- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanctus
aktív tag
1. Ehhez rootolni kelle atelefont, majd a memóriakártyán ext2 partíciót létrehozni. Link2SD app-ban kell beállítanod az ext2-t, majd ezek után mindent erre a "bővített" helyre fog pakolni.
2. Frissítsd le a készüléket. Akkor elvileg fog tudni magyarul is ébreszteni.
3. Ahogy Móki írja: "ez egy ilyen telefon". Azt jó, ha tudod, hogy ez egy "belépő szintű Troll". Vannak előnyei, és megannyi hátránya. 3D-s játékokkal ekkora kijelzőn igazából nem is akarok játszani. Arra ott van az xbox tv-re kötve, vagy itt az ámítógépem...
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy Busaboy kollégánk -aki nem kicsit van eltűnve mostanság- használt egy jó cuccost, aminek hatására tudott 3D-s játékot futtatni elég hatásosan. De asszem ahhoz is kellett a root. majd előkerítem a progi nevét!Honor M5Pro
-
Sanctus
aktív tag
Ha még gyári a telefonod, kapcsold ba a wifit (ha van ilyen hozzáférési lehetőséged), majd Beállítások->A telefonról->Szoftverfrissítések (itt Beállítások és súgó. állítsd át, hogy csak wifiről töltsön frissítést).
Majd Frissítések keresése.
Ha nem talál, akkor bakfitty (van ilyen).A rootolásról jó pár hozzászólással visszább olvashatsz, vagy itt van Bóti barátunk szájbarágós leírása:
http://mobilarena.hu/tema/re_vodafone_smart_ii_masodszorra_okosabb/hsz_1603-1603.htmlHa valami nem megy, inkább tízszer kérdezz!
Nem az a szégyen, ha valamit nem tudsz! Nagyobb gáz, ha kérdezés nélkül butaságot csinálsz!
Sok sikert!Honor M5Pro
-
Sanctus
aktív tag
Bóti 1603-as bejegyzése.
A rootolással gyakorlatilag adminisztrátori jogokhoz jutsz a telefonodon:
Úgy lesz több a tárhelyed,, hogy a memóriakártyádon készítesz egy Ext2 partíciót. Majd Telepíted a Link2SD progit. Ebben beállítod tárhelynek az Ext2-őt. Innentől kezdve a Link2SD alkalmazás tudja a dolgát. Mindent az Ext2-re fog neked telepíteni. Így szabadul fel a belső memóriád.
Persze ehhez is root jog kell.Az Ext2 elkészítéséhez itt találsz szájbarágós leírást:
http://logout.hu/cikk/lg_gt540_optimus-korlatlan_szorakozas/2_sd_particionalas.html
Az, hogy LG Optimusra szól nem jelent semmit. A memkari formázása, és használata itt is ugyanaz!Honor M5Pro
-
Bóti
senior tag
Ha kész a root, felteszed Play-ből a Link2sd progit, annak viszont kell egy ext2 partíció az SD kártyán.
MiniToolPartitionWizarddal megpartícionálod (minden adat elvész az SD-ről, szóval mentsd le előtte!), szerintem 512 Mb-os legyen max az ext2 (nekem asszem 400 mega körül van és még most is van 100 mb szabadon).
Ehhez itt egy leírás: SD partícionálás
Ha megvan az ext2, akkor Link2SD elindít beállítások, ext2 felcsatolása, megcsinálja, újraindít, és válogathastz, hogy mit hova teszel!
Arra figyelj, hogy ha widgetet raksz SD kártyára, akkor nem fog működni! -
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1147 üzenetére
Én ezt a ROM-ot használtam majdnem fél évig. Teljesen megbízhatóan, stabilan működött. igaz, hogy 1016-os verzió, tehát nem tartalmazza a legújabb frissítéseket, de én nem érzem a különbséget. Gondolkozom azon is, hogy visszateszem, mert most, mióta ezt az új 1020-as rendszert használom, minden este, pontban 11-kor újra indul a telefonom, amit eddig soha nem csinált.
THL 4000, T6S, T6 PRO; CUBOT S168 ,S200, S208, S308, X9; DOOGEE DG310, DG550, DG700, DG800; LANDVO L200, L200S LTE/4G, L550 OCTA CORE http://goo.gl/EjdzIj
-
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1149 üzenetére
Használd a Link2SD programot. Leírást találsz hozzá itt, a fórumon is, de röviden leírom neked:
Ha nincs második partíciód, akkor csinálj egyet a "MiniTool Partition Wizard Home Edition" nevű programmal az SD kártyádra. Arra figyelj, hogy "Ext2" formátumú, és "primary" legyen. Nem érdemes 500MB-nál nagyobbat létrehozni, mert a telefon memóriája azért így is előbb meg fog telni. (nekem 200MB van beállítva, és bőven elég, de te érzed...)
Ha van második partíciód, akkor a Link2SD első indítása után csak ki kell választani a megfelelő formátumot, és fel fogja csatolni. Ezután indítsd újra a telefont.
Újra elindítod a Link2SD-t, Majd "Menü" gomb (alul, balról a második) -> "További" -> "Alkalmazás fájlok újralinkelése", "Libary fájlok újralinkelése", "Dalvik-cache fájlok újralinkelése". Újraindítás után esetleg ugyanebben a menüben a "Dalvi cash törlése", és a "Programok gyorsítótárának törlése" is végrehajtható.
Ezután nézd végig a Link2SD-ben a telepített programjaidat, és amit esetleg nem linkelt fel automatikusan, azt csináld meg manuálisan a "Link létrehozása" ponttal.
A telefon következő újraindítása után az összes alkalmazás, ami lehet, linkelve lesz. Sz alkalmazás kezelőben látni fogod, hogy a foglalt memóri a 30MB körüli értéket fog mutatni.
[ Szerkesztve ]
THL 4000, T6S, T6 PRO; CUBOT S168 ,S200, S208, S308, X9; DOOGEE DG310, DG550, DG700, DG800; LANDVO L200, L200S LTE/4G, L550 OCTA CORE http://goo.gl/EjdzIj
-
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1151 üzenetére
Ha van Supeuser nevű alkalmazásod, akkor valószínűleg rootolt lett, de a Link2SD telepítése és indítása után azonnal kiderül. Ha megkérdezi a telefon, hogy engedélyezed-e a root hozzáférést a programnak, akkor sikerült...
-
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1153 üzenetére
Próbáld meg akkor ezt letölteni [link], és a "0. All-In-One-Ok.bat" fájllal mindent feltelepíteni. Ezt a romot én modoltam magamnak.
Amit tartalmaz:
-V01016-os eredetileg román system.img, ami tud magyarul, és ROOT-olt!!!
-4 opciós recovery.img
-Viber
-Holo laucher
-xPhone tárcsázó
-Handcent SMS és üzenetküldő
-Friendcaster (A Facebook helyett, ami sokkal kevesebbet eszik) + Chat hozzá
-Jetaudio pro MP3 lejátszó
-Dolphin Mini böngésző
-Barcode Scanner
-AdFree az idegesítő reklámok eltávolításához
-Vodafone Time & Weather widget
-QickPick képnéző
-WiFi Power Sawer
-Total Commander
-Cosmos aksi kímélő alkalmazás (nekem majdnem megduplázta az üzemidőt)Ami ki lett takarítva (ez mint letölthető a Play Áruházból ingyen):
-Google keresés
-Hang kereső
-TTS (szövegfelismerő alkalmazások)
-Google Térkép, és a hozzávalók
-Gyári böngésző, zene lejátszó, képnézőTHL 4000, T6S, T6 PRO; CUBOT S168 ,S200, S208, S308, X9; DOOGEE DG310, DG550, DG700, DG800; LANDVO L200, L200S LTE/4G, L550 OCTA CORE http://goo.gl/EjdzIj
-
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1155 üzenetére
Telepítés a már megszokott flashelős módszer:
1. A .7z kiterjesztésű fájlt kicsomagolni
2. Telefont fastboot (flash) módban újraindítani (Hangerő LE + Power)
3. USB kábel csatlakoztatása
4. a "0. All-In-One-Ok.bat" elindítani (köszönet cosgtsrex-nek)Géptől függően kb 5-10 perc alatt lefut a telepítés, közben egy command page ablakban látod, hogy éppen hol tartasz. Ha kész, újraindul a teló.
-
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1159 üzenetére
Az eszközkezelőd látja a telefonodat? Ha igen, akkor indíts egy commamd promt-ot (start menü -> futtatás -> beírni: "CMD" enter), cd paranccsal betallózol abba a mappába, hová kicsomagoltad a 7z állományt, és manuálisan (beírod) "0. All-In-One-Ok.bat", és enter.
Azt nem tudom, hogy ilyenkor kell-e de a biztonság kedvéért az "alkalmazások" -> "fejlesztés" menüben engedélyezd az USB "hibaelhárítást", illetve az "ismeretlen forrásokat".
-
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1166 üzenetére
A holo launchert (sezintem a legjobb launcher erre a készülékre), meg ami nem kell, azt a Link2SD-vel tudod törölni. Szintén ennek a beállításával tudod megadni, hogy az új alkalmazásokat automatikusan linkelje a 420 MB-s ext2 meghajtóra. Nézegesd, szerintem magadtól is rá fogsz jönni, az elvére, hogy mi hogyan működik. Ha nem megy, szólj, holnap leírom részletesen.
-
FlickAir
aktív tag
válasz tmximum #1168 üzenetére
Indítsd el a Link2SD app-ot, és a menü gombra feljön egy menü, ott válaszd ki a beállításokat, és kapcsold be az "auto linkelés" opciót, a telepítés helyét pedig hagyd automatán. A már telepített alkalmazásokat úgy tudod linkelni, hogy a Link2SD programban megkeresed, rányomsz az alkalmazásra, és a megjelenő képernyő alján megnyomod a "link készítés most", vagy valami hasonló gombot.
-
coyote55
őstag
válasz tmximum #1170 üzenetére
Nos, nagy vonalakban: a telepített program egy része, mégpedig a jelentősen kisebb, a telefon memóriájában marad. Amikor elindítod, betöltés közben egy linket talál, amelyik az SD ext2 (ext3) partícióra mutat -> a többit innen töltsd be!
Ezért van az a jelenség, hogy a telefon memóriája is telik, csak sokkal lassabban.
Remélem, érthetően írtam le, de ha mégsem, kérdezz nyugodtan.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
Sanctus
aktív tag
válasz tmximum #1679 üzenetére
Ha hosszan nyomod, akkor nem kínál fel egyéb lehetőséget?
Más: Hívásszűrő progit a BlacklistPro-t használom.
Előnye: beszél magyarul. Ám nem tudok benne számot átirányítani másik számra.
Tudtok olyan jól/könnyen kezelhető hívásszűrőt, amiben van hívásátirányítás funkció?Honor M5Pro
-
cosgtsrex
tag
válasz tmximum #1713 üzenetére
Hát a moddolt Update3-ra frissítő jobb lenne, kitudja mit "újítottak" a csodaszakik a bootloaderen...
Nothing is true, everything is permitted.
-
FlickAir
aktív tag
-
fater01
tag
válasz tmximum #2650 üzenetére
Eredeti gyári 021-es rootolt romot használok. Az sms-ek rövid karakterrel jelennek meg a címzettnél. Olvashatóan, de rövid karakterrel. Lehet butaság, de mintha olvastam volna valahol, hogy alapból a szolgáltató helytakarékosságból rövid karakterekkel küldi az sms-eket. Láttam nokiás és samsung készüléket, ahol az sms beállításoknál van külön opció a hosszú karakterek küldésére. De már régen foglalkoztam vele. De ez nem oldja meg anyukád problémáját. Használjon angol v a fent említett francia billentyűzetkiosztást.
-
Jacak
senior tag
válasz tmximum #2713 üzenetére
Nem,sajna,nem tudom átküldeni,de...várjunk csak.Ez 4shared.com-os link.Nincs is ezzel semmi gond,rar jön innen le,csakh. csak regizett tagok tudnak letölteni erről a tárról.Véletlenül nem az oldal pc-re való progiját akarja letöltetni veled? Nem vmi 4shared.exe a fájl? Ha igen,ne foglalkozz vele,csinálj egy regit,majd úgy próbáld lehúzni,le kell jönnie a rar-nak.(Egyébként,mégha át is tudnám dobni,a Gmail akkor se küldene el ekkora fájlt...)
[ Szerkesztve ]
• I'll be back •
-
Jacak
senior tag
válasz tmximum #2734 üzenetére
Oké.Tehát kicsomagolod egy mappába a rar tartalmát.A telt flash módba rakod.Fehér háttér,zöld robot.(Ja,ugye fel van töltve az aksi?Ez fontos!) Így fog maradni.Vársz jó 10 mp-t.Rádugod usb-n a gépre.Ha minden rendben,akkor az eszközillesztőben látszik a tel Android 1.0-ként,v. ADB Interface.
• I'll be back •
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest