Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iOS alkalmazások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacak
senior tag
Üdv.
...Ööö,sztem ez a dolog úgy is megoldható,h. ha az embernek droidos telója van,és be van állítva rajta benne a Google-fiók(amit az ember időnként esetleg ugye szinkronizál),akkor ha pc-n belépsz a Gmail-odba,és a címtárat(összes névjegynél) megnyitod,akkor ott is lehet kényelmesen adatokat szerkesztgetni,majd csinál az ember a telón,a fióknál egy névjegyzék-szinkronizálást,így leugrik a szerverről az összes névjegyadat is,amit gépről szerkesztettél...
-
curgan
csendes tag
Van a telóhoz vmi pc-s alkalmazás amivel számítógépen lehet névjegyeket szerkeszteni meg ilyesmi?
-
tmximum
tag
Sziasztok, most hogy már minden hibátlan, hála nektek, már csak egy dologra lenne szükségem. Létezik olyan program, amivel elérem Wifin keresztül a laptopom tartalmát, és akár másolni is tudok a mobilra, pl zenét. (és ugyanez fordítva: laptopról a mobilt) (az airdroid az alkalmatlan erre...) vagy ad-hoc hálózat kialakítása két eszköz között... köszi előre is
-
Jacak
senior tag
válasz
zsolapapa #1186 üzenetére
Szia!
Az első kérdés az az,h. van másik(ext2) partíció a karidon,csináltál már? Mert ha van,és rootolt is a telód,és az USB-hibakeresés is be van kapcsolva,meg a Superuser is engedi a root-jogot neki,akkor már csak Link2SD megnyit,megkérdi,h. milyen a partíció,amihez a csatoló parancsfájlt készítse,ext2,v. ext3,megcsinálja,szól,h. indítsd újra a telt,(lehet az is,h. többször is újra kell indítanod),és utána,ha megnyitod a Link2SD-t,a tárhely infó-opció alatt meg tudod nézni,h. rendesen látja-e a második partíciódat,innentől,ha látja, okés.
-
zsolapapa
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Még mindig a partíció felcsatolása a problémám.
Mit gondoltok, ha a telefonon megszüntetem a root jogot, majd újra rootolom, lehetséges, hogy rendesen dolgozik majd a Link2sd?
Már mindenféle módszeren agyalok, ez jutott most eszembe.
-
Jacak
senior tag
válasz
Sanctus #1183 üzenetére
Igen,azt tudom,h. a magyart full hülyének nézik,hiába most már a csapból is az android folyik,még mind a mai napig is a közfelfogás baromira el van maradva...
S lehet,igazad van,s nem kapok majd vmi kopott alapdroidot se cseretelónak,de csak nem vmi 3210-es Nokiát,v. vmi hasonlóan avítt típust... :/ Végülis,elvileg hasonlót kéne kapjak,mint a Smart2,bár tudom,ez csak elmélet,a gyakorlat az,h. olyat kapok,ami az üzletben van... Csak már hiányzik rendesen az android,mint olyan,majd 2 hete nem műxik már az enyém,a párom LG KU990-esét nyúzom időnként,de annak meg harmatgyenge szoftja van,nem elég,h. javás...
És anno még ilyeneket vesztegettek 80 rugóért... :/ Meg is ígértem neki,h. majd kap egy normális telót,vmilyen droidot ahelyett,mert a KU990-nel vmi embertelen kínlódás az élet...
Azért,remélem,h. az enyémet meg tudják csinálni vh., szerintem mókolásnak így,most,h. vissza van rakva a gyári ROM,nincs kimutatható jele,és csak nem kötnek bele.Bootloopol,ennyi az össz,amit tud most,és ugyanezt csinálja,ha kikapcsolt állapotban recoverybe bootoltatom is.Remélem,nem tudnak seh. se belekötni,h. ugorjon a garija...
-
Sanctus
aktív tag
Üdv a csapatban! Olyan trutyim nekem is volt! Istenem, de sokat látták viszont...! Aztán berágtam, és vettem egy normális telefont.
Droidba ne is reménykedj! Ez a társadalom ahhoz túl visszamaradottnak van tartva!
Csak meg kell nézni tőlünk nyugatabbra mennyivel fejlettebb a kiszolgálás egy szolgáltatón belül! Olcsóbban is telefonálnak, és az ettől "okosabb" telefonokat is -a mi pénzünkkel számítva is- bagóért dobálják, és olyan díjszabással, hogy beszarás.
Persze ez csak a telefonszolgáltatás, a többiről nem is beszéltünk, de itt most nem ez a téma! -
Jacak
senior tag
válasz
Sanctus #1181 üzenetére
Megosztom,persze.
Kíváncsi is v.ok rá,h. milyen ma egy szervíz,utoljára 2000-ben volt garis telóm szervízben,egy Panasonic GD50(?),akkor pannonos voltam,jó tapasztalatom volt velük kapcsolatban.
Elvileg kell,h. kapjak cseretelót a javítás idejére,kíváncsi leszek,vajon milyet kapok,ha kapok tényleg...
Vmi droid lenne jó...
-
Jacak
senior tag
Sziasztok! Hát,nekem egyik ROM-mal se indul már el a tel,még a gyárival se,úgyh. szervíz,és majd meglátjuk,mi derül ki.Mindenesetre most gyári ROM van felflashelve,de én már nem kísérletezek többet,elég volt...
Sztem konyec filma,max. másik alaplapot raknak bele,v. másik telót adnak.Ennyit,a Yaffs Expert appról,ezek után nem javaslom senkinek sem.
-
v1s
csendes tag
válasz
Aki Ross #1177 üzenetére
Nálam is bootloop volt a framework után(azzal kezdtem), ezért kipróbáltam cosgtsrex bootloop fix-ét 0.9.8-hoz, nem segített, majd pedig a 0c. Factory Reset fix-et, az csinált egy teljes resetet, utána elindult a teló(viszont ugrottak a "beépített" programok), feltettem a maradék magyarítást, és nagyjából magyar is lett (USB tárhely, ki/be kapcsolás, meg még pár helyen van angol szöveg, de nem feltűnő).
Ami feltűnő hogy tegnap fullra töltöttem az akkut kalibrálás miatt úgy este 8 körül, most este majdnem 7-kor még mindig 69%-on az akku, pedig felpakoltam már mindenfélét amiket szoktam máskor is használgatni(FB/Tapatalk/Ebay stb) pedig ezek rendesen forgalmaznak neten -
cosgtsrex
tag
válasz
Aki Ross #1171 üzenetére
Helló!
Sajna egyenlőre semmi. Hallottam mástól is már ezt privátban.
Elvileg nem kéne csinálnia, nekem soha nem tett ilyet...
Rajta vagyok 9.9-es teljes ROM-on. Most teszem majd fel, előreláthatólag a héten még. Csak nem akartam beharangozni.Meg hát kicsit nyúzom, mert túl sok rosszat tettem már fel, a hirtelen felrakásuk miatt, és nem örültem ennek...
Egyenlőre vizsgálgatom, "járatom" még nincs csevegő baja.
Még 1-2 alkalmazást átnézek, meg a rendszer mappákat pontosabban és utánna mentem le, majd teszem fel, persze előtte ehhez is adok fiókot újra és tesztelem majd.
Friss Google alkalmazásokat fog tartalmazni, ahogy azt már eleve a RoEddie 0.9.9 is, meg pár rendszer app irtva, talán így sikerült megoldania az azonosítás bugot.Talán ha JRD_custres app-okkal kezdesz? CWM-es restore volt vagy csak FASTBOOT?
-
-
coyote55
őstag
válasz
tmximum #1170 üzenetére
Nos, nagy vonalakban: a telepített program egy része, mégpedig a jelentősen kisebb, a telefon memóriájában marad. Amikor elindítod, betöltés közben egy linket talál, amelyik az SD ext2 (ext3) partícióra mutat -> a többit innen töltsd be!
Ezért van az a jelenség, hogy a telefon memóriája is telik, csak sokkal lassabban.
Remélem, érthetően írtam le, de ha mégsem, kérdezz nyugodtan. -
FlickAir
aktív tag
válasz
tmximum #1168 üzenetére
Indítsd el a Link2SD app-ot, és a menü gombra feljön egy menü, ott válaszd ki a beállításokat, és kapcsold be az "auto linkelés" opciót, a telepítés helyét pedig hagyd automatán. A már telepített alkalmazásokat úgy tudod linkelni, hogy a Link2SD programban megkeresed, rányomsz az alkalmazásra, és a megjelenő képernyő alján megnyomod a "link készítés most", vagy valami hasonló gombot.
-
FlickAir
aktív tag
válasz
tmximum #1166 üzenetére
A holo launchert (sezintem a legjobb launcher erre a készülékre), meg ami nem kell, azt a Link2SD-vel tudod törölni. Szintén ennek a beállításával tudod megadni, hogy az új alkalmazásokat automatikusan linkelje a 420 MB-s ext2 meghajtóra. Nézegesd, szerintem magadtól is rá fogsz jönni, az elvére, hogy mi hogyan működik. Ha nem megy, szólj, holnap leírom részletesen.
-
tmximum
tag
válasz
FlickAir #1165 üzenetére
az sd kártya particionálást megcsináltam, de azt, hogy hogyan mentsem arra a 420 mb-os particióra a 16 gb-ból mindent, ami alapban rajta van, vagy rátelepítek, azt nem tudom... ezt a holo launchert nem tudom törölni? vagy csak leváltani tudom? mégegyszer köszi mindent
-
FlickAir
aktív tag
válasz
tmximum #1159 üzenetére
Az eszközkezelőd látja a telefonodat? Ha igen, akkor indíts egy commamd promt-ot (start menü -> futtatás -> beírni: "CMD" enter), cd paranccsal betallózol abba a mappába, hová kicsomagoltad a 7z állományt, és manuálisan (beírod) "0. All-In-One-Ok.bat", és enter.
Azt nem tudom, hogy ilyenkor kell-e de a biztonság kedvéért az "alkalmazások" -> "fejlesztés" menüben engedélyezd az USB "hibaelhárítást", illetve az "ismeretlen forrásokat".
-
tmximum
tag
válasz
FlickAir #1156 üzenetére
fastboot is not recognised as an internal or external command, operable program, or batch file... ezt írja ki kb 5* a bat file beindítása után (rendszergazdaként indítottam) és utána, hogy nyomjak meg egy gombot... most a telefonon továbbra is csak a zöld "android" jel látható és nem csinál semmit.
-
FlickAir
aktív tag
válasz
tmximum #1155 üzenetére
Telepítés a már megszokott flashelős módszer:
1. A .7z kiterjesztésű fájlt kicsomagolni
2. Telefont fastboot (flash) módban újraindítani (Hangerő LE + Power)
3. USB kábel csatlakoztatása
4. a "0. All-In-One-Ok.bat" elindítani (köszönet cosgtsrex-nek)Géptől függően kb 5-10 perc alatt lefut a telepítés, közben egy command page ablakban látod, hogy éppen hol tartasz. Ha kész, újraindul a teló.
-
FlickAir
aktív tag
válasz
tmximum #1153 üzenetére
Próbáld meg akkor ezt letölteni [link], és a "0. All-In-One-Ok.bat" fájllal mindent feltelepíteni. Ezt a romot én modoltam magamnak.
Amit tartalmaz:
-V01016-os eredetileg román system.img, ami tud magyarul, és ROOT-olt!!!
-4 opciós recovery.img
-Viber
-Holo laucher
-xPhone tárcsázó
-Handcent SMS és üzenetküldő
-Friendcaster (A Facebook helyett, ami sokkal kevesebbet eszik) + Chat hozzá
-Jetaudio pro MP3 lejátszó
-Dolphin Mini böngésző
-Barcode Scanner
-AdFree az idegesítő reklámok eltávolításához
-Vodafone Time & Weather widget
-QickPick képnéző
-WiFi Power Sawer
-Total Commander
-Cosmos aksi kímélő alkalmazás (nekem majdnem megduplázta az üzemidőt)Ami ki lett takarítva (ez mint letölthető a Play Áruházból ingyen):
-Google keresés
-Hang kereső
-TTS (szövegfelismerő alkalmazások)
-Google Térkép, és a hozzávalók
-Gyári böngésző, zene lejátszó, képnéző -
FlickAir
aktív tag
válasz
tmximum #1149 üzenetére
Használd a Link2SD programot. Leírást találsz hozzá itt, a fórumon is, de röviden leírom neked:
Ha nincs második partíciód, akkor csinálj egyet a "MiniTool Partition Wizard Home Edition" nevű programmal az SD kártyádra. Arra figyelj, hogy "Ext2" formátumú, és "primary" legyen. Nem érdemes 500MB-nál nagyobbat létrehozni, mert a telefon memóriája azért így is előbb meg fog telni. (nekem 200MB van beállítva, és bőven elég, de te érzed...)
Ha van második partíciód, akkor a Link2SD első indítása után csak ki kell választani a megfelelő formátumot, és fel fogja csatolni. Ezután indítsd újra a telefont.
Újra elindítod a Link2SD-t, Majd "Menü" gomb (alul, balról a második) -> "További" -> "Alkalmazás fájlok újralinkelése", "Libary fájlok újralinkelése", "Dalvik-cache fájlok újralinkelése". Újraindítás után esetleg ugyanebben a menüben a "Dalvi cash törlése", és a "Programok gyorsítótárának törlése" is végrehajtható.
Ezután nézd végig a Link2SD-ben a telepített programjaidat, és amit esetleg nem linkelt fel automatikusan, azt csináld meg manuálisan a "Link létrehozása" ponttal.
A telefon következő újraindítása után az összes alkalmazás, ami lehet, linkelve lesz. Sz alkalmazás kezelőben látni fogod, hogy a foglalt memóri a 30MB körüli értéket fog mutatni.
-
FlickAir
aktív tag
válasz
tmximum #1147 üzenetére
Én ezt a ROM-ot használtam majdnem fél évig. Teljesen megbízhatóan, stabilan működött. igaz, hogy 1016-os verzió, tehát nem tartalmazza a legújabb frissítéseket, de én nem érzem a különbséget. Gondolkozom azon is, hogy visszateszem, mert most, mióta ezt az új 1020-as rendszert használom, minden este, pontban 11-kor újra indul a telefonom, amit eddig soha nem csinált.
-
tmximum
tag
Erről mi a vélemény?
[link] -
Sanctus
aktív tag
Kezdőképernyőn. Menü gomb, majd->Beállítások (itt görgess a lap aljára) ->A Telefonról ->Szoftverfrissítések-> Frissítések keresése.
Ha talál, letölt, telepít...
A Voda ingyenesen engedi letölteni a hálózatáról, nem számol érte külön forgalmat (tehát, ha pl 100MB-os neted van, ez nem fog beleszámítani).
Persze wifin keresztül gyorsabb, és praktikusabb. -
PHARD
tag
Üdv mindenkinek>Probálok megoldani egy problémát.Családba került karácsonyra egy ilyen készülék és az a probléma vele,hogy naponta egyszer fogja magát,pittyen egyet és kéri ujra a pinkodot.Volt valakinek hasonlo vele?Mi lehet a gondja?
-
cosgtsrex
tag
válasz
zozimoto #1135 üzenetére
Helló!
Viszont kívánom neked is!
Először is, le kell szedned a RoEddie v0.9.9-et.
Ajánlom a legalján szereplő utolsó kettőt ("For eXtended Recovery Only" ez alattit) leszedni, kicsomagolni 7zip file manager-rel a két fájlt, SD-re fel, ide: SD:/clockworkmod/backup/>>roeddie mappa<< mappástól mindent (mappa, benne az összes .img és az egy .md5).
Extended recovery-ből, vagy CWM Manager-ből (ha nincs csak 4 opciós reco) ROM Restore, betallóz, alkalmaz.
(Persze a CWM Maneger-hez előtte rootolni is kell.)
Ha fenn van a RoEddie v099 ROM, megint tedd fel a CWM Manager-t (ezt nem kell már rootolni), majd ha leszedted a Magyarosító csomagot, kicsomagolod a 4 .zip-fájlt, ezeket SD gyökerébe felmásolod.
CWM Manager, Flash update.zip, és felrakod egyesével. A többit meg előző hozzászólásban írtam, amit utánna kell elkövetni.Nekem eddig nincs Csevegő azonosítás bajom, szedtem is Play Áruházból alkalmazást le, fel is rakta, megy is. Csevegő is beléptet, de kitudja 20perc múlva mi lesz vele..
Sok sikert!
Ha nem menne privátot is írhatsz! -
cosgtsrex
tag
Üdv Mindenki!
Elkészült a RoEddie v0.9.9 Magyarra fordító (vagyis inkább nyelvet hozzáadó) .zip csomag.
A sorrend változott, sőtt a régebbi 098-nál is ajánlottabb először a framework-el kezdeni.
Így nem lett bootloop-om angol nyelvre állítva, fordítva az első kettőt néha volt (az okát nem tudom).
Ismételten csak a 4 .zip alkalmazása után érdemes áttenni a nyelvet (Settings/Language & Keyboard) magyarra.Tehát a helyes sorrend a .zip-ek alkamazásának:
1. Framework
2. JRDapps
3. SystemUI
4. Versions+build(Bár ezeket fájlnevük is mutatja, de biztos ami biztos.)
-Változások-
A framework kivételével minden .zip más a 099-nél, mint a 098-nál volt.
(A framework-res.apk-t MD5 Checker-rel összehasonlítottam és ugyanaz.)
-Kevesebb -res.apk van a JRD_custres-be, az irtott(abb) rendszer miatt, így a feleslegeseket kitöröltem, a .zip sem teszi fel.
-Másik SystemUI 'talp', ezzel a verziószámmal feliratozva.
-Build.prop cserélve a 099-esre, átírva az IT részek HU-ra. (bár lehet ugyanaz mint a 098-é volt, de így biztosabb.)-További magyarosítási korrekció-
A dátum az állapotsoron (és általában) eltérő sorrendben jelenik meg, mint a magyar megszokott dátum formátum. Ennek beállítására csak annyit kell tenni, hogy a "Beállítások/Dátum és idő"-n belül a "Dátum és idő formátum"-át átteszitek az elsőre. Ami igaz angolt ír, de magyar lesz. Továbbá érdemes "Automatikus"-ra tenni az időzónát, mert egy órával el van tolódva.
-Ékezet nélküli SMS-ek megoldása-
Beléptek az Üzenetek alkalmazásba, nyomnotok kell egy felugró menü gombot, majd Beállítások és a "Szöveges üzenet (SMS) beállítások" részben, kicsit lejjebb lapozva, kiszeditek a pipát a Karakter optimalizálás-ból. Ha az kész, többé nem lesz ékezet gond az SMS-ekben!
-Ismert Problémák-
Google csevegő gondot .zip-pel nem tudtam eddig sem megoldani a 098-on, lehet ezen is előjön! Leginkább tesztelőknek ajánlom!
Ez a 099-es ROM még teszteletlen magyarosítás után!
.Zip-ek magyarosítanak a 098-assal egyező helyeken (gombok, menük, feliratok, kivéve az USB-nél az Android's).Letöltés:
RoEddie099HUN.rarJó próbálgatást!
-
Jacak
senior tag
Sziasztok,és boldog újévet mkinek!
Olyat szeretnék kérni,h. vki tudna nekem linkelni egy gyári,szűz ROM-ot?:p Eddig 3-at próbáltam fel a telre,h. helyrejöjjön az "AP CRASH! Please wait for dump to finish"-ből,amivel kómában volt,és annyi előrehaladás történt,h. most már "csak" bootloopban ragad,így arra gondoltam (még ucsó próbálkozásként a szervízbe adás előtt,h. egy gyári,nem moddolt ROM-ot feltolnék,hátha alapon...
-
cosgtsrex
tag
válasz
Borrower #1128 üzenetére
Hát ahogy néztem tegnap, bele van integrálva rendszer alkalmazásként a LaucherPro, a böngésző helyett dolphin browser van, Pixi Player pedig a zene lejátszó helyett van (ebben van EQ), meg hát moddolt a keretrendszer, vagyis újra van benne vmi variálva gondolom.
Teljesítményben, 3G-ben, WiFi-ben, hang-, video- vagy képkészítési/lejátszási minőségben nincs eltérés a 2 ROM leírása között.
LaucherPro-t leszavaztátok tudom, el is távolítom majd ebből is, de ez még a gyári laucher-nél is kevesebb memóriát eszik. Tapasztaltam is, és RoEddie is írta.
Annyit kell tenni, hogy bekapcsoláskor, ha van háttér várni, míg be nem tölti a widget-eket (kb. 15-20mp), ha nincs csak fekete kép söpörni rajta 2-t, rányomni a kényszerített bezárásra is jó.
Sztem ez megér annyit, hogy ne egye a RAM-ot, meg ne erőltesse feleslegesen se a GPU-t, se a CPU-t, ami ugye már elve fogyasztás többletet is okoz. -
Borrower
tag
Igen változatlanul jó. Köszönöm szépen. Aki akar egy szupi kis romot ami jól működik és van kis ideje mókolni akkor bátran ajánlom a csináld magad verziót a Roeddie 9.8-as ból.
Az újabb mivel is tud többet? -
ZeUS2140
aktív tag
most raktam fel a 099-et. Köszöni szépen eddig jól van. link2sd megvan. Fiókot felcsatoltam, play működik, talk hiba eddig nem volt. Angol, de ennek mondjuk én örülök. Most töltöm a kalibrációhoz. Ha van vele valami irok.
-
cosgtsrex
tag
válasz
Borrower #1125 üzenetére
Hát örülök, hogy jó!
A 0.9.9 megvan, majd bele is állok nemsoká, de másik keretrendszert kell "hegeszteni" hozzá.
Holnap este már meló, talán felrakok addig még 1 alpha-t.
A sok fórumozótól aki feleslegesen leszedte, időt pazarolt rá, elnézést kérek mégegyszer!
Sajna nem megy ez ilyen könnyen. -
nOrbYaNa
csendes tag
-
embike10
csendes tag
Na van egy geb@sz.
Épp backupoltam volna a recoveryben a romot(még magamnak) de erre kiírta: Can't mount sdcard .
Erre én kikapcsoltam, kivettem és bettetem az sdkártyát, bekapcsoltam és az android logónál megáll minden -
cosgtsrex
tag
Kb hat rendszert próbáltam azóta, mindegyikben előjött a csevegő hiba, ha töröltem a Talk-ot, akkor is kiírta. Még próbálkozom ma, de nem ígérem, hogy feltöltök bármit is!
Lehet a 0.9.9-ben nincs ilyen gond már. Nekiállok keresgélni. Ha valaki feltöltené valahova megköszönném.Boldog Új Évet Minden FórumLakónak!
-
cosgtsrex
tag
Adottak a .zip fájlok, te is összerakhatsz magadnak ROM-ot!
Ha programozó vagy, vagy komolyabb modder, ne csak vigyorogj a problémán, segíts megoladni!
Ha viszont te sem tudod megoldani, VÁRJ!! Az ilyen kommentek csak nehezítik a munkát..
Én csak egy fejlődő szintű user vagyok, nem kernel vagy linux programozó!
Meg kb így is egy hete tesztelem a ROM-ot, szinte minden szabadidőmben és nem csak vigyorgok...Ne idegesíts, felfogtam a csevegő hibát, rajta vagyok!
Kössz! -
zsolapapa
csendes tag
Próbálnám, de az apacsok foglyul ejtették. Emilemre eltolnád?
Közben próbálgattam: ha engedélyezem-re állítom az appok kéréseit, nem műxik.
Az Értesítés opcióval rákérdez, engedélyezem és műxik.
Ez már jó.Most pedig monkey is jumping tudevóter, esetleg a mount problémám ezek után, hogy mindenféle dolog frissítve, megoldódik-e vajon egy újabb particionálással?
Ha rábólint a társaság, miszerint érdemes lenne próbát tenni, nekifexek.
-
zsolapapa
csendes tag
Szia Mindenki!
Kérem szépen, én már semmit sem értek.
Feltettem cwm managert apk állományként. Felmászott, aztán jött a su frissítés. Enged dolgozni 3 alkalmazást, a többit visszautasítja. Szóval nemhogy a Link2sd-m nem mountol, még a su is "beteg".
Maximálisan elhiszem, hogy nem értek sok mindenhez, de ez azért szerintem picit sok.
Gyaluljak mindent?
Tegyek fel normális recoveryt?
Minek álljak neki és hogyan ahhoz, hogy végre mountoljon a Link2sd?
Komolyan mondom, hazamegyek!Egyébként mindezek ellenére nagyon hálás vagyok coyote55, cosgtsrex, Bóti fórumlakók önzetlen segítségéért. Nem adom fel, pláne ha segítetek!
(U)Békés, boldog új esztendőt kívánok!(/U)
-
coyote55
őstag
válasz
Sanctus #1106 üzenetére
Nem a Vodafone mérnökei, szoftverfejlesztői (egyáltalán van ilyenje?) írják az általuk forgalmazott telefonok szoftvereit, hanem a gyártók - de a Vodafone előírásainak megfelelően!
Pár éve a Samsung U600-ból "tüntette el" a Vodafone az FM rádiót. A tulajok egy részének fel sem tűnt, a másik része követelte - de hiába. A megoldás az volt, hogy egy "gyári" firmware került a telefonokra, és egyből megjelent a menüben a rádió, ráadásul szólt is (nem hardveres volt a tiltás).
Ettől a cégtől minden kitelik! -
Bóti
senior tag
válasz
cosgtsrex #1105 üzenetére
Ahogy mondod!
Viszont nálam csak .img-be tud bootolni, hiába csomagoltam ki.
Ha mögé írom a ramdisket is, akkor hibát ír futáskor, ha meg nem írom oda, akkor nem "bootol be" az adott kernelbe.
Remélem, hogy nincs igazad, és csak fel kell tenni embi romját, és jó lesz a reco. Ha nem, akkor két lehetőség van: vagy úgy belebabrált a vodafone, hogy flashelés után is megmaradjon, vagy harveresen is különböznek valamelyest a cuccok...
Majd kiderül, ha feltölti! -
Sanctus
aktív tag
válasz
cosgtsrex #1105 üzenetére
Nem is a voda frissít! Az ő hibája csupán annyi (tudom: éppen elég), hogy az alcateltől vette a saját márkás Troll-t! A frissítéseket/javításokat is a gyártó készíti! Ők csak a visszajelzéseket adják a készüléktulajdonosok sirámjai alapján!
Minden kedves fórumtárnak, "fejlesztőnek", kritikusnak Boldogabb, élhetőbb, használhatóbb telefonos új esztendőt kívánok!
-
cosgtsrex
tag
Helló!
Nagyon igazad van! Fején találtad a szöget! Sajna már valószínű az Update1 alkalmazása után "elszállnak" az érintőgombok. A voda frissítése patcheli a bootloader-t, a boot-ot és a recovery-t is.
Alap esetben ugye azért, mert átcserélné a verziószámokat, de van a bootloader-hez és a boot-hoz is egy .p fájl, ami módosít is benne valamit. A reco-hoz csak a pipa és X-re visszaállító van, bár kitudja mit csinál még a recovery-from-boot.p..
Lehet ha felteszed az Update1-et vagy a 2-t, akár mentésből is, (eddig) visszafordíthatatlanul elvesznek az érintőgombok. (RoEddie állítása szerint az ő fájljaival megmaradnak a gombok is, meg a függetlenített telefonok is függetlenek maradnak.)
Ezt a két patchelő .p-t kéne átvariálni úgy, hogy az ellenkezőjét csinálja, tehát mindenkinek működjön az érintőgomb. Bár RoEddie-nek sem sikerült, mint ahogy a bootloader nyitás sem.
Főleg ezért van a sok bootloop...
Lehetséges, hogy hardveres különbség nincs is a telefonok között, csak ez a patch-elt bootloader és boot úgy van babrálva, hogy azok ne íródjnak vissza, újraflashelés után sem. Én erre gondolok, viszont ezt csak patch-eléssel lehet akkor visszaállítani, ahhoz meg valaki írjon nekem .p-t.
Mellesleg ugye, ha bootloader-t patchelünk, lehet olyan problémába esünk, hogy többet nem érzékeli a gép a telót.Viszont 1 tipp babrálóknak:
Ha megvan mondjuk a módosított boot.img és recovery és tesztelnétek FASTBOOT-tal, van 1 olyan funckió, hogy fastboot boot ezzel nem írod át a partíciót, csak "belebootoltatod" a telót, megnézni, hogy fut-e az adott kernel ebben a formában. Tehát így nem száll el a teló, ha nem passzoló dolog menne rá. Ha bebootol ide, elvileg lehet is fastboot flash-elni.
Ennek használata:
pl.: fastboot boot linux-2.6/arch/arm/boot/zImage root-image/recovery.img-ramdisk.cpio.gzTehát a kicsomagolt fájlokkal lehet tesztelni, nem kell neki becsomagolt .img.
-
Borrower
tag
Sziasztok!
Kipróbáltam az alap Roeddie ROM-ot a magyarosítók használatával. A leírás alapján csináltam és egyenlőre tök jónak tűnik. Nekem is újabb szériás a telóm, de a rommanagerrel sikerült felerőszakolni a magyarítást!
Ha végre le lehet letölteni az újabb Roeddeie-t majd arra is felpróbáljuk a magyar packot.
Addig is B.U.É.K. MINDENKINEK!!! -
Bóti
senior tag
válasz
embike10 #1102 üzenetére
Ne rakd fel az update2-t, pont azt akarom megnézni, hogy hardveresen is másak-e a telók.
Ha lemented a 015-ös rendszered, és én azt felrakom az én telómra, és működik a full recovery, akkor a vodafone b@szott el valamit az update-ekkel.
Pont ez lenne a lényege!
Meg a másik, hogyha felrakod az update2-t lehet, hogy neked se fognak menni az érintőgombok recovery-ben.
Teccikéteni?
Roeddinek is mőködik a full recovery, viszont felraktam az Ő recovery, boot, bootloader fájljait, de nekem akkor se ment. Lehet, hogy a frameworkben, vagy valahol a systemben van a kutya elásva, azért lenne jó, hogyha lementenéd!
-
embike10
csendes tag
Szia!
Csinálhatok backupot de ha neked ùj szériás a telód akkor nem fognak menni rajta az érintôgombok.
de simán felrakhatnék egy alap update2-õt és utána vissza raknám az extended recoveryt mert nekem meg van a gépenAmugy nem fagy mert van rajta Smart2fix de néha magától újraindul de nekem ez legyen a legkissebb gond.
Bocs ha hülyeséget írtam csak még telón vagyok mert most keltem
-
Bóti
senior tag
válasz
cosgtsrex #1098 üzenetére
Emlékszel még mikor mondtam, hogy nem mennek factory reset után az érintőgombok? Tegnap nekiálltam a romnak megint, de ugyanaz.. Felraktam a boot, bootloadert újra, de semmi, még a tiédet is meg roeddieét is, de csak nem akartak menni.
Azért idegesít, mert egy olyan romot akarok összedobni, ami ha már teli van minden sz@rral akkor factory reset és mehet újra.. Meg amugy is.. Rengeteg saját infó van rajta, szóval custom romolás előtt mindenképp kéne factres...
Azon is agyaltam, hogy lehet, hogy felrakom a Te full gyáridat, és újraépítem az egészet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- iPad topik
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest