- Galaxy Watch8: egy klassz és egy klasszikus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Indiában szeretnek TV-zni
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
atas
csendes tag
Én most X820BT-n a Tomtomot gyűröm, elindul de "nincs térkép találat" a válasz mindig.
A 1887.
térkép verziót próbálom már ki, de nem megy. Valaki próbálta már? I8, Amigo, Garmin, Russa megy... Jelzem, mindegyikből csak próbaverzióm van és kizárólag tanulmányi céllal van a gépemen...
-
-
eizol
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kaptam egy Wayteq x620-ast.Szerettem volna feltelepíteni az iGO8-at, de valamit elrontottam.Most minden indulásnál Fatal error-ral újra indítja magát. Hogy tudom vissza állítani az eredeti formájába?
4 órája a google-t böngészem, de használható információt még nem sikerült találnom.
Remélem, nem romlott el végzetesen.
Előre is köszönök, minden segítséget.
Üdv.
István -
m.jeno
senior tag
válasz
mpepe20 #5184 üzenetére
Probáld meg a sys.txt-be beírni a következőt:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1"Nekem Amigo alatt működött volna, ha a TMC vevőm jó lett volna, de TMC vevő nélkül is mutatja aTMC jelet a képernyőn.
-
hav
tag
Nem próbálná ki valaki a Garmin dologot X820bt-n? Van egy kis gondom vele és kívnáncsi vagyok, hogy másnál jelentkezik-e. Elméletileg sima X820-n minden rendben vele.
-
compi.hu
senior tag
A Gps fórumon elérhetővé tettem a Wayteq x820BT ROM fájljait (bootloader nélkül) a regisztrált felhasználók számára. A dolog teljesen legális, a fájlok a Wayteq Europe-tól származnak, az ő engedélyükkel kerülnek ki az oldalra. Mivel szép sorban az összes jelenleg forgalmazott Wayteq készülék romjait tervezzük publikálni, lehet szavazni róla, hogy ez milyen sorrendben történjen. Amennyiben lesz igény rá megpróbálhatom más hazai forgalmazókkal is felvenni a kapcsolatot és rávenni őket a romok publikálására, hátha a Wayteq-hez hasonló nyitottsággal állnak majd a dologhoz. Mindenesetre most ez van, ennek lehet örülni.
Az oldalon a regisztráció kb. 3 kattintás, szóval akit érdekel a navigációs ketyerék bütykölése annak mindenképpen ajánlom. Szeretnék ott egy a szó eredeti értelmében vett hacker közösséget felépíteni, és sok érdekes projektnek hátteret biztosítani. Az oldal címe [http://gpsforum.hu] -
mpepe20
tag
Hi!
én IGO8at használok, vettem egy TMC vevőt,de nem látja...
érdemes probálkozni vagy halálra van ítélve a dolog?
-
WindyJoe
aktív tag
válasz
stakika #5175 üzenetére
Eszembe jutott még valami:
ROM frissítésnél elvileg SD kártyáról olvassa be az adatokat, és mindezt úgy, hogy beolvas egy fájlt, amiben benne van, hogy mit hova kell neki másolnia. Namost, ha ezt az induláskor betöltődő fájlt létrehozza az ember butított verzióban (ehhez persze ki kell találni, hogy mi ennek a neve...), tehát hogy csak a registry fájlt írja fölül, akkor ezt elvileg meg kell csinálnia bekapcsolás után még az oprendszer betöltődése előtt...
(Valahol CNS stylus-sal kapcsolatban láttam, de a 2-nek eléggé hasonlít a bele...) -
Moon70
tag
Ha valaki szeretne kipróbálni a GarminNavit, itt nézzen utána:
( a szerző szerint fut x820-ason, ki lett próbálva! )http://www.miofan.com/forum/index.php?action=downloads;sa=view;down=353
-
Vandor76
tag
válasz
gyurma111 #5176 üzenetére
Vajon nem lehetne-e valahogy beleapplikálni abba a saját ROM-ba a meglevő driver-eket? Ezek hozzáférhetőek a gépen most is nem? A Windows könyvtárból (vagy máshol vannak?)
Ennek ellenére a szervíz valóban sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás, bár stakika úgy tűnik programozó lévén szereti a kihívásokat.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
stakika #5175 üzenetére
Szeretném letölteni a MS Windows (c) Embedded CE 6.0
Regisztráció után a Microsoft honlapjáról letöltheted a 180 napos triál verziót.
Ezután már csak az SDK és a BSP fog hiányozni ahhoz,hogy készülékspecifikus romot tudj írni.Röviden az S(M)DK a procihoz kell a BSP pedig az alaplapi drivereket tartalmazza.
Ez utóbbit aranyárban mérik,számunkra egyébként sem elérhető.
Egyszerübb lenne felkeresni egy szervízt. -
stakika
csendes tag
válasz
Luissimo #5174 üzenetére
Luissimo!
Aham...Bár keresem a megoldást (nem igaz, hogy nem létezik egy TrickKey...) minden microsoftos okosa beépíti a kiutat.....lsd a régebbi oprendszereket. Vagy ezt nem a microsoft írta???
Végül is lényegtelen létezik-e ilyen vagy sem.
A lényeg....... Szeretném letölteni a MS Windows (c) Embedded CE 6.0 (kb 750 Mb) install verzióját. Ha tudtok ilyenről......Hmm Sok balek aki átírta a registryt megoldhatná a problémáját
"SYFto Kto C..........."
"Nem tudtam, hogy tehetetlen..... ezééééé bánom, hogy vártam a válaszára"
Luissimo! ne vedd basztatásnak......már régen mélyebben vagyok a sztoriban..... dehazzéé köszönöm, a jószándékod.. -
stakika
csendes tag
Sziasztok...Így pár nap múlva. Sikerált nálam a féltégla-efektus
módosítottam két regkejt és bejön a wayteq logo..... majd se kép se hang.
tudom VImre előre megmondta"HLM\init: a launch bejegyzéseknél van a gyári shell indítása (shell.exe, és YFLoader6.exe)
Ha az YFLoader6.exe-t átírod explorer.exe-re, a WinCE felülettel indul a gép.
(azért ezt csak a saját felelősségedre próbáld ki, ne engem szidj ha nem működik, bár a Te gépednek azt hiszem mindegy)"Nos, tudom már a shell-t nem szabad módosítani, de én mind a két kulcsnál átírtam "Explorer.exe"-re.
Ha valaki tudja esetleg, hogy a WINEmbenddedCE6.0-nál, hogy lehet belenyúlni a Bootolási folyamatba, vagy van ötlete mi szart csináljak.... köszönettel venném.
AM a wince kemény dió még a Visual Studióban is.....Mert egy VB.NET conzol-projektben próbáltam csatlakozni a navihoz. 1.) nem látta a navit..(noná, hisz csak a parancsértelmező után tud belenyúlni) 2.) Nem volt hajlandó lefordítani a kódot...majd Frozen...Nos..itt állok.. tudom, mit tegyek a registryben..csak sajna nem érem el
csak meee kell "Smash your forehead to keyboard to continue......."
-
hav
tag
Az is az, szerintem nem fog menni. Én még nem találtam rá megoldást, bár rengeteg Symbianos progran van. Lehet, hogy érdemes lenne szétnézni olyan fórumokon, ahol kimondottan Symbianos telefonokhoz való programokkal foglalkoznak és hátha van rá valami okosság!
-
plajos
aktív tag
Sziasztok!
Elkészült Riks skin módosításom újabb verziója. Egyetlen módosítást tartalmaz egy képernyőkímélőt.
Letölthető az aláírásomban található weblapról.
-
hav
tag
válasz
compi.hu #5163 üzenetére
Az említett készülék Symbian rendszerű, és mivel ez egy op.rendszer szerintem kompatibilitási gondok vannak, és ezért nem tudja kezelni a telefonkönyvet. Nekem egy Sony Ericsson kihangosítóm van és az sem tudja a Symbian rendszerű telefonok telefonkönyvét kezelni.
Más! Hogyan tudom egy "szűz" nemmondomki programra csak autót varázsolni a nyíl helyett? Nem kell semmilyen skin, csak kisautó -
GJ70
tag
Helló mindenki! Segítsetek már, hogy ezt a riks-et hogyan kell használni,csak bemásolás a megfelelő mappába,vagy kel hozzá keretprogram is???
-
Rab
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy x820bt-t + (8G) ez idáig meg vagyok vele elégedve, igaz nem próbáltam ki mindent amit tudhat a masina.
Bele bele olvasgattam a topicba így sikerült elindítani az "énmegyek-et".De most az érdekelne mire is jó az a win ce 6?
Ha abban indul a gép mire lehet használni, milyen progik vannak hozzá?
Megírná valaki nekem... -
DM43
őstag
válasz
PLaci58 #5153 üzenetére
A HFP-re közben megadta Lui a választ, szerintem annak semmi köze a dologhoz.
Az, hogy fel kell manuálisan építeni a kapcsolatot engem különösebben nem zavar, hiszen a telefonomon is ki van kapcsolva normálisan a BT, tehát ott is be kell kapcsolni, amikor szükség van rá. Nekem két dolog b... (na jó, piszkálja) a csőrömet:1. Ha PLajos szkinjét használva behívom az igo alá a gyári BT menüt, akkor miért nem talál egymásra a pna és a telefon
2. Ha megszakad a BT kapcsolat az igo alatt, akkor miért megy el resetre a pnaEzekre nem találok magyarázatot.
-
Luissimo
veterán
válasz
PLaci58 #5153 üzenetére
"HFP ???????????????????
(Hands-Free Profile)
A Bluetooth profile (mode) designed to enable a two-way wireless speaker-phone to be used with a Bluetooth phone.
Although it can be used with a desktop speaker-phone accessory, its most common use is with car kits. A Bluetooth car kit will use HFP to connect to a Bluetooth phone, allowing phone calls to take place via the car's audio system (or an installed speaker) while the phone stays safely in a pocket or purse.
HFP is one of the most common Bluetooth profiles. Nearly all phones support it, including ones that do not support Headset Profile (HSP). Since all modern Bluetooth headsets support both HSP and HFP, phones without HSP can still use Bluetooth headsets via HFP.
See: HSP
HFP does not support stereo audio. "
-
tboy72
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Vettem egy x820 bt-t, és a Nokia E65-el nem tudom szinkronizálni a telefonkönyvet.
A távoli simet már bekapcsoltam, de úgy sem megy. Van valakinek ötlete!Előre is köszönöm a segítséget!
-
PLaci58
addikt
Gyengébbeknek? (ez jó): a sys.txt-be beírva a navi indulásakor indítja a BT-t.
X820BT-n nem próbáltam,N770-en szépen dolgozik, de egy próbát megér a dolog.DM43!
Nem tudom mijaza HFP
Nálam nincs semmi bekapcsolva, így a navi program vezérli.
A "BT bekapcsolva kilépés után" csinálja azt, hogy a BT programból kilépve is tartja a kapcsolatot a telefonnal. Sajnos ha megszakad a kapcsolat nem kezdeményezi az újrakapcsolódást. -
DM43
őstag
válasz
PLaci58 #5148 üzenetére
Laci! Ennél a jószágnál két dolgot lehet bekapcsolni: Bluetooth bekapcsolva kilépés után és HFP automatikus csatlakoztatása BT indításakor. Nálam mindkettő be van kapcsolva, de hideg indítás után csak akkor hajlandó kapcsolódni, ha belépek a BT menübe. A sys.txt-s megoldást meg már régebben is javasoltad nekem, de sajnos nem megy (vagy én vagyok ügyetlen)
-
GJ70
tag
Helló Maxximus!!! Kösz mégegyszer a pü-t.Mindent úgy csináltam ahogy abba leírva van.Aztán udvarra ki, újraindít, a tudjukmi betölt, gps álló helyzetben 8-10 műhold zölden,jobb alól az indikátor zölden full csutkán.Térképen lakcím bekeresve,megtalálva.Holnap vagy azután gk-val tesztelve,remélem azzal is oké lesz.A tudjukmi a legfrissebb, igaz hozzápakolva még az összes eu térkép.Bár azok indításnál nem jöttek elő csak a magyar, vajon miért ( mert a gps mo-n lokalizált be??? ),a többi térkép honnan csalható elő?
Ja és tetszenek ezek a riks féle dolgok.Ami az oldalán fenn van, azokat a skinek telepítése után simán felrakhatóak, vagy kell valami keretprogram is, ezt nem tudom.
De a többi FASZA!!!
Ja és nem tudja valaki,hogy a tudjukmihez,ami nem megy a wayteken, a legfrissebb térképeket honnan lehet leszedni?? -
PLaci58
addikt
Ha be van pipálva az az izé a BT-s beállításoknál, hogy állandó kapcsolat BT eszköz közelében (vagy ki tudja, hogy nevezik most éppen
), akkor is ezt csinálja? Tapasztalataim szerint (N770) a PNA nem keresi kapcsolat szakadás után a telefont magától.
Nekem erre csak egy igós megoldásom van, amikor a navi progival indítom a BT-t (sys.txt) és készenlétre kapcsolva bontja, majd visszakapcsolva újra kapcsolódik a háttérben. -
DM43
őstag
-
mpepe20
tag
legjobb ár/érték arányú navi manapság... persze a kisteso X620-al egyetemben..
-
PLaci58
addikt
válasz
stakika #5130 üzenetére
Bocs, hogy csak most reagálok, de nem vagyok állandóan a gép előtt.
Úgy látom azért kaptál segítséget és sikeres volt a javítás.
Bár a fiam most mondta, hogy van egy trojan ami töröl a DISK1-en 3 particiót.
Nem tudok még wince vírusról! (azért lehet)
Gondolom az RF2 újra másolása segített és nem kellett particionálni.
A lényeg, hogy működik -
Bacy85
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen véletlenül találtam erre a PNA-ra. Körbenéztem neten és nagon tetszik , főleg az ár\érték aránya.
Olvasgattam a fórumot , de van még 1-2 kérdésem amire gondolom tudtok válaszolni.Nekem a sima X820 elég lenne.
Kérdésem:
Hol lehet a legolcsóbb és mennyibe kerül? (én 21200ért láttam illetve edigitálnál 22900-ért)
Nektek mennyire vállt be eddig? pozitív negatív tapasztalatok estleg
?
Szerintetek karácsonyhoz közeledve csökkenni fog az ára?
ÜDV!!
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog #5139 üzenetére
Mások is erre a következtetésre jutottak:
"AutoRun.exe - PPC only or PPC & WinCE?
It's a PPC function. You can reproduce the behavior with an app that uses CeRunAppAtEvent, but you have to be able to have that app persist and run at startup. That depends on your device."Talán ez segíthet?
Windows CE 3.0: application programming [link] -
snowdog
veterán
válasz
compi.hu #5137 üzenetére
Bocs igazad van, és mivel jeleneleg nics PNA-m, csak PDA-val tudok kísérletezni. Az előbb leírtak is egy PDA esetén igazak! Azzal próbáltam, és azon működik.
Viszont mivel programozásról volt szó, most már csak egy olyan környezetet kell létrehozni a PNA-n, mint ami a PPC-n elindítja az autorun.exe-t.
-
snowdog
veterán
válasz
gyurma111 #5135 üzenetére
MEGVAN A MEGOLDÁS!!!
1. Az SD gyökérben hozz létre egy 2577 nevű könyvtárat.
2. Tedd bele az indítandó exe fájlt átnevezve autorun.exe-re!Kipróbáltam, működik. A ResInfo.exe-t átneveztem Autorun.exe-re, bemásoltam a 2577 könyvtárba. A PDA-ba bedugtam az SD kártyát, és azonnal elindult a ResInfo!
-
compi.hu
senior tag
válasz
snowdog #5136 üzenetére
Persze hogy lehet, hiszen az iGO is így telepíti magát. Tanulmányozz egy eredeti iGO SD kártyát.
Egy apro infot felejtettel ki az egeszbol: Mindez windows mobile (PocketPC - tovabbiakban csak PPC) operacios rendszer eseten (PDA) igaz. Az x820 es szinte az osszes PNA azonban Windos CE rendszerrel megy, ami alapvetoen beagyazott celberendezesekre lett kitalalva, igy a PPC autorunja sem mukodok benne. Ezert nem fog peldaul tortenni semmi ha beteszel a PNA-ba egy PDA-ra szant iGO kartyat.
-
snowdog
veterán
válasz
gyurma111 #5135 üzenetére
Persze hogy lehet, hiszen az iGO is így telepíti magát. Tanulmányozz egy eredeti iGO SD kártyát.
A 2577 könyvtárban található egy autorun.exe. Már máshol is találkoztam automatikus indítással, és ott is a 2577 könyvtárat használták. Az iGO-nál is ez indítja az automatikus telepítést. További részleteket nem tudok, de működik. Gondolom elemzés után (aki ért hozzá) ki tudja találni, hol mit kell átírni.
Ha rákeresel a neten, akkor ilyeneket találhatsz:
The autorun mechanics [link]
"When you insert or remove a temporary volume (normally a memory card) in/out a PocketPC during powered state, the OS looks for a AutoRun.exe in a processor specific directory of the temporary volume. This exe is then copied to Windows dir and will be launched from there. To determine the directory from which autorun.exe has been copied, the programmer can use the function:
BOOL SHGetAutoRunPath (LPTSTR pAutoRunPath);
With the standard autorun.exe feature you can start an application on inserting a memory card automatically. There are many usefull things you can do with this automatic feature...ITC uses a slightly different approach. There is \Windows\StartUp\RunAutoRun.exe which will lauch an autoexec.exe found in the dir 2577 of the first found temporary volume. This exe will now search for an exe called autoexec.exe in the dir 2577 of the following temporary volumes:
Compact Flash memory card
SD memory card
DiskOnChip (Object store)
Flash File Store (Object store), DiskOnChip or Flash File Store maybe mapped into object store" -
gyurma111
aktív tag
Stakika,
Mivel szóbajött a programzás.....
Lehet olyan indítófájlt irni,amelyik automatikusan elindul az SD kártya behelyezésekor és elindít bármely kivánt exe-t ? -
snowdog
veterán
válasz
stakika #5131 üzenetére
bár regisztráltam http://itcafe.hu/tema/wayteq_n770_bt/-re deh sajna nem enged be
Feltételezem ezt elolvastad: Tartalomjegyzék » Regisztrálás [link]
"Tájékoztatlak benneteket, hogy én sem a regisztrálásról, sem az aktiválásról személyesen senkit sem értesítek. Az ezzel kapcsolatos üzeneteket a fórummotor generálja, amire nincs ráhatásom, tőlem függetlenül működik!
Az aktiválás befejezéséről egyetlen módon lehet meggyőzödni. Kezdeményezni kell a belépést. Ha a belépés sikeres, akkor megtörtént az aktiválás, ha nem, akkor még várni kell rá! Az aktiválással kapcsolatban reklamálásnak helye nincs! Reklamálás a regisztráció indoklás nélküli, és azonnali törlésével jár!"Ha olvastad, akkor meg nem értem a felvetésedet.
-
vimre
tag
válasz
stakika #5130 üzenetére
Már müxik a CE
Csak egy apró pontosítás: a CE működött (különben ActiveSync kapcsolatod sem lett volna), csak nem volt hozzá kezelőfelületed...
Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor az RF2 mappád sérült, ezt sikerült javítani.Ez (bár progizó vagyok) sok újra tanított meg. Pl.: fogalmazz világosan, látszatra értelmetlen, illogikus dolgokat ne vess el könnyedén.
Vissza kell venni a profi érzésből....és nyitottan nézni a világra.És még egy dolog: ne támadd azt aki segíteni szeretne, de nem jól érti a problémádat, mert rosszul adtad elő.
Örülök, hogy sikerült a javítás, szívesen segítünk máskor is, ha gondod van.
-
gyurma111
aktív tag
-
stakika
csendes tag
válasz
snowdog #5129 üzenetére
Dog,
Nagyon köszönöm reagálásod, bár regisztráltam http://itcafe.hu/tema/wayteq_n770_bt/-re deh sajna nem enged be
Most két nap alatt annyi ismeretanyag zúdult rám, hogy a prog.hu-n lévőket is inspirálom arra, hogy nem elég progizni... sajna ezen túlmutat egy csomó dolog. Vissza kell venni a profi érzésből....és nyitottan nézni a világra.
KÖSZI NEKTEK
"Smash your forehead to keyboard to continue......."
-
stakika
csendes tag
Szia VImre,
Köszönöm értékes segítséged
Bár a fiam most mondta, hogy van egy trojan ami töröl a DISK1-en 3 particiót. Ezért volt fura a válaszom, hogy nekem NINCS!!!! ResidentFlash2-öm.Ismét köszönet DM43-nak, hogy a RF2 könyvtárat átküldte nekem.
Már müxik a CE
Ez (bár progizó vagyok) sok újra tanított meg. Pl.: fogalmazz világosan, látszatra értelmetlen, illogikus dolgokat ne vess el könnyedén.
Köszönet mindenkinek
-
snowdog
veterán
válasz
stakika #5127 üzenetére
Megnézted a fórumomat, amit korábban ajánlottam?
Találsz ott egy leírást a CeRegEdit-ről. [link] Annak segítségével a PC-ről tudod a registry-t módosítani. Persze ha a PNA AS mósban van, és a PC is látja.
Persze, az én keresésem is lehet hiányos..... ezért szeretném, ha valaki leírná hol (HCR, HCU vagy HLM)-ben keressem azt a shellKicserélősdit ExplorerKicserélősdire????
Még mindig a fórumomra hivatkozok, ahol képekkel illusztrálva lépésről-lépésre leírtam mit kell tenni. [link] Az a leírás azt mutatja be hogyan kell a registry-t a PNA-ról módosítani, de a CeRegEdit-el pontosan ugyan úgy kell csinálni! Arra figyelj, hogy az a leírás a Wayteq N770BT-hez készült, a Te gépedet nem ismerem, közelről sohasem láttam. Tehát ha a registry bejegyzések mások mint az N770BT-nél, akkor a feladatot neked kell megoldanod, abban már nem tudok segíteni.
Ha a registry-be hibás bejegyzést helyezel el, akkor azt követően már annyi sem fog megjelenni, mint most, és már a PC-ről sem fogod elérni!!!!
Azt követően már csak szervízben tudják helyrehozni. Ha nem módosítottál még registry-t, akkor NEM AJÁNLOM, HOGY BELENYÚLJ!
-
vimre
tag
válasz
stakika #5127 üzenetére
Ha nem baj, válaszolok én.
Amit o-tom írt, hogy TC-ben nevezem át ("a fenti kék sávban a Resident-et (írjak a név mögé egy 2-est) ugyancsak közölte, hogy ez a directory már létezik
Amikor ActiveSync-el kapcsolódsz a WinCE Device-be, lépj be a ResidentFlash mappába mint a a képeden), ez van a felső sorban:
\\\WinCE Device\ResidentFlash\*.*
Kattints a "h" és a "\" közé, és írj ide egy 2-est, ekkor ilyen lesz ez a sor:
\\\WinCE Device\ResidentFlash2\*.*
Nyomj egy Entert, és belép az RF2-be, így:
(persze Nálad nincs GPSData mappa, és YFAPP mappa van, de a képet N770-nel csináltam)
hol (HCR, HCU vagy HLM)-ben keressem azt a shellKicserélősdit ExplorerKicserélősdire????
HLM\init: a launch bejegyzéseknél van a gyári shell indítása (shell.exe, és YFLoader6.exe)
Ha az YFLoader6.exe-t átírod explorer.exe-re, a WinCE felülettel indul a gép.
(azért ezt csak a saját felelősségedre próbáld ki, ne engem szidj ha nem működik, bár a Te gépednek azt hiszem mindegy) -
stakika
csendes tag
válasz
PLaci58 #5125 üzenetére
Bocsesz ez a végleges amit írni akartam
Szia Placi.....
kb 10X végig futtattam a a tesztet...rendben lefutott (kivéve az SD-t..meh ugye ez itt a végső problem) utána OK.. és bazi nagy fagyás."Nem értem, hogy a ResidentFlash2 miért a C:/apadoc könyvtárban van nálad."
Tudod ez is fura... a Resident2-öt DM43-tól kaptam, lelkesen fel akartam nyomatni a kütyüre, de kiírta, hogy ilyen mappa már létezik ezért van a winyómon. Amit o-tom írt, hogy TC-ben nevezem át ("a fenti kék sávban a Resident-et (írjak a név mögé egy 2-est) ugyancsak közölte, hogy ez a directory már létezik
") Tudod, nem vagyok kezdő.. ami látható lehet TC, ActiveSyinc-ben azokat látom. Valami fura progiösszeakadás lehet.
Bementem a regisztrybe.....egy rohadt DLL ("ceshell.dll" plusz MAPI, API function hívások pl.: -65536 ami ugye az "INT21" RET 0 hívása) vezérel mindent....és nem találtam egy "RUN, RUNONCE,SHELL" kulcsot se
Nos erre varj egy gombot..
EZÉRT SZERETTEM VOLNA TUDNI, HOGY TUD-E VALAKI EGY DIRECT!!!!!! WINCE INDÍTÁST......... mivel ugyi lefagy, mielőtt tovább butolna.. (így nem jut el az SD kártya olvasásáig).Persze, az én keresésem is lehet hiányos..... ezért szeretném, ha valaki leírná hol (HCR, HCU vagy HLM)-ben keressem azt a shellKicserélősdit ExplorerKicserélősdire????
Nah, asszem le tudtam írni mi is a bajom.
Ha tudsz segíts kérlek...........
üdv
"
nincs Smash csak düh"
-
stakika
csendes tag
-
PLaci58
addikt
válasz
Maxximus #5123 üzenetére
A restart
Valami baj van, ha már a miofan is a Wayteq-re warezolstakika!
Próbáltad a "Start test" gombot?
Ez a teszt képernyő általában akkor jön fel, ha valami gondja van a készüléknek.Nem értem, hogy a ResidentFlash2 miért a C:/apadoc könyvtárban van nálad.
A ROM a szervizekben van csak jelenleg!
-
stakika
csendes tag
Sziasztok! Bocsi akiket akaratlanul megsértettem
megkövetlek benneteket
Nos.. az X820-asom elszállt, Butoláskor nem jut el addig, hogy megnézze az SD kártyát.
Ez a kezdet:
Majd jön egy hardtest:
Itt bármit teszek..az OK gomb megnyomása után, nem megy tovább a folyamat...
A residentflash így néz ki:
A residentflash2 pedig így:
Mélyebben:Szal.. totál elszállt.
Ezen már csak a ROM (ReadOnlyMemory(Még a DOS-ban hívták így
)) lecserélése segít....
DOG arra kérlek ("hamár megszólítottalak...") lszi segíts
hogy honnan tölthető le a ROM és milyen progi tudja felülírni a mostanit.
Jah, nem tudom ki írta, hogy hisztizem
.... érdekes, ha ez az... legyen az
Köszi mindent azoknak, akik felvállalták a problémámat és választ próbáltak keresni....
"Smash your forehead to keyboard to continue......"
-
snowdog
veterán
válasz
Maxximus #5121 üzenetére
A 920-asnak is van már saját topikja [link] Az iGO témát nem nagyon szeretik a modik.
Az időt beállítja? A GPS vevő látszólag működik? Vannak ingyenes GPS programok, teszteld valamelyikkel, ahhoz térkép sem kell.
Egy gyors teszt lehet a következő is. Ha ennél is úgy van mint a korábbi gépeknél, hogy a teljes kikapcsoláskor elfelejti a dátumot és az időt, akkor teljesen kapcsold ki a gépet. Ezt követően kapcsold be, nyisd meg a dátum/idő ablakot, és nézd meg mennyi idő alatt állítja be az aktuális dátumot/időt. Ha ez egy percen belül megtörténik, akkor a GPS vevő rendben működik. Persze mindezt a szabadban végezd el!
-
Hali.
Tegnap vettem egy Wayteq x920 Bt-t és felpattintottam egy IGO 8.3.2-es verzsönt a következő beállításokkal:
[link]
A problémám,hogy kiraktam az udvarra már fél órája, de marhára nem akar holdat találni. Az IGO beboot-olt azzal nincs gond, de talált kb 8 db piros pöttyöt és ennyi. Mi a gond? -
snowdog
veterán
"Apaxp
Stakika ezt írta és ezek után én úgy értelmezem hogy a leírt módszert ismeri csak micro sd kártya nélkül szeretné megoldani."Nem zárható ki, hogy nem pontosan értettem, mit is akar. Tudod néma gyereknek.... Hol a ResidentFlash2-ről kérdez, hol a WinCE backup-ról, hol meg azt se tudom miről. Így nehéz megfelelő választ adni.
1. Miért nem vesz egy olcsó mikro SD-?
2. SD nélkül kezdő számára már csak bizonytalan, és veszélyes módszerek vannak, úgy mint registry buhera és hasonlók. Ebbe pár gép már belehalt. Ha meg nem kezdő, akkor miért nem arról kérdez?
3. Az N770 topikban rengeteg registry trükköt leírtunk, a linkelt másik fórumról már nem is beszélve.Szóval nem megsértődni, másokat sértegetni kellene, hanem pontosan kérdezni, és főleg a megfelelő helyen olvasni!
-
o_tom
aktív tag
válasz
stakika #5109 üzenetére
Na megcsinàltam az SD kàrtyàròl indulòs mòdszerrel! Pofon egyszerű!
Szòval elindìtod a WinCE oprendszer, ott a "sajàtgèpre" kattansz. Majd làtsz Doc. Settings, Program Files meg mèg egy csomò mappàt. Làtsz még 2 meghajtò ikont is. Az egyik a MicroSD, a màsik a ResidentFlash. Az utòbbira egyet kattintasz, ìgy ki lesz jelölve. Ennek következtèben fönt a cìmsorban is làtni fogod a nevèt. Ràböksz fönt, elöször kèk lesz az egész felirat, aztàn bökj rà mégegyet a végére a "h" betű mögè. Felbukkan valahol egy tapi billentyűzet, itt nyomsz egy kettest ès Enter!
VOILA!
Megvan a ResidentFlash2 Innentől màr tudod àtìrni, mozgatni, màsolni. Ebben fönt, az Edit fombocska tapizàsa fog segíteni.Copy-màsol
Cut-kivàg
Paste-beilleszt
Delet-törölEnnèl szàjbaràgòsabban és egyszerűbenn nem tudok segíteni. Sok sikert.
-
Vandor76
tag
Az alábbiak nem az én saját ötleteim, itt találtam őket a fórumon (többek közt Snowdog hozzászólásai közt), érdemes kipróbálni őket:
- A gyári shell lehetőséget ad arra, hogy megadjuk mi induljon el. Megadod az explorer.exe-t és már szalad is.
- Ha ez nem megy, felmásolod a Total Commandert és azt futtatod a GPS gombbal, azzal meg már csak elindul az explorer.
- Talán még a registry távoli csesztetése lehetne a megoldás, különös tekintettel a "Run" kulcsra.Most hirtelen ennyi. Mondjuk nem kellett hozzá a világ összes fórumát körbejárni, csak ezt az egyet
-
-
snowdog
veterán
válasz
stakika #5107 üzenetére
És ha már megszólítottál, akkor kiegészítve az eddigieket. Wayteq gépek között igen nagy a hasonlóság. Nem véletlenül idéztem az N770BT topokból.
További hasznos információkat találsz ezen a fórumon [link] Regisztrálj be, és olvasgasd! A most leírtak mind ott is megtalálhatók, és még nagyon sok minden más.
-
vimre
tag
válasz
stakika #5107 üzenetére
Két hete keresem a megoldást, hogy a sima WINCE6.0-t elérjem.. de az egész világon (tényleg jártam egy pár hülye forumon) senki sem tudja, hogy kell egy WAYTEQ X820-ast elindítani CSAK WINCE módban......
Elindítani az SD kártyás megoldással lehet, de ha azt akarod, hogy csak a WinCE kezelőfelület fusson, arra van lehetőség:
1. manuálisan:
-pl TC-vel a windows\explorer.exe elindítása
-taskmanagerrel a gyári shell leállítása
2. automatikusan:
-ugyanezen a lépések végrehajtatása egy mortscript scripttel, ami a GPS gomb megnyomására indulIlletve a registry átírásával bekapcsoláskor a shell helyett az explorer.exe indítása, ekkor mindig a WinCE felület indul (amíg vissza nem írod)
Walaki??? meg tudja mondani, hogy melyik könyvtárban találom azt(azokat) a fájlokat amik elindítják a WAYTEQ felületet?????????(
A windows könyvtárban, illetve a ResidentFlash2 rejtett partíción, aminek az elérését snowdog már ecsetelte.Honnan tölthetem le a teljes RESIDENTFLASH könyvtárat
Azt sehonnét, mivel a gépnek ez az a partíciója, amire a felhasználó adatokat ill. programokat írhat, ezért mindenkinek más. Alapesetben üres, bekapcsolás után a rendszer tárol rajta két dump mappát, és néhány gps adatfájlt.DM43 köszönöm, hogy belinkelted RF2-öt. Sajna az én navimon nincs ilyen könyvtár..
Ez azért érdekes, mivel ebben van a gyári menü és a hozzá tartozó programok. Eddig minden gépen volt ilyen. Nem lehet, hogy csak Te nem találod?Sajnálom, hogy egy idő után valaki kinövi saját topicját.
Kár átmenni sértegetősbe, szerintem snowdog szeretne segíteni Neked, de kicsit nehéz megérteni, mi is a valódi gondod. Ha leírnád egyszerűen, talán mi is megértenénk.
És snowdog-ot ismételve: a keresővel sok kérdésre megtalálható a válasz. -
snowdog
veterán
válasz
snowdog #5111 üzenetére
Hogy egyértelmű legyen, a "máshol" alatt ezt a topikot értettem: http://itcafe.hu/tema/wayteq_n770_bt/ És ezek csak a saját hozzászólásaim voltak.
De ebben a topikban mások is írtak róla:
(#4050) DM43
"Ha PC-n belépsz a ResidentFlashbe, akkor "felül", kék alapon ezt látod:
\\\WinCE Device\ResidentFlash\*.* .
Oda kell kattintani és ott kell átirni ResidentFlash2-re."(#1911) Catman
"Kell a TotalCommanderhez wincefs plugin, majd ezen keresztul belepsz a ResidentFlash mappaba, a cimsorban utana irsz egy kettest (ResidentFlash2), es akkor latni fogod a gyari cuccokat. A Skins mappaban lesznek az xml fileok...
De csak ovatosan es sajat felelossegre!" -
snowdog
veterán
válasz
stakika #5107 üzenetére
Bontsuk ketté a dolgot, mert vagy Te kevered, vagy én nem értem a problémádat:
1. WinCE elérése. Lásd ennek a topiknak az első hozzászólásában!
"- Hozz létre egy YFGo2CE.bld nevű fájlt, a tartalma bármi lehet, de legalább 1 byte legyen.
- A YFGo2CE.bld fájlt másold be az SD kártya gyökér könyvtárába.
- Kapcsold ki a gépet (nem Sleep mód), majd ismét kapcsold be."2. Resident Flash2 elérése. Pl. (#3742) snowdog
"WinCE-n is és a PC-n is a TotalCommander felső sorába (ahol kiírja az útvonalat) be kell írni, hogy ResidentFlash2. Vagy belemész a ResidentFlash könyvtárba, és a felső sorban a név mögé írsz egy kettest, majd Enter. Egyből belemegy."vagy máshol: (#3153) snowdog 2009-04-28 16:21:52
"A PC-n is, és a PNA-n is be tudsz lépni a ResidentFlash2-be.
1. A PNA-t tedd ActiveSync módba... A PC-n indítsd el a TotalCommander-t. Ekkor látod az SDMMC-t (ez az SD kártya) és a ResidentFlash könyvtárat. Menjél bele a ResidentFlash könyvtárba. A TotalCommander-ben a könyvtárak feletti sorban láthatod az elérési útvonalat, ott van a ResidentFlash. A kurzorral állj mögé, és írj oda egy kettest, ekkor ez lesz ott: ResidentFlash2. ENTER és már benne is vagy.
2. A PNA-n ugyan ez, csak ott a PNA TotalCommander-t használd."vagy megint máshol: (#3144) snowdog
"A ResidentFlash2 egy rejtett partíció!
Akkor látod, ha a file manager-ben a ResidentFlash mögé írsz egy kettest: ResidentFlash2"És ismét máshol: (#2904) snowdog
"A TC-vel belemész a ResidentFlash-be, és a felső soron mögé írsz egy kettest, így: ResidentFlash2. Ennyi az egész."És még mindig máshol: (#2648) snowdog
"Rejtett partición van (ResidentFlash2). Ha a gépeden (PC) van TotalCommander, akkor azzal is megtudod nyitni. Nyisd meg a ResidentFlash könyvtárat, majd a felső sorban a ResidentFlash mögé írj egy kettest. Ennyi az egész.
Viszont nagyon vigyázz, hogy mit csinálsz, mert nem véletlenül rejtett a partíció. Ha valaminek mellényúlsz, akkor jöhet a ROM frissítés!!!"És ha még mindig nem elég: (#1918) snowdog
"A TC-vel lépjél be a ResidentFlash-be, majd a felső sorban a ResidentFlash mögé írj egy kettest (ResidentFlash2)."Nagyon jól használható a fórum keresője.
Az oldal jobb felső sarkában: "Részletes keresés" -
o_tom
aktív tag
-
stakika
csendes tag
SnowDog
Sajnálom, hogy péntek vagyon...... és én ilyenkor zaklatlak (privát írtam...) néhány érdekes kérdéssel. Sorry for....Két hete keresem a megoldást, hogy a sima WINCE6.0-t elérjem.. de az egész világon (tényleg jártam egy pár hülye forumon) senki sem tudja, hogy kell egy WAYTEQ X820-ast elindítani CSAK WINCE módban......
Walaki??? meg tudja mondani, hogy melyik könyvtárban találom azt(azokat) a fájlokat amik elindítják a WAYTEQ felületet?????????
SnowDog!!!!!!! visszanyálaztam egy pár hónappal (ez a kütyü kb március óta kapható....) az írásaidat, de sajna a lenti utálásodat nem találtam
("Ez minden gépen gyárilag rajta van, csak nem mindenki látja, mert egy rejtett partíción van. Csak én legalább 10x beírtam, hogyan lehet láthatóvá tenni, és most is csak lustaságból nem írom be.")
Sajnálom, hogy egy idő után valaki kinövi saját topicját. Meg fogom oldani és meg fogom találni a megoldást.
Function oName(arg)
oName = Trim(Mid(arg, InStr(1, arg, ":") + 1, Len(arg)))
End FunctionTudod szenvedtem én is egy rohadt kódrésszel elég sokáig (a fentebbi)... de a Pr....hu-n sok olyan ember van fenn...... akinek a probléma megoldása lételeme....
"Smash your forehead to keyboard to continue...."
-
stakika
csendes tag
DM43 köszönöm, hogy belinkelted RF2-öt. Sajna az én navimon nincs ilyen könyvtár..(Kezdem érteni miért is volt olyan furcsa a WINCE6.0 és miért üzent valami ilyesmit kilépéskor "Missing or damaged Color7MoveShell")
Vélhetőleg én egy gagyi szart vettem, mert nekem sajna nincs ResidentFlash2 könyvtáram.Mond...az ActiveSync-ben hol látod ezt a könyvtárat???
"Smash your forehead to keyboard to continue...."
SnowDog...egyébként megkaptad kérdéseim??
-
topi66
aktív tag
a 820 ason nem müködik a bal also sarok5x majd a jobb also sarok 1x,mindez gyorsan?
-
snowdog
veterán
Ez minden gépen gyárilag rajta van, csak nem mindenki látja, mert egy rejtett partíción van. Csak én legalább 10x beírtam, hogyan lehet láthatóvá tenni, és most is csak lustaságból nem írom be.
Egyébként ezen a partíción vannak a menük és a gyári programok. Tömören így lehetne leírni.
stakika
megtalálható-e valahol a WINCE repair... esetleg install verziója.
Igen, úgy hívják hogy ROM.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Horgász topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Galaxy Watch8: egy klassz és egy klasszikus
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest