki rá? Korábban olvastam, hogy nem egészen passzentos rá! Erősítse meg valaki ezt az infót, mert akkor nem rendelek
-
Moon70
tag
Letesztelem megint, RAW opcióm nincs, GDI volt ismét.
Most a 3. próbálkozásra a gyári menüből is elindult, de pocsék végeredménnyel:Average Speed 135.48%
Video Frames 3635
Audio Samples 6701042
Amount of Data 12020 KBBench. Time 1:51.791
Bench. Frame Rate 32.52
Bench. Sample Rate 59943
Bench. Data Rate 881 kbit/sOriginal Time 2:31.459
Original Frame Rate 24.00
Original Sample Rate 44100
Original Data Rate 650 kbit/sURL \SDMMC\Video\RL_MQB_320x240_512_128.avi
Size 12308480
Platform AT8X0
OS Version 6.00
OEM Info YFAtlas4
Clock speed 526 Mhz
Video output GDI 480x272 16bits Lookup
Video zoom 320x240 -> 362x272
Audio output Wave Output 44100Hz 16Bits 2Ch. -
Moon70
tag
válasz
szasanyi #762 üzenetére
Szia, nekem egy univerzális Tucano Travel Adapterem van, ezen van USB csatlakozó is, erről szoktam tölteni és minden OK vele.
Keress rá a neten, mint USB travel charger. Úgy emlékszem 3K Ft volt. Vannak olcsóbbak is, ami csak szabványos EU-s dugós, ezek kb. fele annyiba kerülnek.
( info: www.speedshop.hu ) -
Moon70
tag
Placi videójának benchmarkolása ( szerintem legyen ez a video az etalon, mindenki ezzel mérje ! )
TCPMP 0.72RC1,WinCE felületről, video beállitások: GDI driver, símítás nagyitásnál
BenchMark :
átlagos sebesség : 155.85%
video képkockák : 1655
hangminták: 6706692
adatmennyiség: 12020 KbBench idő: 1:37.180
Bench FPS: 37.40
Bench. mintavétel : 69013
Bench adatátvitel: 1.0 Mbit/s -
Moon70
tag
válasz
Totomtom #660 üzenetére
Szia, nekem sem akart először menni a TMC Amigo alatt, de az IGO8 ( nálam a kezdeti nehézségek után most szépen fut ) SAVE mappájából a settings.ini-ből kimásoltam a TMC beállításait ( mivel az IGO automatiksan felismerte és legenerálta a beállításait e ini fájlba ) és bemásoltam az Amigo alá, sys.txt -be, ami nálam így néz ki :
[interface]
show_tmc_eventlist=1[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1" -
Moon70
tag
válasz
szasanyi #557 üzenetére
igen, persze hogy mindegy. De erre magad is rájöhettél volna 5 másodperc alatt, ha kipróbálod, nem?
Vagy addig nem merted, amíg választ nem kapsz?
Mindegy neki hova rakod, ha van olyan file, amit le tud játszani, megjeleníti a könyvárat, ahol található. Viszont ha olyan videofilmet másolsz be neki, melynek formátumát nem ismeri, nem fogod látni.
-
Moon70
tag
válasz
szasanyi #551 üzenetére
Én a Total Commandert javasolom. A fő ablakban bal oldalt a SD, jobb oldalt a film és leütöd az F5-ös gombot. De lehet fordítva is, jobb oldalt a filmed, bal oldalt a SD kártya. Minél nagyobb a filmed annál tovább tart a másolás.
Ja és a kártyára másold, ne mellé, különben a 820-as videolejátszója nem fogja megtalálni...De most komolyan, eddig életedben nem másoltál még fájlokat???
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest